Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Julian Huijbregts

Redacteur

Dell Inspiron 15 7567 Gaming Review

Leuke laptop met slecht scherm

82 reacties

Conclusie

Dell heeft met de Inspiron 15 7567 Gaming een prima laptop neergezet, die helaas een groot minpunt heeft waar je moeilijk omheen kunt. De fabrikant heeft bezuinigd op het scherm door een tn-paneel te gebruiken. Dat hoeft niet altijd slecht uit te pakken, maar het exemplaar in deze laptop heeft niet alleen slechte kijkhoeken, ook het contrast is erg laag en de kleurweergave is slecht; het beeld is véél te blauw. Het scherm maakt deze laptop eigenlijk alleen geschikt voor wie weinig om het beeld geeft of wie van plan is om de machine vaak op een extern scherm aan te sluiten.

In een veel duurdere uitvoering biedt Dell wel een ips-scherm aan, maar dat is een glanzend 4k-paneel en hoewel dat ongetwijfeld een scherp beeld oplevert, zien we het nut van zo'n duur scherm niet in een gamelaptop met een GTX 1050 Ti. Had Dell deze laptop geleverd met een mat ips-paneel met full-hd-resolutie, dan was het een echte aanrader, want op vrijwel alle andere vlakken scoort de Inspiron prima.

De behuizing van het nieuwe model voelt steviger aan dan die van zijn voorganger van vorig jaar. Met zijn snelle Core i7-7700HQ-processor en 16GB ram is het ook een laptop die je prima kunt inzetten als workstation. Wel valt het toetsenbord wat tegen, omdat de toetsen weinig travel hebben. De GTX 1050 Ti-videokaart presteert zoals verwacht. Hij is in staat om recente games op full-hd-resolutie soepel te draaien met vrij hoge instellingen.

Dat de laptop gemakkelijk te openen is, vinden we een groot pluspunt. Met slechts één schroefje maak je de onderkant los en heb je toegang tot de ingewanden. Directe noodzaak tot upgraden van componenten zal er voor de meeste gebruikers niet zijn, want met een 256GB-ssd en 1TB-hdd is er voldoende opslagruimte. Ook de 74Wh-accu is ruim bemeten, wat resulteert in een uitstekende accuduur van zo'n acht uur bij browsen of het kijken van films.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (82)

Reactiefilter:-182080+149+24+30Ongemodereerd12
Het is sowieso wel een interessante tijd voor gamers die een goedkope laptop willen waar de hedendaagse games ook nog mee gespeeld kunnen worden. Dave Lee/Dave2D heeft op zijn YouTube kanaal een aantal reviews geplaatst over deze laptops onder 1000$. Dus mocht je twijfelen of een aantal andere varianten willen overwegen. Bekijk de reviews:

YouTube: Dell Inspiron 7567 Review - $800 GTX 1050 Gaming Laptop!
YouTube: Acer VX15 Review - What's Wrong With This $800 Gaming Laptop?
YouTube: Legion Y520 Review - Lenovo's Best Laptop For $850
YouTube: Gigabyte Sabre 15 Review - The $999 Gaming Laptop That Isn’t Red!
YouTube: Asus GL553 / GL753 Review (GTX 1050 TI) - 25% Faster!

De 1050 en 1050 TI hebben dat toch mooi mogelijk gemaakt in deze laptops.

[Reactie gewijzigd door Robkazoe op 15 april 2017 10:21]

Een optie die mss nog het best bij een tweaker past is goedkopere tn versie kopen en upgraden tot een goede ips.

Google maar eens: 7567 replacement ips upgrade 7567.

How to: https://youtu.be/uP0jl_TdFsA
Of je neemt er een met een 1060 erin voor 999,- :)

pricewatch: Asus FX502VM-DM115T
Leg dan ff 70 bij en pak dan een niet gecastreerde 1060 :)

pricewatch: Asus FX502VM-FY109T

Edit: 170 😅 thnxs Maarten

[Reactie gewijzigd door flaskk op 15 april 2017 17:02]

Hmm, maar wel weer minder geheugen. 't is ook altijd wat
*170 bedoel je. Dat is nogal een verschil, die @repairshophulst aanraadt is dan een betere keus in mijn ogen.
Helaas inmiddels weer 1149,-
1050 en 1050 Ti zijn inderdaad pareltjes. Ik ben erg benieuwd of AMD hun nieuwe Polaris 12-gpu (waar de RX 550 op gebaseerd gaat worden) ook in laptops gaat stoppen. Vier tot vijf keer de performance van een Intel HD 530 en een verbruik van maar 35 a 40 watt. Niet zo krachtig als een GTX 1050, maar zeer interessant voor goedkope laptops. De RX 560 zou ik ook graag in laptops gaan zien, deze moet mee kunnen gaan komen met een 1050 en dus goede concurrentie bieden.
Na een tijdje zoeken ben ik een aantal weken geleden toch voor de HP Omen gegaan. Erg goed scherm en prima specificaties. Als je student bent krijg je ook nog eens 10% korting in de webshop van HP (en soms meer als er een leuke actie gaande is).

Zeker een optie naast bovengenoemde.

[Reactie gewijzigd door Shamone op 17 april 2017 00:16]

"3.0-poort en sd-kaartlezer geplaatst. Rechts zitten nog eens twee usb 3.0-poorten, naast een hdmi 2.0-poort, een gigabit-ethernetaansluiting en een audiojack. Het aantal beschikbare poorten is daarmee wat karig..."

WTF? 3 maal USB 3 EN een HDMI 2.0 aansluiting. Dat zie je toch niet vaak. Meestal is het helaas gewoon nog HDMI 1.4 wat ze erop doen. Aansluiten op een 4k @ 60 Hz monitor kan je dan wel vergeten. Nee, qua aansluitingen vind ik deze laptop wel helemaal top hoor. Ik snap die zin van Tweakers niet zo, bij een andere laptop was slechts 2x USB-C geen probleem. Waanzin als je het mij vraagt, slechts 2x USB-C. :)
  • Geen (Mini) DisplayPort
  • Geen VGA
  • Geen USB Type-C
  • Selchts drie USB-poorten
De meeste laptops in dit segment hebben vier of meer USB-poorten, waarvan zeker een Type-C, en bieden vaak ook DisplayPort aan. Ik ben het met je eens dat het niet karig is, maar het is nou ook weer niet om over naar huis te schrijven. HDMI 2.0 is netjes, zeker waar, maar DisplayPort kan sinds versie 1.2 ook al 4k 60fps (en doet ook nog eens 10-bit).

Op een dikke 15,6-inch laptop zoals deze is gewoon gigantisch veel ruimte dus het is zonde om deze niet te benutten. USB poorten kosten zo goed als niks dus ze hadden er makkelijk 6 vanaf de chipset kunnen gebruiken (vier Type-A en twee Type-C bijvoorbeeld). USB 3.1 of Thunderbolt 3 wordt wel weer een duur verhaal, dus daarvan snap ik heel goed dat ze deze poorten op een goedkope laptop hebben gemaakt.
Leuke laptop met slecht scherm en dan een cijfer 7,0 krijgen?

Vreemd een 7 is ruim voldoende en slecht is toch echt een 3!

Zonder een goed scherm is een laptop toch helemaal niets?!
Dat valt mee, als je de moeite neemt de review te lezen, dan zijn ze daar behoorlijk eerlijk in. Daarnaast is wat tweakers een "slecht" scherm vindt, nog steeds prima voor 80% van alle computergebruikers. Zeg nou eerlijk, wie valt het nou op als de grijswaarden niet kloppen of wie stoort zich eraan als de kleurwaardes niet overeen komen met het perfecte?

Bovendien, laptops waarderen blijft een compromis. Deze laptop heeft veel voordelen; goede hardware, nette accuduur, goede prestaties en dat voor een lage prijs. De laptop als onvoldoende beoordelen doet 'm te kort. Als je weet dat het scherm wat minder is, kun je 'm dat vergeven als de rest van het product wel klopt. En als je een laptop met goed scherm zoekt, loop je deze gewoon voorbij.
Ik heb de voorloper van de geteste laptop: de 7559. Dell maakte daarbij ook de fout door flink te bezuinigen op het scherm, en dat gaf volop geklaag vanuit fora - zelfs zover dat enkelen een beter scherm plaatste in deze, verder prima presterende, laptop.

En toch, ik werk / game / surf er dagelijks meerdere uren op deze laptop. Al 1,5 jaar lang. En IK vind er weinig mis mee. Ja hij moet op 100% helderheid staan, ja kleurweergave was finetuning nodig, maar ook ja je kan er prima mee gamen en photoshoppen.
Of vervang het tn-paneel door een ips-versie. Is helemaal niet zo duur. https://youtu.be/uP0jl_TdFsA

Je kan ook gewoon de ips versie van dell aankopen, maar dan betaal je wel meer.
De duurste versie heeft een ips paneel, misschien dat die wel voldoende scoort
Helemaal mee eens. Maar mensen kijken tegenwoordig niet zo krap.

Vandaar dat het nog steeds mogelijk is om kwalitatief slechte producten te verkopen.
Ja, de Tweakers scores zijn bizar, ik kan ze niet meer serieus nemen:

reviews: LG G6: in het verlengde van het bekende

3 zware minpunten, resultaat: 8. Wat iedere Nederlander interpreteerd als: GOED. Een slecht scherm, oude hardware en hoge prijs is slechts in een alternatief universum goed.

Blijkbaar is de logica om bij 10 te beginnen en dan terug te tellen wat het deels verklaard. Het zou meer in de NL cultuur passen om te beginnen bij een 6 (voldoende) en vervolgens punten op of aftrekken.
Dat gaat te ver en is niet genuanceerd.
tja, gamers geven toch niet om het uiterlijk van spellen? Beetje ouderwets om een gamelaptop een crappy scherm te geven in een markt waar prima ips panels beschikbaar zijn voor gamers.

Voor mij staat of valt een laptop bij het scherm. Dat is het onderdeel waar je het meeste naar kijkt lijkt me zo :P
Is het scherm slecht, dan is de laptop slecht.
Ik weet niet waar de generalisatie vandaan komt dat gamers niet om een goed scherm geven.

Ik zelf vind een goed scherm qua kleurweergave erg belangrijk, simpelweg omdat dit mijn games er mooier en sprankelender uit laat zien, wat voor mij wel bijdraagt aan de ervaring.

Je zou zeggen dat de spelervaring het aller belangrijkst is een je dus altijd een goed scherm wel hebben, maar het zal dan wel zo zijn dat niet iedereen het verschil ziet. :?
Dit komt omdat gamers over het algemeen een hoge FPS belangrijker vonden dan dat het spel er mooi uitziet. Daarom zijn er ook speciale profielen in sommige games die alle eye candy uitzetten om die super hoge FPS te halen. De andere groep gamers die zo'n mooi mogelijk spel willen was vroeger relatief gezien klein maar is nu gelukkig groter aan het worden.

Zelf vind ik dat als er een minimale fps van 30-60 wordt gehaald alles ok als het spel er maar goed uit ziet en heb dan ook een IPS monitor.

Deze laptop is dus bleikbaar bedoeld voor de groep gamers die een hoge FPS belangrijker vinden dan mooi beeld.
Of je nou ultra crappy quality speelt of ultra graphics, het scherm blijft goed of slecht. Al laat je een wit vlak in paint zien.

Er komt wel iets meer bij kijken dan het zo simpel te stellen.
Volgens mij bedoelde GromuhlDjun dat cynisch.
Misschien omdat er toch een extern scherm aan gehangen wordt voor dagelijkse gaming?
Ze hadden zelfs kunnen kiezen voor een kwalitatief TN paneel (die zijn er echt..) , maar ook daar hebben ze helaas op bezuinigd. :/
Dat snap ik ook niet, als je zo competitief speelt dat die 5~ms uitmaakt en ghosting elimineert met een TN scherm, waarom dan niet voor een high end computer systeem?
Een laptop is fysiek twee dingen: een toetsenbord en een scherm. Als beide slecht zijn kan een laptop onmogelijk een goede score krijgen vind ik.
De rest van het apparaat ziet er ook echt niet uit. Dell moet echt eens wat aan de look van de Inspiron lijn doen, ze zijn allemaal erg afzichtelijk. De enige laptops van dell die er fatsoenlijk uitzien zijn de XPS
Tja dat is vooral smaak. Zelf vind ik deze laptop er echt nice uit zien.
Ik wil niet Dell afkraken maar Dell heeft wel meer problemen met schermen blijkbaar ook met andere series. Zal me verklaren....

Afgelopen maandag is mijn Dell Alienware 17 R4 t.w.v. 3000 euro opgehaalt omdat deze tot 4x mankementen aan het scherm vertoond. Laptop is 3.5 maand oud.
Scherm is TN 120 hertz paneel met Gsync.

1e keer kwam er paar milimeter tape vanonder de plastic bezel wat bij zonlicht zichtbaarder werd op scherm. Probeerde het weg te poetsen maar lukte niet. Ik bel Dell en stuur ze de door mij gemaakte foto's...
Dell: Meneer we vervangen gelijk uw scherm en bezel.
Ik: Maar scherm is in orde.
Dell: Scherm moet mee voor onderzoek.
Ik: Ohh oke, klinkt als goede service.

Thuis werd het scherm vervangen. Kreeg een scherm terug met vlekken dat goed zichtbaar was bij zwarte scčnes. Beter bekend als backlight bleeding. Daar ben ik niet mee accord gegaan.
Monteur kwam nu voor 2e keer in 1 week tijd. Scherm nummer 3 werd geplaatst. Monteur zegt: kijkt het scherm even aan. Mocht niet goed zijn bel dan maar weer. Monteur is geen 5 minuten weg of ik krijg blauwe en rode luie pixels in beeld. Deze kwamen willekeurig terug op dezelfde plek. Tevens was wit gelig tot groen afgesteld en lichtopbrengst beduidend minder fel. Al deze klachten zijn door gegeven aan Dell klantenservice met foto's.

Paar dagen later komt de monteur voor derde keer langs. Hij zet scherm nummer 4 erin. Ik zag geen problemen. Goede kleur weergave. Bijna geen backlightbleeding. Geen dode pixels. Ben ermee akkoord gegaan.
Nog geen 25 minuten later na vertrek monteur krijg ik strepen in beeld. Van boven naar onder. Eerst een rode. Toen later afgewisselt met groen en paars of blauw. Heb 2 uur lang gebeld met Dell en moest de laptop starten met D of W knop (weet niet exact meer welke knop) i.c.m. powerknop. Zo werd er een beeldschermtest uitgevoerd met allerlei kleuren. Daar zag je ook de strepen.

Laptop ben ik nu voor 2.5 week kwijt (= naar Polen, 3 dagen shipping heen) omdat schermproblemen tot 4x toe bij mij geconstateerd zijn. Ik kan vanuit mijn positie alleen maar het volgende concluderen:

Service aan huis netjes. Maar als je 3000 euro voor een laptop betaald mag je bijna geen problemen verwachten. Maar scherm fabriekskwaliteitcheck is ver onder de maat. Het begon met tape van onder de bezel, daarna scherm met veel backlight bleeding, luie pixels icm minder helder scherm en slechte kleurweergave tot aan strepen in beeld.
Dan heb ik nog en half verlicht toetsenbord bij blauwe verlichting. Ik vermoed dat dit een software bug is die geplet moet worden. Herinstallatie verhielp probleem niet.

Officieel zou ik mijn geld terug moeten krijgen. Binnen 6 maanden 3x schermproblemen geeft mij recht als consument om aankoopbedrag terug te krijgen. Maar Dell zei tegen me dat pc eerst opgestuurd moest worden naar Polen zodat deze uitgebreid onderzocht moest worden. Is er daarna weer gezeur dan zou het geëscaleerd worden. Dan werd het makkelijker mijn geld terug te vragen. Dus met andere woorden door Dell slechte kwaliteit checks zit consument 2.5 week zonder pc zonder enige vergoeding.

Doe met het verhaal wat je wilt. Maar naar aanleiding van Tweakers review kon ik mijn bevindingen van afgelopen weken ellende niet laten ontbreken.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 16 april 2017 08:09]

Raar verhaal. Ze komen thuis ter plekke je laptop scherm vervangen? O.o
Dat klopt. Dat is de service bij Dell die ze je aanbieden tijdens aankoop, namelijk 1e jaar aan huis reparatie.

Dus Dell reparateur is al 3x naar mij thuis toe gekomen.
Ze testen de schermen niet van te voren. De monteurs krijgen deze aangeleverd en bouwen monitor in laptop. Daarna zie je eindresultaat. Dus het blijft alsof je een lot uit de loterij gaat winnen of niet.

Na 4x wilde Dell medewerkers geen monteur sturen naar mijn huis door herhalende scherm problemen. Er moest iets met de laptop aan de hand zijn volgens hun. Vandaar dat laptop voor uitgebreide controle en onderhoud naar Polen verzonden moest worden.
Ik weet niet wat bij Dell snelle service is maar 3 dagen verzending naar Polen en weer 3 dagen terug is voor consument niet handig. Zal wel te maken hebben dat lonen lager zijn daar in Polen.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 15 april 2017 22:25]

Heb zelf een wat oudere/goedkopere r2 13". Moest helaas ook binnen een jaar opgehaald worden. Toen ik hem terug kreeg werkte stand by niet meer. Bleek uiteindelijk een software probleem te zijn. Later starte windows niet meer op. Ook dat redelijk makkelijk verholpen. Ben verder enorm blij met dit ding, maar wel een hoop gezeik. Nu doet hij het al een tijdje vlekkeloos, dus dat dan weer wel.

Hoop voor je dat je een werkend beeld/geld terug krijgt. Klinkt enorm matig allemaal.
Ik hoop het beste voor je. Succes!

Hier in Azie kun je Dell laptops gewoon in de winkel kopen. En omdat onderdelen vaak in hetzelfde model kunnen verschillen, heb ik mijn laatste laptop (HP) dan ook uitgebreid getest in de winkel voordat ik 'm mee naar huis bracht. Een vriend van me die een Lenovo laptop kocht heeft dat niet gedaan en heeft dus nu een slecht functionerend keyboard.

Voor laptops is het dus mischien beter om die in een fysieke winkel te kopen, maar eerlijk gezegd maken alle merken er met consumenten laptops een potje van.
Heb ook niet zo'n goede ervaring met Dell. 300 euro voor 3 jaar Next-Business day garantie lijkt relatief goedkoop, maar ze zeggen nergens dat het niet geld voor complexe problemen. Een fan vervangen is geen probleem, maar een scharnier vervangen (zoals in mijn geval) zorgde ervoor dat ik hem alsnog 2 weken kwijt was. Dat vind ik geen stijl. Dan moet je als fabrikant maar met een tijdelijk alternatief komen.

Het betreft in mijn geval een Inspiron Gaming 7559 met 4k Touchscreen.

Hele snelle laptops, maar als er wat aan mankeert kan het dus even duren voordat het is gefixed.
Joh, ik dacht dat alle Alienwares een IPS scherm hadden...

Nou, sterkte er maar mee dan. Jammer. Op papier/scherm zien ze er mooi uit. Je kan er overigens heel makkelijk zelf een ander scherm in klikken, althans bij de Inspiron 15 Gaming is dat heel makkelijk. Kost ook maar 50 euro op eBay, IPS. Is een topic over op het forum hier.
dell inspiron gaming 7567 perfect maken.

[Reactie gewijzigd door Slingeraap2 op 15 april 2017 17:59]

Voor 1199,- heb je ook deze HP Pavilion, pricewatch: HP Pavilion 15-bc235nd Bijna dezelfde specs maar wel met een IPS scherm. Scheelt een hoop gedoe als je echt een IPS scherm wilt...
Dan zit je wel met een gtx 1050 ipv een ti, wat opzich al een redelijk groot verschil is
Ook niet echt een best scherm overigens, 200 nits brightness houdt echt niet over en de kleuren zijn ook niet geweldig. Het enige voordeel van zo'n bargain bin IPS panel zijn de kijkhoeken. Laat ik het zo zeggen dat ik betere TN panels heb gezien.

[Reactie gewijzigd door Frietsaus op 15 april 2017 12:41]

Ook niet echt een best scherm overigens, 200 nits brightness houdt echt niet over en de kleuren zijn ook niet geweldig. Het enige voordeel van zo'n bargain bin IPS panel zijn de kijkhoeken. Laat ik het zo zeggen dat ik betere TN panels heb gezien.
Je refereert aan 39,6-cm (15,6-inch) diagonaal FHD IPS UWVA ontspiegeld WLED-backlit (1920 x 1080) die in die HP zit.
Ik ben bang dat je niet vanuit persoonlijke hands-on ervaring spreekt...

Laat ik nou zowat een jaar ervaring hebben met zo'n scherm.
In mijn review zeg ik dat ik dat het mooiste aan de HP Omen vind:
productreview: HP Omen 15-ax010nd review door Bruin Poeper
Ik sta nog steeds achter mijn oordeel. :*)
Ik heb er wel degelijk ervaring mee, heb zelf twee Omen 15 gehad (geretourneerd wegens het scherm o.a.) en het is een low-end IPS panel. Narrow gamut, 200 nit brightness... nee dat stelt niet zoveel voor. Enige voordeel zijn betere kijkhoeken en een iets beter contrast, maar absoluut geen panel dat het voorbeeld is voor een goed IPS panel. Die HP is ook scherp geprijsd, daar kun je ook geen mid tot high-end IPS panel voor verwachten.

Mijn oudere IdeaPad Y500 had een veel mooier TN panel.

[Reactie gewijzigd door Frietsaus op 17 april 2017 11:31]

Het is niet echt een gedoe om het scherm te vervangen voor een IPS variant. Die kosten 50 euro op eBay. Op het forum is er een topic over. Het is echt klik klik klaar. Dan heb je wel een goede laptop. dell inspiron gaming 7567 perfect maken.

[Reactie gewijzigd door Slingeraap2 op 15 april 2017 18:00]

Beetje raar dat Dell in de Inspiron-serie een gaming laptop uitbrengt.
En dan ook nog met een slecht beeldscherm... Misschien wel het belangrijkste onderdeel.. |:(
Precies wat ik ook dacht, maar aan de andere kant zullen 'echte' gamers niet bijna altijd een extern scherm aansluiten?
Dan nog vind ik het lomp, maar goed.
Als ze er een mooi ips scherm in zouden doen, zou de prijs weer hoger uitvallen?
Configuratie met ips is ook mogelijk (+512 ssd), maar dan is ie ook meteen 280 euro duurder..
Voor 100 euro meer heb je een mat FHD IPS laptopscherm met veel betere specs. Echt een verkeerde bezuiniging!
Inspiron is de consumentenlijn. Game laptops horen niet in business grade (latitude) of premium (XPS) want de hardware is simpelweg niet premium qua design en bouwkwaliteit, dat zie je aan de prijs.
Inspiron is de consumentenlijn
Vandaar dat Dell ze aanbied als zakelijke laptop....
Zelfs de 7000 gaming series wordt door Dell gewoon aan de zakelijke markt aangeboden.

Maar Dasai doelt waarschijnlijk meer op het feit dat Dell de Alienware lijn al heeft voor gaming laptops.
Inspiron zakelijk? Pff daar moest ik even om lachen :+

Maar kijk eens naar het prijsverschil tussen deze en de vergelijkbare Alienware. Dit is budgetgaming, waar Alienware hun high end vertegenwoordigd.
Ach, dat jij er om moet lachen is niet relevant, Dell bepaalt zelf hoe ze producten in de markt positioneren.
Bijzonder dat er zo negatief over wordt gesproken. Techradar.com is een stuk genuanceerder en geeft deze Dell een Great Value label. Want dit is een budget gaming laptop en dat krijgt bij deze tweakers review onvoldoende aandacht

Gaming on a budget done right.
http://www.techradar.com/...l-inspiron-15-7000-gaming

Een full specs gaming laptop van een A-merk zoals bijv. een Alienware zit in een heel andere prijscategorie.
tweakers is wat dat betreft oer Nederlands.. alles moet hiet zo goedkoop mogelijk, de belangrjkste technische specificatie is hier altijd de prijs.

Voor de laagste prijs moeten wel alle specs op maximum zitten natuurlijk.. (en een goed TN paneel van dell is natuurlijk altijd slechter dan een crappy IPS van acer, want de acer is goedkoper :) )
Zoals ik het lees, heeft tweakers het ook over en prima laptop, Vandaar ook de ruim voldoende. En ik ben het ermee eens dat een scherm in een laptop ook ruim voldoende moet zijn, iets wat in deze blijkbaar onvoldoende is.

Ook Mobiletechreview op youtube klaagt over het scherm, vooral de kijk hoeken, een belangrijk punt voor laptops.
Ik ben zeer tevreden met deze laptop maar het scherm is inderdaad zwaar ondermaats. Die gaat ook zsm vervangen worden door een IPS panel, iets wat steeds meer mensen met deze laptop doen.
Als ze dat ingebouwde subwoofertje nou eens weglaten (het verschil tussen slecht en heel erg slecht geluid maakt toch ook niks meer uit), dan kan er een flink grotere accu toegepast worden! Lijkt mij een uitstekend compromis.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch Samsung Galaxy S8+ LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*