Door Hielko van der Hoorn

Kingwin AquaStar AS-3000 review

Inleiding

Kingwing AquaStar AS-3000 aankondigingspicjeRuim een jaar geleden wierpen we een blik op de Kingwin AWC-1 waterkoelingset. Deze set zette geen uitzonderlijke prestaties neer, maar wist wel te imponeren met een lage prijs en een gemakkelijke installatie. Vandaag nemen we de Kingwin AquaStar AS-3000 onder de loep. Deze set richt zich op een hoger marktsegment dan zijn voorganger waardoor de set hopelijk ditmaal ook indruk op ons kan maken met zijn koelprestaties. Onze bevindingen zijn in deze review te vinden.

* Specificaties

Voordat we de waterkoelingset gaan bespreken allereerst de specificaties van de set zoals opgegeven door de fabrikant.

Model AquaStar AS-3000
Compatibiliteit CPU-koelblok Intel P3/P4/LGA775 AMD K7/K8
Compatibiliteit GPU-koelblok Alle nVidia & ATi GPU's
Materiaal Aluminium
Drive bay formaat 2x 5,25-inch
Afmetingen hoofdunit 200x149x85mm (DxWxH)
Lengte slangen 2x 565mm & 2x 415mm
Afmetingen CPU-koelblok 62x62x13mm (WxLxH)
Afmetingen GPU-koelblok 42x42x16mm (WxLxH)
Gewicht 2,7 kg

De 5,25-inch bay koelunit

Het spreekwoordelijke hart van het systeem wordt gevormd door een unit die geplaatst kan worden in een tweetal 5,25-inch drive bays. Dit apparaat bevat een aantal componenten van de waterkoelingkringloop waardoor het aantal componenten dat geïnstalleerd moet worden in de computerbehuizing beperkt blijft. Het apparaat bevat namelijk het reservoir, de pomp en de radiator. De enige externe onderdelen zijn de koelblokken die geplaatst moeten worden op de processor en videokaart en de slangen die tussen de onderdelen geplaatst moeten worden. Het is overigens ook mogelijk om het apparaat extern naast de computerbehuizing te plaatsen. Hiervoor worden extra componenten meegeleverd om onder andere de slangen netjes uit de kast te kunnen laten komen.

De KingWing AquaStar hoofdunit

Zoals al vermeld vinden we in het apparaat onder andere de pomp, het reservoir en de radiator. Wanneer we de bovenkant van de behuizing verwijderen kunnen we een blik op deze onderdelen werpen. Het blijkt dat het merendeel van de ruimte binnen het apparaat wordt ingenomen door de radiator. De radiator bestaat uit een lange koperen buis die een flink aantal bochten maakt door enkele rechte stukken aluminium. Dit wordt tezamen gekoeld door een tweetal 80mm ventilatoren. Het grote formaat van de radiator is positief, maar het grote aantal 180 graden bochten van de koperen buizen is minder gunstig. De bochten zorgen voor een hoge doorstroomweerstand waardoor het relatief kleine pompje het zwaar zal krijgen. In hoeverre dit een probleem zal vormen zullen de tests moeten uitwijzen.

De ingewanden van de KingWing AquaStar

De pomp heeft een plekje gevonden in een klein plexiglazen reservoir dat geplaatst is naast de radiator. Aan de bovenkant van het reservoir vinden we een dop waarmee het reservoir gevuld kan worden. De pomp zelf is een klein exemplaar met een beperkte capaciteit. Een nuttige feature van het systeem is een indicator op het LCD-scherm dat weergeeft of de pomp draait. Verder is er ook sensor die aangeeft of er nog genoeg water aanwezig is. Om de veiligheid verder te verhogen is er aan de voorkant van het apparaat ook nog een kleine indicator waarmee gecontroleerd kan worden of het water goed doorstroomt. Dit wordt niet weergegeven door middel van een hightech LCD-scherm, maar met een klein wieltje dat ronddraait in de waterstroom. Voor een extra funky effect is er een LED’je geplaatst naast de indicator die in alle kleuren van de regenboog oplicht en daarmee het water verlicht.

De stroomindicator van de KingWing AquaStar

Niet alleen heeft het apparaat een taak binnen het koelingsysteem. Er zijn verschillende knoppen aanwezig waarmee de gebruiker controle krijgt over het systeem. Tevens is er, zoals al vermeld, een LCD-scherm aanwezig dat allerhande informatie vertoont. De belangrijkste optie die geboden wordt is het aanpassen van de snelheid van de ventilatoren. Tevens kan met behulp van de kleine knopjes enkele minder belangrijke zaken geregeld worden zoals de kleur van het LCD-scherm en van welke ventilator de snelheid wordt weergeven op het LCD-scherm. De koeling van de radiator wordt namelijk verzorgd door twee verschillende ventilatoren.

Verder laat het LCD-scherm de temperatuur zien en de geluidsdruk. Beiden worden gemeten met behulp van een externe sensor die geplaatst kan worden op een positie naar keuze. De temperatuursensor kan bijvoorbeeld vlak naast de processor geplaatst worden en de geluidsdruksensor op een centrale plaats in de computerbehuizing. De aanwezigheid van een temperatuursensor is bijna standaard bij een waterkoelingset, maar een geluidsdruksensor zien we niet vaak. Veel toegevoegde waarde heeft het niet, maar het is desondanks leuk om even te kunnen checken hoeveel herrie er gemaakt wordt.

De KingWing AquaStar in actie

De koelblokken

Naast de 5,25-inch bay koelunit bestaat het systeem uit een tweetal koelblokken en enkele slangen om deze met elkaar te verbinden. De ingewanden van de koelblokken zijn niet zichtbaar waardoor het onmogelijk is om te zien welk design Kingwin heeft gebruikt voor de koelblokken. Wel zichtbaar is dat de blokken gemaakt zijn van koper. Het metaal dat op onderstaande foto van het processorkoelblok zichtbaar is, is slechts een omhulsel dat over een volledig koperen blok is geplaatst.

Kingwing AquaStar AS-3000 CPU-koelblok

Positief aan het waterblok is dat het geplaatst kan worden op praktisch elke processor. Niet alleen moderne processors zoals Socket 478/754 Pentium 4’s en Athlon 64's kunnen gekoeld worden, ook op Socket 370 en Socket A-processors kan het koelblok een plaatsje vinden. Het koelblok voor videokaarten heeft een vergelijkbaar design, maar is logischerwijs kleiner. Ook deze koeler kan op een groot aantal kaarten geplaatst worden. Kingwin claimt dat alle nVidia en ATi-videokaarten ondersteunt worden. Persoonlijk acht ik de kans niet zo groot dat de koeler op een nVidia TNT-kaart geplaatst zal kunnen worden, maar de nieuwste generaties kaarten zullen waarschijnlijk geen probleem vormen. Kingwin levert drie verschillende setjes bevestigmateriaal mee voor de videokaartkoeler. Eén setje voor ATi-kaarten, één setje voor de GeForce 6800 en 7800-kaarten en één setje voor de overige nVidia-kaarten.

Kingwing AquaStar AS-3000 GPU-koelblok

Installatie

De set bestaat uit slechts een beperkt aantal onderdelen en de installatie van het geheel is daardoor ook geen ingewikkelde opgave. Allereerst moeten de koelblokken geplaatst worden. In het geval van een Socket 478-processor is dit een kwestie van het bestaande bevestigingsmechanisme van het moederbord schroeven en vervolgens kan het koelblok simpel met een viertal schroeven vastgeklemd worden op de processor. Het koelblok voor de videokaartkoeler kent hetzelfde type mechanisme voor de bevestiging.

Kingwing AquaStar AS-3000 CPU-koelblok op moederbord

Wanneer de koelblokken bevestigt zijn blijven een drietal taken over: het aansluiten van de slangen, het installeren van de 5,25-inch bay koelunit en het vullen van het systeem met water. Het aansluiten van de slangen is een fluitje van een cent. De slangen kunnen namelijk gewoon vastgeschroefd worden aan de componenten, één van de betere bevestigingsmethodes. Voor het aansluiten van de 5,25-inch bay koelunit moet iets meer moeite worden gedaan.

Aan de achterkant van de koelunit zit een aansluiting die fysiek identiek is aan een analoge monitoraansluiting. Deze aansluiting wordt gesplitst naar andere type aansluitingen zoals een Molex-aansluiting voor de stroomvoorziening en aansluitingen voor de externe sensoren. Het idee hierachter is ongetwijfeld om geen kabeltroep te krijgen wanneer het apparaat buiten de computerbehuizing geplaatst wordt, maar het kiezen voor een type aansluiting die ook gebruikt voor videokaarten is enigszins dubieus. Het is natuurlijk niet slim om de Aquastar-kabel aan te sluiten op de videokaart in plaats van de koelunit, maar er zullen altijd mensen zijn die ‘minder handig’ zijn. Zeker gezien het feit dat sets zoals de Aquastar As-3000 voor een groot deel gericht worden op de beginnende 'tweaker'.

Kingwing AquaStar AS-3000 achterkant koelunit

Wanneer de koelunit correct is aangesloten is de enige resterende taak het vullen van het systeem met water. Dit vormt geen probleem dankzij de grote vulopening, die gemakkelijk te gebruiken is. Als finishing touch kan antivries toegevoegd worden aan het systeem om algengroei te voorkomen. Standaard wordt een klein flesje antivries meegeleverd met de set.

Prestaties

De prestaties van de set hebben we getest met behulp van het onderstaande systeem. We hebben de Kingwin Aquastar As-3000 getest met de ventilators op maximale en minimale snelheid. We hebben het videokaartwaterklok niet getest aangezien we niet de beschikking hadden over een geschikte AGP-videokaart. Als vergelijkingsmateriaal hebben we de Asetek Vapochill Micro naast de set gelegd. De VapoChill Micro is een krachtige luchtkoeler die gebruik maakt van een heatpipe om de warmte te transporteren. Als directe concurrent hebben we de Levicom WaterCube in de resultaten opgenomen, een waterkoelingset die eveneens geïnstalleerd kan worden in twee 5,25-inch drive bays. Verder hebben we als vergelijkingsmateriaal de standaard Socket 478 Intel-luchtkoeler meegenomen.

Het systeem hebben we getest door de SiSoft Sandra burn-in wizard te draaien om zo de processor flink aan het werk te zetten. De temperatuur is gemeten met behulp van Motherboard Monitor in samenwerking met de Pentium 4-temperatuursensor.


Specificaties Pentium 4 3,0GHz-systeem
Processor
Intel Pentium 4 3,0GHz 800MHz FSB & HT
Geheugen
2x Corsair TWINX 256MB 466MHz
Moederbord Asus P4C800
Videokaart Club3D Radeon 9550SE
Harde schijf Maxtor D740x, 40GB
Voeding Yesico Fanless FL-420
Dvd-drive Lite-On 16x48x IDE

* Resultaten

Temperaturen - idle
Levicom (high) 22
Kingwin (high) 23
Asetek (high) 24
Kingwin (low) 26
Asetek (low) 27
Levicom (low) 29
Intel-koeler 30

Allereerst hebben we het systeem getest met de processor op de standaardkloksnelheid. Zoals bovenstaande grafiek laat zien presteert de Kingwin Aquastar prima in deze situatie. Met de ventilator op maximale snelheid wordt de temperatuur van de processor slechts één graad Celsius warmer dan bij de Levicom-set. Met de ventilator op minimale snelheid weet de set de kleine achterstand om te buigen in een voorsprong van drie graden Celsius.

Temperaturen - load
Asetek (high) 35
Levicom (high) 39
Kingwin (high) 40
Kingwin (low) 43
Asetek (low) 44
Levicom (low) 48
Intel-koeler 49

Wanneer we de processor aan het werk zetten veranderd het plaatje enigszins. Wanneer de ventilator op maximale snelheid wordt gezet weet de set geen indrukwekkende prestaties neer te zetten. Zowel de Asetek VapoChill Micro als de Levicom Watercube zetten betere prestaties neer. Met de ventilator op minimale snelheid is de ranglijst compleet omgedraaid. Ditmaal weet de Kingwing Aquastar de beste temperatuur neer te zetten terwijl de andere oplossing het nakijken hebben.

Het is niet alleen belangrijk hoe goed de koeler de processor koud weet te houden, de geluidsproductie is voor de meeste mensen een net zo belangrijke factor. We hebben de geluidsdruk gemeten met een Voltcraft digitale geluidsdrukmeter type 322. Per metingen hebben we het gemiddelde genomen van 300 samples die gemeten zijn met een samplesnelheid van 0,1 seconde. De metingen zijn op een afstand van 20cm van de ventilator gedaan om zo min mogelijk last te hebben van externe geluidsbronnen.

Geluidsdrukmetingen (dB(A))
Kingwin (low) 41,6
Asetek (low) 42,1
Levicom (low) 43,1
Asetek (high) 49,7
Levicom (high) 53,6
Intel-koeler 54,2
Kingwin (high) 54,4

Zoals blijkt is de geluidsproductie van de Kingwin Aquastar niet in één hokje te plaatsen. Wanneer de ventilators op de minimale snelheid hun werk doen is de set bijzonder stil, maar met de ventilators op maximale snelheid klinkt het alsof de set elk moment kan wegvliegen. Waardoor dit extreme gedrag door wordt veroorzaakt is niet direct duidelijk, maar waarschijnlijk zijn er twee factoren die hiervoor zorgen. Allereerst zijn er twee 80mm ventilatoren aanwezig die op maximale snelheid veel toeren maken. Daarnaast zal de luchtstroom binnen de Aquastar niet optimaal zijn waardoor bij een hogere luchtdruk onnodig veel herrie wordt geproduceerd. Een echt probleem is dit gelukkig niet. Zoals de resultaten iets hoger op de pagina hebben laten zien heeft de hogere ventilatorsnelheid nauwelijks een noemenswaardige invloed op de temperatuur waardoor er geen enkele reden is om in de herrie te willen zitten.

Conclusie

Kijkend naar de resultaten op de vorige pagina komt de Kingwin Aquastar AS-3000 niet slecht uit de test. Wanneer de ventilatorsnelheid op de minimaal niveau wordt gezet weet de set prima koelprestaties te combineren met een prettig geluidsniveau. De ventilator op een hogere snelheid zetten laat de koelprestaties verder toenemen, maar helaas is de set dan verre van stil meer. Echte topprestaties zet de set dus niet neer, maar het is vergelijkbaar met andere waterkoelingsets in hetzelfde prijssegment.

Kingwing AquaStar AS-3000 doosDeze prestaties weet de set te combineren met een hoog gebruiksgemak en veel extra features. De set is gemakkelijk te installeren en biedt veel flexibiliteit. De koelunit kan binnen of buiten de kast geplaatst worden en de koelblokken kunnen op praktisch alle gangbare processors en videokaarten geschroefd worden. Tevens is de set uitgerust met een LCD-scherm dat informatie van een groot aantal sensoren weergeeft. Onder andere het waterniveau, de druk en de temperatuur worden in de gaten gehouden. Voor de beginnende waterkoelers is de Kingwin Aquastar AS-3000 een prima keuze en met een prijskaartje van circa 160 euro is de set redelijk geprijsd.

Dankwoord: Met dank aan Kingwin voor het beschikbaarstellen van de Aquastar AS-3000.

Reacties (36)

Wijzig sortering
Anoniem: 149394
29 september 2005 20:51
Als ik dit zo allemaal lees ben ik toch zeer tevreden met mijn Zalman Reserator Plus
Deze kan het gewoon zonder fannetjes af.
Dat is pas stil.

En ruim 41 decibel is nou ook niet bepaald stil.
Pak eens een Binas (als je die tenminste hebt) en zoek maar eens de tabel op met standaard dB waardes van de diverse omstandigheden op. Dan zal je zien dat 41 dB(A) best wel stil is! Als jij zit te gamen met een koptelefoon op dan hoor je dat echt amper meer!

Ter Illustratie: Een gesprek is al gauw zo'n 60 dB(A)
EN:
Iedere 3 dB meer of minder is een verdubbeling/halvering van de geluidsdruk.
Het klinkt mij nogal vreemd in de oren om iets wat je gamend met je koptelefoon op amper (!!) hoort, stil durft te noemen. Het zou leuker zijn wanneer je deze 80mm fans zou kunnen vervangen door stillere varianten...
Precies, volgens deze filosofie is een drilboor gebruikt door iemand met een gehoorbeschadiging een stil apparaat. }:O
HEt is 41dBa op 20centimeter afstand he, das zeker wel stil! Maar uiteraard niet zo stil als een Zalman Reserater.
Anoniem: 98472
6 oktober 2005 08:35
Ik ben in het bezit de AS-3000.Hij is nogal dorstig. Na een 2 weken moest ik al voor het eerst een ruime 100ml (totaal in de unit ongeveer 300-400 ml) bij vullen. Ik heb om een stil systeem te krijg de case fans van mij kast (Thermatake Kandalf) uitgezet. De fan van de waterkoeling loop op de laagste stand. Het is dan een heel stil systeem. Mijn Athlon 2500+ wordt dan slechts 46 graden (met de originele AMD fan toch snel tegen de 60 graden aan, LET wel ik heb permanent SETI draaien dus de CPU staat op 100%). De ATI 9600XT wordt ook meegekoeld.

Het is inmiddles zover gekomen dat ik elke week een ruime 100ml moet bijvullen. De reactie van Kingwin is " Ja, er verdampt nu eenmaal via de kleine openingen water"
HALLO HET IS TOCH EEN GESLOTEN SYSTEEM!!!!! Net als een verwarmingsysteem verwacht je wel dat je zo nu en dan (lees elke kwartaal/half jaar) wat moet bijvullen. Dat is normaal. Maar niet elke week een 100ml. Ben nu aan het kijken of er een reservoir opkan waar ik een extra 500ml in kwijt kan.

Dus mijn advies, tenzij je aandelen in de demi water fabriek hebt NIET KOPEN. En laat je goed informeren over het water verbruik van het waterkoelingssysteem wat je wilt aanschaffen.
100ml per week is wel ERG veel, lekt je systeem niet ergens ofzo?

In mijn systeem (wel een tikje meer dan 300-400ml maargoed) gaat dezelfde hoeveelheid (of minder) er per 4-5 maanden bij.
Nee, het systeem is negens lek. Ik heb het 2 dagen buiten de kast laten draaien om zeker te zijn dat er geen lek in zit.

Is wel zo dat ik om een fluister stil systeem te krijgen ze case fans heb uitgezet. Dit verhoogt de temp maar met een graad of 6 maar is wel veel stiller.
Verdampen door de slangen? Het zijn siliconen slangen, dat zou niet echt mogelijk, en zeker niet op dit tempo, moeten zijn.

Ik heb inmiddels de case fans weer aangezet om te zien hoe lang het nu zal duren. Temp is gezakt tot een 42 graden.
Als het vocht verdampt door de slangen is het misschien een idee om ze in te vetten ofzo. Is wel smerig misschien, maar het zou goed kunnen dat de slangen dan niet meer lekken.

enne het is duct ;)
Opzich wel een net setje alleen jammer dat de warme lucht in je kast word geblazen.

Ik weet niet of dit effect heeft op de componenten die daar in de buurt zitten (geheugen bijvoorbeeld). Misschien als optie een duck direct naar een out0take van in de kast zodat de wamre lucht stroom niet in de kast blijft circuleren.

enne het is Papst ;)
Ik mag toch aannemen dat het ding naar buiten blaast? Zo niet vraag ik me af welke jojo die fans dan verkeerd om gezet heeft.
Daar zat ik me ook over te verbazen. Maar de airflow is gemiddeld genomen van de voorkant naar de achterkant. Als je dan nu besluit om de warme lucht van het systeem er aan de voorkant uit te spugen wordt dat weer keurig door mijn HD brackets naar binnen gezogen. Da's ook niet erg efficient.
Anoniem: 25795
@Firefox19 oktober 2005 12:31
Drie brackets in mijn kast: twee HD brackets waardoor lucht naarbinnen word gesucked met daarboven een dual-fan(horizontaal) die lucht de kast uit blaast. Ik heb absoluut geen last van warme lucht die terug de kast in wil.
Geen probleem dus
Wat zou er gebeuren als je je monitor aansluit op die stekker :? }>
daar worden de WC-set en de monitor niet blij van dacht ik :+
ik ben benieuwd wat je dan te zien krijgt :o
Als het dan mogelijk is om de twee 80mm ventilatoren te vervangen met twee Pabst ventilatoren dan zou het misschien wel stil kunnen zijn op hoge snelheid ? Dan kost het geheel wel wat meer maar dan kun je hem gewoon op high speed gebruiken met de bijbehorende koelprestatie :D
Ik vroeg me idd ook bij het lezen af wat de tweakbaarheid van het hart is. Als die drie fans gemakkelijk vervangen kunnen worden, is het zo een goed en redelijk stil systeem !
Ik vindt dit maar een halve review...

eerst en vooral is er wel vergeleken met andere merken en toepassing, lucht/water (wat goed is) maar is er geen prijs meegenomen van de concurrenten. Dit is volgens mij altijd een doorslaggevend argument in dit soort testen. En ga nou niet zeggen dat je ze allemaal in de pricewatch vindt. Heb al meerdere reviews gezien waar alle geteste produkten links staan met pricewatch links

ten tweede wat is dat gedoe met die videokaart... hoe kan je een degelijke indruk krijgen van een set die je maar half test... een gemiste kans is deze review naar mijn inziens...
ik denk dat het voor de test resultaten niet bijster veel gaat uitmaken of je de video kaart meepakt of niet. ik denk ook dat het niet klopt dat de koeling voor de helft getest is, om dat ze alle setjes op de zelfde manier getest hebben.
En toch ben ik niet akkoord, een luchtcooler heeft niet het nadeel van ook de videokaart mee te voorzien van cooling. Daarbij is de extra cooler (GPU) een extra bottleneck en gaat hiermee de performance van de watercooling kit in zijn geheel achteruit. Heb zelf lang genoeg met watercooling gewerkt om te weten dat het enkele graden verschilt.
Dus is het uiteindelijk wel belangrijk om de GPUcooler mee op te nemen in deze test.
Zo heb je echte vergelijking van een volledige set die je gaat kopen tegenover luchtcooling.
als ik dit zo lees en de verschillen zie met de Hoge en Lage fan setting heb ik het idee dat de pomp gewoon niet sterk genoeg is
Anoniem: 150653
30 september 2005 12:22
Dat die pomp niet sterk genoeg zou zijn werd al aan gegeven in het verhaaltje. En ook om dat ze zo idioot veel bochten in die heatpipes hebben gemaakt, zorgt voor een extra hoge druk in je systeempje. de andere kant is dat ze dan wel extra lengte buis hebben om de vloeistof goed te kunnen koelen.

Maar ik ben nog steeds niet overtuigd van waterkoeling. ik heb er al veel te veel ellende mee gezien. voorbeeld ik was op zo'n lan party gebeuren en zo gozer had daar ook zo'n waterkoel ding staan. zag er mooi uit maar s'avonds zitten we een beetje te gamen en horen wij een heleboel krachttermen en verwensingen. wat was er gebeurd, zijn pomp was vast gelopen is het zooitje heet gedraaid, en door de hitte was er een slang geknapt ( warm water zet uit zoals men weet ). hele comp. aan poep.... beetje jammer

Doe mij maar een afzuigkap:P
wat was er gebeurd, zijn pomp was vast gelopen is het zooitje heet gedraaid, en door de hitte was er een slang geknapt ( warm water zet uit zoals men weet ). hele comp. aan poep.... beetje jammer
daar heb je nou een reservoir/expansievat voor...

Maar H2O kan inderdaad een redelijk negatief effect hebben op de werking van electronica.
(Electronica werkt op rook zoals men weet, als je deze eruit haalt door er teveel water in te stoppen werkt het niet meer zo fijn)
Anoniem: 122565
12 oktober 2005 11:00
hoe kan vocht verdampen door de slangen heen ?? dan zouden ze vochtig moeten zijn. het zal wel iets bij de pomp zijn.
heb je je systeem wel 100% ontlucht

vaak blijven er in de koeelblokken kleine bellen hangen die er na weken pas uitkomen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee