×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community! Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers en maak kans op mooie prijzen!

Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

Acer Aspire VX-591G Review

Gamelaptop met GTX 1050 voor 1050 euro

Door , 110 reacties

Conclusie

De komst van de GTX 1050-gpu's voor notebooks maakt gamelaptops met prijzen vanaf zo'n duizend euro mogelijk die zijn uitgerust met een videokaart van de Pascal-generatie. Acers VX-591G is de eerste laptop met de GTX 1050 die we hebben bekeken en dat is ons goed bevallen. De videokaart moet uiteraard zijn meerdere erkennen in de duurdere modellen, maar desondanks biedt de GTX 1050 voldoende kracht om recente games op vrij hoge instellingen soepel te draaien.

De gpu is relatief zuinig en dat maakt hem vrij stil in gebruik. Tijdens het spelen van games worden de ventilatoren wel aan het werk gezet, maar de geluidsproductie neemt geen storend niveau aan. Ten opzichte van de GTX 1050-videokaarten voor desktops, is de laptopvariant in games zo'n 10 tot 20 procent langzamer. Dat komt waarschijnlijk door de halvering van het aantal rops.

Hoewel Acer met de VX-591G duidelijk mikt op gamers, is de laptop ook voor andere toepassingen prima inzetbaar. De accuduur is bij browsen en films kijken met bijna zeven uur verrassend goed en de laptop heeft een ips-scherm met goede kijkhoeken. De afstelling van de kleuren is niet optimaal, maar voor de meeste gebruikers zal dat niet storend zijn. Bovendien is het scherm zichtbaar beter dan tn-panelen, die vaak voor gamelaptops in deze prijsklasse gebruikt worden.

Of het uiterlijk van de laptop je aanspreekt, zal afhangen van je persoonlijke voorkeur. De afwerking en bouwkwaliteit zijn in elk geval prima voor een laptop in deze prijsklasse. De kunststof behuizing voelt degelijk aan en is goed afgewerkt. Ook het toetsenbord en de touchpad laten zich prettig bedienen, waardoor je ook productief kunt zijn op de gamelaptop.

Laagste prijzen voor: Acer Aspire VX5-591G-55W5 (Belgisch model)
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

codima

Score: 5 (11)

€ 999,95

€ 999,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 999,95
Opsturen Nederland vanaf ¤ 301,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 999,95
Bekijk

Reacties (110)

Wijzig sortering
Wat ik mis in deze "game-laptops" reviews zijn de temperaturen, koeling en geluid. Zelf heb ik 3 verschillende game-laptops gehad (HP Omen, Asus ROG), met een GTX1070 en alle drie heb ik na een week retour gestuurd. Over 1 heb ik ook een review geschreven.

De machines waren echte beesten maar konden de hitte afvoer van de CPU totaal niet aan. Temperaturen van 95C en diverse shut-downs met overheat meldingen. De Asus throttle de helemaal terug naar 3Ghz waardoor hun advertentie een giller was (OC to 4 Ghz). Hoewel spellen als Doom geen probleem waren voor de CPU's gingen ze bij GTA V en Battlefield 4 helemaal over de toeren.

Ik zou dus graag een machine zien die de CPU rond de 85C houdt (voor laptop CPU's) en ook de snelheid op de beloofde frequenties laat draaien waarmee ze adverteren.

Wat ik dan wel weer bijzonder vind is dat de GPU's bij mij nooit boven de 85C kwamen en niet throttlede...
Op mijn advies heeft mijn broertje vorig jaar een Acer Nitro laptop gehaald. Dit vanwege de mooie specs voor een betaalbare prijs, net zoals deze nieuwe Acer laptop.

Eerste 3 maanden geen problemen gehad totdat 1 ventilator het op had gegeven. Teruggestuurd naar Acer voor reparatie, ventilator deed het weer, maar nu zaten er zichtbare drukplekken in het schermpaneel. Wat erg storend was. Uiteindelijk nog 3 keer opgestuurd voor een ander paneel en touchpad, die was ook niet goed teruggezet. Bij de laatste reparatie wilde Acer 120 euro hebben omdat het frame beschadigd zou zijn en dat werd niet door Acer vergoed.

Gelukkig is Coolblue heel coulant geweest en heeft na 1 jaar het volledige aankoopbedrag van 900 euro overgemaakt naar mijn broertje.

Maar Acer blijft ondermaats mbt bouwkwaliteit, rma en lelijk dat ze dan je ook een oor willen aannaaien voor een beschadiging die je niet zelf veroorzaakt hebt.
acer heeft idd veelal minder bouwkwaliteit (zie je in prijs meestal terug)
de afhandeling voor garantie besteden ze net als de meeste partijen uit naar verschrikkelijke partijen als dynafix e.d.
vind ik helemaal geen gek voorstel eigenlijk want het is best interessant om dit te weten te komen, zeker voor iemand die van plan is een aankoop te doen...
Zelden kan een laptop volledig 100% CPU/GPU belast worden (langdurig) zonder 95+c graden te halen en/of bruut te downclocken.

Had je kunnen weten, dat is dan ook altijd het addertje onder het gras bij laptops.

Dat je hiervoor gewoon misbruik maakt van het retour recht vind ik best knap. Heb ook wel eens een laptop retour gedaan maar dit was heel recent en werdt glashard gelogen over dat het een 4K (3840x2160) scherm bevat, maar het bleek een cheapass RGBW pentile display met de helft van de horizontale pixels, en extreem slechte kleurweergave.

Tja, je zou kunnen zeggen 'had je kunnen weten' maar deze specs werden letterlijk gebruikt dus. Is overigens een zeer recent fenomeen met nep 4k panelen. Pure misleiding ;-)

Anyway, mijn punt is... CPU en GPU's zijn gemaakt om hevig te underclocken/volten in bepaalde situaties, dus imho is dit gewoon 'working as intended'

Blokkeer je de luchtinvoer van je PC en onderdelen krijg je ook met zulke taferelen te maken ;-)

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 14 februari 2017 13:32]

Ja de i7 6700hq staat bekend om zijn overhit problemen...
Wat ik dan wel weer bijzonder vind is dat de GPU's bij mij nooit boven de 85C kwamen en niet throttlede...
De GPU in een laptop heeft in de regel geen turbo (tenzij je dit aanzet in de nVidia control panel). Mijn GTX 1070 (HP Omen) komt niet boven de 70-75, zelfs niet full load.

Mijn CPU (i7-6700HQ) gaat vanwege de turbo vol door tot aan de thermal limit. Zoals @Marctraider zegt is dit gewoon as-intended. Net als op een desktop kun je dat prima tegengaan door te undervolten of de turbo te beperken.
Ok, maar de thermal shut-downs dan? Zit je midden in een game (GTA V en Battlefield 4) ...boem...scherm op zwart, daarna gaat ie uit en vervolgens pas naar een paar minuten kan ik 'm weer aandoen. Direct krijg je in de bios de melding shut-down because of thermal issues.....lijkt me toch niet "as...intended"...daarnaast, je koopt een laptop voor een paar jaar toch? (economisch misschien in 3 jaar afschrijven, technisch toch wel 5 jaar). Met intensief gamen en je CPU rond de 95C ben ik benieuwd of die het dan tot 5 jaar redt, zeker voor een HP Omen van rond de 1900 euro en een Asus van rond de 2400. But hey... IMHO thats for me a no go.
Je had een MSI moeten nemen
Nee, een laptop met een videokaart dat drie stappen onder het topmodel ligt, is geen game laptop.
Ik heb een gtx 980m in m'n laptop en DOOM 2016 is net aan soepel genoeg. Dus minder dan een GTX 1070 moet je tegenwoordig niet doen.
Tja, het is iets als 'sportwagens' voor de ene is een Porsche Boxter geen sportwagen, voor de andere is die sportief genoeg. Voor nog anderen is het nooit goed genoeg.

Ik game op een GTX960m en het is niet omdat mijn kaart of mijn laptop (ASUS ROG = Republic Of GAMERS, what's in a word?) de nieuwe Doom of Titanfall of whatever niet op 4K ultra draait maar gewoon op high dat het geen gamelaptop is, ik heb hem indertijd gekocht als gamelaptop en dat is hij nog steeds, dat die dingen snel verouderen en uiteraard niet meekunnen met de nieuwste en zwaarste kaarten verandert daar niks aan.

Een één jaar ouwe GTX960m ROG is geen multimedialaptop, geen budgetlaptop, geen zakelijke laptop en geen chromebook maar een gamelaptop. Als Jan, Piet, Pol of Rene vindt van niet, dan is dat zijn mening maar daarom nog geen feit.

[Reactie gewijzigd door EagleEye1290 op 14 februari 2017 11:07]

Is de Mazda MX5 dan een Intel HD? :+

Verder helemaal gelijk, op een 960m is nog prima te spelen. Zeker als je bij full-HD blijft kom ik weinig spellen tegen die problemen opleveren.
Idem hier... ik was een beetje twijfelachtig toen ik DOOM 2016 aanschafte omdat het toch een heel recent, en grafisch vrij zwaar spel is maar... op alles behalve ultra draait het gewoon heel soepel en met wat tweaken kan je bepaalde waarden wel op ultra zetten zonder dat ze de framerate vertragen: V-Sync uit, Motion Blur uit (vind ik toch storend dus dat zet ik altijd als eerste uit), shadows op medium, en Anti Aliasing, textures, particles op maximum, draait perfect.

maar goed, ik ga een beetje off topic.. :P
Rene.
De 10xx generatie is vergelijkbaar met de desktop kaarten, dus de laptop 1050 is vergelijkbaar met de 1050 desktop. De 1060 laptop met de desktop. Dat was tot deze kaarten niet het geval. dus jouw gtx 980m is vergelijkbaar met de gtx960 desktop variant.

De nieuwste gtx1060 voor laptops is in veel gevallen sneller dat de gtx 980 (desktop kaart). Dus de kans dat de 1050 een sneller(of even snel) is dan jouw huidige kaart is mogelijk.

[Reactie gewijzigd door roundlet op 14 februari 2017 07:41]

De 980m ligt eerder in de buurt van de desktop 970. Het blijft een high-end kaart die vrijwel alles op hoge instellingen kan draaien, waar de 1050 toch echt een mid-end kaart is. Daarnaast zijn de laptop versies van deze kaarten toch iets lager geklokt.

Vergelijk dit maar eens met de benchmarks in dit artikel. De 980M draait Tomb Raider op Ultra rond de 48FPS.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 14 februari 2017 09:06]

De gtx980m heeft 1536 cores, de gtx1050 heeft er 640.
Texture rate van de 980m: 99.6 GTexel/s en de gtx1050 54.2 GTexel/s.

Nee, de gtx 1050 in deze laptop is niet sneller (of even snel) als de gtx 980m.
Hier heb je een video die (vind ik) goed uitlegt wat het verschil is tussen de videokaarten van de vorige en nieuwe generatie Nvidia.

https://youtu.be/wEb0mWN5-gE

Hier is te zien dat de 1050 (laptop) tussen de 960m en 970m valt.
Niet helemaal volgens het artikel:
Ten opzichte van de GTX 1050-videokaarten voor desktops, is de laptopvariant in games zo'n 10 tot 20 procent langzamer. Dat komt waarschijnlijk door de halvering van het aantal rops.
Je kan met een GTX 1060 prima huidige games op ultra spelen zelfs de 1050 ti kan je er aardig wat van. Maar de 1050 is ind meer voor low end gaming
Het verschil tussen 1050 en 1050Ti is imo gewoon veel te groot, vooral die 2GB vram.
Doe dan gelijk minimaal 4GB in voor alle current-gen videokaarten (ook bij de RX460) zodat developers daar zich op kunnen richten.
De laptopversie van de GTX 1050 heeft 4GB ram. Zie ook de resultaten van Tomb Raider, waarbij de laptop beter scoort dan de desktopkaart op de hoogste instellingen.
Ik vraag me inderdaad ook af wat er nu precies "game" aan deze laptop is. naast het schreeuwerige/opvallende design zijn de specs best matig. Voor een prikkie extra koop je al een veel toekomstbestendigere machine.
Als je niet gaat gamen op een laptop dan neem je er meestal geen met een GTX 1050, dus in die zin is het wel een gaming laptop.
Inderdaad. Ik heb een MSI met een GTX 960M erin, en ik game er prima op. De GTX 960M is minder goed dan de GTX 1050. Ik snap het probleem niet helemaal. Ik heb het idee dat sommigen veel moeite hebben met het begrijpen dat niet iedereen 1500+ euro kan neerleggen voor een laptop. Budget gaming hardware is net zo goed gaming hardware.
Hoewel ik ab-so-luut geen gamer ben, kan ik je daar niet volgen.... dan zijn immers alle laptops "game-laptops", want op elke laptop kan je een spel spelen. In de context van t.net is een gamelaptop een laptop met stevige graka, RAM en SSD.

Het review en de specs stellen hier dat de laptop dit niet waarmaakt op basis van de graka (ook de SSD en de RAM is gewoontjes naar 2017-normen).

Daarmee wil ik niet stellen dat je niet op een budget/standaard laptop kan gamen :+.
Ik kan op mijn oudere laptop met een Nvidia GeForce 840M (staat geen GTX in de naam) zelfs Rocket League nauwelijks op de laagste settings draaien. Die laptop kostte 900 euro. Het was dan ook een behoorlijke miskoop van mij uit een tijd dat ik nog vrijwel niets wist van hardware, maar goed.

Main punt is in ieder geval: Een GTX 1050 is gewoon een gaming videokaart.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 15 februari 2017 10:13]

Dat verkoopt eenvoudiger. Sale-slang.
Mooi is inderdaad anders: het lijkt wel een opgepimpte 8ste hands VW Golf van een "petje"
De 1050 heeft de GTX aanduiding, wat aangeeft dat Nvidia in ieder geval wel vind dat het voor gaming is.

Alleen omdat jij genoeg geld hebt voor duurder spul betekend niet dat mensen die dat niet kunnen betalen geen budget "gaming" hardware kunnen kopen. Beetje erg elitair van je.
DOOM 2016 staat in heel veel top 5 lijstjes van 2016. Die wil je dus kunnen draaien.
Ik probeer kopers bewust te maken van de beperkingen van een gtx 1050, want ik heb zelf m'n neus een keer gestoten door een (te) slechte videokaart in m'n laptop te zetten.
DOOM 2016 spelen is niet elitair, eerder vulgair :)
Ik kan doom makkelijk spelen op mijn GTX 960M in mijn laptop. Die kaart is minder goed dan de GTX 1050. Ik snap je punt niet.
Net aan? Doom 2016 is een goed geoptimaliseerde game die zelfs op een desktop GTX 960 op Fhd op max met 60 FPS draait, een mobiele 980m is krachtiger dan de desktop 960.

(ik ga er vanuit dat je laptop een FHD scherm heeft omdat jij zelf geen resolutie aangaf)

Voor de rest valt er weinig te zeggen, andere gebruikers hebben de punten die ik wou benoemen als benoemd.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 14 februari 2017 11:48]

Ja, ik merkte dat als ik de anti-aliasing van TSSAA (8TX) naar FXAA (1TX) terugschroefde, dat het spel net iets beter draaide. Ik draai op FHD 1920x1080.
Goed draaien is wat mij betreft 60hz constant, ook als er veel vijanden in de buurt zijn. Die 60hz heb je nodig, want je moet snel kunnen reageren.
Ben ik mee eens, maar een 980m zou max makkelijk moeten kunnen halen als een desktop 960 dat ook kan, 980m is vergelijkbaar met de 870 desktop namelijk.

Misschien iets mis met windows of drivers?
Daarbij vraag ik me af wat het voordeel van een IPS-panel is voor een 'gaming'-laptop. Waar heb je die kijkhoeken voor nodig? Op een TN-panel kun je beter gamen...
Waarom niet? IPS van nu is net zo snel als TN en in sommige gevallen sneller. Zo is de pricewatch: Asus ROG Swift PG279Q Zwart sneller dan de TN versie PG278Q met 0.75ms :+ in "echte" totale inputlag

[Reactie gewijzigd door Koning Willy op 14 februari 2017 08:05]

Maar dat zijn jou eisen he, iemand anders kan daar zomaar anders over denken
Beetje afstellen he, die opties in het grafische menu zitten er niet voor niks.
Dit is voor mij een aantrekkelijke laptop. Ik speel nog steeds SCII op mn iMac uit 2007 met SSD dat wel en ik heb geen idee hoe mooi dit spel kan zijn, omdat ik niet boven de allerlaagste grafische instellingen uit kom.

Zou ik SCII ook kunnen spelen in de hoogste setting met een externe monitor van 24 inch?

[Reactie gewijzigd door Liberteque op 14 februari 2017 07:52]

Ja joh, dat moet makkelijk lukken (hangt een beetje af van de monitor, als die 8k is dan wellicht niet, maar ik gok dattie max 1080p is)
Kijk anders even naar reviews van de mobiele GTX1050 t.o.v. hedendaagse games, en de 3dmark of passmark score vergeleken bij je huidige GPU, dan kom je al een heel eind.
Als je deze als aantrekkelijke laptop ziet kan je beter voor de del variant gaan (staat niet in de pricewatch)! Die is goedkoper als de acer :) design vind ik persoonlijk ook wat aantrekkelijker haha maar dat is ieder zijn ding ofc.

http://www.dell.com/nl/p/...h_p_homepage:_r_1_c_1_t_3
Die had ik ook gezien, echter heeft deze Dell laptop een heel slecht TN scherm met slechte kijkhoeken en dat is jammer, de laptop uit de review hierboven heeft een IPS scherm met goede kijkhoeken.
Klopt dat is enige nadeel. Let wel op de site van dell heeft niet de juiste config er staan ! de 2 duurdere varianten worden geleverd met de 1050ti alleen die van 999 heeft de 1050. Ik heb de 2e variant gekocht en als je zelf voor het scherm zit is er niks aan de hand... Maar echt een goed kwalitatief scherm nee... En helaas kunnen we via dell nederland ook geen 4k scherm erin krijgen :(
Is dit zo? Want ik heb de laptop van 1199 gekocht en ik kon niet bepalen of het een Ti was of gewoon een 1050. Heb jij hem? Ik krijg hem waarschijnlijk 28 februari pas binnen >:(
Ik heb hem even in handen gehad bij een leverancier van ons. vandaar dat ik weet dat het scherm niet helemaal optimaal is maar goed als je ervoor zit is het prima (koop geen laptop zodat mensen ernaast goed kunnen zien) Maar ik heb hem daarna besteld bij dell nederland nadat ik contact had met hun service desk. Dit kreeg ik van hun:

Je hebt gelijk, er zijn 2 configuraties te vinden in ons verkoopprogramma met een GTX 1050Ti en dat is de Inspiron 15 7567 [bn56702] en de Inspiron 15 7567 [bn56703]. We zullen online marketing vragen dat erbij te zetten. Mvg, Dell NL

Btw mijne staat ook op levertijd 27 februari -_- achteraan gemailed aangezien op website vrolijk 3-5 werkdagen vermeld staat....
Houd even in de gaten dat er staat 'verzending binnen 3-4 wd' en niet 'wordt geleverd'... Maar inderdaad, goed om te weten. Ik heb de 7567 besteld, dus ik zit goed. Het scherm, ach, ik heb 'm gekocht voor programmeren en processor heavy dingen, niet voor beeldbewerking :P Dat 'ie een Ti heeft is wel chill though.
Same here :P prik er nog even 16 gb geheugen bij en dan kan ik er wel een mooi aantal vm's op draaien voor test opstellingen. Maar ik dacht voor dat geld wil ik er wel een TI versie in hebben kan ik er ook nog mee gamen in me vrije tijd :)
Haha, exact. Portable powerhouse much. Had je de review van Notebookcheck gelezen?
Heb je de actiecode "Love" ingevoerd bij de kassa? Dat scheelt je namelijk 14% in de prijs.
Haha, ja natuurlijk! Dat was wat me uiteindelijk over de streep trok :) 1031 voor die specs is niet te versmaden :P
En vandaag en morgen nog 14% korting, dus 860¤
Mag ook wel, want in de VS regel je basismodel al voor 799 dollar. Afzetterij in Nederland dus.
Ik wil de 14 inch variant die ook is aangekondigd, weet je toevallig wanneer die komt? :)
Als je met SCII Starcraft 2 bedoelt, dan ga je dat zeker reden op 1080p. De iGPU HD4600 kan dat al bijna en die is ook al wat jaartjes oud.
Mijn twee jaar oude laptop met 960M kan scii in full hd op max settings aan. Hooguit in bizarre arcade maps dat het soms hapert, bijvoorbeeld in mass fights op marine arena map hehe
Ik herken twee woorden:

haperen
mass fights

hmm zouden die met elkaar te maken hebben? haha

Dankje!
Is zo'n laptop geschikt voor VR? of moet je dan echt naar de duurdere gpu's?
Vanaf de GTX 1060 krijgen gpu's (en laptops met die gpu) vaak een 'vr-ready'-sticker. Die gpu wordt wel aangehouden als het minimum. Uiteindelijk gaat het er om wat je er precies mee wilt in VR. Eenvoudige toepassingen zouden ook met minder grafische kracht moeten kunnen, terwijl je voor vr-gaming op hoge settings met een hoge framerate juist een sterkere kaart nodig zal hebben dan de aanbevolen 1060.
De GTX 970/980/980 Ti zijn ook VR Ready.

http://www.geforce.com/hardware/technology/vr/where-to-buy

[Reactie gewijzigd door Shiznit op 14 februari 2017 11:12]

De laptopvarianten niet.
De 1050 voldoet niet aan de VRready specificaties van Nvidia. Dat begint pas bij de 1060.
In principe een prima laptop. Ben alleen niet zo gecharmeerd van de look. Dit kan toch chiquer?
Inderdaad. Dat is ook mijn idee. Ik vind dit opzich een best aardige laptop waar ik spec- & prijs-wise in geïnteresseerd zou zijn, maar de look staat me tegen. Terwijl ik normaal tegen mezelf zeg dat ik nooit om de looks geef.
Er zijn meerdere "game" laptops die het meer van de looks hebben. Rare hoeken, vreemde extra aanwezige kleuren. Lampjes op plaatsten waar je ze niet verwacht. Wel jammer.
Geheel mee eens. Voor zwaar zakelijk werk, maar ook voor gamen (in prive sfeer) zou ik deze laptop best kunnen gebruiken. Helaas kan ik het uiterlijk niet verkopen aan de baas.
Ik wacht al een hele tijd op de nieuwe acer nitro's (vn7-593g). Deze zijn iets duurder en te krijgen met een gtx1050ti of gtx1060. Ze zien er veelbelovend uit, geen gaming look, alleen geen idee wanneer ze eindelijk verkrijgbaar zijn
Dat dacht ik dus ook!

Wat een kinderachtige behuizing. Alleen daarom zou ik al voor een ander model gaan met dezelfde specs.

Zo'n ding koop je toch niet alleen voor het spelen van games. Een beetje volwassen uitstraling is wel gewenst wanneer je geen 16 jaar meer bent.

Ik heb zelf een 1050 gekocht voor mijn desktop om weer eens wat te kunnen spelen na jaren enkel op de ps4 gegamed te hebben. Vooralsnog enkel de pre alpha van Unreal Tournament gespeeld en dit gaat prima met een 1050 (2GB). Niet alles op z'n hoogst uiteraard, maar stabiele fps lukt prima voor de 130 euro dat het mij gekost heeft.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 14 februari 2017 09:03]

De ‘kinderachtige’ behuizing wordt volgens mij door sommige fabrikanten expres gedaan. Ze willen graag een dure variant met (ongeveer) vergelijkbare performance verkopen in de ‘zakelijke’ markt. Deze gamelaptops met deze specificaties zijn namelijk ook prima werkpaarden/Photoshop, video bewerkings/etc. machines (al dan niet met een extern scherm). Zonder opsmuk zijn deze machines erg interessant om in sommige branches in te zetten. Je ziet op heel veel forums, ook van de fabrikanten zelf klachten over de opzichtige designs van dit soort machines en ze lijken maar niet te willen luisteren.

Aluhoedje modus: Wellicht een afspraak met de GPU fabrikant, zodat ze de business variant van de GPU ook nog duur kunnen verkopen (Bijvoorbeeld bij nVidia: GeForce - Quadro)?

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 14 februari 2017 12:23]

Waarom zijn de upgrade opties een pluspunt. Ik ben nog nooit een laptop tegengekomen waarbij het geheugen en de hdd niet vervangen konden worden, in 9 van de 10 gevallen ook nog door een klepje aan de onderkant.
Ik heb een 5 jaar oude Dell Inspiron N5110, en blijkbaar moet je heel wat manoeuvres uithalen om de hdd te vervangen door een ssd: toetsenbord eruit, mobo eruit, scherm eruit, ...
Klinkt bekend, ook bij een Dell Studio destijds. Om een fan schoon te maken moest heel de laptop uit elkaar. Maar goed, punt blijft, hoe omslachtig ook, de hdd en het geheugen had ik gelijk kunnen vervangen in zo'n knutselsessie
Mooi design weer ;)
Ben ik blij met Steam In-Home-stream. Game desktop van 600 euro en iedere gare laptop waar de cliënt op draait kun je naar toe streamen.
En dan heb je opeens een mooie macbook air of andere ultrabook die de dikste games 'draait' :Y)
Tja, niet iedereen kan tegen die latency en lage kwaliteit.
Leuke review, snap alleen niet dat een variant met 1050Ti zoveel meer geld moet kosten. Ben wel in de race voor een dergelijke laptop (niet perse deze). Maar de 1050Ti is net wat toekomst bestendiger, maar i.p.v. 1000 euro gaat de prijs dan meteen richting de ¤ 1.500 Dat is het mij dan weer niet waard.
Je krijgt dan ook een Core I7, 512 GB ssd en 16 GB geheugen. het is niet alleen de gpu.
Leuke review!

Had alleen zelf graag ook nog wat vergelijkingen teruggezien met wat oudere grafische kaarten (970M, 980M). Zie met de meeste reviews van desktop varianten dat oudere kaarten toch vaker naar boven worden gehaald, misschien voor de volgende keer? :)
Goed punt, maar we hebben in onze benchdatabase helaas weinig resultaten van de 970M en 980M in combinatie met de relevante benchmarks en games. Op pagina 2 in het 3DMark Cloudgate-tabje staat wel een vergelijking met de 950M, 960M en 980M.
Een paar weken terug deze laptop gekocht voor mijn zoon bij MM tijdens de BTW dagen, dus had de laptop toen voor een hele mooie prijs.

Ondanks dat ik de laatste jaren eigenlijk alleen maar Apples heb gehad is het een fijne laptop waar hij zonder problemen games zoals Planet Coaster op kan spelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*