Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

The Crew 2 Preview

Neemt wel erg veel hooi op zijn vork

Voorlopige conclusie

De eerste kennismaking met The Crew 2 op de Gamescom mag worden beschouwd als een valse start. Tenminste, dat hopen we. Ondanks de minpunten die we nu zagen en hebben benoemd, blijft het concept achter deze game veelbelovend. Zelfs als hij audiovisueel geen hoogvlieger wordt, kan The Crew 2 met een leuk verhaal, sterke sociale features en een wereld die leuk is om rijdend/vliegend/varend te verkennen, nog steeds een prima spel worden. Daar draagt het on the fly wisselen van voertuigen en het makkelijk en snel delen van gameplayclips alleen maar aan bij. Laten we ook niet vergeten dat Ivory Tower nog wel even de tijd heeft voor stabilisatie en optimalisatie, want de game staat pas voor 18 maart 2018 in de agenda. Kortom, de potentie is er, de tijd om die te benutten is er ook nog, maar van een succesnummer is op dit moment nog geen sprake.

Reacties (84)

Wijzig sortering
Op het laatste gaat het over dat de graphics van deze game "matig" zijn anno 2017. Toch vind ik het er heel mooi uit zien voor zijn tijd.

Ook ben ik erg benieuwd naar het aantal voertuigen die we kunnen gaan verwachten en natuurlijk het tuning gedeelte kijk ik zelf erg naar uit.

Offtopic:
Ik mis games zoals Midnight club en NFS Underground toch wel het ergste, ik kan er maar niet bij dat developers dit soort games niet remaken of nieuwe games maken met het hetzelfde concept van de oudere games in een nieuw jasje.
Ja inderdaad, voor een game met een ongelooflijk grote map, zijn deze graphics gewoon adembenemend mooi. Je kan in 2017 gewoon niet beter verwachten.
De graphics kun je het beste vergelijken met het eerste deel (The Crew) en dan is dit echt een héle grote stap voorwaarts.

Jurian Ubachs ziet de last-gen racespellen duidelijk door een veel te roze bril. Zelfs last-gen racespellen met hele kleine werelden oogden veel minder mooi dan dit.

Hier wat plaatjes van last-gen racespellen:
http://s3images.coroflot....5gmAWnEYQIIvyzd_ZqJWd.jpg
http://cdn.gamer-network..../4/3/9/9/7/Event2.jpg.jpg
https://i.ytimg.com/vi/YeWDeBBqVHI/maxresdefault.jpg
http://blog.motorcycle.co...1-image31_bmp_jpgcopy.jpg
http://www.motorcycle-usa...-11-screenshot.jpg?378220
http://cf.shacknews.com/i...9/14649_4bead3acf03ca.jpg
http://www.mobygames.com/...ally-racing-in-lancia.png
http://assets2.ignimgs.co...0326102957234-3170419.jpg
http://www.threespeech.co...PR_Cardboard_Robots_1.jpg
http://i38.tinypic.com/rwlahl.jpg
http://cf.shacknews.com/i...8/11918_49ff3b2a95e86.jpg
http://download.gamezone....d_Drive_screenshot_12.jpg
http://download.gamezone....od_Drive_screenshot_4.jpg
http://static2.fore.4pcdn...d/68/1873138-vollbild.jpg
http://www.psxextreme.com...s3_mclub/ps3_mclub_12.jpg
https://i.ytimg.com/vi/mI_dMC7T-YY/maxresdefault.jpg

Naar mijn mening doet Jurian een beetje goedkoop en ongefundeerd kritiek uiten op de graphics. En volledig onterecht ze een beetje last-gen noemen (edit, ter verduidelijking: dat zei hij in de videopreview).

Hier wat screenshots van The Crew 2, ter vergelijking (je kunt ook naar Tweakers eigen screenshots van The Crew 2 kijken, ook die plaatjes zien er stukken beter uit dan de last-gen racers eruit zagen):
http://cdn4.dualshockers....0612_215pm_1497268205.jpg
https://ubistatic19-a.aka...size-1920x1080_292361.jpg
https://ubistatic19-a.aka...size-1920x1080_293011.jpg
http://cdn4.dualshockers....0612_215pm_1497268196.jpg
https://ubistatic19-a.aka...size-1920x1080_292366.jpg
http://gematsu.com/galler...w-2_2017_08-22-17_001.jpg
http://gematsu.com/galler...w-2_2017_08-22-17_002.jpg
http://gematsu.com/galler...w-2_2017_08-22-17_003.jpg
http://gematsu.com/galler...w-2_2017_08-22-17_004.jpg
http://gematsu.com/galler...w-2_2017_08-22-17_005.jpg

Het is nu toch duidelijk dat Jurian Ubachs zich of de last-gen racetitels helemaal niet meer kan herinneren, of dat hij gewoon echt aan het overdrijven was?

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 29 augustus 2017 01:08]

Ik vond dat ik hier even op moest reageren, ongeacht of je kritiek gegrond is of niet. Boeit me niet of ik -1 krijg, maar als je gaat vergelijken, doe dat dan met vergelijkbaar materiaal.

Een snelle opsomming van de games (en het platform) die je aanhaalt in de screenshots:
Midnight Club: Los Angeles (PS3) > Release in 2008
Blood drive (PS3, XB360) > Release in 2010
Wheelman (PS3, XB360) > Release in 2009
MotorStorm: Pacific Rift (PS3) > Release in 2008
Anarchy: Rush Hour (PS3) > Release in 2010
Driver: San Francisco (PS3, XB360, PC) > Release in 2011
MotoGP 10 (PS3, XB360) > Release in 2010

en dat zijn niet eens alle games, maar die komen ook uit diezelfde tijd (gezien de link waar de datum in staat).
Dus, buiten het feit dat dit games zijn van 2008 tot 2011 zijn dit ook nog eens merendeel games van de vorige consoles, dus niet echt last-gen naar mijn idee.
Als je echt wilt vergelijken zal je dat moeten doen met games als:
Forza Horzon 3 > Release in Sept. 2016
F1 2017 > Release in 2017
Project Cars 2 > Release in Sept. 2017
Forza Motorsport > Release in Okt. 2017
Gran Turismo Sport > Release in Okt. 2017
Need for Speed 2017 > Release in nov. 2017
DiRT 4 > release in juni 2017

Persoonlijk denk ik dat, voor nu gezien de screenshots en video's, het punt van Jurian best wel eens gegrond kan zijn.
Forza Horizon 3, F1 2017, DiRT 4 enz. zijn current-gen games!!!! Ik maakte bewust een vergelijking met last-gen games (ook wel previous-gen games genoemd) vanwege Jurian's opmerking in de video.

"Dus, buiten het feit dat dit games zijn van 2008 tot 2011 zijn dit ook nog eens merendeel games van de vorige consoles, dus niet echt last-gen naar mijn idee."
Games van de vorige generatie consoles is wat iedereen, en ook Jurian, met last-gen bedoeld!! Last-gen heet ook wel previous-gen, en je bedoelt er de vorige generatie consoles mee. Current-gen is nu de Xbox One (S/X), PS4 (Pro) en Switch.

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 29 augustus 2017 01:02]

Dus een auto die je nieuw koopt ga je ook vergelijken met auto's van 9 jaar geleden?

Last-gen betekent letterlijk laatste generatie, de volgende stap lijkt mij next-gen en dat is hier niet van toepassing.
Dat er naar jouw mening nog een current-gen tussen zit is, zoals ik al zei, jouw mening.
Daarnaast valt een game als Need for Speed: Payback nou niet echt in die "last-gen" definitie die jij eraan geeft.

Overigens heeft Jurian het nergens in zijn artikel over een vergelijking met "last-gen" games, hij haalt alleen de vergelijking met Need for Speed aan. Jij haalt dit in jouw reactie naar voren.
"Overigens heeft Jurian het nergens in zijn artikel over een vergelijking met "last-gen" games, hij haalt alleen de vergelijking met Need for Speed aan. Jij haalt dit in jouw reactie naar voren. "
Ik had het ook niet over het artikel, maar over de video. Misschien eerst de video kijken voordat je gaat reageren op anderen die het over de video hebben?

Iedereen die over games schrijft of erover leest kent de termen current-generation consoles en last-generation consoles. De last-gen consoles zijn op dit moment in de tijd de Xbox 360, PS3 en Wii. Dat is een term die iedereen begrijpt, behalve jij klaarblijkelijk. Of je wilt het niet begrijpen (=trollen)?

"Last-gen betekent letterlijk laatste generatie"
Je pretendeert de Engelse taal niet te begrijpen. De correcte vertaling van "Last Tuesday" is "Vorige dinsdag". De correcte vertaling van "Last generation" is "Vorige generatie". Ik mag er toch vanuit gaan dat iedere tweaker zoiets begrijpt... Dit is geen kwestie van een mening. Het is niet mijn mening om deze termen zo te interpreteren. De Engelse taal is een echte taal, en die kun je foutloos naar het Nederlands vertalen. En "Vorige generatie" is de correcte vertaling van "Last generation".

"Daarnaast valt een game als Need for Speed: Payback nou niet echt in die "last-gen" definitie die jij eraan geeft."
Daarom staat er ook geen plaatje van Need for Speed: Payback tussen in mijn post... Ik deed namelijk de graphics van The Crew 2 vergelijken met de graphics van racegames die last-gen waren.

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 29 augustus 2017 01:05]

Als eerste, ik heb inderdaad de video niet gezien, het was mij niet duidelijk dat daar op gedoeld werd.
Mijn excuses daarvoor.

Echter ben ik je niet aan het trollen (zelf een hekel aan). Jammer dat dat je mening is, mijn bedoeling is het niet.
Maar uhm, zoek eens even de definitie van last op, want ik denk dat je even je kennis moet bijschaven.
last 1 (lăst)
adj.
1. Being, coming, or placed after all others; final: the last game of the season.
2. Being the only one left: his last nickel; as a last resort.
3. Just past; most recent: last year; the last time I checked.
4. Most up-to-date; newest: the last thing in swimwear.
(bron: http://www.thefreedictionary.com/last)
Naar mijn idee hebben ze het toch echt over de laatste....

Maar goed, ik krijg het gevoel dat deze discussie nergens heen gaat en je waarschijnlijk toch geen oren hebt naar wat ik hier schrijf, dus het zal wel. Ieder zijn eigen mening, toch?

Op je laatste reactie blijf ik toch terug komen op mijn eerste zin:
Dus een auto die je nieuw koopt ga je ook vergelijken met auto's van 9 jaar geleden?
Dus een auto die je nieuw koopt ga je ook vergelijken met auto's van 9 jaar geleden?
Het was Jurian Ubachs die deze vergelijking aanging. Ik heb hem en de rest van Tweakers er alleen maar opgewezen dat die vergelijking beter niet aangegaan kan worden, omdat The Crew 2 er nu eenmaal echt stukken beter uitziet dan de doorsnee last-gen racer. Laten we het erop houden dat Jurian gewoon echt aan het overdrijven was toen hij zei dat The Crew 2 er een beetje last-gen uitziet.

Aangaande de taal, niet alles in het leven is een mening. Stel iemand vertaald "Red" als "Paars" dan is dat gewoon fout. Net zoals "Last generation" naar "Laatste generatie" vertalen in deze context gewoon fout is. Daar wil ik verder geen woorden vuil aan maken.

De "last" uit "last generation" kun je omschrijven als "being or occurring just before the present". De "present generation" of "current generation" zijn de PS4 (Pro), Xbox One (X/S) en Switch. De generatie nét daarvoor ("just before the present") is de generatie van de PS3 enz.

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 29 augustus 2017 01:10]

Jur zal dan ook puur de last generation qua games bedoelen, niet consoles. Ik begrijp je punt Maar kijk er op deze manier naar. Last gen Games ten opzichte van the Crew 2 zullen bijvoorbeeld Forza 6 zijn, omdat 7 er ook al bijna is en eerder uit komt dan the Crew 2. F1 2016 gezien 2017 het huidige (current gen) is.
bij gaming heb je dus wel verschil tussen current generation (de nieuwste games en consoles die er al zijn), en last generation (de games en consoles voor de current generation). next gen is wat nieuwer/beter is dan de bestaande games en consoles.
als het woensdag is, gaat "Last Tuesday" dus over gister, dus nog steeds laatste dinsdag, en dus de meest recente. maar bij games is er inderdaad last, current en next gen
Nee, absoluut niet zeg. Laten we inderdaad er vanuit gaan dat het woensdag is. Dan kunnen we in het Engels de volgende dingen zeggen:

vorige week dinsdag = last Tuesday
afgelopen dinsdag = this past Tuesday / this Tuesday
volgende week dinsdag = next Tuesday

I saw Paul in a restaurant this Tuesday. Ik zag Paul in een restaurant afgelopen dinsdag.
I saw Paul in a restaurant past Tuesday. Ik zag Paul in een restaurant vorige week dinsdag.
Ik zie ook niet in wat er zo slecht is aan deze graphics? Waarschijnlijk zijn ze met de uiteindelijke release niet zo mooi als nu, het blijft immers een Ubisoft game. Maar deze graphics zijn erg indrukwekkend!
Zelfs al zou de uiteindelijke release grafisch iets minder sterk zijn dan de screenshots die nu publiek zijn, dan is het toch nog steeds een héle grote stap vooruit t.o.v. hoe de last-gen racers eruit zagen? Aan mijn 16 screenshots hierboven valt goed te zien dat de doorsnee last-gen racegame er bepaald niet fraai uitzag, met een moderne blik bekeken. Vrijwel niemand zou dan durven zeggen dat The Crew 2 er bijna hetzelfde uitziet als last-gen racers. The Crew 2 is grafisch in vele opzichten een enorme stap vooruit t.o.v. last-gen racers. En als je er dan ook nog rekening mee houdt dat The Crew 2 een enorm grote open map is, terwijl dat bij die last-gen racers niet het geval was, is het technisch best een aardig kunstje.
Ik stond met open mond en vol verbazing te kijken toen meneer Ubachs zijn kritiek uitte over de graphics van the crew 2. En daarna ook nog aangaf hoeveel beter Need for speed was. Ik heb nog even de videos erbij gepakt van need for speed, maar die game haalt het bij lange na niet bij the crew 2.

Wat een fantastische graphics heeft the crew! Alleen al dat water. Ik heb nog nooit zon realistisch water gezien in een game.

Maargoed. misschien geeft de video een vertekend beeld van de realiteit...

[Reactie gewijzigd door sygys op 28 augustus 2017 10:01]

Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Je vergelijkt daadwerkelijke screenshots en YouTube-thumbnails met zwaar nabewerkte "screenshots" van The Crew 2. Daarnaast haal je talloze games aan die 10 jaar oud zijn. Kortom allemaal vergelijkingen die kant noch wal raken.
https://youtu.be/jPO1d-HoPok

Hierbij nieuwe gameplay van NEEDFOR SPEED
November 10 release en geen damage model. Frontale botsingen, tegen bomen aan, etc etc, maar de auto's vertonen 0 schade.

Ondanks dat deze game me wat lijkt ga ik toch even de kat uit de boom kijken voordat ik eraan begin ;)
Uiteindelijk maken graphics geen bal uit als het lekker speelt. Dit concept lijkt mij prima als een trackmania concurrent.

Mij betreft focussen ze zich dus op geweldige gameplay zoals goed level design en goed uitgewerkte mechanics voor tig verschillende voertuigen, en trekken ze zich niks aan van dat graphics kritiek. Jammer dat dit graphics in de video zo zwaar wordt meegewogen.

[Reactie gewijzigd door Funkymonk3y op 27 augustus 2017 15:30]

Het enigste dat mij uitmaakt is de handling voor the crew 2. The crew dat zou sturen als Horizon 3 zou een top spel zijn.
Vooral nadat de besturing van The Crew zelf zo tegenviel. Het was niet slecht, maar ook zeker niet bovengemiddeld.
Horizon 3 besturing zou inderdaad fantastisch zijn, maar zie dat ook maar eens te implementeren voor boten en vliegtuigen.
Ik ben opgegroeid met NFSU e.d. dus grafish hoeft het van mij geen meesterwerk te zijn.
Volgens mij geeft deze preview duidelijk genoeg aan dat de gameplay nauwelijks verbeterd is ten opzichte van het vorige deel?
Ja het is 50/50, echter ik wilde zeggen dat ik de 2e helft van de review daardoor niet van belang vind.
https://www.youtube.com/watch?v=L6OTknBnddY

In eerste instantie lekker raggen en stunten in een open wereld, maar voor wie hardcore gaat de perfecte lijn zoeken en die helemaal masteren.

Heb trouwens geen idee hoe trackmania deze dagen is (ik lees hieronder wat over ubisoft gedoe). Ik moest denken aan de trackmania van ruim 10 jaar terug :P
Idd sinds ubisoft trackmania heeft overgenomen is de hele car besturing aangepast een grote flop is het geworden
Eerlijk gezegd was The Crew (December 2014) al één van de technisch meest indrukwekkende games die ik ooit heb gezien. Naadloos honderden kilometers door heel USA rijden waarbij je op elk moment offroad kan en nergens een onzichtbare muur tegen komt. Dat terwijl het niveau van de graphics, zowel omgeving als de auto's, niets onderdeed voor eerdere racegames. Zelfs offroad kwam je nog voldoende planten, struikjes, dieren en stenen tegen (in tegenstelling tot TDU1/2).

Een ander positief punt is dat het eindelijk weer eens een racegame was waarbij je samen co-op races kon rijden. Bij de meeste andere racegames ben je aangewezen op een 1 vs 1 race of op online racen met vreemden. Juist een co-op ervaring, zoals bijvoorbeeld ook in F1 2011 zat, is iets waar ik persoonlijk op zat te wachten.

Nadelen waren er ook. Spirituele voorganger Test Drive Unlimited (2) wist meer te binden door het systeem van geld verdienen en huizen unlocken met de bijbehorende garages waar vervolgens jouw collectie fysiek aanwezig was. Ook was er meer te doen buiten het racen, zo kon je naar het casino om een potje te pokeren met je vrienden. Verder was er een club met bijbehorend clubhuis, club auto en klassement. Ook kende die game twee co-op modes buiten het 'verhaal'. De eerste was follow the leader waarbij steeds één speler het volgende checkpoint ziet. Zodra het hele team door dit checkpoint is krijgt een andere speler het volgende checkpoint te zien. Om een snelle tijd te halen moet je dus vlak bij elkaar rijden en rekening houden met elkaar. Ook was er een 'keep your distance' modus waarbij je bijvoorbeeld zo lang mogelijk 1 meter achter elkaar moest blijven rijden. Dat soort online co-op races hebben vele uren speelplezier opgeleverd.

Dit alles ontbrak in The Crew en dat deed, voor mij, afbreuk aan de herspeelbaarheid. nadat je met het verhaal klaar was kon je eigenlijk alleen nog, naast het van free roamen, je wagen een beetje upgraden door side missies te doen en het online tegen andere opnemen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 27 augustus 2017 18:43]

Ik hoop dat de makers geluisterd hebben naar community en daar wat mee gaan doen bij The Crew 2. Zodat deze niet weer op dezelfde punten fouten blijven maken als met deel 1.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 28 augustus 2017 09:30]

Het meest frappante game moment ooit was toch wel toen ik voor 80 euro de deluxe(EDIT: ik bedoel natuurlijk de Ultimate edition.) kocht van Crew 1 en na een week n missie kreeg, dat ik naar een politie bureau moest. Eenmaal daar aangekomen moest ik de nieuwe DLC aanschaffen om deze missie te spelen. Daarna heb ik het spel ge alt-f4'ed en uninstall gedaan. LOL weinig kans dat ik in deze The Crew 2 grap ga trappen.

EDIT: NFS 2015 was 10x leuker, helaas wat linear maar toch. Ik kijk uit naar de nieuwe NFS, hoewel ik natuurlijk altijd sceptisch blijf.

[Reactie gewijzigd door Surpunt op 27 augustus 2017 18:38]

Raar verhaal. Immers er deluxe edition staat niet gelijk aan een season pass. Ik kan hem niet vinden van The Crew (1) maar bij 2 staat het volgende
Fysieke Deluxe Edition Content


Vergroot de uitdaging met de Fysieke Deluxe Edition. Dit pakket geeft je toegang tot:
•The Crew® 2 game
•De ingame map van Amerika
•4 stickers, 1 voor iedere racefamilie
Los daarvan kwam de politie expansion calling all units pas 29 November 2016 uit. De deluxe edition was toen al lang niet meer in beeld. The Crew zelf stamt uit december 2014. Tegelijk met Calling all units kwam er een ultimate edition welke The Crew, de seasonpass (extra auto's), wildrun expansion en calling all units expansion bevatte.

Tegenwoordig zit de wildrun expansion gratis inbegrepen bij calling all units (8 euro). Daarnaast was The Crew een maand lang gratis op Uplay te activeren. Zou je vandaag de ultimate edition aanschaffen, met alle content, dan ben je 17 euro kwijt. Dat is op de officiele Uplay store.

Zelf heb ik bij launch een euro of 20 besteed aan een uplay voucher via V&A en later nog eens 8 euro voor de twee expansions.

Dit is natuurlijk wel PC gebaseerd maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je voor Xbox dan wel Playstation een Deluxe editie kunt kopen terwijl de goedkopere ultimate edition al uit is...

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 27 augustus 2017 18:38]

Oh wacht, ik bedoelde ipv. de deluxe, de ultimate edition. Vandaar dus ook mijn fustraties.... De ultimate edition was toen net uit.
@TTheuns
@sdk1985

[Reactie gewijzigd door Surpunt op 27 augustus 2017 18:39]

Oh wacht, ik bedoelde ipv. de deluxe de ultimate edition. Vandaar dus ook mijn fustraties.... Die was toen net uit.
@TTheuns
@sdk1985
Dan heb je het waarschijnlijk niet goed begrepen. Om de politie missie te spelen moet je een politie auto aanschaffen. Een politie auto aanschaffen doe je bij de police shop. Welke je in kan met de ultimate edition, dan wel met de calling all units expansion. De eerste politie wagen is zelfs gratis ;).
Nou, als ik het zo uit mijn geheugen terug haal.... Moest die Calling all units DLC nog uitkomen ofzo of die was er net. Toen ik de ultimate edition kocht. Want ik kon die politie auto hoe dan ook niet kopen, ik had het nog opgezocht op reddit etc.
Wellicht was je DLC nog niet goed geactiveerd want Calling all units valt gewoon onder de Ultimate edition. Zou het nog maar eens opnieuw proberen ;).
De Ultimate Edition had Wild Run ingebouwd, toch?
Met Wild Run kwam enorm veel nieuwe content, speltypes en een grafische update.

EDIT:
Ik zat fout, calling all units is wel degelijk deel van de Ultimate Edition.
De eerste politiemissie kun je al spelen als de DLC nog niet geactiveerd is, maar ik gok dat er iets fout is gegaan bij activatie.

[Reactie gewijzigd door TTheuns op 27 augustus 2017 18:51]

Zonde van de /ragequit, want voor 80 euro en wat betaalde DLC heb je wat mij betreft nog een redelijke prijs als het spel vergelijkbaar is. Bij Forza 3 horizon ben je 99 euro kwijt voor de ultimate edition. Zit ook geen DLC bij. Kost je nog eens 35 euro als combo pack. Totaal 134 euro. Kan het geld waard zijn afhankelijk van hoeveel uur je zo'n spel en DLC pack gaat spelen, dat moet ieder voor zich bepalen natuurlijk.
Ik vergeleek het spel vooral met NFS2015 en boy oh boy want voelde het allemaal clunky. Bottomline, ik vond het eigenlijk niet eens leuk. Gevraagd naar een refund, maar nope.
Het was vanaf het begin al duidelijk dat deze DLCs niet in de Deluxe Edition zouden zitten. Maar vooruit, achteraf klagen kan natuurlijk altijd.
Een beetje jammer dat je een game met zoveel vrijheid dan aan de kant schuift omdat je de mogelijkheid die DLC te kopen. Het is niet zo dat je gedwongen word, en buiten die DLCs is er genoeg te beleven in de wereld van The Crew.
Toch een titel waar ik naar uit kijk, The Crew 1 was dan imo ook ondergewaardeerd. Grafisch is dit er enorm op vooruit gegaan en de funfactor blijkbaar ook, en dat laatste is toch de hoofdreden waarom je dit spel zou kopen. Pure (breinloze) ontspanning waarbij je niet al zwetend voor je scherm moet zitten om er plezier uit te halen, ideaal voor een werkmens die zijn gedachten even moet kunnen verzetten :)
kan me niet bedenken dat er iemand naar dit spel uitkijkt als ze het eerste deel hebben gespeeld...
Toch wel, niet iedereen heeft zin in NFS, een spel waarin de afgelopen 10 jaar absoluut niets meer te beleven valt eens het uitgespeeld is.
Fout. Ik heb heel erg genoten van The Crew, in mijn eentje, en met een aantal vrienden tegelijk.
Nou houd ik zelf al enorm van open werelden en een eigen verhaal eromheen verzinnen nadat het spelverhaal uitgespeeld is, dus dat kan er mee te maken hebben.

Heerlijk dat we nu niet meer gelimiteerd zijn tot de weg. Dat zal het rondreizen tussen missies e.d. een stuk minder saai maken.
Ik heb meer plezier gehad in The Crew 1 dan elke andere open world race game op dat moment. Forza Horizon 3 kwam anderhalf - twee jaar later uit en toen ging daar veel van m'n gametijd in. Al moet ik zeggen dat ik The Crew 1 zelfs daarna nog steeds meer gespeeld heb dan Forza Horizon 3.

Ik kijk wel uit naar The Crew 2 om weer talloze uren te verspillen met het rondrijden, vliegen en varen in de gigantische map van Amerika. Alleen of met vrienden.
Waarop ik hoopte met The CREW was een soort van multiplayer GTA heists verhaal.. Misschien mijn fout toen ook, maar van mij mogen ze met dit spel, deze titel, terug naar 'the drawing board'
Maar zo te zien is het ondertussen een NFS te land, ter zee en in de lucht..

[Reactie gewijzigd door Cogency op 27 augustus 2017 14:07]

Ik hoopte juist dat het een soort TDU game was, maar ik heb nooit dat echte "cruise"-gevoel gehad, waardoor ik de game vond tegenvallen. Helaas ben ik bang dat deel 2 in dat opzicht niet veel gaat veranderen...
Oeh ja. TDU heel veel gedaan. Heerlijk cruisen, autotjes verzamelen, beetje racen. Zoiets in een nieuw jasje zie ik wel zitten. Het reed best lekker ook.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 27 augustus 2017 15:39]

Ik heb nog steeds TDU 2 omdat het een grote openwereld racing game is, het toepassen van betere graphics - maar dat komt ook deels omdat het nog voor de XBOX 360 was - en nieuwere auto's en waar zo mogelijk nieuwe updates beschikbaar worden gemaakt voor het updaten van de carlist zodat de game up to date blijft.
Zelf heb ik ook nog de orginele Forza Horizon, dit was ook een zeer leuk spel alleen was de wereld lang niet zo groot en heb je de game offline zo uitgespeeld.
Forza Horizon 3 is dan ook veel beter dan de eerste. Er is veel meer content dan de eerste. Wat ik wel super vond in Horizon 1 was de rally dlc.
Ik heb geloof ik ergens gelezen dat er een spiritueel opvolger aankwam.
Het is een Ubisoft titel. Die hebben al jaren moeite om topgames uit te brengen. Er is altijd wel iets m is mee. Van bugs tot matige gameplay. Het zijn geen slechte games, maar het zijn ook geen topgames.
Het probleem is eerder dat ze steeds hetzelfde spel uitbrengen.

Open world? check
Radio towers? check
Een hele hoop unlockables disguised as content? check

Sinds Far Cry 3 vallen al hun games hier eigenlijk wel onder. Watch Dogs 1&2, Far Cry 4, The Crew, de Assassin's Creed serie, Ghost Recon Wildlands en The Division....
Did I ever tell you what the definition of insanity is?
Insanity is recycling exact... the same fucking game (and engine).
Over and over again.
And expect things to change.

Aldus de visie van Ubisoft de afgelopen jaren, Far Cry 3's easter egg, en Far Cry 5 bewandeld datzelfde pad.

Overigens was Far Cry 4 enorm saai vergeleken met Far Cry 3, de omgeving was minder leuk en je kon zoeken naar collectibles tot je een ons weegt, er zit ook totaal geen replay value meer in, en dan zit je alweer vast aan collectibles verzamelen...

En qua support hoef je ook niet veel te verwachten, Far Cry 2 crasht nog steeds naar de desktop binnen een minuut of zelfs 10 seconden als het spel onder DirectX10 draait en 2GB~ RAM gaat verbruiken.
En het spel kan blijkbaar slecht overweg met savegames overmatig saven want op een gegeven moment wordt het trager en daarna werkt het helemaal niet meer. :')
Far Cry 2 dus nog nooit kunnen uitspelen.

[Reactie gewijzigd door CriticalHit_NL op 27 augustus 2017 14:45]

Wat nu nu schrijft is toch helemaal niet van toepassing voor The Crew 2? Het spel is nog maar het 2de deel uit de reeks, heeft grafisch een complete overhaul gekregen en ze steken er gigantisch veel nieuwe gameplayelementen in.

Dus ze proberen te vernieuwen en dan beginnen mensen als jij hen af te schrijven door het feit dat ze dat met andere games niet gedaan hebben... 8)7 Voor sommige mensen is het ook nooit goed.
Zoveel vernieuwing zit er echt niet in hoor. Dat hoef je niet van Ubisoft te verwachten. Het is letterlijk "meer van hetzelfde".
Meer vernieuwen dan ze nu proberen kan toch bijna niet in dit type game?

Het kan zijn dat het idd maar een halfgebakken game is, maar nu Ubisoft probeert kan je er toch eens het voordeel van de twijfel geven.
Het toevoegen van vliegtuigen e.d. is niet echt vernieuwing. Je zou de wingsuits in Far Cry 4 immers ook geen vernieuwing noemen, hooguit een gimmick.

Vernieuwing zou zijn om iets anders te doen met de open world. Geen radio towers, minder of geen collectibles, meer nadruk op echt ontdekken ipv afstrepen van een checklist. Doe iets anders met de races zelf, zoals multi stage objectives en banching paths gebaseerd op fail states. Bv als je een race niet wint, of een objective niet haalt, je hierna een ander objective krijgt en verder moet met de consequenties. Replay value toevoegen dus.

Voeg ook hard modes toe, organisch. Geen difficulty settings meer omdat failure states niet meer het einde betekenen, maar ook losse challenges die je kunt halen of niet: Geen goud/zilver/brons maar echte optionele uitdagingen.
misschien ook eens een fatsoenlijk verhaal. Zelfs iets campy zoals de originele NFS Most Wanted is ok

En dit zijn maar wat ideetjes in de ochtendbus ;)

Gimmicks zijn geen vernieuwing iig. De structuur zelf moet op de schop, horizontale uitbreiding is gewoon niet goed genoeg. Wat Crew 2 toevoegt had net zo goed een DLC voor het eerste deel kunnen zijn.
Ik heb al veel racegames gespeeld, maar nog geen enkele waarbij het verhaallijn de moeite was hoor. Dat mogen ze er van mij gerust uit zwieren. En The Crew zit vol met optionele challanges, maar echt belachelijk veel. Zoveel dat het bijna onmogelijk is om ze allemaal te halen.

Ik heb de indruk dat ze er met deze game wel ongeveer uithalen wat er uit te halen valt... Als ze echt iets totaal anders maken, heeft het gewoon geen zin meer dat spel "The Crew 2" te noemen. Zoals ik al zei: voor sommige mensen is het nooit goed.
Dat is nu juist het probleem: Er is geen racegame die een goede verhaallijn heeft. Een innovatie die Ubisoft gewoon laat liggen. Jammer.

De challenges in The Crew zijn te random, te veel, en nietszeggend. In plaats van minder maar beter uitgewerkte challenges te maken heeft Ubisoft het op kwantiteit over kwaliteit geworpen: Gooi ze overal maar in, zoveel mogelijk, want dat is "content".

En dit laatste is ook het probleem in de nieuwe game. Zoveel mogelijk erin proppen, horizontale uitbreiding, zonder een doel voor ogen te hebben en zonder dat het veel betekent. Het is gewoon weer een checklist afwerken in plaats van een rij/race ervaring te bieden, en dat is een grote gemiste kans.
Volgens mij is het gewoon geen spel voor u ;)
Een nieuwe Burnout game mogen we op onze buik schrijven, dit kan die leegte toch een beetje opvullen. Het format mogen ze volledig houden imo.
PC games gaan een beetje de kant van Console games op, die op hun beurt meer op het mobile/facebook games model zijn gaan lijken dan echte games.
Ik vind het al grappig dat je PC games los ziet van Console games. Zijn namelijk exact hetzelfde... (helaas)
Ik speel voornamelijk oudere releases, UT2004, Quake 3, AoE, GMod enz. Nagenoeg alles wat een beetje nieuw is kapitaliseert voornamelijk op een constante stroom van kleinere transacties en 'verzamelingen' (hoedjes, gekleurde wapens, 'achievements' - alsof dat wat waard is). StarCraft 2 heeft ook steeds meer last van die rotzooi, en de SC1 remaster en re-release van de anthology krijgen dat vast ook.

De meeste recente grote games gaan eigenlijk voornamlijk over de troep die er om heen hangt in plaats van de gameplay, en dat is best ranzig.
Dat ben ik helemaal met je eens, al die extra content achter transacties of microtransacties is walgelijk.
Maar dat is aanwezig op alle platforms. En op de PC nog eerder dan op consoles. (Denk aan Rocket League, CS:GO)
Precies de reden dat ik Far Cry 5 totaal niet interessant vind.
Komt denk ik omdat ze het wiel opnieuw wollen uitvinden. Maar correct me if I'm wrong.
Aangezien EA in de nieuwe NFS alle spel onderdelen uit "The Crew" gejat heeft, vraag ik mij inderdaad af hoe sterk dit deel gaat worden.
Zolang NFS geen vliegtuigen en boten heeft heeft The Crew 2 nog even iets unieks. Verder is NFS meer op verhaal gebaseerd nu.
Ik lees alle reacties hier. Maar wat ik nou eens hoop te zien is een nieuwe Split Second Velocity. In 2010 is deze door Disney uitgegeven ( gemaakt door BlackRockStudio) en als je het spel uitspeelt krijg je te zien: To be continued.

Bij Pure wederom van Disney en BlackRockStudio heb ik me enorm vermaakt in 2009. Was voor die tijd enorm verfrissend en je kon ongelooflijke stunts uithalen. Lekker arcade.

Bij Fuel is het verhaal erg ongeloofwaardig. Ze gaan racen omdat benzine schaars is....
Benzine is dan een betaalmiddel.
Voor mij was dit spel te groot en op den duur te moeilijk. Voelde doelloos aan daarom haakte ik af.

Bij Testdrive Unlimited heb ik me eveneens goed vermaakt en helemaal uitgespeeld. Maar zo goed TDU was, zo slecht was Testdrive 2. Ze dachten het leuk te maken met rijke mensen en mode items/being a hipster. Voor mij werkte dit absoluut niet.
Dan heb ik nog niet eens over ATARI en hun geweldige update voordat je het spel kan spelen en dat je 2 uur moest wachten minimaal om TDU2 te spelen. Dan nog de NAT gezeur instellingen erbij. Later bleek dat ATARI ook nog eens op rand van faillissement stond en zo de rechten wilden verkopen van Testdrive franchise.

Dan hebben we nog de ultieme drift racers waar ik een enorme hekel aan heb. Je kan niet eens normaal een bocht door. Moet soms 1 uur moeilijk doen om ideale drift te maken dan haak ik snel af.

Bij Need For Speed Shift 1 en 2 ben ik vrij snel gestopt. Omdat je bepaalde sterren moest behalen. Wederom redelijk realistisch. Zodra REAL RACE SIM in tekst/cover staat heb ik al geen interesse meer. Vaak allemaal dezelfde F1 gelicencieerde banen.
DTM Race Driver 2 en 3 vond ik dan wel weer leuk voor die tijd

Maar bij The Crew 1 na verkennen van eiland / satellieten en interessante spots viel me op dat je enorm moest grinden om wat geld te verzamelen. Daar verloor ik mijn interesse. Dan probeerde de maker i.c.m. Ubisoft jou te verleiden met dat je punten moest kopen om bijvoorbeeld nieuwe ingame items te kopen.

Ondanks dat ik 2 DLC's heb gekocht van The Crew vond ik het spel saai terwijl het redelijk wat potentie heeft. Met DLC kon je politie zijn of bankrover en elkaar achterna zitten. Je hebt monstertrucks en over de top banen. Maar zoals altijd gaat het om de goede uitwerking. Tevens heeft The Crew bij mij en een vriend last van lang laden begin opstarten spel. Duurt zeker 1 minuut ( lijkt alsof het spel niet reageert op eerdere actie) en het spel wilde geregeld crashen. Het ligt niet aan mijn systeem voor de duidelijkheid. I7 6820HK, GTX1080, 16GB RAM, 2TB Samsung 960Pro NVME.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 27 augustus 2017 19:37]

Ik lees alle reacties hier. Maar wat ik nou eens hoop te zien is een nieuwe Split Second Velocity. In 2010 is deze door Disney uitgegeven ( gemaakt door BlackRockStudio) en als je het spel uitspeelt krijg je te zien: To be continued.
Alleen zo jammer dat het spel gelocked was op 30fps, maar toch was hij redelijk zwaar om te draaien voor de grafische kaarten.
Viel overigens via een 'hack' wel te unlocken naar 60fps, maar veel animaties en effecten werden daardoor onzichtbaar.

De studio die dat spel overigens maakte is niet meer sinds 2011:
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Rock_Studio

Wilde het recent nog eens opnieuw gaan spelen, maar ben na een tijdje toch afgehaakt, die missende animaties en effecten namen veel van de gameplay ervaring weg en 30fps was voor langere tijd niet om aan te zien, en het spel reageerde daardoor niet echt vlot.

[Reactie gewijzigd door CriticalHit_NL op 27 augustus 2017 19:32]

Volledig eens! Ik speel Split Second Velocity nog steeds zeer regelmatig in split screen of LAN, ondanks 'slechts' 11 levels blijft het zeer vermakelijk :)

Ik hoop dan ook al jaren op een spirituele opvolger.
Ik vermaakte me best met Test Drive Unlimited 1 toentertijd, ondanks dat het een gefaalde game was uiteindelijk. Maar TDU2 en The Crew 1 en 2 laat ik maar schieten, ziet er allemaal uit als copy pasta, meer van het zelfde maakt het uiteindelijk niet beter :O

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Tesla

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True