Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Redactie Tweakers

Laptop Best Buy Guide

Juni 2016

Gamelaptop - Specificaties en prijzen

Categorie Laptops
Merk Medion
Serie Erazer
Uitvoering Medion Erazer X7841 (30020023)
Afbeeldingen
Aantal aanbieders 7 winkels
Eerste prijsvermelding Donderdag 14 januari 2016
Cpu/soc Intel Core i7-6700HQ
Cpu-architectuur Intel Skylake
Klokfrequentie 2,6GHz
Maximale turboklokfrequentie 3,5GHz
Geheugengrootte 8GB
Geheugentype Ddr4 (sodimm)
Opslagtype Solid state disk
Opslagcapaciteit 128GB
Tweede opslagtype 5400rpm hdd
Tweede opslagcapaciteit 500GB
Totale opslagcapaciteit 628GB
Aantal hdd 1x
Aantal ssd 1x
Schermdiagonaal 17,3"
Resolutie 1920x1080
Beeldverhouding 16:9
Backlight Edge-lit
Videochip GeForce GTX 970M
Video uit 2x displayport, hdmi
Verbinding (usb/fw) 3x USB 3.0
Verbinding (ethernet) Ethernet 1Gbit/s
Verbinding (wlan) 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n
5GHz-ondersteuning Ja
Multitouch-touchpad Ja
Numeriek toetsenblok Ja
Laptop-extra's Cardreader, webcam
Besturingssysteem Windows 10 Home
Kleuren Zwart
Toetsenbordindeling Qwerty
Taal US internationaal
Fabrieksgarantie 2 jaar carry in

Reacties (126)

Wijzig sortering
En toch word er weer een lenovo aangeraden in de BBG, mensen hebben toch een kort geheugen....
En ja, ik ken de argumenten dat de meeste malware te verwijderen is en dat je veel hardware voor de prijs krijgt. Maar als iedereen op deze manier blijft redeneren, kunnen grote bedrijven blijven doen wat ze willen!
Als men verandering wil is de enige optie met je portefeuille stemmen, door de producten van zo een bedrijven niet meer te kopen.
En zoals ik vorige BBG reeds aanhaalde (en dit geldt voor zowel Medion als Lenovo, aangezien de garantiedienst identiek is), mijn ervaring met de garantiedienst is dramatisch.

3 maanden wachttijd voor een herstelling is geen uitzondering. (Gemiddelde wachttijd van de laatste paar herstellingen is toch zeker 2 maanden, de kortste hersteltijd die ik de laatste tijd gezien heb is 1,5 maand. Dat was gewoon een vervanging van een accessoire.)

Ik waardeer bedrijven naar hoe ze hun garantie afhandelen. Daarop laat een bedrijf zien hoezeer ze hun klanten echt graag hebben. Bij Lenovo krijgen ze hierop een dikke onvoldoende en daarom zou ik deze toestellen effectief nooit nooit nooit aanraden.
De guide wordt samengesteld op basis van input van de community in de samensteltopics bij de Laptop Aankoopadvies-sectie. Het is lastig af te gaan op opmerkingen over slechte ervaringen in de comments bij de artikelen, maar als je je ervaringen deelt in de samensteltopics kan er over gediscussieerd worden. Daarbij zou het helpen te verwijzen naar topics op fora waar meer mensen dergelijke ervaringen hebben.

[Reactie gewijzigd door Olaf op 1 juni 2016 12:04]

De Spyware perikelen zouden zelfs de redactie bekend moeten zijn?
Heb zelf ook dramatische ervaring met de service van medion. Slecht gebouwde koeling deed de tin smelten maar op vervangen mocht ik toch 6 maand wachten.
Ik verdeel al 10 jaar IBM/Lenovo en heb nog nooit een garantiegeval gehad. 1 keer een 2 ThinkPads die DOA waren dus die konden via de importeur geruild worden.
Ik heb geen kort geheugen: nooit meer Lenovo devices voor mij. Lezen dat de after sales service van Lenovo belabberd is is een extra argument tegen, maar dit wist ik zelf nog niet.

Ik heb zelf nu net geen 5 jaar een Clevo barebone van BTO (17cl37, juni 2011) in gebruik. Geweldig ding dat het nog altijd doet. Ook de service van BTO ben ik over te spreken (een keer nodig gehad). Al met al zou ik dezelfde barebone aan iedereen aanraden. Hetzelfde chassis is nog altijd in gebruik volgens mij. Het design is niet bepaald elegant, maar who cares als je een betrouwbare laptop in dienst neemt die nog steeds goed in een rugtas past.

Edit: ik vind het ook erg vreemd dat Tweakers nog steeds Lenovo producten aanraadt. Lenovo heeft nooit daadwerkelijk excuses gemaakt voor de spybloatware, noch dat is erkend dat Superfish een veiligheidsrisico voor de gebruiker oplevert. In september 2015 bleek dat het bedrijf met deze praktijken was doorgegaan. Lenovo ads, nieuws, producten: ik zou er niets meer mee te maken willen hebben. Teleurstellend om te zien dat Tweakers anders hierover denkt.

[Reactie gewijzigd door Arrahant op 1 juni 2016 10:02]

Dit wou ik dus net voorstellen. Als lezer van Tweakers artikelen vind ik het namelijk best wel vervelend dat ze nog uberhaupt zulke artikelen aanraden. De geloofwaardigheid van je teksten gaat er namelijk op achteruit als je gewoon zulke producten blijft aanraden.
Haha dat mag niet worden gezegd, mods gooien je op -1 :P
Hou toch op man. De BBG guide wordt gebaseerd en gevoed enkel door feedback uit de community. Als je zelf betere suggesties hebt doe dat dan vooral op het daarvoor bestemde forum in plaats van samenzweringstheorieën te spuien gefundeerd op kul.
Is dat zo?? Waarom stond de XFX Radeon R9 Fury Triple Dissipation er dan in?(reviews: Desktop Best Buy Guide - mei 2016) Begrijp me niet verkeerd de argumentatie van de tweakers crew is solide, maar er is geen enkele review van deze kaart van een gebruiker op de website te vinden.
Omdat de BBG wordt samengesteld op basis van input op het forum, niet op basis van review. Je kan hier zelf ook mee discussiëren.
Voorbeeld: [LBBG] Gamelaptop juni 2016

[Reactie gewijzigd door WouterL op 8 juni 2016 12:08]

Puur functioneel gezien voor mailen, films, muziek, tekst tikken is budget een Chromebook. Veel goedkoper dan de prijzen deze Best buy. Die zijn het bijna dubbele.

Tweakers maakt zich er wel erg gemakkelijk vanaf met alleen een kanttekening in het artikel over Chromebook zonder zich er verder in te verdiepen.

In de US worden inmiddels al meer Chromebooks verkocht dan MacBooks.
En binnenkort werken alle Android apps native op een Chromebook met de komst van de Google Play Store. Dan gaat het echt hard.

Hoogste tijd voor wat meer liefde van tweakers voor serieuzer aandacht voor de Chromebooks!
Dan moet het een aparte categorie worden, zoals ook al in het artikel vermeldt wordt. Als ik op zoek ben naar een budget laptop vallen Chromebooks direct af door de beperkte functionaliteit en het bestuingssysteem. Prima dat ze populair zijn, maar het is wel gewoon een andere categorie apparaat, dus laat dat dan ook zien in de categorie waarin ze bekeken worden.
Onzin. Kijk functioneel: mailen, browsen, muziek, video kijken, eenvoudig gamen: het kan allemaal perfect op een Chromebook. En razendsnel in alles, dus beter als de gemiddelde andere budget laptops die hier worden aangeraden

Een Chromebook IS de categorie budgetlaptop bij uitstek. Onzin om hier weer een andere categorie voor te hoeven bedenken. Stop eens met dat eeuwige hokjesdenken.

Voor een krap budget is een Chromebook ideaal, want ook alle andere software krijg je er helemaal gratis en legaal bij. Dat is pas budget denken.

[Reactie gewijzigd door Cr0N op 1 juni 2016 16:52]

Een Chromebook is wel een aparte categorie. Er zit niet standaard een x86 / amd64 processor in, en draait daarmee geen standaard besturingssysteem noch software.

Voor mezelf maakt het OS bar weinig, zowel op Apple's als op WIndows laptops installeer ik direct Linux. Een afwijkende architectuur is dan wel weer vervelend aangezien je daarmee beperkt wordt in de software die je kunt draaien. En dat geldt nog sterker voor niet technisch onderlegde personen om mij heen die interesse in een budget-laptop hebben. Elk van hen gebruikt MS Office en wil dat ook blijven gebruiken. Daarbij komen diverse andere applicaties zoals Skype of software benodigd om boeken op de e-reader te zetten. Allemaal zaken die men wel verwacht van een budget laptop.

Een Chromebook heeft zeker een use case, maar je kunt het gewoon niet 1-op-1 vergelijken met een budget laptop. Het moet een bewuste keuze zijn om in plaats van een Windows laptop een Chromebook te kiezen. Eigenlijk net zo goed als dat het een bewuste keuze moet/zal zijn om een Macbook te kopen in plaats van een Windows laptop.
Je vergelijking loopt mank. Met een Chromebook kun je functioneel precies hetzelfde als met een andere laptop: browsen, muziek, video's, tekstverwerken, chatten, etc. Alleen heten de programma's anders. De snelheid en het gebruiksgemak zijn erg goed in vergelijking met andere budget laptops.

Wanneer je toch roept van MS Office of Skype dan heb je het niet begrepen. Wanneer Android over een paar maanden native draait op de Chromebooks valt dit onderscheid ook volledig weg. Dan heb je MS Office, Skype, etc ook op de Chromebook beschikbaar.

Verwachting is dat de Chromebook de grote Windows laptop killer gaat worden.
Los van of ik jouw verwachting deel; de situatie over een paar maanden is niet de situatie van nu. Op dit moment is het niet reëel om Chromebooks als kandidaten in de categorie budget-laptop op Tweakers.net te beschouwen. Als het dat over een paar maanden wel is wordt daar misschien wel gehoor aan gegeven. Zelfs dan betwijfel ik of het wel in de huidige categorie "budget-laptop" valt. Chromebooks zijn een stapje goedkoper dan wat hier als budget beschouwd wordt. Daarmee vraagt het om een nieuwe categorie, ofwel een nieuw ingevoegde categorie Chromebooks (of ultra-budget laptops if you will), ofwel een hernoeming van de huidige categorie naar Semi-budget laptops.

Binnen de budget-laptops zit nog altijd een processor die rondjes fiets om de ARM-processors of Intel Atoms die in Chromebooks gebruikt worden. Dat heb je niet voor alle toepassingen nodig, maar voor diverse toepassingen heeft dat zeker wel een meerwaarde. En dus is het een andere categorie.

En dan last but not least, ik ken verscheidene mensen die wél een budget-laptop willen maar niét alles in "the cloud" willen en/of die een gezonde portie scepsis tegenover de alwetendheid van Google hebben. Ook voor hen is een Chromebook geen kandidaat. Hoe je het ook wendt of keert, ze zijn niet een 1-op-1 vervanging voor, bijvoorbeeld, de Lenovo G50-80. Of je als potentiële klant van ofwel de Lenovo G50-80 ofwel een willekeurige Chromebook met beide even goed uit te voeten kunt verschilt van persoon tot persoon.

Volgens jouw redenatie zou je ook tablets in de categorie "Budget-laptop" kunnen opnemen. Je kunt er per slot van rekening op mailen, browsen, muziek, video kijken, eenvoudig gamen. Toch zijn ook tablets een andere categorie dan budget laptops, aangezien ook die niet een drop-in replacement voor een laptop zijn, al overlappen hun toepassingsgebieden wel voor een deel.
Chromebooks zijn een stapje goedkoper dan wat hier als budget beschouwd wordt. Daarmee vraagt het om een nieuwe categorie, ofwel een nieuw ingevoegde categorie Chromebooks (of ultra-budget laptops if you will), ofwel een hernoeming van de huidige categorie naar Semi-budget laptops.
Op het moment zijn de BBG scenario's afgestemd op een maximaal budget en wordt er getoetst op het beoogde doeleinde:
Gaming laptop --> 1500, getoetst op mogelijkheid om te gamen (daarom wordt het gebrekkige touchpad op de medion niet keihard afgerekend, gamers sluiten toch vaak een externe muis aan).

In de quote draag je aan dat de Chromebook een lager budget heeft en daardoor in een andere categorie moet vallen. Dit zou dan volledig afwijken van hoe de BBG scenario's nu zijn ingericht. Van mij part mogen Chromebooks prima in het budget segment.
Binnen de budget-laptops zit nog altijd een processor die rondjes fiets om de ARM-processors of Intel Atoms die in Chromebooks gebruikt worden. Dat heb je niet voor alle toepassingen nodig, maar voor diverse toepassingen heeft dat zeker wel een meerwaarde. En dus is het een andere categorie.
Hoe vaker ik dit lees, hoe minder ik ervan begrijp. Andere laptops hebben een processor die in specifieke gevallen meerwaarde bieden, en daarom horen Chromebooks in een andere categorie?
En dan last but not least, ik ken verscheidene mensen die wél een budget-laptop willen maar niét alles in "the cloud" willen en/of die een gezonde portie scepsis tegenover de alwetendheid van Google hebben. Ook voor hen is een Chromebook geen kandidaat. Hoe je het ook wendt of keert, ze zijn niet een 1-op-1 vervanging voor, bijvoorbeeld, de Lenovo G50-80. Of je als potentiële klant van ofwel de Lenovo G50-80 ofwel een willekeurige Chromebook met beide even goed uit te voeten kunt verschilt van persoon tot persoon.
Los van het feit dat Windows 10 ook nogal wat te wensen over laat qua privacy:
Het feit dat de ene laptop wat geschikter is voor de ene persoon dan de andere zal altijd blijven. Ik zit dit niet echt als een reden om Chromebooks te diskwalificeren uit de budget-categorie. Het is aan de lezer zelf om hierin onderscheid te maken.
Volgens jouw redenatie zou je ook tablets in de categorie "Budget-laptop" kunnen opnemen. Je kunt er per slot van rekening op mailen, browsen, muziek, video kijken, eenvoudig gamen. Toch zijn ook tablets een andere categorie dan budget laptops, aangezien ook die niet een drop-in replacement voor een laptop zijn, al overlappen hun toepassingsgebieden wel voor een deel.
Dat kan, laten we dan ook gelijk 'papier en pen' opnemen in de budget categorie, daarmee kan je ook communiceren en documenteren. Als je het abstract genoeg maakt past alles in deze categorie, maar wij weten natuurlijk allebei dat een tablet niet dezelfde [hardware-matige] functionaliteit heeft wegens het ontbreken van het toetsenbord.
Je gamed niet op een Chromebook! Het punt is al eerder aangehaald, maar toch. Leuk dat al die kleine touch spelletjes straks native ondersteund worden, maar dat is niet waar nu naar gekeken wordt. Andere BBG, andere vereisten.
Het gaat hier over budgetlaptop niet game laptops. Op een Chromebook kun je prima Android games hebben.
Het zou leuk zijn als de best-buy-guide ook wat ultrabooks mee zou nemen.
Dus leuke 13" laptopjes. Voor mijn volgende opleiding wil ik er graag zo een omdat ik veel zal reizen, maar uit de best-buy-guides word ik niet veel slimmer.
Hier was ik inderdaad ook naar op zoek! Een leuke 13" met een lange accuduur, spijtig dat er geen dergelijke rubriek is opgenomen in de BBG.
http://store.hp.com/Nethe...x?p=c-hybrid-convertibles

tablet / laptop systemen zijn super fijn voor werk / school en veel reizen.
Wat zijn die Spectre X360 laptopjes vet zeg. Ik denk dat ik mijn keuze heb gemaakt, thanks!

(Maar eerst de nieuwe macbook pro afwachten :) )
Want? Ik gebruik hem toch echt de hele. En het lijkt te werken
ik hoopte dat er iets voor schoolgaande kinderen in zou zitten.
13 inch uitvoering met SSD en lekker licht.
Kon mooi voor de zomervakantie :-)
Precies. Ik heb met dat genre hier in huis meer ervaring dan me lief is (flink gezin tieners), en mis de aandacht voor zulke systemen.
Hier in huis zijn langs gekomen: Asus Eee (10 en 12 inch), Asus chromebook, Peaq (tablet-notebook), HP Probook, HP Elitebook (refurb) en Thinkpad X (refurb).
Mijn ervaringen kan ik wel delen: Peaq heeft de meeste specs voor je geld, maar tablet-notebooks blijken te kwetsbaar door de glasplaat die helemaal tot aan de rand doorloopt.
Asus Eee is verrassend goed - als snelheid geen eis is, maar dat moet lukken volgens mij.
Asus chromebook: Veel scholen hebben hun IT in een Google Docs omgeving geregeld. Als dat zo is, is een chromebook voor schooltaken de beste keuze.
De Probook is te oud om er veel zinnigs over te zeggen, behalve dan dát ie oud wordt: Veel steviger gebouwd dan bovenstaande.
Elitebook en Thinkpad X zijn te dure apparaten om zomaar mee naar school te geven. Vandaar de refurbs. Maar ze zijn wel steengoed: onverwoestbaar gebouwd, goede, vervangbare batterij, prima te upgraden geheugen, schijf en WiFi, alle poorten die je kunt wensen, goed verkrijgbare onderdelen als er eens iets te repareren valt. Twee aandachtspunten: oudere exemplaren ondersteunen geen Win 10 (WiFi drivers, dat soort zaken). En het beeldscherm is vaak niet geweldig. TN, lage resolutie. Er bestaat vrijwel altijd een upgrade-variant van zo'n scherm. Probeer die te scoren.
Chromebooks vond ik helaas vreselijk traag (toshiba chromebook nieuwste)
Daar had ik ook wel een beetje op gehoopt. Ik ben al wat aan het kijken voor mijn dochter. Ik heb zelf een 14'' laptop en dat formaat is ideaal om mee te nemen naar school of werk, dus een keer een BBG voor kleine laptops (zeg van 10 tot 14'') zou me wel wat lijken.
Ik zie eigenlijk weinig voordeel in een full HD scherm. Windows schaalt verschrikkelijk slecht en het vreet alleen maar aan je batterij. Ik adviseer altijd 1366*768, prima resolutie voor een laptop.
Help - red de wereld van dit soort adviezen, er is niets prima aan 1366*768, al helemaal niet op laptops van 13" en meer want je kijkt letterlijk op een pixelvijver! FHD is echt wel het strikte minimum, ook voor een budget laptop: heel wat prettiger werken.
Ik neem aan dat je aan het trollen bent? Wel eens programmas open gezet in full hd naast 1366?
Nee? Denk je echt dat een huis-tuin-en-keuken gebruiker dat gaat zien?
Die janken alleen maar over korte batterijduur. Heb je full-hd? Open device manager is om te zien wat ik bedoel.
Dit is echt de domste opmerking die ik in al mijn jaren op tweakers heb gezien.
Ik sluit me aan bij jou, SBTweaker!

Dat tweakers zich steeds meer als een 'tech site' voor jan en alleman profileert (niet explicit, weliswaar, maar op te maken uit de artikelen, de schrijfwijze, de pricewatch, de reviews, etc.) weerspiegelt zich in de reacties: onzinreacties zijn veel vaker terug te vinden in de reacties dan pakweg 10 jaar geleden
Ja, het is alleen wel waar.

Edit: ik zie dat de schaling van W10 wel op te lossen is.
http://lifehacker.com/fix...h-this-utility-1734246822

[Reactie gewijzigd door Dza op 2 juni 2016 19:45]

Dus jij kijkt ook liever films in 1366 dan in 4k of is dan ineens de situatie anders?
Ik kijk een film op m'n tv. HDMI output ofzo.
en op je televisie prefereer je 1366 boven full hd?
Nee ik prefeer 40 inch boven 15. Dus omdat jij vaak films kijkt vind je full HD belangrijk, logisch. Maar bedenk dat veel laptops voor werk/studeren wordt gebruikt, daar heb je meer belang aan portabiliteit, en dus een langere batterijduur. Daarnaast heeft het qua kostenplaatje ook voordeel om voor 1366 te kiezen.
Ik denk dat ik hier beter niet op in kan gaan naar mijn idee heb je geen idee wat resolutie inhoud.
Leg toch maar wel uit dan. Ik ben benieuwd.
Goeie uitgebreidde reviews! Tweakers maakt daar duidelijk een keuze in maar alsnog vind ik het wel jammer dat zoals hier boven al aan gehaald is, chromebooks onderbelicht zijn maar ik mis eigenlijk ook nog een topic wat zich op de zakelijke gebruiker richt
Eigenlijk zou dit item gewoon de beste Windows-laptop moeten zijn, want alles wat niet Windows is wordt stelselmatig genegeerd. Of de categorieën worden zo afgestemd dat er alleen maar Windows-laptops uit KUNNEN komen.

Niet dat ik een hekel heb aan Windows of Windows-laptops, maar er is meer in de wereld wat door grote groepen mensen gebruikt wordt, zoals Chromebooks en MacBooks. Laptops die in veel situaties een betere keuze zijn dan Windows.
Ik ben blij dat Macbooks hier niet worden aangeraden; veelal verouderde hardware voor een flinke meerprijs. Plus dat het Mac ecosysteem niet veel verschillende laptop modellen kent... Zou de leek moeite hebben met het vinden van de juiste Macbook? De markt in Windows laptops bevat "iets" meer modellen om uit te kiezen! :)

Ik denk dat een separate Mac bbg best een saaie bedoening zal zijn in de praktijk. Een jaarlijkse roundup is voldoende.
Daar heb ik ook geen probleem mee, maar noem het beestje dan bij de naam en behandel alleen Windows-laptops.

Ik ken veel situaties waarin MacBooks of Chromebooks namelijk wel een easy best-buy (of zelfs een defacto standaard) zijn.
Misschien dan ook meteen die situaties benoemen? Ik ken nl geen enkele MacBook specifieke situatie waar ze een bestbuy-gehalte hebben.
Macbooks zijn echt wel pareltjes (te duur in vele hun ogen) die echt jaren meegaan. Na 7 a 8j presteren ze nog altijd zeer goed, iets wat ik van mijn pc laptops niet kon zeggen. Maar ik game niet :) Voor mij geen andere laptops meer dan mbp's. Enkel al voor de degelijkheid van de case.
De Macbook-owners in mijn vriendenkring (ook geen gamers) klagen allemaal evenveel over hun trage Macbook (4-5j oud). Net zoveel als de vrienden met (vnl werkgebaseerde) laptops met Windows erop (in die laatste gevallen zit er ook bijna geen RAM in, eg 2GB, corporate policies en besparingen enzo). De vraag is dus wat is "zeer goed" :+.
Er moet wel een SSD inzitten, anders is het ook maar matig, dat klopt.
Dat. Bovendien is 'best buy' zoals gehanteerd wordt door Tweakers.net voor deze BBG's zo dat daar nooit de Macbook uit zal komen. Er wordt voornamelijk hardware gekeken. Een Macbook koop je voor de looks of het eco-systeem of/en omdat het aansluit bij je bestaande collectie Apple-hardware.

Eventuele technische redenen om voor een Macbook te gaan zijn briljante accuduur en laag gewicht (ze zouden sowieso alleen in de ultra-portable-categorie passen), maar die worden in de BBG ook niet echt zeer belangrijk bevonden over het algemeen.

Als je kijkt naar de processor, geheugen, scherm, dat soort dingen, dan zal een MBP nooit best value for money geven en dus niet als beste uit de BBG komen. Verre van.

Leuke apparaten, maar wel een specifieke doelgroep, en met name een rijke doelgroep. Je budgetmoet al boven de 1000 euro liggen, anders vallen ze sowieso af. En dat budget wordt in de BBG alleen besteedt aan de game laptops, maar daarvoor zul je bij Apple je budget nog wel moeten verdubbelen.
MacBooks hebben niet echt een meerprijs. Gelijkwaardige Windows-laptops zijn even duur of duurder. De enige manier om een goedkopere Windows-laptop te vinden, is als je accuduur, schermkwaliteit, bouwkwaliteit of een goed touchpad niet belangrijk vindt.

Bron: ikzelf die al een tijdlang op zoek is naar een laptop die niet heel duur is, lange accuduur heeft, stevig gebouwd is, en een goed scherm en toetsenbord heeft (waarbij ik expliciete voorkeur heb voor OS X).

[Reactie gewijzigd door MarcoC op 1 juni 2016 14:50]

Touchpad in mijn toshiba chromebookje is best goed. Lijkt op het ding in de Toshiba die hier besproken wordt.
Macbook touchpads hebben ook hun mechanische issues, klikken komen niet altijd lekker door als het ding wat ouder wordt.
Twee vinger tap voor de rechtermuisknop zal vast ook bij de medion werken.
Gewoon kijken op de Buyers Guide van Macrumors.com, sowieso zou ik een Mac alleen kopen als ie net nieuw is. De prijs blijft toch zolang de voorraad strekt het zelfde dus dan krijg je je beste bang-for-buck bij de aanschaf er van.
Omdat een Macbook nooit een BestBuy is :Y)

Nee, de macbook gaat het niet redden als gamelaptop, dus valt buiten deze categorieën. Dan moet je bij het bbg-forumgedeelte zijn.

Daarnaast, er zijn erg veel Windows laptops, en erg veel mensen die er een zoeken.

Apple heeft niet zo lomp veel verschillende, en je kunt prima advies vragen bij een Apple store? Daarnaast is bij Apple in principe duurder, beter, dus is het zoeken naar de beste binnen je budget niet zo'n probleem.

Daarnaast, voor mijn werk kan ik geen Apple gebruiken en voor games ook niet.
Dan blijft er eigenlijk geen categorie over, waarbinnen een macbook in de prijs-range valt.
Zo'n macbook zou leuk zijn voor surfen, filmpjes kijken en mails lezen, maar dan betaal je echt te veel.
Is maar hoe je het bekijkt (al heb ik ook geen macbook meer), maar er zijn nog categorien waar een macbook weldegelijk de bovenhand haalt. Multimedia laptop bv, bij ons op de hoge school (nu al 4j geleden, maar onlangs een voordracht gedaan het is nog steeds geldig) drukkers/ontwerp/website ontwerp zijn ongeveer 75-80% macbooks. Iedereen die het geld heeft (ouders of zichzelf) kiest voor mac.
Waarom? Omdat er veel bedrijven nog steeds mac hebben in onze sector én omdat je dan ook beide besturingssystemen hebt (gekraakte osx is pak moeilijker). De ontwerpers/drukkers draaien alles op mac, de website ontwerpers draaien veel (bv alles voor filmpjes) op mac maar natuurlijk de websites zelf draaien ze op bootcamp of parallels. Heb ook nooit verstaan waarom dat die mac verkiezen. Maar zelfs zij (beweren/)zeggen dat dit inderdaad dure laptops zijn, maar ze gaan lang mee, als er iets mis is, wordt het vaak rap gemaakt (kost wel iets), zijn er mooi/deftig uit als je op stage moet en het draait mac en windows...
Ik heb thuis nog steeds een iMac staan van een jaar of 5oud, maar mijn meer recente systemen zijn allemaal windows/linux. Waarom? Omdat ik een gamer ben... Maar zelfs in mijn vrije tijd als ik een folder/flyer/affiche ontwerp start ik regelmatig nog mijn iMac op.. zelfs al heb ik dezelfde programma's op mijn windows.

Waar ik naartoe wil: nooit mensen beoordelen voor hun keuze, de meeste hebben altijd wel een reden (of die goed is laat in ik het midden).
Maar je mag hopelijk wel de redenen beoordelen. Zoals je zelf al aangaf, eigenlijk is er geen enkele reden om in die specifieke situatie voor Mac te kiezen, maar beginnende (nog erg beinvloedbare) studenten kiezen ervoor omdat het zo lijkt te horen. En eenmaal in het ecosysteem is het ook logisch daar te blijven (iphone, icloud, ipad, ...).

Mijn ervaring met Mac/Win is dat ze overigens even lang meegaan (of in elk geval even snel "vertragen" tot ze quasi onbruikbaar worden :+ ).
Ik heb (naar mijn idee) nooit echt iemand beoordeeld vanwege hun keuze?

Afijn, Mac zal zeker de standaard zijn in de multimedia design wereld (professioneel). Dat is niet de categorie waarvoor die Tweakers bedoelt met "Multimedia laptop". (Games zijn overigens ook multimedia)

Daarnaast blijft mijn punt; bij een Mac is het kiezen voor de consument zelf een stuk eenvoudiger, er zijn maar 3 verschillende typen: Air, Macbook en Pro? Wellicht nog wat verschillen in scherm etc.
Maar die keuze kan men vrij makkelijk zelf maken, neem al het geld dat je er aan wilt besteden, en kies degene die net binnen dat budget past ;)
Als je een goed scherm wil, dan neem je een Retina, denk ik?

Bij Windows laptops, moet je eerst een hele kloof van verschillende merken overbruggen en worden ze in miljoenen modellen op verschillende plaatsen aangeboden. Daarom is het logisch om er een guide voor te maken.
Misschien omdat mensen die een Mac/Chromebook kopen hele andere wensen en behoeften hebben? Gamen kun je zoals al is aangegeven vergeten op een Macbook of chromebook dus voor die categorie vallen ze sowieso al af.

Mainstream zou kunnen maar dan praat je gelijk weer over specifieke doeleinden want niet iedereen kan een macbook of chromebook gebruiken voor zijn werk/school. Dus dan richt je je gelijk weer op een niche publiek, iets wat je niet wilt met een "best buy guide"

Hetzelfde verhaal geld voor budget, apple past sowieso niet in dit plaatje en ga je naar chromebooks kijken dan richt je je wederom op een beperkt publiek.

Mij lijkt een chromebook overigens ideaal hoor, echt niets tegen op die apparaten. Maar ik ken genoeg mensen die vanwege softwarebeperking beter uit de voeten kunnen met een windowd budget laptop puur om het feit dat zon beetje elk programma (office suites etc) er op draait.
Je bevestigt precies wat ik aangeef: de categorieën zijn zo ingesteld, dat iets anders dan een Windows-laptop hier nooit uit zal komen.
Gaming, budget en mainstream zijn behoorlijk standaard qua indeling. Niet zo vreemd dat daarom hier voor gekozen word. Veruit de meeste gebruikers vallen binnen deze categorie.

Tweakers zou het wel "beste Windows laptops" kunnen noemen maar als ze dan in de volgende best buy guide ineens ultrabooks en "ultraportables" mee gaan nemen vallen de chromebook en macbook weer buiten het plaatje omdat het geen windows laptops zijn en is het weer niet goed.

De Macbook en Chromebook kunnen in heel veel situaties aanraders zijn maar hier is dat nu eenmaal niet zo. Gelukkig zijn de best buy guides elke keer weer anders en maken ze de volgende keer misschien wel kans ;).
We hebben meerdere categorieën waarmee we per bbg-editie wat rouleren. Bij de vorige bbg in april kwam de categorie zakelijke laptops aan bod: reviews: Laptop Best Buy Guide - April 2016
Ik heb wat moeite met de budget laptop keuze: er zijn ook wat laptops voor dat budget met 128GB SSD, 4GB en 1366x768 resolutie:
http://tweakers.net/categ...zk3u0g28YZc4zmKKPI282-7z8

Nou is de vraag of personen met een beperkt budget liever meer opslagcapaciteit hebben dan hoge performance, dat blijf ik moeilijk vinden om te beoordelen.
Performance, in mijn ervaring. Ik kom zo veel mensen tegen met een 'budget-laptop' waar vervolgens niet meer dan 50 a 60 GB gebruikt is op de schijf. Met ene 128GB SSD kunnen ze prima uit de voeten. Ik heb dan ook al diverse oudere budget-laptops geupgrade door er een SSD in te zetten voor een paar tientjes. Mensen zijn lyrisch over de enorm toegenomen snelheid: ze hadden het apparaat al afgeschreven en dachten een nieuwe te moeten kopen. Met een SSD is die noodzaak totaal verdwenen.

Ik zou dan ook niemand meer een laptop zonder SSD als OS-schijf durven te verkopen.
Twee daarvan staan al alternatief genoemd en een aantal is slecht beschikbaar als je naar de shops en voorraden kijkt. Vergeet niet dat bij de gekozen Lenovo een ssd makkelijk in te bouwen is.
1366x768 resolutie, dat is toch wel erg ouderwets en bovendien onaangenaam/slecht voor de ogen, zeker op laptops van 15 inch en meer. Het zou verboden moeten worden dit soort dingen te verkopen.
Zeer mooie reviews weer. Vooral die budget-laptop sprak me wel aan, om gewoon een beetje werkstukken te maken voor school. Bij de Game-Laptop zou ik zelf eerder de barebone nemen waarschijnlijk.
Het grootste nadeel van de budget laptop is wel de resolutie. Tegenwoordig werkt het voor geen meter meer als het kleiner dan FHD is. De rest van de specs zijn wel in orde.
Ik heb zelf gekozen voor een 'exoot', een Peaq(Mediamarkt/Lenovo) laptop.
In ruil voor de onbekende naam heb je wel een solide, budgetlaptop met goede prestaties, en dus FHD, Wifi-AC, 1TB HDD en 6GB RAM, wat je voor die prijs niet veel ziet.
Nu niet meer beschikbaar, maar destijds 349,- voor betaald:
pricewatch: Peaq PNB C1015-I2N3

Opties als Medion van de Aldi beschikken daar vaak ook over.
Voor de budgetlaptop gewoon 29 euro meer betalen, dan heb je deze: pricewatch: HP 15-ac170nd

Full HD, Core i3 processor en een 128GB SSD.

Ik snap echt niet wat ze nu hebben aangeraden. Ze zitten altijd over die resolutie en trage harddisks te mekkeren, terwijl ze hem toch kiezen. Raarrr.
Dankjewel, dit is ook een goede oplossing idd. Maar waarschijnlijk ga ik toch voor een duurdere die ik dan over een jaar ook op hbo kan gebruiken. Maar miss wordt dit iets voor mn ouders ofzo :)
Volgens mij is de best buy momenteel even wachten op de nieuwe APU's en GPU's :Y)
De vraag is; hoe lang is 'even'? Zeker wat gpu's betreft. Alles wat nu op de Computex getoond wordt en ergens na de zomer uitkomt, heeft Maxwell-videokaarten. Laptops met gpu's op basis van Nvidia Pascal of AMD Polaris komen waarschijnlijk niet voor die tijd uit. Wellicht ergens aan het einde van dit jaar. Als je nu een laptop nodig hebt is wachten geen optie...
Is de Toshiba Satellite P50-C-17F echt de enige mainstream laptop? Ik ben op zoek naar een mainstreamer, maar heb liever wel meerdere keuzes.
Onder de review van de Toshiba staan twee alternatieven genoemd. Je kan ook het topic dat voorafging aan deze best buy guide doornemen: [LBBG] Mainstreamlaptop juni 2016

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Elektrische auto

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True