Door Willem de Moor

Redacteur

X2 Siryus-behuizing Review

Are you serious?

Conclusie: voor grote beurzen

Dat de X2 Siryus tegenvalt, is inmiddels wel duidelijk. Je betaalt een aanzienlijke prijs voor een behuizing die dat niet rechtvaardigt. Daarbij schiet onder meer de kwaliteit tekort. Zo is de afwerking van de behuizing geenszins wat je van een bijna driehonderd euro kostende behuizing mag verwachten. Als je bijna je vingers snijdt aan een aluminium plaat, het glas niet mooi uitlijnt met de schroefgaten en je de beschermfolie niet kunt verwijderen zonder de behuizing te demonteren, gaat er iets niet helemaal goed bij de kwaliteitscontrole.

En dat zijn maar een paar punten. Daarnaast is de verf niet overal even netjes aangebracht, zitten sommige onderdelen los, zoals de montageplaat voor koelers, en schort het aan oog voor detail, zoals de manier waarop de frontpaneelkabels zijn verwerkt. Bij een behuizing in een normale prijsklasse is dat allemaal overkomelijk, maar van een behuizing die als premiumproduct wordt verkocht, mag je ook premiumkwaliteit verwachten.

Op het gebied van features ontbreekt eveneens nogal wat. Er zijn slechts twee 3,5"-drivebays, die ook nog eens van bedroevende kwaliteit zijn. Weinigen zullen 5,25"-drivebays missen, maar ook die zijn er niet. Ventilators, of ten minste een fancontroller, zijn evenmin meegeleverd en als je zelf aan de slag wil, ben je beperkt tot 120mm-ventilators. Voor je kabels ben je aangewezen op de summierste vorm van kabelmanagement, die niet veel meer inhoudt dan een tunnel voor je voeding en wat oogjes om cableties aan vast te maken. Met glazen zijpanelen valt elk kabeltje op, dus meer opties om die netjes weg te werken hadden niet misstaan.

We kunnen dan ook niet anders dan concluderen dat de X2 Siryus niet zozeer voor eindgebruikers bedoeld kan zijn, maar puur als eyecatcher voor hardwareverkopers. Op een beurs, boven op een pilaar om dure hardware tentoon te stellen en brute systemen te demonstreren, misstaat de behuizing niet. Dan moet alles goed opvallen en dat doet de Siryus ontegenzeggelijk. Voor privégebruik kunnen we de meerprijs van het design, waar je van kunt houden of niet, echter moeilijk rechtvaardigen, zeker gezien de minpunten.

Samengevat

X2 heeft naar eigen zeggen met de Siryus een behuizing ontwikkeld die hoogwaardige materialen, vakwerk en ontwerp verenigt. Over het ontwerp kun je, zoals bij smaak, twisten, maar de kwaliteit en het vakwerk zijn lastig te ontdekken. Er zitten nogal wat afwerkfoutjes in de behuizing, zoals slecht passende onderdelen, scherpe randen en rammelende componenten. Tel daar een armzalige featureset, zoals het ontbreken van ventilators en plaats voor enkel 120mm-ventilators, en slecht benutte ruimte bij op, en je krijgt een behuizing die veel te duur is voor wat hij biedt.

Getest

X2 Siryus

Prijs bij publicatie: € 260,-

Bekijk product

Reacties (96)

Wijzig sortering
Bij producten in deze prijsklasse is afwerking alles, 4,5 vind ik nog heel royaal, ik zou niet hoger komen dan een 3 voor het unieke ontwerp.
Niet afgewerkte randen aan aluminium platen is gewoon geen excuus voor te bedenken.

Dat die kabels er aan de "bovenkant" uit komen i.p.v. onderkant vind ik ook een rare keuze. Dat krijg je éénmaal aansloten nooit meer elegant weggewerkt.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 23 april 2017 20:12]

Ik heb dat op mijn silverstone fortress 3. En is eigenlijk heel fijn hoor.
Jou Silverstone heeft daar een afdekkap voor en dus zie je er niets van, dat zit bij deze case anders.
Is dat wel gezond harde schijven zo schuin laten draaien?
Ja, dit maakt niks uit.
Praktisch elke NAS heeft toch bijv. ook verticaal geplaatste schijven?

https://www.howtogeek.com...tion-affect-its-lifespan/
Er werd mij altijd verteld dat je ofwel een HDD verticaal plaatst ofwel horizontaal maar nooit op 45 graden of dergelijk. Dit zou nefast zijn voor de levensduur van de HDD.
Logischerwijs is een HDD verticaal het minst onderhevig aan krachten dan centrifugaalkrachten.
Horizontaal (liggend dus) gaan de platen 'hangen', iets dat je bij verticaal niet hebt.
Klopt inderdaad, de lagering slijt sneller waardoor de levensduur beperkt wordt. In de tijd dat laptops nog mechanische harde schijfen hadden, gingen die ook reletief snel stuk in een docking station dat hem te schuin plaatste.
De krachten op de lagers zijn iets anders anders dan bij horizontale plaatsing, dat kan logischerwijs gevolgen hebben, dit geld dus ook voor verticale plaatsing, maar het effect zal niet accuut zijn en eerlijk gezegd moet ik de eerste hardeschijf nog tegenkomen wiens lagers zijn versleten voordat de rest van dat ding er mee nokte. Hardeschijven moet je gewoon verversen om de 3~5 jaar om een beetje relatieve zekerheid te houden dat het spulletje foutloos blijft lopen.

Mind you, als je 300 euro voor een designercase gaat neerleggen stop je er vermoedelijk gewoon SSD's in... ook voor je massa opslag.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 24 april 2017 09:04]

Mind you, als je 300 euro voor een designercase gaat neerleggen stop je er vermoedelijk gewoon SSD's in... ook voor je massa opslag.
Die logica zie ik niet. Deze kast is misschien 4x zo duur als reguliere kasten, bij SSD's tegenover HDD's is dat ruim factor 10. En dan hebben we het bij 4TB over een verschil van 1300 euro...

Nee als je 200 euro te veel uit geeft voor een kast is het niet vanzelfsprekend dat je dan ook maar 1300 euro meer gaat uitgeven voor je opslag...
4TB is dan ook best wel even wat schijfruimte... ik zou dat eerder in een NAS steken.

Een SSD van een TB kost iets meer dan 300 euro dat is geen factor of 10 meer dan een 1TB HDD eerder diezelfde 3 of 4, lijkt me al met al niet mega onredelijk dat je daar voor kiest als je in een hoger prijsklassement je PC aan het samenstellen bent want niet iedereen heeft 4TB nodig.
Ik koop i.i.g. al jaren geen HDD's meer maar ik ben met 500GB storage ook wel voorzien voor een jaartje of 10 maar misschien ben ik dan niet doorsnee genoeg. Als je om één of andere reden nog mega volume's disk space nodig hebt is het allicht nog niet economisch om dat met SSD's te doen nee...

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 24 april 2017 17:09]

4TB is dan ook best wel even wat schijfruimte... ik zou dat eerder in een NAS steken.
Alleen dat matched niet met dat je eerder zegt dat de massa opslag in de PC zelf dan ook maar even in SSD uitgevoerd kan worden...

1TB kan ik persoonlijk geen massa opslag noemen in ieder geval, dat is mijn SSD met windows er op ;) Maar die opvatting zal inderdaad per persoon verschillen

PS daarnaast heb je het dan nog steeds over factor 6 bij een 1TB HDD/SSD

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 april 2017 17:24]

In die link geven ze alleen aan dat het geen probleem is als je de harde schijf 90 graden draait, dus dit geeft geen duidelijk antwoord bij een hoek van 45 graden. Alleen bij Maxtor staat de melding "90 degrees preferred, but in real world, whatever." wat aangeeft dat zelfs hun liever zien dat je de harde schijf alleen onder hoeken van 90 graden doet plaatsen.

Persoonlijk vraag ik mij ook wel een beetje af welk effect zwaartekracht heeft op de leeskoppen en zwenkarm over een langere periode. Daarnaast is de vraag of de leeskop al een minimale afwijking kan hebben bij een andere positie, dit kan bij slijtage over een langere periode een grote rol spelen.
Nee, maakt volgens mij weinig uit. Voor de productreview: Aerocool Qs-200 Advance review door teacup review heb ik dat wel eens uitgezocht. In die kast werden hard disks verticaal geplaatst. Ik moest toen tot de conclusie komen dat invloed van de oriëntatie van de zwaartekracht klein was en in de orde van grootte van de centrifugaalkracht die de harddisk zelf al opwekt.

Dat fabrikanten het niet aanraden heeft meer te maken met dat ze het met tests niet hebben kunnen waarborgen. Ze dekken zich om die reden in door te zeggen dat het verstandiger is om de hard disks in loodrechte hoeken te plaatsen. Deze oriëntaties worden wel met tests gewaarborgd. Dit wil niet zeggen dat een willekeurige hoek niet werkt. De lagering van hard disks (FDB Fluid Dynamic Bearings) garandeert een goed bevloeiing wel. Zwaartekracht is hierbij vergeleken een kleine invloed.
Nee dat is het niet. Sonmige hardeschijven hebben een vloeistof lager, Dit werkt het beste bij een rechte hoek. Plat, haaks of ondersteboven dus. Een hoek van 45gr zorgt voor een ongelijke krachtverdeling. Dit is echter pas op de lange duur merkbaar, als je er al ooit problemen mee gaat krijgen binnen de lifespan van de pc.
Lijkt mij niet bevordelijk. Tenzei je ze er nooit uithaalt en weer in een normale positie zet, dan zou het kunnen blijven werken. Verplaats je de disks later naar een andere kast in een andere positie, is de kans groot dat de harddisk spontaan overleid.

Heb het wel eens meegemaakt, gelukkig niet met eigen harddisks daar ik die altijd horizontaal heb.
Wat een lelijke kast zeg....ziet eruit als een transformer die was begonnen met uitvouwen en binnen een seconde vast sloeg....in dit geval door slechte afwerking op diverse punten dan :)

Over smaak valt niet te twisten inderdaad, maar wat mij betreft heeft degene die dit ontworpen heeft...geen smaak.

En dan ook nog zo achterlijk duur......kan me niet voorstellen dat dit in grote getalen verkocht gaat worden.
Ik zie hier ergens wel een beetje In-Win trekjes in maar dan geheel over-the-top en samengevoegd met andere design elementen die gewoon totaal niet bij elkaar passen zoals dat drielaags "front panel" dat in een andere hoek staat dan de voorkant van de daadwerkelijke behuizing, maar de handvaten aan de andere kant lopen dan wel weer synchroon?

Toch wel fijn dat X2 inmidels in ieder geval een beetje probeert met zijn eigen designs te komen in plaats van de gebruikelijke OEM kastjes met voorpanelen ehmm... "geïnspireer door bekende merken"
http://i.imgur.com/zAwCupR.jpg

Eigenlijk vind ik het ook ergens wel weer plezant om een slechte review over dit bedrijf te lezen, gezien de bovenstaande afbeelding.
Door die materiaalkeuzes en ook hoe het glas vrij wordt geplaatst is de associatie met In-Win inderdaad snel gemaakt. Een compliment dat ze van mij krijgen is dat ze trachten er een eigen draai aan te geven, en dat ze de durf hebben om iets anders te doen. Bij die foto van de zijkant genomen krijg ik wel een indruk van wat ze hebben trachten te vangen. Zelf krijg ik bij die foto een associatie met snelheid door de slede die de 45 graden hoeken deels afdekt en de stroomlijn vorm van de dikke aluminium profielplaat.

Je vangt in je reactie wel mooi de inconsistentie van het ontwerp. Ik denk ook dat die de oorzaak is voor de "onrust" die de tweakers ervaren in deze kast. Ook aan de aansluitingen kant gaat die onrust trouwens verder, want de voeding ligt gelijk met het plaatoppervlak, terwijl de moederbord aansluitingen zijn verzonken. Dit laatst is in geen enkele kast een issue, maar door het naar boven gerichte aansluitingenvlak valt dit nu extra op.

De kast is bij nader inzien duur geworden door de vele onderdelen, de verschillende materialen, wandstructuren met meerdere lagen en de verbindingen die hiertussen moeten worden gemaakt. Het materiaalgebruik had effectiever geweest als de loodrechte hoeken tussen de zijwanden waren losgelaten en de rondgaande flank zoveel als mogelijk de functies van de andere onderdelen zou gaan combineren. De onderste zijwanden zouden dan de lijn van de pseudo koelribben volgen. Die laatsten zouden geheel vervallen. Ook zou de wand zelf de voet vormen, zodat de schaats kan vervallen. De aluminium plaat boven-voor is stijf genoeg om ook de rol van draagbeugel in te vullen. De dikke plaat omschrijft dan niet alleen de voorzijde, maar wat mij betreft alle zijflanken (inclusief de naar onder gerichte flanken). Het rookglas boven-voor kan verdwijnen, want slaat nergens op. Dan ontstaat de vrijheid om de symmetrie in het ontwerp weer terug te brengen. Voor-boven en achter boven worden dan een vloeiende lijn uit lopend in oren aan de achterzijde om te tillen. Grote uitdaging wordt dan om de achterwand waartegen het moederbord wordt gemonteerd in zo'n rondgaande zijflank te monteren maar dat is niet veel anders al in het huidige ontwerp al het geval is.

De rondgaande wand zou een statement zijn, het ontwerp wordt zo een stuk rustiger en strakker. Door een curve in de dikke rondgaande flank te introduceren wordt het ontwerp spannend gemaakt zonder het druk te maken en ondanks het dikke aluminium wordt de kast zo goedkoper dan dit exemplaar. Dan nog veranderen dit soort optimalisaties niets aan de aspecten als de kabeluitloop. Maar op dit soort aspecten hebben andere befaamde merken ook wel eens water bij de wijn gedaan (Slakkenhuis van Lian Li).

[Reactie gewijzigd door teacup op 23 april 2017 19:03]

Foei lelijke dingen worden ook gewoon verkocht. Het is ook mijn smaak niet maar er zijn altijd mensen die moeten over de top zijn. Prima toch ?
True, een Fiat Multipla is ook best veel verkocht ;)
Een Mini Countryman of een BMW X6 lijkt me beter vergelijkingsmateriaal.
Over smaak valt niet.... Gelukkig is kwaliteit iets toetsbaars. En daar gaat deze kast volledig de mist in. Schandalig dat je een kast voor deze prijs in de markt durft te brengen. Dit soort zaken voelen als een middelvinger naar de consument.
Wat een lelijke kast zeg....ziet eruit als een transformer die was begonnen met uitvouwen en binnen een seconde vast sloeg....in dit geval door slechte afwerking op diverse punten dan :)

Over smaak valt niet te twisten inderdaad, maar wat mij betreft heeft degene die dit ontworpen heeft...geen smaak.
Tja, er zijn ook tweakers die al een lange tijd zijn uitgekeken op die kale saaie dozen van brushed aluminium. Niet iedereen wilt hun woonkamer tot Apple showroom ombouwen.
Strak door metaal en glas gebruik, en tegelijkertijd een eye catcher door de vormen en kleuren. Een modern, opvallend en tegelijkertijd strak design; mij spreekt het in ieder geval wel aan.

Teleurstellend dat de kwaliteit achterwege blijft.
Daarom staan mijn "PC's" gewoon in een 19" server rack, in de huiskamer, naast de boeken kast.
Om het geheel beedje toonbaar te houden, het rack afgewerkt met Hout, en mijn stereo er ook in geplaatst... Smoke glasplaat genomen als deur, beedje netjes afgewerkt handvat erop.

Maarja... niet alle mensen hebben hun huiskamer ingericht als gamer room :P
Wel handig als je vrouw in kinderen ook gamers zijn... teminste geen geruzie over wat wel en niet qua apparatuur in de huiskamer mag staan ;-)

Heb express hierom ook voor een 19" rack gekozen, ipv 4 losse PC kasten in elke hoek van de kamer.
Alleen zo'n rack toonbaar te maken voor een huiskamer was wel een kleine uitdaging.
ik heb dan nog liever een zon-gebleekte beige kast
die is teminste mooier en functioneler
Ik snap ergens wel dat jullie testen zonder de ventilators, maar aan de andere kant: Veel mensen die een behuizing van 300€ kopen willen wellicht zelf de ventilatoren kiezen. Ik wel iig. En standaard goedkope zooi kan ik altijd zo weggooien omdat ik het neusje van de zalm wil hebben.

Met ventilator had de kast natuurlijk heel anders gescoord, en hij is nu niet te vergelijken met andere kasten eigenlijk.
Had er voor 300 Euro niet een grote stille ventilator bij geleverd kunnen worden? Iets goedkopere Kasten hebben dat namelijk wel
Had er voor 300 Euro niet een grote stille ventilator bij geleverd kunnen worden? Iets goedkopere Kasten hebben dat namelijk wel
Waarom? Wanneer je dergelijke kast gebruikt als basis, zoek je ook je eigen fans uit. Wil je besparen op een kast dan kun je inderdaad voor volledig afgemonteerde kast kiezen.

Alleen jammer dat de rest van de kast het niet waard is. Ontwerp is wel vooruitstrevend.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 23 april 2017 16:55]

Bij innovatie gaat het erom om producten en diensten op een betere en effectievere manier aan te pakken.

Roepen dat het innovatief is lijkt me dan hier ook niet het geval. Maar goed "innovatief" is dan ook echt een stopwoord geworden voor echt alles.
nee, hoor, dat hoeft niet. een andere manier van denken kan heel innovatief zijn, maar beperkt nut hebben. Maar goed, daar gaat het niet echt om, ik vind het een beetje gek een kast te testen zonder ventilatie. Dat lijkt mij de performance zo extreem te beïnvloeden dat de resultaten helemaal niets meer zeggen. Er zullen toch vrijwel geen mensen zijn die de kast op deze manier zullen gebruiken.

Als een kast als barebone wordt geleverd waar je zelf een drivecage bij mag kiezen, en zelf de fans bij mag kiezen, en zelf mag weten of je een glazen paneel wilt, of een front bay... Klinkt voor mij als de ideale kast. Maat Tweakers zou hem en 1.0 geven, omdat hij uit de doos slecht koelt, geen ruimte heeft voor een CD-Rewriter en geen aansluitingen aan de voorkant heeft... Ook al is het de bedoeling dat je die zelf uit kiest zodat de kast helemaal op jouw smaak is aangepast.
Betaal je 300 euro en dan zit er niet eens 1 ventilator in... Dat is gewoon best wel jammer.

Edit: Hoezo wordt ik helemaal weg gemod? -1 geef je bij flamebait of troll, 0 geef je bij offtopic, volgens mij ben ik nog gewoon ontopic met deze reactie...

[Reactie gewijzigd door WllmZ op 23 april 2017 17:45]

Een hele dure Intel CPU met overklok mogelijkheden wordt toch ook zonder koeling geleverd? Dat is ook jammer. Ook al gebruikt die doelgroep liever haar eigen koeler. En het maakt het nog duurder.
Volgens mij krijg je bij de boxed versie gewoon een ventilator. Is niet super, maar wel voldoende om het meeste mee te kunnen doen. Dat je met zo'n dure kast waar zo veel slots in zitten voor zo'n hoge prijs nog niet eens 1 ventilator standaard bij krijgt is super karig aangezien de goedkoopste kasten vaak minimaal wel 1 fannetje hebben.
https://tweakers.net/pricewatch/425957/zalman-z11-neo/specificaties/
Deze kast van 45 euro heeft bijvoorbeeld standaard al 5 erin zitten.
Boxed Intel K series CPUs worden geleverd zonder koeler :).
Omdat niemand die zo'n dure CPU koopt de stock koeler wil hebben. ;) De standaard koeler van Intel is prima, maar er zijn veel betere te krijg die stiller hun werk doen en beter koelen.
Maar dat is ook precies mijn punt. Van mij mogen ze voor deze kast fans meeleveren hoor, maar als ik een kast van 300€ koop, (en dat gold al voor mijn kast van 150€) dan wil ik mijn eigen fans kiezen. De beste die ik kan vinden voor mij.
0Anoniem: 669783
@Arokh23 april 2017 16:09
AyyMD en de wraith cooler voor een tientje meer. Greedy Intel.
Bij innovatie gaat het erom om producten en diensten op een betere en effectievere manier aan te pakken.

Waarom denk je dat?
Ik zie hier eigenlijk geen enkele innovatie, Ik zie eigenlijk niets dat deze kast beter / handiger / efficiënter doet dan iedere andere kast.

Dat je kan spreken van een gewaagd ontwerp zou ik het wel mee eens zijn, maar iets innovatiefs zie ik er totaal niet in.
Wat is hier vooruitstrevend aan dan? Ze hebben een reguliere tower op een voetje scheef gezet en er een boel rommel omheen gebouwd die nergens op slaat, geen enkele functie heeft en ook esthetisch alleen maar doet denken aan iemand die zwaar bezopen aan de tekentafel heeft gezeten. En als kers op de taart krijg je ook nog slechte kwaliteit materialen, met nare randen, kleurverschillen enzovoort.

Dat iets er anders uitziet maakt het niet direct innovatief of vooruitstrevend. Al helemaal niet omdat het ontwerp óók nog eens geen enkel voordeel biedt, de temperaturen zijn beroerd, er is nul komma nul isolatiemateriaal voor geluid en resonantie, je hebt een half lege kast om in te kijken waarbij zelfs de positie van je componenten niet mooi is (alles in een hoek gedrukt, niet gecentreerd), materialen zijn onafgewerkt... Ik neem een bedrijf dat zoiets voor over de 250 euro op de markt brengt in elk geval nooit meer serieus. Het is doodzonde van al die materialen die erin verwerkt zitten, dit ding kan linea recta naar de vuilnisbelt.

X Twee - weg ermee! :)

[Reactie gewijzigd door Vayra op 23 april 2017 19:33]

Ik vind het nog een lullilg ontwerp ook eigenlijk. Gewoon een kast op z'n kant gedraaid - 45 graden - met wat prutswerk eromheen ;-)
een grote past er niet in ;-) maar inderdaad, er had er best 1 meegeleverd kunnen worden. Maar ik vind het niet zo'n punt. Die p[aar euro extra voor een goede is geen probleem.

Een hele dure Intel CPU met overklok mogelijkheden wordt toch ook zonder koeling geleverd? En als Tweakers hem test, zetten ze er zelf opeens een koeler op! Dat is ook oneerlijk. Test hem dan zonder koeling en geef de processor een 1.0 omdat hij meteen doorbrandt.
Alle cpus moeten benchmarkt worden onder zo veel mogelijk gelijke omgeving en omstandigheden van daar dat er een andere koeler op gaat die het zelfde is als alle andere test gevallen
Dat kun je toch ook met behuizingen doen? Standard 1 intake en 1 blaas fan. Steeds dezelfde.
Dat zou beter zijn als je een kast zijn air flow wilt testen. Maar is eigenlijk onzin kijk eens naar linus techtips over airflow en dat het geen reed uit maakt .
Wat mij betreft hebben jullie beide een punt. Ik heb de fans van m'n Evolv ook direct vervangen voor be quiet! Silent Wings. Ik wil zelf kiezen.

Maar als er dan geen fan wordt bijgeleverd (op een noodzakelijke slot, getuige de testresultaten), lever er dan een refund bij: €15 terug bij overleg van de bon.

Of maak een deal met een premium fan merk en lever hun prime fan(s) mee.
Of maak gewoon die prijs lager. Zoals Tweakers al aangeeft is de featureset niet alleen op dit vlak mager.
Misschien was de prijs met ventilator wel nog hoger geweest :)
Serieus Tweakers? Silverstone afkorten als SS Fortress? :D Zullen ze vast niet blij mee zijn.

Over de afwerking: Goed dat jullie daarop wijzen, maar ergens heeft het ook een bepaald soort DIY look.

Een soort artistiek genomen vrijheid van de ontwerper die eigenlijk heel goed past bij de robuuste uitstraling.

De kast is al vreemd en niet conform de gepolijstheid, vaak zo esthetisch verantwoord mogelijke ontwerpen, die de meeste mensen vast prefereren, maar ik vermoed dat dat simpelweg niet het uitgangspunt is geweest.

Eerder een soort handgemaakt kastje dat je in Star Wars zou kunnen terugvinden in een woestijn of zo :D

[Reactie gewijzigd door SB[NL] op 23 april 2017 07:09]

Voor die prijs verwacht ik geen DIY look, maar iets dat is gemaakt door een professional. Zowel het ontwerp als de afwerking zijn amateuristisch.

Eigenlijk is het een wonder dat deze kast nog een 4,5 krijgt. Ik kan geen positieve punten ontdekken in deze recensie. Over smaak valt trouwens wel degelijk te twisten (dat is juist leuk), maar ik denk dat er weinig mensen zijn die hem niet spuuglelijk vinden.
Zoals met veel "design" richtingen, spreekt iets je aan of niet.

Een industrieel uitziende Loft met bakstenen waar de oorspronkelijke afwerklaag vanaf gebikt is, met een kale betonnen vloer kan voor de een verschrikkelijk zijn en eist dat het netjes afgewerkt moet worden, een ander koopt of huurt het juist vanwege die look.

Of spijkerbroeken met gaten en scheuren die 275 euro kosten van een of andere designer.

Niemand die je dwingt om het te kopen of te begrijpen waarom een ander het nou juist daarom prachtig vind.


Je zou eigenlijk aan de ontwerper/fabrikant moeten vragen wat de gedachte erachter is.

Dit ontwerp spreekt mij persoonlijk niet aan, maar ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die het wel kunnen waarderen en juist dat gladde en esthetische verafschuwen.
Grootste reden waarom ik em niet zou kopen is de kanteling - stof dwarrelt neer op de achterzijde, op alle connectors en interfaces |:( Maar goed, dit is waarschijnlijk een kast die niet gemaakt is om op 1 plek te laten staan en nooit meer naar te kijken.
Ik snap niet waarom ze het ding voorover gekanteld hebben. Op die manier heb je juist alle bekabeling omhoog en in het zicht lopen. Hadden ze hem (intern) achterover gekanteld, had je dezelfde behuizing gehad, maar zonder in het oog springende kabels. Of in ieder geval veel minder dan op de manier waarop het nu het geval is.

Afgezien nog van hetgeen jij aangeeft m.b.t. stof etc.

Stevige misser inderdaad. :X
Dat zat ik ook al te denken. In plaats van 45 graden voorover, 45 graden achterover. Dan ook minder last met stof bij IO-shield en kabels ook veel mooier en eenvoudiger weg te werken.

Idee is goed alleen uitvoering totaal mislukt.
In ieder geval niet de zoveelste saaie zwarte doos. Ik heb wel een beetje een ekster in mij. mijn kasten waren twee sunbeams acryl, en nu een lian li testbench. Het oog wilt ook wat.
twee sunbeams acryl.
Heerlijke kasten, not. Even een harddisk wisselen betekende anderhalf uur sleutelen, en over stof in de kast zullen we het maar niet hebben ;)


Een kennis van mij had er ook een.
Zolang je de kast van een afstandje bekijkt ziet hij er wel leuk uit, maar dat bedrag is hij dus echt niet waard. Ik zou er zelf nog niet eens 100 euro aan uitgeven. Slechte afwerking en zoveel onbenutte plek. Voor dat bedrag zou ik op zijn minst willen zien dat die zogenaamde koelribben onder in de voet functioneel waren. Die plastic drivebays hadden op zijn minst van metaal kunnen zijn.

Daarnaast lijkt het mij een vreemd gezicht als je alle kabels ingestoken hebt en die allemaal 45 graden de lucht in steken van de zijkant gezien. Dan zou ik persoonlijk eerder een model ontwerpen die met de achterkant 45 graden omlaag gedraaid staat zodat de kabels aan de achterkant ook meteen netter weggewerkt kunnen worden.

Functioneel is de kast ook niet eens echt, geef er voor dat bedrag op zijn minst een optionele drivebay bij zodat die verspilde ruimte voorzien zou kunnen worden door meer dan twee 3,5" HD's of SSHD's.

Zelf heb ik een kast van 60 euro, ik geef liever die 200 euro wat deze kast meer kost liever uit aan een mooier beeld met een betere framerate, meer geheugen of opslag.

Dat van die fans van 12cm zie ik persoonlijk niet als een nadeel, aangezien ik het niet vind uitzien als je op een ventilatiegat van 12cm bijvoorbeeld 8cm gaat plaatsen als de schroefgaten er zitten. Voor de rest ben ik het helemaal eens met deze review.
"Daarnaast lijkt het mij een vreemd gezicht als je alle kabels ingestoken hebt en die allemaal 45 graden de lucht in steken van de zijkant gezien. Dan zou ik persoonlijk eerder een model ontwerpen die met de achterkant 45 graden omlaag gedraaid staat zodat de kabels aan de achterkant ook meteen netter weggewerkt kunnen worden."

Helemaal eens.
Nu moet je alle kabels weer naar onderen werken om ze achter/onder je bureau te verstoppen.
Maak het hele model dan draaibaar op het midden van de zijkant, dan kan je het zelf instellen. Alle kabels zo snel mogelijk naar (schuin)onder is toch wel het gemakkelijkste/mooiste/netste.
Worden jullie bevindingen ook terug gecommuniceerd aan de fabrikant, zodat ze een kans hebben weerwoord te bieden of iig jullie bevindingen mee te nemen bij een volgend ontwerp? Of moeten ze alles net als wij teruglezen in een review?

Ik weet dat autojournalisten dit soort zaken bijv. wel altijd terugkoppelen. Ik vraag me af hoe het bij de techreviewers/-journalisten is.
Goed punt. Als een product in een review zo lelijk door de mand valt is een reactie van de fabrikant wel op z'n plaats, mits wij die ook te lezen krijgen natuurlijk.
Erg lelijk ontworpen. Het gaat okay totdat ze die willekeurig geplaatste ronde plaat op de boven voorkant plaatsen die totaal niet paralel loopt met de rest en de strakke lijnen zeer lelijk onderbreekt. Denk voor de meeste designers een doorn in het oog.
Precies dit... In basis een gedurfd en mooi ontwerp... Althans, lekker kleurtje, leuke bedachte kanteling van de kast. Combinatie van alu en glas. Best ok als je iets opvallends wilt. Maar het is zo slecht uitgewerkt... In alles ziet het er uit als een casemod van iemand die niet de juiste materialen/gereedschappen in huis had. Allemaal niet goed afgewerkt, alles past niet. Die hele glasplaat lijkt er volstrekt random tegenaan gekwakt te zijn met op willekeurige plaatsen wat lelijke schroeven.
Op papier was het vast een mooi ontwerp, maar met deze uitvoering: foeilelijk!
http://s2.quickmeme.com/i...ca1f5929112bb85439af7.jpg[

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 23 april 2017 16:19]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee