Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Willem de Moor

Redacteur componenten

De rechthoekige doos voorbij

Behuizingen op Computex

Silverstone: een minikast voor een videokaart

Bij Silverstone kwamen we weinig nieuwe computerbehuizingen tegen, maar wel een compacte behuizing met enkel een videokaart erin. De behuizing heeft een thunderbolt 3-ingang, zodat je met compatibele laptops of desktops kunt verbinden en zo de externe videokaart kunt gebruiken om te gamen. Dat heeft het bedrijf al eerder laten zien, maar dit keer is de behuizing geschikt voor de nieuwste videokaarten. In het demomodel troffen we een GTX 970 aan die werd gevoed door een 450W-sfx-voeding, uiteraard van Silverstone zelf.
De vooralsnog naamloze toren moet in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt komen en gaat dan 399 dollar kosten. De voeding wordt dan uiteraard meegeleverd, maar het blijft prijzig, ook al is de behuizing van dik aluminium gemaakt.

Reacties (113)

Wijzig sortering
Ik zie grotendeels nog steeds de zelfde vormfactor, wat verdoezeld met franjes.

Zo grote goedkope lelijke blikken stroomverslinders. het is toch niet meer van deze tijd. Leuk om zelf in elkaar te knutselen, dat wel maar telkens ik naar zulke opstellingen kijk zie ik een moderne variant van de Dinosaurus die 25 jaar geleden op mijn slaaphamer stond te prijken. Hoe groter die beige toren hoe meer indruk je maakte op je vriendjes.
Het aardige van een grote kast is dat je er mee kan doen wat je wil. Tien harde schijven, twee videokaarten, twee voedingen, tien fans, waterkoeling, etc. Je kunt het uitbreiden en aanpassen gedurende vele jaren.

Ik heb hier een 11 jaar oude cm stacker staan met de nieuwste hardware.
http://www.xbitlabs.com/i...rmaster-cmstacker/p1s.jpg
Ja maar dat is ook net een subwoofer, wat moet ik met 10x een 4tb hdd ?

Wanneer ik de tijd en zin erin heb dan zal mijn zalman miditower plaatsmaken voor een klein shuttle idee. Ik vind het gewoonweg niet meer uitzien die grote opvallende kasten..

Weet je wat mijn schoonzus aan me vroeg toen ze mijn zalman systeem zag?
Eh is dat een climate control? Komt blauw licht aan de onderkant uit ( ja shit, die cooler zat er standaard in ) en er staan grades aan de voorkant.
Toen begon ik ook te denken van ja het is ook een lomp groot geval ( is het maar een midi tower ) wat nergens goed voor is ( althans voor mij niet ).

Gamen doe ik ook niet meer afgezonder op mijn kantoor ruimte voor mijn pc, dat doe ik wel soms in de woonkamer via de xbox.

Tijden veranderen met de leeftijd denk ik, want mijn neefje (15j) heeft wel onlangs een kermis attractie gebouwd voor op zijn slaapkamertje. Exact hetzelfde als toen ik die leeftijd had.
Tja, als je geen pc gamer bent en geen hardware professioneel nodig hebt, dan val je inderdaad niet onder de doelgroep. Jij moet gewoon iets hebben wat alleen kan emailen/internetten.
Nou dat niet eens direct, een pc gamer hoeft niet perse een gigantische kast te hebben.
De dikke hardware om momenteel alles op ultra te spelen kan ook in een kleine kast zonder fancy stickers, plastic uitstekende stukjes en een disco lamp erin.
Je hebt niet perse het grootste moederbord nodig, je hebt niet perse 10x 4tb hdd nodig, dat is allemaal niet nodig om op ultra te kunnen gamen.

''Vroegah'' toen ik een periode had dat ik wel een kast gebruikte was dat ook een midi tower, een vriend van me had een shuttle met veel dikkere hardware. Ik had ook goede hardware maar dat van hem was beter en zat in de shuttle.

Dan nog, indien je de kasten uit het artikel bekijkt, dat kan ook gerust gewoon 6 zwarte platen zijn. Workstations zien er toch ook niet zo uit en die worden professioneel gebruikt. Je hebt zelf workstations voor professioneel gebruik in kasten met de afmetingen van een shuttle dus waar praten we dan over?

Buiten het feit dat ik inderdaad geen pc-gamer meer ben, weet ik wel nog altijd zeer goed (ik ben rond mijn 8e-10e begonnen met pc gamen, dat ging met een voodoo kaartje), 1 ding heb ik geleerd: de kast boeit het minste zolang de airflow goed is.
Hoe groter de kast wilt niks zeggen.
Hoe meer glas en neon lampen wilt niks zeggen.

Sommige denken wel hoe meer lampjes hoe beter het systeem en hoe meer lampjes hoe meer gamer je bent, let op: dat is niet het geval.
Ook de kasten hierboven, ja zeker allemaal leuk en aardig, maar het heeft gewoon niks vind ik en veel andere van mijn leeftijd. Wij kijken helaas verder dan de buitenkant.

Uiteraard hoef jij mij niet te vertellen wat ik moet hebben, dat bepaal ik zelf :D Ondanks dat je gelijk hebt ( ik heb geen GPU meer, voor de rest is het nog allemaal rete snel in deze midi tower, wat makkelijk een mini of shuttle kan zijn).

Jou opmerking past dan ook zeer goed op de reactie van een andere tweaker, ik quote het even:
Hoe groter die beige toren hoe meer indruk je maakte op je vriendjes

Hij scoort zeer goed met zijn reactie omdat het gewoon helemaal klopt ;)

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 4 juni 2016 12:12]

Indruk op je vriendjes maken is leuk, maar staat buiten de technische voordelen die ik zojuist genoemd heb. Het lijkt erop dat je juist zelf je aankoop laat afhangen op de indruk op je schoonzus.
Helemaal niet. Als ik straks op ultra wil spelen en een hoge fps (als ik dus weer via de pc wil gamen) gaat dat perfect in een klein kastje. Daar is geen lompe grote opvallende kast voor nodig toch?
Zolang de gpu past en er een airflo is, is het goed.
Is het wel eens bij je opgekomen dat mensen het gewoon leuk vinden om iets opvallends te bouwen? Ik heb een beetje het idee dat jouw smaak maar leidend moet zijn voor de rest en dat een kermis atractie not done is...

Ik heb ondertussen de leeftijd bereikt waarop het niet meer meer uitmaakt wat andere ervan vinden (jij kocht dat voodoo kaartje van op je 10de van mensen zoals ik die al in hun 20'er jaren waren).

En de neefjes/nichtjes/vriendjes/vriendinnetjes van mijn kinderen vinden mijn kermis attractie geweldig, en hun vaders en moeders ook, en sommige vinden het overdreven of raar, fijn voor hun. Sommige vinden het geweldig en vragen honderd uit hoe en wat... Het geeft wat om over te praten terwijl ze op hun kids staan te wachten.
Ik zit ook gewoon in de woonkamer met mijn multimonitor, custom loop, met led's volgehangen pc en bureau gaming setup, vind me vrouw ook nog wel gezellig en beide geven we er niet zo om wat anderen daar van vinden (mits ik mijn bureau maar een beetje opgeruimd houd). Nu kan ze als ik aan het gamen ben nog gewoon met me praten, en aangezien ik niet luidruchtig zit te schreeuwen van frustraties zoals sommige mensen die ik ken heeft ze ook geen last van me.

Stop jij het lekker in je mini-itx kastje (die ook hele goede performance geven maar in mijn ogen net broodroosters zijn waar ik vervolgens niets over zeg, want dat is jouw ding) dan bouw ik mijn custom kermis attracties die ik mooi vind..

En daar zijn dit geweldige kasten voor.
Allemaal goed en wel "Routed".

Maar het grote verschil is dat Jeroen geen gamer meer is en al die mooie computer snufjes voor hem verleden tijd zijn. Los van het feit dat hij wel gelijk heeft als hij beweer dat je ook een snelle computer kan hebben die (in jouw ogen) als een broodroostertje lijkt :-D

Ik zelf heb veel ervaring met pc's zowel hardcore game pc's en gewone multimedia pc's en het bouwen ervan.

Allemaal mooi die toeters en lichtjes en die zeer opvallende cases!
(Ik vind dat ook mooi). Maar er zijn mensen die dat uiteindelijk los laten en kiezen voor bv een game console. En verder niet meer zozeer belangrijk vinden om een computer te hebben die zwarte games makkelijk kan verwerken. Ik ken er genoeg hoor.

[Reactie gewijzigd door Heav_y_Fun op 6 juni 2016 01:09]

Dat klopt man.
Je hebt soft gamers, hardcore gamers en tweakers die echt alles uit hun computer systeem willen halen met de nieuwste snufjes!
Dat is een voortdurende strijd tussen die jongens :-D

Om terug te komen op jouw reactie Jeroen; De grote van een case is niet noodzakelijk om een degelijke computer te hebben die alles vlotjes draait.
Het allerbelangrijkste is nog altijd wat dat kastje herbergt!

Het enige wat je echt moet op letten is dat je minstens 2 systeem fans hebt. Om de boel koel genoeg te houden.

Dit is een voorbeeld met een kleine kastje die een snelle cpu en gpu (gtx) en 1 grote harde schijf onder zijn kap heeft!
Precies, het is dan ook jammer om reacties op mij te zien als: oh nou dan pas je toch je hele computer aan, aan de mening van je schoonzus..
Puur omdat mijn schoonzus dacht dat mijn pc een climate control was ga ik dat echt niet ombouwen.

Wat ik juist wil weten is: waar blijven die zeer strakke kleine behuizingen?
Er zijn al een paar leuke voorbeelden hier voorbij gekomen. Maar ik zoek meer iets als een shuttle, maar dan in een moderner jasje. Een maat van me had vroeger een zilveren shuttle case met de aller dikste hardware en temperaturen waar ik u tegen zei. Had ik een giga case met goede airflow en nog zat hij iets onder mij.

Ik begrijp het wel zo'n grote kast, die tijd heb ik ook gehad (alleen door dit al te zeggen, zijn sommige mensen hier op hun teentjes getrapt, alsof ik verplicht wordt in die tijd te blijven zitten en een giga kast in mijn ''kantoor'' moet hebben).
Nee ik wil wél een snelle PC, en ik wil dat allemaal in een zo klein mogelijke behuizing hebben.

Enja ik weet wel een beetje hoe airflow werkt, mijn temperaturen komen momenteel amper boven de 30 uit, ook met deze hoge temperaturen buiten. Dat doe ik momenteel nog met 4 case fans maar kan makkelijk met 2 in een kleine case.

De strijd waar jij het over hebt, die heb ik ook ervaren hoor dus ik weet wel hoe leuk dat kan zijn.. Maar voor mij was die lol er na een jaartje of 10 toch wel volledig vanaf. Het is dat ik nog een sidewindow in de zalman case heb zitten, maar de sidewindow wijst wel richting de muur (en staat onder het bureau). Het is een leuke hobby dat zeker, maar ik heb met de tijd wel andere hobby's gekregen. Uiteraard vind ik hardware nog altijd interessant maar hoeft voor mij niet meer in zo'n giga grote case te zitten.
De kunst om een perfecte multimedia/game pc te maken is dat je zeer verstandig en nauwkeurig omgaat met jouw "hardware" keuze! :-)

Dat is het geheim van degenen die een snelle pc hebben met de krachtigste hardware, en toch op een redelijke en aanvaardbare systeem temperatuur blijven!

Veel zaken komen erbij kijken. De stroomverbruik,temperatuur,compatibiliteit en optimalisatie met de hardware onderling!

Je moet echt op alles letten, om op die manier de meest compatibel en middelmatige stroomverbruik te komen. En natuurlijk de temperatuur. Maar dat wordt gedeeltelijk beïnvloed door de systeem fans en de CPU fan en wat zeer belangrijk is de grafische kaart! Deze laatste moet je zorgvuldig kiezen. Stroomverbruik,Celsius bereik onder zware belasting en dB (geluid). Als je daar allemaal op let en daardoor een systeem bouwt die alles vlot kan draaien zonder daar veel geld voor uit te geven of het beste van het beste te kopen, dan heb je evengoed een supersnelle game pc als we dat zo willen noemen.

Daarnaast is het van groot belang dat de drivers van alle hardware up to date worden gehouden. En zeker ook niet onbelangrijk, de OS moet ook de laatste updates hebben.

Hiermee is het nog niet gedaan :-D

Elke computer systeem MOET regelmatig onderhouden worden met programma's als ccleaner, smart defrag en een goede Antivirus programma. ("Avast free antivirus" ) is momenteel de beste gratis alternatief.

Veel mensen hebben een dure of zeer snelle systeem als je onder de motor kap zou piepen, maar hun computer werkt toch traag en is na een tijd onstabiel enzovoort.
Dat komt vooral doordat ze hun computer weinig of niet onderhouden. En dat gaat van de case maandelijks openmaken en stofvrij houden, tot het opkuisen van je OS met bijv ccleaner en alles up to date te houden.

Als je dat allemaal naleeft (wat ik altijd heb gedaan) dan werkt je COMPUTER heerlijk snel en stabiel. En haal je er alles uit op een veilige en aannemelijke manier, waardoor jouw hardware en software beschermt wordt en de kans minimaliseert voor crashes,virussen, instabiele scenario, hoge temperaturen en vooral van slechte prestaties.

Ik denk dat jij een 40+ er bent en daarom begrijp ik ergens ook jouw voorkeur :-)

Er zijn pc kastjes die jij mooi zou vinden , maar in deze tijd niet zo veel keuzes man.

Als je nog 5 jaar ofzo wacht dan denk ik dat de hardware componenten ook met de tijd kleiner en compacter zullen worden waardoor de case ook daardoor zullen evolueren.

Maar dat is nog wat vroeg :-))

Wij hoeven geen krachtpatser of een pure game pc te hebben met lichtjes en toeters en raampjes :-)

Maar een snelle en stabiele pc die gewoon alles vlot kan draaien, en geen grote kast in de kamer hoeft te zijn... zonder al dat gedoe. Dat is allemaal goed mogelijk Jeroen, als je min of meer denkt aan wat ik je hierboven heb verteld.

Allhoewel ik wel weet dat ik jou niets hoef te leren ;-)

Groeten,

..and have fun! :-)

[Reactie gewijzigd door Heav_y_Fun op 7 juni 2016 01:44]

Thanks voor je reactie :D
Ja ik ben daar uiteraard van op de hoogte, nou de 40 (en bedankt..) duurt nog circa 10 jaar, ik tik wel binnenkort de 30 aan. Maar die fancy kasten heb ik al een paar jaar geleden achter me gelaten.

De zaken die jij aangeeft zijn natuurlijk redelijk standaard ( eigenlijk altijd al zo geweest ) om een pc snel te houden. Echter heeft dat allemaal niet veel met een kleine case te maken :P Dat zijn gewoonweg de basis stapjes om elk apparaat ''schoon'' en ''snel'' te houden.

Enige eis wat een kleine case moet hebben is ruimte voor een volwaardige GPU, that's it. De boel fris (koud) houden is zeer makkelijk, daar heb ik geen giga kast voor nodig wanneer alles op stock snelheid draait. Zelfs vroeger in de periode dat ik overclocken nog leuk en spannend vond ging dat allemaal met lucht.
Wat ik gewoon wil is een strakke en zo klein mogelijke case waar een volwaardige GPU in kan (niet dat ik een GPU nodig heb of wil momenteel, maar het moet wel de mogelijkheid hebben). Waar 2 tot max 3 fans in kunnen (in / uit) voor een airflow en dat is het. Meer is niet nodig om een snelle en een goed gekoelde systeem te hebben.
Echter vinden veel mensen het belangrijk dat hun CPU niet 32 graden is maar 31 en kopen daar zulke grote cases voor, jammer want zo lijkt het alsof grote cases het meest gewild is. Ik wil gewoon een klein systeem klaar :D
Haha ik had het uiteindelijk zover dat ik mijn moederbord + componenten los op het bureau had liggen op esd folie. Helemaal geen kast meer xd, daar waar de broer van een kennis van me inderdaad een beige bigtower had en ik dacht van WOW wat zit daar allemaal in? Ja net niks haha.

Nu heb ik een standaard zwart zalman kastje ergens onder mijn tafel staan ver uit het zicht die vermoedelijk binnenkort plaats gaat maken voor een shuttle idee, hoe minder dat ding in het zicht is hoe beter. (iets met samenwonen en meer op je woning letten).
Wel denk ik dat de leeftijd een rol speelt, zoals mijn neefje die begint het gamen nu wel weer leuk te vinden (is 15) en wilt dus wel weer een kermis attractie op zijn slaapkamer (wat ik 10-15 jaar geleden ook had).

Erger nog, ik ken helemaal niemand meer met een game-pc, het is allemaal een tablet/laptop en sommige een xbox one. Beetje verleden tijd denk ik in mijn leeftijdsgroep.
Beetje verleden tijd denk ik in mijn leeftijdsgroep.
Zeker niet.
Leuk voor op een beurs of een dedicated game room, funky kasten van In Win moet ik zeggen, maar waar is toch die producent die een discrete case levert voor in mijn woonkamer (en dan niet htpc/in het tv-meubel)? Genoeg zwarte kasten zonder window met minimale franje, maar niet iets met meer stijl. Er zit een gapend gat met zeer weinig aanbod tussen gamer enthousiast en just-a-case, jammer.
Ben het zeer met je eens. Lijkt wel alsof het een voor-en-door nerdy gamer dingetje is.
Ik vind deze designs juist fantastisch, Ik weet nog hoe ik het altijd zonde vond dat kasten er vroeger zo mooi uit zagen maar aan de binnenkant altijd zo leeg waren! Het doet me goed om te zien dat ze nu aan de binnenkant ook wat mooier zijn geworden!
Dit geldt eigenlijk met heel veel dingen op PC gebied. Neem iets banaals als het toetsenbord. Wil je iets moois met een fraaie afwerking, is het al meteen een "gamers"toetsenbord. Echt mooie strakke toetsenborden voor normaal typewerk zijn er haast niet.

Zo wacht ik nog steeds op een fraaie plank van geborsteld metaal of aluminium, maar zonder "game" vormgeving en puberale afbeeldingen van draken, slangen, booskijkend oog, etc. Of wat te denken van een transparant glazen plank met touch toetsen? Is er niet, alleen op vage plaatjes op Google zoals hier en hier, maar nergens daadwerkelijk te koop.

[Reactie gewijzigd door Tranquility op 5 juni 2016 11:48]

Je moet er wel voor naar Amerika, maar Bastron heeft zulke keyboards.
Hoeveel mensen ken jij die niet gamen en nog nieuwe desktop-pc's kopen? Ik heb er net even over na zitten denken, en ik kom op een aantal van 0. Ik denk dat de modulaire PC stilletjes aan een nicheproduct aan het worden is.
Toevallig heb ik vorige week een nieuwe desktop gekocht. Geen kant en klare maar gewoon losse onderdelen. En inderdaad, ik game nooit maar heb toch voor een desktop gekozen.
Klopt, zou ik ook doen als mijn huidige Antec Solo miditower met Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3 (ja eigenlijk een gamers moederbord, maar was toen qua features de beste keuze) niet meer zou voldoen. Die is inmiddels een jaar of 4 'a 5 oud maar voldoet nog uitstekend, want Core i7 met veel geheugen en SSD.

Hij hoeft simpelweg niet vervangen te worden. Ik vind dat er in die tijd ook nauwelijks vooruitgang is geboekt op processorgebied. De nieuwste Skylake Core i7 is ongetwijfeld sneller dan mijn huidige Socket 1155 LGA Core i7 2700K gebaseerd op de Sandy Bridge core, maar schokkend veel zal het niet zijn.

In de Pentium3-4 tijd werden er veel grotere sprongen gemaakt en was het de moeite waard om om de paar jaar te upgraden. Nu is die noodzaak er niet echt meer. Voor gamers is het zinvoller om hun grafische kaart op te waarderen.
De grafische kaart is dan ook meteen het enige onderdeel dat nog enigszins geregeld opgewaardeerd moet worden. De rest is al jaren snel zat voor bijna alle moderne games. Ik vind het toch bijzonder om te zien hoe een processor nog maar zo weinig invloed heeft op de snelheid en een SSD (eigenlijk ongeacht welk exemplaar) voor 99% van de PC gebruikers snel zat is. Geheugen kost geen drol, dus waarom zou je daar op het randje gaan zitten?

Kortom: hoewel er steeds minder desktops verkocht worden is het wel een prima aanschaf omdat ze echt heel lang meegaan (veel langer dan laptops die door hun mobiele opbouw vrij fragiel zijn).

Ik heb beiden staan: een laptop voor gezellig in de woonkamer werken en een desktop voor het zwaardere werk achter mijn bureau boven in de studeerkamer. Ik geef toe dat ik de desktop maar een paar keer per maand gebruik, maar ik zou niet zonder willen. Een keer een andere GPU erin en een Vive/Rift en ik ga daar erg veel plezier aan beleven i.c.m. race sims :)

Wat behuizingen betreft: ik zoek echt een subtieler exemplaar dan wat hier getoond wordt. Strakke lijnen, niet teveel poespas... Ik heb daarom een paar jaar terug mijn PC in een Fractal Design Define R9 geplaatst.
Die Fractal Design is idd een fraaie strakke kast, een beetje hetzelfde idee als mijn Antec Solo. Eigenlijk is een kast een éénmalige uitgave, want daar kun je iedere keer weer nieuwe hardware inzetten tenzij de standaards opeens rigoureus zouden veranderen. Maar dat zie ik niet zo gauw meer gebeuren.
Een laptop doet nu eenmaal wat de meeste mensen nodig hebben.
Een professioneel gebruiker koopt waarschijnlijk een kant en klaar workstation.
Blijft over de thuis-professional. Een nichemarkt. Aan de andere kant: een fatsoenlijke kast is ook geen rocket science. Neem zo een gamerding, haal de spoilers en go-fast stripes eraf, en je bent een heel eind.
Misschien volgend jaar, als je weer een kubus kan kopen waar je zelf de ribbels en draken bij mag (laten) 3D-printen.
Zou leuk zijn als IKEA met een houten case komt. En uiteraard in tien verschillende houtprints.

Edit: zoals deze http://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/art/60192826/

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 4 juni 2016 10:39]

Leuk idee, maar gaat nooit gebeuren, past niet bij het motto van IKEA en de afzet markt zou veels te klein zijn.

Ze hebben al geprobeerd in de TVs te gaan, wat een fiasco dat was, zou allemaals groots worden gelanceerd overal stap voor stap. Na eerste markten nooit meer wat van gehoord zelfs intern niet.
PC (zelf)bouw is een niche markt en daar zal de Ikea nooit iets in gaan doen, simpelweg omdat het niets oplevert. Een leuk idee is het overigens wel, dus ik begrijp je wel :)
Inderdaad ik heb de kermis als kind altijd wel leuk gevonden en zo maar om nu een complete kermis in mijn woonkamer te zetten...

Er is inderdaad een flink gat in de markt tussen de kermis kasten en de saaie zwarte dozen. Misschien eens iets om als tweakers gemeenschap aan te gaan werken en iets te ontwerpen?
Dit is inderdaad allemaal puberaal gamer spul.

Maar verder zijn er toch zat behuizingen die prima in de woonkamer geplaatst kunnen worden?

Zelf vind ik bare bones vaak wel charmant, als je niet veel performance nodig hebt. Lekker compact. Bijvoorbeeld pricewatch: Intel NUC NUC6i3SYH

Als je wel allerlei componenten nodig hebt, vind ik deze bijvoorbeeld mooi (die heb ik zelf :) ): https://www.afuture.nl/productview.php?productID=3366359

Of misschien is zoiets wel leuk: http://www.cooltek.de/en/jonsbo/umx-series/180/umx4?c=268

Of bedoel je echt een soort design kast?

[Reactie gewijzigd door KopjeThee op 4 juni 2016 12:15]

Voor de echte design kasten (schelp vorm anyone) moet je bij oudere Lian Li modellen kijken en LanCool.

En fractal design en dergelijke.
Niet om jou te bashen, maar moet je eens de website van LanCool opzoeken :')

Nostalgie!
Ik moet toegeven dat webdesign nooit hun strong point was (ook niet van Lian Li overigens)
Ik heb overigens het idee dat ze niet meer bestaan??

Heb even op NewEgg gezocht, niets meer (terwijl die groot asorti hebben) en hun laatste news-post op de site is 2011.... De kasten die ze online hebben staan zien er ook niet echt 2016 uit tbh.

En idd, LianLi is ook niet echt first class webdesign nee :P
LanCool is nu van LianLi volgens mij.
De fortress serie van silverstone.
Laat ik daar nou ook naar opzoek zijn!

Ik wil een kleine (maar wel plaats voor evt. GPU), stijlvolle case die er niet uitziet als een PC kast of een audio component.

Ik wil geen lelijk gaas of mesh zichtbaar en het liefst ook géén zichtbaar front I/O (vooral dat is erg lastig te vinden). Kleuren of LEDs.... Mwa, twijfel geval. Sommige fabrikanten kunnen het er subtiel aan toevoegen zonder kermis effect maar het erg case-afhankelijk.

Ik heb de Pricewatch regelmatig wat zitten afspeuren (mATX) en het volgende lijstje gevonden:
(voldoen overigens niet allemaal aan mijn eigen eisen...)

PS: Met een budget tot ~€100, het is tenslotte maar een simpel PC'tje wat ik in gedachte heb. Ik ga geen 300 piek neertellen voor een kast puur alleen voor z'n looks...

Edit: lijdtje is dus alleen voor GoT...
Werkt dit wel? :
gallery: Ducksy88

[Reactie gewijzigd door Ducksy88 op 4 juni 2016 13:00]

De Lian-Li PC-Y6 ?
http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-y6/

Een yacht themed pc.

Ik weet wel niet waar die te verkrijgen is. ben zelf nog aan het kijken.
Whaha; gaaf ding! Maar nee, ik zoek dit niet. Ook dit is teveel een "Kijk mij eens"-ding.

Ik zoek meer het type "Wolf in schaapskleren"-type kast.

Ik was overigens heeel erg geintereseerd in die aluminium kubus-kast die ook op CompuText gepresendeerd was. Had koelribben buiten en een de kast fungeerde daarmee als volledig passieve koeler.

Dát is precies wat ik zoek. Strak, netjes, compact, stijlvol. Helaas alleen mITX, nog in beta en waarchijnlijk bij release rammend duur :(

Gevonden! Deze dus: wat een beauty

pricewatch: Streacom DB4 Fanless Chassis

[Reactie gewijzigd door Ducksy88 op 4 juni 2016 17:39]

Ik dacht wel dat je dat niet zocht, wou het wel eens laten zien.

Idd een beauty.

Alhoewel ik vragen heb bij het koelen van een grafische kaart als je die erin zou steken.
Het ziet er niet naar uit dat hij passief te koelen is, wat mij tegenwoordig vrij onmogelijk lijkt (onder load toch)
Zou er enige airflow aanwezig zijn in die kast?
Want voor zover ik kan zien zitten er alleen een paar gaten in de bodem en dat is waarschijnlijk niet voldoende.
videokaart zal idd lastig zijn want er is niet 1 fan mount. Zo ver heb gelezen is het echt een 100% passief kastje; incl de propriatary psu
En gaten in maken om airflow te creëren lijkt mij zonde ;)
Nu nog met groen licht er in en je hebt een Borg Cube. ;)
Heb je de node 202 van Fractal design al eens gezien? Ben persoonlijk van plan om die te gebruiken in mijn volgende build :P Ziet er stijlvol uit, maar valt niet al te hard op.
Ja, die heb ik ook gezien maar valt voor mij af omdat ik geen platte kast wil. Dan denkt iedereen weer dat het een of ander onderdeel is van m'n audio-setup.

Persoonlijk zoek ik een kast die niet opvalt maar waarvan mensen wel vragen: "Wat is dat kastje naast je TV eigenlijk?"
Ook wel een nette behuizing inderdaad. Ben persoonlijk ook geen fan van plat trouwens, maar het scheelt dat deze ook rechtop kan staan.

Overigens ontgaat mij waarom mijn post hierboven -1 is gemod? :? Schiet mijn reactie fans van glazen behuizingen met kleurrijke ledjes in het verkeerde keelgat ofzo? Ik heb niks tegen dit soort behuizingen en kan me de aantrekkingskracht ervan ook wel voorstellen hoor, maar er komt een moment dat je PC niet meer in je man-cave slaapkamer staat, maar in de woonkamer, of in een thuiskantoor o.i.d... Dan wil je gewoon een kast met een serieuzere, neutrale uitstraling hebben.
Geen vierkante dozen qua uiterlijk: mooi.
Meer rond: mooi.
Meer modulair: mooi.

Maar waarom nog steeds maar 1 zo een enorm grote voeding mogelijk? Wanneer maken de fabrikanten van kasten nou eens kleinere voedingen danwel een kast waar je er 2 kan plaatsen? En dan ook verwisselen terwijl de PC aanstaat liefst. Het is notabene 2016 en zit nog steeds naar zo en enorm lelijk groot ding aan te kijken!
Geen idee of je ooit een voeding van binnen hebt gezien, maar die dingen zitten behoorlijk vol, 1000 watt modellen zijn soms nog wel eens langer dan de gewone ATX voeding omdat er geen plek meer was. Wat het meeste in beslag neemt zijn de heatsinks voor de transistors en de primaire en secundaire caps. Maar je moet ook niet vergeten dat er nog open ruimte nodig is voor de airflow aangezien voedingen heet worden (en behoorlijk heet)

Daarnaast is ATX een standaard formaat die wordt beslist door een commissie en we weten allemaal hoe lang het duurt voordat een oude standaard is vervangen door een nieuwe.... (zelfs de ATX standaard duurt jaren voordat ze veranderen, een voorbeeld is de verwijdering van de -5 volt lijnen die sinds de jaren 90 niet meer gebruikt worden maar pas in 2003 verdwenen in de ATX standaard)

Dus ja, het enige alternatief zijn langwerpige voedingen, maar daar zit ook niemand op te wachten. Als voedingen volledig aangepast moeten worden zal er voor moederborden ook een hele nieuwe standaard moeten komen en hele schema's zouden veranderd moeten worden waardoor de hele ATX standaard verdwijnt.

Dus nee, dat gaat niet zo makkelijk :) Dat zou zoiets zijn als van X86 naar ARM gaan bij CPU's
Ik weet dat ze vol zitten en heb genoeg HP voedingen van b.v. 750W in bezit die toch echt stukken kleiner zijn dan normale op-de-hoek-vd-straat voedingen. Weliswaar wel langer: prima wat mij betreft. Net er 1 uitgerukt om te vergelijken qua grootte en stukken lager.
En worden inderdaad enorm warm!
Rustig terug gestoken terwijl de PC aanstond en die rekende dus rustig door, het oranje alarm aan de voorkant is ook weer uit :)

Ik rant meer omdat ik een kast wil waar ik 2 standaard ATX voedingen in kan plaatsen EN kan verwisselen zonder uit te zetten. Is er niet, althans, ik vind ze niet.

Genoeg mensen met 3D software (renderen) die dat als eis stellen toch? Of stel je voor dat je na uuuuuren gamen diep in een dungeon zit voor dat ene glimmende zwaardje en voeding begint te roken en afscheid neemt? Als dat geen eis is, neem ik ze niet serieus iig.
Dan maar een nog grotere kast waar 2 1000W in kunnen met een adapter maar ik wil ze verwisselen terwijl de PC aan staat!
Jij wilt dit hebben voor je niche eis.
http://www.anandtech.com/...ith-redundancy-capability

1 ATX voeding met 2 redundant uitgevoerd voeding erin.

En je verhaal over redundant zijn met de voeding slaat nergens op. Dat kan met ieder onderdeel in de PC gebeuren.
Zo iets als wat FSP onlangs heeft announced?
http://www.anandtech.com/...ith-redundancy-capability
Persoonlijk heb ik gewoon een platinum voeding met 10 jaar garantie..
bestaat wel, alleen daar betaal je ook voor.
en een server voiding van hp eist een keiharde airflow. en dat wil je neem ik aan ook niet
Ik denk dat je je gewoon in een erg niche segment begeeft met jouw eisenset.

1000W is voor de meeste consumenten al ver overkill, en twee PSU's al helemaal. En dan ook nog hot-swappable? Dat is misschien interessant voor 0.1% van de markt.

Gamers in ieder geval niet. Als je voeding begint te roken, dan heb je een serieus probleem, en dan kan "dat ene zwaardje" wel even wachten lijkt me.
En dan nog, hoeveel mensen hier hebben een goede voeding binnen drie jaar laten roken? En dan niet de budgetmerken of series maar bijvoorbeeld een corsair ax serie?
hier een standard ATX voiding, zelfde format maar dan hot swap

https://www.alternate.nl/...duct/1157201?tk=7&lk=9530


@Jeroenneman, nee niet 0,1%
bijna alle servers hebben dit standard.
veel workstations beschikken ook over deze techniek.
het hotswap heft natuurlijk ook te maken met het feit dat je je render werk niet zomaar kwijt bent, waneer een voeiding crashed
0.1% van de consumenten.

Ik dacht dat dat duidelijk was uit de rest, maar ik snap de verwarring. Servers hebben dit inderdaad wel, maar ik ken bijzonder weinig consument met zo'n soort server in huis.

(En welke gamer heeft er een server staan?)
ik weet ik weet, ik ben uniek :)
ik hoor bij die 0,1%

maar je hebt wel gelijk
Supermicro : http://www.servethehome.c...027AX-TRF-Hotswap-PSU.png

Zijn handig en werken ook, maar meestal wil je al lang van de server af tegen dat de voeding het begeeft... voor desktops is dat niet anders.
Er zijn al zoveel jaar redundante voedingen, vooral in de professionele/server markt aangezien dat de enige markt is die er de extra kosten voor over heeft, ook in ATX formaat (meestal wel wat dieper dus alleen voor de wat grotere kasten.
Verder weet ik niet of je ooit hebt gekeken naar een voeding, ding is niet zo groot omdat de fabrikant dat wel lachen vind ;) De kwaliteitsvoedingen zitten gewoon vol, soms te vol waardoor de behuizing (zoals bij de redundante modellen) dieper wordt gemaakt, weinig ruimte te besparen op iets wat al zo klein mogelijk is zonder in te leveren.
ooh fabrikanten doen dat al jaren , maken kleine platte voedingen die hot swap zijn alleen worden die in servers gebruikt :P
En ik vind de ontwerpen vrij robuust ogen. Ondanks de mogelijkheden van nieuwe technieken van krommingen vind ik de kasten nog steeds hoekig en lomp er uit zien.
Phanteks heeft een kast waar je 2 pc's in 1 kast kan stoppen. En ook een "voeding" splitter.
Word ik te oud voor dit soort ontwerpen?
Qua uiterlijk het ene gedrocht na het andere. De gedachte achter en de functionaliteiten van de kasten vind ik vaak erg innovatief.
Maar hoe het eruit ziet...
Geef mij maar een stijlvolle rechthoekige doos...
Ik zit in dezelfde boot, blijkbaar, als ik naar de InWin D frame kijk dan denk ik toch niet van "Goh, da's nu eens een leuk, understated design"
Grappig, ik vond de meeste kasten niet mooi maar de D Frame wel een bijzondere look hebben. Ik denk spectaculair in een verduisterde kamer.
Ja, bijzonder is het wel :D
Lol, heb ik ook. Voor mij is een computer kast functioneel. Het moet praktisch, stil, zo klein mogelijk en goedkoop mogelijk zijn. Dat omdat het toch zover mogelijk, uit het zicht, weggestopt moet worden want wat je ook doet, echt mooi wordt het nooit. In ieder geval niet mooi als in je-vrouw-staat-te-juichen-dat-je-het-in-de-woonkamer-wilt-zetten-mooi, :P

nou ja, ieder zijn eigen smaak zullen we maar zeggen.
Nou mag best wel mooi hoor, maar functioneel slim heeft ook wat. Be Quiet haar modulaire kast vind ik prijzenswaardig. Zolang je de handen niet meer openhaalt aan scherpe kanten en het allemaal netjes in elkaar klikt en makkelijk is sta ik te juichen :).

Slimme constructies zijn mooi van zichzelf :).
Juist omdat iedereen een kaal blok aluminium wilt is het fijn om eens wat variatie te zien.

Ik ben twee keer op een LAN party geweest, één keer in ~2004 en één keer in ~2014. Ik moet zeggen dat er in ongeveer 10 jaar veel is veranderd. Waar je in 2004 nog veel hobbyisten zag met de gekste custom casemods, of mensen die gewoon een uniek model hadden gekocht, zag ik twee jaar geleden vooral veel saaie zwarte en aluminium dozen. Best jammer hoe individualiteit plaats moet maken voor een smaak die blijkbaar uniform is.
Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Maar de ze ontwerpen zijn wel heel "Cheap Cheap, beautiful no?". Met wat eigen creativiteit en handigheid kom je heel ver, daar heb je echt geen "plasticfantastic" uit China voor nodig.

Ga zelf eens aan de slijp met de flex, en een paar ledjes :). En kasten kunnen en mooie ronde hoeken hebben en functioneel zijn.
Tegenwoordig gaan we blijkbaar voor de "swagger", ook in kast-design.
Ik vind die ronde kasten ook niks, lijkt me ook zoveel ruimteverspilling.
Er zijn geen ronde kasten, het zijn nog steeds rechthoekige dozen, maar dan met de hoeken wat afgerond. Ik vind ze stuk voor stuk lelijk ook.
Je bent niet de enige. Bij de kast van Lian Li schrok ik zelfs. Van thermaltake en bitfenix had ik de "gamer" designs wel enigzins verwacht maar lian li ken ik toch echt van de tijdloze strakke kasten.

De strakke kasten zullen misschien wel niet zon breed publiek trekken. Ik houd het iig nog mooi bij mijn cooltek w2.
Ja geef mij maar een kleinere Aluminium kast waar ook grotere grafische kaarten in passen.

Waarom willen mensen zulke bakbeeste als computer, in mijn kleine kast (Raijintek Styx Window) passen gewoon 2 grote grafische kaarten.

En 5x 2.5"HDD of SSD, en of 3x 3.5"HDD en een grote CPU koeler, en ga maar zo door.

Alleen moet je niet een voeding er in doen die dieper (langer) is dan 140mm, ander kan je problemen krijgen met je grafische kaart(en).

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 3 juni 2016 21:50]

Awel, hoe kan ik er anders drie 480 rads in kwijt en 26 fans?
Waarom, je hebt helemaal niet drie 480mm radiators nodig met 26 fans, je hebt zo veel alleen maar omdat je het leuk vind niet omdat je het nodig heb.

Een redelijke 240mm radiator is genoeg voor een CPU en dan nog als je dat wil 2x 120mm radiators als je twee grafische kaarten wil koelen.
Uiteraard. Draaide eerst met een 360 rad en een 140 rad met twee gtx580s, dat was ook al meer dan genoeg. Met de huidige tdp van de grakas zou een 240 rad al lukken.
Ok, ja heb een Raijintek Triton 240mm AIO radiator in mijn Raijintek Styx Window, en mijn temps komen niet boven 57c als ik +/- 30 minuten Prime95 draai (In-place large FFT s), in een kamer die 22.4c is.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 19 juni 2016 22:35]

Modulaire van Be Quiet vond ik wel wat, en de eerste van BitFenix ook wel. maar de rest.. moet ik je gelijk in geven. Man het lijken wel Opel Corsas met 26inch YOYOYO BIATCH SPINNER Velgen.
geef mij maar een goede large tower kast zoals de thermaltake armor serie

deze zijn mooir ruim en hebben goede koeling en zijn zelfs waterkoeling ready.

snap niet wat er zoo goed is aan al die vreemde vormen.
Ik vind de designs niet zo erg. Natuurlijk vind ik niet alles mooi, maar er valt tegenwoordig tenmiste wat te kiezen, en er is altijd wel een kast in jouw smaak te vinden.

Maar naar mijn idee zijn ze gewoon 20 jaar te laat. De tijd dat we die grote ATX-kasten volhingen met drives en uitbreidingskaarten is voorbij. Dus leuk, al die creatieve kasten met al dat glas, maar je zit gewoon tegen een grote leegte aan te kijken.

En bij de kleine kasten voor mITX-bordjes, die de komende jaren steeds meer verkocht gaan worden, zie je die creativiteit nog niet. Gaan ze daar ook mee wachten tot het te laat is?
Lol exact mijn gedachte. Vindt het allemaal maar niets.
En laat ik nu net de oude kasten uit de AT tijd mooi vinden. Gewoon een platte desktop met MHz display erin.
Ik moet zelf zeggen dat ik die In Win H-Frame erg vet vind! En BitFenix maakt blijkbaar de kasten ook wat mooier.
Ik mis de phanteks kasten. Zatten altijd NL ontwerpers achter. Ze gaan nu ook meer richting eigen watercooling producten. Hoop toch dat jullie ze nog wat aandacht gaan schenken.

Vooral de Ehtoo Elite heeft mijn aandacht als wellicht vervanger voor me Primo. Heeft wat meer plek voor rads + direct rgb in te stellen/tempered glas (waar veel fabrikanten heen gaan) +mogelijkheid tot 2e mini systeem erin te zetten.

[Reactie gewijzigd door William/Ax3 op 3 juni 2016 21:14]

Fractal waar ben je :|
Ik zie nog steeds rechthoekige dozen. Beetje afgerond of met tierelantijntjes maar geen echt leuk design dat ik in mijn woonkamer zou willen zetten. Ik zou graag meer design zien die de kant op gaat van de MacPro.
De meest interessantste case van In-Win staat er niet bij, dat was de budgetkast van 89 euro die gewoon tempered glas en al had. Jammer dat ze deze er niet bij hebben gezet
Is daar laatst niet al een review van geweest? De In Win 303 uit m'n hoofd?

reviews: In Win 303: verjaardagsfeestje in glas en metaal

[Reactie gewijzigd door wardjj op 3 juni 2016 21:59]

Dat is ook een interessante kast. Maar ze hebben een nieuwe aangekondigt
De EVGA vindt ik op zich wel een leuk idee, de kast kan nog wel wat mooier gemaakt worden, die In Win is wel mooi maar zal wel weer een vermogen kosten.
Ik vindt die van EVGA ook heel mooi en heeft ook een stoer uiterlijk, jammer dat net zoals de meeste behuizingen er hier ook geen 5,25" externe bay op zit, ik vraag me af waarom bedrijven dit verwaarlozen want er zijn heel veel mensen die een 5,25" ext. bay gebruiken.
ik ben juist blij als ze bij bepaalde high end kasten die dingen weg laten,
wie gebruikt ze nog ?
DVD doen de meeste extern.
Er zijn anders meer dan genoeg mensen, waaronder mezelf, die nog steeds 5,25" externe bays gebruiken, ik vindt het daarom ook jammer dat ze bij de meeste nieuwe kasten ook weggelaten worden.
ik gebruik nu ook nog interne dvd-drive maar gebruik hem bijna nooit dus mij maakt het niet zoveel uit dat er geen bay in de kast zit haal ik wel een externe erbij of sluit tijdelijk mijn interne aan als ik hem nodig heb

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Elektrisch rijden

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True