Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Chris Broesder

Redacteur mobile

LG V30 Review

Om je verlanglijstje mee af te vinken

Conclusie

Het verhaal van de V30 eindigt iets minder goed dan het begon. Als je een smartphone koopt voor negenhonderd euro, dan wil je een absolute topper en op veel gebieden is de V30 dat net niet. De camera hoort niet bij de absolute top, de accuduur is goed, maar niet briljant, we hebben snellere toestellen getest en de software behoort ook niet tot onze favorieten.

Dat klinkt misschien negatief, maar het toestel doet aan de andere kant ook bijzonder weinig fout. De specificaties en vooral prestaties zijn op geen enkel gebied echt onder de maat, behalve dan het feit dat het scherm aanzienlijk verkleurt als je er onder een hoek naar kijkt. Vraag je dus vooral af of dit je stoort, als je het toestel overweegt.

Het strakke, slanke en waterdichte ontwerp van de V30 met verlengd oledscherm is wat ons betreft een schot in de roos en hoewel je moet beseffen dat je de glazen V30 niet moet laten vallen, evenmin als bijna elk ander toptoestel van 2017, heb je met het toestel een mooi staaltje smartphonedesign in handen. Ook zijn we gecharmeerd van de hoogwaardige quad-dac, waarmee de V30 zich het meest onderscheidt van de concurrentie. Dit is echter vermoedelijk slechts interessant voor een relatief kleine groep audioliefhebbers. De camera is goed, hoewel iets onder de maat voor zijn prijsklasse, en heeft een handige tweede lens. Toch zijn de videomogelijkheden en -kwaliteit in verhouding tot de concurrentie een groter pluspunt dan de foto's die hij schiet.

Dit alles maakt van de V30 een begerenswaardige smartphone, die het grote publiek meer zal aanspreken dan de V10 of V20. Toch moet LG nog even doorwerken om tot de absolute top te behoren en de heerschappij van Samsung op de Android-markt tot wankelen te brengen.

Laagste prijzen voor: LG V30 (4GB ram) Zilver
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Belsimpel

Score: 4.5 (372)

€ 492,-

€ 492,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 492,-
Pakketpost losse hardware € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 492,-
Bekijk

GSMWijzer.nl

Score: 4.5 (22)

€ 495,-

€ 495,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 495,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 495,-
Bekijk

Mobiel.nl

Score: 4 (78)

€ 495,-

€ 495,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 495,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 495,-
Bekijk

Bol.com

Score: 4.5 (335)

€ 499,-

€ 499,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 499,-
Pakketpost (vanaf § 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 499,-
Bekijk

Max ICT B.V.

Score: 3 (272)

€ 506,69

€ 511,64

Kostenoverzicht

Productprijs € 506,69
Pakketpost vanaf § 99,- € 4,95
iDeal € 0,-
Totaal € 511,64
Bekijk

Laagste prijzen voor: LG V30 (4GB ram) Blauw
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Belsimpel

Score: 4.5 (372)

€ 477,-

€ 477,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 477,-
Pakketpost losse hardware € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 477,-
Bekijk

GSMWijzer.nl

Score: 4.5 (22)

€ 480,-

€ 480,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 480,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 480,-
Bekijk

Mobiel.nl

Score: 4 (78)

€ 480,-

€ 480,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 480,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 480,-
Bekijk

Max ICT B.V.

Score: 3 (272)

€ 485,43

€ 490,38

Kostenoverzicht

Productprijs € 485,43
Pakketpost vanaf § 99,- € 4,95
iDeal € 0,-
Totaal € 490,38
Bekijk

4Launch

Score: 3 (77)

€ 512,-

€ 512,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 512,-
Pakketpost Nederland/BelgiŽ (vanaf § 75,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 512,-
Bekijk

Reacties (190)

Wijzig sortering
Dank voor deze review! Ik ben wel benieuwd welke Sennheiser hoofdtelefoon je hebt gebruikt om de DAC te testen @Chris Broesder.
Ik kan heb zelf een poos een LG V10 gebruikt, daarbij vond ik het fijn dat je ook hoofdtelefoons met een hoger ohmage (weerstand) kon gebruiken, de versterker was behoorlijk krachtig. Wat wel irritant was is dat de telefoon een automatische meting voor deze gain gebruikte, die er soms naast zat. Hierdoor klonk mijn Koss PortaPro van 60 ohm op de V10 slechter dan op de Z1 compact die ik daarvoor had. Ben benieuwd hoe de V30 hiermee omgaat. Het zou mooi zijn als je de gain handmatig kan instellen.

[Reactie gewijzigd door musicfreak op 25 december 2017 09:27]

Op de V10 en V20 kan je het uitgangsvolume op hoofdtelefoons met een lage weerstand behoorlijk verhogen door het toestel in line-out mode aan te sluiten. Dit doe je door de kabel eerst op de telefoon aan te sluiten, en daarna op de hoofdtelefoon. Je moet dus een hoofdtelefoon hebben met afneembare kabel. Of dit op de V30 ook kan weet ik niet, ik kan er online geen bevestiging van vinden. Misschien kan iemand dit testen?

Er zijn gebruikers op Headfi die beweren dat de line out mode meer vervorming en ruis geeft, maar ik heb dit zelf niet gehoord op mijn V20 en Oppo PM3. Het hogere uitgangsvolume is wel zeer duidelijk merkbaar en, afhankelijk van de content, vaak ook nodig bij zachtere bronnen zoals Netflix.

[Reactie gewijzigd door mark235 op 25 december 2017 11:16]

Ha, die truuk was ik helemaal vergeten. Zo kon je inderdaad de link out modus forceren. Dat werkte prima met mijn Audio-technica ATH-M50X hoofdtelefoon aangezien die een afneembare kabel had maar een PortaPro heeft dat helaas niet. Echt wazig dat je ook in de V20 dit niet handmatig kan instellen. Ben ook benieuwd hoe dit bij de V30 zit.
Koss PortaPro _/-\o_ super fijne koptelefoon
Helemaal eens, grappig ook dat ze het ontwerp onveranderd laten. Het is zo echt een design klassieker geworden.
Ja absoluut en omdat het nog het jaren 80 ontwerp is ook veel steviger dan je zou verwachten. Dat ding is bijna onverwoestbaar en super comfortabel met een bril.
Ik heb 'm (helaas...) toch kapot gekregen. Brak af bij de bevestiging van de oordop aan de hoofdband.

Het ding is imho onverslaanbaar qua prijs/prestatie. En het is niet zo vermoeiend luisteren als oordopjes en zware over-ear koptelefoons.
Dat was de Sennheiser MX 680 (in ear).
Waarom niet met de bijgeleverde B&O ear-ins met noise cancelling? En waarom wordt er niks over gemeld dat je deze erbij krijgt? Zijn geen cheapo dingen en geven fantastisch geluid.

Wat mij betreft nog 2 pluspunten:
* kwaliteit bijgeleverde ear-ins
* 3.5mm aansluiting als je het toestel vergelijkt met andere highend toestellen (doe je ook op andere gebieden)

Overigens spreek je jezelf tegen mbt software ondersteuning. Je bedoelt software updates? De software is namelijk prima, zoals je zelf schrijft always on display en allerlei handige functies.

[Reactie gewijzigd door stx op 4 januari 2018 19:29]

In alle gevallen die je aanhaalt staat het in de tekst genoemd. Ook wat software betreft. 3,5mm-jack noemen we alleen als nadeel als een toestel het niet heeft, omdat de meerderheid hem nog gewoon heeft en we bepalen de plus- en minpunten op basis van de verschillen met de concurrentie. De oordopjes zijn wat ons betreft niet dermate goed dat het een pluspunt op de scorekaart rechtvaardigt, dus vandaar dat het alleen in de tekst vermeld staat.
Jammer, zijn toch ear-ins van meer dan 100 EUR, blijken aangepaste Beoplay H3 ear-ins te zijn.
Ik vind ze echt veel beter geluid geven dan mijn duurdere sennheiser ear-ins e.d.
Een prima review. Duur is relatief. Ja, los kost ie belachelijk veel. Maar dat geldt voor meer toestellen. Pak je de promotie mee die LG heeft bij de aankoop van een OLED55E7N of Oled65E7N, dan krijg je de LG V30 gratis opgestuurd na 8 weken. Hou de V&A plus marktplaats dus maar in de gaten. Genoeg oleds die verkocht worden en waarbij de koper geen V30 wil hebben.
Daarnaast geldt er een aparte cashback van §75 bij geselecteerde dealers. Plus bij de abonnementen van T-mobile rechtstreeks of via Belsimpel/Mobiel kun je met een eenmalige bijbetaling van fors minder dan §899 de V30 oppikken.
Het prijs aspect snap ik sowieso niet helemaal bij smartphone reviews. Logisch dat een nieuw high end toestel van 6 inch niet voor 699 in de schappen ligt bij release. Advies verkoopprijs daalt meestal snel. Leuk dat er met een S8 wordt vergeleken maar dat toestel is al even op de markt.
Nou vroeger kocht ik mijn note 3 voor 550 euro met promotie er af.
Nu betaald je zo'n 850 euro voor de note 8.
Samsung en ook andere hebben na gedaan wat apple al jaren doet, de jackpot voor je telefoon vragen.
Met promotie eraf ja. De Note 3 koste bij release ook gewoon 700 euro hoor. Samsung vraagt over het algemeen een marktconforme prijs voor haar toestellen. Specs en schermgrootte nemen toe, dat kost geld.

Ik heb 3 maanden geleden een nieuwe S8 gekocht bij de Media Markt. 100 euro cashback van Samsung en 20 procent korting. Kostte me uiteindelijk 450. Dat soort acties kun je niet mee gaan vergelijken vind ik.
De note 3 was in 2011 wat de note 8 nu is hoor.
En top toestel dan vind ik 300 euro meer toch wel erg veel.
Je krijgt nu maar 50 euro retour en dat betaal je nog zelf ook.
Samsung is gewoon gieriger geworden.
Mensen vergeten ook inflatie, je euro vandaag is al een stuk minder waard dan je euro 5 jaar geleden.
Net als dat we dit jaar zogenaamd meer koopkracht hadden, wat niet wordt verteld in al die positieve berichten is dat alles ook minimaal 10% duurder is geworden.
Klopt. Jaarlijks is de inflatie ongeveer 2 procent dus na 5 jaar kom je dan inderdaad wel op 10 procent. ;)
Maar dan blijft: koop je op dit moment een nieuwe telefoon, dan ben je op sommige punten gewoon beter af met de S8. Ongeacht de prijs.

Dus, waarom zou je meer dan nodig uitgeven?
Ik ga proberen de ventilator van mijn Panasonic plasma te redden. Mocht het niet lukken was ik van plan om die E7 te kopen om vervolgens de V30 te verkopen voor zo een 500 euro. Anderzijds is de LG lineup voor 2018 binnen enkele weken beschikbaar, weliswaar zonder de korting.
Wilde de v30 graag, toch maar voor Oneplus 5T gegaan nog geen moment spijt van.
  • Veel te laat op de markt. Bijna half jaar geleden al reviews op Youtube. Waar blijft de release?!
  • Veel te duur. Dat is niet de werkelijke prijs. Bij t-mobile krijgt je deze voor 636 euro met abo.
  • LG software = meh
  • Issues met scherm, blijkt beetje hit or mis te zijn

[Reactie gewijzigd door kr4t0s op 25 december 2017 22:15]

• Veel te duur. Dat is niet de werkelijke prijs. Bij t-mobile krijgt je deze voor 636 euro met abo.
Welk abbo? En hoelang duurt het abbo? Etc. Als ik voor 2 jaar een abonnement afsluit krijg ik altijd korting.
Eenvoudig:
1 jaar
1gb + onbeperkt bellen: 19,50 euro
T-mobile samen: -5,00 euro
14,50 per maand.
Eenmalig 636 voor de telefoon.
en 1x 4,24euro voor de dieven van de thuiskopie.

Je betaalt 174 voor het abo, + 640,24 voor toestel + heffing = 814.24 totaal.
Laagste prijs in pricewatch op dit moment voor los toestel 885 euro....
Dus SIM kun je verknippen en weggooien ben je nog -+65 euro goedkoper uit... vreemde zaak. (Ik heb sim van het werk met zakelijk abo)

Dat mag wettelijk dus niet meer. Je hoort telefoon en abo los te betalen. Niet alleen T-mobile doet dit overigens. Maar ja ze zullen vast zeggen dat ze dikke korting krijgen van LG omdat ze er veel verkopen.

De prijs wordt dus kunstmatig hoog gehouden op het moment. Over 2 maanden zakt die als een pudding in elkaar.

[Reactie gewijzigd door kr4t0s op 2 januari 2018 22:53]

Ik zou eerder zeggen dat T-Mobile relatief hoge prijzen hanteert voor dit abbo.
Als ik bijvoorbeeld bij KPN een soortgelijk sim only abbo afsluit betaal ik minder en krijg ik meer data.

Dus dan ik kan ik als T-Mobile zijnde ook wat makkelijke stunten met de toestel prijzen. Daarnaast blijven veel consumenten toch plakken bij hun provider en dat levert T-Mobile op lange termijn geld op. ;)
Ik vind het op zijn minst opmerkelijk. Bij KPN betaal je overigens 720euro voor de V30.
Ik weet overigens niet waar jij kijkt. Maar 1jaar: KPN 4gb kost 29,50 per maand. (24,50 met combi voordeel) en t-mobile kost 20euro (15euro met 5 euro family korting) voor 5gb per maand. Beide onbeperkt bellen.

Een vreemd verschil is dat je bij t-mobile minder Thuiskopieheffting betaald voor hetzelfde toestel en opslag. 5,69 bij KPN en 4,24 bij T-mobile.
Mijn vrouw betaalt 17,50 per maand voor een 4G KPN + onbeperkt bellen en smsen sim only met 1,5 GB data (Compleet Voordeel). Dus dan is 19,50 per maand relatief duur.
t-mobile 5gb per maand kost onbeperkt bellen kost 15 euro.
Maar de discussie drijft af.
Eind oktober via mobiel.nl verlengd bij T-tmobile, toestel was toen 540 EUR. Eerste week december had ik hem thuis.

Software is overigens prima. Ben kale android gewend (Nexus 5x).
Waarom is word het verkleuren van het display onder bepaalde hoeken als negatief neergezet? Ook de S8 verkleurd op punten als je er op bepaalde hoeken/manieren tegenaan kijkt...
Ik begrijp het zelf ook niet helemaal. Terwijl ik dit op mijn iPad Pro typ heb ik er een iPhone X en Pixel 2 XL naastliggen. Bij alle drie verkleurt het scherm als ik er onder een hoek naar kijk. Volgens vele reviews zou de Pixel 2 XL ernstig verkleuren, terwijl je er bij de iPhone X niks over hoort.

Om te voorkomen dat ik hier onzin typ, heb ik zojuist nogmaals de proef op de som genomen: Trutone op de iPhone uitgezet, Tweakers relatief witte website op beide telefoons geopend en de schermen op een (naar mijn idee) gelijke helderheid. Beide toestellen verkleuren dan nagenoeg evenveel.

Hoe dan ook, in het dagelijks gebruik valt het me niet op. In principe "verkleurt" alles naar gelang het licht er onder een andere hoek op valt. Het verkleuren van OLED schermen is niet precies hetzelfde, maar kennelijk maakt het in de praktijk weinig uit.
Misschien omdat als een scherm verkleurt dit gewoon een negatief punt is?!?
Ik denk dat Mrjraider bedoeld dat het hier wel als wordt minpunt benoemd en bij de S8 niet.
Het verkleuren is van een heel andere orde dan op de S8. Bekijk maar eens wat filmpjes op youtube.
Ik snap echter niet dat de pluspunten die genoemd worden en die uniek zijn, niet zwaarder wegen in de beoordeling.
Omdat je van een 899 euro kostend toestel meer mag verwachten?
Het is geen LG G6 die de helft kost.

En een erg verklarend scherm in deze high end telefoon weegt dan wat zwaarder. En zoals aangegeven het is een goed toestel. Anders komt er niet een 7.5 uit.
Ik snap het wel waarom dat een minpunt is. Ik zou het toestel niet kopen als het belangrijkste onderdeel, het scherm,
van kleur veranderd als je even onder een hoek kijkt. (Met meerdere mensen naar het scherm kijken, in een houder in de auto....)
De vraag is meer van welke hoek gebeurd het, is het al bij een kleine hoek dan is het best kwalijk, maar al moet je de telefoon zo'n beetje van de zijkant bekijken om het te zien zou het mij niks interesseren
Vraag ik me ook af. Ik heb mijn V30 al ruim een maand en heb hier nog geen moment last van gehad. Bij het lezen van de review (op de V30 :p) heb ik het scherm uit elke hoek bekeken en vind we niks vreemds aan. Bij een kleine kijkhoek, dat bijv. iemand een filmpje meekijkt zie ik zelfs geen verkleuring.
En het mooie is ook dat het waarschijnlijk alleen bij een of andere onmogelijke hoek is. Ik kan het in elk geval niet overduidelijk zichtbaar krijgen op mijn V30. Ja, ik zie het wit heel lichtjes blauwig worden als ik er bijna recht overheen kijk. Nou, poeh-poeh, wat een minpunt...
Omdat het bij de V30 veel extremer is en onder een minder grote hoek al optreedt.
Is de batterij simpel te vervangen?
Ik heb de V20 en die werd zelfs netjes geleverd met de batterij apart.
Nee, of je moet de accu uit het toestel willen halen door het hele toestel uit elkaar te trekken. Hij zit nu vast om draadloos opladen en de IP68 rating mogelijk te maken.

[Reactie gewijzigd door Joosie200 op 25 december 2017 10:11]

Helaas.. de accu is bij de V30 niet meer uitneembaar!
Op de v20 is er zelfs een aparte knop voor. Zelf heb ik een verwisselbare accu nooit zo begrepen maar er zijn mensen die erbij zweren.
Waarom staat de Huawei Mate 10 Pro niet bij de alternatieven zoals bijvoorbeeld op gsmarena? Wanneer je een telefoon met een groot scherm zoekt lijkt het me een no brainer dat die ook in het lijstje staat, meer nog dan sommige van de andere alternatieven.
De Huawei Mate Pro staat niet bij de alternatieven aangezien dit volgens tweakers.net een toestel is met flinke nadelen, (zoals een kwetsbare behuizing door glazen achterkant en ontbreken 3.5mm jack) die je beter in het schap kunt laten liggen.
Ja dat stond er idd... en heb je ook de reacties gelezen bij de review? Behoorlijk wat kritiek op de bias van de reviewer, dit droop er werkelijk vanaf. De Mate 10 pro heeft 128GB storage en 6GB RAM, een betere camera (volgens DxO) en kost ook nog eens 100 euro minder tov van de V30. Draadloos laden ontbreekt, das erg jammer, maar de accu gaat dan wel weer heel lang mee (eigen ervaring, ik haal makkelijk twee dagen). Tweakers vond het ook nodig om aftrek te geven voor de support van Huawei (maar het toestel is wel 1 van de weinigen dat out-of-the-box op Oreo draait) en het mogelijk gebruik van ondermaats geheugen dat in een later artikel op tweakers is ontkracht. De review is daar nooit op aangepast, de mate 10 moet het doen met een 6,5. De LG uit deze review die nog op Android Nougat draait, de helft minder (snel onboard) geheugen heeft toch een 7,5 krijgt. De V30 krijgt punten voor de DAC maar Huawei niet voor de NPU. Beide toch duidelijk niche features die ofwel beide voor punten danwel geen enkele punten moet zorgen. Tenminste, als tweakers dus volgens dezelfde kriteria zou beoordelen...

-edit leesbaarheid-
-edit storage ipv ram -

[Reactie gewijzigd door involver op 26 december 2017 09:50]

Dat betekent dus dat ik de reviews van tweakers dus maar beter even negeer en kijk op techradar, gsmarena etc.. als ik een nieuwe telefoon zoek.
Reviews van Tweakers hebben inmiddels voor mij persoonlijk de status van "impressie" gekregen. Zouden ze dit in de toekomst willen veranderen dan moet er een meting op belangrijke vlakken komen. Zoals , batterij duur, update verwachting, scherm kwaliteit, camera kwaliteit, opslag mogelijkheden, unlock snelheid etc. Dit is de enige manier om een gelijkwaardige review neer te zetten ipv een moment opname met persoonlijke voorkeur.
Niet dat ik aan de huidige review niks heb maar het is simpelweg geen goede vergelijking op alle vlakken van de concurrentie, en eerlijk gezegd is dat wel wat ik zoek in een review.
Hehe ja sorry dat was wat te enthousiast... Mag duidelijk zijn dat ik storage bedoelde, toch?
Omdat Tweakers om de een of andere reden een hekel heeft aan Huawei.
Ze zullen wel minder betalen sponsoren dan de andere merken. Kan er niet zo goed meer tegen, is niet alleen met Huawei zo. Waar je vroeger op tweakers onpersoonlijke en duidelijk controleerbare reviews kon vinden is het nu een soort huis-tuin-en-keuken review site geworden. Geen twee reviewers die volgens de zelfde kriteria oordelen, alleen de standaard benchmarkjes lijken soms nog subjectief. Ik wil gewoon een review zonder rants of andere wollige verhalen die niets met het product te maken hebben of duidelijk een persoonlijke mening vertegenwoordigen. Professioneel en to-the-point, volgens dezelfde kriteria afhankelijk van het product of de product groep.
Dat valt denk ik wel mee, het lijkt er bij tweakers.net meer op dat beoordelingen voornamelijk afhankelijk zijn van de persoonlijke voorkeuren van de reviewer en objectiviteit een minder grote rol speelt. Als de Mate 10 Pro door dezelfde reviewer als de V30 beoordeeld was dan hadden beide toestellen waarschijnlijk hetzelfde cijfer gekregen.
Dat valt denk ik wel mee, het lijkt er bij tweakers.net meer op dat beoordelingen voornamelijk afhankelijk zijn van de persoonlijke voorkeuren van de reviewer en objectiviteit een minder grote rol speelt. Als de Mate 10 Pro door dezelfde reviewer als de V30 beoordeeld was dan hadden beide toestellen waarschijnlijk hetzelfde cijfer gekregen.
We bepalen alle cijfers samen. Het antwoord is dus nee :)
Toch wel opmerkelijk, de glazen achterkant op de Huawei expliciet benoemen als minpunt. Bij de LG wordt de kwetsbare achterkant wel in de review benoemd maar niet meegenomen in de conclusie. Misschien komt het door het "chique ogend structuurtje".
Alleen volgens Tweakers.net inderdaad. Elke andere review die ik heb gelezen is veel meer lovend over het toestel.
Bij andere telefoons wordt dat nooit als deal breaker genoemd. Ik heb het idee dat vooral het merk een rol speelt hierin.
Omdar de mate 10 pro als slechtste telefoon van het jaar is gewaardeerd door tweakers.net. Btw, de fantastische v30 brengt het er niet heel veel beter vanaf. Ik ga zo tweakers steeds kritischer bekijken.
''LG heeft een matige staat van dienst op het gebied van langdurige ondersteuning en dat is misschien nog belangrijker dan de functies zelf.''

Wacht, misschien met de LG G6, die heeft nog geen major update gehad, maar alles daarvoor krijgt netjes ondersteuning, zelfs vaak langer dan de 2 jaar die je vanaf release kunt verwachten:

LG G3: Android 4.4 - Android 5.0 - Android 6
LG G4: Android 5.1 - Android 6 - Android 7.0/7.1
LG G5: Android 6.0.1 - Android 7.0 - Android 8

2 Major updates bij elk toestel is volgens mij niet mager? Daar kun je bij Samsung al helemaal naar fluiten... De Security patches laten af en toe redelijk te wensen over, al lijkt het dat ze dat nu weer aardig op de rit hebben, daar kunnen ze nog wel van leren als je kijkt naar Samsung

[Reactie gewijzigd door MartijnAbel op 25 december 2017 23:34]

Ja klopt maar lg is wel slordig met beveiligingsupdates. Mijn LG V20 heeft net de november update gehad maar de vorige was de mei update.
Helemaal mee eens, daar blijven ze af en toe echt mee achter wat zonde is. Voorheen hadden ze dat een stuk beter op de rit.
De LG G4 heeft geen nougat gekregen ondanks de expliciete belofte. Bovendien krijgen ze 2 update, geen 3. Of in het geval van de G4 maar een. Beloftes maken kunnen ze blijkbaar, maar ze nakomen. Voor mij geen lg meer. Na de G2 enG4.
Dus wat ik ervan heb begrepen het grootste probleem van de LG V30 de matige scherm, de matige camera(alhoewel hij wel zwaar verbeterd is) en de slechte software support(wat nog af te wachten is) en is duur.

Als je dus echt een audio-fanaat ben, en je van bovenstaande problemen weg kan kijken is dit de smartphone voor jouw! De DSP in deze smartphone blaast alle concurrentie weg, zelfs telefoons als de HTC U11. Dit is echt altijd de hoogtepunt van de LG Vxx geweest.

Dit is *DE* smartphone voor audiophiles. :)

[Reactie gewijzigd door NotCYF op 25 december 2017 08:24]

Matig scherm? Dit is geen matig scherm, een goed scherm zelfs. Dat blijkt ook gewoon uit de Review. De reviewer gebruikt als voorbeeld een foto met een kijkhoek waarin je:
1. nooit naar je GSM kijkt
2. de galaxy s8, die hij als vergelijking aanhaalt, ook kleurverstoring heeft.

Mij lijkt vooral de prijs een probleem, vooral in vergelijking met zijn concurrenten. hopelijk daalt ie nog wat.

[Reactie gewijzigd door white modder op 25 december 2017 09:19]

Het is een LG dus die prijs zal wel snel dalen. De G6 was volgens mij ook §800 bij de launch.

Edit:§750 dus, nu §399 7 maanden later.

[Reactie gewijzigd door Kassad op 25 december 2017 13:21]

Matige camera? Volgens mij alleen in donkere ruimtes als ik het zo zie. De vergelijkingsfoto's overdag lijken een stuk natuurgetrouwer dan de Samsung foto's. Plus video opname op de V30 is ook erg goed in vergelijking met de meeste concurrenten. Of heb je het over de selfiecamera?

[Reactie gewijzigd door Cerenas op 25 december 2017 11:42]

Wordt er (in NL en BE) standaard een b&o koptelefoon bijgeleverd?
Ja, bij die van mij wel tenminste.
Ik ben zelf erg tevreden met mijn LG V30 waar ik minder dan 600 euro voor heb betaald icm een abonnement. Telefoon van 900 euro is dan ook erg overdreven.

Komt bij dat LG op dit moment een cashback actie Š §75,- heeft.

Overigens kan ik me wel in de genoemde punten vinden. Het is een goede allrounder.
icm een abonnement.
Welk deel van je abonnement is dan maandelijkse aflossing? Ik zie het toestel nergens zo goedkoop aangeboden weten hoor.
Kijk eens bij Belsimpel.nl met een T-mobile abo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True