Door Jurian Ubachs

Redacteur

Sea of Thieves Preview

Piraatje spelen in nieuwe game van Rare

Voorlopige conclusie

Sea of Thieves is bovenal ontzettend leuk om te spelen. Wat we op de E3 speelden is niet helemaal representatief voor de game, omdat Rare wil dat zeegevechten een bijzondere gebeurtenis zijn. Het is dus niet zo dat je om de haverklap andere spelers zult tegenkomen, en dat was bij de speelsessie op de E3 duidelijk wel zo. Toch: het moment dat het gevecht dan losbarst en je te midden van alle chaos en hectiek een goede samenwerking blijft houden en het andere schip verslaat, blijft prachtig. Ook hoorden we al verhalen hoe, tijdens eerdere tests, twee spelers in eenpersoonsbootjes door goed samen te werken een veel groter schip wisten te verslaan. Dat soort verhalen maakt dat wij heel veel zin hebben in deze uitermate vermakelijke game, die zich zonder twijfel een van de leukste games van deze E3 mag noemen.

Reacties (58)

Wijzig sortering
Is dit een Xbox-exclusive of komt hij ook op PC uit?
Aan het einde van de trailer staat:

XBOX Exclusive
Xbox one & Windows 10

pricewatch: Sea of Thieves, PC (Windows)

Ook voor de PC dus! :D

Edit: en deze uiteraard:
https://www.seaofthieves.com/info

[Reactie gewijzigd door Cowamundo op 20 juni 2016 10:10]

Zou er ook cross-play zijn tussen pc en Xbox? Dit zou echt super zijn :)
Ja, dat is juist de punt waar Microsoft bij deze E3 de nadruk op zette. Crossplatform multiplayer ofwel XBOX play anywhere!
Omdat Xbox 1 en Windows 10 hetzelfde platform zijn. Het is een XB1 game die nu ( net zoals met de nieuwe Tekken bijv of Forza) door het "vernieuwde" platform van windows 10 ook op pc gespeeld kan worden.
Op de website staat dat het ook voor windows 10 uitkomt!
Alle games die voor xone zijn voortaan ook voor pc, Het is dus meer Microsoft exclusive games die dus niet op de ps4 komen maar wel op xone/pc
Anoniem: 454933
20 juni 2016 07:44
De presentatie op de E3 zag er erg leuk uit, maar als je 1 iemand in het team hebt zitten die loopt te kutten dan gaat het hele concept al snel verloren. Het lijkt mij dan ook verstandig om dit alleen met vrienden te doen en niet met totaal vreemde.
Hangt er uiteindelijk een beetje van af hoe de community is en hoe er wordt omgegaan met klachten/player reports. Ik speel in Guild Wars 2 vaak genoeg met volstrekt onbekenden en het gebeurt eigenlijk nooit dat er iemand loopt te klieren. Mocht iemand dat wel doen report je hem gewoon. Ik neem aan dat dit spel ook een dergelijk mechanisme krijgt.
Tja, de rollen in een MMORPG zijn over het algemeen toch wel iets simpeler dan dit. Guild Wars 2 heb ik niet gespeeld, maar ik neem aan dat het daar ook vooral er om draait dat de tank de threat behoud, eventueel een off tank de adds pakt, de DPS de tank niet 'out-threat', de healer de juiste mensen in leven houdt en wellicht nog een interrupt gooit... veel ingewikkelder wordt het meestal toch niet. Daar is allemaal niet echt complexe communicatie voor nodig tijdens het gevecht zelf, iets wat hier zo te zien wel anders zal zijn.
Het ziet er erg cool uit, maar voor mij zal het sowieso niks zijn, ik heb niks met multiplayer only games (en daar tel ik mmo's niet zomaar onder, je kunt meestal prima grotendeels in je eentje rond rennen). Maar mijn vermoeden is ook dat dit niet zo geweldig gaat worden tenzij je een groep van 5 vrienden hebt die dit regelmatig samen willen spelen.
Nee, open wereld groep in GW2 heeft geen tank mechanisme en eigenlijk ook geen healers. Het is een grote pile on en ieder voor zich.

GW2 is wat dat betreft best slim opgezet het is een van de MMO's waar je zelden denkt "oh, shit, een andere speler". Resource nodes kunnen niet gestolen worden, vijanden voor een quest worden gedeeld etc etc.

In Lord of the Rings Online had je een klein PvP zone, op een server was er een klootzak die altijd extra NPC's aanviel om de zaak te verzieken. 1 persoon en je kon het aantal speler gewoon terug zien lopen.

Het is een van de grootste problemen voor multi-player en iets waar heel veel bedrijven zich compleet op verkijken.

Meerdere spellen zijn er door onderuit gegaan.
Er zijn wel degelijk healers , tanks en dps in gw2 alleen zijn de grenzen daartussen een stuk vager. Het ligt er meer aan hoe je je character opbouwt.
In de PvE wereld, heb je er ooit iets van gemerkt tijdens een world event?

Ik heb het niet over expliciete groep content. Maar events.

Vergeleken met andere MMO's waar je een healer nodig heb of je bent zo dood is GW2 een heel ander soort spel.
In games zoals Guns of icarus (zelfde spel als Sea of thieves maar dan in de lucht) is teamplay nogal cruciaal tussen winnen en verliezen. In Guns of icarus heb je soms ook spelers die je liever over de rand wil duwen dan schieten op de vijand.

In GW2 hebben de spellers al wat meer ervaring met hun eigen class en weten dan ook sneller wat hun rol is in de groep.
Mogelijk dat ze je dan er uit kunnen kicken of dat je rewarded wordt voor prestaties als team :). Zal vast wel iets op bedacht zijn.
(Online) split screen zal er wel niet inzitten, want dan zou je pas echt kunnen genieten. Hopelijk zit er ook een verhaaltje in en wat random objectives die zorgen dat het spel na een tijdje nog leuk blijft, orgineel is het tenminste wel.
Op hun website staat inderdaad dat splitscreen niet mogelijk is.
"Split-screen will not be supported. However, co-operative social play is at the heart of the Sea of Thieves online experience."
Zonde, deze game schreeuwde erom. Maar ik snap dat splits screen in open worlds moeilijk te implementeren is. Maar het is gewoon zonde dat split screen aan het afsterven was.
Ik hoopte zelfs dat splitscreen langzaam ook naar PC zou komen en dat je dan zelfs op 2 verschillende monitoren kon spelen. Maar dat is een wens die niet uit lijkt te komen, want splitscreen zelf is al langzaam aan het verdwijnen.
Jammer.

Ik had gehoopt op een game in de trend van Sid Meier's Pirates. Dit lijkt weer online multiplayer meuk te zijn. Als iemand die games speelt vanwege het verhaal blijft het een slechte ontwikkeling dat dat de norm lijkt te zijn geworden.
Het zal zeker juist in multiplayer erg leuk zijn om te spelen, maar verwacht niet dat iemand dit om het verhaal speelt. Het zal enkel om de setting gespeeld worden en aan de hand van de preview lijkt het me een hilarische game. Niks geen slechte ontwikkeling en er wordt ook niet gezeten aan de norm, dit is een hele andere categorie.
Het lijkt mij echt geweldig om dit online te spelen..

een beetje een kloon van Guns of Icarus (zelfde idee dan met zeppelins / airships)

hoop wel dat er voor een solo / duo groep toch wat te doen is en je behalve "oorlogje" spelen ook kan verkennen en dergerlijke.

nadeel van dit soort previews is dat ik nu ga zitten wachten op de game.. ipv hem random tegen te komen.

we zullen zien volgend jaar ik ga hem zeker op de pc halen.
Ja ik zat eigenlijk meer te denken met een klein groepje vrienden om coop het verhaal te spelen. Dat lijkt me erg gaaf.
SM pirates was een van de leukste games vroeger.. Jammer dat dit niet op ps4 uitkomt
Als Sea of Thieves meer op Sid Meier's game had geleken, zou het natuurlijk niet een erg opzienbarende game zijn, alleen meer van hetzelfde. Hoewel Pirates een leuke game was, vind ik deze nieuwe multiplayer aanpak erg leuk bedacht en vernieuwend. Het lijkt me een erg tof spel en ik ga het zeker uitproberen.
Ondanks dat ik zelf ook op zo'n game zit te wachten, doet dit niet af aan het leuke concept van dit spel.
Sid even er buiten gelaten, het ziet er grappig uit, en de benodigde teamwork spreekt op zich wel aan. Enige probleem is dat je wss met een groep bekenden/vrienden moet spelen, aangezien de communicatie tussen vreemden niet altijd vlekkeloos werkt :P
Klinkt als een multiplayer Seadogs/Pirates of te Caribbean (POTC)/Age of Pirates(AOP). Al probeerden die games meer het fotorealisme te bereiken. Het specifieke uitvoeren van al die taken kan met meerdere spelers leuke situaties opleveren. Dat zie ik inderdaad wel voor me.

De game lijkt me door de veelheid aan taken wel gemaakt als een echte multiplayer game. Ik ben benieuwd hoe dit werkt met een bemanning van 4 bots. Tenminste, dat is wat ik denk dat gebeurt wanneer de game single player wordt gespeeld.

Zelfs met een bot bemanning blijft het een MMO. Zoals ik het lees kan ik niet een eigen verhaal spelen zonder andere spelers tegen te komen. Misschien is het nog te vroeg dat te zeggen. Als de spelwereld groot genoeg is, en er genoeg is te beleven naast andere spelers omleggen, dan zou het nog als massive online game gespeeld kunnen worden.
Als je dit spel er leukt vind uitzien moet je anders eens kijken naar Guns of Icarus Online. Hierbij moet je met 4 man een luchtschip besturen met verscheidene rollen en andere schepen neerhalen.
Mm ziet er leuk uit! Doet me denken aan Guns of Icarus Online, die heel veel elementen van dit spel bevat. Het samenwerken is daar een van, waar ik overigens met wildvreemden nooit echte problemen mee heb gehad. Die game heeft een hele fijne community, en zolang de piloot alles netjes aan weet te sturen met voicechat werkt het altijd goed en ben je echt van iedereen afhankelijk.

Oh en inderdaad: proberen de chaos overzichtelijk te maken :+

Misschien koop ik deze wel :Y)
Het geeft wel een kriebel. Misschien tijd voor een Tweakboat? Maar ik denk dat je geen Viral Torpedo hebt zoals in sto.
Dit doet me erg denken aan de tijden van Sea dogs 2/Pirates of the Caribbean! Dat was een geweldige game van bethesda waarin je ook zeeslagen kon uitvoeren met je schip en verschillende eilanden kon bezoeken.

Dit lijkt me dan wel leuk vanwege het multiplayer aspect en het feit dat je zo goed moet samenwerken, ik ga hem kopen!
Het zou mooi zijn als deze game een beetje gaat lijken op pirates quo gameplay maar dan volgens de standaarden van nu. Pirates was echt een heerlijke game en ik vind het doodzonde dat er niet nog zo'n is die wat moderner is.
Heb nog steeds een beetje heimwee naar POTC. Een erg sfeervolle game met prachtige zee, als je tenminste de de mod had draaien die door de community was gebouwd. Dat maakte POTC uiteindelijk mooier dan een later game van dezelfde maker, Age of Pirates. Ook een hele actieve Online community hielp het game aan een lang leven. Het wordt inderdaad tijd voor de nieuwe versie.
Met de afwisselende gameplay zit het wel goed; je kan zelfs al piraatje spelen terwijl je het spel download! :+
Je kan het ook gewoon kopen....
Hij bedoel me als pre-download. Dus je koop game en ben bezig met installatie(download) en tijdens dat kan je op zich al spellen. Bllizzard doet het al tijdje.

[Reactie gewijzigd door umbrella1982 op 20 juni 2016 06:33]

Nee, dat bedoelt hij niet zo. Downloaden = Piraterij? ;-) daar doelt de fipo op. Vindt m eigenlijk wel grappig :D

Ik heb Asassins Creed Black Flag echt stukgespeeld vanwege die zeegevechten en de omgeving. Ik denk dat dit spel ook in mijn verzameling mag komen.
Het is inderdaad als grapje bedoeld, maar blijkbaar moet ik als pipo nog aan mijn grapjes werken. ;)
Ik vond 'm geslaagd hoor :)
Hoop dat zijn pasta beter is. :)
Het een sluit het ander niet uit.
Klinkt goed, sinds AC4 weet ik hoe tof ik die piratensetting eigenlijk vind :).
Deze ga ik in de gaten houden.
Ik was de game al een beetje in de gaten aan het houden sinds de aankondiging en volgens mij is er wel het een en ander gewijzigd, maar het ziet er leuk uit.

In het filmpje de typisch overdreven schreeuwende Amerikanen was dan weer wat minder :p

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee