Door Redactie Tweakers

Tweakers.net Best Buy Guide: editie maart 2004

Special: "Oh my God box"

Sinds een aantal edities van de aller geliefde Best Buy Guide is er een 'special' opgenomen, waar de voorgestelde configuratie in het kader van een bepaald 'thema' wordt samengesteld. In de vorige editie stelden we zo een systeem samen dat z'n werk met een zeer geringe geluidsproductie zou moeten doen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe special . Deze keer is de keuze gevallen op een zogenaamd godlike-systeem, zoals we die ook zagen in de legendarische eerste Best Buy Guide. Sindsdien is de hardwarewereld er echter met grote stappen vooruit op gegaan, dus het leek ons wel gepast om de 'god-bak' een nieuwe vorm te geven. Ziehier het resultaat van de illusie een ongelimiteerd budget te hebben.

* 2 x Processor: AMD Opteron 248 (2,2GHz) - Onbekend

AMD Opteron 248De twee Athlon XP 2000+'jes die gebruikt werden in het vorige godlike-systeem beleven op dit ogenblik ware hoogdagen in de landelijke rusthuizen. Daarom storten we ons maar even op "de jeugd van tegenwoordig", met name de jongeren die het 64-bits geweld nieuw leven inblazen. Geheel volgens de godlike-gedachte is onze keuze uitgegaan naar het paradepaardje van de horde 64-bits paarden: de Opteron 248. De discussie of de Xeon sneller dan wel trager is laten we even voor wat het is. Want laten we eerlijk zijn, de dual Opteron heeft met zijn 64-bits core, geïntegreerde geheugencontroller, HyperTransport 'glueless' multi-processing en zijn NUMA-geheugenbandbreedte van over de 10GB/s heel wat meer sex appeal dan de behoudende Xeon.

* Moederbord: Tyan Thunder K8W - Onbekend

Tyan Thunder K8W BBGuideDe Opteron-processors zijn voorzien van een 940 pinnen tellend voetje en derhalve is er een mamaplankje met twee bijpassende sockets benodigd. Hoewel deze in aantal niet zo talrijk zijn als bijvoorbeeld Socket A-modellen, zitten er toch een aantal juweeltjes tussen. Een bijvoorbeeld is de Tyan Thunder K8W, de natte droom van elke gegronde tweaker: acht geheugenslots voor maximaal 16GB registered DDR400-geheugen, PCI-X, FireWire, gigabit ethernet, Serial ATA, RAID, onboard sound met digitale S/PDIF uitgang enzovoorts. De acht DIMM-slots zijn verdeeld over twee processors zodat de Opterons onder een NUMA-geoptimaliseerd besturingsystemen, zoals Linux en Windows XP 64-bit Edition, een enorme bandbreedte kan bereiken. Het bord heeft drie PCI-bussen waarmee in totaal 2GB/s I/O bandbreedte voorradig is.

* CPU-koeling: 2x Zalman CNPS7000A-Cu - Onbekend

Zalman CNPS7000A-Cu BBGuideDual systemen hebben de slechte reputatie om erg luidruchtig te zijn. Dat is inderdaad het geval wanneer de processors gekoeld worden door twee 6000rpm windturbines. Minder ernstig is de geluidsproductie bij de boxed koelers van AMD en Intel, maar ook die blinken niet uit in stilte. Gelukkig biedt de Tyan Thunder K8W parkeerruimte aan twee Zalman CNPS7000A-Cu koelers zodat de procs heel beschaafd gekoeld kunnen worden. Met de fans op de laagste spanning moet je geen sub-30°C temperaturen verwachten, maar dat boeit feitelijk niet aangezien het overklokken van de processors toch een no-go is.

* Geheugen: 4x 1024MB PC3200 DDR SDRAM ECC Registered (Crucial) - Onbekend

De Opteron-processors lopen het hardst wanneer ze gecombineerd worden met DDR400-geheugen. Lastig is dat de Opteron registered ECC-geheugen nodig heeft, wat in de DDR400-variant nog slecht verkrijgbaar is in polderland. De internationale geheugenleverancier Crucial heeft een goede reputatie bij Nederlandse kopers en kan wél PC3200 ECC registered modules leveren. Vier 1GB modules worden overgehaald om de Thunder K8W van enige vulling te voorzien. Mocht die vier gig niet voldoende zijn, dan heeft de halfvolle Thunder K8W nog vier vrije banken voor maximaal 8GB extra geheugen.

* Primaire videokaart: PNY Quadro FX 3000 128MB - Onbekend

nVidia Quadro FX 3000 BBGuideMet alle geheugen en processorpower die zonet aan boord is gebracht, zul je snel tot de conclusie komen dat CDD, CAD en EDA-applicaties de enige toepassingen zijn die dit systeem nog flink kunnen laten zweten. Een zware professionele DCC-videokaart mag daarom niet afwezig zijn. We trekken een Quadro FX 3000 uit het schap want dit topmodel van nVidia werd goed getest in een review van Xbit Labs. De Quadro FX 3000 heeft twee DVI-uitgangen waarmee twee panels digitaal aangestuurd kunnen worden op een maximale resolutie van 1600 bij 1200 pixels of één hoge resolutie LCD op maximaal 3840x2400 bediend kan worden. De Quadro FX 3000 is stiekem gewoon een verbouwde GeForce FX 5900 en kan daarom ook heel aardig spelletjes spelen.

We kunnen het niet maken om de Godbox op te schepen met het ordinaire aantal van twee TFT-monitoren. Dat moeten er minimaal drie worden en dus vormen de twee DVI-uitgangen op de Quadro FX 3000 een beperking. Het probleem is snel opgelost door het bijprikken van een Hercules 3D Prophet 9000 64MB PCI. Dit kaartje beschikt over een DVI-uitgang en heeft een 3,3V PCI-interface zodat het gebruikt kan worden in de PCI-X slots van de Tyan Thunder K8W.

* Geluidskaart: ESI WaMiRack 192X - Onbekend

ESI WaMiRack 192X BBGuideEen slechte geluidskaart mag geen belemmering zijn voor de creatieve uiting van de Godboxgebruiker. Met de ESI WaMiRack 192X haalt de Godboxer een complete geluidsstudio in huis die qua mogelijkheden alle SoundBlaster spullen tot peuterspeelgoed degradeert. De set bestaat uit een 19 inch unit die op een 32-bit PCI-kaart wordt aangesloten en waarmee vier analoge ingangen en acht analoge uitgangen worden aangeboden. Het systeem heeft een resolutie van 24-bit bij een samplerate van 192KHz en heeft daarbij een dynamisch bereik van 123dB. ASIO 2.0 drivers en een MIDI-interface met zestien kanalen zijn eveneens aanwezig. Ondanks monsterlijke specificaties laat de ESI WaMiRack 192X zich net zo goed inzetten voor profesionele doeleinden als voor home entertainment. Het systeem kan overweg met Dolby Digital 5.1 en DTS 5.1 en is gereed voor ondersteuning van DTS ES 6.1 en 7.1.

Het risico nemend van een permanente erectie, wordt de Godbox voorzien van een LSI MegaRAID SCSI 320-2X SCSI RAID-adapter met battery backup unit. Dankzij PCI-X, DDR-geheugen en een snelle 400MHz XScale I/O processor is de MegaRAID SCSI 320-2X zonder twijfel de snelste SCSI RAID-adapters van dit moment. De controller levert in RAID 5 moeiteloos betere prestaties dan andere SCSI RAID-adapters ooit in RAID 0 zullen halen. De standaard hoeveelheid cachegeheugen van 128MB wordt eigenhandig opgewaardeerd naar 1GB. De huidige firmware kan weliswaar niet meer dan 256MB benutten, maar daar komt in de toekomstige firmware versies waarschijnlijk verandering in.

Zes 18,4GB Fujitsu MAS3184NP 15.000rpm SCSI-harde schijven verzorgen in een RAID 5 array de snelle en veilige opslag van veelgevraagde gegevens. In de tests van Tweakers.net kwam de Fujitsu MAS-serie naar voren als de snelste harde schijf van de huidige generatie. De zes schijven bieden een totale opslagcapaciteit van 92GB in een array van zes schijven of 73GB in een array van vijf schijven met één hotspare.

Om de Godbox aan de terabyte storage te helpen wat het systeem uitgebreid met een RAIDCore RC4852 8-poorts Serial ATA RAID-adapter. De RAID-adapters van RAIDCore zijn nog onbewezen maar hebben wel een zeer aantrekkelijke prijs per poort. De oplossing van RAIDCore is grotendeels softwaregebaseerd. Een probleem hoeft dat niet te zijn met de snelle processors in de Godbox. Dankzij de acht poorten kan bij gebruikmaking van 250GB harde schijven een maximale RAID 5-opslagcapaciteit van 1,75TB verkregen worden. Zo slaat onze multi-functionele van God los box ook een geweldig figuur op lanparties.

De RAIDCore controller krijgt het commando over vijf 250GB Hitachi Deskstar 7K250 Serial ATA-harde schijven met 8MB cache. Samen vormen ze een RAID 5 array met een capaciteit van bijna één terabyte. De Desktar 7K250 is volgens de performance database van StorageReview.com de snelste 7200rpm van dit ogenblik. De schijven hebben een ingetogen karakter wat betreft geluidsproductie en worden verkocht met een ruime garantietermijn van drie jaar op de modellen met 8MB cache.

Het laatste overgebleven PCI-slot wordt toebedeeld aan een Canopus DVStorm 2 realtime video-editing kaart. Het kan immers voorkomen dat de Godboxer een videofimpje wil capturen of gewoon tv wil kijken. De DVStorm kan realtime MPEG-1 en MPEG-2 video capturen en ondersteunt naast analoge bronnen ook digitale video via een ingebouwde FireWire-poort. De kaart ondersteunt vijf simultane sporen en kan daar diverse realtime videofilters op toepassen. Een belangrijke feature is de ondersteuning van 3,3 Volt PCI, wat op veel andere video-editing kaarten niet aanwezig is. 3,3V PCI is vereist omdat het enige 5 Volt PCI-slot op de Tyan Thunder K8W al is vergeven aan de ESI geluidskaart.

* Optische drives: Plextor PX-116A zwart - Onbekend
Plextor PX-708Z zwart - Onbekend

Plextor zwarte dvd/cd drive BBGuideDe configuratie wordt aangevuld met een Plextor PX-116A dvd-rom drive en een Plextor PX-708A dvd-brander, beide uitgevoerd in zwart. Plextor heeft tegenwoordig weliswaar nog maar weinig meerwaarde ten opzichte van goedkopere Taiwanners, maar staat wel bekend om een consistente kwaliteit en een goede service bij onverhoopte garantiegevallen. De Plextor PX-708X dvd-brander ondersteunt alle gangbare dvd-formaten en kan DVD-R, DVD+RW en DVD-RW schijfjes bakken op viervoudige snelheid. DVD+R schijfjes kunnen op maximaal acht speed beschreven worden.

* Removable storage: Floppy drive 1,44MB zwart - Onbekend
PenDrive 512MB USB 2.0 - Onbekend
Maxtor OneTouch 300GB - Onbekend
Digitus 6-in-1 multi-function panel 5,25" - Onbekend

Maxtor OneTouch BBGuideOmdat we dankzij Windows nog steeds niet zonder floppies kunnen, wordt er een floppy drive aan het systeem toegevoegd. Een 512MB USB 2.0 geheugenstick zorgt voor compacte draagbare storage en fungeert als snelle DOS bootdrive voor het uitvoeren van firmware en BIOS-updates. Voor het transporteren van grote hoeveelheden data dient een 300GB USB 2.0 / FireWire harde schijf van Maxtor. Tenslotte wordt er een Digitus multi-function panel toegevoegd voor het lezen van allerhande flashkaarten.

* Behuizing: Chenbro SR-102 - Onbekend
2x Hotswap SCSI rack 3x SCA - Onbekend
2x 3ware RDC-300S hotswap cage 3x SATA - Onbekend

Chenbro SR-102 modded BBGuideNu de bovenstaande spulletjes zijn uitgezocht ontstaat de vraag hoe de losse componenten tot een geheel samengebracht kunnen worden. Het moge duidelijk zijn dat een reguliere full tower te klein is voor een groot extended ATX-moederbord, elf harde schijven en twee optische drives. Chenbro heeft met de SR-102 de perfecte kast voor de Godbox in huis. De behuizing is twee maal zo breed als een normale tower en is opgedeeld in twee compartimenten, waarvan één dedicated voor het moederbord en het andere compartiment voor de drives en de voedingen gebruikt kan worden. De SR-102 voorziet in maar liefst elf extern bereikbare 5,25 inch bays en heeft daarnaast twee externe 3,5 inch bays en vier interne 3,5 inch bays. De externe drive bays gaan netjes achter deurtjes verborgen. De behuizing moet nog wel een paintjobje krijgen, want standaard gebroken wit past niet bij de allure van de Godbox.

De drive bays worden meteen dicht geparkeerd met twee SCSI hotswap bays en twee Serial ATA hotswap bays. Bij elkaar nemen zij acht 5,25 inch drive bays in gebruikt. De overige drie drive bays kunnen gebruikt worden voor de optische drives en de multi-functionele USB hub.

* Voedingen: 2x Enhance ENS-024B 460W EPS12V - Onbekend

Enhance EPS12V voeding BBGuideDe harde schijven, processors, videokaarten en PCI-kaarten zuipen behoorlijk wat energie. Om het systeem van voldoende prik te voorzien worden daarom niet één maar twee voedingen geplaatst. De Enhance ENS-024B is een 460 Watt EPS12V-voeding die per twee stuks in totaal 18 Molex-connectors beschikbaar stelt. Zo is er voldoende ruimte voor toekomstige upgrades van de Godbox.

* Monitoren: Samsung Syncmaster 213T 21,3" TFT - Onbekend

Samsung SyncMaster 213T BBGuideOm het systeem in staat te stellen om ook nog mooi beeld te produceren, worden er drie Samsung SyncMaster 213T 21,3 inch TFT's op de Quadro FX 3000 en de Radeon 9000 PCI aangesloten. De Samsungs hebben een native resolutie van 1600 bij 1200 pixels en leveren in een triple monitor opstelling een gecombineerd beeldoppervlak van 5,76 megapixels. De monitoren hebben een hoge contrastratio van 500 op 1 en kunnen dankzij de dunne randen langs het beeld perfect in een multi-monitor configuratie gebruikt worden. AnandTech prees de 213T in een recente review als een onnavolgbare workstation monitor.

* A/V receiver: Harman Kardon AVR-630 - Onbekend

Harman Kardon AVR-630 BBGuideAls we een 'pc' uitrusten met het beste wat er op hardwaregebied te koop is, kunnen we die natuurlijk niet afschepen met een simpel surround speakersetje. Bij een serieuze setup hoort ook serieus geluid. Dit bereiken we door het WaMiRack te koppelen aan een Harman AVR-630. De AVR-630 is het topmodel uit de nieuwe lijn AV-receivers die onlangs door Harman Kardon werd geïntroduceerd. Dit 7-kanaals monster gaat verder waar het WaMiRack ophoudt en decodeert vrijwel alle bestaande surroundformaten. De zeven kanalen leveren een vermogen van 75 Watt als alle kanalen worden uitgestuurd of 90 Watt in stereo met een capaciteit van + 50 ampère. De DSP's trekken een resolutie van 24-bit bij een sample-rate van 192KHz. Verder worden onder andere A/V sync delay en meerkamerfuncties ondersteund. De AVR-630 is uitermate geschikt voor de weergave van nieuwe audioformaten zoals DVD-Audio en SACD. De video-ingangen zijn bovendiende HDTV-ready. Leuk voor de tweakers is de RS-232 poort waarmee tweeweg afstandsbediening mogelijk is en de receiver in de toekomst van softwareupdates voorzien kan worden.

Als je nog geen ruzie met je buren had, dan krijg je het wel met deze beestachtige surround set bestaande uit B&W en REL componenten. De gecombineerde power van zes B&W DM-602 S3 speakers, een B&W LCR-60 S3 centerspeaker en een REL Accoustic Q-150E MK II subwoofer laten de ruiten trillen en de buren gillen, maar geven tegelijkertijd toch een glasheldere en loepzuivere geluidsweergave. De audiofielen gaan ongetwijfeld bakkeleien over het feit dat het allemaal nog veel beter (en veel duurder) kan, maar met een eindscore van 22.128 euro vinden we de Godbox nu wel prijzig genoeg .

* Keyboard & muis: Logitech diNovo Media Desktop - Onbekend

Logitech diNovo Media DesktopDe finishing touch van de Godbox is de stijlvol vormgegeven diNovo Media Desktop toetsenbord/muis-combinatie van Logitech. De diNovo Media Desktop uit vier delen: een MX900 draadloze muis inclusief cradle, een alfanumeriek toetsenbord en een klein numeriek toetsenbordje. Ze maken alle verbinding met de computer door middel van de draadloze Bluetooth-standaard.

Eindscore: € 0,-

ProductPrijs
ProcessorsDual AMD Opteron 248€ 1900,-
MoederbordTyan Thunder K8W€ 539,-
CPU-koeling2x Zalman CNPS7000A-Cu€ 78,-
Geheugen4x 1GB PC3200 DDR SDRAM ECC Registered€ 1664,-
Primaire videokaartPNY Quadro FX 3000 128MB€ 1668,-
Secundaire videokaartHercules 3D Prophet 9000 64MB PCI€ 93,-
GeluidskaartESI WaMiRack 192X€ 599,-
Primaire I/O controllerLSI MegaRAID SCSI 320-2X + BBU€ 1122,-
RAID cache1GB PC2100 DDR SDRAM ECC€ 186,-
Primaire harde schijven6x Fujitsu MAS3184NC 18,4GB€ 1134,-
Secundaire I/O controllerRAIDCore RC4852€ 435,-
Secundaire harde schijven5x Hitachi Deskstar 7K250 250GB€ 1295,-
Video-editing kaartCanopus DVStorm 2€ 1179,-
Optische drivesPlextor PX-116A
Plextor PX-708Z
€ 43,-
€ 173,-
Removable storageFloppy drive 1,44MB
PenDrive 512MB USB 2.0
Maxtor OneTouch 300GB
Digitus 6-in-1 multi-function panel
€ 6,-
€ 135,-
€ 323,-
€ 28,-
BehuizingChenbro SR-102
2x Hotswap SCSI rack
2x 3ware RDC-300S SATA hotswap rack
€ 262,-
€ 376,-
€ 494,-
Voedingen2x Enhance ENS-024B€ 258,-
Monitoren3x Samsung SyncMaster 213T€ 4017,-
A/V receiverHarman Kardon AVR-630€ 1299,-
Speakers6x B&W DM-602 S3
B&W LCR-60 S3
REL Q-150E MK II
€ 1554,-
€ 339,-
€ 699,-
Keyboard & muisLogitech diNovo Media Desktop€ 230,-
Totaalprijs bij opstellen BBG€ 22128,-

De goedkoopste leveranciers van deze configuratie kunnen opgezocht worden door de bovenstaande configuratie via deze link in je pricewatch winkelmand te plaatsen. De bestaande inhoud van je winkelmand wordt hierbij overschreven.

Reacties (105)

Wijzig sortering
Bij het high-end game systeem wordt er een combinatie gemaakt van een Athlon 64 3200+ en 2 maal TwinMOS PC3200 geheugen. Helaas gaat dit niet werken met de huidige TwinMOS reepjes en vele andere DDR400 reepjes, zie ook de vele draadjes hierover op GoT.

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/884592
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/876246
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/883441
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/878290

Blijkbaar gaat het fout als je meer dan 1 reepje plaatst, behalve dan bij de door de moederbordfabrikanten gecertificeerde reepjes.

Zelf heb ik, na testen door de leverancier, gekozen voor Kingston Valueram, wat prima draait op 400MHz.
Inderdaad, wat Daniël al zegt. Kingston ValueRAM CAS3 DDR400 werkte alleen met één reep terwijl TwinMOS (CAS 2,5 geloof ik) wel met twee repen wilde werken. Dit was op een MSI K8T Neo met een Athlon 64 3000+.
De huidige TwinMOS repen hebben MTec chips en zijn een drama. De Kingston Valueram repen die werken zijn die met Infineon chips er op, dus niet alle ValueRam repen.

TwinMos PC3200 M2G9J16A-TT met M-Tech chips wil alleen stabiel op 292MHz als je twee reepjes gebruikt.

Het Kingston geheugen dat stabiel draait is:
Kingston KVR400X64C3A/512 met Infineon HY25D256800BT-5B CAS3.

Lijst met door MSI gecertificeerde modules:
http://www.msicomputer.com/msiforms/k8tneo_ddr400_recommended.asp

Lijst met door ASUS gecertificeerde modules:
http://www.asus.com/products/mb/socket754/k8v/overview.htm
(onderin de pagina).

Toms Hardware heeft er ook een verhaal over:
http://www.tomshardware.com/motherboard/20040112/index.html
Zo je ziet, is het TwinMOS-geheugen vervangen door die van Dane-Elec :).
Interessant...de Athlon 64 PC van Femme op kantoor wilde juist alleen maar werken met twee reepjes Twinmos, en niet met Kingston 8)7
Is het geen idee om de configuraties daadwerkelijk in elkaar te zetten (op de Oh My God box na want die is te duur)?

En dan met die configuraties wat benchmarks doen en die bij de best buy guide toevoegen

Dan kan je bijvoorbeeld goed verschil zien tussen het budget game systeem en high end game systeem in bijvoorbeeld ut 2004 demo.

En een midrange workstation met benchmarks als 3ds max en maya renderterst en wat serverbenchmarks enzo.
en wie betaald dat dan elke maand?

t.net krijgt ook niet alles hoor
Misschien kan T.net een deal sluiten dat ze de hardware van een compu shop lenen, in elkaar zetten en benchmarken, en vervolgens een linkje te plaatsen waarmee het systeem direct bij die shop besteld kan worden. Die shop kan dan voor alleen de onderdelen eventueel ook nog een concurrerende korting geven, die bijvoorbeeld vervalt als er vooraf geïnstalleerde windows op zit. Zo'n soort constructie zou voor een winkel best winstgevend kunnen zijn. En het kost ze in principe niets, want de onderdelen krijgen ze vervolgens van t.net weer teruggestuurd.
Geopende pakketten mogen ze dacht ik niet meer als nieuw verkopen... Dus dat wordt dan goedkoper verkocht (kostprijs misschien), dus het kost de leverancier wel wat, winstmarge namelijk. Maar het levert natuurlijk wel reclame op.
Heel leuk hoor, zo'n God-box, maar ik kan er niet eens een fatsoenlijk spelletje Unreal 2004 mee spelen :)
Die "omgebouwde" 5900 valt namelijk nog wel tegen als die een spelletje moet spelen (hij is tenslotte gemaakt voor andere Apps). Dat kan toch wel beter?
Doe er dan bijv. 6x een 9800XT in een RAID 5 in met één Hotspare, of kan dat niet? :+
Helaas niet :+

Vroegah had het wel gekund, toen bestonden er (voor die tijd) nog aso systeempjes met 8 Voodoo II kaarten of zelfs 16 of 32 ofzo 8-)
Een beter presterende videokaart is nog behoorlijk lastig. Elke snellere videokaart heeft maar 1 DVI-uitgang en een 21" TFT analoog aansturen wil je niet.
De enige oplossing zou dan zijn het gebruiken van twee PCI-videokaarten, maar zoals je kunt lezen zitten alle slots vol.
mjah, lees het verhaaltje nog maar een keer... Dat is vast de reden dat er staat dat die grafische kaart is gebaseerd op een FX5900... |:(
Leuk zo'n Godlike systeem.. Complimenten voor diegene die de speakers en de versterker heeft uitgekozen.. Ik heb die B&W's hier ook staan icm een Harman Kardon versterker. Dat spul laat werkelijk alle bij de IT's en Megapool verkrijgbare setjes op onnavolgbare afstand achter zich qua geluid..
Ik had er eerst een Marantz/Dynaudio setje van 8500 euro aan gehangen, maar dat ging toch wel een beetje te ver :P
Voor welke types zou je dan gekozen hebben?

Overigens, waarom geen USB 2.0 Pendrives? Scheelt zoveel in snelheid met de 1.1 varianten.
budget game-systeem: waarom een relatief duur mobo met 2x lan (is dat nodig?) zonder fatsoenlijk geluidskaart. Er zijn genoeg mobo's onder de 50 euro die net zo goed presteren, kan je daar een leuke soundcard voor nemen. Trouwens; 1200 euro vind ik helemaal niet zo "budget" , eerder mid-range.
Blijkt ook wel aan de config; als je er een 214 euro top-kaart in kan proppen is het echt geen budget meer. Budget game-systeem is in mijn ogen een systeem met medium cpu/mem/vga en hdd config.
Als je daarmee niet de 1200e haalt, moet je de max. prijs laten zakken ipv. de config maar aanpassen en upgraden tot het meer lijkt op een highend systeem.
Blijkt ook wel aan de config; als je er een 214 euro top-kaart in kan proppen is het echt geen budget meer.
Een gamesysteem maken zonder fatsoenlijke videokaart is zonde van het geld, hoewel het systeem er wat duurder van wordt. Een budget systeem met een videokaart van E 100 is nog niet eens 10% duurder dan een budget gamesysteem met een videokaart van E 200, maar wel 50% langzamer.
Anoniem: 97836
@Hielko12 maart 2004 19:28
"mijn" budget game systeem zou 859,- kosten met de GF 5900 XT en 906,- met de radeon 9800 PRO. Denk wat ik probeer the zeggen is dat voor veruit de meeste spellen een radeon 9600 pro voldoende is, maar dat met ook de wat duurdere kaarten het budget best wel wat omlaag kan. Ik bedoel mensen die regelmatig een spelletje spelen op hun (game) systeem doen er ook andere dingen op. Als het puur om de spellen (videokaart) ging dan kochten ze wel een console (lijkt mij).
Anoniem: 97836
@Madrox12 maart 2004 16:20
Helemaal mee eens, ik heb geprobeerd een echt budget systeem samen te stellen. Was ongeveer de tiende reactie maar iemand heeft het naar overbodig gemod, dus het is niet meer zichtbaar. Vind het zelf niet zo overbodig als je een budget systeem hebt dat 808,- kost i.p.v. 1197,- (-33%) maar goed.
Bij zo'n systeem mis ik een projector. Je wilt in je vrije uurtjes (als je niet aan het gamen bent) toch wel relaxt van een filmpje genieten? ;)
kvind die God box niet zo'n goed plan voor mezelf ook al had ik een ongelimiteerd budget.. of iig zou ik dan een externe SCSI en SATA oplossing regelen en die in een zwaar geisoleerde afgesloten ruimte plaatsen met voor de nodige koeling een vochtgefilterd koelsysteem door de muur van je huis.. 6 vna die SCSI schijven en 5 SATA schijven in je kast slaapt namenlij kut... en misschien kun je je main kast dan laten voeden door 1 voeding ;)...
Met ongelimiteerd budget zou ik de 6 scsi schijven vervangen door 1 zoŽn 90 gig flashdisk van m-tech.
die met zijn 40mb šper seconde snel zat is, daar hij een zeeeer snelle toegangstijd heeft. Dat is in ieder geval heel wat stiller.

Alleen nog even een 2 gig ramdrive aanmaken voor de swapfile van windows, anders ben je snel door je flashdisk heen |:(
Anoniem: 48536
10 maart 2004 23:16
Zijn het nou 2 of 3 monitoren bij het GodLike systeem?
En de "ow my godbox" kan dit niet verstaan omdat er geen microfoon bij zit, kan je NOG niet je buren verrot schelden met echo door je boxen :Y)

Waarom is de monitor in het Budget Game Station duurder dan die in het High End game-station?
kijk "thet's what were talking about!" wat een heerlijke bak... je kunt het natuurlijk nog gekker maken (3 plasma schermen oid) maar tis ok dat jullie het op deze manier gedaan hebben, niet "overdone".

en idd.. mocht ik binnen nu en een jaar milionair worden... dan gata hij hier HEEL veel op lijken

zap ook eens in op [best-buy-guide] Voor Dual Workstations het is nog niet helemaal op gang, maar ik hoop dat mensen hun steentje gaan bijdragen. het werk het zelfde als de T.net bbg alleen zijn er in dit geval verschillende budgetten voor Dual workstations... nu zijn er enkel nog kleine discussies, ik hoop dat het echter los gaat barsten waneer ik zeer binnenkort ook een unlimited budget toevoeg.
Oh, my god! :7 Een dergelijk systeem kun je op tig manieren samenstellen en ik wil hierbij een optie geven die meer recht doet aan de fotografen onder de gasten die een dergelijk systeem zouden kunnen aanschaffen.

Uiteraard hebben deze gasten een EOS 1D mark II (geld speelt geen rol weet je nog). In dat geval zou het niet meer dan logisch zijn om een van de 3 syncmasters te vervangen door een IIyama 22,2 AQU5611DBK TFT scherm met een resolutie van 3840x2400. Op dit scherm worden de met de 1D geschoten foto's op 100% weergegeven. De gekozen videokaart ondersteund dat ook.

Om vervolgens toch 2 extra monitoren aan te sluiten zou bijv. Matrox G450 PCI gekozen kunnen worden. Ideaal is dat niet omdat deze kaart geen DVI heeft maar voor zover mij bekend wel een van de weinige PCI kaarten die 2 monitoren op 1600x1200 kan aansturen.
Deze setup is niet voor de games addicten onder ons omdat het IIyama scherm een pixel reactietijd heeft van 50ms.

Het IIyama scherm voegt een kleine € 8500,00 toe aan het budget maar wij waren het erover eens dat geld geen beperking zou zijn voor deze OMG bak ;)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee