Zoals gezegd op de vorige pagina is het meest opvallende onderdeel van de set ongetwijfeld de unit die gemonteerd kan worden in een lege 5,25-inch bay. Deze unit neemt een groot aantal taken voor zijn rekening. Zo vinden we onder andere een radiator, een ventilator, een reservoir en een pompje in het apparaat. Het compacte pompje is in het reservoir geplaatst en wordt voorzien van stroom door middel van een molex-aansluiting. Het pompje heeft dus geen 230V nodig om te werken zoals het geval is bij vele andere waterkoelingsetjes en gaat daarnaast ook gewoon automatisch aan samen met de rest van de pc.
Het enige punt waar ik toch een vraagteken bij moet zetten is de kwaliteit van het pompje. Vaak is de levensduur van een pompje met een (12V) gelijkstroommotor minder lang dan een pomp met een (230V) wisselstroommotor. Een pompje dat op wisselstroom werkt wordt namelijk meestal aangedreven door magnetische inductie en heeft als enig bewegend onderdeel de schoepen. Bij een pompje dat op gelijkstroom werkt is meestal een motor aanwezig die direct verbonden is met de schoepen. Het feit dat het behuizing van het pompje gemaakt is van een goedkoop uitziende plasticvariant doet het vertrouwen ook niet groeien. Het zou echter best kunnen dat ik er helemaal naast zit en dat het pompje zonder moeite jaren dienst kan blijven doen. Wat in ieder geval vast staat is het feit dat de capaciteit van het pompje niet bijzonder groot is.
Nu we het eerste minpunt gehad hebben kunnen we direct doorstomen naar het tweede en tevens laatste grote minpunt, namelijk het reservoir. Het vullen van het reservoir met water c.q. het ontluchten van het systeem kan je namelijk gerust een regelrechte ramp noemen. Het toevoegen van water moet namelijk gebeuren door een opening die niet veel groter dan een paar vierkante millimeter is. Allereerst moet je hierbij het geluk hebben dat je thuis een trechtertje hebt of iets dergelijk om hierin water te kunnen schenken. Een groter probleem is het feit dat de opening letterlijk een druppel breed is. Aangezien er lucht moet kunnen onsnappen uit het reservoir voor elke drup water die er in komt vormt dit een probleem.
Wanneer je het reservoir de eerste keer vult en er dus nog geen water in de slangen zit kan je het probleem oplossen door de slangaansluiting van bijvoorbeeld het processorkoelblok los te schroeven. Wanneer je echter voor de tweede keer water toe wilt voegen werkt deze oplossing niet langer. Wat overblijft is het werk om het water bijna druppelsgewijs in het reservoir te knoeien. In ieder geval niet mijn favoriete bezigheid.
Naast een reservoir en een pompje herbergt de unit ook een koperkleurige radiator met een bijbehorende 80mm ventilator. De radiator is enkele centimeters hoog, ongeveer acht centimeter diep en even breed als een 5,25-inch bay. De radiator bestaat uit een groot aantal koelvinnen waardoor een buis heen en weer loopt. Gezien het kleine pompje van de set wellicht niet de meest optimale configuratie omdat de grote hoeveelheid 180° bochten de doorstroomweerstand flink verhogen. Het is overigens verstandig om de 5,25-inch bay boven de unit vrij te laten omdat er anders nauwelijks verse lucht door de radiator geblazen kan worden.
Naast de waterkoelingcomponenten vinden we in de 5,25-inch bay koelunit ook nog een stukje elektronica. Aanwezig is een grote draaiknop waarmee de snelheid van de ventilator van de geïntegreerde radiator als geregeld kan worden. Deze knop wordt dankzij een LED'je omgeven door een blauwe gloed. Wanneer de snelheid van de ventilator wordt verhoogd veranderd de kleur langzaam naar paars/roze. Deze overgang start ongeveer wanneer de ventilator op driekwart van de volledige snelheid zijn werk doet.
Naast de ventilatorregeling vinden we aan de voorkant van de unit nog een groenverlichte LCD waarop we kunnen zien hoe warm de processor is, en of de pomp en ventilator nog wel werken. Tevens kunnen we met behulp van het LCD en een drietal knoppen die daaronder zijn gepositioneerd instellen bij welke processortemperatuur we het ingebouwde alarm willen laten afgaan. Hiervoor is het uiteraard wel nodig om de meegeleverde temperatuursensor te bevestigen in de buurt van de processor. Het laatste wat we vinden aan de voorkant van de unit is een klein 'metertje' waarop we kunnen zien hoeveel water er in het reservoir zit. Deze wordt verlicht in de zelfde groene kleur als het LCD.
Het uiterlijk van het de unit in 't donker