Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sim Kranenburg

Redacteur televisies

LG 55"-EG910V gebogen oled Review

Geweldig beeld voor wie kan wachten

Conclusie

Hoewel de EG910V het betaalbaarste courante oledmodel is van LG, is het nog steeds een dure televisie. En als je zoveel geld uitgeeft, dan mag je perfectie verwachten. We vinden het dan ook onbegrijpelijk dat LG ervoor heeft gekozen om een ondermaatse soc te gebruiken. Helaas zijn de meeste televisies tegenwoordig van een (te) goedkope soc voorzien, waardoor de interface wat snelheid betreft te wensen overlaat. Vaak kun je daarmee leren leven, maar de EG910V laat je wel erg vaak wachten en dat is ronduit irritant. Je kunt dan ook het beste de hele interface links laten liggen en televisie kijken via een externe settopbox.

Wat geluid betreft is deze tv evenmin bijzonder. De kwaliteit is, net als bij de meeste andere televisies, goed genoeg voor het volgen van de meeste tv-programma's. De verstaanbaarheid van stemmen is in orde, maar voor het kijken naar films of concerten schieten de twee kleine luidsprekertjes duidelijk tekort. Een soundbar of een av-receiver met losse luidsprekers is dan ook zeker aan te raden als je van mooi geluid houdt. De voor gamers belangrijke inputlag is wat aan de hoge kant, maar de 3d-weergave is dan weer erg goed, dankzij de prettige passieve brillen.

Op het belangrijkste vlak van de beeldkwaliteit weet de EG910V dankzij het oledpaneel te imponeren. Geen enkele lcdtv kan tippen aan het enorme contrast van oled. Zelfs heel dure modellen met een full array local dimming backlight weten niet zo'n mooi beeld neer te zetten als deze tv. De EG910V kan geen uhd-beelden weergeven en ook is er geen ondersteuning voor hdr. Of je dat als een nadeel moet zien, hangt vooral af van de kijkafstand. Uhd heeft bij een paneel van 55" alleen nut als je behoorlijk dichtbij zit.

We zijn geen voorstander van gebogen televisies, omdat de geometrie in het beeld erdoor wordt aangetast. In de praktijk went de kromming snel en ben je na een paar minuten kijken alweer vergeten dat het beeld gebogen is. We vinden het wel een duidelijk nadeel als je de tv wil ophangen, want een gebogen scherm aan de muur ziet er maar raar uit.

Of deze televisie wat voor je is, hangt er vanaf of je kunt leven met een traag werkende interface, want er zal geen software-update komen die de snelheid verbetert. Als je doorspaart voor LG's B6, ben je aanzienlijk meer geld kwijt, maar krijg je een veel vlotter werkende interface met webOS 3 en bovendien een uhd-paneel dat ook nog eens prachtig hdr kan weergeven. Als je de tv slechts als monitor gebruikt en uitsluitend gebruikmaakt van externe ingangen, heb je aan dit model een van de beste hdtv's die ooit zijn gemaakt.

Getest

LG 55EG910V Zwart

Prijs bij publicatie: € 1.700,-

Bekijk product

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (195)

Wijzig sortering
Het grootste nadeel van deze tv is zoals bij alle tv's: het Smart gedeelte.
Een trage processor vaak al bij aankoop het onderdeel wat het snelste verouderd inclusief al het smart werk van je spiksplinternieuwe tv.

Waarom zijn er niet veel meer niet-smart of standaard TV's te koop. Die met een fenomenale beeldkwaliteit waar je met gemak jaren mee kunt doen. Die mediaspeler vervang ik zelf wel. Het smart gedeelte is toch vooral de melkkoe voor de fabrikant.

Wat zou het tof zijn als tweakers binnenkort met de feestdagen in aantocht de grote Dumb TV Test zou organiseren. Kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben met die voorkeur.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 8 november 2016 10:31]

Helemaal mee eens. Sterker nog, van mij hoeft er zelfs geen tv tuner in. Daar sluit ik zelf wel een horizonbox oid op aan.

En voornamelijk m'n eigen mediacenter. Dat betekend dat een hele flinke monitor al genoeg zou zijn.

Ik meen alleen dat er op monitoren een flinke importijd heffing zit tov tv's. Of is dat tegenwoordig niet meer?
Ik maak geen gebruik van een losse turner bij mijn LG 55EG910V maar gewoon Ci+ het is wel iets trager maar als je er niet op let merk je er niets van

Horizonbox betaal je nog eens €10 per maand extra is €120 per jaar en ik betaald van dat geld liever Netflix!

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 9 november 2016 00:01]

Dat hangt af van welk abonnement en welk moment je lid bent geworden.

ik ben al iets van 12 jaar klant en kreeg de box vorig jaar aangeboden als ik overstapte naar een nieuw abonnement. Meer zenders, box en een lager bedrag dan voorheen. Die CI+ modules heb ik ook in m'n tv zitten maar gebruik ik noot meer.

Pauzeren, uitgesteld kijken etc worden hier dagelijks gebruikt. Kijk bijna niets meer Live...
Helemaal gelijk het smart gedeelte van de meeste Smart TV's is echt niet te gebruiken.
Maar wat ik juist mis is de halveringswaarde van de lichtopbrengt van de TV's. Men vergeet namelijk nogal snel dat OLED halveringswaarde van de lichtopbrengst (bij OLED per pixel) is bij blauwe OLED's echt extreem kort is (OLED opzich heeft al een veel kortere halveringswaarde dan de verlichtingen van traditionele TFT TV's) en ook veel korter dan bij de andere kleuren OLED, waardoor je in verloop van tijd dus helemaal geen mooi contrast overhoud. Ook ben ik erg benieuwd naar de refreshrate bij volledig uitschakelen van de pixels. Dit want OLED pixels als je die volledig uitzet en dan weer aan is het vaak trager dan normale TFT pixels. Dan heb je misschien een mooi zwart wit contrast maar krijg je een waas over het beeld bij drukke/snelle acties in films etc. (daarom bij mobiele telefoons en TV's met OLED doen ze de pixels nooit volledig uit en dan weer aan en heb je dus in de praktijk een iets minder contrast dan bij statische beelden)
LG gebruikt geen blauwe leds, maar allemaal witte, maar wat daar precies de halveringswaarde voor is voordat je het echt gaat merken (het gaat dus wel egaal bij LG, het is niet zo dat je steeds minder blauw krijgt tov de andere kleuren)
Dat ze witte OLED's gebruiken veranderd nog steeds niet het feit dat de halverings waarde veel beter is. Net als bij gewone LED's bestaan er geen echte witte LED's en OLED's, er moet altijd gebruik gemaakt worden van Blauw. Bij gewone LED's gebruikt men Blauwe LED's maar doen een Fosfor laag over de LED heen, waardoor hij Wit oplicht.(je kunt het blauwe bijna altijd nog wel zien) bij OLED gebruiken ze een zelfde soort truck alleen omdat ze hier een volledig kleuren filter gebruiken (Wit is alle kleuren bij elkaar) zal dit misschien iets helpen voor de degradatie van de OLED pixel, maar aangezien het nog steeds blauw gebruikt heb je nog steeds een probleem met OLED. Daarnaast kan ik je vertellen dat ondanks de mooie verhalen van LG, Samsung etc over OLED ook de andere kleuren degraderen nog steeds sneller dan bij gewone TFT-LCD technieken en is het zelfs zo dat het vaak beter is om OLED schermen altijd aan te laten staan dan vaak aan en uit te zetten. Want als de pixels volledig uit staan/geen spanning krijgen en dan weer aan gaat het degradatie process sneller op het moment van aanzetten. Dit neemt niet weg dat als je teveel geld hebt en elke 3 jaar een TV kunt kopen is een OLED TV wel erg mooi qua contrast (de eerste 2 jaar dan)! Ook moet je nog steeds opletten met logo's op de TV, want OLED heeft net als Plasma inbrand gevaar, TFT-LCD heeft dit niet echt.(het lijkt wel soms maar dit gaat wel weg)
Ik zal het wel bekijken hoe het gaat
Net van een plasma van samsung afgestapt (2x om de 3 jaar eem probleem dat bij wit beeld er rode pixels door heen komen in soort van balken, eerste keer net binnen de garantie vervangen, nu na 6 jaar gebeurd het dus weer dus heb ik hem maar vervangen door een OLEDB6 van LG)

Ik hoop wel dat deze langer mee gaat dan die 6 jaar van de samsung plasma..
Als er degradatie in komt dan is het hopelijk gewoon geleidelijk over het hele scherm zonder echte kleur vervorming, (dus constant een beetje minder licht)

Maar goed de eerste genereratie van deze OLEDS was 2014? Dus die zijn nu 2 jaar oud, hoe gaat het er nu mee met deze modellen?
Witte LEDs zijn niet gebaseerd op blauwe leds met fosfor, maar zijn eigenlijk UV LEDs. Als ik het goed begrijp gebruikt LG in de OLED panelen per pixel 3 witte LEDs met een kleurfilter ervoor.
Niet waar. Het is zo dat je ook wit met rgb kunt creëren, maar de meeste Witte LED bestaat uit blauw met fluoriserend materiaal(dus klopt dat het geen fosfor is)

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Led
Wit maken uit RGB leds heeft hier helemaal niets mee te maken; je hebt overigens wel deels gelijk; warm witte LEDs worden gemaakt van blauwe LEDs met een fosfor coating.

Maar bijvoorbeeld de witte power leds van Cree worden zover ik begrepen heb gemaakt op basis van SiliciumCarbide substraten, waarop een Indium gallium nitride (InGaN) laag gegroeid wordt in het blauw/violet/ultraviolet spectrum.
Dan heb je het niet goed begrepen. Tot op heden is er echt geen andere manier om witte led te maken dan:
RGB (dus ook blauw gebruiken) LED's en daar dus door mengen wit te creeren of anders Blauwe LED in combinatie van een extra fluoriserende laag. Verbeterde veries gebruiken ook Geel waardoor het mooier wit kan worden. En Cree gebruikt ook nog een extra component om het beter te maken, maar gebruiken nog steeds blauw als basis LED. Door het gebruik vanYAG (yttrium aluminium gernet) en combinatie met het zeldzame materiaal cerium is de oplossing van Cree erg duur!!
welke golflengte?

is dat blauw?
Voor wat?

Wat bedoel je?

Boodschap is en blijft, zonder blauwe (O)LED geen witte (O)LED.

[Reactie gewijzigd door Kappie1977 op 23 november 2016 17:01]

Zijn er gegevens over de halveringstijd bij OLED. Het is voor mij een punt, waarom ik nog geen OLED heb uren kopen.
dit is een beetje lastig, maar over het algemeen gaat de blauwe OLED de helft korter mee dan de andere kleur OLEDs. De truck die men tegenwoordig uithaald is om juist vellere Blauwe OLED's te gebruiken en die in standaard minder vel te gebruiken, alleen voor de langere termijn betekend dit nog steeds dat de kleuren niet gelijk degraderen en ook nog steeds redelijk snel ten opzichte van de andere technologieën. In mijn ogen dus nog niet goed genoeg om te gebruiken. Voor een mobieltje is het niet erg, want hoe lang gebruiken we die tegenwoordig? Niet veel langer dan een jaar.
Het degradatie probleem zou bij LG minder moeten spelen aangezien ze gebruik maken van witte leds met een kleurenfilter, in plaats van RGB-leds zoals Samsung doet.
Verkoop gaat om verleiden, dromen verkopen en omzet. Natuurlijk kan LG sublieme monitoren maken doe 10 jaar meegaan. Alleen de aandeelhouders willen dat je dan 2 of 3 TV's "versleten" hebt. De oplossing beperkte ondersteuning van software, mindere verbindingen, wisselende looks en formaten.

Wat jij wil kan wel in een diensten markt. Alleen heeft zover ik weet daaraan alleen Scala zijn vingers gebrand.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 8 november 2016 10:53]

Helemeaal met je eens, maar ik denk dat daarvoor de markt te klein is...... koop dus maar b.v deze TV en gebruik hem als monitor met extern mediacenter en boxen.... die paar cent aan electronica (en erger nog... die dan onnodige verdikking) neem je dan maar op de koop toe....
Een apart dumb TV model of monitor uitbrengen wordt wellicht duurder dan dit ding, ook voor wie niet alles ervan gebruikt.
Je bent echt niet de enige. Ik gebruik die tierelantijnen ook niet. Voor mij is beeldweergave nummer 1.
Graag dan ook een categorie voor TV's zonder speakers. De meeste tweakers hebben uiteraard een prima audiosysteem in de kamer staan. Het komt het design en platheid van de TV ten goede. Worden dit soort TV's überhaupt gemaakt?
Nadeel is dat smartloze toestellen meestal low-end zijn. Was er maar een high end toestel zonder Smart, (en nee wil geen monitor) dan had ik er meteen een gekocht!
Helemaal mee eens!
De reden dat er smart-tv's verkocht worden is denk ik tweeledig. Eén is dat andere fabrikanten het ook doen, twee is dat je daarmee als fabrikant een soort van macht kunt uitoefenen. Je kunt namelijk de content bepalen die de gebruiker ziet, zodat je reclame krijgt voorgeschoteld, zodat je als fabrikant meer winst kunt genereren.

Je ziet met verschillende apps hoe nadelig dit is voor de consument, omdat ze niet weten wat ze kunnen verwachten en updates krijgen. Ik heb pas geleden een tweakblog geschreven over intenties, dit is een mooi voorbeeld, net als het artikel van Tweakers over dualsim, waarin dit past.

Mijn hoop is dat jullie als tweakers/consumenten meer met intenties in je achterhoofd kijken naar fabrikanten. Ook hier is de intentie simpelweg niet goed: fabrikanten willen meer winst door de consument te benadelen. Volgens mij is het vanuit maatschappelijk oogpunt belangrijk technologische ontwikkelingen de individu te laten helpen, niet tegen te werken.

Met privacy zijn we als maatschappij al een heel eind: we maken keuzes naar aanleiding van onze privacy, ook in maatschappelijk opzicht (patiëntendossier). Ik hoop dat jullie dat ook bij zaken die niet door de beugel kunnen. We hoeven niet overladen te worden met reclames, we hoeven onze apps en spellen niet vol te stoppen met in-app/in-game aankopen, we hoeven geen telefoons waarbij het geheugen niet uitbreidbaar is met micro-SD, we hoeven geen apparaten waarbij we allerlei adapters nodig hebben om normale hardware aan te sluiten.

Wat betreft smart-tv's: het mag er van mij op zitten, ik wil het niet gebruiken, zodra het de basale functies aantast zoals van zender wisselen of naar een externe uitgang wisselen, dan doe je wat mij betreft niet meer mee.
De B6 is in [Prijs-discussie] OLED Televisies redelijk vaak voor 1999 euro of minder te verkrijgen.

Daarvoor krijg je HDR en 4K en vernieuwde Smart TV.
Deze prijs van 1700,- is natuurlijk ook niet up-to-date lijkt mij.
Wij hebben deze begin dit jaar voor 1500,- gekocht.
Neem als je net als de B6 goed gaat zoeken en bellen je hem voor een mooi prijsje kan krijgen

Edit:
Adviesprijs B6 is 2699,-
pricewatch: LG OLED55B6V Zwart
Hier zou je het gewoon mee moeten vergelijken aangezien ze ook de adviesprijs van de 910V hebben gepakt.
pricewatch: LG 55EG910V Zwart

[Reactie gewijzigd door DeBaroN op 8 november 2016 09:38]

Wachten op Media Markt btw dagen en misschien is hij dan al gezakt in prijs of heeft LG weer eens een cashback actie.
Bel maar eens naar Radio Von Burg in Rotterdam (was een tip op deze site; thnx daarvoor). In tegenstelling tot de prijs die op hun website staat, doen ze telefonisch een nog veel scherper bod.
Ik heb deze TV bijna twee maanden geleden bij hen gekocht en hun prijs zat Euro 350,- onder die van de scherpste internetaanbieder (hun internetprijs was daaraan gelijk).
Dus altijd de goedkoopste vinden op internet klopt niet altijd.

PS. Super TV. Ik ben er zeer tevreden over!

[Reactie gewijzigd door Ed4711 op 8 november 2016 15:02]

Ik heb mijn TV ook bij Radio Von Burg gehaald, ze hebben naast de scherpe prijs ook nog eens een zéér goede service.

ps.: de opvolger van de EG910V (de EG920V) is voor zo'n €300,00 meer te verkrijgen, heeft HDR en 4k. :)
Helaas heeft die tv slechte input lag. Er is nog geen 4k oled scherm die game waardig is met HDR helaas.
OLED B6:
4k @ 60Hz @ 4:4:4 + HDR: 38.2 ms

38.2ms valt nog best wel mee :)
Niet voor shooters

alleen die lcd/led 4k van ks8000 ofzo komt op 20 uit. Maar daarbij is de HDR niet super.

[Reactie gewijzigd door zlpsycho op 8 november 2016 15:09]

En mijn pricewatch: Asus ROG Swift PG279Q Zwart is de snelste ter wereld met 3.25ms
Je gaat toch geen shooter spelen op TV?

[Reactie gewijzigd door Koning Willy op 8 november 2016 15:45]

Tuurlijk wel, speel ps4 (straks pro) Heerlijk.
Mvp geen probleem. Speel nu op 42 inch 1080p

[Reactie gewijzigd door zlpsycho op 8 november 2016 17:11]

Voeg extra 33.3ms inputlag toe door 30FPS ;)
De meeste shooters draaien op 30 fps en dat levert ook inputlag op. Zelfs op 60 fps is het nog maar net te doen. Voor shooters zit je het liefst op een minimum(!) framerate van 90+.
Gelukkig hebben ze voor de high end monitoren speciale technieken ontwikkeld om de refresh rate hoger te maken, want als je echt puur naar techniek van de TFT en OLED monitoren panels kijkt is de snelste refresh van een scherm van zwart-zwart ongeveer 7ms en dat zijn dure panels hoor. en de meeste monitoren doen tegenwoorden Grey-Grey waarbij je dus een stuk sneller lijkt te zijn, maar in werkelijkheid draaien de pixels nog steeds even hard, maar men berekend het niet meer van wit naar helemaal zwart, maar van wit(open) naar grijs. je verliest dus contrast, maar de snelheid gaat wel een stuk hoger zijn en daardoor valt het niet mega op dat het contrast een stuk lager is dan bij de werkelijke snelheid van zwart-zwart (dus van dicht, naar open en weer helemaal dicht). Alleen Plasma zou met behoud van contrast echte snelheden kunnen krijgen.
Klopt helemaal, ik kijk om die reden ook liever film op een OLED of Plasma. Voor snelle games is het echter wel een behoorlijk verschil. Bij een game als Civ merk ik niet dat mijn refreshrate per ongeluk op 60 staat, maar bij een shooter is het gelijk duidelijk. Het is een afweging van eisen, maar ben ervan overtuigd dat dit in de toekomst opgelost gaat worden.

[Reactie gewijzigd door Koeitje op 15 november 2016 13:07]

bron/bewijs?

Dan moet je als nog zo min mogelijk hebben dus.

Niemand heeft het over ps4 input lag zonder scherm.

[Reactie gewijzigd door zlpsycho op 8 november 2016 20:28]

Elke 0,0333 seconden (33ms) wordt het beeld ververst op 30 fps. In die 33 ms tussen elk beeldje is er natuurlijk al een hoop gebeurd. Op 90 fps zit je op 11ms per beeldje. Een moderne opstelling op een pc gaat tot ongeveer 144 fps, wat neerkomt op 0,0069 seconden (6,9 ms) per beeldje.

Dat het vanaf 90 fps minimaal pas echt lekker speelt is natuurlijk wel persoonlijke ervaring. Bij een console zal je sowieso sneller tegen de limieten van de beperkte snelheid van een controller aanlopen. Het hele platform is er op ingericht om onderuitgezakt op de bank te gebruiken, niet voor high end gaming op hoog niveau.

(Fighting games zoals SF4 daargelaten).

[Reactie gewijzigd door Koeitje op 8 november 2016 20:42]

Voor BF1 zit je niet onderuit gezakt op de bank. Sowieso bij elke shooter die ik speel zit ik actief voor het scherm.
Dat maakt voor de rest van het verhaal niet uit. De lage framerate van je console én tv zorgen voor een bak inputlag.
Dan is het wel fijn om het zo laag mogelijk te hebben ipv deze 38ms tv
Wel als je je playstation of xbox op je pc hebt aangesloten, zoals bijna iedereen dat doet.. (en je shooters speelt)
:)
Dat is ook het eerste dat ik dacht. Voor die 200 euro zou ik UHD, HDR, WebOS 3.0 en nog meer updates toch niet laten liggen.

Hoop ook dat t.net nog met een review van de B6V gaat komen. Op het forum is dit toch een bijzonder veel besproken model.

[Reactie gewijzigd door rajackar op 8 november 2016 09:11]

Ja jij hebt geluk gehad en hem voor 2159 euro gehaald. Misschien zijn ze over een jaartje onder de 1500 euro en dan gelijk gaan voor de 2017 versie ;)
Een goedkopere 49 inch versie zou ook leuk zijn.

[Reactie gewijzigd door Koning Willy op 8 november 2016 09:12]

Zoqals je zelf al zegt is 1999 wel te vinden toch regelmatig toch? Dan wordt het verschil met deze TV wel erg klein. Maar goed, je moet het wel hebben natuurlijk en als je geen HDR of UHD hoeft is het wel een mooi dat je ook aan de OLED kunt.
Hebben de B6/E6/G6 allemaal precies hetzelfde paneel?
Volgens mij hebben ze inderdaad het zelfde paneel, alleen een andere chipset. Ook gaat een groot deel van de kosten naar de afwerking van het apparaat. (Oled on glass, soundbar).

En de B6 is de enige zonder 3D.
Yep, paneel is hetzelfde. SOC en soundbar maken het verschil. En de B6 heeft als enige in de serie geen 3D ondersteuning.
De G6 heeft een hogere peak brightness.
Dat zeg je nu wel maar die andere heeft 3D weergave, die heeft die van jou weer niet. Sommige mensen willen 3D hebben. Zo nog mooier zijn om HDR en 3D te hebben.
De B6 is in [Prijs-discussie] OLED Televisies redelijk vaak voor 1999 euro of minder te verkrijgen.

Daarvoor krijg je HDR en 4K en vernieuwde Smart TV.
De vraag is natuurlijk waar je stopt met een paar 100 euro extra erin te stoppen. Als mijn plasma het vandaag zou begeven, zou ik eerder naar de 3000 euro gaan.
https://tweakers.net/pricewatch/481909/lg-oled55e6v.html

Dit model heeft een plat scherm en Harmon Kardon speakers, wat voor mij prettig is aangezien ik niet met een aparte sound bar wil werken.

Ik vind het wel vreemd dat dit toestel weer boven water komt omdat het volgens mij vorig jaar rond deze tijd al rond de 1500 (of was het 1599) euro te vinden was voor de eindejaarsaanbiedingen. Ik zocht een toestel voor mijn vader, maar ben uiteindelijk voor een goedkopere LCD gegaan omdat dit toestel gebogen is.
De B6 heeft ook een plat scherm en Harman/Kardon speakers. Alleen geen soundbar.
De C6 heeft een gebogen scherm.

En persoonlijk vind ik het ook wat vreemd om 2 voor twaalf nog een 2015 model te reviewen.
Technisch gezien heeft de B6 H/K speakers maar ze klinken niet echt heftig hoor. Ik heb deze TV met een 5.1 setje er aan en ik zou het niet zonder aanraden als je geluid belangrijk vindt.
Ik heb ze letterlijk nog nooit gebruikt. 5.1 set er aan hangen, en alle geluid word daar unprocessed heen gestuurd via optical.

Maar ik ben ook van mening dat een soundbar niet zo goed klinkt als afzonderlijke speakers.
Ik heb ze alleen gehoord toen ik ruzie had met het Audio Return Channel. Dat werkt nu ook perfect (bleek een HDMI kabel probleem) Volgens mij hetzelfde effect als optical toch?

Denk ook dat losse speakers beter is maar ik kan me voorstellen dat een soundbar een goede oplossing is als je het niet al te omslachtig wilt doen en toch redelijk geluid wilt hebben.
Ik vind het ook vreemd inderdaad. Vooral door de titel, geweldig beeld voor wie kan wachten. Deze tv was notabene begin dit jaar door een cashback voor 1500,- te verkrijgen. Juist toen was deze review op zn plaats geweest.
En kost 2 keer zoveel.
Je gaat mij niet zeggen dat iemand die 1700 uit kan geven aan een TV niet 2000 kan uitgeven. Binnenkort met alle acties en gekte rondom feestdagen misschien wel minder.
Sommige mensen rekken hun budget bijvoorbeeld van 1500,- om deze te kunnen kopen. Om dan nog is 300 erbij te doen is dan te veel.
+1Anoniem: 426269
@DeBaroN8 november 2016 12:13
Nou je budget rekken van 1500 naar 1700 om deze te kunnen kopen, dat is dus niet slim. Dan beter rekken naar 2000 of gewoon iets anders tot 1500 euro nemen.
Nee, is een algemeen voorbeeld ivm budget. Maar hij is natuurlijk ook goedkoper te krijgen dan de adviesprijs. Zoals eerder vermeld, de b6 is ook al voor 600 minder te krijgen dan adviesprijs.

[Reactie gewijzigd door DeBaroN op 8 november 2016 13:02]

Ik heb dit toestel een halfjaar geleden aan ~1.700 € gekocht, de prijs is niet accuraat meer, neen. Het is wel een geweldig toestel, ik blijf er mijn ogen op uitkijken, iedere keer opnieuw!
Precies zoals ik het ervaar met onze 910V
Hoe is het toch mogelijk dat we anno 2016 nog steeds fabrikanten hebben die een state of the art tv durfen te verkopen zonder een soepel lopend OS? Zelfs met hardware van 4 jaar oud moet dat makkelijk kunne!. Ik vind dat echt onbegrijpelijk, ik heb zelf ook LG waar in principe alles mee kan. CI+ kaart voor Ziggo, dus geen losse tuner nodig, hij kan films afspelen via DLNA, Netflix, HBO Go, Videoland, Youtube. Super handig om alles met één apparaat en afstandbediening te kunnen doen. Maar de interface is zo tenenkrommend traag dat ik 9 van de tien keer een alternatief gebruik.

*Edit*
Ik moet toch eens beter mijn bericht nalezen als ik het via een tel. heb geplaatst ;(

[Reactie gewijzigd door Jan de Olde op 9 november 2016 14:30]

Bij mijn OLED LG 55EG910V loopt het allemaal soepel binnen de OS hij is alleen een beetje langzaam met het laden en zenders verwisselen maar als je daar niet oplet dan is het niet merkbaar

Hier trouwens ook Ci+ in mijn 55 inch OLED zonder een losse tuner en alles werkt gewoon goed. Ik heb zelf geen problemen met de interface van de LG 55EG910V
Heb dit toestel nu een klein jaar en ben er nog steeds 'ongelooflijk tevreden' van!
De kromming is inderdaad niets meer dan een idiote marketing gimmick maar in de praktijk merk je er nauwelijks iets van, gelukkig maar. Dat de bediening traag opstart en wat sloom aanvoelt is niet te ontkennen maar eigenlijk went dat, het scheelt dat ik zelden live-tv kijk en snel snel naar het juiste kanaal moet zappen =) Eerlijk gezegd doen we hier nauwelijks iets met heel dat 'smart' gedoe, al is dt waarschijnlijk een kip en het ei situatie. Netflix en Youtube app (ondersteund chromecast) zijn zo wat de enige en die werken netjes 'out of the box', EPG heb ik niet dus daar kan ik niets over zeggen; en voor multimedia gebruik ik een rPi met Kodi. Ben wel eens door de LG App Store gegaan, maar zag daar niets zitten dat mij de moeite waard leek.

Wat mij WEL stoort is het gebrek aan een analoge audio uit! Als ik met de hoofdtelefoon wil luisteren ben ik nu verplicht om de audio via SPDIF naar de versterker te sturen en dan daar in te pluggen. Echter, als je 'optical audio out' aanzet dan zet ie om onduidelijke redenen CEC af, en omgekeerd!?!? Ik ga hem er niet voor buiten gooien, maar als ik ooit eens een van de LG ingenieurs tegenkom zal ik het niet nalaten hem hierover mijn mening te zeggen =)
(en als ik dan toch mag zeuren, ik had eigenlijk gehoopt dat Dual Play in staat zou zijn om 2 bronnen "tegelijk" te tonen, maar helaas... )

PS: Er is ook een (officieuze) WindowsPhone app: https://www.microsoft.com...os-tv-remote/9nblggh0j26l (mogelijk zijn er meerdere, ik gebruik deze en die werkt redelijk goed, al moet ik het IP adres wel "hard-coderen", de 'search' krijg ik niet werkend)

PS: Hoezo, "uitvoering zwart" trouwens ???

[Reactie gewijzigd door deroby op 8 november 2016 13:04]

Tweakers.net beweerd dat er geen upgrade aankomt naar WebOS3.0 voor onze LG 55EG910V maar ben terecht gekomen op verschillende websites waar ze dat tegen spreken en hebben het over dat WebOS 3.0 wel naar OLED modellen komt uit 2015: Ze zeggen dat als je OLED TV is geleverd met WebOS2.0 dat je wel de upgrade gaat krijgen maar niet bekend is wanneer dit gaat plaats vinden.

It has not been confirmed if the update will be available for the 2014 TVs, but it has been confirmed that it is coming to the 2015 TVs. We are not sure exactly which features it will include when it starts rolling out later this year, but you can learn more about the new features in webOS 3.0 here.

https://www.homecinemamag...-uitrol-webos-3-0-update/

Bovendien kunnen uitsluitend tv's die in 2015 geleverd werden met webOS 2.0 de upgrade tegemoet zien. Tv's uit 2014 die in 2015 konden worden bijgewerkt naar webOS 2.0, vallen bij de komende software-update buiten de boot.
WebOS 3.0 brengt onder andere een zoommogelijkheid voor tekst naar de software, terwijl het via de Magic Mobile Connection mogelijk wordt om smartphones met de tv's te verbinden, om bijvoorbeeld apps op het scherm weer te geven via LG's TV Plus-app. De Magic Remote-afstandsbediening zou bij de komende generatie smart-tv's eenvoudiger met settopboxen overweg moeten kunnen.

https://tweakers.net/nieu...ar-voor-webos-20-tvs.html

Ik heb hier WebOS 2.0 op mijn LG 55EG910V en deze is zo geleverd uit de doos, dus dat betekent dat ik volgens de bovenstaande bericht straks kan upgraden naar WebOS 3.0

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 8 november 2016 23:06]

Als dit zo is zou Tweakers deze review aan moeten passen lijkt mij ?!
Er is al heel lang geen nieuws meer geweest over de vermeende update naar webOS 3 voor 2015 OLED modellen. Er wewrd overigens gezegd dat er een light versie van webOS 3 zou komen. Een zogenaamde webOS 2.5 update. Daarna ook niks meer van vernomen.

Ik zou er niet op wachten Ik verwacht in ieder geval geen webOS 3 voor OLED 2015 modellen meer.
We zijn geen voorstander van gebogen televisies, omdat de geometrie in het beeld erdoor wordt aangetast. In de praktijk went de kromming snel en ben je na een paar minuten kijken alweer vergeten dat het beeld gebogen is. We vinden het wel een duidelijk nadeel als je de tv wil ophangen, want een gebogen scherm aan de muur ziet er maar raar uit.
Een ander nadeel is dat een televisie een apparaat is waar vaak meerdere mensen tegelijkertijd gebruik van maken. Al zit je niet recht voor een gebogen scherm (wat vaak voorkomt in een huiskamer), dan gaat de kromming echt niet wennen.
Klopt, maar het ligt er ook aan hoe sterk de kromming is. Je hebt TV's die slechts enkele graden gebogen zijn (volgens mij deze ook) en een aantal die veel sterker gebogen zijn. Dit is een mooi artikel erover:

http://www.flatpanelshd.c...on=showfull&id=1399228517
Ik ben zelf in het bezit van een 55EC930V (met kromming).
Dit is typisch zo'n model waar de kromming dusdanig weinig is dat het totaal niets toevoegd, maar, ook totaal niet stoort. Je conclusie is dus juist :)
Blijft toch nog het puntje over hoe het staat aan de muur. En dat is minder strak. Het zal jou misschien niet storen, maar mij zou dat wel zeker storen. :)
Laat ik deze heel toevallig ook hebben :*)

Ik ben er nog steeds heel content mee!
Nog een 930V iemand die het kan bevestigen. Kromming geen na- en voordeel.
Al dat gezeur en marketing over LCD's altijd, totaal onbelangrijk als je ooit van een OLED genoten hebt.
Misschien ben ik extra gevoelig voor zwartwaarden ofzo maar persoonlijk snap ik echt geen reet van mensen die nog steeds (dure) LCD's kopen.

800 euro voor een LCD uitgeven is echt zonde van het geld. kwaliteit per euro veel beter bij OLED, koop dan maar wat minder vaak een tv of kleinere size.

De 930V is misschien niet laatste generatie meer kwaliteit is zo bizar goed.
3D trouwens ook: ziet er veel beter uit dan bios / imax. werkt echt super!

En software boeit mij niet, ik gebruik het puur als scherm
Heb er een minix op voor film/serie, een Marantz voor audio en Horizon voor TV.

[Reactie gewijzigd door Tonton op 8 november 2016 14:04]

Ik heb de 55EG910V en ik heb (ook) geen enkele last van de kromming. Ik was er binnen enkele minuten aan gewend.
Laat dit dus niet (teveel) meewegen in het wel/niet kiezen voor dit toestel. Ik ben er zeer tevreden over.
Het wordt eens tijd voor een TV waar ze separaat de computers bij verkopen. Denk aan: €1400 euro voor een 5k-scherm. En dat ding doet verder helemaal niks behalve beeld weergeven als je 'm aansluit op iets anders. Vervolgens is er ruimte achter het scherm om computertjes te bevestigen. Denk aan een Raspberry Pi of een Android mini PC. Of van de eigen fabrikant een SOC die precies achterop de TV past.

Zo kan je dan een SOC hebben zoals de Pi voor €40, of keuze uit meerdere soorten mini-PC's van de fabrikant. Een supersnel systeem kan dan €140 euro kosten, normaal systeem €60, of iets ertussenin voor €90.

Het leuke is dan ook nog eens dat je over een jaar of 2 die dingetjes moet kunnen vervangen met een nieuwere variant. Snellere CPU, betere GPU, meer RAM, meer opslag, etc.

Die hele TV-markt is zo bizar ouderwets...
Vrees dat 95% van de markt ouderwets is. Mensen willen juist alles geintergreerd zodat ze minder afstandsbedieningen hebben.
Yep en daardoor krijg je dus die SmartTV's met al die trage meuk erop. Ik heb laatst een Samsung TV gekocht voor de slaapkamer met niks erop, gewoon alleen een TV meer niet zonder poespassen. Vervolgens een Amazon FireTV stick erin met Plex en Kodi en voilá een supersmart TV met een snelle gebruikerservaring.

Niemand houdt je trouwens tegen omdat met deze TV ook te doen het is alleen jammer dat je er wel voor betaald.
De vraag die ik me stel is eerder waarom het Smart gedeelte zo traag is... als meestal een RPI van 40 euro al een betere performance geeft. Besparen fabrikanten dan zo hard hierop ?
Het is denk een beetje hetzelfde als de autofabrikant die een navigatiesysteem maakt. Als je die gebruikt kom je ook nergens of met een super onlogische route en kun je ten alle tijden beter Google Maps op je telefoon gebruiken.

TV fabrikanten maken tv's en dat smart gedeelte doen ze er dan nog even bij. Het zal wel reteslecht en inefficient geprogrammeerd zijn bovendien is de concurrentie in de televisiemarkt zo hevig dat ieder tientje die je kunt besparen op een soc er weer eentje is dus dat zal ook wel een reden zijn.

Wat mij betreft beperken TV fabrikanten zich tot het maken van domme tv's zonder toeters en bellen die niks anders doen dan een signaal doorgeven over een antenne of HDMI poort. Dus geen wifi, smart etc en als ik iets smarts wil sluit ik er wel iets op aan wat ook echt goed werkt zoals Roku, Fire TV, etc.

Net als met de autofabrikanten dus, die moeten zich beperken tot de auto en de toeters en bellen zoals hun zeer ongebruikersvriendelijke onboard systemen aan iemand anders over laten die daarin is gespecialiseerd. Zodra iets een bijproduct is gaat het fout lijkt het wel.

Kijk ook maar naar Samsung met Touchwiz, nog zo'n mooi voorbeeld waar ze enkel telefoons zouden moeten maken en het OS aan Google zouden moeten overlaten.
Een tuner hoeft er voor mij zelfs niet in... we zijn toch allemaal haast genoodzaakt de setopboxes van onze providers te gebruiken (althans in Belgie). TV fabrikanten zouden inderdaad beter pure monitors maken met een tuner en smart functies als optie... maar het is waarschijnlijk leuker een SOC van 10 euro erin te stoppen en dan 100 euro extra te vragen.
Dit ja, al die extra rommel hoef ik niet, wil alleen het scherm gebruiken samen met mn pc. Wie wel extra wil, bijlappen en klaar.
Dat is dus een monitor.

Overigens heb je helemaal gelijk en het is ook vreemd dat dit er niet meer is. De TV/monitor markt focussed zich imo ook op de verkeerde dingen. Zo is voor een TV een groot scherm van belang maar de resolutie is niet heel erg belangrijk. Voor een monitor is juist een hoge resolutie goed in combinatie met dunne bezels en een hele goede kleurweergave. Maar helaas draaien de tv fabrikanten dit nu gewoon om.
De markt van monitors in het 50" of groter segment (zonder ingebouwde computers) is redelijk klein. De meeste mensen (myself included) weten niet eens van het bestaan van monitors op dat formaat ;)

In de Pricewatch zie ik ze wel staan, 50" of groter met een 4k resolutie, zónder poespas. Dat gaat mijn volgende investering worden. Gewoon een Raspberry Pi eraan koppelen, of een Apple TV. En klaar.
wat jij zoekt is ook geen TV, maar een publicatiescherm! (zon ding bij de mac/starbucs etc. met prijzen en informatie)

Daar zijn er tich van op de markt, maar niet bij de mediamarkt :+

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 8 november 2016 11:26]

Volledig mee eens, de tv-fabrikanten zouden voor minicomputers een standaard moeten afspreken, o.a. qua afmetingen, een (interne) aansluitingsconnector voor de tv zodat deze op de tv kan worden vastgeklikt of ingeschoven.
Vergelijk dit met de afspraken rondom CI(+)-sleuven, Samung Evolution kit (het principe, maar dan voor een merkonafhankelijke minicomputer).
Dat bestaat/bestond al. Mijn tv, Samsung F8000 is uitgerust met een aansluiting voor een evolutionkit. Hiermee kan je je tv upgraden naar een nieuwer model. Zit dan ook een nieuwe afstandsbediening bij. Helaas zie ik het op nieuwe tv's niet meer terug. Ze verkopen uiteraard liever een nieuwe tv, zo is het ook wel weer.
Een nieuwe TV verkopen ze (naar eigen ervaring) eens in de 10 tot 15 jaar, denk ik? Mijn 1080p gaat al 6 jaar mee. Ik upgrade die dingen niet. Het systeem erachter zou ik wél upgraden. Daar valt denk ik meer winst te behalen voor TV fabrikanten.

Ik bedoel: een 4k TV zou ik kunnen kopen, want dat is technisch een upgrade van het scherm. Maar ik kijk helemaal niks in 4k. Netflix biedt het wel aan maar ik vind 1080p al bijzonder mooi. What's next? 5k TVs? Leuk hoor al die pixels. Maar ik heb liever een low-power computertje die mij eindeloos Netflix kan streamen in 1080p, met een heel erg snelle en responsieve user interface.

Sterker nog: ik upgrade een TV met name pas op het laatste moment omdat ik ALTIJD het idee heb dat ik ouderwetse troep in huis haal.
Ik ben benieuwd wanneer de eerste 42 of 46 inch OLED tv's gaan komen... voor mijn in de woonkamer is 55 inch echt net te groot laat staan 65 maar zulke goede kwaliteit daar moet je dan nog even op wachten!
Dat dacht ik ook kwam van een 42 inch LED en wat een verschil in kijk-ervaring. Ik kijk nu op 3 meter op 55 inch OLED. Eenmaal gewend aan 55 inch wil je echt naar iets groters 65 inch in mijn geval :)

Ik denk dat er geen OLED's komen die kleiner gaan zijn dan 55 inch is wat ik verwacht, anders hadden ze dit al eerder gedaan

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 9 november 2016 10:53]

De enige reden dat er nog geen kleinere OLED's beschikbaar zijn is, omdat ze de productie capaciteit nog niet optimaal hebben. Waar ga je dan op inzetten als fabrikant? Precies je meest belangrijke modellen, waar je ook het meeste geld aan verdiend. Waarschijnlijk moeten we nog wel 2 jaar wachten tot de eerste kleinere formaten er komen. Ik schat zo dat er begin volgend jaar misschien al wel iets van een 49/50 inch beschikbaar zal zijn. Maar de echt kleinere formaten laten nog wel even op zich wachten.
Ah kijk met een 49-50 incher zou ik al erg geholpen zijn: Wand achter de tv is n.l. c.a. 110cm breed (hoek v.d. kamer) met tv engigsinds schuin opgesteld. En een 55 inch (~125 cm breed) is dan natuurlijk net te groot. Afwachten dan! :*)
Jij moet gewoon eens stoppen met promotie van "je" OLED. Op het forum ben je al een paar keer op je vingers getikt. Je hebt er amper verstand van en dan wel je verstand van zaken openbaar maken? Nee, dank je.
Jij moet eens ophouden met nuttloze reactie plaatsen en u bent geen moderator hier en ga gewoon daarin plaats met hem in discussie i.p.v. deze nutteloze aanval op hem. Hij mag hier zijn mening geven en ervaring en geeft zijn mening niks mis met zijn reacties. Dat jij nou erniet tegen kan is niet zijn probleem. Ik vind dit erg kinderachtig van u sorry maar ik moest dit kwijt. Als ik zijn reacties doorneem vind ik het normaal met de keuze voor mijn toekomstige TV. Respecteer elkaar eens

[Reactie gewijzigd door PizzaHut op 9 november 2016 20:29]

Ik moet vcdfan wel gelijk geven dat de opmerking gebaseerd is op nattevingerwerk, dat is voor sommige lezers verwarrend.
Reactie was inderdaad niet erg netjes. Excuses daarvoor. Was eruit voordat ik het wist. Maar dat komt vooral door het OLED draadje waar elke dag wel weer nutteloze opmerkingen "Wij van WC eend adviseren WC eend" langs kwamen.
Als je het aantal reacties telt van 'm in deze review heb ik wel een klein puntje. En nee...het is geen "jalouzie".

edit: Ik denk zelfs nu ik nog wat reacties lees dat ie niet helemaal goed is. Dan helemaal excuses, hij kan er niets aan doen.

[Reactie gewijzigd door VCDfan op 11 november 2016 17:05]

De 930V kreeg in 2014 een 9 als cijfer:
reviews: LG 55" EC930V: ultiem zwartkijken met een kromming
De 910V is eigenlijk een iets betere versie toch?
De 910V is een model uit 2015

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 9 november 2016 10:14]

Ja, maar dat bedoel ik niet |:(
De 930V heb ik in Duitsland gezien voor 1800 euro en ik vroeg me dat ook destijds af en ik wou mijn OLED eerst in Oberhausen kopen met de 930V maar na onderzoek en doorvraag bleek de 910V een beter versie te zijn nieuwer en dat is mij ook hier verteld en van de verkopers heb ik dat gehoord.

Ik dacht meteen toen ik de 930V zag dat het beter was dan de 910V omdat deze een hogere benummering heeft dan de 910V, maar dat blijkt niets met elkaar te maken te hebben en heb gehoord dat de 910V beter is.

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 9 november 2016 10:19]

De 910v is inderdaad beter dan den 930v. De 930v was simpelweg het eerste echt goede OLED scherm op de markt en voor die tijd dus baanbrekend!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True