Door Arnoud Wokke

Redacteur

Kromming van de tijd

Nokia 8 Sirocco, 7 plus, 6 en 1 en 8110

Tot slot

HMD heeft in zijn eerste jaar veel bereikt. De Finse fabrikant claimt marktleider te zijn op het gebied van featurephones. Dat is een kroon die veel fabrikanten vermoedelijk niet echt willen, vanwege de flinterdunne marges op goedkope telefoontjes. Op het gebied van smartphones klopt HMD aan de deur van de top tien. IDC-analist Francisco Jeronimo zei tegen Tweakers dat er maar één reden is waarom Nokia niet meer smartphones heeft geleverd: het bedrijf had niet de capaciteit om er meer te laten produceren.

De ambitie om snel te groeien blijkt ook uit de line-up op dit Mobile World Congress: weinig fabrikanten komen met een hele lijn van telefoons in zulke verschillende prijsklassen. HMD doet dat met vijf nieuwe Nokia's.

Dan is het makkelijk om te concluderen dat Nokia terug is, maar dat is niet helemaal waar. HMD is een veel kleiner bedrijf en het doet minder zelf. Neem nu de software; die besteedt HMD uit. Google maakt Android One en Android Oreo Go voor de smartphones, KaiOS Technologies maakt het platform voor de 8110. Des te meer aandacht heeft HMD voor het design. Vooral de Nokia 6 2018 en 7 plus zijn voor hun prijsklasse stevig, opvallend en mooi ontworpen.

We kunnen nader ingaan op gebruikte componenten, accuduur, scherm en andere details als reviewexemplaren van de nieuwe smartphones in ons testlab liggen. Dankzij HMD is Nokia in rap tempo weer een grote naam aan het worden in de telefoonmarkt - en dat is knap. Deze nieuwe modellen zullen vermoedelijk helpen om Nokia weer een plekje te geven in de top tien van de wereldwijde smartphonemarkt.

Reacties (138)

Wijzig sortering
"De kans dat Nokia dit jaar het meest van de tongen zal rollen is klein. Samsung presenteerde zondag zijn Galaxy S9-telefoons, de belangrijkste toestellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant voor dit jaar. Sony volgde maandag ook met toestellen die een vernieuwd ontwerp hebben en ook andere fabrikanten zouden wat in petto hebben."

en:

[b][b][b]"...maar zijn deze nieuwe telefoons genoeg om het tij definitief te keren en van Nokia in deze moderne tijd weer een grote naam op telefoongebied te maken?"

Beseffen jullie wel dat HMD/Nokia inmiddels al groter is dan bijvoorbeeld HTC, Sony, Google en Oneplus en nog een zwikkie? Die krijgen van de techmedia altijd veel aandacht, maar verkopen dus helemaal niet zoveel telefoons.

"The 4.4 million figure puts Nokia at the 11th position in the list of companies with highest market share.

This also means that Nokia sold more phones in the last quarter than a lot of other popular brands. Some of the companies that sold lesser smartphones that Nokia are — Google, HTC, Sony, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad and Asus."


Aan het eind van de review komen jullie ook tot deze conclusie, maar waarom dan aan het begin een woordkeuze die toch een beetje zurig en conservatief overkomt?

Admin-edit:Commentaar op het artikel graag in GR niet hier op de FP. Aanvullingen zijn altijd welkom hier maar de schrijfwijze e.d. zijn hier niet het onderdeel van de comments.

[Reactie gewijzigd door TheCapK op 26 februari 2018 14:03]

Beseffen jullie wel dat HMD/Nokia inmiddels al groter is dan bijvoorbeeld HTC, Sony, Google en Oneplus en nog een zwikkie?
Ja, en belangrijker nog: HMD is een belangrijke fabrikant op Tweakers. De nieuwe Nokia's zijn precies telefoons die veel tweakers aanspreken, met focus op degelijk ontwerp, snelle updates en schone software.
Aan het eind van de review komen jullie ook tot deze conclusie, maar waarom dan aan het begin een woordkeuze die toch een beetje zurig en conservatief overkomt?
Ik denk niet dat veel mensen beseffen waar HMD nu al staat na een jaar. Daarom haal ik dat ook aan in de video en de tekst. De interpretatie zurig en conservatief is echt van jou. Het was mijn doel om context te geven over de presentatie in het bijzonder en de positie van HMD op deze beurs en in de telecomindustrie momenteel.
Ja, dat is zeker mijn interpretatie maar ook die van anderen denk ik zo. Het valt me gewoon op dat de conclusie een heel andere toon heeft dan dat stukje intro. Maar goed, het was ook niet zozeer mijn bedoeling dat dit het eerste punt in de comments zou worden.

Ik denk dat ze in Finland niet ontevreden zijn met het eerste jaar. HMD doet veel goed met de Android telefoons, zeker nu de Nokia 6 is opgewaardeerd qua chip (Snapdragon 630 vs 400-serie) en de 7+. Het is wel een erg brede line-up en dan komt er mogelijk nog een 9 aan ook.
Vermoedelijk wordt Nokia vergeleken met hun eigen glorietijd, toen ze zonder meer de hele markt in de palm van hun hand hadden.
*Toen de hele markt Nokia in de palm van hun hand hadden :P
Nokia is een 'nieuwe' speler die het goed doet in vergelijken met de anderen. Mag je dan die openlijk de vraag stellen of deze nieuwe generatie telefoons voldoende is om het tij definitief te keren om weer een grote naam te worden? Ik merk geen conservatisme of zurigheid op, eerder hoop en zakelijke nuchterheid. Daarbij krijgt Nokia hier een tribune met een multi page redactioneel artikel...

Nuchterheid
"Hoewel Nokia al jaren geen marktleider meer is op de smartphonemarkt, is het wel het merk met de opvallendste aankondigingen rond telecombeurs Mobile World Congress."

...maar zijn deze nieuwe telefoons genoeg om het tij definitief te keren en van Nokia in deze moderne tijd weer een grote naam op telefoongebied te maken?"

Daarna volgt hoop

DC-analist Francisco Jeronimo zei tegen Tweakers dat er maar één reden is waarom Nokia niet meer smartphones heeft geleverd: het bedrijf had niet de capaciteit om er meer te laten produceren.

weinig fabrikanten komen met een hele lijn van telefoons in zulke verschillende prijsklassen. HMD doet dat met vijf nieuwe Nokia's.

Dankzij HMD is Nokia in rap tempo weer een grote naam aan het worden in de telefoonmarkt - en dat is knap.

Om dan er weer zakelijke nuchterheid in te steken:
Dan is het makkelijk om te concluderen dat Nokia terug is, maar dat is niet helemaal waar. HMD is een veel kleiner bedrijf en het doet minder zelf. Neem nu de software; die besteedt HMD uit. Google maakt Android One en Android Oreo Go voor de smartphones

Wat ik wel mis in het artikel is de quote van Arnoud:
De nieuwe Nokia's zijn precies telefoons die veel tweakers aanspreken, met focus op degelijk ontwerp, snelle updates en schone software.


Wat mij stoort aan Nokia en Samsung is dat ze Apple nadoen door Met de cijfers 8, 7plus, 8s, 9, 9S te spelen. Wat is de volgende stap, De Nokia X1? Als de karakter hebt kies je toch uw eigen naamgeving?

Als ik Nokia was zou ik nu een eigen lijn brengen. De Nokia8 en dan gewoon het modeljaar of code zoals bij auto's. En niet Apple of Samsung achterna gaan. Nu lijkt Nokia weer Samsung achterna te gaan wat design betreft door het scherm net over de rand te laten lopen. En Samsung begint ook met die AR-emoji's gimmick te showen.

Nokia zou het verschil ook nog kunnen maken op het gebied van repareerbaarheid. De enige 'recente' smartphones die nog makkelijk te repareren zijn is de Google Pixel en de Ipone7. En dan is de vraag nog hoeveel kwalitatieve onderdelen er beschikbaar zijn. De Galaxy S8 is immers heel hard dichtgelijmd aardoor de kans dat je iets breekt groot is.
Over de nummering: die is juist anders dan bij Apple. Apple nummert de telefoons chronologisch. HMD nummert ze naar klasse, precies zoals je voorstelt! Dus zoals BMW of Citroën (C1, C2, C3, C4, etc) hun auto-series noemen.
Nokia laat zien dat ze uitstekend begrepen hebben waar de markt echt op zit te wachten. Een goedkoper segment telefoons met een garantie voor updates. Dat is precies dat gebied waar Samsung, Sony, Huawei en LG grote gaten laten vallen. Je kunt bij deze merken wel een telefoon kopen in het goedkopere segment, maar de specs zijn veelal ondermaats en de ondersteuning is niet bestaand. Motorola was op de goede weg, maar verklooide zijn voorsprong.

Deze telefoons zou ik waarschijnlijk zo aan een heel aantal familieleden aanraden. Allemaal mensen die geen 600 euro willen uitgeven aan een telefoon, maar die in het prijssegment tot 400 euro zoeken. Een Nokia 1 is dan voor mijn vader die echt nergens om geeft, als het, het maar doet. De Nokia 2 tm 5 zijn leuk en hopelijk krijgen die ook nog een update. De Nokia 6 is echt een winnaar. Ik hoop dat veel aanbieders die gaan ondersteunen in hun gamma van telefoons die ze nog net mee kunnen verkopen zonder BKR-krediettoets. De Nokia 7 is de telefoon waar ik nu zelf naar kijk ter vervanging van mijn LG G4. Zo'n dikke batterij, goede camera's en Android One. Ja hoor, dat klinkt als een telefoon zonder gezeur.
Inderdaad, zoek al tijden een goede telefoon dat ook nog eens lang updates garandeert. Nou heb hem denk ik wel gevonden.
Zit nu te twijfelen tussen de 6 en 7.
Idd prima voor consumenten. Ik hoop dat ze dit lang kunnen volhouden. In principe zie ik geen USP alle onderdelen en design zijn vrij generiek. Dan houd je alleen nog de naam en Zeiss lens over.
Sterker nog, familie vraagt om welke telefoons nog regelmatig updates krijgen. Ze gebruiken dat ding vaak genoeg en lezen ook dat krant over al die security issues. Wat dat betreft is de markt een stuk volwassener geworden waar de fabrikanten -op Nokia na- gewoon achter lopen. Mijn moeder heeft inmiddels weer een Nokia. Sinds Lenovo Motorola heeft gekocht voor mij ook Nokia.
Als de 7+ nou een 835 had gehad, dan had ik eindelijk de vervanger voor mijn Nexus 5x gevonden!

Maar wel fijn dat HMD vol op Android One inzet.
Voor mij is de 7+ wel de vervanger van mijn Nexus 5x. De snapdragon 660 is weer een stuk sneller dan de 808 uit de 5x
Dat is waar, en de 3700mah accu is ook een plus!
Die 7+ gaat zeer waarschijnlijk de vervanger worden van mijn Moto z Play aan het einde van dit jaar! Ik heb nu een SD625 icm 3gb werkgeheugen en heb never nooit haperingen kunnen waarnemen. Nu draai ik zo goed als stock Android op 7.1.1 en de December patch en heb niet mega veel te klagen maar android one en directe updates kan alleen maar nog beter zijn! Het enige "minpunt" wat ik nu ervaar is de camera die voor mij verder voldoet voor de foto's die ik af en toe maak en gamen doe ik niet op mijn mobiel maar de casual games die ik geprobeerd heb werken prima (Kathy Rain, Hitman sniper, KOTOR).
De 660 heeft dezelfde kernen als de 835. Even snel zijn ze natuurlijk niet, maar het verschil zal in dagelijks gebruik nagenoeg niet te zien zijn. Voor gaming en dergelijke heb je natuurlijk aanzienlijk meer aan een 835. Desalniettemin, de 660 kan prima mee, ook voor meer intensieve zaken.

Vergeleken met de 808 in je Nexus is de 660 is behoorlijke upgrade. Meer cores, snellere cores en een verdubbeling van RAM snelheid. Er zijn wel wat dingen waarin de 808 wint, zoals de optie voor 4k video playback (maar wie heeft dat nodig op een 1440p scherm?).

Al met al kan ik geen goede reden bedenken om je Nexus 5x niet te vervangen met de Nokia. Ik heb zelf net een OP5t aangeschaft en vind het idee van een 660 + 3800mAh accu toch ontzettend aantrekkelijk.
Een 660 + 3800mAh accu, ja, top qua batterijduur denk ik. Een snelheidsmonster is het niet dus vraag ik me af hoe future proof deze 'upgrade' dan zal zijn.

Wat me tegenvalt is bijvoorbeeld 'slechts' IP54. GorillaGlass 3. Dat zijn vergeleken met hoe goed de 5X toen was, geen killer features. En hou maar op met de flagships van 1000 Euro.
Maar wat heb je aan waterdichtheid? Ik zou het willen gebruiken als ik op reis ben, maar je kan het niet gebruiken in zout water... Douchen wil ik niet met mijn telefoon, sterker nog dat gaat niet, mijn Z5 Compact werd enkel getriggerd door hete druppels. (muziek aan bij het douchen) En in een chloorzwembad wordt het ook al afgeraden.

En het toilet? Daar moet je je telefoon niet gebruiken ;) Dan doe ik hem liever in een geseald zakje als ik wil filmen in zout water :+
Al gebruik je hem niet in water, dan nog ben je beter beschermd tegen vochtschade en stof ingress.
Ik heb werkelijk nog nooit problemen gehad met vocht en stof in mijn telefoon, maar meer met achteruitgang van de accu...

Waarom moet ik dan daar op inleveren, dat het niet praktisch wordt verlijmd in het apparaat? De accu is vaak het eerst falende onderdeel... (Sidenote: mijn telefoon ligt altijd vlakbij me als ik aan het douchen ben, mijn spatwaterdichte bluetooth speaker van JBL staat in het water, die heeft geen last van hete druppels die het scherm storen) geen enkel probleem met vocht so far! ;) (in 2010 kocht ik mijn eerste Android telefoon)
Een IP54 zal al zeker stofbestendig zijn ;) En voor reguliere vochtschade, zal je bij IP54 je ook weinig zorgen moeten maken, IPX4 betekend geen schade indien besproeid (10 l/min) onder eender welke hoek.
Hier zit meestal ook nog wel wat marge op, dus een korte val in de WC pot zal hij ook nog overleven als je snel genoeg bent ;)
En aan de andere kant zeer jammer dat de 8 geen 3.5mm jack heeft (en zo veel duurder is).

De 7+ zou perfect zijn als hij ook een oled-scherm had, wellicht voor een meerprijs van 50 euro.

Ook vind ik het gek dat de 8 een kleinere accu heeft maar dit valt dan weer te verklaren aan de hand van het oled-scherm.
Als de 7+ nou een 835 had gehad, dan had ik eindelijk de vervanger voor mijn Nexus 5x gevonden!

Maar wel fijn dat HMD vol op Android One inzet.
Ik denk dat die 660 een heel interessante chip is. Voor de meeste gebruikers (niet-gamers) is dat ruim voldoende power om ook echt drie jaar met die telefoon vooruit te kunnen. Bovendien geeft deze chip, icm de forse accu, waarschijnlijk een fantastisch batterij-uithoudingsvermogen. En een 835 zou waarschijnlijk weer tot een hogere prijs leiden.

Nee, ik vind het een prima combinatie van specs, functionaliteit (camera) en ontwerp. Baal een beetje dat mijn S7 Edge al in december stuk ging en dat ik toen een Xiaomi Mi A1 heb gekocht. Anders was die Nokia 7 Plus een instant buy geweest.
De 7+ kijk ik al sinds de eerste geruchten naar uit, de prijs valt iets hoger uit dan ik in eerste instantie had verwacht maar toch wordt dit bijna 100% de vervanger van mijn Lumia 950XL welke ik vanwege het niet langer actief ondersteunen door Microsoft aan de Wilgen zal hangen. Als tijdelijke oplossing gebruik ik nu een Nokia 5 om weer aan Android te leren wennen.
Voor mij zijn die lelijke gouden/koperen lijnen een dealbreaker. Ik kende Nokia van de Lumia's, mooi Scandinavisch design met leuke kleuren. Die tacky rand om het frame, lens en fingerprint scanner komen erg kitsch over bij mij.

De witte 7 Plus zonder die smakeloze accenten was perfect geweest voor mij, en laat mij nou net relatief veel waarde hechten aan het uiterlijk van mijn smartphones ;(
Die Nokia 8 Sirocco is voor mij bijna perfect. Helaas heeft hij van die edge randen, en geen extrern geheugen slot... Vooral dat laatste vind ik jammer.
En die 7+ zou ook leuk zijn geweest, maar die heeft weer geen Qi wireless charging...
en geen 3.5 mm jack, een trend die zich blijft voortzetten.
Ben toch blij dat ik de Nokia 8 heb dan
Die heeft geen Qi. Anders had ik hem waarschijnlijk al lang gehad.
Dan kan je beter de Galaxy S8 nemen. Die heeft wel een geheugenkaartslot, draadloos laden mogelijkheid en hij is inmiddels een stuk goedkoper dan die Sirocco.
En 18:9, wat ik helemaal vreselijk vind. Ik heb liever geen draadloos laden (en dat is mijn nr 1 eis!) dan een 18:9 scherm... De S8 vind ik te klein en de S8+ te lang.
Ik vind de Nokia 8 Sirocco eigenlijk een OP5 maar dan 300€ duurder....
Natuurlijk jammer als je dat graag in een mobieltje wil hebben. Aan de andere kant, met een 660 en 3800mAh accu kom je erg ver met 1 charge.
De 8110 kost met 79 euro wel veel voor een featurephone; voor die prijs kun je ook smartphones krijgen.

Alleen zo lijkt deze vergelijking bijna op bashen. Dus om Tweakers aan te vullen:
• Klein scherm = langere accuduur (Tweakers zelf: Voordeel is dan weer dat de software zo licht is, dat de 8110 4G het zelfs met zijn beperkte specs volgens HMD dagenlang uithoudt.)
• Form factor t.o.v. rechthoekig blokje in je zak
• Minder software = minder snel verouderd
• (Aansprekend) design

[Reactie gewijzigd door exorbitex op 26 februari 2018 11:13]

En een smartphone van €80 is vreselijk traag, terwijl deze Nokia het door zijn lichte software waarschijnlijk wel vol houd.
vind ik ook. Ik zeg altijd tegen mensen: Als je z'n klein budget hebt kun je beter een tweedehands telefoon kopen. Voor 80 euro kan je nog wel een snapdragon 801 met 2gb ram kopen, wat ook vandaag de dag nog prima mee kan komen :)
Een SD 801 is een beetje overdreven maar een SD 430 of 435 moet wel lukken voor €80
Inderdaad, zo'n goedkope smartphone's zitten altijd vol problemen. Voor 80€ kunnen mensen beter deze waarschijnlijk erg goede stabiele Nokia 8110 kopen ipv een brakke Android van 80€.
Mij lijkt juist die andriod one dinges voor rond de 100 euro wel wat. quadcore+1gb klinkt voldoende voor de doorsnee gebruiker die niet veel op heeft met andriod, maar wel zo nu en dan een appje probeert of een routeplanner aanzet. Ben nu bezig op een budget chromebook en ben toch wel verrast hoe goed dat draait op een smarthone cpu. Daarnaast is de terugkomst van inwisselbare hoesjes erg interessant, je kunt ze ook zelf eentje voor printen dan lijkt me. Opzich is dat wel kicke, want qua smartphone gebruik doe ikzelf niet veel. Bijvoorbeeld een 6mm diepere hoesje maken voor dubbele accuduur, ofzo., Toch humor.

[Reactie gewijzigd door govie op 26 februari 2018 20:19]

+1Anoniem: 372172
26 februari 2018 10:19
Zeer gave video preview .
Hier een tevreden gebruiker van en Nokia 6 :)
Hoe is de camera op de Nokia 6? Op de Nokia 5 valt deze erg tegen namelijk.
+1Anoniem: 372172
@Vexxon26 februari 2018 11:32
Hier geen problemen mee gelukkig :) de foto's zijn haarscherp.
Vooral wanneer er wat minder licht is vallen de foto's van de 5 erg tegen, op de 6 dus beter?
Van de Nokia 6 moet je ook geen wonderen verwachten, maar het al wel beter dan de Nokia 5 ja.
ik ook :D al zou een upgrade naar de SD630 fijn zijn :/ voor de rest een superding voor de prijs!
Iemand al ergens kunnen vinden of de Scirocco ook is uitgerust met Dual Sim en een sd kaart slot?

Ik zie hier niets daar over terug namelijk. Kan er nergens wat over vinden....

Wel NFC en wireless charging. Mooi ding!
Erg benieuwd wat de prijzen in de winkel echt kaan worden.
Alle toestellen worden in dual sim versie uitgebracht
Waar heb je dit gelezen dan? Voor mij is dat wel een belangrijk punt. Ik zie heel vaak dat alle high end toestellen een dual sim variant hebben maar dat deze zelden in NL te koop zijn... geen idee waarom dat is.
Geen SD kaart slot. En of het dual SIM is zou ik niet weten.
Toen ik gisteren las over "The Matrix Phone", was ik direct enthousiast
Puur vanwege de looks, niet vanwege de specs. Nu ik in de video heb gezien hoe brak het uitsluifbare klepje oogt, ben ik iets minder geneigd om die nieuwe 8810 aan te gaan schaffen. Wat mij betreft had het toestel best wat duurder mogen zijn, als daar een wat degelijkere bouwkwaliteit en iets meer dagelijkse bruikbaarheid tegenover had gestaan. En natuurlijk is het jammer dat het klepje niet met één druk op de knop omlaag schiet. Misschien toch nog maar even wachten op de verbeterde versie...
De originele 8110 had ook geen automatische slider. Dit werd voor de film aangepast. (http://matrix.wikia.com/wiki/Nokia_8110)

De Nokia 7110 had wél een springloaded slider.
Helemaal waar, maar de nieuwe versie is geen exacte kopie van het origineel. Daarom had het er best op mogen zitten m.i., zeker omdat iedereen direct aan de film denkt, waar het wél op zit.
Dat ben ik met je eens, maar het zal wel een kostenplaatje geweest zijn.
Dat automatische klepje vind ik nog wel de grootst gemiste kans. Ga je op nostalgische gevoelens werken, weet je dat men dat stoer vond in die Matrix film... dan ga je toch niet die handigheid eruit slopen? Ik vind het een grote miskleun. Er had best nog wel twee kleine trekveertjes in gekund, en anders hadden ze het toestel ietsje dikker moeten maken.

Maar goed... we zien dit wel vaker met Remasters, HD-versies en andere uit de oude doos gegrepen dingen die opgepoetst zijn. Het komt vaak wel ergens tekort.
Die is er nooit geweest. Dat was alleen in de film speciaal gemaakt.
Dan nog... als een ieder met deze telefoon refereert naar de film De Matrix dan zou ik daar als fabrikant gebruik van maken. Zo moeilijk is het nu ook weer niet om zoiets te maken. Het blijft hoe dan ook een gemiste kans.

Als mensen iets stoer of geweldig vinden uit een film of serie dan willen ze dat ook. Kijk maar eens hoeveel namaak KITT auto's er zijn, of General Lee's. Of replica's van Star Trek spullen, Star Wars spullen en ga zo maar door.

Daarnaast... wie wil nu zelf een klepje uitschuiven vandaag de dag? Vroeger waren er al genoeg mensen die liever een telefoon hadden die ze met een druk op de knop op konden nemen zonder openklappen.
Het zou mooi geweest zijn als je met een druk op de knop die zijkant open kon klappen, en misschien dat hij dan bij inkomend gesprek ook nog eens direct opneemt.
Nokia 1 goedkoop; nog 100 euro voor vragen..... is imo nog veel te hoog voor wat je ervoor terug krijgt.
Minder dan €100, want de Nokia 2 kost €99 en die zou duurder moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door MarnickS op 26 februari 2018 12:41]

nou, er is weinig keuze in <5 inch phones. Je hebt de "dure" sony, en dan en oud model iphone SE (en de rest van de prijzige iphones). Ik was al aan het wachten op een kleine niet al te dure phone, dus de nokia 1 gaat 'm worden denk ik, want ik gebruik momenteel nog mijn 7 jaar oude nokia E6. Klein scherm met vermoedelijk lange batterijduur, schone android, en nog goedkoop ook.

'k had liever iets betere specs gezien, maar voor de rest voor mij ideaal. En mischien is er nog genoeg volk die geen 300+ euro wil uitgeven voor een 4.5 inch phone.

[Reactie gewijzigd door denPes op 26 februari 2018 16:39]

Zitten er geen notificatie leds meer op deze telefoons?
op de 3 5 6 8 niet dus gok bij nieuwen ook niet
Dat zet me weer aan het twijfelen. Dacht net een leuke telefoon gevonden te hebben in de nieuwe 6, blijkt er geen led in te zitten. Mijn vorige had ook geen led, en die daarvoor wel, en als je het eenmaal bent gewend, dan mis je het. Enig idee waarom fabrikanten besluiten op een led te besparen?
Ik dacht ook dat ik hem heel erg zou missen. Valt heel erg mee. Ze zijn met aanpassingen glance bezig zodat je daar meer info op kan zien.
Bij de 6 7 plus zit een notificatie led die dit jaar uit komen, Staat op de site van nokia.
Bij de oude 6 zat die er op. Alleen niet op de Europa versies dus de vraag is of die hier op de nieuwe 6 en 7 wel komt
Ja, die zitten erop. Heb de 7 plus al binnen.
O das fijn. Ik mis hem op mijn 8 wel een beetje nog steeds. Hoe bevalt die qua batterij
Bevalt prima, doe er 2 tot 4 dagen ermee, ligt eraan hoe vaak ik het gebruik.
Beste Android ervaring
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee