Tja... je kan ben elke review wel weer hetzelfde commentaar gaan leveren....
Gelukkig maar .....

(Het is trouwens wel als opbouwend commentaar bedoeld.)
Je kan wel zeggen dat alle benchmarks non productieve programma's zijn die 'geen enkel' doel dienen, maar is dat niet per definitie waar bij een benchmark? ......Ze zijn allen echter wel gebaseerd op programma's die je in de real world kan gebruiken. Sysmark is gebaseerd op een groot scala aan programma's zoals je zelf ook wel weet.
Een script ('SysMark' ..... 'Winstone' ...... etc) die op een ondoorzichtige wijze een selectie aan programma's aanstuurt, noem ik nutteloos. 10x Filter A geeft een ander resultaat dan 10x Filter B. Welke methode wordt gebruikt? Ik kan er niets mee. Volgens mij kan niemand er iets mee.
Een programma als standalone, met een duidelijke omschrijving van de gebruikte plugins/filters, daarentegen geeft voor iedereen een duidelijk beeld: In filter A is het beestje langzamer, in filter B is het beestje sneller.
De scriptjes verschaffen juist in dat opzicht geen enkel detail. Uit de Sysmark Whitepaper:
".....the user imports the rendered image into Photoshop 7.01, modifies it and saves the results......" of
"...the user edits it and creates special effects using After Effects 5.5.....". Hier kun je dus niets mee. Als hier gekozen is voor
"modifies it" waarbij de Netburst architectuur een voordeel heeft, maar ik juist die
"modifies it" gebruik waarbij een K8 sneller is, heb ik dan wat aan de resultaten van Sysmark? Nee, maar/want als ik een keuze moet maken aan de hand van de voorgeschotelde getallen van Sysmark, zou
ik een verkeerde keuze gemaakt hebben.
Verklaar mij anders eens de exact tegenovergestelde resultaten van Sysmark versus Winstone?
PCMark audio conversion is gebaseerd op de Ogg Vorbis Libaries van xiph.org en de Video compression test maakt gebruik van DivX 5.0.5.
Waarom alleen Ogg Vorbis? Alleen DivX? Geen MP3 conversion? Geen Xvid? Daar waar juist tegenovergestelde resultaten behaald worden zoals o.a.
hier te zien is. Een eenzijdige belichting.
Beter is het trouwens, om de conversie te doen met een programma als DVD2AVI, virtualdub of iets dergelijks. Deze worden ook "echt" ervoor gebruikt .
De procedure van PCMark is eigenlijk ook ondoorzichtig. Alhoewel een codec eigenlijk 1 enkele functie bezit (terwijl programma's als premiere en after effects zo multifunctioneel zijn dat de uitkomst gewoon bijna te sturen is), en er dus
weinig te sturen is (CBR, VBR, multipass, singlepass etc.)
Sciencemark gebruikt algoritmes die veel gebruikt worden in wetenschappelijke simulaties, CineBench is wederom gebaseerd op een real world programma, en Farcry is logischerwijs gebaseerd op de game.
Deze programma's zijn inderdaad veel bruikbaarder als benchtools. In het geval van sciencemark misschien als analyse van een architectuur (voor simulaties word waarschijnlijk de code specifiek geschreven, maar die zal natuurlijk nooit gelijk zijn aan de code in Sciencemark. Hooguit gelijkend), om de sterkte- en zwaktepunten aan te duiden.
Cinebench is ook bruikbaar. Alhoewel dit eigenlijk ook een multifunctioneel programma is (die je niet kunt uitdrukken in een enkel getal).
Farcry spreekt voor zich: Alhoewel ik de resultaten wel vreemd vind als ik een dozijn andere sites bekijk.
Tevens vraag ik me af wat je bijv. vind van de reviews van bijv. AnandTech aangezien onze selectie van benchmarks simpelweg een subset is van de selectie die hun hanteren.
Hun gebruik van Sysmark, Winstone e.d vind ik ook ronduit slecht (dit geld voor elke site die die programma's gebruikt). Maar daarnaast zijn er wel zoveel aanvullende bruikbare benchmarks, dat deze de review toch goed maken.
(Ik heb trouwens Anand wel eens gemaild hierover, net als THG. Ik kreeg niet eens antwoord terug.)
Mijn stelling is gewoon dat deze script- en benchtooltjes voorgoed gedumpt moeten worden (of hooguit gebruikt als analyse tool, geheugen bandbreedte e.d.).
Wat betreft
"Tja... je kan ben elke review wel weer "..... ik zal erover ophouden. Maar ik zou het mooi vinden als je in aankomende reviews bijv. eens een tiental games meeneemt. Een tiental codecs/encoders (Divx, Xvid, Canopus Procoder, Cinemacraft Encoder etc.) Of eens een projectje in Premiere/Photoshop/After Effects/Maya/Lightwave maakt. En dan elke specifiek onderdeel in tijdsduur weergeeft (voor zover mogelijk).