Door Jelle Stuip

Redacteur

HP Pavilion 14-bf Review

Basislaptop met gezichtsherkenning

Conclusie

Voor de Laptop Best Buy Guide zijn we op zoek gegaan naar een laptop van zeshonderd euro, die in ieder geval een full-hd-ips-scherm en een ssd aan boord moest hebben. De Pavilion 14 kostte een tijdje zeshonderd euro, maar komt op het moment van schrijven net twee tientjes boven dat budget uit. Aan de overige eisen voldoet de HP Pavilion 14 wel en hij blijkt ook op andere punten niet tegen te vallen. De ssd is voor een gewoon sata-exemplaar namelijk behoorlijk snel en de laptop is voorzien van gezichtsherkenning, waardoor je snel inlogt in Windows.

Het grootste minpunt is wat ons betreft het glanzende scherm, al is dat een kwestie van smaak, want sommige mensen nemen de reflecties voor lief en vinden het beeld van een dergelijk scherm juist mooier dan dat van een ontspiegeld scherm. Waar je echter niet omheen kunt, is de lage maximale helderheid, die de afleesbaarheid niet ten goede komt. Daardoor is het scherm, mede dankzij het prima contrast, goed te gebruiken bij weinig omgevingslicht, maar niet bijzonder geschikt in situaties met veel licht.

De hardware is snel genoeg voor een laptop van zeshonderd euro. Er zijn voor dit geld wel laptops met een Core i5-processor te krijgen, maar meestal lever je dan in op andere zaken, zoals het scherm of de bouwkwaliteit. De Pavilion 14 is wat ons betreft mooi in balans en biedt genoeg snelheid, waarbij de koeling niet eens veel herrie maakt. De hardware is goed bereikbaar en het geheugen upgraden is geen probleem, maar de ruimte voor een 2,5"-schijf kan niet benut worden zonder een speciaal kabeltje, dat HP niet meelevert.

Dat de schijf niet makkelijk te upgraden is, vinden we jammer en de lage schermhelderheid vinden we een echt minpunt. Aan de andere kant heb je voor iets meer dan zeshonderd euro een systeem met de eigenschappen van een veel duurdere laptop. Gezichtsherkenning, een toetsenbord met achtergrondverlichting en een gedeeltelijk metalen behuizing vind je meestal pas op veel duurdere laptops terug, terwijl de Pavilion 14 het gewoon aan boord heeft. Dat maakt hem niet perfect, maar levert wel veel waar voor je geld. De HP Pavilion 14 is wat ons betreft daarom op dit moment in zijn prijsklasse een Best Buy.

Getest

HP Pavilion 14-bf001nd

Prijs bij publicatie: € 620,-

Bekijk product

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (77)

Wijzig sortering
Een + voor gezichtsherkenning?

https://support.microsoft...ndows-hello-and-set-it-up

Dus elke windows 10 krijgt voortaan een plus?

Voor paar tientjes meer betere grafische kaart iets meer ram:

pricewatch: Lenovo Ideapad 520-15IKB (80YL00N7MH)

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 13 december 2017 06:32]

Snap je reactie niet. Niet elke laptop heeft de ir camera die nodig is voor windows hello gezichtsherkenning, het zijn er eigenlijk bar weinig, zo heeft die Lenovo die je doorlinkt het niet. Het is best special om een sub 900 euro laptoo te zien met windows hello gezichtsherkenning.
Ken jij veel mensen die laptop kopen omwille van biometrie?

Het is niet zo dat je door ir camera niet meer bij data kunt komen.

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 13 december 2017 07:06]

Ik denk dat als mensen het eenmaal gewoon zijn, ze niet meer zonder willen. Gezichtsherkenning op Windows met de IR cam werkt zo goed en snel. Ik heb niet eens de tijd om nog maar te beginnen mijn wachtwoord of PIN in te typen wanneer ik me op mijn laptop met Hello zet.

En nee, je kan inderdaad nog bij de data, maar het gaat dus om gebruiksgemak.
Je kunt ook gewoon middels Bluetooth je horloge (proximity) gebruiken.

Zoals elders geschreven Microsoft is sinds 2004 met biometrie bezig.

Ook Kinect (ook vorm van toepassing van biometrie) is geflopt.

Acceptatie is anders dan gadget/hoge aaibaarheidsfactor.

Als je er over na gaat denken heb je een ander probleem als mensen fysiek bij je computer kunnen komen.
Weer een downmod die ik niet begrijp. Een keurige inhoudelijke reactie (interpunctie daargelaten :)) over het feit dat gezichtsherkenning en biometrie vast wel nut heeft, maar dat er geen noodzaak is. Waarom hier een lagere score aan geven? Het is echt geen reactie van een troll of ongepast richting een andere gebruiker, lijkt me. Je zou hoogstens aan kunnen geven dat het niet relevant is, maar dat lijkt me niet, omdat er wel degelijk een punt wordt gemaakt op iets uit de review afkomstig. En ik ben het er ook zeker niet mee oneens! Voor mijn gevoel is het leuke functionaliteit en ik zou er geen nee tegen zeggen, maar het is geen must.
Ik zou kopend bij een volgende laptop zelf de voorkeur geven aan een laptop met Windows hello als dat kan. Een gemiddeld persoon zou dat misschien niet meteen als hoogste prioriteit hebben maar na het lezen van deze review kan ik me voorstellen dat mensen hello beter leren kennen waardoor ze er bij een volgende laptop op gaan letten (zie hoeveel mensen een iphone x kopen voor faceid: mensen zijn te lui voor wachtwoorden). Alleen al daarom vind ik het een goed iets om bij de + en - te vermelden.
Net als toen Apple Touch ID introduceerde was ik niet geinteresseerd hierin. Ik kocht een iPhone 5S en na een dag wilde ik al niet meer zonder. Wat een gemak.
Laatst een Pavillion gekocht. Ik wil nu ook niet meer zonder gezichtsherkenning. Het werkt super goed en ik vind het ideaal dat ik nooit meer hoef in te loggen met een wachtwoord.
Hoewel ik een fingerprint op mijn 5,2inc mobiel echt fijn vind hoef ik die BS echt niet op een laptop het toetsenbord is meer dan genoeg voor het snel ingeven van het password en als je meer wilt dan is een usbkey een stuk beter dan een verkrachte webcam

Wat mij betreft hadden ze dus liever een beter scherm ingebouwd, dar hdd kabeltje meegeleverd en een groot touchpad toegevoegd

Dit zijn gewoon features omwille van de features

[Reactie gewijzigd door i-chat op 13 december 2017 09:00]

Tweakers: Onze testlaptop is voorzien van een geheugenreepje van 2GB en een van 4GB.
Wow wat een rare combinatie, dan kan je het toch niet draaien in dual memory mode?

Waarom niet gewoon 2x 4GB, erg vreemd.
Tweakers:maar er is ook nog ruimte voor een 2,5"- harde schijf. Een sata-aansluiting ontbreekt echter, omdat HP een eigen flatcable gebruikt voor de aansluiting op het moederbord en die wordt niet meegeleverd. Kun je aan zo'n kabeltje komen, dan is de laptop te voorzien van een extra harde schijf of ssd en anders is dit helaas een nutteloze ruimte.
En dat je niet even een 2,5" HDD/SSD er in kan stoppen vanwege de vreemde kabeltje is al helemaal achterlijk, maar moet wel toegeven dat de Cinebench R15 - Multi score wel heel laag zijn met maar 257 punten, kan wel zien dat het een low budget laptop is, maar ja dat klopt ook wel met die prijs kaartje.

Als ik dan voor een Laptop zou gaan die niet veel kost zou ik voor de Lenovo Ideapad 520-15IKBR (81BF006UMH) gaan, die 8GB RAM heeft (en kan uitbreiden naar 16GB later), en Intel Core i5-8250U die 4 cores heeft (en 500+ punten krijg met Cinebench R15 - Multi), en dan zou ik een 128GB SSD niet erg vinden, ook niet omdat er 1TB HDD in zit, en ja wat jaren later altijd een grotere SSD in kan stoppen.

En je kan de HP Pavilion 14-bf001nd zijn RAM niet verder upgarden dan 8GB, als het klopt wat er op tweakers staat bij Specificaties, en de Lenovo Ideapad 520-15IKBR (81BF006UMH) heeft een 15,6" wat ook ietsjes groter is dan 14"

Ok hij is €130,- duurder maar dan krijg je wel een Quad core CPU die 2x sneller is, en 2GB extra RAM wat je later naar 16GB kan uitrijden, alleen is je SSD kleiner.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 13 december 2017 19:20]

Waarom niet gewoon 2x 4GB, erg vreemd.
Ehmm, door de prijs van de laptop misschien? Om eerlijk te zijn was ik al positief verrast om te zien dat het geheugen überhaupt uitwisselbaar is. Maar ik geef je gelijk dat de ongelijke geheugens wel iets zijn om op te merken.

Als je het van de andere kant bekijkt is 6GB weer meer dan 4GB. En dat terwijl 4GB voor laptopconfiguraties van rond de 600 Euro echt niet uitzonderlijk zijn.

Verschillende geheugengroottes op beide kanalen staat trouwens dual channel mode niet in de weg. Dual channel mode zegt niet zoveel meer dan wanneer twee geheugenblokken gelijktijdig worden benaderd, en ze bevinden zich op verschillende geheugenkanalen, ze gelijktijdig zijn te laden. Door het verschil in geheugengrootte bestaat er alleen een kans dat bij een geheugenoperatie meerdere geheugenblokken op een kanaal worden aangesproken. Het is het kunstje van de geheugencontroller de kans hierop te minimaliseren. Op zich is dat dual channel mechanisme dus best tolerant. Gewoon blij zijn met 6GB in plaats van 4 GB dus.

Gelukkig leven we in een vrij land en kunnen we alleen maar aanmoedigen als mensen andere goede suggesties doen ;) .
Is prijs daarin een criterium? Maakt hello de laptop een tientje duurder, of zou je de camera module bij wijze van spreken kunnen inruilen voor de elders genoemde 8G geheugen en/of een mooiere touchpad?
Ik snap niet echt waarom deze reactie zo gedownmod wordt. Ja, voor sommigen is het een leuke toevoeging, maar dergelijke gezichtsherkenning is voor de grote massa echt nog niet zo interessant. Het is een éxtra manier van inloggen. Niet de enige of meest feilloze manier. Nogmaals, voor sommigen is het echt een toevoeging. Dat zijn vaak mensen die op de hoogte zijn van Windows Hello-functionaliteit. Maar voor de rest van de mensen, is het een leuke toevoeging. Niet meer dan dat.

Tevens verwacht ik dat mensen die dit soort toevoegingen op hun laptop willen, vaak ook een groter budget hebben en niet zomaar bij deze laptop uitkomen. De toepassingsmogelijkheden zijn op wat tekstverwerken, video en internetten na toch te beperkt.
Yup, groter budget en eisen over mbt integratie in bestaande identitiemanagement oplossing.
Volgens mij gaat het vooral over het feit dat dit een goedkope basislaptop is, maar dus wel al over Windows Hello beschikt.
In principe hebben alle Windows 10 systemen Windows Hello. Dat betreft namelijk de native ondersteuning voor biometrisch authenticeren, dus ook vingerafdruk. Zit gewoon in het OS. Het gaat erom dat een fabrikant ook de hardware plaatst zoals de IR lezer voor gezichtsherkenning. Wat veel mensen niet weten is dat een IR lezer veel ruimte in beslag neemt en er dus slim moet worden omgegaan met de plaatsing ervan.
Leuk! En voor een paar 10tjes meer heb je weer iets beters. En paar 10tjes meer nog iets beters.

Het gaat hier om een basis laptop van onder de 600 euro. Dus niet 700. Prijs is wel iets gestegen, maar dat neemt niet weg dat de laptop onder de 600 heeft gezeten, en daar nog steeds rond hangt.

Is de laptop die jij aandraagt rondt de 600 euro?
De verbeteringen zijn in dit geval echter wel fors voor die 80 euro meerprijs. Een 15,6" scherm ipv 14" (en mat ipv glanzend), een i5 ipv i3, 8GB ipv 6GB, aparte grafische chip met z'n eigen geheugen... Ik zou het wel weten.
Klopt, maar iedereen zoekt andere verbeteringen. Zo is de HP bijna 700!! gram lichter. Is de batterij van de HP 41Wh tegen de 35Wh van de Lenovo. Veel mensen willen geen 15,6 inch scherm en vinden een 14 inch voldoende. Het design kan ook nog een rol spelen natuurlijk.
Die is geen 14 inch. Dus sowieso slechte vergelijking. Massa's mensen , waaronder ik, willen niet groter meer dan 14.
Toch logisch ergens. Het is nu nog relatief nieuw bij laptops. Pioniers die verbeterpunten meebrengen horen een pluspunt te krijgen, waarom zou je anders dingen blijven verbeteren.

Ik stoor mij er meer aan dat bijvoorbeeld de oneplus 5t dan weer geen pluspunt krijgt voor gezichtsherkenning. Ik kan je vertellen dat die erg goed werkt. Ook hier is het relatief nieuw.
Ik heb het natuurlijk over de mainstream. Als ik nu naar bijvoorbeeld een Media Markt ga dan kan ik bijna met zekerheid zeggen dat 95% van de laptops geen gezichtsherkenning hebben. Natuurlijk is de technologie niet nieuw. De beschikbaarheid echter wel.
Ook voor relatief goedkope consumentenproducten?
En die zitten geïntegreerd in budgetlaptops?

Natuurlijk bestaan biometrische systemen al jaren. De vingerafdruk sensor vind je al meer dan 10 jaar op high end laptops. Dat wil niet zeggen dat het ook gangbaar is in dit marksegment.
Dat is een bijzaak geworden voor de consument. Mensen kopen een laptop voor:
- internet.
- Office.
- Social media / cammen.
- af en toe een simpele game.
Maar niet om de hardware, dat doet een Tweaker alleen. Dus het is niet echt een bijzaak meer voor bepaalde types laptop dat te vermelden. Daarnaast is het een goed iets dat het voor een budget van rond de €600,- nu ook mogelijk is en niet zo'n dure high-end gaming laptop can €1000,- +

De biometrische scanner daarin tegen zoals de TouchID of / FaceID is weer interessant voor de gebruiker hoe in te loggen op een systeem.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 13 december 2017 13:54]

Het gaat erom dat het nu in een laptop van 600 zit... Dat was er nog niet echt...
Toevallig heb ik deze laptop bijna twee weken geleden besteld bij HP store met 10% korting op Cyber Monday. Zoals vele webshops in NL wil ook HP niks versturen binnen de EU dus laten afleveren bij familie. Daar heb ik via remote sessie alle gewenste software erop gegooid en alles ging zeer vlot. Ook een reboot was 20 a 30 seconden om weer terug te kunnen inloggen vanuit buitenland. Vanaf aanstaande weekend kan ik hem eindelijk in gebruik nemen gedurende de feestdagen met mijn familie.

In mijn HP 14 bf001nd zit trouwens een Sandisk X300 SSD ipv Samsung zoals hier vermeld.

Als je een laptop zoekt via de pricewatch met minimaal een i3, 250GB ssd en een 1080p IPS scherm (en geen B-merk) dan blijft eigenlijk alleen deze HP over. Eentje van Asus (mijn favo merk) kost al gauw 150 euro meer. Daarom deze keer een HP gekocht, voor 589,00 euro mag ik niet klagen. Hopelijk zal de levensduur lang zijn net zoals bij mijn Asus spullen.

[Reactie gewijzigd door Sir_Hendro op 14 december 2017 23:30]

Vandaag heb ik hem dan eindelijk in gebruik kunnen nemen. De eerste indruk is echt fantastisch. Hij voelt erg premium aan en is behoorlijk snel. Volgens deze review is het scherm vrij donker maar als ik de backlight op 100% zet is het toch echt behoorlijk vel. Hij is slechts ietjes donkerder dan mijn Samsung Galaxy Tab A10 2016 op max backlight. De toetsen van het toetsenbord tikken erg lekker en de backlight is vergelijkbaar met die van een toetsenbord op een lage stand. Bijvoorbeeld mijn Logitech heeft 4 standen ofzo waarvan 4 max is en 1 min (0 = uit) dan zou deze HP toetsenbord backlight stand 2 zijn.

Het IPS scherm is best goed maar je kunt wel zien dat groen niet helemaal goed uit de verf komt en dat het geheel een koud beeld geeft. Dit is geen probleem voor dagelijks gebruik maar niet echt ideaal voor poging tot Photoshoppen. Ook zag ik dat de HP een dynamic contrast actief heeft, ik heb geen idee of je dit kunt uitzetten. Dat is namelijk wel noodzakelijk als je toch een beetje op de kleurweergave wilt vertrouwen.

Wat trouwens ook erg positief opviel zijn de speakers. Het midden en hoog klinkt niet verkeerd en er komt een zeer goed stereo beeld uit deze speakers wat ik nog niet eerder had gehoord op laptops. Het enige wat ontbreekt zijn lage tonen ivm gebrek aan een (mini) subwoofer.

De enige twee minpunten tot zover:
- Kleurreproductie van het IPS scherm is niet geschikt voor graphics design.
- De trackpad werkt goed maar de knoppen zitten onder de trackpad verwerkt ipv losse knoppen. Hierdoor voelt hij ietsjes los aan en maakt hij onnodige rammel geluiden als je er met de vingers over heen en weer veegt tijdens het surfen.

Al met al is het een geweldige laptop met heel veel performance en een premium feeling voor een lage prijs. Een echte aanrader naar mijn mening.
Dit is wel een hele mooie laptop. De machines met een Snapdragon 835 gaan het nog lastig krijgen als ze hiermee moeten concureren (voor de prijs).
Die hebben (iig volgens de aangekondigde specs) wel extreem lange accuduur (20u) en ingebouwd 4G modem. Het is natuurlijk nog even afwachten wat de performance is, maar op voorhand is het wel interessant natuurlijk.
Voor mij zouden deze en andere laptops meteen afvallen op schermhelderheid.
Af en toe bij uitzondering iets langer wachten op een taak vanwege een i5 ipv i7 heb ik minder moeite mee dan een slecht scherm, waar ik 100% van de tijd mee bezig ben en naar kijk.
Harde schijf lastig upgradebaar
Tegelijkertijd lees ik in de tekst dat je hem makkelijk open kan schroeven, en zie je op de foto meteen een m2 ssd. Wat mis ik? Je kan er toch gewoon een grotere in zetten, en eventueel je oude via een PCI-e adapter van 15€ in je pc gebruiken.
Staat wat ongelukkig in de tekst. Gaat volgens mij om het toevoegen van een extra sata hdd. Check:

'De ssd is vervangbaar en in een m2-slot te vinden. De Pavilion 14-bf-laptops die op dit moment te koop zijn, worden allemaal geleverd met deze m2-ssd, maar er is ook nog ruimte voor een 2,5"- harde schijf. Een sata-aansluiting ontbreekt echter, omdat HP een eigen flatcable gebruikt voor de aansluiting op het moederbord en die wordt niet meegeleverd. Kun je aan zo'n kabeltje komen, dan is de laptop te voorzien van een extra harde schijf of ssd en anders is dit helaas een nutteloze ruimte.'
Zo'n kabeltje kan je vast wel kopen op alieexpres ofzo.
Net even gekeken maar ik vind er maar één aanbieder: 30+50$ voor een kabeltje. Verder kan ik niets vinden. Misschien als er ergens een part nummer te vinden is dat het beter gaat. Zoals ik het nu zie is het een dikke min.
Het part number van het kabeltje is 930596-001 (te vinden in de service handleiding). Wellicht heb je ook nog de 934983-001 en 9349834-001 nodig om daadwerkelijk de schijf vast te kunnen zetten, en dat wordt met de enige aanbieder die ik kan vinden een prijzig geintje (alledrie rond de €50 per stuk).
Dat is wat ik ook vond. Eén aanbieder met belachelijke prijzen. Wordt vast beter in de toekomst, maar een extra schijf is dus eigenlijk niet interessant.
Ik heb het ba025nd-model, wat volgens mij dezelfde afwerking heeft. Ik hoop dat deze laptop dan wat fijner typt, ik heb ook een Dell (zakelijke ultrabook) en dit toetsenbord typt veel fijner, en de touchpad klikt minder hard maar geeft wel meer fysieke respons, dus voelt veel degelijker. Ik hoop dat dit verbeterd is bij dit HP model, maar op het oog lijkt het niet zo. Derhalve heb ik wel m’n twijfels bij de claim dat het toetsenbord beter is dan menig ultrabook.
Ik denk dat de reviewer meer ultrabooks onder zijn vingers heeft gehad dan jij, ik en nog vele Tweakers samen :). Daarnaast staat er "beter dan de gemiddelde ultrabook". Om vast te kunnen stellen of jouw zakelijke ultrabook onder gemiddeld valt had je even het type moeten vermelden. En de focus van de Pavilion ligt op de consumenten-markt, de conclusie zal dan ook wellicht gemaakt zijn obv ultrabooks voor diezelfde doelgroep.
De touchpad heeft een plastic oppervlak en reageert vrij accuraat op multitouchbewegingen, al zou hij met een glazen oppervlak waarschijnlijk nog wat prettiger hebben gewerkt.
Jammer dat er altijd iets is met de touchpads op laptops. Ik ben geen Apple fan, maar alle tocuhpads zijn zo fijn op MacBooks, daar hebben ze het echt begrepen.

[Reactie gewijzigd door gabba25 op 13 december 2017 07:33]

Heb je wel eens de TouchPad van dell xps geprobeerd? Ik zou zeggen probeer maar eens en zie het verschil. Ik heb er namelijk een, en moet eerlijk zeggen dat het een van de beste TouchPads is tot nu toe.
Hoe zijn de touchpads op de Macbooks van €600?
Die zijn ook minimaal 2x zo duur.. Alle waar naar zijn geld
Op mijn HP Folio van een paar jaar oud werkt het touchpad ook prima. Hoogstens wat aan de kleine kant, maar bij MacBooks waren ze een paar jaar terug ook kleiner.
De hardware is goed bereikbaar en het geheugen upgraden is geen probleem, maar de ruimte voor een 2,5"-schijf kan niet benut worden zonder een speciaal kabeltje, dat HP niet mee levert
Als ik het lees dan lees ik niet dat de ssd niet kan worden geupgrade maar dat er geen extra 2.5 inch schijf kan worden geplaatst omdat er geen kabeltje wordt meegeleverd. Dat is iets heel anders dan niet kunnen upgraden want er zit nu niets om te upgraden. Of lees ik het nu verkeerd?
Geheugen is iets anders dan de opslag op een 2,5"-schijf. Ik denk dat daar de verwarring zit ;-)
Ik heb het eerlijk gezegd een beetje gehad om in vrijwel iedere review te lezen dat het scherm "helaas" een spiegelende afwerking heeft. Het is inmiddels wel duidelijk dat jullie daar geen fan van zijn.
Waarom is de gezichtsherkenning niet fatsoenlijk getest? Waarom lees ik daar niks over? Werkt het goed? Werkt het snel? Werkt het altijd? Is het te foppen? Etc. etc.

Het staat groot in de kop en ik lees er niks over. O-)
Het Aziatische model (14-BF141TX) heeft als WLAN een Intel 7265, zit er nu mee online, en als cpu een 8250U en Nvidia 940MX, kostte mij minder dan het model uit deze review :z
Het toestenbord is ook prettig om te typen en buigt weinig tot niet door, de koeling draait tijdens Windows update wel hoorbaar op volle toeren.

[Reactie gewijzigd door anglico op 14 december 2017 14:46]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee