Door Chris Broesder

Redacteur mobile

OnePlus 3 Review

Eén plus drie is negen

Conclusie

OnePlus heeft ons al vaker verrast met toestellen die voor een gematigde prijs veel smartphone boden en de vraag is dan ook of de fabrikant het met de OnePlus 3 weer flikt. Wij vinden van wel. Waar de OnePlus 2 en X hier en daar nog wat te wensen overlieten, doet de OnePlus 3 eigenlijk weer wat de OnePlus One deed; het is een smartphone met topspecificaties, die ook in de praktijk niet onderdoet voor smartphones die zo'n 150 tot 350 euro duurder zijn.

Toegegeven, het scherm en de camera van de Galaxy S7 zijn dit jaar nog niet verslagen, maar dat zijn ze ook niet door toestellen als de LG G5 en HTC 10. Op alle andere vlakken kan de stevige en slanke OnePlus 3 zich meten met de topsmartphones van dit moment, waarbij hij geen high-end features mist. Op sommige punten heeft hij zelfs een streepje voor op de vlaggenschipconcurrentie. Zo is 6GB ram meer dan de rest heeft en is de vingerafdrukscanner sneller dan we tot nu toe gezien hebben. Met een technologie als Dash Charge laat OnePlus verder zien dat het niet alleen wil evenaren, maar ook vernieuwen.

Toch heeft de OnePlus 3, net als andere toestellen, ook zijn nadelen. Dat de camera uitsteekt kun je als een nadeel zien, hoewel een flink aantal andere toestellen dat ook heeft. De videoresultaten stelden ons teleur, zeker gezien de zeer redelijke fotoresultaten in verschillende omstandigheden. Ook kan het voor de opslagvreter een nadeel zijn dat er geen micro-sd-kaart bij de standaard aanwezige 64GB geprikt kan worden.

Over het geheel genomen laat OnePlus met de OnePlus 3 echter zien dat je geen concessies hoeft te doen om een relatief goedkope high-end smartphone neer te zetten, die zich ook in de praktijk bewijst. Wie een OnePlus 3 koopt, zal zich niet snel bekocht voelen.

Reacties (367)

367
356
192
7
1
123
Wijzig sortering
Wat het luisteren naar problemen die gebruikers ervaren en kritiek van reviewers betreft, laat OnePlus wel een goed updatebeleid zien. Bij de OnePlus X werden problemen snel opgelost en na kritiek op de verzadigde kleuren van het scherm en het te agressieve geheugenbeheer bij de OnePlus 3 heeft OnePlus vrijwel direct aangegeven te werken aan een update om dit op te lossen.
Volgens Xda Developers zou het geheugenbeheer wellicht nóg een tandje minder agressief kunnen, maar ze meten wel een verbetering, met vijftien apps open voordat de eerste uit het geheugen wordt gegooid, waar dat er eerder twaalf waren.

Je kunt overigens ook zelf instellen hoeveel apps de OnePlus 3 in het geheugen houdt door de build.prop te editten en er wordt hard gewerkt aan roms die beter gebruikmaken van de 6GB ram, zeker aangezien OnePlus een van de weinige fabrikanten is die zelf rommelen stimuleren, door de bootloader te unlocken.
Fijn dat je door laat schemeren dat de OP3 ook echt een Tweakers toestel is. Op XDA wordt ie ook super ondersteunt. Nu al zijn er een handvol custom ROMs, een lite stock ROM, twee custom kernels en twee toolkits beschikbaar. De OP3 is pas 14 dagen beschikbaar, dat gaat alleen maar meer worden.

Tja, ook de OP3 heeft wat kinderziektes. Maar die worden snel verholpen, of kan je zelf fixen met XDA voordat OnePlus de fix in een firmware update stopt. Dit alles maakt de OP3 wat mij betreft een toekomst bestendig toestel waar 'we' nog jaren plezier van gaan hebben.

- edit -

Voor het gemak nog even wat linkjes naar het Tweakers forum:
Het [OnePlus 3] Ervaringen & Discussie topic
De Loop VR: [OnePlus Loop VR headset] Levertijden.
Levertijden & Prijzen: [OnePlus 3] Levertijden & Prijzen.
Accessoires: [OnePlus 3] Het grote Accessoires topic.
Rooten & Custom roms: [OnePlus 3] Rooten & Custom ROM's.
RMA/Retour: [OnePlus] RMA & Support.

[Reactie gewijzigd door Chris.nl op 29 juni 2016 15:35]

Tja, ook de OP3 heeft wat kinderziektes. Maar die worden snel verholpen, of kan je zelf fixen met XDA voordat OnePlus de fix in een firmware update stopt. Dit alles maakt de OP3 wat mij betreft een toekomst bestendig toestel waar 'we' nog jaren plezier van gaan hebben.
Heb je de Oneplus One? Die is tot heden namelijk nog steeds niet bug vrij. Ook de Oneplus X heeft nog bugs. Wat dat betreft twijfel ik of ik een Oneplus toestel wel kan aanraden. Uitspraken over dat de kinderziektes wel opgelost worden zou ik op basis van de Oneplus One en de Oneplus X niet durven doen...
Ik heb de OPX en die werkt(e) voor mij perfect, klopt dat sommigen op het forum nog bugs ervaren. De bugs die in de OPX zaten waar ik 'last' van had heb ik snel zien verdwijnen. En dat is mijn gebruikerservaring. OxygenOS is elke ROM nog stabiel geweest, los eventuele bugs. Dat sommigen bijvoorbeeld pech hebben met hun auto en de OPX via bluetooth is natuurlijk jammer. Pechvogels die binnen 15 dagen hun OP3 kosteloos terugsturen sta ik ook niet toe te juichen, maar hey... Laat ik nou in mijn nopjes zijn.

Heb jij de OnePlus One? Spijt van aanschaf?
Ik heb zowel de Oneplus One als de Oneplus X gekocht. De laatste gebruikt mijn vriendin.

Spijt heb ik er niet van. Maar het is niet mijn fijnste telefoon ooit. Ik erger me aan sommige tekortkomingen. Momenteel begint hij bovendien traag te worden. Hij kan het aantal foto's in de foto map niet aan geloof ik. Ik draai zelf (weer) op CM11 omdat daar de accuduur het beste van is. Ook de nieuwste release had weer een drain erin zitten. Verder heb ik een aan de update service gerelateerde drain bug (op te lossen met root) en gaat het volume ELK gesprek naar maximaal.

Bij de Oneplus X is momenteel de notificatie led stuk, hij werkt alleen tijdens opladen/vol/leeg. Op GoT gezet maar daar kwamen we niet veel verder. Tot heden heb ik nog niet mogen proberen of een factory reset helpt :+ . Verder bugged hij de eerste 2 seconde dat je gebeld wordt, je kan dan nog niet opnemen.

Verder ben ik geen hater ofzo, ik wilde gisteren eigenlijk nog een Oneplus X aanschaffen. Helaas out of stock. De hardware is prima maar die bugs die moeten eruit! Met het huidige release schema resulteert elke bug oplossing weer in een paar nieuwe bugs.

Ik geloof dat ik in eerste instantie helemaal geen klachten had over de Oneplus X, behalve dat je SD kaartje in fat32 moest. De update die dat "oploste" verpestte minstens 3 andere dingen.

Als ze langer bij dezelfde major revision zouden blijven dan zouden deze telefoons een genot zijn om te gebruiken. Nu heb je er een bepaalde hoeveelheid geduld bij nodig.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 29 juni 2016 03:35]

Anoniem: 716243
@sdk198530 juni 2016 14:29
Zou je aanraden CM13 te flashen op je One. Die draai ik zelf ook en werkt echt totaal vlekkeloos. Stuk stabieler en betere accuduur dan iedere andere ROM die ik tot nu toe getest heb!
Spijtig dat er zoveel bugs zijn, zou een nieuw toestel willen omdat mijn budget android niet stabiel is te noemen. En ik niet meer normaal kan bellen/sms'en. Dan maar wachten tot CM op de 1+3 nog stabieler is al lijkt die het al zeer goed te doen.
Ik heb de OnePlus X, de enige echt rotte bug die erin zit is wanneer je flight modus in/uit schakelt. Het toestel lijkt dan echt te bevriezen, ik moet dan het toestel locken en weer unlocken.

Verder heb ik problemen met bellen (in het buitenland pakt 'ie soms het verkeerde netwerk waardoor ik niet kan bellen - ik moet dan handmatig een 2G netwerk selecteren of pielen met de Access Points), heel vreemd, maar dat hoeft niet aan OnePlus te liggen..

Verder is de rand van het toestel niet echt kras- en vuilbestendig. Zeker op de bovenkant zitten bij mij een paar nare krasjes omdat ik al lopend met de headphone-jack op zoek ben geweest naar het gaatje.

Dat allemaal terzijde ben ik best tevreden over mijn toestel...
Kan jij wel meteen opnemen als een prive nummer jou belt?

edit: Oke bedankt, toch maar eens een factory reset erdoor proberen te duwen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 29 juni 2016 16:34]

Ach, ik heb een LG Nexus 5 en hoewel ik doorgaans best tevreden ben over het toestel, is het toch wel jammer dat een basisfunctie als de speaker tijdens een telefoongesprek zo bagger uitgewerkt is. Daar zou ook een fix voor komen, want het lijkt puur softwarematig te zijn: alleen telefoongesprekken zijn bijna onverstaanbaar, maar alle andere geluiden klinken prima.

Ik bedoel maar: zo heeft iedere telefoon wel wat.
iets is nooit bugvrij, zelfs super dure software als windows zit nog vol met bugs bij sommigen. ik wed dat zelfs ios nog flink wat bugs heeft
Die handvol custom roms zijn hoogst waarschijnlijk allemaal gebaseerd op Garak's build. Vaak zijn de compilleres van die Roms zelfs zo brutaal om alle bugs af te schuiven op CM/Garak. XDA heeft vele developers het werk doen staken.
Dit is ook een van de redenen dat ik voor deze telefoon gekozen heb; mocht OnePlus de ondersteuning staken wat niet snel zal gebeuren, dan heb je altijd nog de custom ROMs :)

Heb de OP3 nu een paar dagen, echt een toptoestel. Ik ben nu nog steeds onder de indruk van de snelheid, echt alles gebeurt meteen en lag heb ik echt heel weinig gezien.
In de praktijk heb ik geen last van de RAM management issues, maar ik wissel dan ook vaak tussen dezelfde apps, en die extra seconde laadtijd voor die ene app die niet in de achtergrond openstaat neem ik dan maar voor lief :)
Hoe is het mogelijk dat de Samsung Galaxy S7 bijna 50% beter presteert m.b.t. de accuduur t.o.v. de OnePlus 3? Er vanuit gaande dat ze beide dezelfde accucapaciteit hebben en de S7 zelfs een scherm met een hogere resolutie heeft. Ik zie wel dat de S7 een kleiner scherm heeft van 5,1" t.o.v. de OP3 met 5.5". Maar het lijkt me sterk dat dat voor zo'n groot verschil zorgt?

Wat mij betreft mag de accuduur van de OP3 (in perspectief, want op zichzelf staand is het niet slecht) dan ook als minpunt worden gezien in deze review.

Bovendien zou ik bij het overzicht van de tests met de accuduur ook graag de testresultaten van het huidige iPhone topmodel (en eventueel een Windows Phone) terugzien. Interessant om te vergelijken.
Of is dit niet mogelijk i.v.m. verschillende testmetingen?
Heeft waarschijnlijk met zeer goede optimalisaties te maken. Ook hebben wij hier in Europa de Exynos variant van de Galaxy S7(Edge), die ook weer wat zuiniger is dan de 820. Doe dat naast een kleiner scherm en waarschijnlijk ook een zuiniger scherm en dan gaat het al hard. ;)

In vergelijking met de Galaxy S7 is de batterijduur misschien wat minder, maar niet in vergelijking met bijvoorbeeld de HTC 10. Een telefoon die als pluspunt had: "Accuduur is dik in orde".

Daarnaast zou ik graag nog even willen vermelden dat de gemeten oplaadtijd niet correct is. Nu redeneer ik niet alleen uit eigen ervaring, maar ik zie op veel sites en reviews dat de gemeten tijd op zo'n 70 minuten (1 uur en 10 minuten..) zit. Dit is relatief gezien natuurlijk een ontzettend groot verschil vergeleken met bijna anderhalf uur. Ook in mijn eigen review laat ik duidelijk zien dat de telefoon er 1 uur en 8 minuten over deed om van 3% naar 100% te gaan. Van 1% naar 3% scheelt 1 minuut, dus laten we zeggen 1 uur en 10 minuten.

Overigens - copy paste uit ander bericht - : Uit een eigen test heb ik ervaren dat de maximale helderheid van de iPhone 6s lager is dan die van de OnePlus 3. Echter is uit de reviews van Tweakers juist gebleken dat de 6s een hogere nits waarde heeft dan de OnePlus 3. Hoe is dit mogelijk?

Hier mag dus zeker nog wel even naar gekeken worden. :P Voor de rest hoor je me niet, klasse review en ik kan me in veel vinden. ;)

[Reactie gewijzigd door Luca op 28 juni 2016 13:26]

Daarnaast zou ik graag nog even willen vermelden dat de gemeten oplaadtijd niet correct is. Nu redeneer ik niet alleen uit eigen ervaring, maar ik zie op veel sites en reviews dat de gemeten tijd op zo'n 70 minuten (1 uur en 10 minuten..) zit. Dit is relatief gezien natuurlijk een ontzettend groot verschil vergeleken met bijna anderhalf uur. Ook in mijn eigen review laat ik duidelijk zien dat de telefoon er 1 uur en 8 minuten over deed om van 3% naar 100% te gaan. Van 1% naar 3% scheelt 1 minuut, dus laten we zeggen 1 uur en 10 minuten.
Dit komt door een valse melding van 100 procent, vermoed ik. Wij meten de stroomtoevoer totdat de telefoon geen stroom meer vraagt. Vaak staan telefoons - alle telefoons - dan al even op 100 procent volgens de melding op het scherm, maar dat betekent niet dat ze echt vol zijn dus :)
Heel erg scherp, Arnoud! Daar had ik zelf niet aan gedacht.

Echter lijkt het me sterk dat een batterijpercentage al 20 minuten lang op 100% staat terwijl hij dat niet eigenlijk niet is, denk je niet? :P
Heel erg scherp, Arnoud! Daar had ik zelf niet aan gedacht.

Echter lijkt het me sterk dat een batterij al 20 minuten lang op 100% staat terwijl hij dat niet is, denk je niet? :P
Het hangt van de manier van afronding af. Een accu is niet daadwerkelijk leeg als een telefoon 0 procent aangeeft (de klok loopt bijvoorbeeld lange tijd door, anders zou je elke keer je klok opnieuw moeten instellen als hij leeg is geweest). Ik kan dit niet weten, maar stel je voor dat OnePlus om marketingdoeleinden heeft gesteld dat vanaf 97,5 procent of 98 procent de telefoon de melding '100 procent' geeft bij het laden (die 2,5 laatste procent laden heeft niet veel zin). Dan is dat inderdaad prima mogelijk.

Ooit heb ik voor de review van de Nexus 6 - toen snelladen nog heel nieuw was - een paar tabelletjes in de review gezet met vermogen en percentages gedurende het laden reviews: Nexus 6 Review - grote telefoon, kleine teleurstelling De Nexus 6 stond een half uur voor het einde op 96 procent.

Ook de moeite waard: een andere site die dit ook meet - en op dezelfde manier als wij - is Anandtech. Die kwam tot 1 uur en 26 minuten voor de OP3. In hun tabel zie je duidelijk dat hij al inderdaad vanaf ongeveer 70 minuten tegen de 100 procent aan zit (plaatje).

Kortom: jouw meting was prima (als je alleen kijkt naar percentages) en die van ons ook (als je kijkt naar stroomtoevoer) :)
Over de klok klopt natuurlijk niet, ja bij een PC kan dat nog weleens zo zijn als je de batterij van het mainboard afhaalt en de pc van het stroom af haalt.

Haal eens de accu uit je telefoon (als dat verwisselbaar is, oneplus3 niet in ieder geval), klok hoef je niet opnieuw in te stellen (althans dat heb ik al sinds de smartphone bestaat niet meer meegemaakt).

Jullie meting is uiteraard veel beter vergeleken die van Danny, zo meet je nooit vanaf 3% maar altijd wanneer die uitvalt (weer aanzetten, tot die niet meer aan wilt) dan kan je er wel vanuit gaan dat de accu ook echt ''leeg'' is. Vanaf dat moment ga je pas opladen om te zien hoelang het opladen duurt tot en met de 100% (idd als die op 100% staat hoeft die nog niet perse 100% vol te zijn).

In mijn ogen uiterst logisch, dus tweakers.net jullie hebben het gewoon op de juiste manier gedaan hoor :D
Dat komt omdat een smartphone zijn klok zelf instelt via het mobiele netwerk. Kom je in een andere tijdszone verandert de tijd mee.
Geweldig, Arnoud! Hier leer ik zoveel meer van. Kleine dingetjes waar ik niet goed over heb nagedacht, maar waar ik overigens de benodigdheden ook niet voor heb. Dat van die klok e.d. had ik kunnen bedenken, maar ach; blond en zo :*) 8-) Geintje.

Fijn dat je de tests en de review van Anandtech er bij hebt gezet, dan maakte het net wat duidelijker. Interessant hoe het vermogen ineens zo hard omlaag schiet.

All clear nu. Dank!

[Reactie gewijzigd door Luca op 28 juni 2016 13:46]

Is het dan niet zo dat de telefoon dan wel 100% is maar dat de stekker opnieuw wordt opgeladen? Dan zou Daany.G zijn situatie correcter zijn. De telefoon is tenslotte gewoon vol maar de stekker vraagt gewoon prik om de volgende dash charge te doen.
Een stekker laadt je niet op. De telefoon vraagt om stroom of doet dat niet.
Slim! Maar dan moet je ergens dus denk ik een voltmeter ertussen hebben hangen denk ik? Met software kom je daar niet bij in de buurt denk ik, ook al zie ik mijn S4 wel eens van 96 naar 100 procent springen, maar daar kan je ook niet echt op vertrouwen lijkt me. /noob.
Klopt :) We gebruiken een Voltcraft energy logger 4000.
dan blijft een telefoon toch altijd stroom vragen? aangezien ie aanstaat
Die 6GB RAM vreet ook flink wat energie! Heb ik gelezen in een andere review.
is te verwaarlozen...
een 16GB laptop verbruikt ook niets meer dan een 4 of 8GB laptop met zelfde aantal RAM latjes
In een laptop ja, een laptop staat niet gelijk aan een telefoon..
Maar dan vergeet je net als veel reviewers dat 100% niet helemaal vol is. Wij meten hoeveel stroom er nog in het toestel gaat tot hij echt helemaal vol is en niet als de telefoon dat aangeeft. Daar kan namelijk in vals gespeeld worden in potentie.

De helderheidswaarden zijn correct gemeten. Schermen kunnen onderling verschillen en daarnaast kan het optisch bedrog zijn dat een scherm helderder lijkt door andere factoren zoals laminering of contrast, zou ik me kunnen voorstellen.
De Samsung's zijn altijd al heer en meester in de accuduur benchmarks geweest. De OP3 presteert echter niet slechter dan overige toptoestellen. Moet dit dan echt een minpunt zijn? We praten hier over een telefoon die over het algemeent minstens 150 euro minder kost, maar toch dezelfde prestaties neerzet en daarnaast laadt de OP3 sneller op dan elk ander toestel..
Heer en meester is overdreven, dat geldt alleen voor de videotests, waar het Amoled scherm minder verbruikt, omdat er dan veel zwart in de beelden zit.
De eigen high end processoren van Samsung zijn verder ook meestal wat zuiniger dan de slurpers van Qualcomm.
Ik wil ook niet zeggen dat dat zo is. Ik heb het verkeerd verwoord, maar wat ik wilde zeggen is dat in bijna alle reviews van Tweakers de Samsung's het beste naar voren kwamen kwa accuduur.
Alleen batterij kwaliteit is niet zo best na 1,5 jaar zijn ze gewoon op het regent ook klachten op fb over snel leeg lopende batterij na paar maanden de s7 in bezit te hebben. Ik heb nu zelf 3 jaar de Sony Xperia z en in begin kon ik 7 uur browse en nu nog net 6 uurtjes batterijen slijten als je toestel veel gebruik. Maar als deze probleem na paar maanden voor doet....
In alle TWEAKERS reviews ja... kijk je naar andere review sites dan doet samsung het niet beter dan de rest, met uitzondering van de S7 edge.
Maar de S6 was nog net rampzalig qua accuduur (en dan heb ik het over zowel de exynos als qualcomm variant)
Throttling kan ook een rol spelen, zeker bij bijvoorbeeld games. De OP3 throttled vrij weinig, tijdens games gaat de accu in 2 á 3 uur leeg maar je hebt wel constant 30fps itt een concurrent die 4 uur mee gaat maar vanwege throttling op onspeelbare framerates ( <20 ) uitkomt.

Al zal in deze tests dit niet te zien zijn, tijdens browsen en film verwacht ik geen throttling van een telefoon.
Bovendien is de accuduur bij de videotest nagenoeg gelijk (bij een helderheid van 250 nits) tussen de S7 en de OnePlus 3; in beide gevallen ruim 15 uur, zie tabel.

Bij de webbrowsetesten is de S7 weer wel sterk in het voordeel.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 280673 op 10 augustus 2016 01:32]

Hele dag gebruikt zonder bijladen... Halve ochtend spotify gestreamd naar chromecast op werk, rond 17 uur zat ik op 78%. Vanaf 7:30 ongeveer. Meer dan voldoende voor mij!
Ter informatie, bij het streamen naar chromecast doet je telefoon bijna niets. Het enige wat er gebeurt is dat je telefoon naar de chromecast stuurt, nu ga je streamen vanaf spotify. Daarna kun je je telefoon zelfs uitschakelen, en zal het streamen gewoon doorgaan.

Volgende nummer bepalen e.d. gebeurt allemaal op de server van spotify.
Je hebt helemaal gelijk... Maar ik heb dat ding bijna niet uit mijn klauwen kunnen laten. Veel zitten pielen.
De grootste boos(/goed)doener is denk ik het scherm. Het scherm is een andere technologie. Amoled schermen zijn vele malen energiezuiniger bij donker beeld / UI elementen. Dat maakt met name bij video een groot verschil. In dagelijks gebruik zal het donkerder maken van de algehele UI / Android veel uitmaken. Tijdens browsen zal het verschil minder zijn aangezien de meeste websites gemiddeld licht van kleur zijn.

(geen bronnen, dus correct me if I'm wrong)
Kijk je naar andere reviews dan doet de oneplus3 het net iets beter dan de S7...
Accuduur is zeker geen minpunt met 5uur SoT
Mag ik weten waarom "Geheugen niet uitbreidbaar" nog steeds vaak als minpunt in de review neergezet wordt?

Dit specifieke toestel is 64gb.(!)
En eventueel met usb-otg en omkeerbare usb stickjes toch uitbreidbaar?
Okee ik geef toe er is geen microsd kaarten slot, maar eerlijk gezegd heb ik al jaren geen micro sd voor mijn telefoon gekocht.
64GB is niet veel voor een toestel dat 2160p video opneemt.

64GB is eigenlijk 61GB. OS en andere dingen nemen al gauw 6GB in beslag. Er blijft 55GB over voor apps, video’s, foto’s, muziek en.

1 minute video is dan 320MB. Ga je op vakantie en neem je 15 filmpjes van 10 minuten op, dan is 48GB al vol. Je wilt ook games, muziek, video en andere dingen meenemen.

Argument is dan vaak, je kunt cloud opslag krijgen. Ja, maar dan is er datalimiet en dure data op vakantie.

Voor 20 euro koop je micro-SD kaart van 64GB. Een micro-SD slot brengt weinig kosten mee voor de fabrikant is een gemakkelijk manier om je opslag uit te breiden.

Deze toestel heeft een dual-sim slot en 1 van de twee slots had een micro-SD slot kunnen worden.
15 filmpjes van 10 minuten? Als ik 2 weken op vakantie ga sta ik echt niet 2,5 uur met mn telefoon in de handen te filmen. Laat staan dat ik het niet ondertussen op mijn laptop zet.

64GB is voor de gemiddelde gebruiker meer dan voldoende, laat staan dat de gemiddelde gebruiker goed door heeft waar hij zijn spullen precies kwijt kan met een SD kaart erin. Ik help vaak mensen met hun telefoons en vaak hebben ze bijvoorbeeld een gratis SD kaartje erbij gekregen (Samsung actie), maar gebruiken ze deze niet eens, en weten ze soms niet eens dat hij erin zit.

Ook gebruik ik bij mijn Nexus 6 voor de chinese gopro een USB OTG stick. Om de filmpjes even snel te bekijken of over te zetten. Mocht je echt te kort komen (Want je gaat echt 64GB aan muziek en games op je telefoon zetten) is het echt de kleinste moeite om dit via een USB OTG over te zetten. Je hebt ze al voor 99 cent bij een willekeurige Chinese reseller.

Dual SIM is geweldig voor mensen die deze telefoon ook zakelijk gebruiken. En als je de dual SIM niet gebruikt heb je er ook geen last van.

[Reactie gewijzigd door Zenety op 28 juni 2016 12:40]

Sorry hoor, maar ik heb mijn 64GB al vol zitten met muziek in flac, en dan is dat nog maar een 20e van wat ik aan flac heb
Is dan ook belachelijk om je muziek in Flac op te slaan op je telefoon, het verschil tussen mp3 320 VBR en FLAC is zeker hoorbaar, maar niet met de crappy DAC van een mobile device, waar je meestal naar luistert in een omgeving met randlawaai
Is inderdaad belachelijk bij een instap telefoon. Echter, de high-end modellen van Samsung maken volgens mij al een tijdje gebruik van Wolfson DAC's en de LG V10 heeft een prachtige ESS DAC aan boord.

Geloof me: met die chips erin hoor jij, mits met een fatsoenlijke koptelefoon, echt het verschil tussen 320 en Flac.
Je moet:
- hele goede hardware
- hele goede koptelefoon
- hele goede oren
hebben om het verschil te kunnen horen.

Als jij echter geen vergelijkingstest doet, maar gewoon in een bepaalde situatie met een topinstallatie moet vertellen of er een 320 KB mp3 of een flac wordt afgespeeld, dan schat ik in dat je in 50% van de gevallen goed zit.

Met andere woorden, op een telefoon heb je echt geen flac nodig om van muziek te kunnen genieten.
Ik heb toevallig een iBasso DX90 met een dubbele ESS DAC aan boord. Daaraan vast geknoopt een dichte BeyerDynamic DT-1350.

Ja: ik hoor het verschil tussen 320 en Flac dan meestal. Ik zeg meestal, omdat er muziek bestaat waar je dat verschil nauwelijks hoort. Als de muziek al twijfelachtig is opgenomen, dan gaat geen enkele hogere bitrate jou helpen aan een beter geluid.

Kortom:

- kwaliteit van de originele opname is van belang;
- als die goed is de bitrate van de gecomprimeerde opname;
- dan de kwaliteit van de DAC;
- en dan de koptelefoon. Denk aan kwaliteit van de luidsprekers, maar ook of deze gesloten, half-open of open is. Als jij een open of half-open koptelefoon gebruikt in de trein dan gaat het ook weinig uitmaken of het 320 of Flac is. Daarentegen, in een stille omgeving geeft een open koptelefoon een heerlijk geluidsbeeld :)
Om het verschil te kunnen horen dien je in de eerste plaats over een goede koptelefoon te beschikken. 99% van de mensen heeft die niet en zullen nooit een verschil horen.

Pas met een goede koptelefoon gaat een goede DAC een rol spelen. En pas op de laatste plaats goede oren.

Tegenwoordig kan ik niet meer zonder mijn Shure 846. Je gelooft het pas als je het gehoord hebt.
OK. Geen misselijke aankoopprijs, overigens! _/-\o_
Ik luister overigens helemaal niet naar FLAC en gebruik ook geen speciale DAC. Een goede koptelefoon alleen doet al zoveel wonderen. Muziek waar ik vroeger (voor de Shure) naar luisterde ontdek je helemaal opnieuw. Klinkt bizar, maar het is echt waar. En ik ben geen audiofiel!
Dat herken ik. Toen ik mijn neuzige speakers verving door nieuwe ontdekte ik details in de muziek die ik nog nooit gehoord had. Dan wil je alles opnieuw beluisteren.
€999,-, daar koop je 2,5 maal een OnePlus 3 voor }> 8-) 8-) .
Ik heb zelf nooit het verschil kunnen horen, ondanks dat ik best wel audiofiel ben ingesteld (goede versterker genomen, spdif aangesloten, goede koptelefoon etc.). Beter nog, met de moderne mp3's of oggs moet ik al hard mijn best doen tussen 128 en 320. En dan ben ik dus niet meer bezig met naar de muziek luisteren maar naar het zoeken van compressie en artifacts.

[Reactie gewijzigd door Zwarte_os op 3 juli 2016 21:26]

Mee eens. Ik ben zelf ook redelijk audiofiel. Ik maak gebruik van een 24 bits/196 kHz DAC. Tussen een goede mp3 en een top 24 bits signaal hoor ik iets verschil, maar onvoldoende om mij naar het super-cd kamp te krijgen.
Ik kan heel goed van muziek genieten wetende dat het niet perfekt geluid is.
Belachelijk inderdaad. Ik krijg die 64 GB echt nooit vol, ik film niet en stream al mijn muziek. Heb hem ook besteld btw deze als opvolger van mijn OPO :)

Als je dan toch perséé muziek in flac wilt opslaan koop dan een S7 en steek er 128 GB bij.
Heb de Note 4, en daarmee hoor ik met een goede koptelefoon (Senheiser) echt wel verschil tussen MP3/320 of Flac
Ik ben niet bepaald een Samsung liefhebber, maar ik dacht dat ze al geruime tijd gebruik maken van DAC's van Wolfson. Die leveren prima geluid en dan hoor je, met een fatsoenlijke koptelefoon (dus niet de mee geleverde dopjes), wel degelijk het verschil tussen 320 en Flac,
Ja, maar hoe vaak luister je in een stille omgeving met je telefoon naar muziek? Het verschil ga je echt niet horen op de fiets, inde auto of op de trein, waar je nog vele randgeluiden hebt
FLAC bestanden luisteren op een telefoon... Zet er 320Kb/s MP3 bestanden op en je kan veel meer kwijt zonder al te veel merkbaar verlies in kwaliteit.

64GB is voor het gros van de gebruikers ruim voldoende. Dat is vaak genoeg bewezen.
En een micro-sd slot neemt weer ruimte in en maakt het toestel tóch duurder. Anders hadden ze het er wel in gezet :)
Als je de telefoon een paar jaar hebt en je vrolijk foto's maakt en veel muziek hebt is 64GB zo vol. Zo veel is het echt niet meer tegenwoordig.
Je laat toch niet al je foto's op je telefoon staan, af en toe neem je toch is een back-up?
Dat doe ik wel, ik maak ook wel soms een backup, maar ik zie geen reden waarom ik ze niet op mn telefoon wil hebben. Ik maak foto's ermee en ik gebruik ze ook primair op mn telefoon. Op mn pc ben ik juist bijna nooit met foto's bezig.
Het is zo vol in een paar jaar... mooi verwoord ;)
Tegen die tijd ben je al weer toe aan je volgende toestel ;).
64GB is het probleem waarschijnlijk niet, eerder dat het niet uitbreidbaar is, jammer dat hierin weer geen keuzevrijheid is. Maar doe jij een 'paar jaar' met een toestel?
Zolang je geen videos maakt in 4K (wat overigens toch zinloos is... met een professionele 720p camera haal je scherpere beelden dan een 4K smartphone camera) is 64GB ruimte zat...

Een foto en een liedje zijn beide rond de 5MB,
dus dat wil zeggen dat je 12 000 (!) foto's en liedjes op je telefoon kan zetten.

Verder is een SDkaartje veeeeel trager dan UFS2.0 geheugen dat in de Oneplus 3 zit.
Hier beetje hetzelfde verhaal als, waarom een harddisk kopen als je een SSD kan kopen die sneller is, meer minder capaciteit heeft

[Reactie gewijzigd door dieter87 op 30 juni 2016 20:31]

Ja en nee.. Ik doe zelf nix met dual sim dus is dat pas zonde dan heb ik liever een sim kaartje minder en sd kaartje waar ik mij films (ook complete films) foto's muziek op kan doen en me apps (veel games dik 1GB in beslag nemen) op me telefoon zo blijf hij overigens redelijk soepel draaie als opslag niet proppie vol is. Mij schrik dat af dual sim ipv sd slot ieder zijn ding. Maar om te zeggen dat beter is?

[Reactie gewijzigd door TerrorDanny94 op 29 juni 2016 02:22]

Dual SIM is geweldig voor mensen die deze telefoon ook zakelijk gebruiken. En als je de dual SIM niet gebruikt heb je er ook geen last van.
Als je in het buitenland bent kan het vaak voordeliger zijn om een plaatselijke prepaid sim in je toestel te steken naast je eigen sim om al te hoge roaming kosten uit te sparen, zeker voor data.
Nu de roaming kosten in de EU ferm naar beneden getrokken zijn/worden, kan dit argument al wat verminderen in sterkte, maar buiten de EU blijft dit zeker nog interessant. Toen ik drie weken in de VS was miste ik wel dual SIM.

[Reactie gewijzigd door elmariachi op 28 juni 2016 14:57]

Er zijn voldoende mensen die aan 64gb genoeg opslag hebben, echter is dit geen review van Beslist.nl, maar één van Tweakers voor Tweakers. Er zullen hier dus voldoende mensen zijn die graag bestanden offline beschikbaar willen hebben.

Games nemen tegenwoordig al snel meerdere GB's in beslag, met een beetje offline muziek in fatsoenlijke kwaliteit ben je 15-20 gb kwijt en ten slotte wil je voor de dagelijks treinreis wel een serie in HD op je telefoon kijken en dat gaat echt niet via de NS wifi. Kortom weer een paar gig opgesnoept....

En daar sta je dan op vakantie je telefoon op te ruimen omdat je geen foto's of video's meer kan maken en dat terwijl er ook kaartjes ter grote van je nagel bestaan die 128gb aan opslagbieden...

Het gemak en de hoeveelheid die een microSD kaart beid staat niet in verhouding tot de data prijzen in het buitenland. Pas als die met elkaar concurend zijn is het ontbreken van uitbreidbaar geheugen een minpunt voor elk toestel.
Uhh ik ben iemand die al mijn muziek op mijn telefoon zet en dit kan ik nu maar met moeite kwijt op mijn 64gb oneplus one.
Precies .... Het zit zo vol ..
Tenminste als je zo'n ding gebruikt waarvoor die is.
Dat is nu juist het nut van een high end smartphone.

Mensen die alleen bellen, smsén en een appje sturen kunnen ook af met een toestel van 100 euro.
Waarvoor die bedoeld is?


Je bedoelt Spotify, waarbij je alle muziek gewoon streamed? Zo gebruikt de "normale" consument zijn smartphone.
De gemiddelde consument gebruikt die vanwege zijn diversiteit en de diverse gadgets.
Oftewel, die doen er meer mee dan alleen maar bellen, een smsje, en een whatsapp.
De smartphone vervangt steeds meer andere apparaten en men gebruikt steeds vaker zaken die eerder als gimmick gezien werden.

We zien het ook aan de verkoop van compact camera's, mensen gebruiken steeds vaker de phone waarvan de kwaliteit echt fors beter is geworden de afgelopen jaren.
Video camera van hetzelfde laken een pak.

Navigatie: wie koopt er nou nog een tomtom of maakt nog gebruik van sommige aftandse fabrieks inbouwnavigatie als je met je smartphone inmiddels VEEL betere navigatie met live updates en alles eromheen hebt.

Wie koopt er nog een mp3 speler ? Die taak doet de smartphone perfect .. Zeker in combo met bijv. spotify met offline opslag (altijd en overal muziek !).
Velen slaan ook graag hun MP3 collectie op hoor.
Spotify is leuk maar je bent afhankelijk van internet, of je moet veel opslagruimte hebben EN niet alles staat er op.

Ik weet het niet hoor, maar de meesten zitten niet met oortjes in thuis op de bank naar muziek te luisteren. Dat is vaak in het OV, Vliegtuig, auto, bus, etc waar je vaker niet dan wel fatsoenlijke internet verbinding hebt en mobiele data kan aardig oplopen met streamen.

Games spelen op een smartphone is heel gewoon geworden en de kwaliteit is enorm gestegen.


Ik kan zo doorgaan. Al deze zaken hebben 1 ding gemeen, DATA opslag is een issue !

Niet gaan beginnen over dat je het prima red met 8GB .. Er zijn ook mensen die het redden met een 3310.
De meesten (en dat zijn niet de tweakers) gebruiken de smartphone tot falen voor van alles en nog wat.
Die zitten in diverse chatboxes, facebook, spelen games, etc en willen niet constant ruimte moeten maken.
De meesten lopen niet met een DLSR om hun nek op vakantie maar willen lekker simpel kunnen fotograferen met de camera die ze WEL altijd bij zich hebben.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 28 juni 2016 14:42]

Je kunt rants posten zoveel je wil, maar een bedrijf produceert voor de massa.

En de massa red zich nog prima met 16 of 32GB.
Ja klopt maar dat neemt niet de discussie weg waar ik het over had.

Jij tracht te weerleggen waarom die zo vol zou zitten als je het intensief gebruikt en nu kom je met een goedkope reply.
Mijn voorbeelden zijn echt niet extreem en komen vaker voor dan je denkt.

Jammer.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 28 juni 2016 14:55]

Ik herken dat verzamelen van tijden geleden.... Ik moest en zou een Ipod hebben met 160GB want ja ik luisterde alles (dacht ik) en vol was hij. Ik maar klagen dat ze maar 160GB max hadden ;-), Inmiddels weet ik beter en dat is dat je met een paar GB voor ruim een maand muziek op je toestel kan plaatsen.

Mensen roepen maar dat het nodig is en dat is echt onzin, het is luiheid om niet om de zoveel tijd nieuwe muziek erop te zetten en niet alle oude filmpjes en foto's eraf te halen ;-)
Luiheid ?

Ik noem dat gemak .... Weinig zin om een baan erbij te hebben om steeds te wisselen van content en netwerk beheerder te spelen om de boel steeds heen en weer te copieren naar cloud of NAS.
Gemak en luiheid zijn heel nauw verbonden :-)
Daar heb je gelijk in.... Kan niet anders zeggen.

Touche !
Tja ik moet wel. Mijn muziek collectie is te groot om met andere data ook op mijn telefoon te hebben. En ja ik heb spotify geprobeerd, maar was er niet tevreden mee. Hierom dus graag meer opslag voor mijn telefoon aub! :)
Er was geen discussie.

Jij zei "het apparaat gebruiken waarvoor ie bedoeld is". Dat is natuurlijk per persoon enorm verschillend.

Dat jij vervolgens een heel betoog neerkwakt...
Je kunt rants posten zoveel je wil, maar een bedrijf produceert voor de massa.

En de massa red zich nog prima met 16 of 32GB.
Sorry @Jeroenneman, maar je reactie is wel een beetje kortzichtig. Het kan zijn dat de toon van @Jeroenneman je niet aan staat, maar het is weldegelijke de situatie voor de massa.

De massa gebruikt zijn/haar smartphone ter vervanging voor: Bellen & sms'en, internetten & emailen, navigatie, muziek, films, games en last but not least de fotocamera. De fabrikanten weten tot nu toe slim om te gaan met data opslag en de massa boekt (onbewust) veel in op kwaliteit. Tot een jaar terug konden de fabrikanten dat prima verkopen, maar tegenwoordig is de hardware van een smartphone (RAM/processor etc) geen bottleneck om in te boeken op kwaliteit ten aanzien van muziek, foto's of gamen. De bottleneck is nu opslag.

Ik begrijp dat je redeneert vanuit wat de massa wilt (immers daar verkoop je het meest aan), maar de massa is niet loyaal. Zodra ze beperkt worden door een telefoon en zich dat realiseren is de overstap snel gemaakt naar een product/oplossing die niet die beperking heeft.

Naar mijn idee is één van de rollen van Tweakers de kritische consument spelen zodat de massa hier kan lezen wat wel en niet een goede aankoop is en op basis van de min- en pluspunten een besluit nemen.

Dus daarom @Ultimo :)
Noem mij één smartphone die nooit vol raakt.
Klopt, die zijn er niet.
Echter met een SD slot kan je uitbreiden. En tegen de tijd dat die vol zit zijn er grotere kaartjes op de markt en breid je het wederom uit.

In computers doen we niet anders, immers we vervangen de opslag (of voegen toe) vaker dan de machine zelf doorgaans.

Laat een smartphone nou gewoon een pocket computer zijn anno 2016 waar je toevallig ook mee kan bellen.
Goja ben ik niet zo van overtuigd, we gaan compleet anders om met onze data dan vroeger.
Zo had ik in 2010 een 500GB HDD laptop, en leef ik nu met een bloedsnelle 256GB SSD in 2016

Had ik een nexus one met 200mb interne opslag en 32GB sdkaart,
de telefoon die ik daarna kocht had 16GB

Tegenwoordig is het zo makkelijk om je oude data in de cloud te zetten en zijn de internetverbindingen ongeveer het vijfvoudige van snelheid

[Reactie gewijzigd door dieter87 op 30 juni 2016 20:55]

Ja cloud is leuk maar je bent afhankelijk van dikke wifi of 4G en daar kan niet iedereen altijd maar gebruik van maken.

Leuk als je de hele dag op kantoor zit met wifi en sávonds op de bank maar mensen die door het hele land (wereld) reizen en buiten werken, en dus constant geen vaste verbindingen hebben die merken snel dat streamen en bestanden heen en weer copieren niet alles is.
In het buitenland is het voor de meesten sowieso klaar met de cloud.
Vandaar dat 64GB voldoende is voor de momenten op te vangen dat je geen wifi of 4G hebt :)
Iphones hebben ook geen SD-slot... De mijne kost alleen 2 keer zoveel als dit toestel...
Dat komt omdat je met IOS geen keuze hebt in toestellen.
Je keuze is een Apple Iphone en dat kost je gewoon de hoofdprijs.

Met android heb je de keuze uit meer toestellen dan auto's in de file op de A4.
Je kunt het dus zo uitgebreid en duur maken als jezelf wilt.
Ooit gehoord van streamen?
Ooit gehoord van mobiel zijn en dus niet op je reet zitten thuis of op het werk met dikke wifi ?

Als je on the move bent dan is streamen opeens minder aantrekkelijk.
En dan praat ik niet eens over de grenslijn want dan is streaming alleen nog leuk voor BN'ers met zat geld.
Going out on a limb, veel consumenten lopen met iPhones e.d. rond die (een beetje betaalbaar) maar 16GB of 8GB hebben - daar gaat dus inderdaad nog een paar GB vanaf en dan ben je blij als je 8GB bruikbaar overhoudt. Ik ben er ook zo een. Een betaalbare telefoon met 55GB bruikbare ruimte is voor mij (en velen met mij) een zee van ruimte.
Sinds wanneer nemen we de gemiddelde consument als standaard ? IPhones zijn niet perfect, dat zou al duidelijk moeten zijn...

Een niet uitbreidbaar (maw replaceable geheugen) is een nadeel voor veel mensen, al was het maar omdat je telefoon + geheugen onbereikbaar is als je telefoon bricked is. (als hij gaan zwemmen is, of onder de band van een 10 trucker is beland)

16GB is ook een zee van ruimte, maar mensen verwijderen niet graag iets, dus ook die 55GB gaat vol raken, en er iets bijprikken kan dus niet = nadeel.
Sinds het woord economie bestaat is de gemiddelde consument het belangrijkste.

Er zijn bepaalde merken die voor mensen die buiten het gemiddelde produceren maar daar betaal je dan ook voor.

Je kan een USB otg gebruiken die net zo goed werken en er ook nog eens voor zorgen dat je geen kabels nodig hebt om even wat foto's/video's/muziek en of bestanden over te zetten. Dit geld dus ook voor je laatste punt, een USB otg zal niet in je toestel zitten als die gaat zwemmen of onder een tientonner komt en je micro sd kaartje wel.

Mensen die muziek in Flac op hun telefoon zetten of alle foto's in RAW schieten die zullen verder moeten zoeken voor iets anders. Dat is dan hun probleem en niet die van de gemiddelde consument (die leidend is).

[Reactie gewijzigd door MrXzombie op 28 juni 2016 14:19]

Een SD-kaartje is geen oplossing voor dataverlies door een gebaksteende phone. Dataverlies voorkom je door backups en dat kan je tegenwoordig eenvoudig doen door gebruik te maken van online backupdiensten. Wanneer je phone met sdcard en al in zee valt, ben je namelijk alles kwijt.

Maar goed er moet altijd wat te klagen zijn, als het niet een vaste accu is, dan is het wel het ontbreken van een telescopische gsm-antenne. ;-)
Als je telefoon onder een 10trucker beland heb ik meer vertrouwen dat het interne geheugen nog zou werken dan een plastieken, breekbaar sd-kaartje.

Die 64GB is net een voordeel en geen nadeel.
Dezelfde vergelijking gaat beetje op met een auto die bloedsnel kan optrekken maar max 180km/u kan rijden
en een traag-op-gang-komende auto die traag maar zeker 240km/u kan rijden.

Geef mij dan maar die eerste!
Als je echt veel video wilt schieten op vakantie is dat ideaal gezien beter te doen met een eigen video camera oid. Tevens komen daar de USB sticks usb otg oplossingen weer goed van pas.

Ik film in ieder geval persoonlijk bijna nooit met mijn toestel, ga dan ook niet echt op vakantie tbh :+
op vakantie is toch een van die gelegenheden dat je echt wel goede foto's en filmpjes wil en dan gebruik toch al gauw mijn spiegelreflex voor het beste resultaat. mijn gsm laat ik dan liefst zo ver mogelijk van me vandaan, dan moeten ze me gerust laten, vakantie is vakantie ;)
Tja, ik doe zeker nog geen 4K op dit moment. Daarbij gaat alles vanzelf naar mijn Nextcloud (vroeger ownCloud) server in de kelder zodra ik ergens Wifi heb en dan kan ik het weer van mijn telefoon gooien. Ik heb nu een Moto G, generatie 1, ik heb maar 8 GB, doe ik het toch al 2,5 jaar mee :p Maar, ja dan moet je ook wel op app dieet en je er bij neerleggen dat mobiele sites net zo goed zijn als apps vaak. Hoe dan ook, 64 GB klinkt voor mij als een zee van ruimte die nooit volkomt... Heb hem zojuist besteld. Let op, geen Ideal maar alleen CC of PayPal.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 28 juni 2016 13:51]

Dan nog, bij de iphone is het instap model 16gb en bij de nexus gaat de niet uitbreidbare opslag ook niet hoger dan 32 gb in de huidige modellen. Tuurlijk, ik had liever ook een sd optie gehad maar het is wel een beetje zout op slakken leggen zo.

[Reactie gewijzigd door Zwarte_os op 28 juni 2016 15:22]

64GB is eigenlijk 61GB
Wat?

Dat is onmogelijk, want als ze adverteren met 64*10^9 Byte, dan gaan ze effectief ook minstens zo veel geven om geklaag te vermijden. Dat het OS dan omrekent naar machten van twee ipv machten van tien en dát getal kleiner lijkt, dat ligt geheel aan het OS en niet aan de fabrikant van het opslaggeheugen.
Hier bedoelen ze denk ik dat Android en alle apps 3 GB inneemt.
Lijkt mij raar, want net achter het door mij geciteerde stukje tekst wordt er gesproken over 6GB dat door Android en de rest wordt weggesnoept.

Of het nu effectief ligt aan die omzetting van decimaal naar binair, vraag ik mij nu af, want 64GB wordt 59,6GiB en geen 61GiB.
Aha, dus wel 2 sim, kon het niet vinden op de site van OP zelf. En dan niet 1 als microsim inzetbaar? Pfffff.
Sorry is onzinnig, voor de 0.1% van de mensen die hun telefoon zo gebruiken zijn er genoeg oplossingen.

64GB is meer dan genoeg voor zowat alle normale gebruiksscenario's .
Dat kan goed zijn, maakt weinig uit het is een simpel feit dat 64GB voor het overgrote deel van de mensen voldoende is.

Het is dus een onzinnig argument, tweakers moet een smartphone beoordelen zoals die is, niet zoals sommige denken wat de mensen willen.
Kijk eens in de comments. Je ziet daar een aantal die er echt niet genoeg aan zouden hebben en hebben dan verder ook geen keuze meer.
Cloud opslag is voor velen niet de oplossing.

En dan praat je hier over tientallen reacties waar je al wat gebruikers vind die graag meer willen.
Als je dan kijkt naar de niet tweakers die alles maar instagrammen en de hele dag zitten te appen en alles doorsturen dan is het niet vreemd dat op den duur de opslag niet afdoende meer is.
Apps worden immers alleen maar groter en updates worden ook nooit echt kleiner.

Vind het dus FAIR dat het niet kunnen uitbreiden als een nadeel gezien wordt gezien het feit dat het makkelijk kan aangezien dualsim wel kan en dat juist de meeste mensen nauwelijks boeit.
Internet comments zijn soms niet de realiteit . Daarbij zelfs bij de wat meer eisende tweaker is meer dan de helft van de mensen hiervan overtuigd dat 64GB genoeg is (gezicht op 64) en dan nog meestal als reactie op iemand die denkt/zegt dat dit niet genoeg is.


ALs ik kijk naar gewone gebruikers dan gebruiken die heel weinig ruimte en die willen zeker al niet liggen kloten met geheugenkaartjes en waar wat te zetten.

Jij vind het niet goed genoeg, tweakers en (zowat alle internet reviewers) wel.

Zoals ik al zei, jij bent de niche en niet de mainstream.
...
Vind het dus FAIR dat het niet kunnen uitbreiden als een nadeel gezien wordt gezien het feit dat het makkelijk kan aangezien dualsim wel kan en dat juist de meeste mensen nauwelijks boeit.
In Nederland boeit veel mensen het misschien niet, maar in veel Aziatische landen hebben bijna alle telefoons dual-sim omdat daar gewoon veel vraag naar is.

Ik heb ook voor deze telefoon gekozen JUIST omdat het dual-sim is, maar ik ben misschien 0.5% van de doelgroep in Nederland die om deze reden voor deze telefoon is gegaan.
Beste ulTimaS,

Ik overweeg (seer sterk) deze telefoon te kopen. Juist vanwege de dual sim mogelijkheid.
Kun je je dual sim ervaring delen? Ik zie dit in geen enkele review tot nog toe fatsoenlijk besproken worden.
Is het bijvoorbeeld mogelijk om per SIM een eigen ringtone aan te geven? Of ze onafhamkelijk van elkaar uit te zetten? Bijv je zakelijke sim uit als je op vakantie gaat?

Alvast bedankt.
Ik heb nog geen tweede sim om te testen, pas over 2 maanden. Ik denk dat je voor ervaringen even op het forum kan kijken en daar je vraag stellen of het topic doorzoeken [OnePlus 3] Ervaringen & Discussie - Deel 2

Wat ik nu wel snel kan beantwoorden is dat je per data/calls/sms kan instellen welke simkaart je gebruikt. Je kan ook een simkaart helemaal uitzetten via de instellingen. Standaard kan je volgens mij niet een aparte ringtone instellen per sim, maar dit kan ik mis hebben.

Er zijn volgens mij ook genoeg apps die bepaalde dingen kunnen verzorgen.

[Reactie gewijzigd door ulTimaS op 25 juli 2016 14:19]

Dank je voor je antwoord.
Ik heb inmiddels op XDA forum diverse gebruikers gevonden die bevestigen dat dit niet mogelijk is:
http://forum.xda-develope...m-dual-ringtones-t3403833
Google maar eens... en kijk eens naar de verkoopcijfers sinds de komst van bijv. de S7.
Daarbij zie je ook overal de positieve reacties van gebruikers, testers, en ga zo maar door.
Het is ook een voordeel, maar dit soort personen wat jij als "bewijs" aanlevert zijn niet de gemiddelde consument. Het is misschien een paar procent van de totale doelgroep. Ik heb ook liever de optie om een sd-kaart erin te stoppen , maar dit wil niet zeggen dat het onmisbaar is in een telefoon. Ik kom van een HTC One M7 met 32gb, na 3 jaar heb ik hem nog steeds niet vol. Voor de rest kijk ik af en toe een filmpje/serie via Netflix en luister ik muziek via Spotify.

Dit bewijst overigens helemaal niets, tenzij jij kan aangeven dat de verkoopcijfers direct correspondeert met het hebben van een sd-kaart slot.

[Reactie gewijzigd door ulTimaS op 28 juni 2016 14:51]

Moet je horen, Ik ben niet het TNO en bewijslast ga ik niet aanvoeren.
Maar het is vrij duidelijk te zien dat SD opslag erg gewild is aangezien opslag voor velen uiteindelijk een issue werd.

Laten we wel wezen, de echte consumenten (en dus geen tweakers want dat is een verwaarloosbaar groepje) houd zich NIET bezig met custom roms en vanilla android versies. Ze houden zich ook niet bezig met het cleanen van het cache en het liefst ook niet het opnieuw installen van de phone.
Ze zitten bij gewoon gebruik na verloop van tijd zo vol want ze zitten steeds vaker op dat ding en sturen van alles door (en slaan dus op).
Neem aan dat jij geen kinderen (tieners) hebt ? Zo ja dan heb je er wel beeld bij.

Het bijprikken van Geheugen is wat ik constant om me heen zie terwijl dit 5 jaar geleden nauwelijks een issue was (bestond het ook al).
Ik wil geen flamewar opstarten, maar kom dan ook niet aanzetten met
"Het is bewezen dat het NIET hebben van een SD card slot gezien wordt door consumenten als een nadeel als men keuze heeft tussen smartphones die dat wel heeft."
Als ik de keuze had om een 64gb+sd-kaart slot te halen voor dezelfde prijs had ik dit inderdaad ook gedaan, maar dan had een bedrijf sowieso geen telefoon hoeven uit te brengen zonder sd-kaart slot.

Ik zie om mij heen dat sd-kaartjes helemaal niet meer gebruikt worden, terwijl dit 5 jaar geleden wel zo was. Dit komt met name door het goeie stream aanbod.

Als je een telefoon hebt met 8gb snap ik dat een sd-kaart handig kan zijn, maar bij een telefoon met 64gb is het alleen nodig voor heavy-users.

[Reactie gewijzigd door ulTimaS op 28 juni 2016 15:00]

Geen idee warom je hier zo heftig op reageert maar als ik zie dat

-het meest winstgevende en 1 vand e bestverkopende merken van smartphones totaal geen SD-kaart mogelijkheden heeft

-Er een hele sloot van de duurste smartphones nog steeds uitkomen zonder geheugenslot (hele samsung S6 reeks/note5/alpha, nexus 6 , lg g flex,6p,mx4 pro, mi5,...)

-Ik er zelf mensen amper tot niet bezig over horen buiten in de commentaren hier

Je uitspraak wel heel straf is. Ongetwijfeld vind een deel van de gebruikers het wel nodig bij smartphones van 8-16 en zelf 32GB, bij 64 word die groep kleiner en kleiner zodat het amper nog een issue is.
Anoniem: 280673
@k99510 augustus 2016 22:29
Plus dat het interne geheugen van je telefoon het liefst lekker snel moet zijn (>UHS3).

Zeker als je er ook nog apps op wil plaatsen (ik kreeg laatst een melding bij mijn Moto G4 plus dat mijn Class 10 SD-kaartje te traag was toen ik hem wou formatteren).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 280673 op 10 augustus 2016 22:41]

Dat vroeg ik me ook al af, 64gb krijg je niet zo maar vol...
Gewoon niet zo veel troep bewaren :D

Ik ben wel blij dat deze keer niet "Geen QHD scherm" erbij staat (bij minpunten), want dat is toch wel zo'n onzin.

Ik gebruik zelf ook de 3, hij werkt erg goed, ben er zeer tevreden mee! kan me wel thuis vinden in deze review.
Het is dan wel een pentile Amoled scherm waardoor dit scherm iets minder scherp is dan een gewoon LCD 1080p 5,5" scherm.

Ik vind het trouwens ook niet zo'n groot issue.
Mja, voor VR is het wel degelijk een nadeel. En aangezien de aankondiging in VR was, zou je zeggen dat het 1 van de speerpunten is van deze foon. Maar het scherm zegt dat dat niet zo is.
Ik heb enkele maanden geleden speciaal de OneplusX boven de Oneplus2 verkozen omdat de X met SD kaartjes uit te breiden is. Onmiddelijk een kaartje van 200GB besteld en een eerste selectie van mijn muziekcollectie erop geplaatst, onmiddelijk 80GB opgebruikt.
Als ge op uw smartphone iets of wat gebruikt maakt van muziek, video of foto's is 64Gb niets.
Ik vraag me atijd af hoeveel je dan luistert? stel dat je nou net dat ene nummer buiten je selectie wilt luisteren en dan? toch maar spotify er op? of valt jou muziek niet af te luisteren daar? (zonder te zeiken, deze reactie)
ik luister zo goed als de ganse dag naar muziek en dat zowat elke dag.
Heb ook een Spotify abonnement en zelfs een Qobuz (lossless CD kwaliteit) abonnement, maar ik heb ook een zeer uitgebreide muziek collectie.
Veel dingen van die muziek collectie staan idd ook op Spotify of Qobuz, maar mijn data-abonnement is niet groot genoeg om ganse dagen van Spotify te streamen en al helemaal niet van het lossless Qobuz, dus gebruik ik mijn eigen collectie veel. Er staat ook bijna altijd nog zo'n 10-20 GB Spotify offline muziek op mijn smartphone.
Op Spotify zoek en luister ik vooral nieuwe dingen, zet ik beschikbaar als Offline en dingen die ik echt goed vind, daar koop ik dan een LP van met digital download erbij.
Dit was inderdaad ook het eerste wat mij te binnen schiet. Ik heb op dit moment een Huawei Nexus 6P van 32GB en ik kom daar al niet aan het limiet.. Ik snap het wel bij telefoons van 8-16GB, dat is zeker matig. Aangezien sommigen apps (HearthStone en dergelijke) meerdere GB's in beslag nemen.
Ik had een iPhone 5s 32GB en ik zat eigenlijk permanent 1GB onder limiet. Apps worden steeds groter en als je veel muziek/audioboeken/kaarten mee wilt nemen zonder van internet afhankelijk te zijn dan is 32GB+ echt niet een hele grote luxe. Ik heb nu 64GB, maar als het aan mij ligt dan wordt de volgende 128GB, of 64GB + microSD.
Zelfde hier, ik zit met foto's en video's al op 15GB, en dan nog is 3GB voor mijn music, en dan nog is de spellen die VELE gigabytes in beslag nemen, dan zit ik al met mijn 64GB al snel rond de 55GB, ik heb de OnePlus One 64GB.

Dus een SD-slot zou erg handig wezen, ook omdat SD-kaartjes tegenwoordig al snel zijn 95/90 MB/s, en een 64GB kaartje die 95/90 MB/s haalt kost nog maar €40,-, en een 128GB kost €80,-

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 28 juni 2016 18:25]

Sterker nog, noem mij 1 toestel waar het geheugen wel uitbreidbaar is? Misschien 1 van die modulaire telefoons?
Dat de OPSLAG niet uitbreidbaar is, is jammer maar met 64 GB niet heel ernstig in mijn ogen.

Ik vind het nog steeds raar dat zelfs Tweakers, waar men toch gedegen verstand van zaken heeft, geheugen en opslag door elkaar haalt.
Opslag is ook geheugen hé.
Waarom heet een sd kaart anders geheugenkaart?
Omdat er mensen zijn die graag ook offline hun dj-sets van een paar uur (bijvoorbeeld in de auto zonder wifi) willen luisteren en toegang tot foto's en video's willen hebben. Ik ken er toevallig een paar en ben er deels zelf ook één, ook al heb ik zelf normaal gesproken wel genoeg aan 64GB.
Omdat sommige mensen, zoals ik, hem ook als muziek speler gebruiken. Ik heb zo ongeveer 32GB aan muziek soweiso er op staan. Soms wat meer als ik op een reis ga oid. Dan is een geheugenkaartje erg handig, daar gewoon je muziek op en dan je interne geheugen voor OS en alle andere dingen.

Het is dus maar wat je er mee wilt doen, maar omdat de toestellen langzaamaan steeds meer en meer andere apperaten vervangen, is uitbreidbaar geheugen gewoon erg lekker om te hebben. Bovendien vraag ik me af of ze hem een 9.5 hadden gegevan als er wel een kaartje in had gekund...maar dat betekent neit dat het niet als minpunt aangemerkt kan worden.
Ik vind het een nadeel, omdat als die stuk gaat je niet je sd kaartje eruit kunt halen met je muziek, videootjes en andere vertrouwelijke bestanden.
Om hier even aan toe te voegen: ik had destijds toen de S4 uitkwam deze gekocht op release en met een actie via Samsung NL kreeg ik er een 64 gb SD bij. Deze SD heeft misschien 8 maanden gewerkt voordat ik er gezeik mee kreeg. Mijn ervaring met SD's is dat je data hier niet echt heel veilig op is, intern geheugen is veel beter.
Op mijn OP3 is 'slects' 52,66 GB beschikbaar voor apps en data. Dat is al 11/12GB minder dan de 64GB die geadverteerd wordt.
Voor mij is het helemaal geen probleem, met 32GB was ik ook tevreden geweest, maar het ligt erg aan hoe je het toestel gebruikt denk ik. Mensen die veel filmpjes maken zoals Lisadr al zei zullen hem eerder vol hebben. Zelf heb ik pas 8GB gebruikt met al de apps die ik nu zou willen.
Dir vroeg ik mij inderdaad ook af. Bijna alles kun je tegenwoordig in de cloud of elders opslaan waardoor het hele nut van lokaal (telefoon)geheugen flink achteruit gaat.
Sja, in het vliegtuig, of in het buitenland is de cloud vaak een niet heel ideale oplossing ;) (afgezien van de traagheid)
Onzin !

Altijd afhankelijk van datalimieten en wifi.
Free wifi is kansloos in dit land en hoe je het ook wend of keert, cloud storage is traag vergeleken bij lokale opslag.
Cloud is leuk voor baclups of het bewaren van zaken die je niet constant gebruikt.

In het buitenland heb je er doorgaans sowieso weinig aan.
Dat is jouw mening.

Wat ik opnoemde zijn simpel feiten. Dat jij het er niet mee eens bent om één of andere reden is een ander verhaal.
Naar mijn ervaring met de opo: een OTA update maakte de telefoon onbruikbaar, kon m'n bestanden niet benaderen voor een factory reset, dus was alles kwijt. Een kaartje had uitkomst geboden. Maar voortaan als eerste twrp erop zetten is net zo goed, dat had ik er dus niet op.
Hoe belangrijk is de prijs van 400 euro voor de review? Ofwel zou dit een 9 krijgen als het een toestel van 500 of 600 euro was?
Heel simpel: van een telefoon van 600 euro verwacht je meer en ga je daarom meer eisten stellen. Dan was de camera en het scherm toch echt te slecht geweest. OnePlus ziet GELUKKIG geen noodzaak in een hogere resolutie scherm.
Toch is dat niet het geval bij hun reviews van de iPhone 6s met slechts 16GB en geen card-slot, geen HD scherm,geen IP67, geen OIS en 700 euro bij introductie kreeg ook een hoog score.
Apple producten krijgen vaak hoge scores op tweakers. Wat ik zelf extreem jammer vind.

[Reactie gewijzigd door PhillyD op 28 juni 2016 21:27]

Daar zijn andere punten weer erg goed. Perfecte camera. Super helder scherm (een van de mooiste en beste schermen word er in de iPhones verwerkt), het design, een geweldige accu duur, en als laatse: het belangrijkste: een super stabiel OS. allemaal ounten waar de meeste telefoons niet tegen op kunnen boxen. En daar betaal je voor. (Blijft teveel, maar goed😜)

Tweakers kijkt naar het totaal plaatje en niet volledig naar de functies die je mist.
Ik zal even een vergelijking maken tussen de Iphone 6s, oneplus 3 en de galaxy s7 welke beide ongeveer net zo hoog scoorden bij tweakers.

De s7 en oneplus 3 hebben bijvoorbeeld betere battery life, beter scherm, betere cameras, betere cpu, meer ram, een OS dat meer aan te passen is(wat belangerijk is voor tweakers). De Galaxy s7 was ook nog eens goedkoper bij launch.

Er worden in de reviews van de meeste Apple producten van Tweakers een hoop negatieve dingen (bijna net zo veel negatieve als positieve dingen) maar toch blijven Apple producten er hoog scoren (persoonlijk vind ik het extreem raar om een OS dat er om bekend staat dat je niets aan kan passen een hoog punt geven terwijl je website letterlijk tweakers in de naam heeft.)

De oneplus 3 geeft de ervaring van een toptelefoon (beter dan een iPhone) voor slechts de helft van de prijs maar toch krijgen ze een vergelijkbaar punt.
Ik ben het er helaas niet mee eens. Als je het geld even links laat liggen is de hardware en battery Life echt veel beter bij de iPhones.

Ga je wel naar het geld kijken dan lijk je wel gek om voor zulke overpriced hardware te gaan. En dan zie je ook dat je echt waar voor je geld krijgt voor slechts 400 euro.

Gesloten OS hoeft geen nadeel te wezen, het is maar net wat je fijn vind. Tweakers basseerd cijfers ook voor simpele cosumenten en niet alleen voor de echte Tweakers.
Sorry maar test liegen echt niet, de battery life van iPhones zijn echt niets behalve matig (en ze hebben geen quick charge dus het opladen duurt ook nog eens 2-3x zolang.) Als we naar de cpu gaan kijken verliest de 6s van een snapdragon 820 en van de exynos 8890, hell mischien zelfs van de vorige gen cpus. Qua scherm is het niet anders, Samsung is hier koning. iPhones hebben nog steeds een te lage resolutie en ze hebben nog steeds geen amoled. Als we naar de camera's kijken weer hetzelfde verhaal.

iPhones zijn gewoon altijd extreem overpriced geweest en mensen trappen daar jammergenoeg in (sommige Android telefoons zijn ook flink overpriced trouwens). Als je kijkt naar de desktop markt (en laptopmarkt) waar alles makkelijk te vergelijken is zie je gewoon goed terug dat apple gauw een paar honderden euros vraagt bovenop ten op zichte van wat je er zelf voor zou betalen als je zelf zo'n pc zou bouwen.
Vrij belangrijk als je het mij vraagt. Je krijgt immers een top-notch toestel voor een vrij lage prijs.
Het wordt meegenomen in de plus- en min punten, dus ook in het cijfer.
Zelf al kan hij misschien niet op tegen de iPhone 6s Plus of Samsung Galaxy S7, ik heb het idee dat de afgelopen 2 jaar de smartphone-markt volwassen geworden is. Wat dit onder andere betekent is dat je de law of diminishing returns op een veel lager prijsniveau te merken is.

Nog niet heel lang geleden waren middenklasse-telefoons nog erg matig, maar tegenwoordig is het verschil tussen het beste van €400 en het beste van €700 helemaal niet zo heel groot meer.
Ik vind dat je elk toestel moet vergelijken in zijn prijscategorie. Een toestel van €100 euro vergelijk je met andere toestellen rond die prijs. Een toestel van €400 ook. Als dat toestel zich dan kan meten met toestellen van €500-600, dan is dat een zeer positief punt.
Ja dat wordt zeker meegenomen. De Samsung Galaxy S7 heeft een betere camera en wat beter scherm, maar is duurder en krijgt bijvoorbeeld ook een 9.
Andrasman, anandtech is erg kritisch op het scherm en noemt het zelfs 1 van de slechtste die ze ooit in een smartphone hebben gezien.
Heb jij last gehad van het pentile scherm? Is de tekst zoals zij zeggen idd rafelig vergeleken met andere 5,5 inch schermen?
Nee, ik heb er in het dagelijks gebruik echt geen problemen mee gehad en vind het ook niet onprettig lezen. Wat je ziet als je telefoons naast een S7 legt is dat bijvoorbeeld de letters wat scherper ogen, maar overigens niet 'pixelig'.

We hebben met de redactie aan de lunchtafel gezeten waarbij de telefoon rond ging en iedereen uitgebreid heeft gekeken, waarbij door bijna iedereen sarcastisch opgemerkt werd: 'wat een $&^%#% scherm, echt de lelijkste ooit'

Dit ter illustratie dat we de schermbeoordeling van Anandtech ietwat overdreven vonden :) We hebben absoluut slechtere schermen gezien en gemeten en voor de verzadigde kleuren komt gelukkig een oplossing in de vorm van een srgb-modus.
Anandtech heeft inmiddels een update geplaatst mbt de srgb-modus. Samengevat:

'To say that OnePlus's new sRGB mode provides a substantial improvement in display accuracy would be an understatement. The display has gone from being the most inaccurate display that I've seen in years, to being among the most accurate displays that we have on record. Gone is the ghastly blue shift, and even in the standard display mode OnePlus has toned that down significantly.'

http://www.anandtech.com/show/10445/revisiting-the-oneplus-3
Ik zag het inderdaad, thanks voor het posten :)
Ik mis toch een aantal belangrijke dingen in deze review. Zo wordt er gesteld dat de vingerafdruk scanner sneller is dan de iPhone 6S. Dat klinkt leuk, maar in de praktijk betekent dit dat notificaties gewoon niet te lezen zijn. Sterker nog bij de 6S zijn ze al amper zichtbaar.

Heeft dit toestel dan ook een functie zoals iOS 10 die ook krijgt waardoor je niet op een knop hoeft te drukken om toch snel je notificaties te kunnen zien?

Daarnaast zijn er een aantal benchmarks te zien die alleen gericht zijn op android. Hoe verhoud dit apparaat zich met een iPhone onder antutu? De S7 met 820 scoort maar net beter dan de iPhone en ik verwacht dus ook een redelijke increase daar van deze 820. Hoe is dit ten opzichte van een iPhone se (die vaak toch echt een stuk beter scoort dan de 6S)?

Ik mis in deze review iedere vergelijking met een iPhone terwijl ik toch vaak hoor dat de One plus (getal) series echt wel iPhone killers zijn. Zelfs in het design nemen ze dingen over van de iPhone (onderkant is directe spiegeling van de 6(s)). Op zich is dat ook niet zo gek aangezien ze hier design elementen van verschillende flag ship telefoons hebben gebruikt.
Als je notificaties wilt lezen kun je inderdaad ambient display aanzetten, of natuurlijk de aan/uit-knop eerst indrukken voor je ontgrendelt. Moet zeggen dat ik het ook vervelend vindt bij de iPhone 6s dat ik in de praktijk vaak m'n notificaties miste.

Antutu is een matige benchmark, dus die hebben we niet in ons testprotocol. Wel Geekbench. Je kunt onder specificaties de benchmarks terugvinden per toestel en ze zo zelf vergelijken als je bijvoorbeeld de vergelijking met de iPhone belangrijk vindt. Wel handig van de nieuwe Benchdb die we hebben :)
Dat is dan misschien wel een handige toevoeging voor de review. Het niet kunnen lezen van notificaties overkomt mij soms ook op mijn iPhone en dat is op zich best wel irritant. Dat is ook een reden waarom ik een 6s nog niet per se wil hebben. De verbeteringen daaraan in iOS 10 maken het voor mij wel een stuk beter.

Dat terzijde vraag ik mij af waarom Antutu dan zo matig is? Overall gezien zijn de resultaten vergelijkbaar met wat ik hier terug zie komen. De variantie is inderdaad behoorlijk hoog als ik specifiek naar door mij geteste iOS devices kijk (waar die van mij gemiddeld 7,5-10% hoger scoren dan de gemiddelden in de lijst). Ik zal eens kijken wat geekbench doet en kijken hoe zich dat verhoud tot de antutu scores die ik heb (variantie dan dus).

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 28 juni 2016 14:14]

Met name omdat het uit het totaalcijfer en ook de deelcijfers niet goed naar voren komt waar de score op gebaseerd is. Ook kun je weinig herleiden uit de totaalscore, omdat de verhoudingen tussen de onderdelen subjectief zijn.
Je kan ambient display aanzetten, waardoor als er notificaties binnen komen het scherm automatisch oplicht (alleen de notificatie zelf, de rest blijft zwart en uit). Daarbij kan je ook hiermee in combinatie een functie aanzetten waardoor als je langs de camera zwaait met je hand hij ook nog de notificaties zal laten oplichten. Dus ja je kan prima zonder een knop aan te raken je notifcaties tevoorschijn laten toveren.
Daarnaast ook de optie om met een dubble tap op het scherm het scherm aan te zetten. Of natuurlijk een Flip Cover gebruiken die zodra je hem open doet het scherm aanzet.
Op je eerste punt: notificaties zijn ook niet te lezen op de 6S van mijn vriendin. Als je op de homeknop drukt unlockt de telefoon gelijk. Oftewel dit is een minpunt van beide toestellen. Daarnaast is er bij de Oneplus 3 de optie om met een dubbeltap op het scherm het toestel aan te zetten waardoor notificaties wel leesbaar zijn. Of je kan zoals flippiej al aangaf Ambient Display aanzetten.

Wat geldt voor de SE geldt ook voor de Oneplus 3. Het is een lager resolutiescherm dan de concurrentie/overige toestellen waardoor prestaties beter zijn dan die andere toestellen. Je kan het zien als de 6S tegenover de SE en de OP3 tegenover de S7/HTC10 etc.

Ik kom zelf van een iPhone 6 en prees de iPhones. Ik ben mezelf echter ook gaan beseffen dat de prijs die je betaalt voor deze telefoons toch wel erg veel wordt om elke 2 jaar te upgraden. Er is altijd het argument dat OS X, iPhones en alle Apple apparaten goed samenwerken, maar ik mis dit eerlijk gezegd totaal niet nu ik de OP3 heb en doordat Android veel opener is wordt zo'n beetje alles wel ontwikkeld wat er mist.
Snap niet 100% wat je bedoelt met de notificaties, maar je kunt instellen tot hoeverre de notificaties te lezen mogen zijn als de telefoon gelocked is (met vingerafdrukscanner / wachtwoord).

En daarnaast kun je gewoon de aan/uit knop gebruiken en zie je de notificaties staan (tenzij dus anders ingesteld). Ook kun je de notificaties balk omlaag slepen om ze beter te bekijken en de quick toggles zijn daar dan ook zichtbaar. Volgens mij ook instelbaar of je dit wel of niet wilt hebben.

En zoals aangegeven, je kunt ook ambient display aanzetten. Je kunt ook instellen dat je met je hand over de telefoon wuift en dan krijg je netjes de notificaties te zien en kun je ook daar vanuit verder als je zou willen (met vingerafdruk of wachtwoord/pincode/sleepgeval, net wat je ingesteld hebt).

[Reactie gewijzigd door RaptorRVL op 28 juni 2016 12:48]

Je kunt zoals andrasman al zei ambient display aanzetten. Dit houd in dat als je hem uit je broekzak haalt dat hij automatisch aan springt en je je notificaties kort ziet. Er is ook een functie dat als je hem op tafel hebt liggen dat je er met je hand overheen kunt zwaaien en dezelfde ambient display aan gaat.

Bovendien kun je double tap to wake aanzetten, wat hetzelfde effect heeft als op de aan/uit knop drukken. Dat ontgrendelt je telefoon nog niet meteen.
Precies. Handige functie dus als de scanner nog sneller is dan die van de 6S. Daarom vroeg ik het dus want dat is een goede toevoeging op het reviewartikel.
Ben nooit zo'n fan geweest van Android, maar dit zou toch wel eens mijn volgende toestel kunnen worden. Vooral omdat ik een iPhone 6(s) wel redelijk duur vind t.o.v. deze. En het is wel leuk om eens iets anders te proberen. Als ik mijn huidige iPhone 5s voor een leuke prijs kan verkopen...

Ben alleen bang dat ik feutures ga missen van de iPhone, al weet ik nog niet eens precies welke :) (behoudens airplay dan, maar heb ook al een Chromecast).
Ik kom ook na 6 jaar van een iPhone :)
Valt me tot nu toe niet tegen!

Wat je gaan missen is Find My iPhone, Zoek Vrienden, de snelheid van de camera (in een auto op de snelweg kon je scherpe foto's maken met de iPhone, met de OnePlus 3 niet), het OS in zn algemeenheid en de keuze in accesoires.

Maar ik teken er voor :)
Dat is wel een hoop dingen die mist. De camera is voor mij belangrijk en wat ik uit deze review haal is dat deze niet zo goed matig is (low-light).

[Reactie gewijzigd door GeforceAA op 28 juni 2016 12:37]

Ik heb al genoeg reviews gezien, maar als er een punt is waar een 6S niet in uitblinkt, is dat de camera... Die zijn van alle kanten al jaren voorbijgestreefd. Misschien die absurde burstmodus die apple heeft, maar verder zijn er geen voordelen. Qua stabilisatie al helemaal niet met de 6S... Dan zou je het lot beter bij een S7 kunnen zoeken! Low-light doet mijn Lumia 950 ook stukken beter dan de 6S ;)

Neemt niet weg dat de OP3 een erg goede telefoon is voor een redelijk beperkte prijs! Want wat is voor een hedendaagse smartphone nou 400 euro? Dat is zeker 200-300 euro minder dan de nieuwste high-end toestellen! ;)
Ja ik ben best geloven dat het een goede telefoon voor die prijs. Oh ja over prijs gesproken. Hoe is deze telefoon zo goedkoop? Bijvoorbeeld: als er iets met m'n OP3 aan de hand is kan ik gewoon een Nederlandstalige customer support opbellen? Gaar One Plus m'n telefoon ophalen voor reparatie? Gaat One Plus mij een vervangend toestel geven? Kan ergens een reseller binnenlopen en m'n probleem voorleggen?
Opsturen? Dat is wat je met de meeste telefoons kan doen. En je gaat me niet wijsmaken als je als Tweaker geen woord Engels spreekt... ;)
Dit moet toch een iPhone killer zijn? Dan moet het wel verder dan de Tweaker gaan. Ik heb overigens nooit een iPhone opgestuurd. Altijd via de Apple Store of reseller geregeld. En opsturen naad China? Wat doe je in de tussentijd? Krijg je een tijdelijke toestel? En hoelang duurt dat opsturen, repareren EN terugsturen?
Ik had het niet over China, maar waarom zou je hem daarheen moeten sturen? Microsoft zit in Amerika, maar daar moet ik mijn 950 niet heen sturen als hij kapot is... Overigens, ik heb nog nooit een telefoon opgestuurd ;)

Maar prima, als jij liever de iPhone koopt, doe je dat toch? Dat een ander liever 400 euro bespaart, zou eerder mijn keus zijn. Een lokale repairstore kan hen ook wel maken! Bij de fabrikant word je veelal toch afgezet... ;)
Valt het dan onder de garantie als je naar een lokale repair store gaat?
De customer support is net iets ingewikkeld als naar een winkel gaan en daar de telefoon afgeven. Maar is eigenlijk net zo van zelf sprekend als elke andere webwinkel. De voertaal is alleen Engels ipv. Nederlands.

Over de support gesproken, deze is te bellen via een Nederlands telefoonnummer (welk een Engelse medewerker) en ze hebben een live chat welke erg snel, goed en accuraat reageert.

Mocht je de telefoon om wat voor reden willen aanmelden voor RMA, vul je op de website eenvoudig een support ticket in, vervolgens willen ze nog wat gegevens hebben en testen met je doen en als blijkt dat het toestel inderdaad terug moet komen laten ze een UPS koerier het toestel gratis ophalen.

Vervolgens heb je na 1/2 weken het toestel weer retour en wordt je tijdens het RMA proces netjes op de hoogte gehouden van de stappen die ze uitvoeren.

Veel beter, sneller en netter kun je het bijna niet hebben van een online bedrijf.

Voor meer informatie over RMA en retouren kan je het speciale topic raadplegen: [OnePlus] RMA & Support.
Betreffende Find My iPhone: Als je een Google account koppelt aan je Android telefoon, kan je met https://www.google.nl/android/devicemanager je telefoon tracken / bellen / vergrendelen / wissen.
Wanneer je googled op "find my phone" en op de google link klikt kom je bij allerlei opties om je telefoon terug te vinden. Vooral de find my phone optie op mijn moto 360 watch is superhandig, dan zie je op je watch waar ie is op een map en je kunt hem ook over laten gaan etc..
Je kunt (als je wilt) de instellingen van de sluitertijd op de OnePlus aanpassen. Het meest vanzelfsprekende is om HDR aan te laten staan, maar dan krijg je idd in de auto wazige foto's. Probeer het eens met HDR uit of in de handmatige stand.
Bij mij komen de fotos er dan zeer goed uit, ook in de auto. (handig voor op vakantie :D)

Voor Find My iPhone bestaat de Google variant (zoals ook hieronder al vermeld) maar daar is ook een App voor zodat je vanaf andere Android apparaten ook je telefoon kunt terug vinden zonder dat je daar een computer voor nodig hebt.

Daarnaast is de makkelijkste oplossing (zonder gebruik te hoeven maken van allerlei 3rd party apps) om je vrienden te volgen Google+. In Google+ kun je ook locatie delen aanzetten naar vrienden, doen je vrienden dit ook naar jou dan kun jij dus hun locatie zien. Net zoals bij " Zoek Vrienden".
En als je Google+ installeert, (niet om het als FB te gebruiken) ga je naar "Location" en kan je precies zien waar je vrienden uithangen, mits ze toestemming geven om dit te delen natuurlijk :)
Het is de reden dat ik G+ heb. Verder doe ik er niks mee.
Gisteren geprobeerd om dit met mijn vriendin die mijn oude iPhone 6 heeft voor elkaar te krijgen, maar ik ben bang dat dit alleen voor Android - Android werkt ?
Ik zou het echt niet weten, weet niks van iOS. Wist nieteens dat er een Google+ app bestond voor de iPhone..
Je hebt nooit Apps gekocht op iOS? Want die ga je verliezen. " En het is wel leuk om eens iets anders te proberen " Anno 2016 gaat heel moeilijk. Is niet alsof het feature phones zijn met weinig dat erop. Ook wat @Dennis_86 hierboven wilt zeggen: het zijn de nuances die een iPhone, een iPhone maakt.
Nope, geen apps gekocht, dus dat probleem heb ik al niet.

Gelukkig ook maar, want ik wil nog wel graag keuze kunnen hebben.
Het fijne aan OxygenOS is juist, dat het meer biedt tegenover stock Android. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.
ben ik de enige die valt over het scherm diagonaal? ik zou wel one plus willen maar de 5.5inch is mij echt waayyy to groot :)
Geloof mij maar, ik loop met 5,7" rond...
Een wat grote scherm diagonaal is even wennen, ik kwam van 4,7"
Bigger is better, echt in dit geval.
De nadelen van een groot scherm wegen niet op t.o.v. de voordelen.

One plus heeft met deze 3 dan ook best goed gedaan, de scherm/afmeting verhouding is prima, randjes zijn klein.

Ik zou bijna zeggen, probeer het eens!
De nadelen van een groot scherm wegen niet op t.o.v. de voordelen.
Ik zie alleen maar nadelen:
  • minder handzaam
  • veel vaker 2 handen nodig bij bedienen, de tegenovergestelde bovenhoek kan je gewoonweg niet bereiken met 1 hand
  • valt eerder uit je hand
  • ongemakkelijk in je broekzak bij zitten (indien je broekzak niet diep genoeg is)
Wat is precies het voordeel van een groter scherm? Zonder custom launcher of het aanpassen van de DPI (custom rom) is er effectief niet meer ruimte op het scherm beschikbaar en mijn ogen zijn nog prima..
Nou dat is kort door de bocht.
Ik vond het vroeger ook te groot maar ben destijds voor de oneplus one gegaan wegens de prijs met dezelfde ideeën over het grote scherm.
Na even ben ik er anders over gaan denken.
OK het is groot in je broekzak. Ik heb mijn telefoon afhankelijk van de broek dan ook vaker in mijn achterzak of jaszak.
Eerder uit je hand vallen is niet waar. Enige moment dat dit klopt is wanneer ik fiets en er wind is. Dit omdat de telefoon bij 1 hand gebruik eerder op je vingertoppen ligt.

Voordelen.
Het groter scherm zorgde ervoor dat ik veel minder vaak mijn ipad nam voor lang te surfen of een video te kijken.
Het groot scherm heeft gewoon een voordeel bij het consumeren van media.
Je toetsenbord kan groter staan dus typt gemakkelijker.

Iedereen heeft zijn eigen mening en er zijn zeker nadelen aan een groter scherm. Maar zoals veel mensen zeggen wen je er snel aan hoor ;).
Ik zou niet alleen daarom een toestel afschrijven ;)
Dat is een goed voorbeeld van cognitieve dissonantie.
wel als ie de hele dag in je zak zit. plus het feit dat je niet overal bij komt/ moet gewoon lekker in de rechterhand liggen en met 1 hand te bedienen zijn :)
Euh, dat kan een 5,7" telefoon zelfs allemaal!
Dan moet dit bij een 5,5" al helemaal geen probleem zijn, toch?
Hangt van persoon tot persoon af: ik ben van 5"naar 5.8"gegaan (Nexus 5 naar Nexus 6P) En dit is echt te groot. Ik ga deze wss verkopen als er een nieuwe Nexus van 5" met degelijke specs uit komt (de 5X is echt niet goed genoeg: even veel ram als toestellen van 3 jaar geleden, en maximum 32GB, en de SD808 is ook geen top-CPU).

[Reactie gewijzigd door kiang op 29 juni 2016 11:51]

Ik dacht nooit groter te willen dan 5inch, had de OP3 dan ook gekocht met in mijn achterhoofd hun service dat je hem binnen 15 dagen kostenloos mag terugsturen. Maar na een paar dagen gebruik ben ik er helemaal aan gewend en vind ik het zelfs prettig. Ik tuur zo'n 2/3 uur per dag naar m'n smartphone scherm, waarbij ik vooral brows, dan is een groter toestel toch best prettig.
Yep same here, dit lijkt me een prima telefoon en zou zo maar mijn opvolger kunnen zijn, mijn z3c is nu alweer een jaartje oud, dus mag wel weer vernieuwd worden eind van dit jaar ergens.

Maar 5,5", nope te lomp, ik wil met 1 hand (duim) het hele scherm kunnen bereiken, ik heb er zo de pest aan als ik de telefoon in mijn rechterhand houdt en er komt linksboven in de hoek een menuknop waar ik neeeeet niet bij kan. :'( :P

Yep een FWP, maar zo irritant soms. Ik heb een S5 van het werk met otterbox en daar is het ook te vaak net ff irritant.

En met 2 handen je telefoon te moeten bedienen is niet handig, ik moet ook nog koffie kunnen drinken als ik auto rijd.

Dat laatste is een grapje. ;)
Ik kom zelf ook van een 4,7" (HTC One M7) en was hier eerst ook sceptisch over. Nu ik de OP3 een dikke week heb gebruikt valt er best aan te wennen. Ik moet wel zeggen dat ik nog steeds liever een iets kleiner telefoon zou willen hebben met dezelfde specs, maar misschien denk ik daar over een paar maanden wel anders over.
Same here. Ik zag breedte 74.7mm => ben afgehaakt. Ik heb wel nog even gekeken naar de prestaties van de camera, maar die waren ook niet spectaculair (lees: heel erg veel software sharpening en slechte video). Next...
Ik vind de grootte best meevallen eerlijk gezegd. Ik kom van een Xperia M4 Aqua af met 5", maar de OP3 is maar een heel klein beetje groter en op een paar millimeter na even breed als die telefoon. Hij is dus erg compact voor zijn schermgrootte, mede dankzij de zeer kleine bezels :)
Klopt het dat dit het eerste OnePlus toestel is met NFC? Ik kan mij herinneren dat topmensen achter OnePlus in het openbaar zich tegen NFC keerden. Terwijl ik juist groot fan ben van NFC.

Als ze nu ook met een "One handed phone" ofwel compacte high end komen (130x67mm, 4.7" past daarin, Sharp krijgt er zelfs een 5" in) koop ik er gelijk 4, twee voor mezelf (mocht 1 stuk gaan) en 2 voor partner. Zit nu al zoo lang te hopen op een echte opvolger voor de Moto X 2013 (die is dus 130x67mm, groter wil ik niet).
Mijn Oneplus One had gewoon NFC hoor :)

pricewatch: OnePlus One 64GB Zwart
"Overige draadloze verbindingen Near Field Communication (NFC)"
De OnePlus One had al NFC, de OnePlus Two en OnePlus X hadden dit echter niet.
Ze waren er niet zozeer op tegen, maar de reden dat deze niet te vinden was in de OP2 en OPX was dat "mensen het toch niet gebruiken". Beetje slap excuus, maar iig goed dat ze het er nu wel weer in hebben gedaan.
Waarschijnlijk niet, ze hebben aangekondigd te focussen op 1 telefoon per jaar en high end.
Xperia z5 compact ;-)
Hey scherm van de Sony modellen is gewoon slecht vergeleken met het oled scherm van de Moto X 2013. Scherm vind ik wel het belangrijkste. ik ben ook geen fan van het design maar daar kan ik nog mee leven.

Dus nee helaas geen Sony.
Anoniem: 146626
28 juni 2016 12:13
Hij wordt immers vanuit Engeland en niet vanuit China verstuurd.
De OnePlus 3 wordt vanuit Polen verstuurd

Mijn OnePlus 3 is vanuit Polen verstuurd

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 146626 op 28 juni 2016 12:23]

niet allemaal :-) de mijne kwam direct uit UK
Niet alleen. OnePlus heeft meerdere warenhuizen. Ook in Duitsland namelijk.
Bedankt voor de heads up, ik heb het even gecheckt en aangepast in de review.
Ik heb ook een Poolse. Tussen bestelling en levering zat ongeveer 10 dagen, helemaal prima wat mij betreft.
''Door de lage schermresolutie'' Tweakers gaat mee met resolutiehype? Ik ken werkelijk waar niemand die 1440p over 1080p kiest op 5,5 inch als je batterijduur in acht neemt. Ik had beter commentaar verwacht hier.
Het is een pentile display met minder subpixels dan normaal; dus ja dat is een serieus argument voor een hogere resolutie.
Waar echter maar weinig mensen écht last van hebben.. Gelukkig hebben ze dit dan ook kort besproken in de review.

[Reactie gewijzigd door Luca op 28 juni 2016 20:04]

Ben ik niet helemaal mee eens. Bij VR is een hogere resolutie wel degelijk van belang. En wees eerlijk, dat is toch zeker wel iets wat enorm op komt.
Ik denk toch dat de voor de meeste mensen een langere accuduur een hogere prioriteit heeft dan een 1440p scherm. En VR op een telefoon is even grappig en leuk, maar daarna gebruik je het vrijwel nooit meer.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee