Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

Acer Nitro 5 Review

Gamelaptop met scherpe prijs

Conclusie

Acer weet met de Nitro 5 te overtuigen als het gaat om prijs-prestatieverhouding. We hebben de versie met GTX 1050 Ti en Core i7-7700HQ getest, maar de goedkopere variant met GTX 1050 en Core i5-7300HQ is het model dat eruit springt als je met een beperkt budget op zoek bent naar een gamelaptop. Een laptop met dergelijke specificaties kostte vorig jaar minimaal 1000 euro, nu haal je hetzelfde vanaf zo'n 850 euro in huis.

Het model van 1149 euro met GTX 1050 Ti en Core i7-7700HQ heeft concurrentie van laptops met de nog een stuk snellere GTX 1060. Lenovo heeft bijvoorbeeld een Legion Y720 met die gpu in het assortiment en die laptop is momenteel te vinden vanaf 1199 euro.

De GTX 1050 is een videokaart die je in staat stelt om moderne games in full-hd-resolutie te spelen met gemiddelde settings. Wat oudere games draaien veelal ook prima op hoge instellingen. Kies je voor de duurdere GTX 1050 Ti-variant, dan kun je rekenen op een prestatiewinst van zo'n 25 tot 30 procent, afhankelijk van de game of benchmark. Beide videokaarten zijn vergelijkbaar met de tegenhangers voor desktop-pc's.

Omdat de gpu tijdens lichte werklasten wordt uitgeschakeld, is de accuduur voor een laptop in deze klasse heel behoorlijk. Je kunt er zo'n zeven uur mee browsen. De plastic behuizing is netjes afgewerkt en voelt niet goedkoop aan. Wel had de deksel van het scherm wat steviger gemogen. De klepjes aan de onderkant, waarmee je het geheugen en de hdd benadert, maken upgrades eenvoudig.

Het scherm met ips-eigenschappen heeft een goede kleurweergave en een hoog contrast, maar de helderheid valt wat tegen. Dat is alleen een beperking als je in fel omgevingslicht wil gamen of werken, in andere omstandigheden is de helderheid meer dan voldoende.

Al met al is de goedkoopste versie van de Acer Nitro 5 een echte aanrader als je mobiel wilt gamen en daar beperkte financiële middelen voor hebt. De duurdere variant is weliswaar sneller, maar door de flinke meerprijs is het een minder goede koop.

Getest

Acer Nitro 5 AN515-51-76CN

Prijs bij publicatie: € 1.149,-

Bekijk product

  • Core i5-7300HQ en GTX 1050
  • Core i7-7700HQ en GTX 1050 Ti

Reacties (72)

Wijzig sortering
Mijn laptop op het werk heeft een 7700HQ en een 1060 en als ik op verplaatsing wat games wil spelen lukt dit amper of niet door de throttling.
Snap niet dat zo'n laptop met een 1050 de naam 'gaming' krijgt.
Ik zou zeggen, lees de review er eens op na. Als jouw laptop op het werk een mooi sleek modelletje is (~ultrabook) dan maakt het eigenlijk weinig uit wat voor hardware er in het ding is gedaan, bij grote activteit is throttlelen dan zijn lot. Alleen een wat ruimere, dikkere behuizing en een goede koeling maakt iets tot een gamelaptop. Pas dan begint het selecteren van de componenten.

Als ik er zo over nadenk word ik er een beetje verdrietig van al die mooie hardware in die veel te krappe en hete behuizingen waarin het nooit tot zijn recht kan komen :'(.

[Reactie gewijzigd door teacup op 15 februari 2018 17:30]

Grotendeels mee eens. Moet wel zeggen dat 'woorden' daarin weinig zeggen.
Had zelf dus ooit een Acer van een kleine 800 euro. Een klasgenoot van me kocht een MSI gaming laptop van 1500 euro, meer dan een jaar later (bijna 2).

De zijne had echt een knop om extra koeling in te schakelen en kon spontaan veranderen in een stofzuiger. Toch waren mijn prestaties beter zonder dat mijn klaptop echt heet werd. Moet ik wel zeggen dat mijn klaptop de 650m sli had en de zijne een 760m. En de mijne had een i-7 quad waar de zijne een i-5 dual had. (Weet de exacte specs niet meer)

Maar zijn laptop was wel bijna dubbel zo duur, bijna 2 jaar later.

Ik moet er alleen wel bij zeggen dat nu, bijna 5 jaar later ofzo, die acer wel echt opgesleten is en nu ook niet meer goed koelt waardoor hij nu ook throttelt. Best jammer, maar toch 5 jaar plezier gehad van een 800 euro laptopje. Enige verschil tussen die laptop en de laptops van ¤1300+ was het labeltje "gaming" en wat kleurtjes op de cover zover ik kon zien.
klinkt als een gevalletje koelpasta vervangen en weer gaan!
;), die kant kan het ook opvallen. De vraag die dan overblijft: wat is het type laptop waar je het over hebt? Die gamelaptops worden verkocht om intensief te kunnen draaien, en mensen hebben er wat voor over om dat gegarandeerd te kunnen doen. De valkuil daarvan is weer dat marketing zorgt dat een gamelaptop ook om andere redenen wordt gekocht dan zuiver functionele. En dan gaat de prijs weer aan de wandel.

Ik weet niet over hoe lang geleden je praat, maar gamelaptops zijn nu zo populair dat er veel aanbod is van verschillende merken. Dat maakt denk ik dat gamelaptops nu relatief toch concurrerend worden. Maar als de looks niet zo van belang zijn, dan is een vermomde gamelaptop nog prijseffectiever. Voor een vrouw heb ik wel een laptop een upgrade gegeven die een ideale behuizing hiervoor had. Groot en grof, dus ruimte voor de componenten en ventilatie. Dat ding had totaal geen gamehardware en die vrouw zou mij met een groot vraagteken aankijken als ik "Gamen?" zou zeggen. Maar een dergelijke no nonsense midklasse laptop die extreem is te configureren en waaraan geen geld is gespendeerd om haar compact te maken zou een goede vermomde gamelaptop kunnen zijn.
Uhhh ben de naam vergeten, was heel ingewikkeld :') (In principe 1 groot serienummer met letters erachter)
Er gamen nu nog steeds mensen op zie ik. Maar, die laptop kwam uit 2012. Naar mijn weten begonnen gaming laptops toen net populair te worden en waren de prijzen echt absurd.

Ik weet wel dat Acer een foutje heeft gemaakt bij deze laptops. De hele serie was spontaan geschrapt (Zijn er wss achter gekomen dat ze veeeeeel te goedkoop waren) en pakweg een jaar later kwam de "nieuwe serie" uit. Vervolgens was deze nieuwe serie dus trager dan wat ik het jaar ervoor had gekocht, voor 200 euro meer. (Praktisch dezelfde laptop, zonder de uitbreidingsmogelijkheden, dezelfde cpu maar dan nieuwere generatie, 740m chipset welke het aflegt tegen de 650m, al helemaal SLI, en 2gb ram minder)
Toch waren mijn prestaties beter ?
Welke prestaties ?
Dat je in een benchmark zoals futuremark meer punten haalde?
Meer dan normaal met die I7.
Als we dan naar de fps per game gaan sli ondersteund en niet sli ondersteund.
Zou je geheel iets anders zien van prestaties fps.
En dat is toch wat een gaming laptop moet doen fps uit spuwen.Stabiel lang zonder thermal throttling.
@Exitz is nooit gebenchmarked. We speelden gewoon samen wat games omdat school saai was.
Zonder zijn actieve koeling koelde mijn laptop beter dan de zijne. Met actieve koeling koelde de zijne net wat beter.

De meeste games welke geen SLI ondersteunen zullen vast niet te zwaar zijn geweest voor de 650m, dus daar zie ik weinig probleem.

Het gaat om een non-gaming laptop van ¤800,- uit 2012 tegen een 1400-1500 gaming laptop uit 2014.
Ik vind dat mijn laptop prijs-performance wel gewoon wint, eigenlijk.

Dat zeg ik niet omdat ik er oh zo trots op ben (hoewel, misschien wel een beetje) maar om te stellen dat het labeltje 'gaming laptop' niet altijd zo veel wil zeggen en dat de prijzen niet altijd helemaal kloppen.
Het is de Asus GL502VMZ.
Ik ben persoonlijk nog nooit aan gamen op een laptop geweest.
Gezien ik thuis een mooie setup heb met een 1070 weet ik hoe het wel kan.
Uiteindelijk toch veel geld voor "maar" een GTX1050.
Als je een pc met monitor speakers muis en toetsenbord wil kopen met de zelfde specs, ben je denk ik niet goedkoper uit
Welke desktop cpu zet je af tegen de 7700HQ? Ik heb zelf een AMD 1700X en een vlugge blik op de Passmark scores geeft aan dat deze meer dan 2x zo hoog scoort.

Het is natuurlijk maar een indicatie en geen daadwerkelijke vergelijking wat betreft de performance, maar het geeft wel een idee.

Ik krijg het idee dat je een vrij middelmatige desktop cpu er tegenover kan zetten en die kosten niet zo heel veel.
Een losse GTX 1050 kost ook de wereld niet dus met 850 euro kan je een heel eind komen heb ik toch wel het idee.

Bij een laptop betaal je ook voor het feit dat het ding klein en mobiel is. Daar is ook R&D in gaan zitten.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 14 februari 2018 10:32]

Laat staan dat bij een desktop je later nog stukken kan recupereren ..

Monitor, Case, PSU, SSD, Kabels, Cooling, Geheugen, ...

Mensen vergeten dat op de initiële aankoop prijs ( wat ook goedkoop is ), Desktop PCs op de lange termijn gewoon goedkoper zijn.

Heb me vorige week een development desktop gekocht met een 8600K. Cpu, Mb, Case, SSD, 4 * 140mm fans, tower cooler en ik was 650 euro armer. Geheugen vanuit een andere PC gerecycleerd want die prijzen zijn nu te zot. En idem Nvidia GPU.

Kan geen laptop aan tippen voor die prijs, simpel als dat. En dan kan je later nog altijd onderdelen mixen en matchen volgens je noden.

Een laptop is goed voor de mensen dat echt professioneel veel buiten zijn of huis/werk combineren. Maar die gaming laptops dat je 99% van de tijd op je desk staan hebt en af en toe is gebruikt buiten huis, sorry. Voor die paar keer dat je buiten huis wilt gamen, kan je ook eens op je tanden bijten voor het prijs verschil. En laat staan het geluid verschil.

Ja, er zullen mensen zijn dat echt veel tussen 2 lokatie gaan ( bijvoorbeeld gescheiden ouders ) en dan is het idd makkelijker. Maar ik zie veel mensen dat het echt niet nodig hebben om een gaming laptop te hebben. Zeker met de prijs verschil ...

Eerst aankoop gaming laptop met bijvoorbeeld een 1070 is al snel in de 2500 euro voor iets deftig. Een volledige pc met scherm zit je aan een 1500 euro. Maar eenmaal dat je die PC wilt upgraden, dan is je kost ineens 500 euro. Terwijl je met die laptop terug een nieuw mag aankopen of je mag een dure MMX GPU kaart aankopen ( en dan moet je laptop nog compatibele zijn want veel merken gebruiken hun eigen MMX standaarden ).

En de vlieger van "jamaar ik kan ook men geheugen, CPU en SSD hergebruiken op men latop", die vlieger gaat enkel op bij bepaalde modelen. Je ziet meer en meer dat ze geheugen half of volledige op solderen, Cpu;s gesoldeerd, ...

> Bij een laptop betaal je ook voor het feit dat het ding klein en mobiel is. Daar is ook R&D in gaan zitten.

Moest je dat jaren geleden gezegd hebben, ja maar in de praktijk is de R&D cost niet zo verschillend meer. Men werkt vaak met opgedaan ervaring en produceren het ene na het andere model. Soms zelf met dezelfde interne mb layout maar gestript van onderdelen voor de lagere modelen.
Een laptop is goed voor de mensen dat echt professioneel veel buiten zijn of huis/werk combineren. Maar die gaming laptops dat je 99% van de tijd op je desk staan hebt en af en toe is gebruikt buiten huis, sorry. Voor die paar keer dat je buiten huis wilt gamen, kan je ook eens op je tanden bijten voor het prijs verschil. En laat staan het geluid verschil.

Ja, er zullen mensen zijn dat echt veel tussen 2 lokatie gaan ( bijvoorbeeld gescheiden ouders ) en dan is het idd makkelijker. Maar ik zie veel mensen dat het echt niet nodig hebben om een gaming laptop te hebben. Zeker met de prijs verschil ...
Oke, leuk. Nu heb ik een superklein appartement met een tafel waar ik net aan kan eten. Ik kan dan geen gaming PC kwijt, omdat ik het interieur er niet voor heb. Moet ik dan alles omgooien om dan toch maar een PC te kopen? Erg kortzichtig om te zeggen dat het alleen voor die mensen geschikt is. Er zijn talloze voorbeelden te geven.
Er zijn super compacte PCs ( Zoek op SSF formaat ) dat je net zo goed kunt gebruiken en toch kosten uitspaart. Voor alles zijn er oplossingen. Monitor op de muur, SSF op de muur. Wireless keyboard + muis. Opgelost en je hebt al de voordelen van een desktop PC zonder de extra kosten van een latop in de toekomst.

Zoals altijd zijn er muggenzifters dat vinden dat hun unieke uitzondering de rest wat ik schrijf teniet doen.
Dat slaat net zo goed op dat van jou in dat geval. Iets met verwijten, pot en ketel. Tuurlijk heb je voor alles een oplossing, maar zoals ik als zeg, niet altijd is dat de juiste oplossing. Ik was niet van plan mijn hele interieur aan te passen dus ook geen scherm op te hangen. Daarnaast is die tower wel mee te nemen in de trein, maar dan werkt ie ook niet. Als ik 's avonds in mn nest lig, wil ik niet mn hele tower / apart apparaat daarvoor aanschaffen.

Legio voorbeelden dus. Dat jij heel erg op je desktop geilt, prima, ieder zijn ding. Maar scheer dan niet iedereen over een kam en forceer ze in de desktop hoek. Ik ben erg tevreden met mijn MSI GL62M 7REX-1448NL (vergelijkbare specs als het i7 model van de reviewer) en tuurlijk weet ik dat als ik CoD WW2 op Extra Ultra HD 4K Desktop Masterrace settings wil spelen, dit niet hierop kan doen. Voor mij een geluk, ik speel dat soort dingen niet.
Maar hoe zit het dan met de levensduur van een laptop vergeleken met die van een Desktop?
Heb je dan ook geen TV? Een mini pc op een TV aansluiten is met de komst van HDMI echt heel eenvoudig geworden. Zo'n laptop van bijna 3 KG is geen pretje om mee te zeulen. Voor het betere office werk je een simpel compact dingetje aanschaffen. Gaming laptops blijven compromis apparaten, te zwaar, te duur, vaak matig scherm en matige accu duur.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 februari 2018 19:33]

Vanuit mijn werk heb ik mijn eigen office laptop, maar ik maak er geen gewoonte van dat ding mee te nemen. Ik probeer mijn werk en prive zoveel mogelijk te scheiden. Tuurlijk, 100% eens dat het een compromis apparaat is, maar voor mijn situatie is het ideaal, dat probeerde ik ook aan te geven in mijn statement. Dat het voor persoon A niet goed is, akkoord, maar dat hoeft niet te gelden voor persoon B.
met SFF - heb je dezelfde problemen als met laptops (duur, warm, traag) maar niet dezelfde voordelen mobiel verplaatsbaar. ik zou niet graag die 100 tot 200 euro besparen om in plaats van bijv een leuke laptop, met een NUC te vervangen zelfs niet als die uiteindelijk iets sneller zou zijn.... want waar ga je immers je 4k scherm zetten, en je behuizing en toetsenbord.... hoe klein zo'n nuc ook kan zijn, ze zijn verre van even aan de kant te leggen.
>Een laptop is goed voor de mensen dat echt professioneel veel buiten zijn of huis/werk combineren.
Beide doe ik niet maar overweeg wel zo'n laptop.
Zo'n (gaming) laptop kan na gebruik weer worden aan de kant of opgeborgen worden waardoor het nauwelijks ruimte inneemt in tegenstelling tot een desktop setup.

Een ipad pro is nu mijn belangrijkste 'PC' omdat ik geen ruimte meer heb voor mijn desktop (terzijde; ipad is wel echt Personal Computer want maar een account daarom niet echt geschikt om te delen..).
Mijn 'desktop' staat in een kast en is nog wel bruikbaar icm tv en draadloos tb/muis/steam-controller maar zo'n laptop lijkt me handiger.

edit: mijn argument werd dus al genoemt voor ik wat schreef; er zal naast enkele users hier wel een markt voor zijn anders waren ze niet te koop.

[Reactie gewijzigd door bite op 14 februari 2018 15:28]

Nou, ik heb in 2014 ofzo voor het laatst mijn PC geüpgradet en daar was ik 450 euro aan kwijt.

Nu, 4 jaar later, moet ik nog steeds een laptop tegen komen welke sneller is dan mijn PC. We hebben het over 450 euro...

Gaan we een upgrade verder terug, heb ik al zo'n 800 euro aan mijn PC uitgegeven. Stuk duurder, toch? Zeker weten. Reken mijn schermen er bij en je zit gauw richting de 1200.

Nu zijn we helemaal teruggedraait naar 2010-2011. In diezelfde tijd heb ik 3 verschillende laptops gehad, allemaal van de prijsklasse 700-900 euro. Dit maakt dus MINIMAAL 2100 euro (maar stiekem wel wat meer), dat is bijna dubbel zo veel als ik kwijt ben geweest aan mijn PC.

Daarentegen draait mijn PC sneller, heb ik hem langzaam uit kunnen bouwen tot een monster (nu valt hij ondertussen weer onder 'mid-range', maar goed he, dat doet de tijd) en heb ik leukigheidjes zoals 24TB aan opslagruimte, game ik vanaf een SSD, etc.

Dus, praktisch dubbel zoveel geld kwijt aan laptops, en wat kan ik er mee? Ongeveer 1/3 van de FPS halen welke ik op mijn PC haal... Gaming laptop van ¤1100,- uit 2016 (of mss q4 2015).

Dus nee, met een PC ben je (op de lange termijn) zeer zeker niet duurder uit dan met een laptop. Vooral niet als het om gaming gaat.
Ik vindt ¤850 een hele mooie prijs voor een laptop met een 1050.
Ik vindt ¤1150 een veel te hoge prijs.

¤300 voor alleen de CPU upgrade is, naar mijn mening, compleet belachelijk.
Is niet alleen de CPU. Je krijgt dan ook een 1050 Ti. Is niet veel beter maar och.
Maar goed, het is ook maar 8GB. Dat is al gauw vol bij intensief gebruik.
Ik heb toevallig van het weekend gezocht naar een laptop met 7700HQ en veel rond de 1000 euro kom je niet tegen.

De goedkoopste was een HP Omen met 7700HQ die enkel bij Alternate 999 kost. Elders kost die een paar honderd meer.

Die prijs is een beetje "normaal" gezien de markt denk ik.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 14 februari 2018 10:27]

Ik heb deze laptop gekocht met de btw weg ermee dagen bij MM. Kwam toen op 680 euro uit en heb al veel plezier gehad met deze laptop. 830 euro vond ik ook een tikkeltje to much.
Idem. Eerst bij bol.com met 15% korting, halve week later ging de prijs van 899 > 849 en dan de BTW actie erover. Voor 685 euro de i5 met 1050 echt een no-brainer. Zoveel beter is de 1050Ti ook weer niet en de i7 wordt met name warmer dan de i5. ;). De laptop maakt gewoon nul geluid en de enige keer dat de fan herrie maakte was tijdens een win10 update waarbij alles op max gaat lijkt wel. Alleen als je wat op de fysieke schijf zet hoor je die lichtjes.

Ben er tot op heden erg tevreden mee.

Nadeel wat ik eerder zou noemen is de vrij lompe bouw. Schermrand is groot, evenals de rand om het toetsenbord. Daardoor wat ingedrukt toetesnbord met een smalle 0 bij het numpad. Dat vereist wel wat gewenning.

[Reactie gewijzigd door Señor Sjon op 14 februari 2018 11:21]

Waarom zien game laptops er altijd zo lelijk uit? Niet iedere gamer is 16...
Hij heeft alleen een donkerrood randje met Nitro erop en rode toetsenbordverlichting (kan uit). Dus zo bezwaarlijk is dat ook allemaal niet.
Gewoon de vorm van de case schreeuwt al ik ben 15j oud. Gewoon strakke Lenovo/Apple met daarin degelijke hardware.
Ik verbied mij zoon om dit doort afzichtelijke laptops te kopen :9

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 15 februari 2018 18:11]

een deel van de vorm is ook noodzaak,

hier hebben we sinds kort een asus vivobook pro, en daarvan zijn de lijnen echt heel strak, (denk macbook clone). het grote nadeel daarvan is toch weer de koeling, er zitten 2 luchtkanalen aan de onderkant maar bij intensief gamen wordt het hele ding snel warm, met echt zwaardere games (in verglijking met de 1050 die erin zit) vrees ik voor enorme throttling (ook al heb ik nog niet echt tijd genomen om dat eens goed te testen.

onderaan de streep kun je dus beter een wat dikkere laptop hebben met grotere fangrils. en dan heb je al snel zo'n acer nitro 5 serie look. of je moet voor zoiets gaan??
Ik heb nog ergens een Lenovo netbook... Met rood deksel. Dan is de Acer een stuk zakelijker.
Niet iedere gamer is 16...
In zijn hart wel, anders gamede hij niet. :)
Goh, de prijzen van game laptops met een GPU als de 1050ti beginnen best aardig geprijsd te worden! Ben nooit weg van 't uiterlijk van dit soort laptops en al helemaal niet van de uit het midden geplaatste touchpads (ook al gebruik je een muis voor gamen), maar voor deze prijs is het denk ik zeker niet verkeerd :)
Check dan deze even: Dell Inspiron 7567. Ik heb ook een probleem met alles wat fel en schreeuwend is, maar deze Dell ziet er net even wat subtieler uit! En is overigens ook met een 1060 te krijgen!
^Dit

Heb zelf ook die Dell met zelfde CPU en GPU als de besproken Acer. Werkt als een trein, is gemaakt van uitstekend materiaal, strak vormgegeven en ziet er helemaal niet "gamy" uit.

Enige nadeel was dat mijn uitvoering kwam met enkel een hybride HDD, maar voor een tweaker mag het geen probleem zijn om daar een goedkoop SSDtje in the proppen (en er is een leeg NVME slot).
Best een leuke laptop om te hebben, maar wat is de geheugen traag, hij krijgt maar een score van 3284 punten in Geekbench 4.1 - CPU Benchmark - Memory Multi, mijn Intel Core i7-5775C OC op 4.0GHz met Corsair Dominator Platinum CMD16GX3M2A2400C11 (DDR3 2400MHz) krijgt een score van 7339 punten, dat is een enorme verschil, vreemd.
Oh leuk, bedankt! Ik zit al een hele tijd een reden (smoes) te verzinnen om een Zotac Magnus EN1060K te kopen, maar zo'n laptop is ook geen slecht idee :)
Ben nooit weg van 't uiterlijk van dit soort laptops
Ik dacht dat de echte tweaker alleen naar de specs keek en de rest voor lief neemt?
*proest* - integendeel, voor veel tweakers gaat het er juist om hoe het er uit ziet en niet persee wat de specs zijn. Wat resulteert in prachtige case mods. Van hout bijvoorbeeld: Zelfgemaakte houten pc-case :)
Wellicht kijk ik verkeerd, maar deze Asus VivoBook Pro 15 heeft toch exact dezelfde specs, voor exact dezelfde prijs?

Wat natuurlijk niets afdoet aan de Acer maar het maakt de prijsstelling van deze Nitro 5 in ieder geval niet uniek. Verder zou ik altijd gaan voor de Asus, ten eerste vanwege de betrouwbaarheid van het merk (ik heb nu sinds 2007 mijn 3e Asus laptop en ben altijd super tevreden geweest), en ten tweede vanwege de form factors en het uiterlijk. De VivoBook is veel dunner (19,2mm) en lichter (2,3kg) dan de Nitro 5 (26,75mm dik en 2,7kg).
Als je de i5 varianten vergelijkt, dan lijken het op het eerste gezicht dezelfde specs te hebben.
https://tweakers.net/pricewatch/compare/939149;900265/

De grote verschillen zullen vast wel zichtbaar zijn in de uitgebreide specs van de 2 leveranciers. Qua gamingervaring vraag ik me af of dat goed kan op een "Ultrabook" :)
Volgens mij is het verschil dat de Acer-variant een 1050 heeft met 4GB VRAM, terwijl deze bij de Asus 2GB is.
Nee dat geldt alleen bij de i7 variant van Acer vanwege de Ti videokaart tevens is dan de SSD groter en nog wat andere zaken die bij de prijsverhoging van de i7 passen.
Er staat toch echt 4GB bij de specs :+ .
Hmm, ja klopt toch wel, het is inderdaad 4GB Vram, zowel hier op Tweakers als op de Acer website.
1050 2gb vs 1050 4gb
Ben de beste prijs voor snelle hardware, alsnog rekening houdend met upgrades maar wel een lelijke laptop van Acer wel gewend ondertussen. *ademt in*

Toch vind ik Acer nog wel altijd een risico. Zelf al 2 keer een super goede gehad, maar bij Acer voelt het wel altijd een beetje "Hit or miss". Je kunt voor praktisch de halve prijs van een MSI met wat tweaks een snellere/even snelle laptop hebben, of zo'n ding wat 3 keer per dag crasht. Over de schermen ben ik vaak wat minder tevreden. Deze voelen vaak slecht beschermt en als je de kap verplaatst zie je de vingers er vaak doorheen vlekken op het scherm. (Slappe kap is gebruikelijk dus)

Toch ben ik stiekem best fan van Acer. De laptops zijn vaak een slag goedkoper dan hardwarmatig gelijksoortigen. Betaalbare laptops voor niet het beste, maar ook zeker niet het slechtste, met wat concurrentiedwang. Go Acer!
Ach, ik verkoop zowel Acer, Asus en Lenovo.
Ik heb eigenlijk het minste problemen gehad met de Acer.

Het kan dus verkeren
Van asus en Lenovo ben ik al helemaal geen fan (In laptops. Ben best een fan van ASUS hardware). Bij mijn 4 verschillende asus laptops zijn bij 3 laptops de mobo's gestorven. Bij één de harde schijf (Die draait nog steeds!) maar dat was er een uit 2008 ofzo en toen was asus nog wel ok...

Van Lenovo ben ik nooit fan geweest. Heb er een paar goed lang zien leven maar de meeste die ik zag hadden van dat écht goedkoop voelende plastic en toetsenbordjes waarvan de toetsen er binnen no-time af vielen. Dan nog niet te spreken over alle andere stukjes die overal maar af vielen. Maar dat zijn alleen mijn persoonlijke ervaringen.

[Reactie gewijzigd door babydead op 14 februari 2018 18:53]

Zelf de goedkoopste variant van deze laptop recent aangeschaft tijdens de mediamarkt "btw" actie voor 680 euro dus voor dat geld een prima koop. Erg tevreden mee. De lichte deksel daar heb ik persoonlijk niet veel problemen mee, zorgt er wel voor dat je hem gemakkelijk met een hand kunt openen. Alleen het touchpad is niet geweldig, vooral met selecteren en slepen doet deze niet altijd wat de bedoeling is.

Zie trouwens in de review dat er in de tabel bij de 5048 een 256gb ssd staat, maar dit moet een 128gb ssd zijn.
Foutje in de tabel is aangepast :)
Waarom niet wat meer aandacht voor 17" game-laptops. Ik vind gamen op 15" echt niet prettig.
AMEN. Ik ga altijd voor de 17". Doe zo'n ding toch in m'n rugzak of ik koop er een speciale hoes voor... Die 2" gaat echt geen verschil maken in de mobility... Het is wat minder voor op schoot, maar op je schoot game je niet.
Mij (heb dagelijks laptops in rugzakken) gaat het ook niet zo zeer om de grootte, het gaat meer om de massa. Daarom heb ik het accent op dikte bij ultrabooks ook nooit zo begrepen. "Handzaam" is natuurlijk leuk, maar als je echt op pad moet en die rugzak is wat langer op mijn rug dan ben ik blij met iedere halve kilo die eraf kan.
Zeker een mooi prijsje. Gebruik zelf een acer nitro, maar dan wat ouder (gtx 820 denk ik?), Fijn ding, typt lekker, lekker snel met een ssd erin, maar minpunt is toch echt wel de slappe deksel. En bij de nieuwe versie nog steeds dus dat is wel jammer.

Dat de laptop van plastic is stoort mij totaal niet. Ding is stevig, en voelt niet goedkoop aan. Dan vind ik plastic geen enkel probleem. Voor metaal en deze specs moet je gewoon meer betalen.
Fijne review! Ik heb de goedkoopste variant van deze laptop ook aangeschaft tijdens de BTW-actie van de MM voor 680 euro en ben er tot nu toe ook erg tevreden over. Gameprestaties vallen me ook met de 1050 niet tegen met medium-high settings. Ik maakte me eerst wel wat zorgen om de warmteproductie, tijdens de eerste grote Windows-update werd de laptop nl. redelijk warm op het toetsenbord. Nu na enkele weken gebruik heb ik dat echter niet meer meegemaakt en blijft de laptop ook bij wat intensiever gebruik nog vrij koel.

Wat ik wel minder vind is het geluid dat de boxen produceren. Het was voor mij best wel even spelen met de audio-settings om een acceptabel geluid uit de speakers te krijgen. Maar goed, voor die prijs weet je natuurlijk ook wel dat je op bepaalde punten moet inleveren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True