Door Redactie Tweakers

Tweakers.net Best Buy Guide: editie maart 2004

High-end gamesysteem

Het high-end gamesysteem is vanzelfsprekend bedoeld voor de die-hard gamer. Eentje die liever geen concessies wenst te doen aan de prestaties, kwaliteit en spelbeleving en verder daarvoor ook nog de nodige euro's te besteden heeft. De grens voor het uitgeven van al deze euro's hebben we op tweeduizend euro gesteld. Hierdoor zal er niet meer puur voor de prestatie alleen worden gekozen, maar worden vooral die producten uitgekozen die goede prestaties combineren met een aantrekkelijk prijskaartje.

* Processor: AMD Athlon 64 3200+ - Onbekend

AMD Athlon 64 3200+Met de introductie van de Athlon 64 3400+ zijn de prijzen van het eerdere topmodel flink gedaald, waardoor deze weer een opwachting mag maken in de Best Buy Guide van maart 2004. Ondanks de officiële introductie van de Prescott-processors heeft Intel op processorgebied geen nieuw gat kunnen slaan met de concurrentie. Vandaar dat het bedrijf zich genoodzaakt ziet om ook een 64-bits processorarchitectuur te gaan introduceren, al zal dit in het begin alleen nog voorbehouden zijn aan de Xeon-processors.

Vooralsnog blijven we dus bij de keuze voor de beste gameprocessor, al begint Intel hier ook weer terrein te winnen. Zeker dankzij de nieuwe SSE3-instructies kunnen de nieuwe Prescott-processors beter mee op gebied van gaming. Al zijn de AMD-processors bij een gelijke processorrating - dus 3200+ tegenover 3,2GHz - nog altijd de betere. In dit geval wordt dan ook een AMD-processor met de beste prijs/kwaliteitsverhouding, de Athlon 64 3200+ gekozen.

Intel bevestigt komst 64-bit Xeon
Eerste officiële reviews van Athlon 64 3200+ en FX-51
Intel Pentium 4 E Prescott en P4 EE 3,4GHz reviews
AMD lanceert Athlon 64 en Athlon 64 FX processors

* Moederbord: MSI K8T Neo-FIS2R - Onbekend

MSI K8T Neo-FIS2RDit keer geen verandering in de keuze voor het moederbord, omdat niet is gebleken dat er een beter moederbord voor de Athlon 64-processor voor handen is. Binnenkort zal nVidia wel een nieuwe chipset gaan introduceren voor de Athlon 64, waarvan veel van wordt verwacht. Echter dat is in de nabije toekomst en voorlopig blijft het MSI K8T NEO-FIS2R-moederbord de beste keus.

Vergelijking van dertien Socket 754-moederborden
Drie Athlon 64-moederbordbundels nader bekeken
AMDZone vergelijkt drie Athlon 64-chipsets
Acht Athlon 64-moederborden vergeleken
Overzicht nForce3 Socket 754- en 940-moederborden
Roundup van VIA K8T800 moederborden

* 2 x Geheugen: 512MB PC3200 DDR SDRAM (Dane-Elec) - € 33,45 (2x)

512MB PC3200 DDR SDRAM (TwinMos)Tegenwoordig is het al niet meer opvallend wanneer er in een high-end computer 1GB aan geheugen wordt meegeleverd. Vandaar dat wij daar ook niet achterblijven en wederom 1GB aan geheugen op het moederbord prikken. In eerste instantie hebben we gekozen voor TwinMOS-geheugen, maar dit geeft blijkbaar teveel problemen in combinatie met een Athlon 64-processor. Op de een of andere manier gaat het redelijk vaak mis in de communicatie tussen de geheugencontroller en het geheugen.

Vandaar de overstap op Dane Elec-geheugen, een merk dat weliswaar een iets mindere prijs/prestatieverhouding heeft maar verder wel kwaliteit levert. We kiezen voor twee 512MB-modules, ook al heeft de Athlon 64-processor voorlopig nog altijd de beschikking over één geheugenkanaal. De reden hiervoor is dat de prijs voor een reep van 1024MB PC3200-geheugen voorlopig in geen verhouding staat tot de prijs van twee repen van 512MB PC3200-geheugen.

* Primaire harde schijf: Western Digital 36GB (Raptor WD360GD, 10.000rpm, 8MB, SATA) - Onbekend

Western Digital 36GB (Raptor WD360GD, 10.000rpm, 8MB, SATA)Met de daling van de prijzen, komt de ultieme harde schijf ook langzaam in zicht. Dit is natuurlijk de Western Digital Raptor, waarvan twee versies van bestaan. De 36GB- en de 73GB-versie, waarbij wij onze keuze laten vallen op de kleinste. Dit onder meer omdat het budget de grotere versie niet toestaat en omdat 36GB voorlopig nog altijd genoeg is voor WindowsXP en al de bijbehorende updates.

Western Digital WD360 vs. DiamondMax Plus 9-test
WD introduceert Raptor WD360GD 10K Serial ATA-harddisk
Serial ATA en SCSI RAID-prestatievergelijking
Zes Serial ATA controllers getest met WD's Raptor-schijf
Western Digital Raptor WD360GD verkrijgbaar in Nederland
Vijf SATA-harde schijven getest door Digit-Life

* Secundaire harde schijf: Seagate 160GB (Barracuda 7200.7, 7200rpm, 8MB, SATA) - Onbekend

Seagate 160GB (Barracuda 7200.7, 7200rpm, 8MB, SATA)Omdat we een Western Digital Raptor als opstartschijf kiezen, vervalt de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van RAID. Dat wil zeggen wanneer we dit niet als combinatie van een IDE- en Serial ATA-schijf willen doen of door een extra RAID-controller op het moederbord te gaan prikken. Dat doen we dus niet, vandaar dat we voor de opslag één grote schijf zoeken, deze mag S-ATA of P-ATA zijn.

Met het oog toch op de toekomst gericht en omdat er nauwelijks tot geen prijsverschillen meer aanwezig zijn tussen de twee harde schijf-soorten, kiezen we hier voor een Serial ATA-schijf. Uit verschillende testen blijkt dat de performancekroon door Hitachi wordt gedragen, de stilteprijs altijd naar Seagate gaat en dat verder de 7200.7 van Seagate als enige native ondersteuning van Serial ATA biedt. Maxtor is inmiddels al zover om hiervan prototypes te tonen, maar verder zijn de magere prestaties van de andere schijven en de toch wat zorgwekkende hitteproductie van de Hitachi niet echt hoopvolgevend.

Dit zorgt er dan ook voor dat in de high-end gamesysteem wordt gekozen voor de Seagate 7200.7. Deze biedt naast redelijke prestaties, ook het vermogen om deze fluisterstil te leveren en is dus verder ook als enige in staat native Serial ATA-commando's te ondersteunen. Omdat we veel opslag willen, maar wel het budget in de gaten moeten houden, wordt een 160GB-versie in het high-end gamesysteem geplaatst.

Vier Serial ATA-schijven met elkaar vergeleken
Hardware.fr test acht 120GB harde schijven
Maxtor demonstreert single chip native SATA-harde schijf
Zes harde schijven vergeleken

* Videokaart: ATi Radeon 9800 Pro 256MB - Onbekend

ATi Radeon 9800 Pro 256MBIn de keuze van de videokaart zijn we gebleven waar we zaten, namelijk de ATi Radeon 9800 Pro. Hoewel inmiddels de ATi Radeon 9800 XT goed verkrijgbaar lijkt te zijn en het prijsverschil met de 9800 Pro-versie niet eens zo groot is, blijven we keuze uit de januari-editie. Binnenkort kunnen we echter nieuwe topmodellen van zowel ATi als nVidia gaan verwachten, als het goed is worden deze tijdens de aanstaande CeBIT-beurs officieel geïntroduceerd en zullen ze dan in de loop van de maanden april en mei verkrijgbaar zijn.

nVidia introduceert GeForce FX 5950 en 5700 Ultra
ATi Radeon 9800XT en 9600XT details - Update
ATi R420-ontwerp 'klaar voor massaproductie'
ATi Radeon 9800 XT reviews online

* I/O Controller: Onboard RAID controller

Onboard RAID controllerDe MSI K8T Neo is in het bezit van twee RAID-toepassingen, waarbij zowel IDE als Serial ATA voor in aanmerking komen. Hierbij is er echter één maar, IDE RAID is namelijk alleen maar mogelijk in combinatie met een Serial ATA-schijf, terwijl er bij Serial ATA RAID wel gebruik gemaakt kan worden van twee Serial ATA-schijven. De volgende RAID-instellingen kunnen worden toegepast, RAID 0, RAID 1 en RAID 0+1.

Specificaties MSI K8T Neo-FIS2R moederbord

* Netwerkapparatuur: Onboard ethernetcontroller

Onboard ethernetcontrollerZoals alle nieuwe moederborden tegenwoordig, heeft ook de MSI K8T Neo-FIS2R de beschikking over een ethernetcontroller. Wat heet ethernetcontroller, er is zelfs sprake van Gigabit-LAN, waardoor uiteraard de noodzaak tot aanschaf van een losse ethernetkaart niet aanwezig is.

Specificaties MSI K8T Neo-FIS2R moederbord

* Koeler: AMD boxed koeler

AMD boxed koelerWanneer we kiezen voor een boxed versie van de AMD Athlon 64-processor vinden we niet alleen de standaard boxed koeler en de processor, ook de garantietermijn wordt verlengd van twee jaar naar drie jaar. Betere en dus duurdere koelmethodes zijn voor dit high-end gamesysteem niet nodig, omdat deze koeler heeft voldoende vermogen om de processor onder alle omstandigheden koel te houden en verder ook een aanvaardbaar geluidsniveau wanneer deze op volle toeren moet draaien.

* Geluidskaart: Creative Soundblaster Audigy 2 ZS (Retail) - Onbekend

Creative Soundblaster Audigy 2 ZS (Retail)Met de Sound Blaster Audigy ZS Platinum Pro heeft Creative nog altijd een uitstekende high-end geluidskaart in handen. Echter het bedrijf wil zich ook mengen op het gebied van professionele audio getuige de introductie van zijn eerste professionele geluidskaart, de Creative Professional E-MU 1820. Voor de gamer is de kaart uiteraard niet geschikt en omdat daar nog altijd de Audigy 2 heer en meester is, is er in de keuze hiervoor geen verandering te bespeuren.

Met het oog op de toekomst en het kleine prijsverschil tussen de kaarten wordt er ditmaal voor de Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS gekozen. De kaart maakt gebruik van dezelfde EMU10K2 als de vorige versie van de Audigy 2, maar dan wel met 7.1-ondersteuning. Verder zijn er ook een aantal componenten aangepast voor een beter SNR-verhouding (signal-to-noise) en kan met behulp van de software nu DTS ES worden toegepast.

Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro geluidskaart review
Invloed van geluidskaarten op gameprestaties getest @THG
Creative Sound Blaster Audigy 2 Platinum eX review
Geluidskwaliteit Audigy 2 en nForce2 onderzocht
Creative presenteert Sound Blaster Audigy 2 ZS

* DVD ROM-speler: Lite-On DVD 16/48 (Retail) - Onbekend

Lite-On DVD 16/48 (Retail)Ditmaal een nieuw verhaaltje met betrekking tot de keuze van een dvd-speler, hoewel nieuw? Het succes van de dvd-spelers heeft de losse cd-romspeler bijna de nekslag toegediend. Ook omdat er verder geen interessante ontwikkelingen hebben plaatsgevonden op het gebied van DVD-spelers, blijven we bij de Lite-On dvd-speler. Zeker ook omdat uit een vergelijkingstest blijkt dat de Lite-On goede prestaties levert voor een schappelijke prijs.

De reden dat games nog weinig op dvd verschijnen
Vergelijkingstest DVD-ROM drives

* DVD-brander: Lite-On LDW-811S DVD±RW - Onbekend

Lite-On LDW-811S DVD±RWLangzaamaan beginnen de dual layer dvd-branders op de markt te verschijnen. Voorlopig heeft dit nog geen gevolgen voor de keus van de brander op het gebied van dual layer of niet, maar merken we wel aan de prijzen dat deze onder druk komen te staan. Zo zijn de 4x-branders al op hun retour en is er zelfs sprake dat de 12x-branders zullen worden overgeslagen.

Zo ver zijn we echter nog niet en omdat er de brander met de beste prijs/kwaliteitsverhouding nog altijd uit de Lite-On-stal komt, veranderen we niet veel aan onze keuze. Echter door de eerdergenoemde redenen, kan er nu voor het eerst een achtspeed dvd-brander in het high-end gamesysteem worden geplaatst. De beste keuze die volgens een test van onze collega's van Hardware.info voor een dvd-brander, is momenteel de LDW-811S DVD±RW. Dat advies zullen we dit keer niet negeren.

Tien dvd-branders vergeleken bij X-Bit Labs
DVD-branders onder vuur bij HWI
Review DVD±RW-branders: NEC vs. Sony
Lite-On LDW-411S DVD±RW review

* Behuizing: Chenbro X-pider Midi Tower - Onbekend

Chenbro X-pider Midi TowerHoewel Ome Tom flink zijn best heeft gedaan en maar liefst 23 ATX-kasten met elkaar heeft vergeleken, blijken de prijzen voor de aangeprezen kasten dusdanig hoog te zijn dat we bij onze eigen opvallende keuze blijven, namelijk de Chenbro X-pider Midi Tower. De kleurcombinatie voor deze kast is een persoonlijke keuze, al zal de tweaker over het algemeen vallen voor de zwartrode combinatie. Zeker wanneer de andere kleuren niet echt aanspreken, namelijk blauw, metallic silver, en groen in combinatie met de zwarte hoofdkleur.

THG vergelijkt 23 ATX-kasten met elkaar
THG bekijkt en beproeft zestien ATX-behuizingen

* Monitor (CRT): Samsung Syncmaster 957DF - Onbekend

Samsung Syncmaster 957DFUit testen van verschillende 19" CRT-monitoren blijkt dat Samsung een goede monitor levert met een uitstekende prijs/prestatieverhouding. In dit geval hebben we het over de Samsung SyncMaster 959NF, die goed in de buurt blijft van de top en daarbij meer dan de helft goedkoper is.

De keuze voor een TFT-scherm blijft achterwege, omdat de geïnstalleerde videokaart de betaalbare TFT-schermen simpelweg overweldigt. In de toekomst zal de prijsstelling natuurlijk omlaag gaan, onder meer door de introductie van 12ms TFT-schermen.

Hardware.info vergelijkt 400 kilo aan 19" schermen
Twaalf 19" CRT monitoren vergeleken bij THG

* Voeding: 300W Zalman ZM300A-APF - Onbekend

300W Zalman ZM300A-APFMet de keuze voor een Zalman-voeding zal men nooit een vinger aan branden. Het bedrijf Zalman staat bekend dat het kwalitatief goede producten aflevert en daarnaast ook nog eens redelijk stil is, terwijl wanneer men de prijs in ogenschouw neemt deze dan alleszins meevalt. Uit een test van Pentium 4-voedingen blijkt verder dat deze voeding uitstekend presteert. Daarnaast is het verschil tussen een Pentium 4-voeding en een AMD-voeding slechts een aansluitstekkertje is, vandaar dat deze voeding gewoon kan worden gebruikt in combinatie met de Athlon 64-processor en moederbord.

ATX-voedingen roundup @ AnandTech, deel 2
Elf voedingen vergeleken
Dertien voedingen getest door Tom's Hardware Guide
Pentium 4 voedingen round-up

* Speakerset: Logitech Z-5300 - Onbekend

Logitech Z-5300Bij Tom's Hardware Guide is laatst een nieuwe test verschenen van een zestal verschillende speakersetjes. Deze zijn met elkaar een boxwedstrijd aangegaan waaruit bleek dat op gebied van 7.1-setjes er slechts één de beste kan zijn, namelijk de Creative GigaWorks S750-speakerset. Nu deze in de PriceWatch is verschenen, blijkt dat de verwachte prijs iets te hoog was gegrepen. Echter 370 euro voor een speakerset, is een flinke hap uit het beschikbare budget. Ook al maken we gebruik van 7.1-geluidskaart, blijven we bij onze keuze uit de eerdere BBG. De Logitech Z5300 levert naast goede prestaties, een betere prijs/prestatieverhouding dan de Creative GigaWorks S750 momenteel kan bieden.

Dertien 5.1 en 4.1 speakersets vergeleken
Boxwedstrijd in de hut van Ome Tom
Vergelijkingstest high-end 4.1 en 5.1 speakersets

* Toetsenbord: Logitech Internet Navigator - Onbekend

Logitech Internet NavigatorWaar de één kiest voor een draadloos toetsenbord à la de Logitech diNovo of voor het gemak van de Microsoft Natural, blijft de keuze voor een toetsenbord een persoonlijke. Vandaar dat wij een standaard toetsenbord kiezen met een aantal extra functies, zonder dat deze het toetsenbord gaan overheersen en verder goed genoeg is voor alledaagse strategie- en fraggames.

Twee toetsenborden van Logitech besproken
Logitech introduceert diNovo Media Desktop

* Muis: Logitech MX 500 - Onbekend

Logitech MX 500Ondanks dat er al een preview van de Logitech 510 is verschenen, is deze nog niet geïntroduceerd en dus niet in onze pricewatch verschenen. Vandaar dat we kiezen voor - volgens velen - de ultieme gamemuis, de Logitech MX500. Hoewel de keuze voor een muis altijd een persoonlijke blijft, blijft deze muis een aanrader voor een ieder. Al zal deze over niet al te lange tijd niet meer beschikbaar zijn en worden opgevolgd door de eerdergenoemde Logitech MX 510.

Logitech MX 500 Optical Mouse review
Roundup van acht optische muizen
De beste draadloze optische gamemuis
Muis voor gamers: Logitech MX510 preview
Nieuwe Force-Feedback voor muizen ontwikkeld

* Backup drive & Removable storage: 3,5" Floppy 1.44 MB ALPS Zwart - Onbekend

3,5Ondanks dat we de floppy-drive liever een einde toewensen, kan deze in sommige gevallen nog een cruciale rol spelen. Zoals bijvoorbeeld bij het installeren van een RAID-configuratie. Ook al wordt dit niet in dit high-end gamesysteem gebruikt, er is wel de mogelijkheid daartoe. Daarnaast hoeven we het geld er niet voor te laten, ze zijn er namelijk al vanaf een eurootje of vijf. Om het diskettestation niet al te veel uit te toon te laten vallen, wordt er echter wel voor een zwarte versie gekozen.

Dell maakt floppydrives optioneel

* Backup drive & Removable storage: Sweex Memorypen 32MB - Onbekend

Sweex Memorypen 32MBAl met al zouden we graag het zonder floppydrive willen doen, maar dat weerhoudt ons er niet van een USB-stick mee te leveren bij ons gamesysteem. Wanneer je eenmaal zo'n stick gebruikt hebt, kan je er namelijk niet meer zonder. Zoals voor het overzetten van bepaalde bestanden, en als het nodig mocht zijn om ervan te booten. Vandaar de keuze op een USB-key van een klein formaat. 32MB lijkt ons meer dan voldoende en daarnaast moet deze natuurlijk bootable zijn. In het geval dat de harde schijf en de bootable cd-rom geen alternatief vormen. Sweex levert voor een redelijke prijs zo'n USB-stick.

Markt voor USB-flash drives veelbelovend
M-Systems maakt USB-flash drive bootable

* Headset: Plantronics Audio 90 Headset (analoog) - Onbekend

Plantronics Audio 90 Headset (analoog)Belofte maakt schuld, vandaar dat we ditmaal onze blik werpen op het gebied van de headsets. Een goede headset moet naast twee prettig zittende oorschelpen ook nog bestaan uit een degelijke microfoon en goed te stellen zijn. Althans als het goed is, heeft elke tweaker een ander hoofd, niet alleen qua grootte, maar ook qua vorm. Wanneer we op zoek gaan naar reviews over headsets komen we er niet al te veel tegen. Tenminste niet de headsets die wij zoeken, die vooral bedoeld is om mee te gamen en niet te gebruiken in combinatie met een telefoon. Dus richten we ons op andere resources, zoals ons eigen forum. Daar zien we onder meer dat de headsets van Plantronics als zeer prettig worden ervaren en door een groot aantal gamers met veel fragplezier worden gebruikt.

Voor het vaststellen van de juiste headset voor ons high-end gamesysteem, gaan we eerst een aantal criteria opstellen. Zo zal inderdaad het geluid wat uit de headset komt duidelijk moeten zijn en mag geluid uit de omgeving geen verstoring opleveren. Verder moet de microfoon de spraak goed kunnen ontvangen en versturen. Ten derde moet het instellen van de headset geen problemen opleveren en moet deze instelling ook behouden blijven. Wat daarnaast ook een vereiste is, is een aparte volumeregelaar, zodat het geluidsniveau makkelijk kan worden aangepast. Draadloze headsets zijn in dit geval geen optie, ten eerste zijn ze gewoon een stuk zwaarder door het meezeulen van of batterijen of een accu. Wat ook een rol speelt is de prijs, draadloze headsets zijn het over algemeen een stuk duurder en verder kan het signaal verstoord worden. Iets wat je tijdens een spannende game niet wil overkomen.

Uit het forum is gebleken dat men zeer tevreden is over de Plantronics .Audio 90. Deze heeft naast de volumeregeling ook stereomogelijkheden met een goed basgeluid. Verder is men te spreken over de microfoon en vormt afstelling ook geen probleem. Als extra wordt er ook nog twee jaar garantie geboden, wat het vertrouwen in het product opschroeft. Indien men echter wel wil gebruikmaken van de ook aanwezige speakerset, dan is de DSP100 Headset, eveneens van Plantronics, een goede optie. Deze headset heeft namelijk maar één oorschelp en is daarmee voornamelijk bedoeld om mee te chatten en te overleggen tijdens een spel. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld Teamspeak 2.0 en Roger Wilco.

Specificaties Plantronics .Audio 90
Gathering over de Plantronics .Audio 90

De huidige totaalprijs van de gekozen onderdelen: € 66,90

ProductPrijzen
ProcessorAMD Athlon 64 3200+€ 281,-
MoederbordMSI K8T Neo-FIS2R€ 116,-
Geheugen2x 512MB PC3200 DDR SDRAM (Dane-Elec)€ 158,-
Primaire harde schijfWestern Digital Raptor WD360GD 36,7GB€ 116,-
Secundaire harde schijfSeagate Barracuda 7200.7 160GB 8MB€ 114,-
VideokaartATi Radeon 9800 Pro 256MB € 391,-
GeluidskaartCreative Soundblaster Audigy 2 ZS (Retail) € 79,-
DVD-spelerLite-On DVD 16/48 (Retail)€ 26,-
DVD-branderLite-On LDW-811S DVD±RW€ 102,-
BehuizingChenbro Xpider midi tower€ 55,-
CRT-monitorSamsung Syncmaster 957DF€ 237,-
Voeding300W Zalman ZM300A-APF€ 54,-
SpeakersetLogitech Z-5300 € 161,-
ToetsenbordLogitech Internet Navigator€ 9,-
MuisLogitech MX 500€ 41,-
Diskettestation3,5" Floppy 1.44 MB ALPS Zwart€ 7,-
Removable storageSweex Memorypen 32MB € 20,-
HeadsetPlantronics Audio 90 Headset (analoog)€ 35,-
Totaalprijs bij opstellen BBG€ 2002,-

De goedkoopste leveranciers van deze configuratie kunnen opgezocht worden door de bovenstaande configuratie via deze link in je pricewatch winkelmand te plaatsen. De bestaande inhoud van je winkelmand wordt hierbij overschreven.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee