Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers Awards 17/18

De uitslag is bekend!

Providers

Vorig jaar was de volgorde in de categorie Internetproviders: Ziggo, KPN en XS4ALL, en een jaar later is daar niets in veranderd. Het is opnieuw Ziggo dat een beeldje mee naar huis mag nemen.

Kijken we naar BelgiŽ, dan zien we ook een grote winnaar: Telenet.

Op mobiel vlak zitten de providers elkaar dichter op de huid. Tussen plek een en twee zit net een procentpunt, en hoewel de winst dus niet gemakkelijk was, mocht KPN tijdens de Awards wel het podium beklimmen.

Is de strijd in Nederland nog spannend, in BelgiŽ bestaat er geen twijfel over wie de winnaar is: Mobile Vikings.

Reacties (181)

Wijzig sortering
Wat een geneuzel elk jaar weer met "tweakers" die hun eigen mening terug willen zien in de awards. Er staat letterlijk in de omschrijving van de awards "Zoals altijd kijken we met de Awards welke van de in het afgelopen jaar verschenen producten op de meeste waardering van de community kunnen rekenen." Dus neen ... het gaat niet om de beste maar om de poulairste! (en dat al jaren dus als je het daar niet mee eens bent moet het concept op de schop en niet zeuren over de uitslag die conform concept is)
Helemaal eens! Maar de toegevoegde waarde van de awards is dan in mijn ogen wel beperkt... Het is onmogelijk om alle producten te kennen, dus kies je bijvoorbeeld het product dat je zelf hebt en waar je tevreden over bent. En als je zelf geen van de getoonde producten bezit, kies je het product met de beste specificaties (bijvoorbeeld de snelste processor). Dat geeft allemaal niet, maar mij zegt het dan niet zo heel veel dat een product een award heeft gekregen. Behalve dat ik het natuurlijk alle fabrikanten van harte gun, want die kunnen het leuk gebruiken voor de PR... ;)
Veruit de populairste optie is jaar op jaar 'Geen mening'. Voor de resultaten filteren we die er altijd tussenuit, staat anders zo gek ;) Maar het is dus zeker niet zo dat mensen bij elke categorie op een product stemmen, ook als ze er geen ervaring mee hebben.
Daar ga ik helemaal in mee ! De toegevoegde waarde is in zoverre beperkt dat het een populariteitsprijs is . En niet de beste . Zie het , in mijn ogen, als de oscars .... er zijn legio betere films met een sterker verhaal en/of beter geacteerd maar cashsuccessen trekken (meestal) een beeldje binnen ... waarom ? Populariteit. En populariteit kan nu eenmaal op vele manieren gemeten worden: het meest verkocht, de grootstezou-ik-wel-willen hebben factor, de -als-ik-geld-over-heb factor, iedereen heeft ut dus ik moet het ook factor etc etc

Maar nogmaals; zoals ik het lees meld tweakers ook dat het een award is voor producten die de meeste waardering hebben gekregen. Niet een award vanwege de beste specs, beste updates, beste service maar award voor meest begeerde(?) product. Dus tja .. dan kan iedereen zijn mening willen ventileren en zijn lijstjes op gaan noemen maar dat is weer een andere award :D
De reacties tekenen inderdaad een beetje hoe sommige mensen in het leven staan. Ik benijd ze niet. ;)
Ik vind het geneuzel terecht. Het is me volstrekt onduidelijk wat er nu precies "gewonnen" is.

Het is duidelijk dat het niet de beste produkten zijn. Blijkbaar zijn het de meest populaire produkten. Maar wat betekent dat dan weer? De meeste mensen zullen de produkten niet bezitten, nooit hebben gebruikt, er hooguit van hebben gehoord.

Het is dus niet eens een echte populariteitswedstrijd, want daarbij zou je toch echt het produkt gebruikt moeten hebben. Het is dus eerder een "ooit van gehoord, lijkt me een prima produkt, zou ik best willen hebben" award.

Je kunt je hardop afvragen wat het doel is van de award.
Er zit geen betekenis aan. Zoals je soms fatsoenlijke discussies kunt hebben hier over telefoons kun je dat maar beter niet proberen in een Apple of Samsung topic. 85% van de mensen daar vindt zijn/haar eigen mening belangrijker en is totaal niet geÔnteresseerd in een discussie op feiten. Je zou maar eens ongelijk krijgen op internet toch?

Gros van de awards hier is gewoon recalcitrant zijn tegen de gevestigde orde omdat dat nu eenmaal modieus is om te doen. Alsof 35% van de gebruikers hier een OnePlus heeft. Kijk voor de grap eens in die topics en zie hoeveel verschil er zit. Zou dan toch mede op een forum ŗ la hier moeten opvallen maar dat doet het niet.

Over de elders hier geopperde ideeŽn om een algemeen 'beste' award in het leven te roepen...dat is ook zinloos. Een groot deel kiest random wat en heeft een product nooit in handen gehad. Is er dan iets ťcht het beste of is het wederom een keuze? Om dat in perspectief te zetten: welke auto is beter? Een full option Mercedes C-klasse of een full option BMW 3-serie? T.o.v. van wat gemiddeld Nederland rijdt zijn beide auto's 10x beter. Vanaf dat moment wordt het een populariteits verkiezing van merkvoorkeur en is die award weer niks waard.
Als een award geen betekenis meer heeft kun je hem beter afschaffen. Hetzelfde wat AutoWeek heeft gedaan nadat keer op keer de uitslag op voorhand al vaststond en de Honda Jazz er met de Tevredenheidstrofee vandoor ging.

Hetzelfde zie je hier gebeuren met onder Tweakers populaire diensten en hardware, dat is erg voorspelbaar.
Ja laten we massaal op Ziggo gaan stemmen... verrassend want de meest gebruikte provider in NL. 8)7
of de top 1000 allen tijden, waar met droge ogen beweerd wordt dat iets als child in time in de top 10 thuis hoort |:( pffff
Ik zelf zou bij zo'n award ook enkel stemmen op de producten die ik heb en goed vind. Dus wellicht is het ook een grote Tweakers inventarisatie te noemen.
Populairst zou hooguit kunnen betekenen de meest verkochte producten per categorie.
Maar je suggereert (net als met beste website) dat je de beste kiest.

Ik heb al vaker voorgesteld om bv bij provider te vragen welke heb je en hoe tevreden ben je.

Als 1.000 mensen een kleine provider hebben en 100% tevreden zijn verliezen ze nog van ziggo met 1 miljoen klanten en 10% tevreden. (en ze verliezen dik).

Awards zijn leuk, maar ik hoop dat er een keer wordt gekozen voor een concept waarbij de uitslag ook echt meerwaarde heeft voor toekomstige kopers.

Natuurlijk zijn het ook goede producten die er staan anders scoren ze niet zo hoog.
Hee medetweakers!

Ik wil jullie allereerst hartelijk bedanken dat ik door jullie stemmen de tweede plek heb mogen bereiken en weer tweede reviewer van het jaar ben. Natuurlijk moet er wel bijgezegd worden dat het een populariteitswedstrijd is. Zoals jullie weten ben ik dus bezig geweest met mijn actie voor het goede doel: stichting jarige job. De met jullie opgehaalde 1300 euro staat inmiddels op de rekening van de door jullie gekozen stichting. A.s. dinsdag heb ik een rondleiding door het pand van de stichting en overhandig ik de cheque. Dat het geld overgemaakt is in plaats van aan de achterkant van de cheque zat zoals bij stichting Babyspullen heeft te maken met de fraudegevoeligheid van het hogere bedrag.

Ik wil jullie nogmaals hartelijk bedanken, de winnaars bedanken en natuurlijk nummer 1: Foritain.

Over het evenement zelf: Pep Rosenfeld was weer hilarisch en de locatie was erg mooi. Helaas miste ik het knusse van Boom Chicago en de openheid van de genomineerden. Dat had er waarschijnlijk mee te maken dat deze locatie groter was en er geen loungeplekken waren. Ook waren de bitterballen minder dan die in Boom Chicago.

Groetjes,
Frozen vanuit de trein naar Delft

[Reactie gewijzigd door Frozen op 2 februari 2018 00:16]

Jeetje, dat was toch wel een grafiekje om trots op te zijn. Even 'bedankt' reageren vond ik niet helemaal toepasselijk, dus ik heb het iets uitvoeriger (hoe kan het ook anders) in blogjes-vorm gedaan:

Foritain's Wall-of-Text: Tweakers Awards morning-after feels (warning: cheese)

TL;DR versie. F- ing proud, harstikke gelukkig, en enorm dankbaar voor alle feedback, in alle vormen en maten, vanuit de Tweakers community de laatste 4.5 jaar. :> Thanks guys and gals :D
Van harte gefeliciteerd met je tweakers award voor beste reviewer. ;) En de rest van de fabrikanten ook van harte gefeliciteerd.
Beste Tweakers community,
We willen jullie heel erg bedanken voor de stemmen die we hebben gekregen. Het scheelde heel weinig of we hadden 3x op rij de Tweakers Award gewonnen in de categorie "Beste Router". Dit jaar moeten we Asus feliciteren met de winst maar volgend jaar zullen we er zeker weer staan met geweldige routers. Stay tuned want er komen zeer mooie introducties aan waar we volgend jaar mee denken te winnen :-)
Mvg
NETGEAR Benelux
De 6D mk II beste camera met verwisselbare lens van 2017?!?! Okay, I'm outha here... See ya!

Hoe dan? De Nikon D850 rent rondjes om de 6D II maar vooral Sony heeft in 2017 toch wel laten zien waar de toekomst van fotografie ligt. En dan wint een zo'n fossiele camera die niet alleen achter ligt ten opzichte van de competitie maar ook op sommige vlakken zelfs slechter is dan zijn eigen voorganger.

Het enige grote voordeel van de Cannons is de geweldige winkel aan fantastisch glas voor (relatief) betaalbare prijzen.
En dan hebben we het nog geen eens gehad over camera's in hetzelfde of iets lagere prijssegmentLaten we ook even kijken naar de DPReview scores van het afgelopen jaar:
  • Panasonic G9: 85% Silver Award
  • Sony Alpha a7R III: 90% Gold Award
  • Fujifilm X-E3: 84% Gold Award
  • Nikon D850: 89% Gold Award
  • Canon 6D Mark II: 80% DPReview score
  • Panasonic GH5: 85% Gold Award
  • Fujifilm GFX 50S: 85% Gold Award
Het is oprecht moeilijk om geen award te krijgen van DPReview, en toch is het ze gelukt!

We hebben eindelijk weer een jaar met innovatie gezien. De systeemcamera als volwaardige sportcamera (A9). De echte full-frame alleskunners (D850 en A7R III). De betaalbare medium-format (GFX 50S). Het videomonster (GH5). En dan verkiezen we wat derderangs hardware die niet te veel kan om het topmodel te beschermen als winnaar. 8)7

Ik wilde eigenlijk over Ziggo beginnen, maar daar kom ik geen eens meer aan toe.

Voor de rest vallen de resultaten me niet heel erg tegen. Het populairste wint uiteraard. Volgend jaar zouden we eigenlijk meer categorieŽn moeten hebben
  • Absoluut beste product (overall meest capabele)
  • Meest innovatieve product (meest nieuwe functies/features)
  • Scherpst geprijsde product (beste prijs/kwaliteit verhouding)
@WoutF Webwinkel staat er trouwens twee keer in, bij Community en webwinkel en Webwinkels.

[Reactie gewijzigd door Balance op 2 februari 2018 00:59]

Nu ben ik eigenlijk best benieuwd naar ziggo :)
Ja dit en vele andere voorbeelden, bol.com als tweede beste webwinkel.. retourbeleid is uitstekend, zoeken: waardeloos, prijs: waardeloos, inhoud: waardeloos. Voor een tweaker helemaal.
(ik heb 50§ te besteden op bol.com -giftcards, ik ben goedkoper uit door simpelweg in pw een andere winkel te kiezen, voor boeken is bol.com uitstekend)
Ik stem ook gewoon niet meer op de tweakers awards want mensen stemmen alleen op wat ze kennen in categorieŽn waar ze niet in bekend zijn.

@Tweakers misschien is het handig om elke categorie te laten stemmen binnen GOT en betreffende forum secties om zo enigszins waarde te krijgen Camera's & TV's binnen GOT: beeld en geluid (liefst nog specifieker natuurlijk maar dit is al een beter uitgangspunt) Telefoons & tablets overeenkomende cat. GOT etc.
Want deze verkiezing slaat elk jaar gewoon nergens op :)
En voor wie zijn deze verkiezingen eigenlijk? Dit ontgaat mij elk jaar.

SSD's waar zijn de samsungs.. kijk 1 sec naar PW: samsung samsung samsung crucial samsung, is de PW niet ingedeeld op meest bekeken eerst?
SSD's waar zijn de samsungs.. kijk 1 sec naar PW: samsung samsung samsung crucial samsung, is de PW niet ingedeeld op meest bekeken eerst?
Samsung heeft in 2017 geen nieuwe SSD gelanceerd. Daarom kon Samsung niet mee doen en heeft Crucial gewonnen.
Door alle users het meest gekozen.

Imho hoeft dat dus niet de beste te zijn, vaak wel de meest bekende/populairste.
Precies.. Dit is inderdaad meer een bekendheid en populariteit enquÍte dan dat het iets zegt over wat nou echt het beste is.. Want daarvoor kan je bij wel meer categorieŽn grote vraagtekens zetten.. Ik ben zelf zo snugger om in categorieŽn waar ik te weinig vanaf weet gewoon niet te stemmen, of om op iets te stemmen waarvan ik weet dat dat het beste is ondanks dat ik zelf iets anders gebruik of bezit, maar je kan je aan de hand van sommige uitslagen serieus afvragen of genoeg anderen dat ook doen..
Tsja, dit krijg je als je het publiek laat stemmen op o.a. dingen waar ze geen inzicht in hebben.
Ik zie liever dat de Tweakers redactie zelf bepaald wie de winnaars zijn. Dit is nogal een wassen neus imho.
Maar leuk voor de marketingafdelingen van de bedrijven die al dan niet (on)terecht winnen.
Top producten worden op deze manier de grond ingeboord puur omdat de gemiddelde Harry die Tweakers bezoekt ze (nog) niet kent....

[Reactie gewijzigd door Skyfox85 op 2 februari 2018 05:41]

Mee eens, de grootste wint nu gewoon. Mobilevikings is meest gebruikt in Belgie dus die wint, terwijl het netwerk van Proximus een stuk beter is. Ziggo is de grootste, wint in NL want ja die hebben een monopolie op de kabel en dus de meeste gebruikers.

Wordt hoog tijd dat die Tweakers awards compleet op de schop wordt gegooid, ik zie liever scores voor specifieke kwaliteiten van producten/diensten, zoals service, bereik, storingen etc.
Precies, er valt veel meer uit te halen door mensen niet te laten kiezen, maar een waardering te geven voor het product dat ze in bezit hebben. Ik denk dat Ziggo dat naar zijn award kan fluiten bijvoorbeeld (en terecht wat mij betreft).

Wat tweakers met de huidige opzet denkt te bereiken is mij een raadsel. De community zelf is ontevreden, lijkt me ook niet dat tweakers zelf blij moet zijn met een tweakers award logo op een slecht product.
sinds wanneer is MobileVikings groter als Proximus?
Naja groter is verkeerd gezegd, maar Mobilevikings is populair onder de jongeren (en onder Tweakers) dat is de enige reden dat ze hier winnen. Maar ze gebruiken Base netwerk waarmee je nergens bereik hebt :') Ik heb het ook gehad en het was een drama toen maar naar Proximus gegaan, maar ze winnen wel de award.
... Maar ze gebruiken Base netwerk waarmee je nergens bereik hebt ...
Ik heb met Mobile Vikings overal waar ik kom goed bereik. Maar dat is mijn persoonlijke ervaring, die ik niet als algemeen feit hoef te verkopen, beste Proximus medewerker.
Ben ik niet, Proximus is kut op genoeg andere punten maar hun bereik blijft het beste. Wellicht is base al verbeterd nu.
Als je dat doet krijg je gemekker over vriendjes politiek. Het is nooit goed.
Dan kijken er tenminste mensen naar die verstand van zaken hebben... nu mogen de fabrikanten een mooie Tweakers award op hun dozen drukken terwijl dit helemaal niet is bepaald door de mensen achter Tweakers zelf. Als klant zou je dat waarschijnlijk wel verwachten als je zo'n doos met zo'n award ziet.

Het komt nogal misleidend over, beter zouden ze de naam gewoon veranderen in de Tweakers community awards. Dan is het voor iedereen helder en duidelijk.

[Reactie gewijzigd door Skyfox85 op 2 februari 2018 08:51]

Je zou ook een panel van reviewers en een panel van tweakers zelf kunnen laten kiezen voor de producten van de fabrikanten.

Maar dit is gewoon een populariteitsprijs. Die bestaat ook in de filmindustrie.
lees dan mss gwn de reviews die tweakers schrijft? Die zijn er niet zomaar.... dit is een poll.. userinput op basis van (grotendeels) persoonlijke voorkeur etc...
ook als je de redactie laat kiezen....is het nog steeds gebaseerd op persoonlijke voorkeur! en dus populariteit! alleen professionals kunnen oordelen...maar die moeten dan ook ervaringen hebben met alle apparaten...anders heb je het nog steeds over persoonlijke voorkeur! de tweakers awards is gewoon een populariteitswedstrijd, niets anders!
Klopt ook ;) ik ben eigenlijk ook een veel betere reviewer dan @Foritain :D
Maar hij heeft een plantje! ;)
Daarom heeft hij ook die 54% gekregen. voor het onderhoud op dat plantje ! . Je zier geen verdort puntje aan dat plantje komen :D
Deze awards zijn het resultaat van een pop poll, niet van een objectieve beoordeling door experts. En dat zie je in heel veel van de categorieŽn, niet alleen bij de cameras met verwisselbare lenzen. Of denk je dat bijv. een Ziggo/Telenet de beste ISPs zijn? Dat je met een 1080Ti de beste bang for buck krijgt of er niets beters te vinden is dan een TV van LG?
Maar wat ter wereld heeft een normale gebruiker dan aan deze awards? Leuk voor fabrikanten om bij hun producten te noemen, maar ik kan hier werkelijk waar niks mee.
Helemaal niets! :o Daarom snap ik de hype ook niet. Negeer dit soort dingen gewoon en je kunt verder. De enige die wint is het bedrijf, want die mogen een stickertje 'Beste X 2018' met Tweakers-logo plakken. Consumenten kunnen er echt niks mee.

[Reactie gewijzigd door Evanescent op 2 februari 2018 11:17]

Wat dus eigenlijk een "misleidend" 'Beste X 2018' met Tweakers-logo is...
Ja dat weet ik maar ik had hier op T.net toch iets meer diepgang en inhoudelijke kennis/eerlijkheid verwacht. Maar misschien moet ik mijn verwachtingen wat bijstellen. Of misschien moeten we een kleine naamswijziging doorvoeren: De Tweakers Populariteits Awards :+

Ach, als Cannon op deze manier doorgaat, hebben we binnenkort geen Cannon FF instapper meer om te nomineren en is het probleem ook opgelost. Of gaan mensen dan massaal op de 1Dxs++ stemmen?!?
Tweakers is een tijd geleden begonnen met de massa aan te trekken. Die stemmen op wat ze kennen, van hebben gehoord of wat de buurman heeft. Die diepgang is allang niet meer te vinden hier op Tweakers.
Ik weet niet helemaal hoe, maar het liefst zou ik verkoopcijfers of marktaandeel verwerken in de uitslag.
Bij sommige producten weet je gewoon dat ze populair zijn bij gebrek aan alternatief, niet omdat ze zo goed zijn.
Bij de ISPs is Ziggo inderdaad een prima voorbeeld. Aan de andere kant staat XS4All opvallend hoog in de lijst, zo groot is het marktaandeel van die club toch niet? Nu zijn Tweakers natuurlijk de doelgroep van die provider, dat verklaart het wel een beetje, maar dat is IMHO interessanter dan dat Ziggo weer de grootste is.
Helemaal met je eens!

Hoe kun je nu bijvoorbeeld een internet provider vergelijken? Ik heb bijvoorbeeld Ziggo dus heb daardoor geen idee hoe KPN, Tele2 of een andere provider het doet. Die heb ik namelijk nooit gebeld voor een probleem of verlenging. Ik begrijp ook niet zo goed wat het nut van een dergelijke verkiezing is. Wie wint hierbij? Ziggo die weer reclame kan maken met zijn Tweakers Award?

Hetzelfde gaat natuurlijk ook op voor bijvoorbeeld een NAS. Hoeveel van die dingen heb jij thuis staan? Ik zou op Synology stemmen omdat ik daar blij mee ben. Aan de andere kant heb ik geen idee hoe bijvoorbeeld een QNAP werkt. Misschien wel veel beter, dat weet ik alleen niet omdat ik al 10 jaar naar volle tevredenheid Synology Nassen gebruik....
Het enige wat je hier uit kunt halen is dat sommige fabrikanten producten hebben gemaakt die bij een grote groep van tweakers in de smaak valt. Of die door een grote groep mensen die op de website van tweakers komen gewaardeerd worden.

Heeft weinig te maken met kwaliteit.

Voor fabrikanten is het handig om te weten op welke features tweakers letten.Ze hebben immers gestemd op hun product met bepaalde specificaties.
Volledig met je eens! De 6D mark ii had niet eens genomineerd moeten worden. De Nikon D750 is in heel veel opzichten een betere camera en al bijna 3 jaar eerder uitgebracht.
De EOS 80D had genomineerd moeten worden, het enige waarmee de 6D bovenuit steekt is zijn full frame spec maar verder niet.
Als Canon gebruiker zat ik ook een beetje te fronsen bij deze uitslag. Ik had zelf de Nikon D850 gekozen, gevolgd door de Sony A9. IMHO zijn dat toch echt wel veel betere camera's dan de 6D-II. Het enige waar de 6D in uitblinkt is de dual pixel AF (bijv voor video opnames), maar helaas heeft deze camera dan weer geen 4K mode.
Inderdaad, en de D6 II is op aantal punten slechter dan D6 I, onder andere door een old school slecht dynamisch bereik.
Ach kijk alle categorieŽn eens door mensen kiezen de bekendste producten weten niets van de specs of mogelijkheden. Populaire namen staan op 1 zeker niet zo zeer de beste.
Vraag me dan af waarvoor al die uitgebreide reviews dan zijn. Als mensen toch niet weten etc.

Jammer van zo iets weer.
De 6D mk II beste* camera met verwisselbare lens van 2017?!?!

*populairst

Het is een populariteitsquiz, heeft weinig met beste nodig. Gaat erom welke fabrikant het beste is in marketing. Als je het dan toch beste wil noemen.

[Reactie gewijzigd door -The_Mask- op 1 februari 2018 23:37]

Misschien draait het ook om gebruiksgemak, en er zijn nog steeds punten zoals DPAF waarmee canon nog steeds het beste focus systeem heeft bij video. En dat verschil in dynamisch bereik ga je op de foto echt niet terug zien.
Access Point #1 Asus RP-AC87 heeft 0 reviews op tweakers, toch raar, he ?
categorie: Access points
Ik heb een acces Point gezocht met reviews. Voor een gewoon woonhuis met tuin. Maar je schiet er niks mee op 50% van de mensen zeggen “goed WiFi bereik tot achter in de tuin zolder en kelder”, de overige 50% zegt “bijna alleen bereik in de woonkamer en het WiFi valt steeds weg”.

En het maakt niet uit bij welk WiFi apparaat je kijkt.
Kijk nog eens goed bij bijvoorbeeld de Ubiquiti UniFi AP-AC LITE (1-Pack)
Daar staan behoorlijk uitgebreide reviews...

[Reactie gewijzigd door servies op 2 februari 2018 09:48]

Kijk nog eens goed bij bijvoorbeeld de Ubiquiti UniFi AP-AC LITE (1-Pack)
Daar staan behoorlijk uitgebreide reviews...
pricewatch: Ubiquiti UniFi AP AC LR (1-Pack) gebruik ik ook,
en daar doel ik dan ook op,
misschien omdat de populaire modellen nog van 2015-2016 zijn ?
Men kiest voor het merk niet voor het product ;). Sinds de overstap naar UniFi (niet gezien in de lijstjes hier) behoren netwerkproblemen Łberhaupt tot het verleden. Daarvoor altijd alle 'alien-look-alike' routers van ASUS gekocht onder het motto van 'die moeten goed zijn' maar dat was uiteindelijk een zinloze queeste.
Uiteraard wint CoolBlue bij de webwinkels. Liever een tientje meer voor goede service dan bij Bol elke keer de pakketjes kwijt (persoonlijke ervaring :9~ )
Heb een paar keer bij Coolblue gekocht omdat hun website relatief goed te doorzoeken is. Maar toen ik een keer een defect product had werd ik toch linea recta doorverwezen naar de fabrikant. Dan wordt die meerprijs toch snel een drempel. Uiteraard werkt zoeken bij Coolblue en elders bestellen ook prima. En of de kartonnen doos nu blauw of bruin is; ze komen toch allebei in de papierbak. :)
werd ik toch linea recta doorverwezen naar de fabrikant
De volgende keer maar even wijzen op hun plichten als leverancier. Je hebt met hťn een koopovereenkomst, niet met de fabrikant.
Maar dan gaat de slogan "Alles voor een glimlach" niet op als je hen daar op moet wijzen. Ze moeten zelf hun verantwoordelijk nemen uit zichzelf. Sommige onopgeloste slechte reviews zijn ook echt om te janken.
wat denk je dat Coolblue dan doet met jouw product? Die stuurt het ook alleen maar op naar de fabrikant, alleen gaat dan jouw product eerst heen en weer via het distributiekanaal van Coolblue en alle communicatie gaat eerst via Coolblue en dus met nog meer vertraging: per saldo ben jij je product veel langer kwijt en laat dat nou net hetgeen zijn waar men het meest over klaagt: "mijn reparatie duurt te lang, ik kan niet zo lang zonder mijn [vul maar in]"

Laat mij alstublieft zo veel mogelijk rechtstreeks met de fabrikant afhandelen...
Dit klopt inderdaad.

Ik had het ook een keer, en kon toen (van hun trouwens) een verzendlabel krijgen om direct naar de fabrikant te sturen ipv eerst naar hun, zij naar de fabrikant, die weer terug naar hun, en zij weer naar mij.

Geen idee hoe dat werd overgebracht bij .oisyn maar ik vond het ook prima, stuk sneller!
Helemaal mee eens! Jammer dat mensen (vooral Tweakermembers) zoveel heisa maken als het alternatief dat geboden wordt veel sneller en net zo eenvoudig is.

Het liefst handel ik zo veel mogelijk met de fabrikant af bij RMA's.
De website van BOL.COM is om te huilen, gericht zoeken is onmogelijk, filters om te huilen. Leuk als je een boek zoekt? CoolBlue daarin tegen stukken beter, maar niet optimaal.
De boeken die ik op bol bestel komen andersd wel netjes aan :+
Ik kan altijd alles snel vinden en geen problemen met levering. 8-)
Dan zoek je waarschijnlijk niet goed.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 3 februari 2018 10:24]

Zal mij een rotzorg zijn om eerlijk te zijn. :P Heb het 1 keer meegemaakt bij Bol, toen hebben ze meteen een nieuw pakketje gestuurd en zijn ze een onderzoek gestart bij PostNL. Dus niet eerst afwachten wat PostNL zegt, nee gewoon meteen zorgen dat de klant het product krijgt en later uitvogelen wat er mis is gegaan; zoals het hoort. Uiteindelijk kreeg ik 2 pakketjes. Ik werd verzocht die andere terug te sturen (naar hun antwoordnummer) en kreeg een cadeaubon van §10 voor de moeite. (Niet echt moeite en het had van mij niet gehoeven, gewoon pakketje meenemen als je naar de supermarkt gaat. Er zat geen haast achter.) Prima. Het enige vervelende was 2 dagen vertraging, geen wereldramp. :) Al met al een prima oplossing.

CoolBlue ook een prima winkel trouwens, maar zo spectaculair vind ik die service nou ook weer niet om sommige prijzen te rechtvaardigen. Als ik een telefoon wil kopen en ik betaal §100 meer bij CoolBlue dan zie ik de meerwaarde niet. Is het nou een tientje extra dan alleen al voor de snelle verzending wil ik dat nog wel eens doen; dat is wat mij betreft het enige voordeel aan CoolBlue: ze verzenden heel erg snel en hebben uitgebreide verzendopties. Het enige waar CoolBlue echt te duur in is zijn die tweedekansen van ze. ;) Elke kaar als ik die aangeboden krijg (bijv. als het nieuw uitverkocht is) denk ik "yeah, right... dan wacht ik wel ff op een nieuwe". :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 1 februari 2018 23:44]

Prachtige TV van LG, inderdaad. Hoeveel Tweakers hebben daadwerkelijk 5500 euro uitgegeven voor dat apparaat ? …en ?

Daar waar mijn eigen budget voor een PC richting de 2000 euro gaat, is die voor een TV max 600.
En dan gaat de eerste prijs naar een toestel van 5500.

Laat een query los op de inventarissen van de tweakers leden en maak een top 5 lijst van de spullen die daar daadwerkelijk instaan. Dan krijgen we een meer realistisch beeld wat er favoriet is.

@Sim Je doet altijd goed je best om een nieuw toestel aan te prijzen op Tweakers, maar hoeveel Tweakers leden kunnen zich daadwerkelijk die toestellen van 5000 euro en meer veroorloven en hoeveel van die leden kopen daadwerkelijk een TV in die prijsklasse ?
Ik denk dat je er beter aan zou doen om nieuwe technieken uit te pluizen (ja dat doe je ook), maar als het om specifieke toestellen gaat, kijk dan meer in de prijsklassen die mensen daadwerkelijk kopen.
TV prijsklassen : §400-600, §600-800, §800-1000
Zet 3 toestellen in elke prijsklasse en dan gaan we goed op weg.

[Reactie gewijzigd door Spinner op 2 februari 2018 14:27]

tweakers (en geen enkele site) heeft geen enkele zaak met wat in mijn huis staat.. Zou nogal een goudpot zijn voor mogelijke dieven :D
Als je die uitspraak maar vaak genoeg doet bereik je hetzelfde resultaat ;)
nope... de info in het algemeen zou een goudpot zijn bedoel ik daarmee ;-).
Voor hem is het zijn brood verdienen om de nieueaste en duurste tv's te reviewen.

En daarmee mensen te lokken naar dr website om zoveel clicks=money te verdienen. Maar tv's zijn duur inderdaad en mensen willen dat vaak hebben. Dat ze het niet kunnen veroorloven is wat anders. Maar daarom kunnen ze er nog wel op stemmen.
Ik snap het niet echt. Andere mensen hebben inkomens en andere prioriteiten.
Om je een idee te geven: Het budget voor een PC voor mij is meer rond de 250-500 euro. Voor een TV was mijn budget meer tussen 2000 en 3000 euro. Ik ken overigens meerdere collega's (die ook op tweakers zitten dus) die een tv hebben gehaald uit dezelfde prijscatogorie als de W serie. Dus ik denk dat 1 een beetje een understatement is.

Het is ook een awards, geen statistische lijst van meest gekochte producten.
Xbox One X op 2 maar geen exclusive in de top 10 zal wel door Planet Earth 2 komen denk ik. :D
Met de komst van de Xbox games naar Windows spreek je natuurlijk ook niet meer echt van Xbox Exclusives maar Microsoft exclusives en die staan wel in de top10.
Niet iedereen vindt exclusives belangrijk. Als alle games beter draaien op de one x, boeit het dan nog dat ze ook op een ander platform te krijgen zijn?
Tuurlijk als je graag de exclusives van Sony speelt dan is een PS4 te prefereren, maar ik mis ze zelf niet moet ik zeggen en heb zat te spelen. En dat bijvoorbeeld Forza games ook op de pc draaien doet niks af aan mijn Xbox.
Jongens (bijna) niemand boeit “Ja maar ik vind product X beter dan Product Y” berichten iets!

Dit zijn populariteit stemmen, deal with it.
Toch verbaast mij dan dat de Surface in 1 groepen weet te winnen, maar ook dat de OnePlus zelfs de iPhone X voor blijft. Als we praten over populariteit, zijn dat best bijzondere resultaten.
Onder Tweakers is OnePlus natuurlijk wel bekend. Daarbuiten is het misschien marge spul maar hier zitten we natuurlijk middden in de technologie bubbel.
Die blijft er niet echt voor. Gros van de stemmen zijn gewoon anti stemmen. Ik koop een cheap-ass LG maar ik stem Apple omdat ik Samsung niet moet. Ik koop een instap HTC modelletje maar ik stem OnePlus omdat Apple drie keer niks is. Enz enz.

Zie al die topics hier die over Apple gaan maar eens. Vrijwel stuk voor stuk de meeste reacties eronder en de meeste -1'tjes. Idem als het over Ziggo, EA en dergelijke gaat. Lekker stampij en stennis schoppen omdat dat op internet makkelijk kan. Ga je dan weer kijken in de productrelease topics (ik noem een Samsung, Sony, Apple) dan is daar een stuk meer leven in de brouwerij dan in de andere topics (waar je volgens deze uitslagen toch een stuk meer leven zou verwachten)...

[Reactie gewijzigd door Typhone op 2 februari 2018 09:58]

Vooral Surface Pro bij de tablets..

Ik weet dat dat ding ook gebruikt kan worden als een tablet (heb 'm zelf ook) maar ik ken niemand die dat ding ook koopt als een tablet. Het is een monster van een laptop..
Surface pro wordt voornamelijk zakelijk gebruikt, denk ik. Ook gezien de prijs. Maar het zijn inderdaad echt goede apparaten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True