Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door

Redacteur games

Sea of Thieves Review

Heeft te weinig leuke momenten

Conclusie

Er valt veel op Sea of Thieves aan te merken, en toch kan het leuk zijn om de game te spelen. Het is even schrikken als je in een gevecht verwikkeld raakt met een schip vol andere spelers†terwijl je net een lading verse buit naar huis wilt†varen. Op die momenten†is de game op z'n best,†als de spanning stijgt en samenwerken opeens cruciaal is. Hoe leuk dat ook kan zijn, buiten dergelijke gevechten om valt het allemaal een beetje tegen. Dan is er beduidend minder spanning. De game is enkel leuk als je samen speelt, maar de menu's om teamgenoten te vinden zijn karig. De game ziet er mooi uit en vooral de wisselende omstandigheden op zee zijn erg indrukwekkend, maar er is†veel te weinig te doen. De drie soorten missies waar je uit kunt kiezen†zijn veel te eenzijdig, en met de beloning die je kunt verdienen, kun je veel te weinig doen. Er is een einddoel, maar dat stelt weinig voor. Zo voelt Sea of Thieves uiteindelijk veel te leeg aan. De missies gaan snel vervelen en buiten de missies om is de kans op avontuur klein. Alleen als Rare de missies en de menu's sterk weet te verbeteren, kan het nog wat worden met Sea of Thieves. Toch geven we een dergelijke reddingsoperatie weinig kans. We vermoeden dat de meeste spelers tegen die tijd al zijn afgehaakt.

Reacties (256)

Wijzig sortering
Na de review gelezen te hebben moet ik zeggen dat ik er maar half mee eens ben, en het idee heb dat de reviewer het spel maar max 3 uur gespeeld heeft met willekeurige medespelers.

Op papier klopt het wat er gezegd wordt. Je hebt 3 soorten missies ( schatten zoeken wordt trouwens ook iets leuker d.m.v raadsels die je op moet lossen, ik lees hier niets over in de review) en je hebt geen upgrades op je schip en wapens behalve het cosmetische aspect.

Wat ik ook mis in de review is de sfeer. Er wordt gepraat over grafische aspecten van het spel maar niet over het gevoel. Vrijwel elk aspect in het spel hebben ze goed uitgewerkt. Het gevoel dat je krijgt als je een schat vind is elke keer weer een voldoening, het gevoel dat je hebt als je met volle zeilen over de zee scheurt, het gevoel als je achtervolgt wordt met een schip vol schatten, het gevoel dat je hebt als je met je vrienden een schat steelt van iemand anders.

Er is weinig te doen op papier ( en dan missen we nog de Fortress missies). Maar het is ontzettend leuk om te spelen met vrienden die je kent. Ik heb het idee dat deze reviewer dat niet heeft gedaan.

Persoonlijk zie ik het ook als een party game. Een soort Mario kart of portal. Deze zijn ook het leukst met vrienden. Wat er ook mist in de review is dat er ook eilanden zijn die niet op de kaart staan waar schatten te vinden zijn met verborgen grotten onder water. Het GEVOEL dat je krijgt als je dit ontdekt is echt goed gedaan. Ook zijn er gezonken schepen die je nog kan plunderen.

Een mooi voorbeeld wat het spel zo goed maakt is dat ik met m'n vrienden in een gevecht met een andere Gallion (3-4man schip) was en wij verloren hard. Ik was stiekem op hun schip gekomen en had een schatkist gestolen. Terwijl mijn vrienden dood gingen en ons schip zonk ben ik naar het dichtstbijzijnde eiland gezwommen...dit duurde wel even. De golven waren enorm want er was storm dus ik kon mij ook totaal niet oriŽnteren. Ons schip was inmiddels ergens anders gerespawnd met mijn vrienden erbij. Eenmaal op het eiland moesten uitvinden waar ik was zodat ze mij op konden halen. We zijn hier +/- 45 minuten mee bezig geweest en we hebben ons kapot gelachen. 45 minuten niets doen op een eiland was zelden zo leuk. Kijken naar een storm of opvallende rotsen in de zee om mijn locatie te bepalen. We hadden de treasure uiteindelijk ingeleverd...het was iets van 170gold. Dat is weinig, echt heel weinig...maar totally worth it.

Conclusie:
te weinig variatie in missies.
Te weinig cosmetische items.
Geen upgrades voor wapens is goed!!
Enorm veel lol!

edit:typos

[Reactie gewijzigd door mrmoustache op 7 april 2018 10:40]

Ik ben het eens met de meeste reviews van Sea of Thieves, maar op de een of andere manier blijf ik (vooralsnog) toch elke keer weer SoT spelen. Elke speelsessie begint weer met dezelfde vraag: "Welke van de drie missies gaan we oppakken?" En elke speelsessie eindigt weer in een compleet unieke ervaring waarvan ik de gelijkenis in geen enkele andere game ben tegengekomen!

Zo herken in onze speelsessies dan ook echt in jouw laatste alinea!

Of het nou een gevecht met twee andere Gallions is waarvan we er bij een aan boord klimmen en deze de klippen op sturen en de andere laten zinken door een explosief onder zijn romp tot ontploffing te brengen. Dat we ternauwernood ontsnappen met de schatten van een zojuist veroverd fort, achtervolgd worden door een Gallion en langs verschillende havens varen waar telkens een van ons overboord springt om een deel van de buit in te leveren. Of de momenten wanneer we net denken alles en iedereen verslagen te hebben en euforisch met elkaar muziek staan te maken op de punt van het schip, de zee onder ons zwart begint te worden en de Kraken tevoorschijn komt. De keren dat we op een Sloop tot zinken zijn gebracht door een Gallion en als verstekeling op hun schip zijn meegevaren terwijl de ander op ruime afstand met een nieuwe Sloop volgde om elkaar met gestolen schat weer uit zee op te pikken. Enzovoorts!

De momenten beleefd aan dit spel maakt dat het spel het voor mij nu al meer dan waard is. En met wat er staat te komen gaat het alleen maar mooier worden! Een valkuil is wel dat ze daar te lang mee wachten...

Zo heb ik laatst (mede door de goede beoordeling van Tweakers) Far Cry 5 aangeschaft, maar die ligt nu alweer op de plank... Het spel voelt zo repetitief aan. Alsof alles wat ik in die game aan het doen ben hetzelfde is als wat ik al in tal van andere gelijksoortige games gedaan heb (Far Cry X, Y, Z, Ghost Recon Wildlans, etc. etc.). Ondanks de "9" vond ik juist deze game zeer teleurstellend! :)

Bij SoT heb ik het gevoel alsof er in de verschillende reviews te veel nadruk gelegd word op een endgame en/of progressie. Terwijl de echte kracht van het spel zit in de zojuist beschreven momenten. Momenten die je naar mijn inziens exclusief met vrienden kan ervaren. Een party game zoals @mrmoustache het beschrijft is een hele juiste aanduiding voor een game als dit!

Edit:

De LFG-tool in de Xbox-app (op Windows) werkt trouwens top! Als er even geen vrienden voorhanden zijn om mee te spelen valt hier prima een goede groep mee samen te stellen! Vermijd te allen tijde de ingame matchmaking! Tot nu toe alleen maar verschrikkelijke teamgenoten mee gekregen. Misschien dat @Paul Hulsebosch hier tegenaan liep tijdens zijn speelsessies?

[Reactie gewijzigd door Viraldope op 7 april 2018 15:07]

Hier precies hetzelfde. Een game als Far Cry 5 kan me een aantal uur tevreden houden, maar daarna raak ik ook verveeld. In Sea of Thieves is dit nog nooit gebeurd bij mij. Elk avontuur is weer even spannend (of zelfs nog spannender) vergeleken met de vorige. In een speelsessie kom je altijd wel een of meerdere andere schepen tegen en wij hebben zelf nog nooit een sessie gehad die niet uitliep op een gevecht.

Het laatste wat je wil is dat je loot wordt gestolen door andere piraten. Je hebt mogelijk 2-3 uur aan loot op je schip en dat wil je gewoon echt niet verliezen! Zelfs een potje winnen in Battlefield 1 of PUBG geeft voor mij nog geen eens zoveel voldoening vergeleken met een intens gevecht met een ander schip, en dat je deze ook wint.
Voor mij speelt sea of thieves een beetje zoals dungeons en dragons,
Op papier (sorry voor de pun) is het allemaal best wel karig, maar de coop, de ruimte om je eigen verhalen in te vullen, zorgen ervoor dat je echt unieke ervaringen kan hebben did je echt bij blijven en welke echt uniek zijn voor jou.

Maar zoals DnD niet voor iedereen is, is piraat spelen dat ook niet.
Maar als je ervan houdt, dan is er geen andere game die ook maar een vergelijkbare ervaring kan bieden.
1. Eens, DnD is top (en nog steeds) :)
2. Kwestie van tijd voordat er een concurrerende game opduikt.
Oh er zijn genoeg andere tabletop games johnny chiodini van eurogamer heeft een goede video daarover :)

https://m.youtube.com/watch?v=uvuybYiVMJM

[Reactie gewijzigd door freaq op 16 april 2018 16:50]

Maar wat ik van sea of thieves heb gezien kan uiteindelijk die vraagprijs niet waarmaken. Het ziet er fantastisch uit maar er is nu eenmaal een enorm gebrek aan variatie. En die momenten die in jouw opmerking als de opmerking erboven genoemd worden heb ik in Dayz ook wel gehad. Maar ik had qua inhoud meer verwacht van dit spel.

Ik heb gewoon teveel mensen de opmerking "wide as the ocean but shallow as a puddle" horen maken en zelfs vergelijkingen zien maken met no mans sky. Het is een paar uur leuk maar op een gegeven moment is er gewoon niet genoeg om je bezig te houden. als je 40 schatkisten van eilanden met skeletjes hebt gepakt dan ben je daar op een gegeven moment wel mee klaar. t zijn dezelfde kistjes en dezelfde skeletjes iedere keer. En als ik dan de reviews lees (niet alleen op tweakers, Ik kijk vaak naar Angry Joe. en die kerel zit er zelden naast.) Dan krijg ik de indruk dat het spel niet compleet is. En de reviewer moet uiteindelijk aangeven of het spel zijn geld waard is.

En als de meeste reviews dit aankaarten dan aarzel ik voordat ik tot aanschaf overga. Voor wat ze ervoor vragen moet er meer inhoud in het spel zitten. Als dat eenmaal zover is dan zou dit een van de leukste spellen van dit jaar kunnen zijn. Want de game mechanics zijn blijkbaar wel solid verder.

[Reactie gewijzigd door Torakk op 9 april 2018 10:54]

Ik ben het met je eens, het gaat om de ervaringen met je vrienden en de onverwachte momenten, die zijn erg goed, uniek zelfs.

Neemt niet weg dat de quests en missies onderweg bijzonder saai zijn, en wel wat meer variatie hadden kunnen gebruiken. De lat lag wel erg laag bij het ontwerpen van de quests, en dat is jammer. Als er maar een groot verhaal of interessantere sidequests met kleine verhaaltjes waren geweest, NPC's om mee te praten, etc., dan was het een enorm boeiend spel geweest. Een groot piratenmysterie om op te lossen, een gigantische verborgen schat die je moet vinden dmv clues of raadsels... kom op, er zijn genoeg piratenfilms en boeken om inspiratie te vinden. IETS, was beter geweest dan NIETS. Ook de sidequests (want dat zijn het allemaal, domme fetchquests) zelf hebben geen opzet, geen doel, geen personnages, geen verhaal, niets.

Nu voelt het vooral als een enorme lege sandbox aan, waar je lol kan maken met je vrienden, maar zelfs dan zijn er wel saaie momenten als je even niemand anders tegenkomt (want dit kan best vrij zeldzaam zijn).

Ik heb de indruk dat men nog 6-12 maanden extra nodig had om de eigenlijke content in de game te creeren. De basisgameplay is solide, er mist gewoon inhoud. Jammer.

Ik vind 4.5/10 veel te streng, maar meer dan een 6/10 zou ik het zelf ook niet geven.

[Reactie gewijzigd door lazershark op 9 april 2018 19:34]

LFG is inderdaad een prima oplossing om goede en serieuze medespelers te vinden.
Ik kwam om 00:15 in een sessie met 3 Amerikanen en om 08:30 toch maar gestopt. De hele tijd druk bezig geweest en heel veel lol gehad.

Waar die weinig leuke momenten vandaan komt weet ik dus echt niet. Op een gegeven val je een skeletten fort aan en terwijl je bezig bent komen er nog twee galleons en een sloop in het gevecht mee doen.

Dat betekend dus vier crews die tegen elkaar en tegen de skeletten vechten. Je rent je helemaal de tandjes, je boot zinkt meerdere malen en na afloop pik je nog een beetje schatten mee.

Niets te doen? Ontzettend druk en zeer interactief.

Maar dan moet je wel snappen hoe je in Xbox aan leuke medespelers komt, ik denk dat de basiskennis Xbox bij Tweakers misschien ook upgrade verdient.
Review is meer dan terecht. Spel heeft vrijwel niets te bieden dan op een bootje varen. Rewards zijn bijvoorbeeld nutteloos. Je kunt er skins mee kopen, Hoera. Ze hadden het spel voor 14.95 kunnen uitbrengen en dan 10EU voor elke dlc kunnen vragen. Er zijn betere soortgelijke games die veel meer bieden voor een lager prijs.
Om eerlijk te zijn ben ik blij dat de rewards nutteloos zijn. Dit zorgt ervoor dat je op je skill wordt afgerekend en niet omdat de tegenstander 50% meer dmg doet vanwege een accessoires op z'n zwaard. Hoe meer tijd je erin steekt, hoe beter je skill word.
Skins vind ik juist leuk in dit spel om je als Piraat te onderscheiden van de rest. Nu heb je alleen maar 6 outfits...heeeel karig inderdaad.

Als ik nu bijvoorbeeld een boot zie die volledig een custom skin heeft, dan vaar ik daar liever omheen dan de confrontatie aangaan. Of als ik in een gekke bui ben, gewoon proberen. Dat is juist de waarde van skins. Het geeft status.

Het doel van het spel in mijn ogen is dan ook niet die missies doen, dat kan je doen om sneller gold te verzamelen, maar vooral om lol te hebben met vrienden en gewoon aankloten.

Is het spel te duur met de huidige content: Ja.
Maakt dat het spel zelf dan gelijk slecht als alle elementen die er wel inzitten goed zijn uitgewerkt?
Nja ik begrijp je wel zo denk ik ook van de ene kant..
Van de andere kant, het valt zo ontzettend op wanneer je tegen een PC speler terecht komt terwijl je met de controller bezig bent. Ik heb Sea of Thieves 1x op de PC getest (om te kijken of het grafische mooier kon vergeleken de xbox one x, niet mogelijk trouwens haha) en via de PC heb je zo'n ontzettend groot voordeel in gevechten, dat moeten ze direct uit het systeem slopen.

En dit is het nadeel van het crossplay. je wordt totaal niet op skill afgerekend maar op platform waar je op speelt.
Ik game al, ik denk, 10 jaar niet meer via de PC, ik starten 1x sea of thieves op en je merkt direct met schieten dat je een heel groot voordeel hebt tegenover de console/controller spelers, gewoon niet eerlijk.

En dit, dit is inderdaad fout en zorgt voor een slechte balans.

Terwijl ze met upgrades van je schepen, wapens en eventueel een armor je deze keuze kunnen geven in het hoofdmenu: wil je standaard spelen of wil je ranked spelen (ik noem maar iets) en je probleem is opgelost. Net als dat ik nu in het hoofdmenu wil kiezen dat crossplay uit kan staan, ik wil alleen tegen andere xbox spelers spelen en niet tegen pc spelers want dat is simpelweg oneerlijk over het algemeen.

Skins is natuurlijk ook onzin want die heb je binnen 1-2 dagen spelen als je weet hoe het spel werkt, ik heb in ieder geval nooit op iemands skin gelet in het spel, totaal geen toegevoegde waarde. Punt is, ik begrijp je dus wel, maar dan moeten ze een update uitbrengen zodat je een KEUZE hebt in het hoofdmenu.
Laat mensen kiezen hoe ze het willen spelen, de 1 wilt het zo basic als maar kan (zoals het nu is) en de ander wilt wel progressie kunnen boeken, zaken upgraden en verbeteren en etc.

Wij hebben onze booten volledig aangepast (mooie doodskop voorop, andere masten, en dat was het alweer), denk je dat er ook maar 1 iemand om ons heen vaart? Natuurlijk niet, voor ons zou het ook helemaal niet opvallen wanneer een ander schip aangepast is haha :)

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 8 april 2018 09:53]

Of je het goed of slecht vindt blijft een mening. Maar er is gewoon niks te doen. Heb je een eiland gezien, heb je ze allemaal gezien. Eilanden zijn vrij dood. In een spel als dit wil ik juist nieuwe wapens en mijn boot sterker maken. Dan heb je nog een kraken die niks voorstelt. Als je wilt kun je gewoon door varen en hij zal je niks aandoen. Enige wat je ziet zijn een paar tentakels.
. Er zijn betere soortgelijke games die veel meer bieden voor een lager prijs.
en welke games zijn dat?
Zoals?

Bootje varen waarbij je taken zelf moet doen is mijn ding. Is er nog zo'n spel als SOT dat veel beter is? Ik hoor het graag.
(en geen Blackwake graag: toxic communities heb ik geen interesse in)
En bij jouw reactie heb ik het idee dat je het juist te weinig gespeeld hebt, vandaar dat je de lol nog hebt.

Ik ben nu ongeveer level 25 en het wordt alleen maar saaier en saaier als ik eerlijk mag zijn.
Juist vanwege de conclusie die zowel tweakers als jij maakt, van de ene kant is het nog wel leuk omdat het soms zo saai is dat het juist ontsnappend werkt, van de andere kant levert dit ook bepaalde irritaties op.

Er zit zoveel potentie in het spel, maar het is gewoon (te) basic.

Nu blijkt dat ze met updates nieuwe dieren gaan toevoegen (leuk, maar voegt niks toe aan het spel), andere cosmetische items (leuk maar voegt 0,0 toe).

Op het begin vonden we het ook leuk om gevechten aan te gaan met andere spelers, nu zijn we al op het punt dat we soms gewoon wat willen varen (saai, maar goed) en niet gestoord willen worden.
Zien we een andere boot dan willen we al niet eens meer de confrontatie aangaan en proberen we maar weg te varen of sluiten we af :)
Stel je hebt wel zoiets van we willen vechten tegen andere spelers, dan kan je pech hebben en uren aan het varen zijn zonder iemand tegen te komen.

Wat jij zegt (je laatste alinea), dat vond ik ook leuk, op het begin. Na een tijdje heeft niemand van ons daar nog lol aan want dat gaat wel vaker gebeuren.

Uiteindelijk draait het om 1 ding; schatten opgraven en terugbrengen, dat is het.

Op de xbox (one x); nog altijd achievement bugs
Op de xbox (one x); nog altijd regelmatig zeer vervelende lags (die beta's sloegen duidelijk nergens op, server-scale testen en er niks mee doen)
Grafische amper verschil te zien tussen de xbox one en xbox one x (hoewel dit niet veel boeit want het ziet er op beide consoles mooi uit)

Toen ik de game nog amper gespeeld had was ik het juist met jou eens, nadat ik meer uren gespeeld heb (lijkt de schrijver van bovenstaand artikel juist WEL gedaan te hebben) ben ik het volledig met tweakers.net eens en totaal niet met jou :)
Speel ik het nog? Jawel, gisteren in de avond nog ongeveer 2 uurtjes gespeeld, lekker ontspannend maar rete saai :)
Ga ik de gamepass na de 15e deze maand verlengen? Zekers niet, wellicht wanneer ze de moeite gaan doen om meer potentie uit de game te halen :D

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 7 april 2018 12:18]

Maar hoeveel uur heb je er in zitten? Het klinkt meer als 40 iig. Op dat punt ben ik van mening dat een game die je plezier heeft gegeven geslaagd is. Niets is oneindig leuk natuurlijk :)
Maar, wij liepen al vrij snel tegen dit probleem. Natuurlijk ga je flink wat uren grinden om wat goud te sparen (wetende dat je er eigenlijk niks mee kan), een game als dit kan juist wel ''oneindig'' leuk zijn dat waren ook onze verwachtingen van het spel :D

De game heeft natuurlijk iets speciaals (grafisch, de omgeving en tijd waar je je bevind en alles in een redelijk komisch jasje) maar het is zo kaal (dat probeerde ik min of meer hierboven uit te leggen in mijn vorige reactie). En qua kaal bedoel ik dus het gene wat je allemaal kan doen. Alle eilandjes (op de outpost na) is gewoon leeg, er is niks te doen behalve een schat opgraven.

Wat mij bijvoorbeeld al een zeer toffe toevoeging lijkt, en dat begint al vanaf het opstarten van het spel / hoofdmenu:
Laat mij kiezen tussen bijv de huidige gamemodus en ranked, waarbij je bij ranked je schepen kan upgraden en etc (meer kanonnen (hoe ze de balans maken is aan hun), sterkere rompen, vuurkogels, weet ik veel wat ze allemaal kunnen doen).

Ik snap best dat het upgraden van jezelf en je schepen voor sommige een nadeel kan zijn, voor hun is dan de huidige gamemodus geschikt.

Ik noem hierboven maar een aantal kleine dingen die ze kunnen toevoegen om het in ieder geval voor onze groep wat leuker te maken. Want nogmaals, het concept/idee van het spel vind ik grandioos goed, nu moeten ze er nog wat mee doen! :D
Yupz. Dit lees ik ook overal terug en zie je bij steeds meer games. Veel gamers nowadays kopen games die goed gereviewd worden, veel exposure krijgen via streamers en er grafisch tof uitzien. Dat maken ontwikkelaars dan ook. Een game met in eerste instantie leuke graphics, leuk marketing budget erbij.. Gameplay die in eerste instantie leuk is. Tel daarbij op dat ontwikkeltijd geld kost, en een game wordt gerushed. Eindresultaat is dus een game met waardeloos weinig content. Streamers en Youtube persoonlijkheden duiken er op, en komen pas NA de hype tot de conclusie dat de content en replayability eigenlijk non existent is. (na de honeymoon fase)
Voor devs/publishers maakt het schijnbaar niet uit. Blijft de game verkopen dan brengen ze achteraf alsnog betaalde extra content uit. Zo nee, dan rince/repeat met de volgende game titel. Gaat inmiddels al jaren zo. Enige verschil is dat marketing budgetten groter lijken te worden, en daarmee de exposure/hypes ook. En vreemdgenoeg de groepen mensen online die elkaar napraten over hoe geweldig een titel is, en dit gedrag van publishers goedpraten ook.

[Reactie gewijzigd door xxxneoxxx op 8 april 2018 00:10]

Ja en persoonlijk hoop ik dat ze deze game nog uitbreiden en leuker maken en niet wachten op Sea of Thieves 2. Dan lijkt het alsof ze deel 1 misbruikt hebben om te zien hoe het aanslaat, vervolgens maken ze van deel 2 dat gene wat deel 1 had moeten zijn (hier hadden wij het laatst over in de xbox party).

Ik ga in ieder geval niet ontkennen dat de basis van sea of thieves gewoon steengoed is (mening), alleen alle randzaken die missen en dat is jammer na een x aantal uur.
Dat zou een tactiek kunnen zijn, ware het niet dat deel 1 3 jaar in ontwikkeling is geweest. Wil je met een 2e deel nog iets kunnen met het momentum van het eerste deel dan mag men wel heel snel gaan ontwikkelen.. Heb de game met veel interesse gevolgd, maar zag dit gezien de gameplay beelden al wel aankomen.
Was dat moment dat je verteld net zo leuk geweest met drie vreemden?
Uit eigen ervaring heb ik het spel ook best lang gedaan (dankzij de Game Pass, 14 dagen gratis games doen) en uiteraard is de kans dat het minder leuk is groter. Maar omdat het een teamwork spel is heb je heel vaak mensen die dus via de mic spelen waardoor je dus snel en makkelijk kunt communiceren en alsnog veel lol hebben.

Echter is het ook vaak zo dat als je net een game joint heb je vaker de kans dat je gelijk in de 'brig' gegooid wordt zonder reden. Voornamelijk gewoon omdat het kan.

Naar mijn mening mist het spel nog veel content en uitdaging want je hebt het snel wel weer gezien en qua prijs is het dan ook helemaal niet waard.
Haha wij hebben ook weleens de nodige mensen in de gevangenis gegooid :D

Dit was volgens mij om reden omdat wij niet wisten (volgens mij kan het ook helemaal niet) hoe we 1 slot kunnen reserveren.
Zo kwam/komt het weleens voor dat we met 4 man willen spelen, maar de 4e speler nog niet klaar is om de xbox op te starten. Dan beginnen wij alvast met ons 3e.
Dan zou je een galeon schip moeten pakken voor 3 spelers, maar dan kan de 4e niet uitgenodigd worden (leuk indien je net wat schatten aan boord hebt, die wil je niet weggooien en de 4e speler wil je niet laten wachten zodra die klaar is), dus pakken we gewoon een fullcrew schip waarbij er dus een random 4e speler bij komt.
Die random 4e speler verpest het vaker dan dat die iets goed doet (of hij pakt je schip af terwijl je ergens op een eiland bent, hij verprutst de masten of hij doet wel iets anders wat niet handig is), die gooien we dus direct bij joinen in de gevangenis in de hoop dat hij het spel verlaat. Zo wisten wij helemaal op het begin niet af van de gevangenis.. Een vreemde komt de game in, hij pakte (schijnbaar) een exclusieve kist (drunkmans chest oid) en springt over boord. Wij dachten, se daar zijn we vanaf..
Maar goed hij had schijnbaar onze kist meegenomen en die waren we kwijt.

Leuk voor die gene indien hij het spel wel op een leuke manier wilt doen? Nee, maar wij hechten meer waarden aan onze familie/vriendengroep dan aan een onbekende. Indien die 4e speler niet eruit gaat, dan pas zullen wij met z'n alle de game verlaten om het vervolgens met zijn 4e te kunnen doen.

Zie het maar als een fout van het spel, wij willen de game met ''friends only'' doen en niet open voor onbekende. Zolang die keuze er niet is ga je dit vaker meemaken indien jij als onbekende een andere groep gaat joinen (die zitten, althans zo werkt het voor ons, niet op jou te wachten). Het is dus niet gewoon omdat het kan, maar omdat jij helemaal niet gewenst bent in die game. Ze willen jou niet erbij omdat ze op iemand wachten. Zolang je niet een slot kan reserveren voor een bekende zul je dit blijven meemaken :)

@PSPfreaky precies wat jij zegt ja haha :D En mooi dat dit binnenkort wel gewoon zo ingesteld kan worden, behoorlijk irritant wanneer een vreemde je joined.
Ik zie hier in je link ook alweer dat de pc gamers kunnen ''cheaten'', wederom een reden waarom ik met de xbox one x niet tegen pc spelers wil. Ze hebben al een voordeel, en ze kunnen uiteraard cheaten (1 van de redenen waarom ik juist de xbox heb, 0,0 cheaters).
Laat de pc gamers maar lekker met elkaar spelen en cheaten zodat wij xbox spelers onderling zonder gecheat kunnen spelen (althans, net als het invite-only gebeuren, moet er ook een anti crossplay functie komen).

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 8 april 2018 10:02]

Maar het was ook niet heel slim van Rare om deze functie niet erin te zetten. Er waren al genoeg geluiden dat spelers dit wilden. Doen kwam de optie om met 3 spelers op de galleon te varen. Leuk, maar niet wat we graag wilden.
Yes inderdaad!

Trouwens ik lees hieronder een reactie of Skeleton Forts (soort Raid wanneer je de schedel ziet), dit is juist nog makkelijker dan een simpele (goedkope) schatkaart, dat weet je toch he?

Spoiler***---
1 iemand gaat het ''fort'' in en lokt alle skeletten naar buiten, schip schiet ze te pletter en binnen 5-10minuten ben je klaar met de ''raid''.

Hier waren we al direct achter toen we daar aan kwamen, we hadden gelezen dat het uitdagend was en uiteraard waren we al een manier aan het bedenken waarom ook dit niet uitdagend zou zijn (gehele spel is echt makkelijk). Nou met bovenstaande manier heb je de ''raid'' binnen no-time klaar en heb je weer 10-15k gold erbij.. Was de eerste en tevens de laatste keer dat we het gedaan hebben :P

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 8 april 2018 13:46]

Dit is dan weer vaak omdat mensen met vrienden willen spelen en er net toevallig een random speler je crew is gejoind. Om dan allemaal uit de game te gaan en een nieuwe sessie te starten is dan weer niks. Soms heeft deze crew al veel schatten aan boord die ze niet willen opgeven. Dan maar die random speler in de brig en hopen dat hij snel eruit gaat. Binnenkort is het gelukkig mogelijk om je crew op invite-only te zetten.

Zie: Sea of Thieves: Top Feedback Points
Wat een bizar slechte review. Ja de game is niet af en er komt nog genoeg content aan (roadmap komt volgende week). Als er wat meer onderzoek was gedaan hadden ze gewacht met de review.

In sea of thieves gaat het voornamelijk om samenwerken en niet om zo snel mogelijk max lvl te worden.
Je hebt gezien dat ze er §50 voor vragen? Daar verwacht je gewoon een goede complete game van en dat is SoT op dit moment echt niet.

Toen ik het zelf speelde een tijd geleden kreeg je voor dit geld:

- 3 missietypen.
- 2 boten om uit te kiezen: het 3-4 man galjoen of de 1-2 man sloep.
- 4 outfit sets: Admiral, Sea dog, Bilge rat, Sovereign.
- Kleine verschillen tussen outfitniveaus, E.G. de tier 2 soevereine hoed is exact gelijk aan de tier 1 maar is een iets andere kleur met een andere kleur veer.
- Geen character customisation: Alle karakters worden willekeurig gegenereerd en de speler plukt alleen wat hij wil, dit is permanent dus als je het niet leuk vindt om te kijken naar alles wat je moet verwijderen en alle voortgang verliezen om een nieuw character te kiezen.
- Een "fort"-raid die je met, zonder andere mensen in de buurt, gemakkelijk kan worden gedaan met 2 personen of zelfs alleen.
- Een enorme open wereld met minder dan 10 schepen op de hele kaart waardoor het lijkt vrij leeg.
- Gevecht waar blocking vrij zinloos is.
- Scheepsaanpassing kosten minimaal 70K goud, dus voor nieuwe spelers ben je gedwongen om te kiezen voor ťťn scheepsaanpassing (zeilen, kleur of boegbeeld) of een outfit voor jezelf koopt.

Het is, zonder twijfel, eventjes leuk met vrienden. Dit is echter maar voor een paar uur. Dit spel heeft geen duurzame funfactor. De pvp is brak en levert eigenlijk weinig op omdat de meeste mensen die geÔnteresseerd zijn hierin zelf geen loot aan boord hebben. Dus na een super veel gevechten heb je jouw voorraad verbruikt zonder enige beloning, dit komt veel vaker voor dan wenselijk is om het leuk te houden. Dit is puur grinden om het grinden maar ik vraag me bij deze game echt af aar het bduget van dit spel naar toe is gegaan. Ja het ziet er grappig uit, maar dat is het letterlijk, minimale cosmetica, eenvoudige scheppen en gevechten en drie soorten missies.

Als dit tegenwoordig al §50 euro waard is dan is het droevig gesteld met de game-industrie. Gelukkig heb ik er zelf geen euro aan uitgeven, want dit is echt een gevalletje veel beloftes weinig spel. Het doet me bijna denken aan no man's sky hype.

Edit: Excuus voor de spelfouten, maar typen op mijn mobiel is voor zulke teksten niet het meest idealen device.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 7 april 2018 09:17]

Wat wel zo is, is dat Rare geen moment (zoals wel bij No Mans Sky gebeurd is) de indruk heeft gewekt dat er meer in het spel zou zitten dan dat er nu in zit (bij release).

Ik ben het er mee eens dat er meer in had kunnen zitten dan dat er nu in zit, en dat had ik ook graag gezien (los van wat er nog aan toegevoegd gaat worden). Maar ik ben geen moment in de illusie geweest dat ik minder heb gekregen dan ik beloofd was. Het zijn voornamelijk de spelers die de verwachtingen te hoog hebben laten oplopen.

Of wat je nu krijgt voor het spel de prijs waard is, is aan ieder zelf om te beoordelen. Persoonlijk heb ik geen probleem gehad met de prijs te betalen die ze er voor gevraagd hebben; ik heb me er inmiddels ook al 40+ uur (incl. beta) met een groep vrienden mee vermaakt. En met wat ze er in de toekomst nog aan toe gaan voegen ga ik mijn geld aan vermaak er wel uit halen :) Een Far Cry 5 raak ik na uitspelen in 20uur waarschijnlijk nooit meer aan. En dat spel krijgt een "9" en daar heb ik dan een tientje minder voor betaald...

Los van alles vind ik het sowieso lastig om een prijs aan vermaak te hangen. Wanneer is een film voor 12,5 te duur voor 1,5 uur vermaak? Helemaal als het ook nog eens een slechte film was. Om maar eens een voorbeeld te noemen.

[Reactie gewijzigd door Viraldope op 7 april 2018 15:10]

Rare heeft verre van hetzelfde gedaan als Sean Murray. Ze hebben vrij bewust niet al te veel losgelaten over wat er precies in het spel zou zitten aan features en de gameplay video's die we gezien hebben komen overeen met het product dat ze geleverd hebben.

Bij NMS werden letterlijk demo's getoond die totaal niet strookte met wat de consument voorgeschoteld kreeg.
Maar je kunt hem ook voor een tientje een maand spelen, of gratis voor twee weken als je de trial nog niet geprobeerd hebt. Dus de game zo hard op zijn prijs aanvallen vind ik niet ok als je de game pass mogelijkheid niet mee weegt.
En het doet je bijna denken aan no man's sky? Ja, dat is misschien best een goede vergelijking, maar NMS kreeg een veel beter punt dan dit.
NMS draaide in eerste instantie altijd al om ontdekking. Reizen, ontdekken, verkennen. Ongeacht beloftes, de base game heeft ontelbaar veel planeten en het vliegen en verkennen werkt gewoon.

In SOT wil je piraat spelen maar blijkbaar is dat gewoon heel erg beperkt en is de base game gewoon snel op. Daar mag best op gestraft worden. Vind t cijfer persoonlijk iets aan de lage kant als ik de review lees. Maar dit spel staat qua speelduur gewoon haaks op wat we tegenwoordig verwachten. Dit zijn lengtes die we verwachten bij een COD singleplayer. Aan het andere kamp staat het aankomende GOW dat 5x langer word dan de eerdere games. Waarom moeten we dit dan door de vingers zien. Leeg, herhalend, kort. Lijkt mij duidelijk een onvoldoende. Dat valt niet recht te praten door allerlei constructies om het goedkoper te kunnen spelen, als Jantje naar de Intertoys loopt, staat daar dat spel voor een zekere prijs.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 7 april 2018 12:40]

Zeker mag dat bestraft worden... Maar een 4,5 is naar Tweakers maatstaven gewoon echt hťťl laag. Een 5,5 had ik prima gevonden.
Beetje vreemd. Ik speel casual maar als ik speel gaan we op pvp tocht en hebben we het ene gevecht na de andere.
Ja, als je puur pve wilt doen en je gaat grinden zal het wel beu worden. Deze game is als een oude mmo, het is wat je er zelf van maakt, niet wat de devs je op een gouden dienblad aanbieden.

En over NMS, die game verschilt wel degelijk van SOT want Rare heeft nooit complete leugens verteld over wat er in het spel zit itt tot Hello Games met hun fantastische multiplayer verhalen.
Als er wat meer onderzoek was gedaan hadden ze gewacht met de review.
Als een spel uit is, dan is een spel uit. "Het wordt beter! Echt waar!" is een excuus waar spelers nu (het moment van de review) niet op zitten te wachten. De prijs is nu op het toppunt terwijl die zo meteen zakt (dus straks meer, maar sowieso hetzelfde voor minder) en er zijn zat andere spellen waar gamers zich eerst op kunnen storten.

Scores in vorige game reviews vond ik op T.net vaak te mild. Het is goed om te zien dat men nu eindelijk wat verder durft te gaan. Voor een multiplayerspel mag verwacht worden dat men hier even plezier van heeft. Kennelijk kan dit spel dat niet bieden.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 7 april 2018 08:07]

Scores in vorige game reviews vond ik op T.net vaak te mild. Het is goed om te zien dat men nu eindelijk wat verder durft te gaan.
Ik ben het met je eens dat scores wat extremer zouden mogen zijn, maar als er een beslissing gevallen is dat ze dat gaan doen dan vind ik dat dat wel gecommuniceerd mag worden. Zonder die informatie lijkt dit punt gewoon te zeggen dat dit een van de slechtste games ooit is en dat gevoel krijg ik niet uit de tekst. Dat voelt dus alsof het niet klopt voor mij.
Dat geloof ik ook niet, de volgende far cry krijgt gewoon weer een 9 en is de beste ooit waarschijnlijk. In zo'n korte tijd van standpunt veranderen en niets communiceren lijkt me stug, dan hadden beide games rond de 5/6/7 moeten scoren. Wij kunnen helaas niet achter de schermen kijken, dan zou je pas weten hoe de cijfers echt tot stand komen.
Nee en dat is mijn punt dus ook... ik denk ook niet dat ze werkelijk op een andere manier zijn gaan waarderen. Maar dan is dit punt dus wel erg laag. Ik heb de game zelf niet gespeeld, maar voor mijn gevoel wordt dat bijzonder lage punt onvoldoende beargumenteerd in de review. Uit de tekst krijg ik het gevoel dat het tegen valt en dat het niet lang blijft boeien, terwijl het punt suggereert dat het absolute bagger is (volgens hoe T.net normaal waardeert). Die twee komen gewoon niet met elkaar overeen. Was het een 5,5 geweest dan had ik het al een stuk geloofwaardiger gevonden.
Waarom men uberhaupt waarde hecht aan een gegeven cijfer tijdens een review is mij dan ook een raadsel. Wat persoon X leuk/belangrijk/interesaant vindt, kan persoon Y zich daar juist totaal niet vinden en vind totaal iets anders belangrijk.

Speel gewoon wat jou leuk lijkt om te spelen.
En ja, je komt er wel eens bedrogen uit. But that's all in the game.

Ik heb niets met SoT laat staan Xbox, maar had graag gezien dat het spel over het algemeen beter ontvangen werd door de media. Al mag een ontwikkelaar er natuurlijk best op afgerekend worden wanneer het spel te weinig inhoud heeft. Zeker wanneer je er 50-60 euro voor vraagt.
Wat een bizar slechte review. Ja de game is niet af en er komt nog genoeg content aan (roadmap komt volgende week). Als er wat meer onderzoek was gedaan hadden ze gewacht met de review.
Of in andere woorden: het spel heeft nog niet genoeg content en daar ben je het mee eens. Deze review gaat over het spel nu, op launch, niet over een eventuele content patch die later komt. Verwijt je Tweakers nou echt van het feit dat ze een review schrijven over een spel wat net uit is?

Dit leest als een enorme fanboy. Maar goed, blij dat jij het wel naar je zin hebt in het spel.
Tuurlijk niet. Je reviewt een game in zn huidige (launch) staat. Niet op zn eventuele potentie
Dat is natuurlijk iets waar je over kunt discussiŽren in een tijd waarin na launch de game nog veel getweakt, uitgebreid of gefixt wordt.

Vroeger kwam een game uit en was deze klaar. Downloadable content speelde slechts bij een handjevol games een rol van betekenis. Tegenwoordig wordt een product gereleased (al dan niet af 😣) en vervolgens nog aangevuld. Misschien is het met deze wetenschap wel een goed idee om games op meerdere tijdstippen te reviewen. Dat gebeurt al met grote uitbreidingen zoals voor WoW en Diablo bijvoorbeeld.

Ik zeg niet dat elke DLC een review moet krijgen, echter kun je in een veranderende wereld het concept van een game review ook opnieuw bekijken.
Nee, want dan beloon je uitgevers alleen maar voor het uitbrengen van incomplete meuk. Het is prima om achteraf via DLC dingen toe te voegen maar een base game moet gewoon op zichzelf kunnen staan.
Stel SoT krijgt in een update alles wat er volgens deze review mist. Dan wordt er gaan nieuwe review geschreven maar zullen er wel een aantal mensen zijn die de game niet spelen op basis van bovenstaande review.

Als dingen waardeloos zijn moet dat uiteraard gewoon gezegd worden :)
Games verdienen ook geen nieuwe review als ze op moment van uitbrengen niet klaar zijn en toch § 40-70 kosten.
Stel SoT krijgt geen update meer die echte verbeteringen brengt, wat heb je dan aan het wachten met een review totdat de game beter is? Als er echt een grote DLC komt die het spel helemaal overhoop gooit en echt een heel stuk beter maakt is er niets dat de redactie vandaag tegenhoud om een nieuwe review te maken en een nieuwe score toe te kennen. Maar als ik vandaag wil weten of het spel goed of slecht is wil ik geen review zien die geen uitspraken durft te doen over de game omdat er mogelijks binnen enkele maanden sterke verbeteringen aankomen.
Dan had de devs moeten wachten. Of als het geld op is 20 euro bv voor vragen en later na de upgrade er 50, euro voor vragen. Doe je dit niet moet je in reviews op je donder krijgen. Als Tesla's volgende model belabberd is moet dat gewoon gemeld worden. Ook al beloven ze de bagger op te lossen.
Des te meer reden om een fatsoenlijke game op de markt te brengen op dag van release.

Wanneer jij in een her examen wel weet te slagen doet dat helemaal niets af aan het feit dat je in eerste instantie een onvoldoende kreeg.

Game journalisten die tig keer hun werk over moeten doen omdat developers in eerste instantie hun werk niet volledig hebben gedaan, die kant moeten we IMO niet op willen.
Dat is het dus niet. Je reviewt een game als hij uitkomt. Niet na een jaar pas. Althans niet voor de eerste keer.

Wat reviewers hier (en wellicht wel overal) zouden moeten doen is de game later inclusief dlc en updates nog een keer reviewen.

Bekijk bijvoorbeeld maar eens enkele youtube reviews over de huidige staat van The Division tov toen de game uitkwam. Wereld van verschil.
Precies dit. Dat mensen dit schokkend vinden, vind ik wel opmerkelijk.
Echt bizar deze trend de laatste tijd, als er genoeg hype is voor de game gooien ze hem maar online.

Ik vind de kritiek wel terecht dat het repetitief is. En ja, toekomstige aanpassingen kan je nu niet beoordelen.
Destiny was ook meuk. 1 goede uitbreiding. En de rest bleef meuk. Dus ik geloof hier spijtig genoeg ook niet in.
Nee want je hebt helemaal niks aan max level. Het levert alleen cosmetisch iets op.

De game is uit en ook nog eens full priced, dus dan mag deze gereviewed worden.
De enige reden dat je deze redenatie nu opgooit is omdat dit een game is die jij ogenschijnlijk wel de moeite vindt.

Een game review je op het moment van verschijnen, en momenteel is deze game geen 60 euro waard. Als een developer aangeeft meer content te gaan ontwikkelen is dat leuk, en zou dat op termijn reden kunnen zijn om een review aan te passen. Maar op dit moment is de game en dus de review relevant, en op dit moment is het geen 60 euro waard.

Het later wijzigen van reviews is overigens iets wat meerdere websites al doen. Zie IGN die hun review voor o.a. rainbow six siege later heeft aangepast. In eerste instantie kreeg die game ook geen al te hoog cijfer, maar gezien alle updates is dat cijfer bijgesteld.
Ik heb het spel zelf verder niet gespeeld, maar wel streams ervan gezien op Twitch de afgelopen maanden. Maar ook daar valt de eentonigheid en leegte ontzettend op.
Ik volg het spel verder niet actief ofzo. Het concept is leuk en alles, maar daar is volgens mij ook alles mee gezegd.

Wat voor punt ik eigenlijk wilde maken:
Blijkbaar is het spel nu uit early access en gereleased. Dan verwacht je een spel dat (bijna) af is. Maar zoals ik las is dat niet het geval. En wordt er nog van alles toegevoegd. Wat mij betreft moet je je spel dan niet uit early access doen. Zodra je je spel de status van released geeft moet je je als developer beseffen dat die versie gereviewed gaat worden. Ondanks wat er misschien nog komen gaat.

Ik kan ook ff snel een game maken, met 1 map of level. Die releasen en vervolgens een roadmap maken dat er nog 999 andere levels bij komen ofzo. Maar dat verandert niks aan het feit dat bij release er maar 1 level is en dat die versie dan gereviewed wordt.

Dit alles klinkt misschien als een rant, maar ik denk dat developers eerst maar eens weer goed moeten gaan nadenken wanneer ze een spel uit early access gaan gooien.
(Edit: typo's)

[Reactie gewijzigd door Airbreaker op 7 april 2018 10:26]

Waarom wachten met de review? De game is inmiddels alweer een paar weken uit en te koop, dus het lijkt me logisch om gewoon te reviewen wat er is, roadmap of niet. En dat is trouwens ook maar afwachten of het alles waar kan maken. Deze game moet het hebben van de community die het in leven houdt, dus als men het voor de gewenste content al verlaat is de game vrijwel ten dode opgeschreven.
Ja de game is niet af
Wat een onzin dan dat het een voldoende zou moeten krijgen.
Devs kiezen er voor om een half gebakken product voor de volle prijs te releasen, dan vind ik dat het spel bij voorbaat al een onvoldoende hoort te krijgen.
Als er wat meer onderzoek was gedaan hadden ze gewacht met de review.
Had MS maar gewacht met de release vd game...
de game is niet af en er komt nog genoeg content aan
... Dat verwacht je van een Early access game.. niet een game die 60 euro kost en 'af' is.
69,99 op Microsoft Store... (Free* met game pass) ..
Ah, wist niet dat ie er ook voor PC was (doh!)
Ik ben het eens met een gedeelte van de review, maar toch blijft het me weer terugtrekken. Sfeer, teamplay, lekker een spel om met vrienden en een biertje je te vermaken!
Xbox zit onder een vergrootglas. Ze brengen een behoorlijk unieke game uit die niet voor iedereen is. Wordt de game ook nog op een podium gezet als of het een game is voor iedereen. Daarnaast heb je vrienden nodig om deze game te spelen. Want solo heb je geen schijn van kans. Geen schijn van kans om de game spannend voor je zelf te maken. Want ieder PVP moment ga je verliezen. Wat zich omzet in frustratie en teleurstelling.

Dus geen loot/ reward en geen progressie. Je mist de interactie en daardoor een heel groot stuk van de game. En juist het stuk waar de game zo goed in is. Samenwerken, momenten van paniek en chaos. Dat zich uiteindelijk kan omzetten in een ongelofelijk gevoel van overwinning of teleurstelling.

Sea of Thieves is een multiplayer game waar je heel weinig plezier mee gaat hebben zonder serieuze medespelers. Maar met serieuze medespelers kan de game veranderen in een avontuur dat je nooit zult vergeten en weken over na blijft praten.

Al met al, het is voor mij persoonlijk een hele lange tijd geleden dat ik zo veel lol met een game heb gehad. Zo veel uren in een game kwijt kan en het nog steeds leuk vind om te spelen. Ik vind dat rare hier een pareltje heeft afgeleverd. Misschien heb ik geluk dat ik wel serieuze medespelers om mij heen heb waar ik de game mee kan spelen zodat ik niet afhankelijk ben van de matchmaking. Persoonlijk vind ik dat de game niet zo hard afgestraft hoeft te worden met lage cijfers. Rare heeft in mijn ogen een goed werkende multiplayer game afgeleverd die ik over een jaar misschien nog wel steeds opstart.

[Reactie gewijzigd door johnfreda op 7 april 2018 14:55]

Ik kan niet geloven dat Destiny 2 een 9 kreeg. Een game waar ik na 15 uur helemaal klaar mee was. Deze game had zoveel minder om te doen dat SoT. In SoT moet je inderdaad je eigen avontuur maken. En die mogelijkheden zijn groter dan het lijn rechte Destiny.

Zit nu op 30 uur of meer in SoT en heb mij kapot gelachen, meer avontuur beleeft dan in menig andere game, en 0 keer een of andere tutorial of tool tip in beeld gezien die mij vertelde wat ik MOEST doen (dat is positief)

Een 4,5 is veel te laag als je het mij vraagt. SoT is een belangrijke game omdat het juist geen progressie heeft, en daarom ook geen grind om een upgrade te halen. Het is meer gameplay en vrijheid dan de meeste games van de afgelopen maanden. Het heeft mij laten voelen als een klein kind die op avontuur ging en aan het ontdekken was. DAT maar voor mij de game knap en goed. Zeker omdat ik dat gevoel langer dan de gemiddelde tijd kon vasthouden dan een singleplayer game van de afgelopen maanden.

Het trekt een bepaald soort speler, die zijn eigen creativiteit moet gebruiken en juist niet alles voorschrijft. Het is duidelijk niet het soort game wat de reviewer leuk vind. Maar nogmaals een 4.5 is te laag, zeker als je dat afsteekt tegen zo iets generieks en herhalend als Destiny 2 met een 9.......

Waar SoT afwijkt van andere games, en dit imo op een goede manier doet, wordt het afgebrand omdat mensen zitten vast geroest in wat een game zou moeten zijn. Dit is anders, en daarom interessanter dan iets als Destiny 2 wat een herhaling van 1 was......SoT zou hiervoor beloond moeten worden.....voor we straks weer met Destiny 3 zitten.....wat precies hetzelfde gaat zijn als 2.

[Reactie gewijzigd door Derper op 9 april 2018 16:34]

Is 4.5 niet een beetje overdreven laag? Volgens mij is dit de lowest rated AAA game ever maar zo slecht is de game nou toch ook weer niet...
Ik vind een 4.5 nog te hoog. Het zit eerder rond de 3. Paul verwoord het wat mild in zijn stuk, maar er is in SOT geen zak te doen. Na vier uur spelen heb je alles gedaan en gezien. Daarna is het een eindeloze grind van dezelfde dingen in een andere tint verf.

Angry Joe vatte de game behoorlijk goed samen in een paar zinnen met zijn vergelijking tot de Kraken.

Ik had heel veel verwacht van SOT en ik keek er lang naar uit. Ik heb de beta samen met 3 vrienden veel gespeeld. We vonden het toen saai, maar we dachten dat het wel goed zou komen in de uiteindelijke release. Helaas. Momenteel is SOT de mooiste chatroom ooit ontworpen met de slechtste interface om andere chatters te vinden.
Jij reageert met je 3 volgens jouw eigen manier van hoe je een spel een punt zou geven, maar dat is niet eerlijk. Je moet het afzetten tegen de punten die Tweakers normaal geeft, en dan is een 4,5 in de praktijk eigenlijk een 1 want het is zo ongeveer het laagste wat Tweakers ooit geeft. Dat het feit dat ze bijna nooit lage punten geven onwenselijk is vind ik ook, maar dat is hier niet de discussie. Tenzij ze aangeven voortaan op een andere manier te gaan waarderen moet je het punt zien volgens de normering die Tweakers normaal hanteert, niet volgens hoe jij denkt dat het zou moeten.
Toch gek dat ik al heel wat uurtjes erin heb zitten door gewoon constant met random spelers te spelen. Het is toch de chaos en onvoorspelbaarheid van steeds andere medespelers en vijanden wat het interessant houd.

Wellicht dat de game meer in de niche hoek zit wat dat betreft. Een game als destiny kan mij totaal niet bekoren maar SOT weer wel.

[Reactie gewijzigd door laurens91 op 7 april 2018 14:03]

1 van je vrienden hier. Saai vind ik het niet, landrot!
Ik kan me een ander gesprek herinneren!
Inderdaad... Ik ken de game niet en het leek me bij alle previews al niks voor mij, maar het punt komt niet overeen met de tekst... "Het valt allemaal een beetje tegen" strookt niet met dat dit zo ongeveer de slechtste score ooit is.

Als dit de nieuwe manier van punten geven van Tweakers is dan prima want punten liggen vaak veel te dicht bij elkaar, maar dan wel graag even wat uitleg er bij. Nu lijkt het punt te zeggen dat dit praktisch het slechtste AAA spel ooit is.

Edit: ik heb het gevoel dat het grootste pijnpunt van de game is dat hij niet heel lang blijft boeien, maar dat hoeft toch niet altijd een probleem te zijn? Vooral omdat deze game effectief voor een tientje een maand gespeeld kan worden met Xbox game pass, maar daar is verder ook niks over gezegd.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 7 april 2018 07:45]

Net als de meeste switch games is dit iets best gespeeld met vrienden. Heb je die niet, of hebben ze het spel niet? Tja, dan zit je toch opgezadeld met wie je kunt vinden. Het is niet voor niets dat Rare dit "sailing together" en dit "Learn about Rare's multiplayer experience Sea of Thieves." op de Sea of Thieves website heeft gezegd.

Met vrienden is het nog steeds een saai spel met weinig content, maar heb je toch een heleboel lol en dat verdient toch minstens een 7!
Waarom zou jij een saai spel beoordelen met een 7? Omdat het samen met vrienden een stuk leuker is?
Kijken hoe verf opdroogd is saai, maar veel leuker samen met vrienden... Denk dat jouw vrienden jou vreemd zullen aankijken als je ze uit zou nodigen om dit vanavond te gaan doen....
Om dezelfde reden dat Ark vaak redelijk scoort, ondanks dat het een matig spel is: het multiplayer aspect. Met vrienden is er nog best veel lol te beleven, terwijl in je eentje het een flutspel is. Het is niet Rare's schuld als je geen goed team kunt vinden.
Of gewoon van het punten systeem afstappen, de pro's en con's lijstjes in de conclusie zijn een stuk beter, een cijfer voegt daar niks aan toe
No Man's Sky kreeg hier op Tweakers nog een solide 7,5 terwijl dat (zeker op het moment van review) echt heel slecht was. Ik denk dat deze game veel beter is, en dan toch veel lager scoren op Tweakers. Bijzonder.

reviews: No Man's Sky: een ontdekkingsreis zonder einde

[Reactie gewijzigd door Thorgrem op 7 april 2018 07:32]

No Man’s Sky was helemaal niet slecht bij release. Het had al veel content vanaf het begin en er was al een hoop te doen (meer dan SoT). Het gemekker ging toen vooral om de “beloofde” multiplayer maar dat is ook nooit zo gegaan. Je zou elkaar kunnen zien, maar er was nooit beloofd dat er ook daadwerkelijk multiplayer in zou komen. Anyway, ook qua content miste er wat maar dat is beter geworden. Wat betreft SoT is het nog maar afwachten.
Niet alleen de MP die ontbrak, maar als je prerelease beelden vanop o.a. E3 vergeleek met wat er in de game zat en als je een hoop functionaliteiten mist die door de jaren heen wel genoemd werden als dat ze er in zouden zitten dan was het spel gewoon niet goed genoeg en voor heel veel mensen een teleurstelling.

Maar een teleurstelling wil nog niet zeggen dat de game op zich slecht is.
Ik lees niks over de strongholds, wat toch wel juist 1 van de spannendste dingen is in het spel.
Vooral als er 3 galleons bij komen kijken en jezelf stiekem loot probeert te stelen van de gene die de stronghold verslagen heeft.
Super spel, vooral als je met ze 4en bent op een galleon.
Er zit echter wel veel meer potentie in.
Ook dat is extreem herhalend.
Je bent een uur zo niet uren bezig voor 10k loot waar je alleen karige cosmetics mee kan kopen.
De loot is niet zo belangrijk. Piraat spelen is veel belangrijker.

Als je in je sloepje bent, je ziet een paar galleons bij een stronghold/skull island, weet er 2 tot zinken te brengen, de ander weet je het anker van op te trekken en de vierde weet je te kapen....

Dat je al een half uur achtervolgt wordt door een galleon, waarop een andere galleon besluit jou achtervolger te achtervolgen, waarop je het roer omgooit, het anker uit en weer omhoog, met een strakke 180 nu ineens met wind in de rug de aanval opzet. Om niet veel later met een paar captain chests er vandoor te gaan naar een outpost.

De missies zijn er eigenlijk alleen maar om spelers een reden te geven er op uit te gaan. Het leuke van het spel is de interactie als piraat met anderen. Want de basis zelf is wat dat betreft prima. Het spel geeft je goed het gevoel een piraat te zijn. Beter dan Assassins Creed of elk ander spel hier voor.

Men is volgens mij te verwent, men verwacht een GTA 5 achtige game kwa mogelijkheden. Men vergeet dat zoiets opbouwen gewoon heell veel tijd kost en niet slechts een jaar of 5.

Rare heeft verder een goede reputatie en MS is als publisher geen EA. Ik vind wel dat dat mag meewegen voor de belofte dat het spel nog lange tijd geupdate gaat worden.
De missies zijn er eigenlijk alleen maar om spelers een reden te geven er op uit te gaan
Klink meer als een excuus, en ook het "erop uitgaan" moet dan natuurlijk niet saai worden, wat in dit geval wel het geval is
Rare heeft verder een goede reputatie
Rare had een goede reputatie toen ze nog Nintendo only waren
Men is volgens mij te verwent, men verwacht een GTA 5 achtige game kwa mogelijkheden. Men vergeet dat zoiets opbouwen gewoon heell veel tijd kost en niet slechts een jaar of 5.
Dus mensen zijn verwend als ze verwachten dat een game voor de volle mep uitkomt, genoeg functies en leuke dingen heeft om lang leuk te zijn? moet niet gekker worden
De loot is niet zo belangrijk. Piraat spelen is veel belangrijker.
Een piraat die niet veel geeft om loot? Wat?

Je zou hele ladingen inclusief schepen moeten kunnen jatten en verkopen. Er zouden npc zilvervloten kunnen zijn die je moet veroveren met de andere piraten als concurrentie. Je zou havens moeten kunnen overvallen en plunderen.

Maar in plaats van piraat zijn ben je meer schatzoeker die tegen andere schatzoekers vecht en wat skeletten. Terwijl het juist de piraten zouden moeten zijn die een schat bij elkaar verzamelen, niet alleen opgraven om uit te geven aan leuke kleertjes :)

[Reactie gewijzigd door tweaker29789 op 7 april 2018 15:40]

Ik vind dat je telkens een ander draai aan je technieken kan geven, andere crew, sloop of galleon enz.
De skins is het geen waar ik mijzelf wel het meest aan erger, zit zoveel meer potentie in.
Tussen de 10-20k inderdaad, ligt aan welk fort het is.
( gouden kippen tijdens een voyage leveren helaas veel meer op voor de tijd dat je ermee bezig bent )
Toch bizar dat ze de game half spelen en toch reviewen. Review hem dan niet zou ik zeggen.
Dan ben je dus journalist

[Reactie gewijzigd door Vexxon op 7 april 2018 06:59]

Als de eerste helft van het spel niet leuk is waarom jezelf dan blijven martelen in de hoop dat het ooit beter wordt?
Misschien omdat het je beroep is? Maak jij je werk ook altijd half af als je het niet leuk vindt?
Dan moet je ook geen review doen.
Met jouw logica kan je letterlijk geeneen recente MMORPG reviewen. Wat een onzin.
Dit is bij lange na niet te vergelijken met een MMO, dat onderdeel kom je snel genoeg tegen. Dit is gewoon half werk, waardoor het oordeel dus ook nergens s op slaat.
De game is zeker te beperkt en verdiend ook echt geen 10, maar dit slaat nergens op.
dit is helaas niet de eerste keer dat het me opviel ;)
Als de eerste helft van het spel niet leuk is, is het geen leuk spel. Als ik jou een lekker chocolade taartje geef maar er ligt een drol op die je eerst moet opeten voordat je bij de lekkere chocolade komt, dan is het toch ook in zijn geheel geen lekker taartje meer?
Als de game na half spelen al niet goed is, is de game dat dan wel als je hem helemaal speelt?
Wel als de conclusie is dat er niet veel te doen is en je vervolgens niet alles hebt gedaan.
Ben ik het niet mee eens. Als er meer te doen is in een spel dan je vanaf het begin kunt doen, moet dat vanaf het begin wel zo blijken. Als dat niet duidelijk is en de speler begint te vervelen, haakt ie af. Is dat wel duidelijk dan weet de speler dat het spel hem nog iets te bieden heeft als ie doorspeelt.
De fort is vrij duidelijk zichtbaar gemaakt door een gigantische doodshoofd die vanaf elke plek op de map te zien is en daardoor ook pvp aantrekt.
Je velt als reviewer een oordeel over de gehele game. Als je werk te vermoeiend voor je is moet je een andere baan zoeken
Potentie in eeen spel zegt niets over de huidige staat ervan. En dat is gewoon te weinig content en geen diepte en progressie.

Maakt niet uit hoeveel meer van dezelfde herhalende content je erin stopt.

Ben erg blij dat tweakers dit ziet en dit met een laag punt beoordeeld.
Ligt eraan hoe je gamen ziet.
Vroeger had je games waar iedereen gelijk was en skill het belangrijkste was, of je speelde een game eindeloos omdat je het gewoon leuk vond.

Tegenwoordig moet je die 'progressie' hebben, want anders heeft het geen zin meer.

Sommigen gamen om eindeloos maar items te grinden met +10% dit, +5% dat.
Sommigen spelen puur voor de fun en kan progressie gestolen worden. :)

Voor die laatste groep is SOT een leuke game, voor de progressie grinders kunnen ze beter naar een game met stat-perks gaan.
Hier kunnen we het over blijven hebben natuurlijk. Huidige games kunnen niet meer zonder enige vorm van progressie. En als ze dat wel kunnen dan hebben ze vanaf launch al 10 keer meer content dan sot. Zie gta.

Die laatste wordt ook enorm veel gedaan door groepen mensen waarbij progressie niet veel uitmaakt. Maar de base game was vele malen beter en vele malen uitgebreider.

Dat je je prima vermaakt met sot is prima, maar feit blijft dat de game nauwelijks content heeft.
Daarom zei ik ook. Het is wat je er zelf van maakt.
Ik ben gek op pvp. Het vaarsysteem bevalt me enorm, ik zoek de confrontatie. Ik maak mijn eigen content. ik verveel me geen seconde.
iemand die dus puur een progressiesysteem wil hebben (carrot-horse) zonder pvp omdat ze niet meer zonder kunnen komt bedrogen uit idd. Want iemand die puur pve wil doen en een reden heeft om dit spel te spelen anders dan puur piraat spelen is er niet veel anders dan 3 soorten missies idd.

Laatst die discussie ook gehad omdat ik een UT fanaat ben en men mij voor gek versleet omdat die game geen perks hadden en een game zoals BF weer wel. Wat ik weer een slechte gameserie vind.

Ik vermaak me prima in een game waarbij ik niets hoef te unlocken wat mij een oneerlijke voordeel geeft boven een andere speler die het niet heeft en gewoon plezier heb door mijn eigen content te maken en het spel te spelen.
Sommigen hebben die progressie dus nodig om te blijven spelen en anders 'is het een slechte game'.

Prima. ;)

[Reactie gewijzigd door Cyrusx op 8 april 2018 11:28]

Toen ik de eerste closed beta mee mocht spelen, wist ik het al gelijk: dit gaat geen topper worden. Mijn verbazing was ook groot toen de game steeds op een alsmaar hoger podium werd neergezet. En sure het is een grafisch mooie titel, maar dat is dan eigenlijk ook het enige positieve aan de game. De herhaling zat er in de beta's ook al goed in en voor de game uit kwam was ik hem al wel beu. En dan heb ik niet eens alle beta's gespeeld.

In de eerste beta's werd al niks uitgelegd en moest je het zelf ontdekken, nou wat was dat geweldig (not). Bovendien waren ze meer het PvP gedeelte aan het testen, dus elke keer spawnde je in de buurt van enemies. Wat elke keer weer neerkwam op "wie schiet de meeste gaten in de ander" en "is er toevallig iemand die gaten gaat dichten?". Na een tijd gingen gelukkig vaker mensen zorgen dat de boot niet meteen zonk, maar ook dat leverde weer op dat je niet doorhad dat de enemy jouw schip op kwam om je neer te schieten. Weg progressie, weg lol. Toen kwam er weer wat meer bij. Een paar missie-types. Nou na een uur of 2 spelen had je dat ook wel gezien. En ondertussen zat je je te ergeren aan de beperkte zaken die je al kon doen op het schip en wat voor herhaling je wel niet had om van A naar B te gaan. Naast het feit dat je boot altijd de verkeerde kant op wees als je weer weg wilde gaan of dat er geen middenweg was bij objectives. Of het was veel te makkelijk, of je moest een Engels taalkundige zijn om te ontcijferen wat ze nou wilden hebben.

En op zich is een kleine beta prima, maar toen de releasedate bekend werd en er maar weinig veranderde, zei ik al meerdere malen: dit wordt een flop. En zie de cijfers: de game flopt. Het is maar goed dat het in de Game Pass zit, anders had dit veel mensen veel geld gekost met alle gevolgen van dien.

Rare is al jaren Rare niet meer en zijn status als goede ontwikkelaar al jaren niet waardig. Ja ooit was het leuk, maar als je toch ziet wat ze allemaal hebben gekregen en hoeveel geld Microsoft in die studio steekt met wat voor games ze dan telkens komen, dan kun je eigenlijk maar 1 conclusie trekken: Sluit die studio MS. Dit wordt niks meer...
Dit verhaal werd wel heel duister. De studio heeft nu al laten zien dat ze het heel professioneel oppakken en goed naar feedback luisteren. Roadmap zouden ze eerst niet vrijgeven maar nu wel. Dus waarom moeten ze sluiten als ze er alles aan doen om de beperkt leuke funderingen maar wel eentje die solide staat, op te bouwen ?

De game heeft me al wat unieke momenten doen beleven die ik in andere games niet krijg, dat spreekt boekdelen.
Die roadmap had al klaar moeten zijn, de game ligt al in de winkel. Hoe ze hem nu releasen is gewoon niet de moeite waard en wat ze toevoegen, maakt dan weinig meer uit want de meesten leggen hem aan de kant (zie No Mans Sky).

De fundering is helemaal niet zo solide (vooral omdat ie zo beperkt is) en is helemaal niet zo makkelijk uit te breiden tot een game die wel leuk is. Daarvoor is de combat te beperkt, het zeilen niet speciaal genoeg en de gamewereld niet goed voor opgezet.

Je mag best hoop houden dat het nog wat wordt, maar met alle beta's en dev posts is er zo bar weinig veranderd dat ik daar ook weinig vertrouwen in heb. Een game die het moet hebben van alle post-launch content omdat het niet genoeg biedt bij launch is gewoon gedoemd te mislukken.
Het is duidelijk dat we het niet eens zijn.

De basis is juist heel sterk, de mechanics die er zijn werken goed en zij bovendien leuk en makkelijk op te pakken.

Ik kan nog wel een paar games noemen die in het begin niet leuk waren en later wel..

[Reactie gewijzigd door laurens91 op 7 april 2018 12:08]

Noem dan maar eens wat titels die bij launch zwaar negatieve reviews kreeg maar er uiteindelijk nog bovenop kwam en goed gewaardeerd werd. Van de afgelopen 10 jaar kan ik er niet 1 noemen.
No mans Sky bijvoorbeeld.
Gta online.
Elite dangerous

Zo'n beetje de helft van alle early acces titels. Al worden die over het algemeen niet gereviewd.

Had je deze game nog steeds een 4,5 gegeven als het een early acces titel was geweest voor 15-20 euro ?

Volgens mij hadden de reviews er dan totaal anders uitgezien.

Dus het cijfer wordt puur beredeneert op wat je op dit moment krijgt voor je geld, kijk je verder dan dat dan bied SOT toch wel wat verfrissing en unieke gameplay.

Een dikke onvoldoende is gewoon echt te laag, een 6 was een beter cijfer geweest omdat de game niet het standaard model van "carot on a stick" hanteert zoals de meesten tegenwoordig doen en het toch echt wel een unieke spelervaring bied mede door het ongedwongenheid van de spelwereld.

Ik speel al sinds beta en heb naar schatting toch dik 100 uur erin zitten, en toch beleef ik er nog plezier en uitdaging aan. Dat vind ik knap van een game die volgens tweakers maar een 4.5 krijgt.

Kritieken zoals weinig content zijn overigens volgensmij terecht maar ik verwacht hier enorme verbeteringen in de vorm van wekelijkse updates.

[Reactie gewijzigd door laurens91 op 7 april 2018 14:53]

Geen van die titels is een echte topper geworden. Vam rotzooi naar speelbaar is niet waar hij op doelde.
Elite Dangerous is niet 'geflopt'. Voor de Elite-puristen en wat hardcore-space-sim-fans is dit de kers op de taart, zeker tot Star Citizen in de schappen ligt. In het genre zelf (doe-wat-je-wilt-make-your-own-story-space-sim) is Elite een topper. Niet in het minste omdat het ook eenbeetje de enige is in zijn soort maar het 'klopt'. Elke keer ik mijn Vive over m'n ogen trek en mag opstijgen kan ik niet genoeg krijgen van alle details om je heen.

GTA Online is best een topper - kijk naar het dagelijks aantal online spelers? Om nog niet te vergeten : AL die *GRATIS* extra content die ervoor is uitgekomen?!

No Man's Sky heeft nog een ietwat trouwe fanbase, maar die game is kapot gemaakt door de marketing op voorhand.
Ja, het is ook nooit goed voor mensen. Zelf vind ik de Shark Cards in GTA V nog een 'OK' oplossing voor microtransacties. En de beoordeling is best uit context getrokken: tuurlijk is valselijk gebanned worden niet leuk maar dat heeft echt niets te maken met de kwaliteit van de gameplay. De uitvoering van de extra 'businesses' kon inderdaad beter... Maar al bij al zijn er weinig games waar ik +500 uur in heb zitten, GTA Online is daar een van.

Qua Elite: Meeste van die negatieve reviews komen van mensen die blijkbaar dachten dat ze Star Citizen gingen spelen maar dan met een andere naam. Niemand maakt er een geheim van dat Elite vooral heel veel grinden is. Het is dan ook meer een 'space hauling/trucking/exploration sim' dan een 'space game. Het is me dan ook een raadsel waarom mensen een Next-Gen Freelancer verwachten.

No Man's Sky heb ik 2 uurtjes ofzo geprobeert en dan een refund aangevraagd. Mij hoef je niet te overhalen dat Hello Games hier flink de mist is ingegaan.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 7 april 2018 16:30]

GTA Online was problematisch vanwege verbinding, niet omdat het zo'n slecht spel was of omdat er weinig content in zat. Wel wilde men de coop missies, maar ook zonder die missies was het nog een prima game: je had namelijk GTA Offline gewoon nog. GTA Online was gratis, maar zonder de Offline was ie ook nooit zo groot geworden. GTA was en is nooit een flop geweest.

Elite Dangerous is een beetje lastig omdat de game nu ook niet groot is. En hij bevatte bij launch ook gewoon aardig wat content maar door early access (en het feit dat ie nog lang in ontwikkeling is geweest) kun je hem eigenlijk niet vergelijken met Sea of Thieves die nu al een full price vraagt voor early access content. Qua hoeveelheid content is dan eerder de vergelijking met PUBG te maken, maar die doet het gewoon nog goed.

En ja ik had deze game ook als early access titel een onvoldoende gegeven. Sterker, dat deed ik tijdens de beta's ook gewoon. Ook lagere prijs maakt weinig uit. De game bevat gewoon te weinig. Er wordt gedaan en gemarket alsof ie af is, maar dat is ie niet.

En prima dat je er plezier mee hebt, maar ik niet. En blijkbaar velen met mij. Gebeurde mij ook destijds met Watch Dogs of No Mans Sky. Prima mee vermaakt, maar werd afgebrand en opzij gezet en zijn er beiden niet goed vanaf gekomen. Watch Dogs 2 is er overigens wel gekomen (en wederom top-titel) maar het is nog maar de vraag of deel 3 gaat komen.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 10 april 2018 16:09]

Is die echt populair geworden? Niet echt toch?
Populair als in sales? Ik heb geen idee, maar je vraagt om een game die negatief ontvangen werd en er uiteindelijk bovenop kwam.

DriveClub heeft een 71 MC score, mede omdat de hele launch zo problematisch verliep. Uiteindelijk werd alles gladgestreken en kreeg de game mooie content updates. Inmiddels is het een van de beste arcade racers op de PS4. In het console screenshot topic op ResetERA komt de game heel vaak langs vanwege de fantastische graphics.
De scores van DriveClub waren toch geen zware onvoldoendes? Launchproblemen waren er wel, maar eenmaal in een game, was dat verder prima. De nadruk op online heeft de game de das omgedaan, maar het is geen saaie bedoeling zoals Sea of Thieves nu is.
Was prima game bij launch en is nu een prima game. Voldoende content ook.
Dan heb je de reviews niet bekeken/gelezen zeker?
Het heeft zeker een maand of 6-7 geduurd voordat Rainbow Six Siege, door een andere aanpak van Ubisoft, populair werd.
Roadmap online zetten pas nadat ze het te heet onder hun voetjes krijgen.
Of gewoon reageren op feedback?
Zie ik bedrijven laatste tijd wel vaker doen. "reageren op feedback" nadat ze commentaar krijgen.
Zelfde met Lootboxen. Altijd achteraf.
En reageren op feedback is slecht in jou ogen?
Zeggen iets met de feedback te doen is iets totaal anders dan er daadwerkelijk iets mee doen.
Ja ze hebben gezegd dat ze de lag issues opgelost hebben (althans, gezegd dat ze het zouden doen met de updates van een tijdje terug), niet waar want het barst van de lag.
Ja ze hebben gezegd het achievement issue op te lossen, gisteren avond kreeg ik ineens een achievement toen ik naar het toilet was van iets wat ik 2 weken geleden gedaan had. Achievements werken gewoon nog altijd niet, gisteren wederom een paar achievements gedaan, maar ik krijg geen achievements.
Ja ze hebben gezegd dat het officiŽle spel (dus niet de beta) veel uitgebreider zou zijn dan de beta, ook wederom niet waar.

Ik heb liever dat ze iets doen met de feedback, dat zou leuk zijn. Echter zeggen ze er iets mee te doen maar doen ze het helemaal niet.

De game heeft heel veel potentie, maar ze doen er niks mee. Nu komen ze weer met praatjes over zinloze updates waar niemand om gevraagd heeft.
Er lopen nu varkens, kippen en wat slangen rond, dit willen ze uitbreiden.. Ja nee dit gaat het plezier terugbrengen |:(

Nu moet ik zeggen dat ik me er gewoon teveel op verheugd had na het spelen van meerdere beta's, en ze hebben mij teleurgesteld (kan dus persoonlijk zijn, ik ben al/pas level 25 en de fun is gone)

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 7 april 2018 12:25]

Ze hebben juist van alles gedaan met feedback, zo is recent het respawen veranderd op feedback en is een veranderingen tegengehouden door de community

Een publieke roadmap komt er komende week aan op aanvraag van de community.

Ook het vasthouden van een gegenereerde piraat is toegevoegd op basis van feedback.

Dus ze luisteren juist heel goed en je hebt totaal geen basis op bewijs dat ze dat niet doen.
Zie mijn voorbeelden, er zijn dingen die het horen te doen waarvan ze zeggen het opgelost te hebben terwijl dat helemaal niet zo is, welk bewijs heb ik hiervoor nodig als iedereen weet dat het allemaal niet opgelost is?
Ze luisteren zeker helemaal mee eens, ze doen er niks mee nogmaals. Niemand zit te wachten op konijnen (of andere dieren) want het voegt niks toe aan het plezier van het spel.

Spawnen inderdaad gefikst met een update, klopt wederom. Ik merk totaal geen verschil :)
Tja ik heb nog geen problemen ervaren met achievements sinds recente updates. Misschien even een berichtje sturen naar rare?

En spawnen is wel degelijk veranderd ze respawnen nu een stuk verder weg uit het zicht vandaan.

[Reactie gewijzigd door laurens91 op 7 april 2018 13:42]

Haha bij niemand die ik ken werkt het, uiteraard gaan wij allemaal niet de moeite nemen om ook maar een bericht te sturen. De forums staan al vol met soortgelijke klachten :)
Heb je ene link? Speel je Xbox of pc want op pc herken ik je klachten niet
Ik speel via de xbox one x
battlefield 4 bv..
Je bedoelt de feedback van afgelopen jaar die telkens bij elke beta naar boven kwam?
Toen ik de eerste closed beta mee mocht spelen, wist ik het al gelijk: dit gaat geen topper worden.
Roeien met de riemen die je hebt...
Ook wel mensen gaan het wel kopen omdat er niet zoveel spelen/exclusieve uitkomen voor de Xbox one.
En het spel is wel unieke of niet?
Had ook wel wat willen lezen over hoe dit single player speelt.

Jaren geleden heel veel lol gehad met de single player piraten games van Bethesda.

Zou zoiets best wel weer willen spelen maar die hadden ook een verhaal en RPG achtige progressie in je personage, wapens, schip, bemanning etc. En een wereld waar je bondgenootschappen kon sluiten, trouwen met dochter van de gouveneur enzo.

Dit klinkt alsof het de zoveelste game is die heel leuk had kunnen zijn maar dat niet is omdat het weer zo nodig multiplayer First moest zijn. Dat lijkt meteen te betekenen (niet alleen in deze game) dat je er een bak minder content in hebt.

[Reactie gewijzigd door Vizzie op 7 april 2018 09:19]

Alles is online, dus in je eentje speelt het net hetzelfde, alleen op een kleinere boot om het varen wat makkelijker te maken.
Ik speel net zo vaak solo als in een groep met vrienden.
Ik down net zo makkelijk galleons met een 1-2 persoon sloop als in een galleon vs galleon gevecht.

En omdat de wapens gelijk zijn qua dps is het niet onmogelijk om 1 vs 4 gewoon te winnen met shotgun headshots.
Doe dat maar eens in een van de populaire multiplayer games als een lvl 5 vs 4x lvl 50 die volhangen met grinded stat pimped gear.

SOT is wat je er zelf van maakt. Drinkt iemand veel azijn en wil de game niet leren en is puur geinteresseerd in de horse-carrot themepark grind, tsja, dan geven die deze game een slechte review.
Of misschien is het spel echt niet zo goed en kijk jij door een bepaalde kleur bril?
De waarheid zal ergens in het midden liggen, zeker omdat het gross van de reviews op het internet nu niet bepaald positief zijn..

Dan kan jij het daar mee eens zijn of niet. Maar om nu de rest maar als 'azijnzeikers' en 'het niet willen leren omdat zij alleen geinteresseerd zijn in de horse-carrot themepark grind' is natuurlijk het andere uiterste.

9/10 gamers wilt graag meegenomen worden in een verhaal. Als dat er niet in zit, dan moet de basis van het spel zodanig goed in elkaar zitten dat je alsnog aan je 'trekken' komt.

En als je de reviews moet geloven is dat lang niet altijd het geval.
Eindelijk een exclusieve voor Xbox en het krijgt een 4,5... erg teleurstellend allemaal
Je kunt m ook op Windows spelen (crossplay).
Waarom zou je altijd kijken naar cijfers die worden gegeven? Ik speel Sea of Thieves en ik kan me totaal niet voorstellen dat de game maar een 4,5 heeft gekregen. Speel met Nederlandse spelers en het spel is dan gewoon zoveel leuker! Content is inderdaad wat matig, maar doordat je met leuke mensen speelt ga je er minder op letten.

Probeer GamePass eens en kom gezellig bij ons gamen (zie de Discord link in het Sea of Thieves topic). Ik denk dat je dan een andere mening krijgt over het spel ;)
1 2 3 ... 6


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*