×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community! Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers en maak kans op mooie prijzen!

Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Need for Speed Payback Preview

Het 'huis' wint niet altijd in Fortune Valley

Door , 117 reacties

Voorlopige conclusie

Het is een opvallende paradox: Need for Speed Payback doet voor een Need for Speed-game eigenlijk niets verrassends, maar heeft ons op de gamescom toch weten te verrassen. De game doet exact wat we ervan hadden verwacht, maar dat is geen belemmering om toch te worden vermaakt. Het speelt lekker, ziet er prachtig uit en belooft een aantal memorabele missies met zich mee te brengen, waarbij de sfeer af en toe doet denken aan The Fast and the Furious. Dat de game niet bedoeld is voor hardcore racefans, mag duidelijk zijn. Need for Speed is echter niet voor niets al twintig jaar een grote frachise, dus dat er genoeg gamers zijn die dit leuk vinden, behoeft eveneens geen uitleg. Need for Speed Payback verschijnt op 10 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Reacties (117)

Wijzig sortering
Met Need for Speed Payback blijven EA en ontwikkelstudio Ghost Games dichtbij de roots van de serie.
En dan...
Need for Speed Payback vertelt het verhaal van drie straatracers die het opnemen tegen 'The House'.
een gebied dat duidelijk gebaseerd is op Las Vegas en de woestijn- en berggebieden in die regio van de Verenigde Staten
De game biedt spelers een open wereld waarin allerlei races zijn te rijden en andere opdrachten mogen worden uitgevoerd.
focus op snelheid, zonder al te zware straffen als je een foutje maakt. Er is geen schademodel en een stuurfoutje kun je vaak herstellen met een drift die je auto snel weer de goede kant op stuurt. Niet realistisch, maar wel wat je verwacht van een game in deze serie.
Ik weet niet welke NFS games Jurian heeft gespeeld maar NFS1, 2, 3, 4 en Porsche waren race games met exotische auto's in prachtige (fantasy) omgevingen, van steden, circuits, bossen, besneeuwde bergen tot woestijnen.

Niet een dorre bende zoals de woestijn van las vegas.

NFS4 (en Porsche?) had ook al schade en echt makkelijk zou ik die eerste paar games ook niet willen noemen. Misschien niet realistisch maar zeker niet makkelijk. Heb als ~11 jarige enorm veel tijd gestoken in het winnen van de NFS2 knock out competitie.

Dus nee, deze game gaat niet terug naar de roots van NFS.

Ik wil:
- Geen 80 in een dozijn uitgekauwd verhaal, het is een race game. Ik hoef geen Vin Benzine achtige achtergrond ongein.
- Geen open world.
- Geen drift onzin en weet ik veel wat.
- Mooie banen
- Exotische autos
- Een EA dat stopt met het verneuken van elke serie.
Ik zie NFS -juist- als een open world game met een cheesy verhaal en driften door de bochten.
Het ligt er maar aan waar je als eerste mee in aanraking kwam. Voor mij is dat de originele Most Wanted en Carbon.

De 'roots' waar ze over spreken lijken dus ook MW en Carbon te zijn.
Helaas was Carbon eigenlijk al het begin van het einde.
Deze game kan ik echt niet serieus nemen. De auto's glijden over de weg en botsen tegen de railings aan alsof je een mobile game aan het spelen bent.

Zelfs in Underground kon je niet zomaar continu volgas geven, want je remt behoorlijk af. Voor dit spel lijk je maar twee toetsen nodig te hebben. Pijltje vooruit en de spatiebalk om je nitrous erdoorheen te rammen. 0,0 uitdaging. En dan die vreselijke cutscenes.

Nee, ik heb nog liever dat de Hot Pursuit 2 remastered uitbrengen, met alleen aangepaste textures en shaders.
Ofwel, we worden allemaal ouder en willen graag een beetje serieuzer racen. Weet je wat? Koop Forza Horizon 3, ArcadeSim to the max, geen boost, cheeky australische accentjes met een lichte setup voor waarom je raced. Of anders wacht je nog even en koop je Forza Motorsport 7. Mocht je een ps4 bezitten heb je straks ook nog Gran Turismo Sport. Nee, als je liever geen NFS speelt heb je niks te klagen. En NFS is altijd al een veranderende serie geweest. Niet per deel, maar echt hetzelfde is het nooit gebleven.
Of je haalt iRacing, Assetto, rFactor2, RRE3 en wacht op GTR3 :)
vergeet AUB ook underground 2 niet... ;) need for speed zoals ik hem heb leren spelen..

begin met rammelbak... racen voor cash.. tune je ride.. pimp je ride.. race voor meer cash.. ga door tot nr 1. victory..

dat was in de meeste NFS games (NFSU2/MW/Carbon) allemaal de missie zegmaar.. in de laatste ook wel een beetje (voor payback) maar die online only shizzle heeft die game toen de nek omgedraaid IMO
Na NFS4 zijn er nog wel een paar goeie gemaakt zoals Hot pursuit 2. Van mij mag er één komen met terug cockpit view erin zoals in Porsche 2000 en de voorgangers ervan. Gewoon terug banen met heuvels in, sluiproutes door het zand, veel bochten en een betere besturing. Bij NFS 2015 kreeg je de auto's niet de bocht in zonder handrem.
Inderdaad, geen cockpitview is een enorm gemis. NFS 1 tot en met Porsche 2000 hadden allemaal cockpitview. De rest (op wellicht een enkeling na) niet. Blijf mij verbazen dat EA sinds Porsche Unleashed het gepresteerd heeft om elke keer weer een crap NFS uit te brengen. Underground was dan nog succesvol i.v.m. de auto tune hype maar kon mij verder weinig boeien
Ik vond de eerste Most Wanted ook nog goed te doen, maar dat is uiteraard persoonlijk
Ik vond MW net ontzettend irritant, met onrealistisch snel enorme bedragen en super/hypercars. En dan die politie er om de haverklap bij. Nee, uit de U2 was wat dat betreft de beste/leukste uit de reeks.

En dan HP2 voor de echte roots van de serie, racen in mooie auto's in mooie, wisselende omgevingen.
ik denk dat je moet wachtten op een kickstarter :)
Precies. Geef mij maar gesloten banen zoals in nfs III
Nou zelf dacht ik juist begrepen te hebben dat het terug ging naar de NFS Underground tijd, ''veel'' tunen, designs naar smaak maken en etc. Maar dat lijkt ook niet echt het geval te zijn?

Dan inderdaad de omgeving, ik heb Forza Horizon 1,2 en 3 al, waarom daar NFS Horizon 4 + politie bij moet komen weet ik niet want dan wacht ik liever op Forza Horizon 4.

Wat ik wel leuk vind aan NFS is dat je in het verhaal stapt van een diehard streetracer, dat geeft wel iets tofs samen met het verhaal wat ze bij NFS weten te maken.

De NFS die jij noemt heb ik ook gedaan, op de eerste Playstation volgens mij? Ja dat was natuurlijk het begin, en zoals met de meeste games blijft de eerste game in de reeks altijd bij. Of ik zoiets nu weer zou willen maar dan in 1080p/4k? Nee.
Wat ik wel gewild had was een soort NFS Underground 3.

Maar waarom ze het wederom open wereld gaan maken weet ik niet, The Crew is ook open wereld, Need for Speed (gratis versie voor PC, ik weet de naam niet meer) is ook open wereld, NFS Rivals was (dacht ik) ook open wereld, Forza Horizon is ook open wereld.

Jammer, want ik dacht juist dat tweakers.net een x aantal maanden geleden berichten dat NFS hoog waarschijnlijk terug ging naar de Underground ''roots'', dat lijkt er nu dus niet op. Stel je hebt een PS4(Pro) en daardoor niet de mogelijkheid om Forza Horizon te doen, ja dan kan dit spel voor deze spelers misschien wel leuk worden, want The Crew is het net niet.

Nee helaas, nu weer open wereld, ik zal het vast en zeker gaan spelen zodra deze gratis op EA Access verkrijgbaar is. Maar wil ik open wereld dan heb ik al Horizon 3 wat vast en zeker een stuk beter is. En nog heb ik Horizon 3 (gekocht in de pre-order, de ultimate versie) niet uitgespeeld, want ik heb geen zin om non stop zelf races uit te zoeken, ik wil er zoals in NFS (vroeger) doorheen geloodst worden. Zoals in Horizon 3 (open wereld races) ga je (althans ik) vaker gewoon wat rondrijden, lekker vol gas en na 15 minuten heb je het gezien en sluit je af (op het begin niet natuurlijk, dan wil je zsm de races afgaan).
Open wereld wordt snel chaos, leuk om GTA en Ghost Recon Wildlands in een open wereld te doen, maar niet wederom een open wereld racer.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 25 augustus 2017 08:47]

als jij wilt wat jij in je lijstje zet kun je prima naar de nieuwe racer van sony gaan die er aan staat te komen of Forza.

Voor mij is eigenlijk de laatste NFS en deze waarschijnlijk nog meer , terug bij de basis.

Veel customizations, veel auto's, grote open wereld, klein verhaaltje erin met wat actie die je meer triggered om door te gaan met de game.

Ik kan me goed de Most Wanted van 2013(dacht ik) herinneren maar dat was me een slechte game.
Ik heb het een tijdje gespeeld maar daar zat geen verhaal in en dat maakte de game extra saai.

Ik heb van vele nfs's genoten om wat ze waren.

Ik ben begonnen met hot pursuit 2 en daarna underground, underground 2, most wanted, carbon, undercover, the run, hot pursuit remake, rivals (welke ik de slechtste vond), de reboot (so-to-speak) (welke de beste was sinds most wanted 2005).

Dit bouwt op de vorige versie en ben benieuwd hoeveel verbeteringen ze hebben gemaakt.
Als ze het voor elkaar krijgen om de Carbon customisations er in te krijgen zou dat een grote stap zijn :D
Dit, dus! Dit is absoluut niet wat ik wil dat NFS is / was. Trailer had inderdaad van NFS Rivals kunnen zijn. Volgens mij steken ze weinig tot geen effort meer om er wat van te maken. Ze lijken allemaal op elkaar.
Dit zie je bij veel game series en gamers. Je wilt de magie terug die je ervoer als 11 jarige, maar dat gaat simpelweg niet. Ook al brengen ze precies de game uit zoals je het benoemd.

Ik vond NFS2 destijds fantastisch, maar het stelt naar hedendaagse standaard geen reet voor. Racen met matige physics in onbetaalbare auto's was toen fantastisch, maar de lat ligt echt velen malen hoger tegenwoordig. Er zal meer content in moeten zitten, anders branden zowel de reviewers als potentiële klanten de game af en koopt niemand het.
Als je dan veel ex-critereon medewerkers hebt, dan maak je daar gebruik van door leuke elementen uit de burnout series over te hevelen. Dit begrijp ik prima, maar goed ik ben óók groot fan van de burnout series.

Ben het wel met je eens dat de setting niet zo vast zou moeten liggen. Weer woestijn gebieden, en ALLEEN maar woestijn gebieden?! Waarom in godsnaam, hier zit geen logica achter.
Blizzard heeft met Starcraft Remaster anders prima laten zien dat je een oude game (1998!) weer nieuw leven in kunt blazen, zonder het te verpesten!

Als ze een remaster van bijv. NFS High Stakes maken en daarbij de gameplay intact laten, dan sta ik vooraan in de rij om hem te halen..
Gewoon Forza spelen?
Die lijkt beter op de eerste NFS'en dan de huidige.
Pc en XB1 kunnen daarmee zeker hun lol op. PS4 daarentegen.. :'(

Mijn PC kan Forza wel draaien maar ja, die Windows store en dan nog steeds 70 euro moeten lappen.. Nee dank je.

[Reactie gewijzigd door Dograver op 25 augustus 2017 14:58]

NFS2, 3 en 4 heb ik veel gespeeld. Deze uitgave komt in elk geval dichter in de buurt dan al die driftzooi van een paar jaar terug, maar het zou fijn zijn als ze helemaal terug gingen naar een NFS4 achtige opzet.
Waarschijnlijk wordt gerefereerd aan Need for speed Most wanted uit 2005. Die game had een black list van straatracers die verslagen moest worden en was een doorontwikkeling van Need for Speed Underground en Need for Speed Underground 2. Most wanted was eerlijk gezegd eigenlijk ook wel het laatste echt goede deel in de serie.

Natuurlijk begon NFS veel eerder en was Porsche Unleashed inderdaad een hele andere game. Voor die tijd was dat een realtistische game te noemen. Maar er is al een hele generatie 'oud' geworden die de games ouder dan most wanted nooit heeft gespeeld.

Als ik zo jou eisen lijstje bekijk dan kun je beter eens naar Forza kijken. Die is er tegenwoordig ook voor de pc: https://www.microsoft.com...za-horizon-3/9nblggh1z7tw . Zelf heb ik mij overigens vermaakt met The Crew omdat je daarin alle (op enkele na) missies in co-op kunt doorlopen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 25 augustus 2017 15:30]

De grootste meute is pas echt fan geworden na de Underground games, daar gaan de laatste titels veel meer naar toe. Er wordt door de schrijver van het artikel vanuit gegaan dat dat de roots zijn van de serie.
Ikzelf hoor bij die meute, omdat ik toen pas oud genoeg was om videogames te spelen.

De exotische auto's op vaste banen zoals je beschrijft zal voorlopig enkel gereserveerd zijn voor games als Forza Motorsport e.d. Hoe jammer dat ook kan zijn.
Geef je helemaal gelijk, maar de grootste groep ziet Underground en later als de roots van de series, erg jammer.

Ik zelf ken de serie al vanaf de eerste Need For Speed. Vond de eerste 5 games van de series echt fantastisch. Need For Speed Hot Pursuit 2 en Underground 1 en 2 ook nog prima mee vermaakt, maar miste bij deze games de leuke extra's zoals informatie over de auto's en filmpjes. Na Underground 2 geen Need For Speed meer gekocht, de demo's vielen mij tegen. Zie ook graag weer een originele Need For Speed zonder nitro met prachtige omgevingen.
Je bedoelt zoals alle andere racegames die momenteel uitkomen? Koop gewoon daarvan één.

Ik hoef ook geen NFS met alle troep die je opnoemde maar aan de verkoopcijfers te zien is er toch voldoende vraag naar.
Wat NFS altijd zo tof maakte was split screen racen. Samen op een toetsenbord en later op de PS2 met Hot Pursuit 2. Maar helaas is gamen geen sociale bezigheid meer. Had gehoopt dat deze NFS daar verandering in zou brengen aangezien er toch veel mensen om lijken te vragen, maar het lijkt er op dat deze game het ook weer niet bied.
Ben echt niet iemand die roept dat vroeger alles beter was, maar dat split screen / couch co-op gamen mis ik echt wel.
Project Cars 2 (ik weet het, totaal ander spel) biedt het wel, dus er zijn wel fabrikanten die ernaar luisteren. Ik weet ook niet waarom niet meer fabrikanten dat toepassen want couchgaming begint weer in te komen volgens mij.
Ik heb naar Project Cars 2 gekeken, maar kon nergens vinden dat dit split screen gaat krijgen.
Begin volgend jaar komt A Way Out en mijn hoop is dat dit zo'n succes word dat couch gaming weer tot leven komt.
Vind ik ook het grote gemis in deze generatie consoles. Waar is splitscreen gebleven?
Volgens mij kost het teveel rekenkracht om split-screen te ondersteunen en schrappen ze het om die reden.
"Volgens mij kost het teveel rekenkracht om split-screen te ondersteunen"

Ik denk dat dat wel meevalt. Bij dit soort spellen zal de grafische kaart de bottleneck vormen voor de prestaties (grafische kwaliteit, fps). Per schermgedeelte heb je maar de helft van het totaal aantal pixels, dus heeft de grafische kaart, bij benadering, ook maar de helft van de rekenkracht nodig om dat deel grafisch op te bouwen, en dus ongeveer evenveel voor het hele scherm.

[Reactie gewijzigd door Brousant op 25 augustus 2017 09:51]

Klopt, ik denk eerder dat de extra ontwikkelkosten, spelmodussen, testen, QA, 3d models verlagen in polycount en je shader effecten verminderen/tweaken. Er komt zeker wel wat bij kijken. Maar idd, het meest leuke aan een gameconsole vind ik het gezellige in met meerdere een leuke multiplayer game te spelen in split-screen.
Grafisch mag van mij best wel het eea worden teruggeschakeld om toch splitscreen te kunnen spelen, het gaat dan meer in de fun dan in de grafics.
Lijkt me heel sterk. Toen ging het ook op bagger hardware. En de pixelhoeveelheid blijft identiek. Enige extra rekengracht is 2 inputs, dit zal minimaal zijn.
Een van de problemen schijnt de open(ere), grotere en meer gedetailleerde werelden te zijn, dus met een split screen moet er nu, in verhouding met vroeger, meer tegelijk geladen worden omdat er meer verschillende dingen te zien zijn. Maar maak dan maar een aparte versie voor split screen racen, dan maar geen open wereld, maar gewoon baantje kiezen en tegen elkaar racen, heerlijk.
Van het percentage gamers dat de game hoofdzakelijk voor splitscreen koopt zal ruwweg de helft de game niet hoeven te kopen. En dat is met de verkoopcijfers van een gemiddelde nfs game behoorlijk wat geld wat mis wordt gelopen. Vooral voor een uitgever als EA dat doordrenkt is met commercie.
Ik speel niet veel verschillende games meer maar heb in het verleden erg veel plezier gehaald uit split screen gaming. Als ik nog fanatieker gamede had ik dat ook gemist.
Tegenwoordig speel ik nog wel regelmatig een deel uit de Call of Duty serie split screen online.
Erg vermakelijk!
Maar helaas is gamen geen sociale bezigheid meer.
Gamen is juist socialer dan ooit met legio multiplayer games en een steeds prominentere rol voor co-op. Maar het irl sociale is er wel voor een groot deel uit ja. Hier in huis wordt nog weleens een gamepje gespeeld met 4 controllers, maar percentagegewijs is het erg weinig.

Zonde? Ik weet het niet. Het is wel anders dan vroegah. Nog steeds sociaal maar op afstand sociaal.
Ben het gelijk met je eens hoor, minder sociaal is ook niet helemaal de juiste bewoording (toen ik het typte had ik deze reactie ook wel verwacht). De community en groepen zijn alleen maar groter geworden, maar persoonlijk vind ik het wel minder gezellig, om het met een mooi Nederlands woord uit te drukken. Dus ik vind het wel een beetje zonde dat het een blijkbaar het andere heeft uitgesloten. Want voor mij is het samen gamen met vrienden en een biertje erbij of ipv weer Netflix aan te slingeren samen te gamen met een date/vriendin, echt het leukste.
Er gaat absoluut niets boven irl contact. Ik koester nog leuke herinneringen aan het spelen van Lotus III The Ultimate Challenge in splitscreen. Dikke pret gehad!

Aan de andere kant vind ik co-op in games als PUBG, GTA V Online, DayZ, etc. erg leuk. Ik baseer de koop van een spel meestal op de co-op mogelijkheden.
Twee woorden: Mario Kart ;)
Vier woorden: Geen deel van doelgroep.
Wat een tijden waren dat inderdaad. Lekker lachen met zijn twee maar helaas moet dat tegenwoordig allemaal online. Ik vind dit ook erg jammer.
Ik zie heel veel modellen die (bijna) één op één uit Need For Speed: Rivals komen, zoals hoogspanningsmasten, turbines in tunnels, borden, vangrails etc. Nu zal deze game weer een nieuwe map hebben met nieuwe missies, maar het lijkt erg veel op dit deel zo op het eerste gezicht.

Deze Need For Speed heeft ook een Nederlands tintje, er zit een nummer van Lil' Kleine in de soundtrack.

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 25 augustus 2017 07:23]

Dat was mij ook opgevallen. Ik heb toevallig deze week nog wat NFS Rivals gespeeld, en dit ziet er op het eerste zicht meer uit als wat DLC dan als een volledig nieuwe game. Vermoedelijk dezelfde engine hier en daar nog wat opgepoetst. Wel jammer, want Rivals is toch al een paar jaar oud (van 2013?).

Aan de andere kant, ik heb me wel goed geamuseerd op Rivals, dus misschien dat ik deze wel eens na een paar maanden koop als de prijs wat gezakt is.
Het ziet er in deze trailers qua grafische kwaliteit inderdaad niet heel anders uit dan Rivals van 4 jaar geleden. Met NFS 2015 is het weer niet te vergelijken omdat ze daar alles fakete met de belichting en permanent nacht.

Assets gebruiken is natuurlijk uitermate handig, ik bedoel, waarom zou je iemand opnieuw een turbine in een tunnel laten maken?

Pakken ze iets uit Nederland is het ook nog dat.
Ik hoop dat er wel weer een mogelijkheid is om mijn eigen soundtrack toe te voegen.

[Reactie gewijzigd door TTheuns op 25 augustus 2017 16:03]

Ziet er heel goed uit, maar het volledig ontbreken van schade is wel een flinke afknapper. Een NFS spel hoeft niet het toppunt van realisme te zijn, maar het oogt naar mijn idee erg onnatuurlijk. Hoe gaaf had het geweest als je een wiel of deur kon verliezen..
Ik denk dat ik deze skip of wacht tot ie stevig in prijs gezakt zal zijn.
Ik zie tussen de screenshots wel wat cosmetische schade, maar een echt mooi schademodel hebben ze inderdaad nooit gehad en zal wel niet veranderen.
Volgens mij doen automerken daar ook moeilijk over, zeker als je het realistisch maakt. Volgens mij heeft GTA ook geen echte merken in de game om soortgelijke redenen, en andere games met een echt goed schademodel zoals Flatout, Carmageddon, Destruction Derby wat verder terug, allemaal fictieve voertuigen.
Ik denk zelf dat dat bij GTA niet de reden is, GTA is meer gericht op het maken van parodieën van real life steden / merken / personages. iFruit telefoons, auto's en merklogo's die lijken op merken die we kennen, maar dan toch net wat aangepast.

Need for Speed is gewoon een arcade game, er zijn wel NFS games die wat meer schade lieten zien, volgens mij in Need for Speed Shift. maar buiten dat verschijnen er alleen wat krassen en misschien hier en daar een losse bumper.

In games als Forza Motorsport is het al iets realistischer en zie je ook welke onderdelen schade hebben en de conditie daarvan, uiteraard nog steeds niet realistisch, maar NFS is altijd gewoon arcade geweest.
Ik zette vroeger toen het kon schade vaak uit omdat ik nooit met schade wou rondrijden.
Of vaker door een tankstation rijd voor reparaties dan echt aan het racen zijn XD
Wederom "A big NOPE." voor mij.
Zodra ze naar het publiek gaan luisteren en met een remake/nieuwe versie van NFSU of NFSU2 komen ben ik zeker weer van de partij.
Heb ze laatst alle 2 weer een keer uitgespeeld, blijven voor mij de beste 2 uit de NFS series.

[Reactie gewijzigd door Milo44 op 25 augustus 2017 09:06]

Dan heb je zeker niet de 2015 versie gespeeld ?
Als er 1 nfs het underground gevoel terug brengt is het die game wel.

Zelfs de rubberbanding was fantastisch goed nagemaakt XD
(zo wat heb ik me daar toen aan geërgerd in Underground 1 en 2)
Die heb ik zeker gespeeld, maar daar vond ik de besturing van de auto's vreselijk (erger als in NFSU/2).
Dus die heb ik al met al misschien 3 uur gespeeld, zonde van mijn geld... |:(
Hehe maar goed dat we allemaal onze eigen smaak hebben ;)
Vond het persoonlijk wel lekker ;)
Toen ik aan het spelen was op de gamescom en ik lekker in het verhaal zat, werd ik echt vaak onaangenaam verrast door de unskippable cutscenes en 'tussenstukjes' . Dat gaat me denk ik nog best tegenstaan. Aanvankelijk best leuk, maar als je iedere keer de slomo van de over de kop vliegende tegenstander moet zien wanneer je 'm uitschakelt, verveelt dat gauw.

De missies lijken me wel leuk, afgaand op de heist die gespeeld mocht worden.

[Reactie gewijzigd door robin1301 op 25 augustus 2017 07:45]

In NFS Hot Pursuit (de recentste versie) kon je die wel uit zetten.. dacht ik. Helaas was de hele menu-structuur in dat spel niet zo vlot als de auto's wat voor mij echt een afknapper is. Heb je daar wat van kunnen zien?
Nee, het was duidelijk een demo-setup. Je had in het 'hoofdscherm' twee keuzes: een race of de heist. Niet echt veel van de game of van het menu kunnen zien dus. Het geheel bevond zich in een niet zo interessante woestijn-setting. Maar als ik de screenshots zie, komt er in ieder geval ook een stad.
Verder voelde de auto niet echt lekker aan op de weg. Ik vond het principe van alles kunnen customizen in de garage van NFS (2015) wel fijn. Dat komt in dit deel gelukkig ook weer terug, getuige deze site van EA.
Dat actie wegstoppen in niet-interactieve cutscenes, dat moet eens stoppen in games.

Je kijkt ineens naar een film. Waarom niet zelf het juiste moment vinden dat je compagnon op die truck springt? Incl, voorzichtig manoeuvreren, tegenliggers ontwijken etc. Verzin eens goede mechanieken ipv saaie cutscenes die mij uit de actieve ervaring halen. Het is toch een game, geen film?
Vind het persoonlijk leuker om zelf onder hoge spanning naar een moment toe te rijden en dan relaxed te kunnen kijken wat mijn voorwerk dan als climax heeft.

Lekker gefocust blijven op het racen en niet er een actie game van maken waarbij je uit de auto stapt.
Dat was 1 van de dingen die The Run deed wat me iets minder deed (hoewel ik de game wel fantastisch vond)
Sinds Need For Speed Most Wanted al niet meer gespeeld, alleen rivals nog geprobeerd maar dat was niet echt mijn ding. Het voelde nooit echt als "mijn" auto.

NFS Underground 2 was echt mijn favoriet. Je kon de auto helemaal naar je hand zetten, en echt bijna alles aanpassen. Daarnaast vond ik de open wereld voor toen de tijd erg leuk.

Ik zou graag een NFS zien met customization options en een lekker grote open world map. En dan het liefst met multiplayer :)
Nou, dat is Payback dus?
Ik zie Payback meer als een actie game met auto's in de hoofdrol dan een echte race game. Ze proberen de Fast and Furious serie in een spelletje te stoppen.

Ziet er naar uit dat de focus verschuift van racen naar spektakel. Of dit iets gaat worden weet ik niet, we zullen zien als het spel uit is.
Je race't toch, dan is het een race game? Wat is volgens jouw definitie dan een race game?
Hij benoemt net waarom hij dit niet als een echte racegame ziet. Daar mag je het natuurlijk volstrekt mee oneens zijn, maar hij benoemt het wel.

Ik ben het tevens wel met hem eens. Heb een hoop NFS spellen gespeeld, denk sowieso de eerste 10 + de nodige daarna, en dit ziet er uit als een spektakel, diverse cutscenes enz met wat als doel?

Ik wil zelf wel het gevoel hebben dat ik een uitdaging heb, maar wanneer het race naar punt 1 en je krijgt een cutscene, race naar punt 2 en je krijgt je volgende cutscene enz is, dan haak ik af. Doe de actie dan op een manier zoals in GTA 5, dan vind ik het wel weer leuk.
Die cutscenes zullen sowieso maar bij een paar missies zijn, denk maar eens denken aan Carbon. Die had ook cutscenes, en die uit 2015 bijvoorbeeld. Eerste paar missies had je cutscenes, om de personages te introduceren, daarna nauwelijks tot geen meer.

En het is toch ook logisch dat ze nu juist de stukjes met cutscenes laten zien? Dat is toch ook het meest spectaculaire om te zien?

En als de cutscenes je sowieso niet bevallen, dan druk je een knopje in, en poef, weg cutscene :)
Deze discussie heb ik al een keer eerder gehad, en daar kom je niet uit.

Sommige mensen zullen beweren dat bijvoorbeeld mario kart, of GTA een race spel is.
Anderen beweren juist van niet.

Beiden hebben gelijk.

Ikzelf vind het gevoel tijdens het racen vooral belangrijk, wanneer dit goed uitgewerkt is merk je dat direct. Hierom vindt ik Mario Kart en GTA geen echte race games. Maar er zijn waarschijnlijk bosjes mensen die het niet met me eens zullen zijn.
Dan heb je het meer over het onderscheid tussen arcade racers en sim racers. Mario Kart is absoluut een race game, maar zeker geen race sim.
Ik denk dat GTA V nog betere handeling heeft dan deze game. In ieder geval zie ik in GTA niet continu een auto over de weg glijden in plaats van rijden...
Volgens mij heeft dat te maken met die identity crisis van NFS sinds.. heul lang.
Want in de basis is NFS gewoon flinterdun. (hard) rijden in exotics, in exotic environments. En niet te vergeten. De Cop cars als hindernis. Klaar.
Leuk concept, maar iets minder duurzaam dan bijv. Gran Turismo.

Grootste pre van NFS's was.. ze zagen er super goed uit. Vanaf NFS 2 denk ik? Want 1 had Screamer nog als concurrent, wat echt een lekkere arcade racer was overrigens. Maar vooral bij 3 met je Voodoo 2 kaart. Prachtig.

Probleem is:
a) exotics heb je in elke racer.
b) die mooie omgevingen ook.
c) het is visueel ook geen benchmark meer.

En al jaren proberen ze het op te leuken met inspiratie van andere racers, maar ergens vol voor gegaan. Underground misschien nog het beste voorbeeld en ook hetgeen je iederaan altijd over hoort. Alsof dat een beetje het begin is geweest van NFS. Misschien is dat ook wel het meest memorabel.

Eigenlijk vond ik de meeste interessante pogingen in het vinden van een nieuwe racer:
- Split Second
- Blur.

Waarvan Split Second er tof uitzag en Blur vooral echt wel lekker speelde
Ik denk dat het meerendeel wacht op het vervolg van Need For Speed Underground (2) 8-)
Elke keer probeer ik een NFS game in de hoop dat het dezelfde gevoelens oproept als dat NFSIII: Hot Pursuit mij gaf. Vrees echter dat dit er niet meer inzit. Tijden zijn veranderd en ikzelf misschien ook wel.

Zal deze wel weer proberen, maar ga er geen grote hoop op hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*