Door Hielko van der Hoorn

De Kingwin AWC-1 waterkoelingset getest

Inleiding

Kingwin AWC-1 waterkoelingset review aankondigingspicjeDe vakanties zijn begonnen en de zomer zal hopelijk ook niet meer al te lang op zich laten wachten. Het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking kijkt al maanden uit naar deze periode van het jaar, maar voor de op de zolder opgesloten nerds is het geen pretje. De processortemperatuur stijgt namelijk zo mogelijk nog harder dan de buitentemperatuur en het gebruik van een lawaaierige ventilator vindt niet iedereen een even aantrekkelijke remedie. Vandaag nemen we een mogelijk alternatief, de Kingwin AWC-1 waterkoelingset, onder de loep. De Kingwin AWC-1 heeft een adviesprijs van slechts 139 euro, maar hoe presteert de set? Je leest het hier.

* Uitpakken

Kingwin heeft de moeite genomen om de AWC-1 waterkoelingset keurig te verpakken. Het bedrijf heeft niet een handvol onderdelen semi-lukraak samen in een kartonnen gegooid, maar alle onderdelen zijn keurig verpakt in een doos die doet denken aan de verpakking van een gemiddeld moederbord. De eerste indruk die we krijgen van de set is in ieder geval positief. Wanneer we de doos openmaken vinden we een aantal onderdelen. Het meest opvallende onderdeel is ongetwijfeld een unit die gemonteerd kan worden in een 5,25-inch bay. Verder vinden we in de doos een radiator, een CPU-koelblok, een GPU-koelblok, een viertal slangen en een lading klein spul zoals schroefjes. De belangrijkste onderdelen zal ik op de komende pagina bespreken.

Alle onderdelen keurig verpakt in de doos

De 5,25-inch bay koelunit

Zoals gezegd op de vorige pagina is het meest opvallende onderdeel van de set ongetwijfeld de unit die gemonteerd kan worden in een lege 5,25-inch bay. Deze unit neemt een groot aantal taken voor zijn rekening. Zo vinden we onder andere een radiator, een ventilator, een reservoir en een pompje in het apparaat. Het compacte pompje is in het reservoir geplaatst en wordt voorzien van stroom door middel van een molex-aansluiting. Het pompje heeft dus geen 230V nodig om te werken zoals het geval is bij vele andere waterkoelingsetjes en gaat daarnaast ook gewoon automatisch aan samen met de rest van de pc.

De 5,25-inch bay koelunit

Het enige punt waar ik toch een vraagteken bij moet zetten is de kwaliteit van het pompje. Vaak is de levensduur van een pompje met een (12V) gelijkstroommotor minder lang dan een pomp met een (230V) wisselstroommotor. Een pompje dat op wisselstroom werkt wordt namelijk meestal aangedreven door magnetische inductie en heeft als enig bewegend onderdeel de schoepen. Bij een pompje dat op gelijkstroom werkt is meestal een motor aanwezig die direct verbonden is met de schoepen. Het feit dat het behuizing van het pompje gemaakt is van een goedkoop uitziende plasticvariant doet het vertrouwen ook niet groeien. Het zou echter best kunnen dat ik er helemaal naast zit en dat het pompje zonder moeite jaren dienst kan blijven doen. Wat in ieder geval vast staat is het feit dat de capaciteit van het pompje niet bijzonder groot is.

Het pompje gezien door het reservoir

Nu we het eerste minpunt gehad hebben kunnen we direct doorstomen naar het tweede en tevens laatste grote minpunt, namelijk het reservoir. Het vullen van het reservoir met water c.q. het ontluchten van het systeem kan je namelijk gerust een regelrechte ramp noemen. Het toevoegen van water moet namelijk gebeuren door een opening die niet veel groter dan een paar vierkante millimeter is. Allereerst moet je hierbij het geluk hebben dat je thuis een trechtertje hebt of iets dergelijk om hierin water te kunnen schenken. Een groter probleem is het feit dat de opening letterlijk een druppel breed is. Aangezien er lucht moet kunnen onsnappen uit het reservoir voor elke drup water die er in komt vormt dit een probleem.

De opening van het reservoir voor het vullen/ontluchten

Wanneer je het reservoir de eerste keer vult en er dus nog geen water in de slangen zit kan je het probleem oplossen door de slangaansluiting van bijvoorbeeld het processorkoelblok los te schroeven. Wanneer je echter voor de tweede keer water toe wilt voegen werkt deze oplossing niet langer. Wat overblijft is het werk om het water bijna druppelsgewijs in het reservoir te knoeien. In ieder geval niet mijn favoriete bezigheid.

Naast een reservoir en een pompje herbergt de unit ook een koperkleurige radiator met een bijbehorende 80mm ventilator. De radiator is enkele centimeters hoog, ongeveer acht centimeter diep en even breed als een 5,25-inch bay. De radiator bestaat uit een groot aantal koelvinnen waardoor een buis heen en weer loopt. Gezien het kleine pompje van de set wellicht niet de meest optimale configuratie omdat de grote hoeveelheid 180° bochten de doorstroomweerstand flink verhogen. Het is overigens verstandig om de 5,25-inch bay boven de unit vrij te laten omdat er anders nauwelijks verse lucht door de radiator geblazen kan worden.

De radiator

Naast de waterkoelingcomponenten vinden we in de 5,25-inch bay koelunit ook nog een stukje elektronica. Aanwezig is een grote draaiknop waarmee de snelheid van de ventilator van de geïntegreerde radiator als geregeld kan worden. Deze knop wordt dankzij een LED'je omgeven door een blauwe gloed. Wanneer de snelheid van de ventilator wordt verhoogd veranderd de kleur langzaam naar paars/roze. Deze overgang start ongeveer wanneer de ventilator op driekwart van de volledige snelheid zijn werk doet.

Naast de ventilatorregeling vinden we aan de voorkant van de unit nog een groenverlichte LCD waarop we kunnen zien hoe warm de processor is, en of de pomp en ventilator nog wel werken. Tevens kunnen we met behulp van het LCD en een drietal knoppen die daaronder zijn gepositioneerd instellen bij welke processortemperatuur we het ingebouwde alarm willen laten afgaan. Hiervoor is het uiteraard wel nodig om de meegeleverde temperatuursensor te bevestigen in de buurt van de processor. Het laatste wat we vinden aan de voorkant van de unit is een klein 'metertje' waarop we kunnen zien hoeveel water er in het reservoir zit. Deze wordt verlicht in de zelfde groene kleur als het LCD.

De electronica in het apparaat
Het uiterlijk van het de unit in 't donker

De rest van de set

* De tweede radiator

Zoals vermeld is de 5,25-inch bay unit uitgerust met een geïntegreerde radiator. Om het koelvermogen van de set te vergroten wordt ook nog een tweede radiator meegeleverd. Deze radiator is een compacte unit die bevestigd kan worden in de kast op de plaats van een (outtake) casefan. De tweede radiator meet 85x95x40mm en wordt gekoeld door middel van een 80mm ventilator. De radiator is qua design in hoofdlijnen gelijk aan de eerder besproken radiator en maakt dus ook gebruik van een flink aantal 180° bochten waar het water zich langs moet persen. Hoe effectief dit is zal straks blijken.

De tweede radiator inclusief de meegeleverde ventilator

* Het CPU-koelblok

Het volgende belangrijke onderdeel van de waterkoelingset is het CPU-koelblok. Het koelblok ziet er netjes uit, maar niet extreem bijzonder. De onderkant is van koper, de bovenkant van verchroomd staal en de binnenkant is hol. Hiermee is eigenlijk het volledige blok omschreven. De koperen onderkant van het blok wordt beschermd tegen krassen door een stuk plakfolie.

't glimt in ieder geval mooi
Ook de onderkant van het blok (nog met beschermende sticker) schittert ons tegemoet

De installatie van het blok is even simpel als het blok zelf wanneer je een Socket 478-processor gebruikt. Het installeren van de koeler op een Socket 478-processor is bestaat uit een drietal stappen. Als eerste moet je het plastic geraamte dat aanwezig is voor de bevestiging van luchtkoelers verwijderen. De volgende stap is het plaatsen van het koelblok op de processor en de laatste stap is het vastdrukken van het blok door het vastdraaien van een viertal duimschroeven. De installatieprocedure voor Socket 370- of Socket 754/939/940-moederborden heb ik niet uitgeprobeerd, maar deze zal niet veel complexer zijn.

Het blok geinstalleerd op het moederbord

* Het GPU-koelblok

Het GPU-koelblok vertoont veel overeenkomsten met het CPU-koelblok. Ook deze heeft een koperen onderkant en een glimmende bovenkant, maar is logischerwijs qua formaat een stapje kleiner. De bevestiging van de GPU-koelblok is evenals bij het CPU-koelblok geen ingewikkelde operatie. Het is een kwestie van het blok op de GPU plaatsen en vervolgens een clipje in de gaten te drukken die rond de core zitten. Hiervoor worden twee verschillende clipjes meegeleverd, één voor ATi-kaarten en één voor nVidia-kaarten. De laatste stap is het aandraaien van een schroefje boven het blok op deze zo stevig vast te drukken op de GPU.

Het CPU-koelbok (links) naast het GPU-koelblok (rechts)

Het GPU-koelblok geinstalleerd op een nVidia-videokaart

* Overigen

De overige noemswaardige componenten die we in de doos vinden zijn een klein flesje antivries en een viertal slangen. Het flesje antivries is bedoeld om door het koelwater te mixen met als doel algengroei te voorkomen. Verder worden een viertal slagen meegeleverd: twee korte slangen en twee langere slangen. De korte slangen hebben een lengte van circa 42 centimeter en de lange slangen een lengte van 57 centimeter. Deze kunnen uiteraard verkort worden indien dit nodig is. Opmerkelijk aan de slangen zijn de aansluitingen die eraan bevestigd zijn. De slangen kunnen namelijk heel simpel aan de componenten vastgeschroefd worden die ze met elkaar moeten verbinden. Het is zonder twijfel de gemakkelijkste bevestigingsmethode die ik tegen ben gekomen in de afgelopen jaren dat ik waterkoelingsetjes test. Het enige nadeel is dat het inkorten van de slangen arbeidsintensiever is geworden.

De meegeleverde slangen inclusief de handige aansluitingen

Prestaties

De prestaties van de set hebben we getest met behulp van het onderstaande systeem. We hebben de AWC-1 getest met en zonder GPU-koeler. Dit laatste hebben we gedaan om een vergelijking mogelijk te maken met verschillende waterkoelingsetjes die we eerder de revue hebben laten passeren op Tweakers.net. De resultaten van de Silverprop, Asetek Waterchill en Zalman Reserator 1-systemen zijn opgenomen in de resultaten als vergelijking. Tevens hebben we de resultaten behaald met de standaard Intel Socket 478-luchtkoeler meegenomen. Het systeem hebben we getest door de SiSoft Sandra burn-in wizzard te draaien om zo de processor flink aan het werk te zetten. De temperatuur is gemeten met behulp van Motherboard Monitor in samenwerking met de Pentium 4-temperatuursensor.

Het testsysteem
ProcessorIntel Pentium 4 3,0GHz 800MHz FSB & HT
MoederbordAsus P4C800
Geheugen2x Corsair TWINX 256MB 466MHz
VideokaartAOpen GeForce FX 5200P
Harde schijfMaxtor D740x, 40GB
VoedingAntec Truepower 480P

* Resultaten

Temperaturen met 100% load
Silverprop 27
Waterchill 30
Kingwing (high) 32
Reserator 33
Kingwing (low) 35
Luchtkoeling 42

Als eerste hebben we gekeken naar de prestaties van de set wanneer alleen het processorkoelblok in de kringloop is opgenomen. Zoals bovenstaande grafiek laat zien zijn de prestaties van de set niet echt om over naar huis te schrijven. Wanneer de ventilatoren op maximale snelheid werken zet de set een temperatuur neer van 32° Celsius wat slechts één graden minder is dan de temperatuur van de Zalman Reserator 1 die geen enkele ventilator gebruikt. Wanneer we de ventilatoren op een zachtere stand zitten stijgt de temperatuur van de processors zelfs naar 35° Celsius. Hiermee blijft de temperatuur nog wel ruim onder de prestaties behaald met de standaard luchtkoeler, maar vergeleken met de overige waterkoelingsetjes is het resultaat niet bijzonder.

Temperaturen met 100% load
Zonder GPU-koeler (high) 32
Met GPU-koeler (high) 34
Zonder GPU-koeler (low) 35
Met GPU-koeler (low) 37

Wanneer we ook het GPU-koelblok opnemen in de kringloop zien we de temperatuur van de processor licht stijgen. Erg drastisch is de stijging gelukkig niet wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door het feit dat de warmteproductie van een GeForce FX 5200 beperkt is. Daarnaast werd de videokaart niet volledig belast tijdens het testen (alleen de processor) wat de warmteproductie verder beperkt. Het koelen van een heethoofd zoals de GeForce 6800 Ultra of Radeon X800 XT zal een aanzienlijk groter negatief effect hebben op de temperatuur.

Temperaturen met overklokken
KloksnelheidVoltageFSBTemperatuur
Silverprop3720MHz1,70V 248MHz 30
Waterchill3690MHz1,70V246MHz 34
Kingwing (high)3544MHz1,65V236Mhz 40
Kingwin (low)3544MHz1,65V236Mhz 41
Reserator3601MHz1,70V240MHz 41
Luchtkoeling3571MHz1,65V238MHz 45

Het testen van de overklokbaarheid van de processor in combinatie met dit setje hebben we gedaan zonder de GPU-koeler aangesloten. Het blijkt dat de processor niet hard vooruit te branden is in combinatie met de Kingwin AWC-1 waterkoelingset. De maximale haalbare kloksnelheid voordat het systeem instabiel werd was slechts 3544MHz wat zelfs een klein stukje slechter is dan het resultaat dat we bepaalden met de standaard Socket 478-luchtkoeler. Vreemd genoeg is de temperatuur wel lager dan bij de luchtkoeling, maar dat mocht geen invloed hebben op de maximale kloksnelheid. Een verklaring kan ik hiervoor niet bieden, maar een crashende SiSoft Sandra-benchmark liegt in ieder geval niet.

Wat betreft de geluidsproductie doet de set het redelijk. Wanneer de koeling op de laagste stand wordt gezet produceren beide ventilatoren een bescheiden gezoem. Helaas is de set niet zo stil als mogelijk zou kunnen zijn. Het pompje maakt een licht ratelend geluid en ook de ventilator die op de tweede radiator zit ratelt een klein beetje. Het ratelen van het pompje wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat er nog een geringe hoeveelheid lucht in het systeem is achter gebleven. Het lichtjes ratelen van de tweede ventilator is waarschijnlijk toe te schrijven aan een niet perfecte balans. Desondanks is de geluidsproductie van het setje niet slecht, de meeste luchtkoelers schoppen meer herrie. Wanneer we de ventilator op de hoogste stand zetten verandert de situatie, de associatie met de stofzuiger komt dan bovendrijven. Gezien de geringe prestatiewinst die samenhangt met de herrie zou ik niet voor deze optie kiezen.

Conclusie

Het grootste pluspunt van de Kingwin AWC-1 waterkoelingset is ongetwijfeld de prijs. Voor het bedrag van slechts 139 euro krijg je een bijzonder complete set inclusief een fancontroller, GPU-koelblok en een tweede radiator. Bij de meeste setjes moet ongeveer het dubbele neergeteld worden voor een vergelijkbare collectie onderdelen. Helaas kunnen de prestaties zich niet meten met de duurdere waterkoelingsets. Wanneer we de vergelijking met luchtkoeling trekken komt de set positiever uit de bus. Er zullen ongetwijfeld stillere luchtkoelers zijn dan de hier besproken set. Ook luchtkoelers die de processor op een lagere temperatuur kunnen houden zullen niet bijzonder zijn. De combinatie van geluidsproductie en koelcapaciteit is echter wel bijzonder in het wereldje van luchtkoeling.

Koppel de lage prijs en de redelijke prestaties aan de gemakkelijke installatieprocedure en je hebt de ideale waterkoelingset voor beginners. Alleen het feit dat het vullen van de set erg moeilijk gaat is een flink minpunt, vooral voor de wat minder handige computer-gebruiker. Desondanks is de Kingwin AWC-1 een aantrekkelijke set waarmee je prima de zomer door kunt komen. Wonderen moet je echter niet verwachten van het product.

De Kingwin AWC-1 set zal binnenkort in het assortiment van Informatique verschijnen.

Reacties (43)

Wijzig sortering
Wat ik erg jammer vindt is dat er niet onderzocht wordt wat de oorzaak is van de slechte prestaties, want in het begin doe je wel een aantal keren suggureren dat het pompje te weinig capaciteit heeft, maar je komt hier verder in de review niet meer op terug. Ik had het erg interessant gevonden om te zien wat het effect zou zijn geweest van het plaatsen van een extra pomp in het systeem, dit om kracht bij te zetten aan de bewering dat de pomp te slap is of om deze bewering juist af te zwakken.

En ik heb ook sterk mijn twijfels bij de objectiviteit van de temperatuurs metingen. Dit is voor een klein gedeelte te weiten aan het feit dat de bios versie niet vermeld wordt wat -naar horen zeggen- bij ASUS best veel verschil kan maken in de temperatuursmeting. Maar het is vooral te danken aan het feit dat ik _nergens_ kan terugvinden dat er rekening is gehouden met de kamer temperatuur. Als jij deze koeler bijvoorbeeld afgelopen week hebt getest kan het best zijn dat het op jou zolderkamertje 25-30 graden was terwijl het ten tijde van de test met de Silverprop bijna vroor bij gebrek aan isolatie... Natuurlijk is dit overdreven, maar 5 graden kamer temperatuurs verschil tussen deze twee test (wat niet extreem is op mijn kamer bijv.) zou de Kingwing op een een gedeelde eerste plaats kunnen zetten!
Om je gerust te stellen. Alle temperatuur metingen zijn gedaan met hetzelfde moederbord met hetzelfde bios. Daarnaast zijn de testen niet uitgevoerd op een zolderkamertje en zijn alle metingen genormaliseerd op een kamertemperatuur van 20 C. Dus wat dat betreft zit het wel goed dacht ik zo.

Wat betreft het verder onderzoeken waardoor de slechte prestaties (dat zijn jouw woorden, in mijn ogen zijn de prestaties namelijk niet slecht) worden veroorzaakt zou inderdaad interessant kunnen zijn. Probleem hierbij is natuurlijk dat dit setje gebruik maakt van een niet echt standaard slangdiameter. Daarbij komt verder de vraag? Waar leg je de grens? Moet je ook nog gaan testen met andere radiatoren (zonder veel 180 graden bochten), een zwaarder koelblok, met dikkere slangen? 't zou allemaal interessant kunnen zijn. Daarom hebben wij de meeste (in mijn ogen) logische grens gekozen: de configuratie van de set zoals je hem koopt.
ik zou 't wel interresant vinden wat een beetje tweaken zou helpen.

Niet dat dat in zo'n review zou moeten maar wle interresant.
Want 't is vaak de ruigheid waardoor 't ook goedkoper is.
En dat kan je zelf wel wat verbeteren, tot zo ver.
+2Anoniem: 105918
2 juli 2004 18:00
leuk setje, voor de prijs. wel jammer is natuurlijk het ontluchten en bijvullen.

ik heb ook niet zo veel vertrouwen in het pompje, mocht het kapot gaan, kan er dan nog een nieuw pompje in of heb je dan gewoon pech?
Ik heb het niet expliciet gezien in deze review, maar kan je dit setje ook op een socket A mb gebruiken??
Jep dat kan. Zie ook http://www.kingwin.com/pdut_detail.asp?CateID=31&ID=187 voor meer specificaties.
+1Anoniem: 69057
2 juli 2004 22:51
Het pompje ziet er op de foto's uit alsof het is gebouwd op basis van de elektronica en mechanica van een gewone fan.

Dat is in zoverre positief dat het een borstelloze motor is en dat het toerental gemakkelijk uit te lezen valt. Het aantal bewegende delen is beperkt tot 1, net als bij 230 VAC pompjes, en er zijn geen afdichtingen of andere slijtage gevoelige onderdelen nodig. Wel een interressant idee imo.

Het toerental van de gemiddelde fan lijkt me echter erg hoog voor een pompje (en het vermogen misschien wat laag), het redement zal erg afhangen van een juiste dimensionering van de bladen en het pomphuis. Ik denk dat het daar ergenst mis is gegaan..
Wellicht is er helemaal niks mis gegaan met het pompje in de zin dat er een ontwerpfout inzit zoals jij suggereert. Waarschijnlijker is het feit dat capaciteit van het pompje gewoon niet echt toereikend is voor de toepassing die Kingwin heeft gekozen.
Of het toereikend is blijft de vraag.
Ze halen nu ruim 10 graden van de Intel temperaturen af. voor een bedrag dat niet te hoog is.
Als je alles in een 5 1/4 bay wilt inbouwen heb je niet te veel ruimte om grote en krachtige pompen in te bouwen.
Als extra voordeel verbruikt de pomp zoweinig stroom dat je hem op de voeding kan aansluiten en je hierdoor niet zit met stroomkabels die je naar buiten moet leiden.

Hebben jullie het systeem ook getest zonder tweede radiator erbij?
Ben wel benieuwd naar de temeratuur zonder zeker omdat deze nog redelijk geluid maakt.
Tevens zou ik persoonlijk de 8 cm uit de bay vervangen door een 9,2 of een 12 cm en de vinger protectie weg halen. Daar kom je met de vingers toch niet bij en scheeld wel geluid en extra lucht verplaatsing.
Lijkt me toch wel een leuk setje om te te experimenteren voor deze prijs. Daarnaast kan je volgens mij het setje het beste en snelste vullen met een injectiespuit en was ik benieuwd hoe de prestaties zijn met slechts de interne radiator. Zeker voor de barebone gebruikers kan dit interessant zijn.
Hmm ik geloof niet dat er veel ruimte in een barebone is voor zo'n 5,25" geval, aangezien er (bijna) altijd maar 1 van is. En die wordt natuurlijk gebruikt door een CD/DVD-drive.
Ik denk dat ruimte gebrek telt voor elke waterkoeling set. De fabrikanten hebben dit door. En gaan steeds meer exteren koelingsetjes op de markt brengen.
kan ik hem op men amd xp plakken? er word namelijk niet gesprken over socket a ondersteuning. maar wel dat amd xp ondersteunt wordt :Z
Amd XP = Socket A, tenzij je 64 bits versie bedoeld, dan heb je de twee andere sockets...
dat weet ik, maar ik weet nu dus nog steeds niet of hij wel ondersteunt wordt. je krijgt er wel een een amd xp beugel bij. amd xp kan toch alleen in een socket A???
+1Anoniem: 96629
5 juli 2004 12:09
Wanneer komen er nu eens setjes uit voor dual machines. Ik heb al geinformeerd. Maar voor mijn Dual athlon geen oplossing.

Jammer hoor. Dat is voor mijn studio toch reden om te kiezen voor een Dual Mac met waterkoeling!! Zo van de fabriek. Kijk dan heb je zelfs garantie op de montage!!.
Je kan toch gewoon een waterkoelsetje kopen en een losse CPU koeler erbij?

Ik heb zelf een Koolance PC2-601BLW. Daar koel ik zowel de CPU, videokaart alsmede de chipset mee. En bevalt me goed, gemiddeld is de temp volgens de meter van Koolance zo'n 33 graden. Alleen bij videobewerking komt ie op de 40. In de winter is het helemaal lekker met een wat koudere kamer (ja, ik ben een nerd op zolder :D) want dan is de temp tussen de 27 en 29 graden bij normaal gebruik :P
De Thermaltake Aquarius II is zowat onhoorbaar, de fan van de psu overstemt de fan op de radiator met gemak en de pomp is al helemaal onhoorbaar. Plus dat het reservoir erg makkelijk te vullen is. Als ik zou moeten kiezen zou ik zeker voor de Aquarius II gaan.
Eens,

Ik gebruik zelf de aquarius II. Door ook nog eens middels een 12 / 8 cm fanadapter een 12 cm fan ipv 8 cm op de radiator te zetten, en ipv alles in de kast de radiator buiten de kast voor de outtake van mijn antec sonata te zetten wordt de geluidproductie nog eens verminderd, en bovendien de koelprestatie nog een eind verbeterd...

Overigens is de fan niet stiller dan die van een antec silent psu...

Het nadeel van zo'n 5Πinch constructie vindt ik dat er minder te veranderen valt. Je kunt bijvoorbeeld niet de radiator voor de outtake van de kast monteren oid. Ik zou zelf al met al eerder voor de Aquarius gaan, en nog wat neertellen voor een 12/8 cm fanadapter en stille 12 cm fan. (bijvoorbeeld bij perfect-systems)..
aardig setje van kingwin, misschien ideaal voor de gemiddelde consument die een stil pctje wilt :)

btw hier nog een review ervan
http://www.cluboc.net/reviews/super_cooling/kingwin/arcticliquidcooler /index.htm
die zijn er wat positiever over.
die zijn er wat positiever over.
Dat kan je wel een understatement noemen :D In de categorie absoluut niet kritisch scoort ClubOC in ieder geval hoog... Dat iemand positiever over een product kan zijn dan ik geloof ik graag, maar wat ClubOC schrijft slaat alles. Het setje scoort op 6 van de 7 onderdelen een 10 en op het laatste onderdeel een 9. Het is een leuk setje, daar niet van maar perfect? Helaas niet...
waar kan je deze setjes bestellen in NL?? het liefst onder rembours
+1Anoniem: 73037
@ymoona12 juli 2004 08:53
Deze kun je bestellen bij informatique. levertijd zal ongeveer 4 dagen zijn (vanaf bestelling) ik krijg hem vandaag binnen als het goed is

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee