Door Willem de Moor

Redacteur

ZenBook Pro en VivoBook Pro Preview

De een wat meer pro dan de ander

Vijf nieuwe laptops op de Computex

Asus heeft tijdens de eerste persconferentie van de Computex 2017 zoals gebruikelijk zijn nieuwste producten aangekondigd, maar anders dan in voorgaande jaren was Asus-topman Jonney Shih al na vijf laptops door zijn productaankondigingen heen. De laptops zijn onderverdeeld in de ZenBook- en VivoBook-series, en in beide series werd onder meer een Pro-versie aangekondigd.

Na afloop van de presentatie konden we met vele anderen de nieuwe laptops even bepotelen, maar helaas was van een snelle benchmark draaien geen sprake. De dienstdoende medewerkers die de laptops bewaken, staken een stokje voor het heimelijk inprikken van een usb-stick met benchmarks. Voor de Asus ZenBook Pro en de VivoBook Pro moeten we ons dus beperken tot wat indrukken en een opsomming van specificaties.

De nieuwe ZenBook Pro volgt de eerdere modellen op, maar biedt snellere processors en een videokaart-upgrade. Bovendien is de nieuwe lichting kleiner, dunner en lichter gemaakt. Datzelfde geldt voor de nieuwe lichting VivoBook Pro-modellen, die aanzienlijk dunner gemaakt zijn en een kleine cpu- en gpu-upgrade kregen.

UX550: de nieuwe ZenBook Pro

We beginnen met de ZenBook Pro, door Asus als de dunste ZenBook Pro ooit aangekondigd. De fysieke afmetingen behoren inderdaad tot de opvallendste kenmerken van de nieuwe Pro, want Asus heeft zijn best gedaan om de laptop flink te laten afvallen. De dikte is ongeveer tien procent afgenomen ten opzichte van de oude UX501, die 21,3mm dik was. De UX550, zoals de nieuwe serie genoemd wordt, is 18,9mm dik. Ook de breedte en diepte zijn geslonken, van 383 bij 255mm naar 365 bij 251mm. En, last but not least, ook het gewicht is flink afgenomen, van 2,06 naar 1,8kg. De laptop is in matzwart of donkerblauw verkrijgbaar, maar is zoals op de foto's te zien is wel een vlekkenmagneet, ondanks de driftig met poetsdoekjes in de weer zijnde Asus-medewerkers.

Scherm en rekenkracht

De flink smallere afmetingen ten spijt huisvest de UX550 nog altijd een 15"-beeldscherm. Vooral de schermranden aan de zijkanten moesten daarvoor flink slinken en meten nu nog slechts 7,3mm, wat Asus een NanoEdge-display noemt. De boven- en onderrand zijn respectievelijk 11,3 en 20mm groot, wat Asus in staat stelt de camera gewoon in de bovenrand te positioneren. De UX550 wordt in configuraties met fhd- en uhd-scherm geleverd, beide met een matte afwerking.

Die schermen worden aangestuurd door een Nvidia GTX1050 Ti of gewone 1050 met beide 4GB gddr5-geheugen. Daarmee krijgt de ZenBook Pro voldoende grafische rekenkracht om als instapgamelaptop dienst te doen. De videokaart wordt gecombineerd met een Kaby Lake-processor van Intel uit de H-serie, met de i7-7700HQ als topmodel, maar ook i5-processors zijn mogelijk. Het systeemgeheugen heeft eveneens een snelheidsupgrade gekregen en tikt nu op 2400MT/s. Configuraties met meer dan 16GB stelt Asus echter niet samen.

Opslag en accu

Wat opslag betreft valt er wel vrij veel te kiezen. De topmodellen krijgen een nvme-ssd van 512GB of 1TB, uiteraard via een pcie x4-interface. Onze hands-on laptops hadden een Sandisk SD8SN8U512G1002 en Hynix HFS256G39TND-N210A aan boord, respectievelijk een 512GB en een 256GB grote ssd, beide met sata-interface. De instapversies zullen het echter moeten doen met sata-ssd's die capaciteiten van 256 of 512GB kunnen krijgen. Met een instapprijs van 1299 dollar lijkt een sata-ssd van 256GB de meest logische, maar vrij karige optie. Een accu van 73Wh moet de UX550 zo'n tien tot veertien uur actief kunnen houden, afhankelijk van het gebruik. Asus heeft zijn laptops van een nieuwe snellaadtechniek voorzien, die de accu in 49 minuten tot 60 procent moet opladen. Die accuduur geldt overigens niet voor het topmodel, maar voor een i5-configuratie met 8GB geheugen, fhd-scherm en GTX1050.

Input en output

Het toetsenbord heeft een compleet andere lay-out gekregen en heeft niet langer een numpad. Bovendien zijn de toetsen van plastic in plaats van metaal, maar de lay-out is wel een stuk ruimer en minder in elkaar gedrukt. De chiclettoetsen typen prima en hebben een niet-geweldige 1,5mm travel. Wel viel op dat het toetsenbord op sommige punten een beetje meeveert, maar zorgwekkend was dat niet. De touchpad heeft een glazen toplaag gekregen en werkt fijn en responsief. In de rechterbovenhoek is een vingerafdruksensor aangebracht die samenwerkt met Windows Hello. Volgens een medewerker was voor een camera die dat ondersteunt, geen ruimte in de bovenrand van het scherm.

Hoewel de ZenBook Pro aardig is afgeslankt, heeft Asus nog redelijk veel poorten in de laptop ondergebracht. Zo zijn er twee usb 3.1 gen 1-aansluitingen met usb a-poorten en twee Thunderbolt-poorten met usb type-c-poorten. Daarmee laad je de laptop niet op, daarvoor is een reguliere aansluiting aanwezig. Ook heeft de UX550 een normale hdmi-poort en een gecombineerde audioaansluiting. Helaas is de sd-kaartlezer gekrompen tot een microformaat. Ten slotte heeft Asus net als in zijn hele nieuwe laptoplijn luidsprekers van Harman Kardon ingebouwd, die met z'n vieren een flinke bak geluid moeten opleveren.

Een dunne VivoBook Pro

Gloednieuwe series laptops kondigde Asus niet aan dit jaar, maar dunner, sneller en lichter was het devies, en dat geldt ook voor de nieuwste VivoBook Pro-serie. Waar de ZenBook Pro van dun naar dunner ging, kreeg de VivoBook Pro een veel dramatischer afslankkuur. De voorganger was namelijk een stevige 29,9mm dik, maar de nieuwe VivoBook Pro is nog maar 19,2mm dik. Dat is gewoon een nette ultrabookdikte, zeker voor een 15"-er. De overige afmetingen zijn voor de N580, zoals de nieuwe versie heet, ook iets kleiner geworden: van 383 bij 260mm naar 380 bij 256mm. De aluminium unibodylaptops wegen ook iets minder: 2,2kg in plaats van de oude 2,53kg.

Dat de behuizing van het beeldscherm behoorlijk kan torderen of flexen is een beetje jammer, maar kunnen we een laptop die zeer nette specificaties meekrijgt voor een instapprijs van 799 dollar, niet echt kwalijk nemen. Het beeldscherm is een ips-paneel met fhd- of uhd-resolutie en heeft geen ultrasmalle randen, zoals de smallere ZenBook Pro. De laptop wordt uitgerust met een losse gpu, maximaal een GTX1050M, dus ook daar heeft de UX550 een streepje voor.

Hardware

Aan rekenkracht moet het niet snel ontbreken, want net als de duurdere ZenBook Pro is de VivoBook Pro configureerbaar met een Kaby Lake i7-processor uit de H-serie. Voor de instapprijs hoef je uiteraard niet de i7-7700HQ te verwachten, maar wel een i5-7300HQ. De H580 zou met maximaal 16GB ddr4-geheugen op 2400MT/s uitgerust kunnen worden, maar een van de demo-modellen had 32GB aan boord.

Op het gebied van opslag moet de VivoBook Pro ook wat concessies doen. Zo zijn er modellen verkrijgbaar met een, schrik niet, harde schijf van 500GB, 1TB of 2TB. Gelukkig lijkt dat gecombineerd te worden met een, weliswaar via een sata-interface aangesloten, ssd van 128, 256 of 512GB. Het demo-model dat we bekeken, had een 2TB-harde schijf van Seagate, de st2000lm007-1r8174 met 5400rpm, en een Micron-ssd van 512GB, de micron-1100-mtfddav512tbn, een tlc-drive met sata-aansluiting.

Touchpad en toetsenbord

De touchpad is ook bij de VivoBook Pro voorzien van een vingerafdruklezer voor Windows Hello en functioneert verder goed. Het toetsenbord is met een numpad wat uitgebreider dan dat van de ZenBook Pro UX550 en wat lay-out betreft meer vergelijkbaar met het toetsenbord van de oude ZenBook Pro en met dat van de VivoBook Pro, en dus wat krapper. De toetsaanslag was in orde met 1,4mm travel, maar de behuizing veerde wel redelijk mee, veel meer dan bij de duurdere ZenBook Pro. Naast het toetsenbord zitten de enige twee luidsprekers, wel van Harman Kardon, die de N580 aan boord heeft.

De VivoBook Pro heeft ook een aanzienlijk kleinere accu aan boord van 47Wh, die wel weer over fast charging beschikt om voor 60 procent te worden opgeladen in 49 minuten. De poorten zijn iets minder geavanceerd, met slechts één usb 3 type-c-poort zonder Thunderbolt-ondersteuning en één usb 3.1-poort met type-a-aansluiting. De overige twee usb-poorten zijn usb 2-poorten. Verder zijn er een hdmi- en gecombineerde audiopoort aanwezig en in tegenstelling tot bij de ZenBook Pro is de kaartlezer geschikt voor normale sd-kaarten. Ook heeft de VivoBook Pro een gigabitnetwerkpoort, die de duurdere Pro niet heeft.

Een beetje pro of meer pro?

De ZenBook Pro is een stuk dunner en lichter geworden, en heeft specificaties meegekregen die de laptop geschikt maken als zeer draagbare gamelaptop. De instapprijs lijkt met 1299 dollar in orde, maar reken erop een stuk meer te betalen voor een configuratie met i7, 16GB geheugen en een flinke nvme-ssd. De bouwkwaliteit lijkt dik in orde en het ontwerp is niet langer zo afwijkend in de ZenBook-serie als de oude Pro was.

Het is wel jammer dat er geen volledige kaartlezer aan boord is, maar daar staat een lange (beloofde) accuduur met snelladen, stevige specificaties en een vrij compacte laptop tegenover.

De VivoBook Pro lijkt de winnaar van de afslankrace, met een centimeter dunner ontwerp, ofwel een derde eraf ten opzichte van zijn voorganger. Aan het formaat is weinig gedaan verder, maar met een instapprijs van 799 dollar lijkt de VivoBook Pro een interessante, krachtige en betaalbare laptop te worden. Het is alleen afwachten wat de configuraties met ssd gaan kosten, want met een ssd van 128GB of wellicht zelfs alleen een harde schijf kun je natuurlijk niet aankomen. Een i3-7300 met een mat fhd-ips-scherm in een aantrekkelijke behuizing en met volop connectiviteit maakt van de VivoBook Pro wel een interessante laptop om in het oog te houden.

Reacties (47)

Wijzig sortering
Ik vraag me af waarom n laptop een grote harddisk _moet_ hebben? 128 gb is voldoende voor het meeste werk. Af en toe een spelletje maar niet n volwaardige game pc. Voor veel opslag zijn juist NASsen een oplossing. Ik ga echt niet al mijn fotos op mijn laptop bewaren.
Gepruts met zo'n klein schijfje, geen ruimte voor films op vakantie, leegtrekken van je foto camera, spelletjes en Windows update.
Als je dan toch al je laptop meeneemt kun je toch ook prima een externe hdd meenemen? Voor ~60,- heb je al een mooie slanke 1TB externe hdd met usb3.0. Gebruik zelf geen laptop maar ik zou echt geen mechanische schijf erin hoeven hoor.
Mechanische schijf? Gewoon een redelijke SSD.
Precies, een 1TB SSD van gemiddelde prestaties kost niet zoveel meer tegenwoordig. Altijd meer dan een HDD, maar dat spreekt voor zich. Het is niet meer de € 1.000+ van nog niet al te lang geleden.
Mja ik snap jullie wel hoor, maar als we het hebben over 'opslag voor vakantiefotos' of 'een filmpje kijken' ed. dan heeft een SSD niet echt enorm veel meerwaarde... gamen ja, maar gebruik je daar een laptop als deze 2 echt voor?... Als je al dusdanig over je gameperformance zorgen maakt dat je een SSD wilt aanschaffen waarom dan niet een betere game-laptop? heb je meer aan denk ik zo. :+
SSD performance is niet gebonden aan gaming hoor. Daarnaast is performance ook niet de enige graadmeter, bij lange na niet zelfs. SSD's zijn namelijk ook flink zuiniger qua stroomverbruik, schokbestendig en volledig geluidloos.

Als je daarnaast wel even de prestaties meeneemt, dan geldt ook voor foto's dat deze bijna instant gelezen worden en dus ook getoond. Snel door je foto's bladeren, ook al heb je het over 12 MP foto's van de gemiddelde smartphone, die zijn toch al een paar MB per foto. En het snel er doorheen scrollen met previews/thumbnails zorgt er wel voor dat een HDD dat niet bij kan benen met de (naar verhouding) gigantisch hoge latency. Een HDD floreert bij grote bestanden lezen/schrijven, waar een SSD de grootste winst pakt bij kleine bestanden en veel achtereenvolgende lees/schrijfacties.
Ik ben blij dat ik 250GB in mn laptop heb, dan kun je tenminste nog wat programmas installeren. Aan 128 heeft de gemiddelde gebruiker denk ik wel genoeg, maar die hoeft ook geen laptop van 800+ euro. Wat ik kwalijk vind is dat die ene laptop geneens een volledige SD kaartlezer heeft. Moet je moeilijk gaan doen als je een 3D printje wilt maken of gaan knoeien met een USB kabeltje dat veel slomer is als je je fotos van je camera af wilt halen
Het is los inderdaad maar een usb3 kaartlezer werkt prima. Niet iedereen gebruikt SD kaartjes. Mijn canon heeft CF kaarten die passen toch al niet in de meeste interne kaartlezers.
Begrijp me niet verkeerd, die kaartlezers mogen best ingebouwd zijn maar het is geen criterium voor mij bij het uitzoeken van een laptop.
Ik heb ook maar 128GB in mijn HP sleekbok. Meer dan genoeg voor mij.
Ik heb zelf een Zenbook Pro van de vorige generatie, en heb deze uitgerust met een 2TB normale harddisk en 512GB nvme-ssd.
Vind het zelf heerlijk om altijd en overal alles bij de hand te hebben, ook zonder internet-aansluiting of zonder extra usb-sticks of harde schijven mee te moeten nemen.
Beetje jammer toch, ze hadden er gewoon zo'n lezer in kunnen doen waar je kaart uit blijft steken, heb je op een macbook volgens mij ook. Ik zou zelf liever een paar poorten teveel hebben dan met een lading conversieblokjes mee te moeten nemen
OS heeft bij mij alleen 70GB van de 120GB SSD. Maar alle content er omheen is op externe HDD's !!
Als je een clean install doet en dan alle updates draait kom je denk ik wel op minder uit.
Op een tablet met 32 of 64 gb opslag past ook gewoon Windows 10 en dan heb je nog best een stuk ruimte over.

[Reactie gewijzigd door lololig op 30 mei 2017 08:47]

Voor alleen het OS en software zou het voor iedereen wel moeten kunnen lijkt mij ook. Echter het gros van de gebruikers wil ook data op hun computer zetten, en daarmee wil het nog wel eens snel gaan wat opslagruimte betreft.

Zou je natuurlijk ook extern kunnen opslaan. Maar ja, daar heeft het gros van de gebruikers geen boodschap aan.
Daarvoor heb je dus de cloud of een andere manier van extern opslaan. Alles bereikbaar van alle apparaten, maar niet alles aanwezig op alle apparaten, werkt goed genoeg meestal.
Precies! Een NAS-je bijvoorbeeld. Is al je data van elk device wat je hebt beschikbaar.
Je hebt opzich wel een punt. hoewel ik nu net genoeg heb aan 750 gb, zou ik het ook met 256 kunnen doen, waarbij ik dan wat sneller m'n date transfer naar een (of twee) HDD. Het is maar net wat voor bewaardwang je hebt, in principe heb je heel veel data niet meteen nodig.
128Gb is gewoon veel te krap en daar loop je op den duur gewoon tegen aan, denk maar aan software updates en systeem upgraded. Dan zit je er snel genoeg boven die 128GB.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 29 mei 2017 21:53]

128 is veelte weinig samen met productiviteit software (office etc, camera software, photoshop noem het maar op) en OS heb je al snel 100GB Vol. Mij laptop heeft een 256GB ssd waarvan 130GB vol is en ik gebruik mijn hdd voor opslag maar alsnog heb ik 130GB gebruikt van de 256GB.
Ik ben akkoord met je drZymo, hoewel ik het iets anders inricht: al m'n serieuze werk doen ik gewoon op een desktop met voldoende opslagcapaciteit en processorkracht. Een laptop als deze is prima voor onderweg, als je op vakantie bent of een project hebt.

Maar de meeste mensen hebben slechts één apparaat en dan is 128GB inderdaad te krap.
Puur omdat jij het niet nodig hebt, wil niet zeggen dat het een nadeel is om meer opslagruimte aan boord te hebben.
Ik snap niet waarom andere laptop fabrikanten nog steeds niet ècht de strijd aan kunnen tegenover het uiterlijk en degelijkheid als bv een Macbook Pro. Het ziet er allemaal nog altijd goedkoop uit, brushed aluminum... echt? Goedkope spuitbusverf gespoten knoppen, het geheel ziet er gewoon echt dope uit. En die kleuren... :'(

Is dit omdat ze dit gewoonweg niet kunnen? Of is een behuizing zo gelikt maken als Apple's producten zo verschrikkelijk duur?

Geen Apple fanboy post, wel kritiek.
Wat dacht je van de Dell xps 15? Goede hardware, prijs/prestatie verhouding veel beter dan een MacBook pro, mooi beeldscherm met dunne randen, lange accuduur en een goede bouwkwaliteit.
De Surface Book is wat dat betreft de directe Windows tegenhanger van Apple MacBook. Zelfde kwaliteit afwerking (misschien zelfs beter) maar de prijs is ook vergelijkbaar hoog (of hoger). Op de Windows markt echter zijn er niet veel mensen die dergelijk geld willen uitgeven helaas dus zullen fabrikanten consessies in (oa) bouwkwaliteit doen om de vraag in de markt te bedienen.
Asus lijkt mij deze laptops echt te willen gaan prijsvechten. Wil je goed afgewerkte laptops dan kun je echt wel bij tig fabrikanten terecht, HP bijvoorbeeld, of Dell of Microsft, Fujitsu en ga zo nog maar even door.
Ik word niet echt wild van de afwerking en de bouwkwaliteit van de Zenbook Pro, ziet eruit als een 13 in een dozijn 600 euro laptopje.
Tja, is dat niet zo'n beetje 95% van de laptops in omloop? Allemaal is het rommel wat betreft uiterlijk. Beeldkwaliteit is vaak ook om te janken. Wat dat betreft hoef je bij een Apple product je daar geen zorgen over te maken. Bij het gros van de andere laptops helaas wel.

En maar de nieuwste hardware er in stampen, alsof dat het enige is dat tegenwoordig nog telt.
Ik vind dat het wel meevalt, mijn vivobook is dan wel niet de mooiste, maar zeker niet lelijk. En hij is ook goed gebouwd ook nog.
De Vivobook die hier getoond wordt vind ik persoonlijk ook fraaier ogen dan die Zenbook Pro. Komt bij dat die numerieke toetsen best wel gemakkelijk zijn in tal van toepassingen.
Apple verkoopt nog laptops met een tn display. Oftewel juist daar moet je je zorgen maken over de beeldkwaliteit.

En tja, uiterlijk is persoonlijk. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik Apple producten lelijk vind, maar ze gaan qua uiterlijk vaak wel erg op safe.
Ze verkopen ook laptops met ips scherm.
En maar de nieuwste hardware er in stampen, alsof dat het enige is dat tegenwoordig nog telt.
om eerlijk te zijn vind ik de snelheid en werkbaarheid van een laptop belangrijker dan hoe die er uit ziet. als het toetsenbord maar goed werkt, touchpad goed werkt, en het scherm goed te lezen is en scherp met snelle hardware mag de look van mij best goedkoop zijn.
Lol voor 600 euries koop je geen Apple laptop. De goedkoopste die ik recent zag was een 899 euro air met niet eens een full HD scherm.
De prijzen waarvoor je een MacBook pro koopt, krijg je echt ook heel behoorlijke hardware in de rest van de laptops. (zo niet beter)
Heeft deze nou wel of geen ventilator?
Ga er maar vanuit dat beide laptops op zijn minst 1 ventilator hebben. Ik heb de 2e Zenbook Pro (6700hq en 960m) en die heeft er 2 in zitten.
Wat een afschuwelijke kleur zeg. Misschien is het beter in het echt, maar damn, ik heb in tijden niet zoiets lelijks gezien.
Ieder zijn ding. De ZenBook 3 was donkerblauw/goud. Veel mensen vonden het afzichtelijk, ik vond het prachtig uniek.
staat nog in de grondverf
Toch een zonde bij de Zenbook dat er voor het opladen niet gekozen is om via de Thunderbolt 3 poort op te laden.

De zoveelste nutteloze oplader!

Stel dat ik toch via TB3 wil opladen, moet dat toch lukken?
De UX550 wordt in configuraties met fhd- en uhd-scherm geleverd, beide met een matte afwerking.
Mag ik zeggen dat die schermen er op de foto's toch echt glanzend uitzien? :-)
Geen ingebouwde camera, vaarwel videoconferencing met Skype. Wat een prutsers omdat niet in te bouwen. Een tevreden Zenbook UX305 fanless user.

[Reactie gewijzigd door RAAF12 op 29 mei 2017 22:21]

Nu vraag ik me af waar je dat vandaan haalt. Volgens mij hebben beide laptops toch echt een camera aan de bovenkant van het scherm. Dat de ZenBook Pro geen Windows hello camera aan boort heeft, heeft niets te maken met het al dan niet kunnen skypen
"Ook heeft de VivoBook Pro een gigabitnetwerkpoort, die de duurdere Pro niet heeft." Beetje muggenziften, sorry. Verder is de vraag wanneer de laptops beschikbaar zijn in Nederland en waarom is er geen 17 inch Vivobook Pro komt... Daar zit ik namelijk op te wachten...
Ow dan heb ik dat niet goed begrepen, waarom past een camera die Windows Hello? heeft niet? Zijn die zoveel groter in bouwvorm? Mooi dat er wel een gewone cam inzit. Ik dacht dat Windows Hello software was en geen hardware.

[Reactie gewijzigd door RAAF12 op 29 mei 2017 22:26]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee