Door Jurian Ubachs

Redacteur

Star Wars Battlefront II Preview

Hands-on met campagne en multiplayer

Voorlopige conclusie

Zeker als de multiplayer van Battlefront II uiteindelijk te veel aanvoelt als die van het vorige deel, is het belangrijk dat de singleplayercampagne ijzersterk is. Om die conclusie te kunnen trekken, moeten we uiteraard meer zien en spelen. Het begin is echter lekker. Iden Versio is even veelzijdig als de gameplay die we tot nu toe hebben kunnen spelen, en de wetenschap dat het verhaal canon is, maakt het allemaal nog veel interessanter. Dat de game er nog iets beter uitziet dan zijn voorganger, die sowieso al prima oogde, is een fijne bonus. Met een paar veranderingen in de opbouw van de game heeft DICE de multiplayer al een paar verbeteringen gegeven, zelfs als de basisgameplay minder evolueert dan we zouden hopen.

Reacties (52)

Wijzig sortering
s het belangrijk dat de singleplayercampagne ijzersterk is
Als ze de hype kunnen waarmaken, en het qua kwaliteit en content in de buurt van SW Battlefront II (de originele) kunnen houden ben ik bang dat ik m'n boycot van EA kan doorbreken.

Maar ik kijk het nog even af. Tot nu toe klinkt alles te goed. Zolang er maar geen betaalde DLC wordt toegevoegd (of het moeten hele single player campaigns o.i.d. zijn. 10 tot 20tal uur speelplezier zeg maar)
Als het goed is komt er geen betaalde DLC in de vorm van MP content zoals maps etc.. Sowieso geen Season Pass meer.. Dat vind ik al enorm prijzenswaardig van EA.. Eindelijk snappen ze het dat het niet goed is om de multiplayer community zo te verdelen met DLC content..

Nu Activision nog, die helaas wel daar mee dorrgaat met o.a. De nieuwe CoD straks..
Exact. Alleen ben ik nog wat huiverig voor:
Als het goed is
Zou niet de eerste keer zijn wanneer E3 beloftes niet worden waargemaakt ;)
Daarom wachten we het rustig af.. Ik preorder niks..
Waarom exact een boycot op EA? (oprechte vraag)
Ik heb honderden uren in alle Battlefield games gestoken en Dragon Age Inquisition is mijn op een na meest gespeelde game ooit. Ik moet toegeven dat SW: Battlefront niet echt een succes was net als Need For Speed 2015 maar ik heb nooit een reden gezien om EA te boycotten...
Nou, er zijn best veel druppels geweest waardoor de emmer inmiddels is overgelopen. Dit plaatje geeft het eigenlijk misschien nog wel het beste weer.
Plaatje is goed uitgebeeld. Vele reboots of vervolg na jaren van EA games hebben minder functies of spelmodus en is er veel standaard veel content geschrapt dat later terug komt als een patch/DLC.
Dit is ook iets waar EA goed in is..
Ik heb ook veel uur zitten in Bf1, Bf2 Bf3 en Bf4
Ook kom ik soms vermakelijk gratis games tegen op origin.
Natuurlijk hebben ze wel een misser gemaakt met BF4 en Battlefront.
Ik heb de hoop nog steeds dat ze van hun fouten leren en het beter gaan doen. En naar de gamers luisteren. Ik vond Watch Dogs een veel groter fiasco, toen voelde ik mij echt genaaid.
Nu BF4 gepatcht is hoor en lees ik toch veel dat het nu echt een goede game is geworden.
games die bij release brak zijn tot het onspeelbare toe, dlc's die bij launch al klaar zijn en voor de helft van het aanschafbedrag erbij gekocht moeten worden etc. Hetzelfde trucje de hele tijd door, mensen worden er soms wat moe van. :)
Origin's introductie was voor mij de druppel. Het was in het begin oprecht spyware te noemen. Het maakte m'n NASsen, Servers, Printers etc wakker als ik het startte. Het verstookte 400MB aan uploads in de eerste 10 minuten dat ik Mass Effect 2 speelde, offline...

Daarnaast waren veel games gewoon niet meer te spelen nadat DLC werden geintroduceerd, was BF3 gewoon een matige game met name door de netcode en diverse "goed bedoelde" features en het starten met die gamebrowser enzo was ook gewoon waardeloos, wederom een manier om een plugin voor datamining te installeren.

Square Enix hetzelfde overigens, die plaatsen ook leuk cookies, buiten dat de executable er niets mee doet, plaatst ie die keer op keer opnieuw. (neem b.v. FF7 remastered - die game is zo oud dat online niet eens in de buurt komt ervan!)

==

Inmiddels heb ik hier wel een oplossing voor in m'n thuisnetwerk en dus heb ik voor TitanFall 2 Origin weer geïnstalleerd. Het is verbeterd, gelukkig maar.

BFront 1 heb ik dan ook gespeeld, omdat ik het voor 12,50 kon kopen mét alle DLC's. Een jaar na dato was het best aardig geworden moet ik zeggen. De performance is goed, de graphics zijn in orde en de gameplay is ook in orde, hoewel het niet echt balanced is. Nahjah prima. De unlock mechanismen zijn alleen nogal bizar, daar ben ik dan weer niet heel erg over te spreken.

Oh en ook leuk, tijdens die 40-50GB download, wordt je een simpele gameplay zouthouder geserveerd, min of meer automatisch. En die limit dan je download snelheid tot 2MBit. (of was het 2MB/s, geen idee meer) -> waarom?! Heb in de launcher ingesteld dat er geen limiet hoeft te zijn en dat het "LAN" netwerk speeds zijn. Game tutorial /warmup afgelosten en hop, weer 23MB/s download. (meh, ok, 50+ had leuk geweest, maar dat is meer een uitzondering).

Of ik BF2 ga kopen en wanneer hangt van de prijs. Ik koop geen games voor €50 en al helemaal niet voor €59, wetende dat ik nog eens zoiets voor DLC's hoef neer te leggen. Er zijn simpelweg teveel goede games voor €30-40 te krijgen.
Niet aan mij gevraagd.... Maar, voor mij was Harry Potter de reden om niet zo'n positief gevoel meer te hebben bij de naam 'EA'. (Ja, ik ben zo'n nerd die van HP houdt :P haha).
Het verhaal (boek) en de grafische elementen (film) waren al kant-en-klaar. Best knap om dan een slechte game te kunnen maken. EA is dat destijds prima gelukt! Ze hebben het gehele verhaal eruit gehaald en er een echt dodelijk saaie shooter van gemaakt...
Sindsdien kijk ik bij EA toch eerst de kat uit de boom voordat ik uberhaupt zou overwegen een spel te kopen van deze club...
Dat is met zo veel boek/film-vergamingen (is niet echt een woord, maar je snapt me wel). Zo heb ik in de tijd van LotR en de StarWars trilogie ook de bijbehorende games gespeeld, veelal door EA games. Die werelden zijn zo gigantisch, en er is zo veel materiaal en toch gaan ze zelf shit zitten te verzinnen om de game op te vullen. Daardoor klopt er geen hol meer van het verhaal (dat is toch tenslotte de reden dat je de game speelt, volgens mij) om maar te zwijgen over de rest van de mankementen die de games hebben.
Zoals je zegt: veelal door EA games... ;)
Westwood...

*insert indiana jones south park clips*
überhaupt knap dat je dragon age kunt spelen, na 50 uur begreep ik helaas nog niks van de bediening, het leek me zo' n vet spel

On (sub)topic; EA heeft bij mij ook altijd een minnetje, weet niet exact wat het is, meer gevoel
Het zier er uit alsof ze de orginele Battlefront II een reskin hebben gegeven. Maarja EA zit er achter dus ik ben tot noch toe niet meer dan cautiously mildy interested .
Dit is de Battlefront die de vorige had moeten zijn. Ook de [i][vooralsnog beloofde/i] gratis DLC die mensen kunnen downloaden, spreekt boekdelen. De SP ziet er een heel stuk beter uit, dan eerst, ook.

Nog geen pre-order, eerst maar eens de reviews afwachten.
Ik zou sowieso nooit pre-orderen. Mensen betalen voor een product dat nog niet eens af is slaat helemaal nergens op en het is niet alsof er schaarste is bij een digitaal product als deze.

De schamele pre-order bonuses zijn het zelden of nooit waard.
De laatste keer dat ik heb ge pre-orderd was denk ik nog met de release van Wrath of the Lich King toendertijd, haha.

Sowieso 2 maanden wachten met Battlefront, dan is er een tientje vanaf en heeft de multiplayer zich misschien ook al meer bewezen. Battlefield 1 werd na 3 maanden spelen al niet meer aangeraakt door onze vriendengroep.
Same here, wij zijn terug naar bf4. Is een behoorlijk goed spel geworden na al zn updates (en nog steeds), je kan echt verschillende klassen spelen. Bij bf1 zijn de verschillen tenklein.
Ik preorder alles wat me leuk lijkt. Preorder != Prepurchase.
Ik preorder ook alles, maar ik betaal pas als de game uit is zodat ik bij crappy reviews altijd nog bij release het spul kan terug sturen :)
Dat is het hele probleem, het ''lijkt'' jou leuk en grote AAA titels hebben zo alvast hun geld binnen. Ik heb het idee dat ze daardoor ook steeds minder moeite doen om nog goede en originele spellen uit te brengen. Ze weten toch wel dat ze het geld binnen krijgen.
Ze hoeven alleen maar series uit te melken en mensen kopen het toch wel.

Crysis 2 was het laatste spel wat ik gepreorderd had, en die viel voor mij zo zwaar tegen dat ik sindsdien eerst (p)reviews lees voordat ik een spel koop. Je kan hem alsnog de zelfde dag nog kopen en spelen als je zou willen...
1 titel:
No Man's Sky.
Helemaal mee eens, door preorders worden developers lui en vinden ze het wel prima want het geld is immers al binnen. Eigenlijk zou iedereen moeten stoppen met preorderen en eerst eens zien hoe goed een game nu daadwerkelijk is.

Dit dwingt developers, en vooral de AAA games om een goede game neer te zetten die ook echt af is.
Ik zeg expliciet nog pre-order is geen pre-purchase. Ik betaal nog nergens voor, mocht ik besluiten om mijn pre-order te houden krijg ik alsnog de pre-order bonussen/extras/etc. En voorrang op collector/deluxe/etc editions omdat ik een spel al lang in de pre-order heb.

[Reactie gewijzigd door Chester op 14 juni 2017 11:31]

Je kunt niet preorderen zonder van te voren te betalen op origin en vrijwel alleandere digitale platformen. Tegenwoordig is preorderen wel prepurchase.
Bij Microsoft wel. Daar wordt 10 dagen voor de release pas het bedrag in rekening gebracht, en het spul dus definitief. Voor die tijd kan je vrij annuleren.
Dus nog steeds 10 dagen van te voren betalen.
Ik heb een EA man aan de telefoon gehad en die verzekerde mij dat het geld ook echt op de datum van release wordt afgeschreven!
Ik denk dat de trade federation sterker is in deze versie zodat mensen de hele map kunnen zien, het is niet heel leuk als je dan eindelijk mag spelen, en je na 5 minuten weer weg mag.
Klopt, ze willen alle drie de fases van de gamemode laten zien en daarom hebben ze ervoor gekozen om sowieso de MTT in de eerste fase onverwoestbaar te maken.
Even voor de duidelijkheid: @raiders en @kilmanio hierboven hebben het specifiek over de pre-alpha build voor EA play. Daar is de MTT onverwoestbaar gemaakt zodat iedereen die de demo op EA Play speelt een hele game kan spelen en je niet dus na 1,5 minuut weer buitenstaat omdat je toevallig tegen een groep heel goede spelers zit te spelen. Verder zijn kennelijk heel veel dingen "turned up until 11" zodat veel mensen met bv. Darth Maul of Rey konden spelen.
In tegenstelling tot veel anderen heb ik deel 1 wel veel gespeeld. Was één van de weinige games waarvan ik de MP leuk vond. En blij toe, want een SP had het niet echt.
Deel 2 ziet er super mooi uit. Die gaat er vast wel een keertje komen.
Ja de multiplayer was goed in het begin, totdat de no-lifers hoog level werden, de dikste perks kregen en idioot veel skills.
Ik heb heel wat uren Battlefield in m'n handen maar ik kon het absoluut niet meer bijbenen in SW:BF multiplayer na +-2 maanden.

Battlefield 4 speel ik ook niet meer, teveel heli-pro's die je met geen mogelijkheid neerkrijgt.
Battlefield 1 speel ik ook niet meer, teveel vliegtuig en sniper-pro's die je met geen mogelijkheid neerkrijgt.

Het is ook wel een beetje een EA dingetje, overpowerde classes/wapens/perks.
(ik ben zeker niet de enige met deze klacht)

Ik zou deze, persoonlijk, dan ook vooral voor de single player kopen want de multiplayer wordt voor mij echt teveel vergalt door skill verschil.

[Reactie gewijzigd door Gman op 14 juni 2017 15:51]

men zou beter wat objectives erin steken zoals bij BF1
Dat zit er ook in. In het filmpje van Naboo zie je dat er een opdracht in beeld komt. ;)
Ik was zeer verrast hoe mooi ze de map naboo hadden nagemaakt, de gameplay zag er zeker veel beter en meer belovend uit dan deel 1.

Hopen op een lange goeie Single Player!
Pre orderen doe ik in ieder geval niet meer. Deel I was in het begin leuk met al die Star Wars geluiden, maar de gameplay bleek voor mij veel te repetitief.

[Reactie gewijzigd door Dionysiou op 14 juni 2017 08:51]

De rode "royal guard" (sentinel droid) en de eerste battle op Naboo klinken bekend. Misschien dat Motive weer wat dingen canon maakt...? ;)
Ik heb het waarschijnlijk gemist, maar is er ook een online coop campaign? Dat is wat ik aan deel 1 miste!
Kunnen we dan eindelijk Jar Jar vermoorden?? :D :P

Heb hier zeker zin in. En als de pre-order bonussen leuk zijn wie weet. :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee