Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

OnePlus 5T Review

Voor wie groter altijd beter vindt

Conclusie

De OnePlus 5T is geen betere telefoon dan de OnePlus 5 en ook geen slechtere. Het is simpelweg een iets andere telefoon. Vrijwel alles wat we zo konden waarderen aan de OnePlus 5, de strak ontworpen en stevige behuizing, het mooie scherm, de fijne software, Dash-charging enzovoort, vinden we terug op de OnePlus 5T. Zelfs de prijs is met 499 euro voor het 64GB- en 549 euro voor het 128GB-model gelijkgebleven.

De minpunten die we eerder dit jaar bij de OnePlus 5 noemden, zijn nog steeds van kracht. Ten opzichte van eerdere modellen bevindt OnePlus zich tegenwoordig in een ander prijssegment en dat wordt niet door alle gebruikers gewaardeerd. Waterdichtheid, een eigenschap die we bij concurrenten steeds vaker zien, ontbreekt net als bij de 5 ook bij de 5T. Verder blijft OnePlus een bedrijf dat op het gebied van software geen onfeilbaar trackrecord heeft.

Van de twee grootste wijzigingen, het scherm en de camera's, is makkelijk te zeggen of het een verbetering is. Kan een telefoonscherm je nooit groot genoeg zijn? dan zul je het 6"-paneel in vrijwel dezelfde behuizing zeker kunnen waarderen. De kleine schermranden hebben tot gevolg dat de rest van de telefoon bijna naar de achtergrond verdwijnt, en dat hebben ze bij OnePlus mooi gedaan. Vond je het bij de OnePlus 5 of bij andere 5,5"-telefoons al moeilijk om de hoeken van het scherm met je duim te bereiken, dan is de OnePlus 5T helemaal een opgave. Dat OnePlus de 5 uit het assortiment haalt, is dan ook best gewaagd.

Over de nieuwe cameraset-up hebben we gemengde gevoelens. De beeldkwaliteit bij weinig licht is iets verbeterd, maar je levert er een telelens voor in, waardoor ingezoomde foto's wat in kwaliteit afnemen. Daarnaast zijn de foto's die je maakt met de Portret-stand, nu minder flatteus vanwege de grotere beeldhoek. Dat zouden we makkelijker kunnen accepteren als de stap vooruit in beeldkwaliteit groter was geweest.

Toch blijven we achter met een sterk positief gevoel. De OnePlus 5T is net als zijn voorganger een goede telefoon met een meer dan prima prijs-prestatieverhouding en veel meer plus- dan minpunten. Voor grote innovaties uit het kamp van OnePlus zullen we echter moeten wachten tot een échte opvolger, vermoedelijk ergens volgende zomer.

Reacties (206)

Wijzig sortering
Waar ik heel benieuwd naar ben, is de implementatie van DRM op deze telefoon.
Alle Oneplus telefoons tot nu toe zouden geen HD kunnen streamen van de grotere aanbieders, zoals Netflix.

Dit zou komen omdat Google's Widevine DRM systeem niet de voor HD streaming vereiste "L1" certificatie aan de Oneplus telefoons zou geven. Het is aangetoond dat de Oneplus telefoons een "L3" certificatie kregen, wat alleen SD (480p) toelaat.
Dus elke streamingdienst die gebruik maakt van Widevine voor DRM, streamt alleen op SD naar Oneplus telefoons.

De specs zijn overtuigend genoeg voor mij om deze telefoon in huis te halen. Maar om op zo'n groot scherm naar low res streams van Netflix te kijken is een grote irritatie voor mij, omdat ik het jaar grotendeels reizend doorbreng.

Zou iemand van het review team dit kunnen bevestigen?
Helaas zit er geen debug-info in de Netflix app op Android, maar als ik een video bekijk op m'n OP3 dan lijkt het mij minimaal 720p, het ziet er iig niet SD uit qua kwaliteit. Bij downloads kan ik overigens ook kiezen tussen 'standaard' en 'hoog'.
Je kunt binnen de app zoeken op "test pattern". Also je zo'n patroon afspeelt, staat rechtsboven in beeld je resolutie.
960x540 lijkt het hoogste wat ie haalt, tenzij ik iets fout doe :o
Mijn Google Pixel ondersteund zo te zien maar 720p. Op pc heb ik wel gewoon 4k. (getest met test pattern)
Ipad pro blijft op fullHD hangen. Xiaomi MI5 (Snapdragon 820) is 720*480
Netflix HD werkt op toestellen met Snapdragon 835-soc volgens hun eigen informatie, dus ook deze. Andere aanbieders zou ik niet weten. https://help.netflix.com/en/node/23939 (helemaal onderaan bij Netflix in HD)
Hebben ze dan DRM gebruikt die specifiek ontworpen is voor de SD835? Of hebben alle SD835 toestellen tot nu toe de juiste DRM geïmplementeerd en zijn ze bij Netflix gewoon lui geweest?
Update: Adam Krisko van de OP Staff, heeft zojuist bevestigd Widevine Level 3 te supporten. In andere woorden SD quality streaming (960x540).

Had niet anders verwacht. Mijn zins moet Netflix ten alle tijden gewoon de hoogste resolutie bieden die het afspeel device kan. Natuurlijk willen ze geen 1080p of 4K naar SD devices streamen maar dat moet via iets anders dan een DRM te checken zijn...
Onze Oneplus One's spelen Netflix perfect af.
De google play store geeft wel aan dat het toestel niet compatibel is, maar als je een *.apk van, bijvoorbeeld, de netflix site haalt doet ie het gewoon.
Heb even snel een aantal toestellen naast elkaar gelegd, verbonden met hetzelfde wifinetwerk. OP3 en 5T haalden allebei maximaal 960x540 binnen het testpatroon van Netflix. Een Pixel 2, die net als de 5T een Snapdragon 835 aan boord heeft, haalde 720p.
Iedereen bedankt voor de feedback op mijn vraag!
Hieruit blijkt dat de OP 5T niet de meest ideale telefoon voor mij is, qua streamingmogelijkheden.
Natuurlijk is het nog de vraag of ik misschien niet andere aanbieders moet overwegen die de 5T goed ondersteunen. Het is nog steeds een mooi apparaat.

Ik heb nog wel een interessante toevoeging (beetje off-topic):
Op dit moment gebruik ik nog een HTC One M8, welke vroeger altijd in Full HD kon streamen van Netflix. In de app kon je bij (about/over) ook zien dat Widevine L1 is ondersteund door de M8.
Echter merkte ik sinds een 3-4 maanden dat dit ondertussen Widevine L3 is geworden! Dit heb ik dus bevestigd met een aparte DRM checker -EN- de test patterns video van Netflix ==> 960x540 max....

Mijn conclusie hieruit is dat zodra een telefoon te lang achterloopt op de laatste Android updates, deze terug wordt gezet naar L3 door Widevine.
Misschien teveel potentiele beveiligingsissues door oude software die kunnen leiden tot het rippen van de streams? Tenslotte krijgt de M8 al een tijdje geen updates meer, dus het is aannemelijk.

Het gaat dus om een HTC One M8 op Android 6.0 (niet ge-root)
Eerste zin uit de conclusie: "De OnePlus 5T is geen betere telefoon dan de OnePlus 5 en ook geen slechtere. Het is simpelweg een iets andere telefoon"

Maar als ik dan naar het scherm kijk:

Het scherm van de 5T kan helderder en een stuk donkerder dan de 5.
Grijswaardefout is een stukje beter dan de 5.
Kleurfout is beter dan van de 5.

Hardware:

Hardware is hetzelfde maar de 5T is toch een stukje sneller dan de 5.
Op sommige punten zelfs meer dan 10% sneller!
En hij laadt zelfs nog sneller op dan de 5.
Ook zijn er nog wat extra features zoals face unlock.

Dan is de 5T in bijna alle opzichten dus wel een betere telefoon dan de 5?
Geen telelens op de 5T en batterijduur is 45 min korten bij de 5T
De 5 en 5T zijn beide wel degelijk waterdicht. Pete Lau (CEO) gaf aan dat ze er bewust niet voor hebben gekozen om het toestel IPxx te certificeren omdat dat klauwen met geld kost en het toestel daardoor duurder zou worden.

Bron: The Indian Express http://indianexpress.com/...en-know-how-to-overclock/
Waterproofing, which he is not convinced is a big consumer requirement, just ends up making the phone thicker and heavier, according to him. That said, he added that the OnePlus 5 came with a certain degree of water resistance, though the company did not want to advertise the same.
'Certain degree' is een heel vaag begrip. Verder staat er niks in dat artikel over certificeringskosten.
Spatwaterdicht natuurlijk. Bovendien is dit typisch het taalgebruik van een bedrijf zonder waterdicht toestel. Net zoals Phil Schiller van Apple niks zag in draadloos laden, omdat je alsnog een stopcontact nodig zou hebben.
hij heeft niet ongelijk natuurlijk :P

Ik heb jaren lang toestellen gehad die draadloos konden laden maar werkelijk nooit de noodzaak gevoelt om een draadloos lader te kopen omdat je altijd je telefoon op een soort klein blokje moet leggen.

Als je nou een soort tafel kan kopen waar je je telefoon overal kan leggen voor die functie dan ben ik verkocht! ;)
ga eens naar de Ikea zou ik zeggen. Die hebben meubels met integrated draadloos laden :)
Je kan het zelfs los kopen om in een meubel naar keuze te verwerken.
In de zitting van een stoel, heb je geen koffie meer nodig om wakker te worden :)
Verrek! Tijd om te gaan winkelen dan! :D
De vorige was wel echt waterdicht genoeg om hem zo aan te duiden (in normaal gebruik), los van certificering.

https://youtu.be/kIE_dUnyFq8
https://youtu.be/mRFDA5zGxQI

Vraag me af of dit bij de update ook nog zo is... @WoutF dat zou de minpunten kunnen beïnvloeden

[Reactie gewijzigd door Kaaswagen op 20 november 2017 17:48]

https://youtu.be/4YfZw4CRs50

Inderdaad water dicht genoeg om er voor te zorgen dat er toch wat in komt.

Honestly ik zou niet bang zijn in de regen, water komt het toestel niet binnen tenzij er druk bij komt kijken. Iets wat bij regen niet het geval is.
https://youtu.be/4YfZw4CRs50

Inderdaad water dicht genoeg om er voor te zorgen dat er toch wat in komt.

Honestly ik zou niet bang zijn in de regen, water komt het toestel niet binnen tenzij er druk bij komt kijken. Iets wat bij regen niet het geval is.
Capillaire werking ;)
Je hebt een review-toestel. Ik zou zegge: test het eens uit :+ 8)

Ik denk overigens dat het wel handig is om te kijken naar de wc-test (max 25 centimeter water en dan binnen een minuut eruit halen)

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 20 november 2017 16:05]

Is me helaas een keer overkomen NA het plassen |:(
Met een 5T?

En als ie waterdicht is, kun je hem gewoon afspoelen nadat je je handen schoon hebt gemaakt ;)
Ik heb tijdens de nieuwejaarsreceptie mijn oneplus in een pruttelende pot gluwhein laten vallen. Het duurde ven voor ik iets vond om hem er weer uit te vissen.

Hij plakte wat toen hij er weer uit was en mijn sim deed even moeilijk maar ik gebruik hem nog steeds. en dat is de One hé, dus al met redelijk wat gebruik.

Valt dus wel mee qua gluwheindichtheid...

[Reactie gewijzigd door Ollie_B op 22 november 2017 19:40]

Ik heb mijn 5 in de tomatensoep laten vallen. Kopje onder maar niets aan de hand. Zegt niet veel over de waterdichtheid maar ik was wel blij dat hij het bleef doen!
Dikke of dunne tomatensoep?
Dikker dan koffie maar dunner dan snert!
Tomatensoep? Ik weet dat sommige mensen hun user reviews zeer grondig doen maar je kunt ook overdrijven ;)
pompoensoep schijnt daarentegen minder vergevingsgezind te zijn
Sorry maar "a certain degree of water resistance" is voor mij niet genoeg om hem zonder twijfel te gebruiken in bv het zwembad. En vind het wel jammer want het zou een goeie opvolger zijn van mn 3T en wil echt wel een waterdichte MET IP cert
Zo'n ip rating geeft je helemaal niets behalve iets meer zekerheid. Je garantie ben je in alle gevallen kwijt bij waterschade. Met of zonder rating.
Klopt wat ik best raar vind dat ze stuk voor stuk (zelfs de grote namen als Apple en Samsung) geen garantie geven ondanks de IP certificering
Het is onmogelijk om te controleren of je een regenbui tegenkwam en de waterproofing naliet of dat je het toestel een uur onderaan het 10 meter bad hebt laten liggen.
Daar heb je wel weer een goed punt inderdaad. IP67/68 is natuurlijk maar voor bepaalde duur en diepte. +1 als het kon
Ga jij je telefoons dan in het zwembad gebruiken? Ik zou het alsnog niet doen, ook al weet ik dat ie er misschien tegen kan. Sowieso is Chloor anders dan water ;)

Verder gaat het er meer om dat je niet in paniek hoeft te raken als je hem toevallig in een plas water laat vallen. Veel apparaten kunnen er nog steeds niet tussen, ook al zijn ze erg belangrijk. De suikerwaarden-meter van mijn moeder bv (voor diabetes).
Zwembad niet altijd nee. Wel in mijn bad of in een jacuzzi.
Zwembad niet altijd nee. Wel in mijn bad of in een jacuzzi.
Voeg dan geen zeep toe. Waterdicht is niet zeepwaterdicht.
Daar heb je gelijk in. Ik hou m bovendien altijd boven water voor de zekerheid.
Komaan met je gsm in bad.. Zijn we nog niet decadent genoeg?
Als jij op basis van 1 reactie kan bepalen of mensen wel/niet decadent zijn zegt dat toch echt wat over jou en niet de andere persoon.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 21 november 2017 10:40]

Ja dat is toch gewoon belachelijk zo een gsm als je in bad zit of douched...
waarom is dat belachelijk?
Een bad neem je als rustmoment. Nou ja, veel mensen.
Onder de douche zie ik ook niet zo 1-2-3
Even je telefoon er bij pakken om een ander nummer te kiezen terwijl je doucht :)
ja, dat is wel een goede. Ik luister nooit muziek onder de douche :)
In een jacuzzi doe je toch ook chloor?
Haha chloor moet je inderdaad mee opletten en het is niet zo dat ik er mee ga duiken. Maar op het zwembad rand leggen moet wel een optie zijn (vind ik dan). Daarbij heb ik een 3T en is de 5T niet echt een super grote upgrade, het haalt me net niet over de streep zeg maar.
Nee, ze zijn niet waterdicht. Je claim bij een defect toestel door waterschade zal niet gehonoreerd worden.
Dus op papier zijn ze niet waterdicht.
Hiervoor is al aangegeven dat certificering evengoed niks met garantie van doen heeft. Dus als je S8 waterschade heeft zal daarbij een claim voor waterschade ook niet gehonoreerd worden ;)
Wat ik vooral jammer vind is dat vergelijkingen met scherm, prestatie en kracht met andere top toestellen word vergeleken, behalve de iphone 8 & X. Zit daar een specifieke reden achter? Ook al is de iphone 2x zoveel de prijs als de oneplus 5T, ik vind vergelijkingen van andere top toestellen wel altijd welkom met dit soort reviews

[Reactie gewijzigd door silverchaoz op 20 november 2017 15:12]

Waar moderne telefoons met usb-powerdelivery vaak laden met 5V/3A voor een totaal van 15W, gebruikt OnePlus een combinatie van 5V en 4A voor 20W
Dat lijkt me niet te kloppen, QuickCharge haalt zijn laadvermogen grotendeels uit hogere spanning (V), niet hogere stroomsterkte (amp). De meeste QC2/3 telefoons (en afgeleide Samsungs adaptive charge) laden met 9V / 1.4-1.8A (13-18W). (Uiteraard ondersteund de QuickCharge standaard nog hogere voltages en stroomsterktes.) Bij Apple houd t op met 5V/3A.
Oneplus telefoons gebruiken geen Quickcharge, ze gebruiken Oneplus' eigen Dash charge. Ik weet niet of dat op dezelfde manier werkt als Quickcharge, maar dat zou dus hier aan kunnen liggen.
Klopt, Dashcharge werkt wel met hogere amperage bij 5V, alleen de reviewer zegt "daar waar de meeste telefoons laden met 5V/3A..." daar klopt dus geen hout van, alle andere telefoons laden (met QuickCharge /Adaptive fast charge) met hogere voltages bij ongeveer 1.5A. Vind het nogal slecht van een tech georiënteerde site dat ze zo'n simpele fout maken. Kijk op nu.nl bijv zou ik het door de vingers zien.
Maar goed, voor de uiteindelijke laadsnelheid gaat het om het vermogen, dus de conclusie blijft.
Heb de iPhone 8 toegevoegd aan de tabellen. Als we testresultaten hebben, dan staan ze er nu bij :)
Waarom niet de 8plus? Die is een beetje vergelijkbaar qua formaat.
Ik denk omdat die vrijwel hetzelfde presteert offscreen als de normale iPhone 8
Mee eens. De Galaxy 8 is voor iets meer te koop en dat zou een hele mooie referentie zijn. Ook de LG G6 is ongeveer van deze prijs!
Ben dan wel nieuwsgierig waar deze telefoon het slechter doet dan de Pixel 2. Beide kregen een 8.5, echter deze is 30% goedkoper.
De behuizing van de Pixel 2 is waterbestendig met een ip67-rating, de camera is veel, veel beter en het updatebeleid van Google is stukken beter - met de belofte op 3 jaar lang tijdig updates en upgrades.
Die eerste vervalt eigenlijk meteen, aangezien de OnePlus 3, 3T, 5 en 5T prima tegen water kunnen, alleen geen certificering hebben. Misschien niet zo goed als de Pixel 2, maar die behuizing is echt extreem slap als ik wat video's bekijk.

De camera mag dan wel beter zijn (veeel beter vind ik overdreven), maar de Google Camera port maakt een hoop goed.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 20 november 2017 15:37]

Waarom zou OnePlus niet hun toestellen laten certificeren, als ze prima tegen water kunnen? Lijkt me dat de prijs van zo'n test laten doen niet op kan tegen de extra sales op basis van een spec die bijna alle high-end telefoons hebben tegenwoordig ...
Waarschijnlijk omdat het teveel geld kost, zie ook deze reactie: Roy Klutman in 'reviews: OnePlus 5T - Voor wie groter altijd beter vindt'

En het is ook kip-ei. Omdat het toestel dan duurder wordt, kopen minder mensen het en wil dat niet per se zeggen dat het daadwerkelijk meer op gaat leveren.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 20 november 2017 15:21]

In de tekst staat
When asked if the OnePlus 5 skipped waterproofing to ensure good thermal dissipation, Lau said that was just one of the smaller factors. Waterproofing, which he is not convinced is a big consumer requirement, just ends up making the phone thicker and heavier, according to him. That said, he added that the OnePlus 5 came with a certain degree of water resistance, though the company did not want to advertise the same.
Ik zie nergens dat IP certificering duurder maakt en eerlijk gezegd vind ik a certain degree of water resistance twijfelachtig. Leuk voor een lichte regenbui, maar zeker niet voor bij het zwembad. En kan je zeggen dat de OP 3 zeer zeker niet tegen water kan. Heb een glas fris gemorst over mijn toenmalige 3 en deze was toch ech kaduuk.

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 20 november 2017 15:30]

Fris is ook wat anders dan water. Water hoeft niet per sé voor schade te zorgen waar fris allerlei zoete dingen afzet zodra de water opdroogt.
Daar heb je ook wel gelijk in, bij siroop blijft er zoetigheid achter natuurlijk. Maar denk dat het geen probleem zou geven bij toestellen met IP cert.
Geef ik je gelijk in, z'n statement is heel breed. Ik vraag me af waarom je moet filmen in een zwembad..

Dat is raar, op YouTube zijn er zat video's te vinden over tests met water.

@theduke1989 Juist niet. Hij heeft geen certificering, dus gaat OnePlus daar op terugvallen. Als je een daadwerkelijke certificering hebt, kunnen er wel garantieclaims komen natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 20 november 2017 15:35]

Ik hoef niet te filmen in een zwembad, maar mn telefoon gebruiken bij het zwembad is wel fijn. Een vriend woont in Italie waar ik regelmatig op bezoek ga. In de zomer lekker relaxed in het zwembad hangen en onbekommerd whatsappen enzo is toch wel fijn. Maar ben best wel klungelig daarin (zeker met een jointje op) en zie niet graag mn foon een duik nemen :)

Denk dat het dan ook beetje geluk hebben (of juist pech).

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 20 november 2017 15:40]

Probleem is wel dat je dan zit als mensen gaan klagen? Als vele dat weten dat hij dat heeft gezegd.

Dus kan je het aankaarten als minpunt ook voor de selling point of view. Mensen zullen dan geheid wat voorzichtiger ermee doen dan eigenlijk nodig is. Dat is gewoon een minpunt.

En de camera wat je al zegt Port van Google zelf. Dus out-of -the box levert Google betere camera's op.
Ze hebben er zoveel vertrouwen in dat het woordje 'water' geen enkele keer op de site wordt gebruikt. Het ontbreken van een certificering betekent niet dat je niet mag zeggen dat je apparaat waterdicht is.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 20 november 2017 15:32]

Dat is een complete onzin reden, Oneplus 5 is aanzienlijk meer verkocht dan de op3, die verkocht rond de miljoen stuks (er is geen concrete informatie behalve vage info van OP).
Laten we een conservatieve schatting aanhouden van 1 miljoen OP5t's die verkocht gaan worden. TUV doet o.a. IP ratings (kan ook bij anderen) maar voor het gemak gebruik ik dit bedrijf. De kosten van certificatie hangt af van het product maar voor een CE keurmerk die aanzienlijk meer testen ondergaat is dit van een paar duizend tot een 65000usd. Laten we het voor het gemak een 100.000€ maken of nee een factor 10 meer, betalen ze per toestel een euro meer. wat in realiteit dus eerder 0.1 euro is.


Google is your friend.

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 20 november 2017 22:57]

Die bron is ontzettend nietszeggend en ook die schatting die je daar maakt is een gokje, net als dat mijn mening puur speculeren is en jij en ik geen bronnen vermelden. Het is dus puur gokken, want we weten niet wat er gebeurt achter de schermen bij OnePlus.

En dan nog even terugkomend op dat ik zogenaamd partijdig ben: ik ben niet partijdig. Het is alleen heel erg moeilijk om feiten en meningen te combineren, en dan ook nog vaak met speculaties.
Ja, mijn mening is niet puur speculeren, gewoon simpele reken som met bestaande feiten.
De fout marge is is met een factor 10 toch wel redelijk gedekt, denk je niet?
Ik heb wel vaker met certificatie te maken gehad, gelukkig hoefde ik zelf niks te betalen, maar de prijzen zijn zeker hoog voor een consument maar niet voor bedrijven die miljoenen verwachten te verkopen (en met zulke *relatief* hoge marges) de prijs van certificatie komt om die reden o.a. ook tot stand aan de hand van het aantal verkochte exemplaren, hoe grote de productie volume hoe hoger de prijs. De prijs die je betaald is letterlijk voor het testen van je product, je betaald dus om een ing je toestel in een bad water te leggen en te kijken of hij het na de vereisten van de test gehaald heeft. Vervolgens krijg je je zwemdiploma.
Stuur ze een mailtje en vraag een offerte.
Kwestie van op safe spelen denk ik. Ondanks dat bij de wél gecertificeerde toestellen de garantie ook gewoon komt te vervallen bij aantoonbare waterschade (interne corrosie of verkleurde watermarkers) scheelt het een hoop getouwtrek bij de ater sales.

Als je het OnePlus One topic eens doorleest zie je dat OnePlus (let wel, in het verleden) veel garantiegevallen afdeed als "waterschade". Dat wordt een stuk lastiger als je IP-certificering claimt voor de betreffende toestellen.

Opzich prima natuurlijk, want zolang je er niet mee gaat zwemmen hoef je je blijkbaar toch geen zorgen te maken :)
Waarom zou OnePlus niet hun toestellen laten certificeren, als ze prima tegen water kunnen?
Omdat ze anders garantie ervoor moeten geven, wat veel geld kost.
Geen certificering, geen melding van waterdichtheid in de pr = niet officieel en dus geen garantie mocht je waterschade krijgen. Officieel zijn ze niet waterdicht dus de eerste valt helemaal niet meteen af, ik hoop altijd dat een review gebaseerd is op feiten (wat er op papier staat/specificaties) en onderzoek niet op assumptions want dat is de mother of all fuckups.
Op papier heeft de pixel een aanzienlijk betere camera volgens reviews ook beter dan de s8 en de s8 heeft een beter camera dan de oneplus 5t beter+beter = veel beter :+
Naast je naam staat waar je karma punten gescoord hebt, geeft mij weinig vertrouwen in jou onpartijdigheid :)
Maar mocht je wel waterschade hebben zullen ze vast claimen dat je het te lang of te diep gebruikt hebt. Heb je toevallig casussen dat dit wel of niet het geval is, ik ben wel erg benieuwd.
Je doet nu alsof fabrikanten met certifiering wel garantie geven, maar er is niet 1 enkele fabrikant die waterschade dekt, ook al is hun toestel IPX6 gecertifieerd. Samsung, Apple, Google... Waterschade staat expleciet vermeld als niet gedekt.
Je doet nu alsof fabrikanten met certifiering wel garantie geven
Waar lees jij dat precies, ik geef aan wat er wel of niet staat, er staat geen ip certificatie, kan iemand wel zeggen dat hij waterdicht is maar de fabrikant zelf erkent dat niet eens met een certificaat.
Waterschade is niet gedenkt nee, maar je verward waterschade met ip certificering, dat iets waterdicht is betekent niet dat je altijd waterschade vergoed is, als jij een behuizing voor je camera koopt waarmee je 10m onderwater kan zwemmen en onderwater de behuizing openmaakt, betekent niet dat ze je camera gaan vergoeden. IP cert. betekent dat het toestel onder normale gebruiks-toestanden geen water schade zal oplopen. En als de bouwer dit goed heeft gedaan zal je dan ook niet mee maken, vergeet jij de sim kaart slot goed in te duwen.....
Ik ben het met je eens de pixel2 vind ik wat gammel aanvoelen.
Dat die camera een stuk beter is vind ik ook wel meevallen, wellicht iets maar heb geen grote verschillen gezien.
Maak maar eens een foto in het donker, dan zie je het verschil veel duidelijker :) daarnaast heeft Pixel 2 veel betere videostabilisatie
stabilisatie inderdaad wel ja
IPxx ratings zijn eigenlijk ook aan vernieuwing toe. Ze laten teveel ruimte voor verschillen.

Bijvoorbeeld diepte, tussen 15 en 100 cm bij IPx7 en bij IPx8 in is de diepte overleg met de fabrikant (algemene afspraak 3 meter en altijd meer dan 100 cm, maar daar houdt amper iemand zich aan). Daarnaast is er niets vastgelegd over de temperatuur van het water, wat de dichtheid beïnvloed.
Zodoende zijn IP ratings leuk, maar weinig betrouwbaar, zeker bij vergelijkingen van waterdichtheid.

Updatebeleid voor mijn OP3 mag ik eerlijk gezegd goed noemen, ok het toestel is nog geen 3 jaar oud, maar krijg wel regelmatig de maandelijkse security updates en fixes alswel sinds dit weekeind Android 8.x

Camera eens dat deze beter is, maar op updatebeleid is weinig aan te merken, zeker nu OP ook meer eigen dingen via apps doet en de basisinstallatie op een kale android baseert (wat updaten makkelijker maakt).
Waterdichtheid is een discussie die vruchteloos gaat blijven totdat de regels hiervan scherper worden en nageleefd worden zonder ruimte voor eigen variabelen.
De IP-ratings voldoen prima. Het is echter niet primair bedoelt, laat staan introduceert voor de telefoonmarkt, maar de telefoonmarkt heeft het gebruikt. Het is slechts 1 sector van de 100-den die er gebruik van maken en waar een wijziging een (te) grote impact heeft.

De IPx8 is sowizo een beetje vreemde rating, en geeft (als enige) veel ruimte voor de fabrikant, vandaar dat zoveel fabrikanten IP68 gebruiken ipv IP67 (en de 8 is dus NIET PER DEFINITIE beter! dat is een veel gemaakte fout)
Maar er is dan ook een aardig prijsverschil. Updatebeleid is fijn maar dat zou mijzelf ( persoonlijk dus) niet al het extra geld waard zijn
de prijs van de Pixel 2 is bijna twee keer zoveel.

inderdaad, veel, veel beter is subjectief en eigenlijk vind ik dat een auteur objectief moet zijn.

van toegevoegde waarde zou zijn dat er een IP-test gedaan zou worden...een officieuze (dus geen officiele)
dat zou van toegevoegde waarde zijn
@WoutF Heb je (buiten deze review) gekeken naar het porten van Google Camera voor evt. verbeterde cameraresultaten?
Nee, wij testen telefoons altijd zoals ze geleverd worden :) Wellicht is het een keer leuk om te kijken wat het bij verschillende telefoons oplevert, al zitten we op dit moment niet om werk/reviews verlegen ;)
Ik weet het! Was ook geen kritiek, maar misschien had je het uit interesse gedaan. Mocht je nog eens 10 minuten over hebben en de OP5T in gebruik hebben, de port is makkelijk te downloaden.
Goede vraag. Ik heb dit recentelijk bij mijn Oneplus 3 getest en de verschillen zijn groot. Heel apart.
Jep, ben heel benieuwd en meerdere mensen op het forum hier vragen het zich af. @AnonymousWP
Het verschuiven van de vingerafdrukscanner van de voor- naar achterzijde mag wat mij betreft ook als minpuntje worden aangehaald. Hoe fijn is het als de telefoon naast of voor me ligt, dat ik even mijn vinger erop kan leggen om hem te ontgrendelen. Bij de OnePlus 5T moet ik hem dus oppakken.

Zelf heb ik nog de OnePlus 3 (ook pas een jaar) en deze bevalt nog altijd echt uitstekend. Jammer dat de telefoons wel steeds duurder worden, tikte deze nog voor 400 euro op de kop.
Voor de ene een minpunt, voor de andere een pluspunt. Dit als minpunt aanhalen zou geen goede zaak zijn. Dit is namelijk geen plus- of minpunt maar een persoonlijke voorkeur. Ik en vele anderen met mij hebben hem bijvoorbeeld liever op de achterkant, uit het zicht en makkelijk in 1 beweging te unlocken wanneer je hem uit je broekzak haalt.
Het in 1 beweging bij het uit je zak halen kan ook als de scanner aan de voorkant zit, dus dat is geen argument in de hele discussie.

Als hij aan de voorkant zit kan je 'm wel unlocken zonder 'm op te pakken. Dat is een relevante 'feature'. Echter moet je deze afzetten tegen een 2:1 scherm in hetzelfde formaat behuizing. Dan is het wel het een of het ander, en dat is inderdaad wel een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Tap2wake (evt icm smartlock), of gewoon je patroontje tekenen kan natuurlijk ook gewoon.
Ik heb zelf een privé toestel waar hij achterop zit en een zakelijk toestel waarbij hij voorop zit.
Voor beide valt wat te zeggen, maar ik vind hem achterop toch wat natuurlijker aanvoelen, je hebt je vingers eigenlijk automatisch op de plek van de scanner als je hem uit je zak haalt.
Als ik mijn toestel natuurlijk vastneem ligt mijn duim niet automatisch onderaan, maar op de zijkant. Een vingerafdrukscanner op de zijkant zou voor mij persoonlijk ook een goed alternatief zijn. Mijn wijsvinger ligt echter altijd precies waar de vingerafdrukscanner achteraan zit, ideaal dus. Ik gebruik m'n smartphone verder ook nooit liggend op de tafel, dat is een heel on-ergonomische houding.

Maar zoals ik al zei is het een persoonlijk iets, iedereen gebruikt zijn toestel op zijn eigen manier. Het is pas een minpunt bij bv. de S8(+) of de Note 8, waar hij op een moeilijk bereikbare plaats zit.
Het is keuzes maken. Er is simpelweg geen ruimte meer aan de voorkant door het 18:9 scherm, dus je kan niet anders. Zijkant was ook een optie geweest, maar minder populair.
De Razer Phone heeft de vingerafdrukscanner aan de zijkant, uit de review die ik heb gezien is het erg positief ontvangen.
Heb sinds kort de OP5, in China gekocht waardoor hij stukje goedkoper was (390,-). Echt hele fijne telefoon!
Ik vind nu de vingerafdrukscanner ook erg fijn aan de voorkant, echter snap ik de keuze wel hoor. Met dit scherm heb je geen plek meer. En Face Unlock (of je het wil gebruiken of niet) is rete snel. Daarnaast hebben ze wat extra features bedacht voor de vingerafdrukscanner aan de achterkant. Gestures die je kan gebruiken, van wat ik weet: foto maken en scrollen.
Anderen vinden het fijn om hem uit de broekzak te halen en hem dan al te unlocken tijdens het beet pakken als je toch vaak al een vinger op de achterkant hebt.

Het beste is een combo tussen Facial recognition in combinatie van fingerprint op de zijkant.
En als de fingerprint reader onder het glas kan dat in combo met Facial recognition.
Wat vindt Tweakers eigenlijk van de uitspraak van Oneplus: The flagshipkiller? Zijn ze dat nog steeds of is die belofte vervlogen? Deze telefoon is nu 500 euro. De OPO kon je veel goedkoper kopen, maar flagships zijn tegenwoordig 800+ euro, kan OP5T daar tegen op?
Ligt eraan wie het vraagt ;) Hang echt af van wat je in een telefoon zoekt. Er zullen zeker mensen zijn voor wie het de beste/perfecte telefoon is.
Hoe zie je het zelf? Een flagship is nu 800 euro +. Indien een OP5T daar nog steeds dichtbij zit, dan noem ik het nog een flagship killer, maar als ze een segment lager zitten dan is het dat duidelijk niet.
De S8 kan je makkelijk krijgen voor minder dan €800. Gemiddeld €600 en komende vrijdag €499 bij Saturn in Duitsland. Hetzelfde geldt voor menig andere flagship.
Hier ben ik het mee eens.
Het is misschien een flagshipkiller als je met introductieprijzen werkt maar dat is eigenlijk nooit het geval.
Net zoals Apple houden ze bij Oneplus hun prijzen gelijk terwijl de concurrentie na een aantal maanden al serieus daalt.

De chip is sneller dan de LG G6, maar verder spreekt de G6 mij bijvoorbeeld meer aan en is goedkoper.
Komt dan de vraag of je het eigenlijk nog gaat merken, het extra beetje power.

Zoals Richh aangeeft vind je de S8 ook gemakkelijk voor onder de 600 euro.
Een van de redenen waarom One Plus nooit wat zal worden in Nederland is dat de meeste mensen hun telefoon nemen icm. met abonnement.

Laatste keer dat ik in zo'n telefoon winkel was hadden ze nog nooit van One Plus gehoord. Xiaomi ook niet trouwens. 8)7 Kansloos.
zeg nooit nooit, de sim only markt is aan het groeien, voornamelijk door de nieuwe regelgeving.
Bovendien is Oneplus nu al groter in Nederland dan Nokia, Google, Wiko of Alcatel.
Ik was onlangs ook in een telefoonwinkel en de kennis van telefoons beperkt zich daar tot het oplezen van het specskaartje van een telefoon.
Nu in zelf mijn telefoon koop ben ik veel minder kwijt en kan ik iedere 2-2.5 jaar een nieuwe kopen. Ik juich het toe dat abonnement en telefoon los gekoppeld wordt!

Ik verbaas me dat Phonehouse nog steeds bestaat, maar ja reisbureaus zijn er ook nog ;)
Ja helemaal mee eens, ik merk bij mezelf ook dat twee jaar met een smartphone mij te lang is, doorgaans koop ik na een jaar weer wat nieuws
Er is nergens een standaarddefinitie van telefoonsegmenten, dus zo zwartwit is het simpelweg niet :) Voor mij persoonlijk is het geen flagshipkiller omdat ik de camera heel belangrijk vindt. Anderen vinden de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken wellicht het belangrijkst; dan vallen andere flagships heel snel af.
Dan kom je met een Note-8-Dual-sim ( de meesten zijn Dual-Sim geleverd in NL ) gelukkig ook een heel eind.

Ook best een groot en mooi scherm, best aardige specs ;) , geen slechte camera's, maar inderdaad nog ietsje duurder .....
Camerakwaliteit is duidelijk geen flagship killer ;)
Kan iemand mij uitleggen waarom de Nokia 8 wel in de vergelijkingen word meegenomen maar niet bij de alternatieven? Is de nokia geen goed alternatief? (oprechte vraag)
Goed punt :) Toegevoegd.
Dank @WoutF . Het is dus wel een goed alternatief. Op de schermgrootte na dan. Dank voor de veruidelijking.
"Voor de OnePlus 3 en 3T is op het moment van schrijven een publieke bètatest van Oreo aan de gang. Wanneer de OnePlus 5, en daarmee hoogstwaarschijnlijk ook de 5T, een update krijgt, is nog niet bekend."

Op het moment van publiceren is de officiële OTA gestart(gisteren), van Oreo voor de 3 en 3T.
Over de OnePlus 5 en 5T, uit de launch keynote:
- OnePlus 5 krijgt deze maand nog Open Beta
- OnePlus 5T moet in december een Open Beta krijgen
- beide toestellen in Q1 2018 officiële OTA

[Reactie gewijzigd door Plenkske op 20 november 2017 16:49]

Het moment van schrijven was vrijdag ;) Heb de tekst aangepast
Ik ook nog een kleine edit gedaan :P
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Elektrische voertuigen

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True