Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Arnoud Wokke

Redacteur mobile

'We zijn te conservatief geweest'

Interview met OnePlus-topman Carl Pei

Over software, updates en support

Voor zijn 2 en X beloofde OnePlus updates die nooit kwamen. De OnePlus 3 kreeg snel een update naar Android 8.0, maar Pei wilde niet zeggen of gebruikers van die toestellen nog meer upgrades kunnen verwachten. "Dat is een van de lessen die we hebben getrokken uit de OnePlus 2 en X. We gaan niet vertellen hoe lang de ondersteuning duurt. Dan wek je verwachtingen. We kunnen beter te weinig beloven en dan leveren." Daarmee gaat OnePlus in tegen de trend in de sector. Veel meer fabrikanten dan voorheen geven nu duidelijk aan of en hoelang telefoons ondersteuning krijgen.

Veel gebruikers denken dat een zware skin of het porten van features de meeste tijd kost bij het maken van een upgrade naar een nieuwe versie van Android, maar volgens Pei is dat nonsens. "De tijd zit niet in de skin of het porten van features; dat is een grote misvatting over software-updates. De tijd zit in het ervoor zorgen dat het stabiel draait. Je ziet online veel kleine bedrijven of privépersonen snel met een onofficiële rom komen die instabiel is. Dat komt doordat ze niet door het proces zijn gegaan van het polijsten van de software: debuggen en ervoor zorgen dat alle bugs zijn geplet, dat neemt de meeste tijd in beslag."

Een andere misvatting is de hoop van veel mensen dat Project Treble tot snellere updates gaat leiden. Google presenteerde project Treble in mei als onderdeel van Android Oreo. Door de wijziging hoeven fabrikanten van toestellen en processors geen code meer te herschrijven na een nieuwe Android-release, waardoor ze sneller en eenvoudiger updates moeten kunnen uitbrengen.

Gebruikers hoeven geen wonderen te verwachten van Treble, zegt Pei. "Ja, het is makkelijker om updates uit te brengen, maar Treble leidt niet meteen tot snellere of meer updates. Daarbij hangt het ervan af of fabrikanten hun verantwoordelijkheid nemen om die updates te maken. Treble zal de werkdruk voor onze technici verlagen, maar of het ook snellere updates oplevert, hangt af van de filosofie van smartphonemakers.

Een van de manieren om snelle updates te garanderen aan gebruikers, is het Android One-programma. Android One-toestellen draaien een stock versie van Android. Onder meer Nokia rust zijn nieuwe Android-modellen daarmee uit en ook onder meer Xiaomi en HTC hebben Android One-telefoons uitgebracht.

De software van OnePlus, OxygenOS, ligt dicht bij stock Android en de stap naar Android One lijkt voor de hand te liggen. Daar denkt Pei heel anders over. "We vinden Android een goed framework voor het bouwen van een besturingssysteem, maar we denken niet dat het perfect is. We geloven in het completeren van de Android-ervaring, maar het zijn kleine details die tellen. We gaan niet compleet veranderen hoe Android eruitziet en aanvoelt. De logica in Android is goed. We gaan door op het huidige pad en proberen Android met kleine wijzigingen beter te maken."

Een van die wijzigingen zit in de manier waarop OnePlus probeert apps zich sneller te laten openen. "Als je een icoon aanraakt, laten wij de processor twee seconden lang op volle kracht blazen. Daarna schakelt hij terug naar normale snelheid. Dat is een van de optimalisaties die wij uitvoeren. We focussen op vloeiendheid."

Zijn er ook nieuwe functies van andere fabrikanten waar Pei met jaloezie naar kijkt? De topman noemt het voorbeeld van een functie uit de Samsung Galaxy S9. "Ik zag op deze beurs een functie van 3d-emoji's. Dat is niet iets wat iedereen in zijn dagelijks leven nodig heeft, maar ik denk dat het leuk is. We hebben nu geen plannen om dat in OxygenOS te zetten trouwens."

OnePlus heeft momenteel naar eigen zeggen een marktaandeel van rond de één procent. Exacte verkoopcijfers van smartphones in Nederland zijn niet bekend, maar als je aanneemt dat Nederlanders jaarlijks pak 'm beet vijf miljoen smartphones kopen, zijn dat rond de vijftigduizend toestellen. Pei wilde niet zeggen hoe groot de ambitie is, maar zei wel dat de fabrikant 'flink gaat investeren in Europa'. Wat die investering inhoudt, moet later duidelijk worden. Net zoals wat de OnePlus 6 gaat brengen, want hoeveel Pei ook vertelde in het uitgebreide interview, over de komende smartphone van de Chinese fabrikant is ons vooralsnog niets duidelijk geworden.

OnePlus 5T en OnePlus 5

Reacties (156)

Wijzig sortering
Het is mooi dat deze CEO zo enthousiast is over OxygenOS, maar ik vond het overbodige en instabiele meuk. De vloeiende ervaring kwam pas toen OxygenOS van mijn OP2 ging en LineageOS er op kwam.

Verder is het een gotspe dat deze meneer er niet voor kiest om zijn (matige) beloften qua updates na te komen, maar om voortaan niets meer te beloven.

Ik denk dat Nokia de nieuwe OnePlus is. Nokia brengt stabiele standaard Android én de allernieuwste updates uit. Daarnaast is het net zo betaalbaar. En je hebt lokale garantie.

Dat vertaalt zich naar mooie verkoopcijfers, want Nokia heeft (qua smartphoneverkoop) Sony, HTC, Lenovo, Google Pixel en OnePlus ingehaald.

https://www.techzine.nl/n...n-google-htc-en-sony.html
Totaal niet dezelfde ervaring, grappig. Stock lineage is zeer instabiel hier op een OnePlus one. Pas met en hele trits aan aanpassingen wordt het werkbaar (oftewel een sultanxda rom). En dan nog mis je camera blobs en dat soort dingen.

Oxygen os daarentegen is super stabiel op mijn op5 en heeft een aantal functies die echt toevoegen aan de standaard android ervaring maar geen bloat opleveren.

Stock android is een mythe die niemand meer echt wenst. Zelfs Google levert geen stock android meer op hun pixels en hele volksstammen proberen de pixel ervaring na te bootsen met launchers, roms enzovoort.

Takeaway is dat men een stabiel systeem wenst zonder bloat ware. Niet anders overigens dan bij Windows 10 (mixed reality viewer anyone?), iOS of een willekeurig ander os.

[Reactie gewijzigd door Lt. Marx op 2 maart 2018 08:41]

Apart dat je zo veel issues hebt met Lineage, ik draai het al tijden op me OnePlus One, zonder issues, camera heeft er een BERG aan nieuwe features bij gekregen in Lineage ToV CyanogenMod (slowmo, speedup, 4K filmen) en de rest werkt ook prima.
Ik draai momenteel op de 14.1-201801-28-UNOFFICIAL-Sultan-bacon (android 7.1.2)

Verder, er blij met me OnePlus One, na 3 jaar doet hij het nog steeds prima, laad hem 1 keer in de 2 dagen op, accu is na die 3 jaar wel iets minder geworden maar nog steeds goed werkbaar.
Ja precies wat ik dacht. Ook jij draait geen vanilla lineage os maar een custom rom van sultanxda op basis van lineageos met een boel extra features en aanpassingen. De lijst met aanpassingen van sultan op lineage is vrij extensive.

Beetje semantiek wellicht maar ook jij draait dus geen lineageos nightlies.
Oh krijg nou wat, je hebt gelijk! Ik dacht toch echt dat ik er toendertijd gewoon lineage op had gezet! haha my bad (is al weer even geleden, ik denk een maand of 4~5 dat ik die er op heb gezet en steeds met OTA updates geupdate).
Maar over de Sultan branch niets te klagen dan ;) super stabiel.
ik wel stock op 3 stuks hier thuis, om de maand update ik wel eens de ene of de andere naar een nieuwe nightly.

geen problemen mee, zo stabiel als iets. mijne staat nu op 14.1.20180220 bacon.

nu maar hopen dat ze het HAL probleem oplossen zodat we binnenkort 15 hebben op de oneplusone
Ik draai stock lineage en alles crasht bij mij constant: browser, reddit, whatsapp. noem het maar op.
zie comment @Lt. Marx hierboven, hij heeft gelijk, ik draai de sultan variant die ik blijkbaar toen via XDA heb gepakt, en niet direct lineage er op, Sultan is voor mij in ieder geval wel stabiel en werkt super.
thanx ik zal het onthouden en sultan opzoeken, ik word er af en toe echt gek van namelijk.... al die crashes
misschien eens starten met de juiste whipe en clean alvorens OS te installeren.
had ik gedaan hoor.
Exact eenzelfde ervaring hier met mijn OPO.
Denk dat ik zelfs nog jaren voort kan.
Er zit een groot verschil tussen de Oneplus One en de Two. OxygenOs op de oneplus one is nooit verder gekomen dan android 6.x omdat de snapdragon die in de One zit (SD 801) nooit ondersteuning heeft gekregen voor android 7.x. Het is dan ook niet heel gek dat een relatief simpele port van 7.x naar de SD 801 faalt en dat iemand als SultanXDA hier veel tijd in moet stoppen om het te fixen. De driver is zo gaar als een klontje boter. De two (SD 810) heeft daar in tegen wél ondersteuning voor 7.x echter was de officiele oxygenos build hiervoor heel brak. LineageOS wordt over het algemeen als veel stabieler ervaren op de Two dan de oxygenOS.

Daarnaast begrijp ik de uitspraak dat stock android een mythe is die niemand meer wenst niet. Natuurlijk wil iedereen software hebben die zo clean mogelijk is wat alleen maar bevorderlijk is voor de stabiliteit en snelheid. Een skin kan natuurlijk altijd het trucje uithalen om animaties te versnellen (HTC maakte zich in het verleden hier schuldig aan) maar dit maakt de telefoon absoluut niet sneller.

De 'stock' software van de google pixel verliest het bijvoorbeeld hard van de nokia 8 als het gaat om zo snel mogelijk zo veel mogelijk apps launchen (rouwe snelheid). Persoonlijk vind ik recensies waarin diverse telefoons één op één met elkaar worden vergeleken door bijvoorbeeld heel snel heel veel apps te launchen veel interessanter dan welke software(skin) erop draait. De nokia 8 is in, wat ik tot nu toe heb gezien, samen met de oneplus 5(t) een van de snelste telefoons met de langste accuduur. De enige conclusie die ik hieruit kan trekken is: Dit is omdat ze beide heel dicht bij stock zitten. Google heeft zichzelf in de vingers gesneden door aanpassingen te doen aan de skin. Of het is iets anders... geen idee maar het enige voordeel (op software gebied) wat de pixel naar mijn idee heeft is dat je direct vanuit google software krijgt ipv dat het via een partij als nokia of oneplus. Je weet nooit wat voor backdoor zij erin doen.

edit: Overigens begrijp ik heel goed waarom google zijn software aangepast heeft. Wat is anders, naast de snelle updates, een selling point van de pixel? Er moeten wel features in de software bij welke uniek zijn.

Edit: typo's

[Reactie gewijzigd door kanvua op 2 maart 2018 10:44]

Volgens je opmerking snap je dus heel goed waarom niemand meer stock android wenst. Het gaat om het resultaat van snelheid, smoothness, functionaliteit, bloatware, etc.

Daarnaast: wat is stock tegenwoordig? Aosp? Lineage? Android go? Een schone touchwizz installatie? Een compleet uitgeklede ROM van xda? Voor allemaal is wel iets te zeggen (OK voor touchwizz niet echt ;) )
Oh ik ben juist pro stock android (geen pixel of touchwizz skin). Een skin heeft volgens mij in geen enkel geval positieve invloed op de snelheid, smoothness en accuduur. Wel zijn er extra functionaliteiten die soms handig kunnen zijn. Echter heb ik een tijdje een s7 gehad en ik mis die telefoon als kiespijn. Er was helemaal niks aan die software waarvan ik dacht "Wow, dit is echt handig gedaan".
Vraag me af of je met de pixels over een skin kunt spreken. De stock android launcher is indertijd gewoon verwijderd en vervangen door de pixel launcher. En ik denk niet dat de icoontjes en menu's geskinned worden. Bij Touchwizz worden uiteraard icoontjes geskinned (en de menu's aangepast).

Nu is het ook nog de vraag hoeveel verschil er zit tussen de stock launcher en de pixel launcher in Android Oreo. Zijn die gewoon niet gelijk getrokken?
Er zit een groot verschil tussen de Oneplus One en de Two. OxygenOs op de oneplus one is nooit verder gekomen dan android 6.x
OxygenOS is op de OnePlus One nooit verder gekomen dan een community build, gebaseerd op Android 5.x. De OPO werd namelijk geleverd met CyanogenOS en die is nooit verder gekomen dan Android 6.x vanwege de SD801, zoals jij ook aangeeft.

In een andere reactie geef ik aan dat je er inmiddels Android 7.x op draaien in de vorm van LineageOS14.1 en dat draait als een zonnetje.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 2 maart 2018 11:44]

Ik heb zelf de oneplus 5. Maar ik heb waarschijnlijk nog nooit zo'n relaxe telefoon gehad. Dat ding is net werk relax en gaat gewoon makkelijk 2,5 dag me op 1 lading. Dat zie ik een Samsung niet doen.
Stock android is een mythe die niemand meer echt wenst. Zelfs Google levert geen stock android meer op hun pixels en hele volksstammen proberen de pixel ervaring na te bootsen met launchers, roms enzovoort.
stock android is niet wat de meeste mensen nemen, degoogle android aan de andere kant ;)
Knap dat hij OxygenOS t.o.v LineageOS zet en OxygenOS veel beter vindt. Want ik denk zeker wel dat LineageOS stabieler is en smoother is.
Volgens mij is die uitspraak zo generiek altijd onzin.
Lineageos draait als een zonnetje op mijn Nexus 7 maar is zeer instabiel op mijn OnePlus one zonder sultanxda aanpassingen.

Ik heb goede ervaringen met oxygenos op mijn op5 maar daar zetten zeker ook minder stabiele releases tussen.
Is LineageOS geen plus punt voor OnePlus? Probeer dat maar eens op een S8 te krijgen!
Dat vind ik ook. Daarom geen Samsung voor mij, ondanks dat ik de camera echt een plus vind.
Voor de S9 gaat het waarschijnlijk een stuk makkelijker worden, omdat drivers en HAL's nu los van het OS zelf gezet worden. Zit je alleen nog steeds met het KNOX warranty void probleem, waardoor je geen Secure Folder of een aantal andere Samsung apps kan gebruiken, en je permanent een "insecure" logo op je scherm krijgt bij het starten, dat de verkoopwaarde van de telefoon vermindert. :(

Dit heb je met OnePlus niet, omdat als je stock firmware(full OTA, zodat er geen resten achterblijven) erop zet en de bootloader locked, je de telefoon terug hebt in originele staat, en ook nog eens garantie behoudt(als je bij OnePlus besteld, bij een winkel heb je ongeacht altijd recht op 2 jaar hardware garantie, hetzelfde geldt voor Samsung)

[Reactie gewijzigd door NotCYF op 2 maart 2018 20:11]

Vind je OxygenOS instabiel ?
Zowel op mijn OP3 als OP5t heb ik een zeer stabiele OxygenOS draaien.
Heb eigelijk nog nooit een crash, lag oid gezien ...
Ben benieuwd hoe jij dit hebt ervaren....

Heb je jaren ervaring met custom roms? Dan weet je vast wel wat instabiel is..
Maar Oxygen is verre van instabiel.
Op mijn OP2 crashte OxygenOS regelmatig. Ook stotterde het veel meer dan LineageOS. Die laatste is gewoon lekker vloeiend.
Maar het ergste is nog dat er geen updates meer kwamen, terwijl LineageOS elke maand (veilugheids-)updates uitrolt.

Maar toegegeven, LineageOS is ook niet 100% stabiel.
Oke op die manier :-) was benieuwd..
Kan je garanderen dat sinds de Op3 Oxygen stabiel draait!
Krijg tevens nog updates ;-)
Hier sluit ik me bij aan.
Gebruik zelf de OP3 nog steeds met veel plezier. Snel, stabiel en uitstekende accuduur... OxygenOS 5.0.1, Android 8.0.0 is dus een prima combinatie met mijn "oude" OnePlus 3 ;)
Ok, da's beter geregeld dan.
Qua hardware vind ik OnePlus wel geweldig spul.
Sinds dat het meeste van de AOSPA team ontslagen was is OxygenOS een stuk stabieler geworden. De OP2 was nog in AOSPA tijd en de OP3 tot Nougat aan ook.
Ok, ik heb begrepen dat het vanaf de OP3 beter werd. Daar heb ik helaas niet van kunnen profiteren.

Ik had twee eindkandidaten voor een nieuwe foon: de Nokia 8 en de OP5T. Het is uiteindelijk de eerste geworden vanwege mijn vooroordeel over OxygenOS.
Nokia 8 was een goede keuze. Ik wacht zelf liever even af tot er meer telefoons met Project Treble zijn en de concurrentie weer wat hoger is. OnePlus 6 is daarbij een kandidaat en de S9+ ook.
Dat worden vast en zeker ook fantastische telefoons. Met name op cameragebied zullen ze beter scoren dan mijn Nokia 8.
Ben ook een beetje klaar met OP, wilde de 5T halen maar toen kwam het credit card debacel.
En voor de duizendste keer: Dit probleem lag bij een extern bedrijf dat de betalingen afhandelde, en niet bij OnePlus zelf 8)7
Niet helemaal hoor, lees hier maar eens de volledige uitleg:
https://forums.oneplus.ne...dit-card-security.752415/
Het lag niet aan OnePlus:
Oneplus.net was initially built on the Magento eCommerce platform. However, since 2014 we have been re-building the entire website with custom code, and credit card payments were never implemented in Magento's payment module at all. So no, we shouldn't be affected.​
Ja dus? Dat maakt het minder erg?
Dus jij koopt niet meer bij de AH omdat er door een hack bij de ABN die pin transacties kon skimmen extra geld van je rekening is afgeschreven?
Kan je je nog herinneren dat Microsoft Vista aan het uitrollen was? Als je een PC kocht met Windows XP dan kon je gratis een Windows Vista disc krijgen? Dat was een enorm debacel, het liep voor geen meter. MS had een extern bedrijf ingehuurd om dit voor hun te regelen. Nu komt mijn punt: ik heb geen idee meer hoe het ingehuurde bedrijf heet, maar wat ik nog wel weet is dat MS erbij betrokken was. Helaas werkt het nou eenmaal zo, het maakt niet uit wie het verprutst, het kost altijd de eindleverancier imago schade.
Nu komt mijn punt: ik heb geen idee meer hoe het ingehuurde bedrijf heet, maar wat ik nog wel weet is dat MS erbij betrokken was. Helaas werkt het nou eenmaal zo, het maakt niet uit wie het verprutst, het kost altijd de eindleverancier imago schade.
En toch ligt dat aan jou, en niet aan de 'bakker'. Jij hebt ervoor gekozen om het debacle de verkeerde aan te rekenen.

Marketingtechnisch gezien zal men bij MS dit zichzelf aanrekenen. De klant heeft namelijk altijd gelijk, ookal is het een domoor.

On topic: ik vind dit interview overigens een beetje tam. Ik had graag wat scherpe vragen gezien, bv over het backdoor schandaal. Pei is alleen open over dingen waar hij al open over was. Ik vind het een beetje jammer, want wie zit er hier te wachten op een mooi weer verhaal? Tweakers is geen RTL Boulevard, toch?

[Reactie gewijzigd door ABD op 2 maart 2018 12:56]

Ja en? Je weet toch dat het niet MS was maar een ander bedrijf. Als je daardoor niets meer bij MS wil kopen houd je alleen jezelf voor de gek.
Dat maakt de fabrikant niet opeens slechter, of wel? Als ik een bakker ben en ik verkoop van alles, maar mijn betaalautomaat pin geval doet het niet, maakt dat mij dan een slechte bakker?
Een bakker is meer dan de kwaliteit van het brood. Hij moet z'n betalingsproces ook op orde hebben.

OnePlus heeft zaken gedaan met het verkeerde bedrijf. Dat is de verantwoordelijkheid van OnePlus en daar worden ze terecht op afgerekend.
Dan nogmaals de vraag: is het de schuld van de bakker als de ABN eruit ligt en jij daardoor geen brood bij de bakker kan betalen? Nou, foei hoor, bakker.
Het is niet de schuld van de bakker dat ABN het verkloot, maar het is wel de schuld van de bakker dat hij met ABN in zee is gegaan.

En even terug naar OnePlus: die is met een onbetrouwbare partij in zee gegaan en daar wordt OnePlus terecht op aangekeken.
Met deze logica kun jij met geen enkel bedrijf meer zaken doen.
Hoeveel kritieke lekken heeft Microsoft de afgelopen jaren gehad? Hoeveel bedrijven waarmee jij zaken doet draaien op Windows? Om maar iets te noemen. Maar volgens mij heb je dit zelf ook wel door ;)
Volgens mij heb jij het niet door.

Voorbeeld: Caravanbouwers gooiden de goedkoopste banden die ze konden krijgen op hun producten. Na enkele jaren, ruim binnen de te verwachten levensduur, klapten de banden.

Volgens jou logica kan de caravanbouwer dan zeggen: "Tsja, niet ons probleem. Wij maken geen banden". Ik vind dat de caravanbouwer daar wel degelijk verantwoordelijk voor is.

Als een smartphoneleverancier slechte schermen inkoopt die na een half jaar vlekken vertonen, komt-ie dan ook niet mee weg met: "Tsja, wij hebben ze niet gemaakt".

Dat begrijp je zelf ook wel. Ergens schuld aan hebben en ergens verantwoordelijk voor zijn, zijn twee totaal verschillende dingen.
Je geeft nu een totaal ander voorbeeld, wat niet vergelijkbaar is.
Er is ingebroken bij de aanbieder van de betaaldienst. Helaas zijn zulke inbraken niet 100% te voorkomen. Je moet op een gegeven moment ergens op vertrouwen.
Natuurlijk is OnePlus wel eindverantwoordelijk hiervoor, ik heb ook niet beweerd van niet. Maar schuldig vind ik ze niet.
Een vergelijking die wel opgaat? Je laat een slot installeren in je deur. Later blijkt dat slot onveilig. Jij heb het besteld. Wil je daarna nooit meer iets met jezelf te maken hebben?
"Een vergelijking die wel opgaat? Je laat een slot installeren in je deur. Later blijkt dat slot onveilig. Jij heb het besteld. Wil je daarna nooit meer iets met jezelf te maken hebben?"

Nee, ik spreek de leverancier aan die zei dat het slot veilig was.
Dat is het verschil tussen consument en leverancier.
@Karun Dan klopt het sowieso niet, want de code was geïnfecteerd op de site van OnePlus. De externe partij heeft er vrij weinig mee te maken.

Je doet echt alsof de fabrikanten weten welk onderdeel problemen gaat leveren. Als jij iets bouwt, heb je ook geen 100% garantie dat 'ie het over x aantal dagen, weken, maanden nog doet..

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 2 maart 2018 14:13]

Ik vind het wel de bakker zijn schuld als hij de enige bakker is waar mijn betaalgegevens op straat liggen. Wat zo was bij OnePlus.
Ik denk dat het wat genuanceerder ligt. Als Oneplus had geweten dat dit zou gebeuren zouden ze ook een ander bedrijf hebben gekozen. Dat heet voortschrijdend inzicht. Maakt dat Oneplus tot een slecht bedrijf? Nee, niet als ze er van leren en dit in het vervolg voorkomen.
PayPal is ook een optie om te betalen. Deze levert net als een credit card consumentenbescherming!
Inderdaad. Ik mijd webshops die geen paypal betaling mogelijkheid hebben, die vertrouw ik niet :)
Nu enkele keren gebruik gemaakt van Paypal consumentenbescherming, was erg goed!
Met paypal heb ik een slechte ervaring, ze hadden mijn account op slot gezet terwijl er 700 op stond. Ik moest alle identificatiepapieren naar hun sturen voordat het weer ontgrendeld werd.
Er was reden om te geloven dat er iets niet helemaal zuiver was met het account. Terecht of onterecht doet er niet toe. Het punt is dat ze niet zomaar je account overhandigen omdat jij zegt dat jij de eigenaar bent.
Als je een bankrekening opent moe je ook je id laten zien, als je een account op skrill aanmaakt moet je je ook verifiëren met je ID, vrij logisch ;)
En daarmee is het product ineens minder goed ?
Ik probeer niks goed te praten hoor, het was echt niet goed wat er gebeurde. Maar persoonlijk laat ik een product niet links liggen omdat er een beetje negatieve aandacht in de media is geweest. Dan kan je denk ik niets meer kopen.
Dus je haalt ook nooit meer een Samsung na het accu debacel? Dat is nog een stapje erger aangezien het om het product zelf gaat en niet over de betalingen dat door een extern bedrijf werd gedaan.
Tja, jij noemt de OP2. Toen bestond OxygenOS nog maar net en eigenlijk hebben ze de OP2 met OxygenOS net te vroeg uitgebracht. Die zat toen nog vol bugs en was inderdaad niet stabiel. Pas toen OxygenOS 3 uit kwam met Android M, werd het steeds stabieler.
Begrijp me overigens niet verkeerd, de OP2 is een prima telefoon. Het was alleen jammer dat bij de launch de software nog niet deugde...
Ik heb geen ervaring met de OP3, dus dat neem ik van je aan.

Qua toestel vond ik de OP2 geweldig. Lekker stevig en robuust, glijdt niet uit de hand, heeft handige gestures en de stil-knop, je kunt er zelf een nieuwe batterij in zetten, gewoon een beest van een telefoon.

Maar die software... Op de OnePlus X is het overigens ook een drama.
Ik zou zeggen dat Nokia / HMD het nieuwe Wileyfox is, wat het nieuwe OnePlus was (hoewel nooit zo ver kon komen). Ze zijn heel goed in marketing, software / hardware, en hebben een bekende naam om mee te liften, zeker omdat ze ook gelijkwaardige kwaliteit leveren als Nokia altijd deed.
Op de kwaliteit heb ik nog wel een kanttekening te maken.

Mijn eerste Nokia 8 had een slechte vingerafdrukscanner die ik om de twee dagen opnieuw moest instellen.

Het tweede exemplaar had een te ver uitstekende powerknop die het niet goed deed.

Ik neem aan dat de QC nog niet op orde is. Ze zijn de laatste tijd natuurlijk ook enorm gegroeid.

Nu heb ik een goed exemplaar. Het is een no nonsense werkpaardje met een zeer lange accuduur. Vaak heb ik 's avonds nog 50% over, waar de OP2 de avond niet eens haalde. Laden gaat supersnel. Weinig toeters en bellen, maar wel 100% stabiel, snel, mooi scherm en inmiddels draaiend op officiële Android 8.1.

De camera had beter gekund (imho minder goed dan van de OP2).
Gebruikte jij ook echt de launcher van OxygenOS? Ik merkte namelijk dat mijn telefoon een stuk sneller was nadat ik er Nova Launcher op had gezet.

En tja, Android en updates. Volgens mij blijft het gewoon zoals het is, dat zal wel het nadeel van een "Open" OS zijn t.o.v. een gesloten OS. Tot nu toe vind ik de voordelen (configureerbaarheid etc.) zwaarder wegen dan de nadelen maar soms irriteer ik mij er ook wel aan hoe snel een fabrikant soms de ondersteuning al laten vallen.

Het enige besturingssysteem wat ik prettiger vond werken dan Android is Windows Phone maar we weten allemaal hoe het daar mee afgelopen is.
Ik gebruikte idd de launcher van OxygenOS.

Ik hoop dat Nokia z'n uitstekende updatebeleid blijft volhouden. Het is een westers bedrijf, en die lijken toch meer werk te maken van service dan al die oost-Aziaten.
Ik ben al anderhalf jaar behoorlijk tevreden over mijn OP3, het enige dat me nu stoort is een bug in Oreo dat de microfoon van de headset telkens uitvalt, maar verder nog steeds een toptoestel.

Ik moet wel zeggen dat als de oneplus 6 een vingerafdrukscanner aan de achterkant krijgt dat ik die dan niet ga kopen, zie:
https://androidworld.nl/nieuws/oneplus-6-met-notch/

En inmiddels hebben ze qua prijs/kwaliteit verhouding inderdaad erg veel concurrentie gekregen, ze zullen het moeilijk gaan krijgen.
Ik heb in het verleden ook instabiele samsung en google telefoons gehad.
Mijn OP5 is op dit moment heel stabiel.

Ik kijk met smart uit hoe Nokia gaat presteren en hoe hun nieuwe high end telefoon er uiteindelijk uit gaat zien.
Veel telefoon launchen tegenwoordig met de nieuwste updates, dus dat is niet echt een argument. Tevens is het niet te zeggen of Nokia langer updates blijft geven omdat ze ook nog niet zo lang geleden opnieuw de markt zijn binnen gekomen met higher end smartphones
OxygenOs is hartstikke stabiel, heb sinds 6-2016 de oneplus3 en ik kan eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo'n fijn toestel heb gehad. En ook vaak updates en als een van de eerste al android 8.
Toestel loopt perfect en loopt nooit vast of wat dan ook.
Enkel probleem gehad dat de GPS niet goed werkte en dat was na de update weer opgelost.
Pei's redenatie om geen kleine telefoon te produceren: "When your phone is small, then you have less space for battery"
Zeker nog nooit van Sony gehoord met hun xz1 compact waar een 2700mAh accu in zit
Ja probeer daar nu een fatsoenlijk groter scherm in te stoppen zodat de bezels boven en onder niet zo groot zijn en er een dubbele camera bij en resterende 600mah accu capaciteit,

Daarnaast is de XZ1 slechts 8mm korter, 2 mm smaller maar wel dikker, als je hem met de 5T vergelijkt. Dus hij is nauwelijks kleiner en persoonlijk vind ik het bezwaarlijker dat ie dikker is,

[Reactie gewijzigd door OmeJoyo op 2 maart 2018 07:57]

De xz1 en de xz1 compact zijn twee verschillende toestellen
Ja dat klopt, maar het veranderd helemaal niets aan mijn de vergelijking, behalve dat ie dan echt iets kleiner is. Daar wordt ie dan wel veel dikker voor en je houdt de enorme bezels.
persoonlijk heb ik liever een kleinere dikkere telefoon met grotere bezels, mijn iphone SE is nog altijd de perfecte telefoon voor mij.
Newsflash, niet iedereen wil hetzelfde
Newsflash, dat snap ik ook wel! 8)7

Maar het is niet interessant om toestellen te produceren waar maar een hele kleine markt voor is. Markt voor grote bezels zou sowieso niet hoeven bestaan. Je kan hier prima software oplossingen voor maken waarbij niet het gehele (touch)screen wordt gebruikt. Voor vallen kan je extern beveiligen, dit is voor de meeste fabrikanten ook zeker geen selling point omdat ondanks de grote bezzels het glas alsnog al tot aan de rand zit.

Wat het voordeel is van een dikkere telefoon ontgaat me. Voor de accu? Je kunt vrijwel overal je telefoon opladen, want alles heeft een USB poort. Voor die enkele keer dat je echt bent verstoken van stroom kan een powerbank mee, daar hoef je niet de rest van de tijd de telefoon voor te vergroten.

Maar ieder zijn ding natuurlijk :)
het voordeel van een dunnere telefoon ontgaat me, er blijft minder ruimte over voor een accu en een telefoon die een paar mm dikker is en een paar mm korter is in mijn ogen makkelijker over mee te nemen, voelt steviger aan en ligt beter in de hand.

Het is trouwens meestal in niche markten dat het meeste geld te verdienen is

[Reactie gewijzigd door maevian op 2 maart 2018 13:03]

De xz1 en de xz1 compact zijn twee verschillende toestellen
Ja maar BEZELS :'(
Ik denk dat meneer Pei prima weet wat er te koop is ;)

Daarnaast heb ik even snel zitten vergelijken tussen de door jou genoemde XZ1 Compact en de OnePlus 5T: de 5T heeft relatief gezien een grotere batterij dan de XZ1 (ca. 12% groter als je de inhoud van beide toestellen met elkaar verrekend, ca. 8% groter als je het gewicht van beide toestellen met elkaar verrekend). Dit ondersteund de redenering van meneer Pei dat er in kleinere telefoons dus niet alleen in absoluut opzicht, maar ook in relatief opzicht, een minder grote accu past.
tja die vergelijking gaat niet geheel op aangezien voornamelijk de breedte uitmaakt hoe compact een telefoon aanvoelt
Ik denk dat de vergelijking zeker wel op gaat. Een telefoon is nu eenmaal een 3-dimensionaal object, dus heeft een breedte, een hoogte en een diepte. Als we het dan hebben over groot of klein moet je alle drie meenemen. Je hebt het nu over breed of smal, en dat was het punt van meneer Pei en jouw eerste comment niet.

Daarnaast benoem je zelf al dat een kleinere breedte compacter aanvoelt. Voor mij voelt een kleinere hoogte en dikte compacter. En een grotere screen-to-body ratio, en een niet-verlengd scherm...

Edit: leesbaarheid

[Reactie gewijzigd door willemg2 op 2 maart 2018 07:50]

Mijn 1p3t heeft 3400. Dat is een verschil van 700 mAh. Of te wel bijna 30% meer.
2700 mAh is wel even 20% minder dan de 3300 die in de 5T zit. Vind ik een redelijk significant verschil. Daarbij is de XZ1C ook 2 millimeter dikker en heeft het toestel geen afgeronde hoeken.

Zelf denk ik dat de realiteit nog anders ligt: OnePlus doet gewoon 2 toestellen per jaar, en de grootste markt ligt bij de toestellen die rond de 75mm breed zijn. Het is niet voor niks dat er op Android-gebied maar één speler is die nog aan kleine toestellen doet: het is een niche markt en OnePlus wil niet zoveel telefoons uit brengen.
Ik heb zelf de OP 3T, en ben zeer te spreken over de perfomance en software. Daarentegen heb ik steeds meer problemen met mijn accu... Als ik mijn telefoon niet gebruik loopt er ongv 4% per uur weg, en dat vind ik toch wel erg veel. Een vriend heeft de OP 3 en die heeft exact hetzelfde probleem. Ik denk dat door Dashcharge de accu veel sneller slijt dan bij andere telefoons het geval is. Helaas heb ik nog geen manier gevonden om de accu te laten vervangen, want verder is mijn 3T nog helemaal top...

Door deze ervaring met accuproblemen zou ik toch niet direct weer een Oneplus kopen.

Een grotere accu zou denk ik niet direct de beste oplossing zijn, een accu die wat langer meegaat daarentegen wel.
Wel dramatische support en ze hebben een dubieuze constructie in Polen waardoor ze geen BTW afdragen. Support is een van de belangrijkste reden om geen OP meer te kopen (heb nu een 5T).

Telefoon opsturen naar Polen en dan paar dagen kwijt zijn is toch erg lastig.
tja want opsturen naar NL en hem een paar dagen kwijt zijn is minder erg!?
Nee het gaat niet om het opsturen, maar wel om dat je een leentoestel of een reparatieservice hebt waar je langs kunt gaan.
je hebt je oude telefoon toch nog wel? ik heb nog nooit een leentoestel nodig gehad...want de oude ligt er gewoon nog!
Ik verkoop mijn oude toestellen, die zitten anders dan toch stof te verzamelen tussen de boeken die ik nooit lees.
Beetje een onzinargument naar mijn mening. Zo kun je heel snel alles afkatten. OnePlus staat echt wel belasting af hoor. Het staat niet op de factuur, maar de prijs is altijd inclusief BTW.
Ik heb nog steeds een OnePlus One en ik vind het by-far de mooiste telefoon die ze gemaakt hebben. Die opliggende glasplaat, die schuurpapieren achterkant ... Daarna is het een beetje meer van hetzelfde geworden. Qua specs nog steeds indrukwekkend, maar ook een stuk minder interessant qua prijs. De One was echt scherp geprijsd destijds, al zijn de high-end Samsungs (bijvoorbeeld) nu natuurlijk ook een stuk duurder, dus misschien is de verhouding wel hetzelfde.
Mee eens. Helaas is de laatste beveiligingsupdate van september 2016. Juist om deze reden een nieuwe aangeschaft. Dus nu een hardware matige super smartphone tot een wekker gedegradeerd.

Voor mij geen OnePlus meer. Mijn gok ligt nu bij Nokia.
Mijn OnePlus One is deze maand 3 jaar geworden en het is en blijft echt een super toestel! Waarbij vele telefoons om mij heen steeds trager wordt, draait mijn OPO nog vrolijk mee.

Helaas werd de OnePlus One na september 2016 en Android 6 niet meer geüpgraded, maar daar kon OnePlus niet heel erg veel aan doen. Het toestel draaide op CyanogenOS en Cyanogen is in december 2016 opgehouden met het maken van ROM's. Daarnaast kon de OPO vanwege zijn Qualcomm 801 SOC geen officiële versie van Android 7 krijgen. Niet erg handig allemaal, maar bedenk wel dat de OPO is uitgekomen in juni 2014 met Android 4.4 en dus support geeft gekregen tot september 2016, ruim 2 jaar en 2 Major Android versies.

Momenteel heb ik het toestel draaien op LineageOS 14.1 en het is sinds het begin van uitkomen erg stabiel gebleken. Het toestel wilde nog wel eens random rebooten, maar dat is met flashen van een andere kernel ook opgelost. Door LOS krijgt het toestel binnen twee weken na uitkomen de nieuwe beveiligingspatch en binnenkort verschijnt er ook Android 8.1 op in de vorm van LOS15.1.

Zijn er ook nadelen? Ja, het toestel haalt geen 6 tot 8 SOT meer, zoals in het begin, maar beperkt het nu tot 4 uur SOT. Maar is dat heel vreemd voor een toestel van 3 jaar oud?

[Reactie gewijzigd door rens-br op 2 maart 2018 11:17]

Bedankt voor de info, ik ga hier met mijn OPO ook maar eens mee aan de gang. :)
Graag gedaan! Ik ga er even vanuit dat je nu nog CyanogenOS draait, dan kan je het volgende stappenplan volgen:
  1. Maak een Backup!;
  2. Download de Bacon Toolkit of doe het via ADB.
  3. Unlock de bootloader;
  4. Installeer TWRP 3.2.1.0
  5. Download de laatste Nightly;
  6. Download Su addon (indien je root wilt);
  7. Download Gapps (ARM, 7.1) en gebruik minimaal Pico, wil je ook exchange pak dan minimaal Micro;
  8. Wipe alle storage;
  9. Zet de ROM, Su Addon en Gapps op je telefoon;
  10. Flash ROM, Gapps en Su Addon via de recovery;
  11. Wipe cache/dalvik;
  12. Reboot.
  13. Indien je de Su Addon hebt geïnstalleerd, moet je Root nog even activeren via de developers opties.
Daarna zal je dus nog via de recovery de Franco Kernel moeten installeren.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 2 maart 2018 13:39]

Even een gekke vraag: hoe kan ik mijn gehele telefoon backuppen? Ik heb automatisch backup op mijn gmail account aan staan. Is dat voldoende? Ik heb overigens foto's handmatig naar de pc overgezet...
Wanneer je nu nog volledig stock draait kan je de telefoon niet 'volledig' backuppen, maar zolang je van alles wat je wilt bewaren een backup (foto's, contacten, Whatsapp geschiedenis, e-mails, etc) dan maakt dat in principe niet uit.
Bij het downloaden van Gapps kan ik een groot aantal dingen kiezen. Je hebt het over Pico en Mini, maar is de stock bijvoorbeeld niet goed dan?
Als ik mij niet vergis is 'Full' en 'Stock' te groot voor de OnePlus One, daarnaast kan je het beste gewoon Pico pakken. Daar zitten alle apps in je moet hebben (Play Store, Play Services), Nano bevat net wat meer (Google Search / Now) en Micro bevat nog net wat meer nuttige apps. Alle andere packages bevatten steeds meer apps, waarvan je de meeste toch niet gebruikt.

Mocht je nou toch een van de andere apps willen gebruiken, kan je die vervolgens later zelf uit de Play Store downloaden.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 2 maart 2018 13:40]

Ik ben inmiddels zover dat is via BRT in TWRP aangekomen ben tot het selecteren en flashen, maar na het opnieuw opstarten blijft de telefoon hangen...
Is mijn Oneplus1 nu onbruikbaar geworden?
is dit te doen voor een noob?

ik wil mijn oneplus one weer tot leven wekken (ligt al een halve jaar stof te gapen), maar moet eerst de scherm gerepareerd zien te krijgen (is echt fragiel :( )
Het is een stap, voor stap-plan. Dus ook voor de 'leek' wel te doen. :) En mocht je er niet helemaal uitkomen of vastlopen, kun je in het topic terecht: [OnePlus One] Rooten & Custom ROM's.

Overigens zou ik wel eerst je scherm fixen :P
Steek dan een nieuwe batterij, heeft veel gedaan hier.
Accu is pas één jaar oud, heb ik vorig jaar net voor het verlopen van mijn garantie nog gratis door OnePlus laten vervangen. Dat deed echter niet echt heel veel, maar goed 4 uur SOT is genoeg en haal met gemak het einde van de dag, dus ik ben tevreden. :)

Heb je overigens voor andere nog wel tips voor batterijen? Er schijnen geen originele batterijen (meer) verkocht te worden, dus het is altijd een beetje gokken.
Met pijn in mijn hart deed ik afstand van mijn OPO vorig jaar.
Ik heb de OPO 3 jaar gehad en is nu het trotse bezit van mijn zoontje sinds een jaar.
Still going strong....
Gaaf, ga ik proberen! Dank.

[Reactie gewijzigd door Panoleon op 5 maart 2018 08:47]

LineageOS al eens bekeken? Mijn draait nog stock hoor, maar het is het overwegen waard. Telefoon is te mooi om als wekker te dienen. Na vier jaar is zelfs mijn accu nog redelijk. Ik red het geen drie tot vier dagen meer, maar een volle dag lukt nog wel.
"We vinden Android een goed framework voor het bouwen van een besturingssysteem, maar we denken niet dat het perfect is. We geloven in het completeren van de Android-ervaring, maar het zijn kleine details die tellen. We gaan niet compleet veranderen hoe Android eruitziet en aanvoelt. De logica in Android is goed. We gaan door op het huidige pad en proberen Android met kleine wijzigingen beter te maken."
Het is niet dat de veranderingen van OnePlus slecht zijn, maar ze leveren wel in op wat ze al hadden, en recentelijk in Oreo hebben ze wel het Quick Settings menu naar de mallemiezen geholpen. Natuurlijk dat je Pei op het MWC niet met een gloeiend hete stok wil porren, maar ik zou wel willen weten wat de beslissing is hierachter (en andere UI-veranderingen die een stap terug zijn). Ook waarom de klachten van de community (op de OnePlus forums en Reddit) grotendeels wordt genegeerd, na de Nougat release. Er zijn toch flink wat dingen waar nog steeds over wordt geklaagd en waar geen duidelijk antwoord komt van OP. Toch jammer als een bedrijf van zichzelf zegt dat ze graag naar de community luisteren.

Maar goed, het speciale en het underdogness is er wel een beetje af van OnePlus. De apparaten zijn ook niet veel goedkoper meer dan andere flagships en het community-gevoel is er ook niet meer. Persoonlijk zie ik dan ook niet echt een reden om voor een volgende OnePlus te gaan.
Na een paar jaar is het nieuwe er inderdaad af.
Bij launch verschillen de devices ruim 300-400 euro, dat vind ik een vrij fors verschil...

Community boeit mij niet echt, ik wilde gewoon een goede telefoon voor niet al te veel geld met een headphone jack. Dat wordt ook steeds zeldzamer
@Riyuma Dat zegt 'ie toch ook in het interview, over waarom die toestellen steeds duurder worden. Echt ontzettend ondoordacht om maar te blijven denken dat je met deze productieproblemen van DRAM en andere componenten, terwijl het bedrijf en de uitgaven groeien (bijvoorbeeld meer medewerkers) nog steeds een 399 euro toestel kan verkopen. Dat bestaat gewoon niet, of je moet inleveren op andere belangrijke dingen.
veel ...Aziaten zijn de Engelse taal niet zo machtig en dat levert vaak hilarische, maar niet altijd even bruikbare gesprekken op.
Moet dit er echt bij? Ik ben anders geen zeurpiet, maar dit vind ik echt een belachelijk en compleet nutteloos stukje. Ik zou het jullie wel eens in het Thais, Chinees, Japans, Tagalog... willen zien proberen.
Stukje is wel nodig, zeker als achtergrond informatie.
Daarbij hebben we over het algemeen de bovenstaande talen niet nodig om te communiceren.
Vond het ook al een beetje raar overkomen, denigrerend haast. Maar misschien heb ik wel lange tenen gegroeid afgelopen jaar.
Nooit meer een Oneplus. Zoals al aangehaald heeft het bedrijf met de X een mooi telefoontje afgeleverd, maar alles na de deur is belabberd.
Daarnaast herhaaldelijk problemen met WiFi met dit ding, die nooit opgelost zullen worden, en ook gewone OS updates kun je vergeten.
Helaas zit ik nog wel even vast aan deze telefoon.
een custom rom is altijd een optie bij Oneplus! dan ben je waarschijnlijk van de problemen af!
Ik heb mijn OPX LineageOS 14.1 gezet.
Eigenlijk geen problemen meer gehad.
WiFi, 4G en BT werken altijd.
En elke de maande de veiligheidsupdates van Android.

[Reactie gewijzigd door BushWhacker op 2 maart 2018 14:53]

"Dat is een van de lessen die we hebben getrokken uit de OnePlus 2 en X. We gaan niet vertellen hoe lang de ondersteuning duurt. Dan wek je verwachtingen. We kunnen beter te weinig beloven en dan leveren."
Wat ik dus lees als "verwacht maar geen updates meer voor je 1 jaar oude telefoon". Vrij bizarre uitspraak eerlijk gezegt.
Dat is te kort door de bocht... Dat staat er totaal niet
Je kan helaas niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.
Prima argument als de leverancier zich niet op de highend markt richt.
Ja hoor, maar dan ook expliciet vermelden dat je het toestel maar 1 jaar gaat voorzien van updates. En dat hij niet.
Ze richten zich alleen op high-end hardware de user mag na verloop van tijd met custom roms klooijen
Klopt. In feite zegt hij: dikke vinger naar de klant. Ik kan hem snappen als hij het heeft over upgrades. Maar als hij hiermee ook beveiligingsupdates bedoelt, dan begint mijn onderbuik te rommelen en komt vaag de term "Winstgeile hufter" omhoog.
Voor een zichzelf en de klanten serieus nemend bedrijf vind ik dit in ieder geval het ultieme zwaktebod, als je producten rond de ¤ 600 moeten kosten.
Als een gemiddelde computer- en laptopfabrikant dit kunstje flikt, is de tent te klein. Maar als het gaat om Android worden we geacht dit arrogante gedoe maar kritiekloos te slikken?
Onbegrijpelijk dat een topman van zo'n groot merk zich zo'n negatieve uitspraak laat ontglippen. Ik concludeer hier uit: "verwacht niets van OnePlus, dan kan het alleen maar meevallen".
Waarom deze bedrijven nou zo sketchy zijn over hun update/grade beleid ik snap het niet. Volgens mij hoor je gewoon minimaal te voldoen aan wat google je voorschijft.
En dan is 18 maanden wel heel erg kort.
Heel makkelijk: ze willen geen verantwoordelijkheid nemen een deugdelijk product te leveren. Het gebeurt ook te vaak bij garantiekwesties, waarbij verkopers consumenten proberen af te schepen, zodat ze niet aan hun verantwoordelijkheid hoeven te voldoen. Wat mij betreft is dit en ik denk zelfs blijft dit dé achilleshiel van Android en de fabrikanten. Jaren terug, bij de Galaxy S3, speelde dit al. Jarenlang heeft Google hier nauwelijks iets aan gedaan. Nu met project Treble zal het beter gaan, in ieder geval qua veiligheid, maar voor de rest niet.
Dat is onder andere de reden dat Sailfish écht een concurrent is voor Android. Ze bieden zelfs na 4 jaar nog updates op hun eerste toestel, native Sailfish apps laten géén reclame zien en respecteren je privacy.
Bedenk ook dat Google 70% winst maakt op Android. En dat je dus wel flink betaalt met je privacy en een advertentierijke ervaring, maar je daarvoor in ruil geen updates krijgt ;).
Sailfish zal wellicht voor jou een alternatief zijn maar dit is de definitie van concurrent:
•Mededinger, persoon of onderneming die met andere personen of ondernemingen hetzelfde doel voor ogen hebben ,hetzefde produkt verkopen of dezelfde wedstrijd winnen.

Ik geloof niet dat je met een marktaandeel van onder de 1% nog kunt spreken van dezelfde wedstrijd. Dat is hetzelfde als de nummer laatst met een hardloopwedstrijd een concurrent te noemen van de nummer 1.
Ik mag zeggen dat ik een fanboy ben van Oneplus . Hiermee wil ik ook zeggen dat ik maar 1 tot anderhalf jaar met de telefoon probeer te werken na deze tijd schaf ik de volgende aan de 2 en x heb ik dan wel overgeslagen maar dat kwam omdat die geen vooruitgang gaven na de Oneplus One de 3 was te onstabiel maar de 3t gaf wel een duidelijke voortuitgang hierna de 5t gekocht en de volgende zal de 6t worden de Oneplus One zit nog in de familie en is nog steeds een goed toestel.Dus wat betreft updates uitbrengen, de updates komen met de nieuwe telefoon. En als je op het goede moment switcht zal je altijd de beste bang for Buck krijgen. En als ik mijn telefoon gebruik krijg ik 9 van de 10 keer te horen wat een mooi toestel, is dat een .... ? Nee een Oneplus, een watte?
Ik heb iets minder dan 2 jaar geleden mijn OP3 gekocht en ben er super tevreden mee.
Krijg ook vaak, wat een mooi toestel, is dat een .... ? Nee een Oneplus, een watte? Grappig :)

Enige nadeel is dat ik niet meer normaal kan telefoneren. Sinds een bepaalde update van de telefoon ruist mijn microfoon enorm erg (lijkt of ik naast een razende trein sta) + ik hoor niks meer als ik mijn oor tegen de speaker hou (ben niet de enige met het probleem). Het geluid is zo laag dat ik mensen niet kan verstaan.

Heb al verschillende opties geprobeerd, helaas zonder succes. Luidspreker en gewoon headphone (oortjes) werken wel prima. Ik bel dan niet zoveel, dus het stoort mij niet heel

Al met al, zeer tevreden. Nog nooit vastlopers gehad, snel opgeladen en gaat lang genoeg mee.

[Reactie gewijzigd door pauluzmuller op 2 maart 2018 09:42]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True