Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sim Kranenburg

Redacteur televisies

Philips 49PUS6561 Review

Android-tv voor de Ambilight-liefhebber

Conclusie

De Philips PUS6561 is een uhdtv met een strak uiterlijk, al zijn er voor de afwerking voornamelijk plastics gebruikt. De bezels zijn mooi smal, maar de kast is wel wat dikker dan bij de meeste andere televisies. Het geluid is zeer vergelijkbaar met dat van de meeste andere televisies: goed genoeg, maar niet indrukwekkend. De kleurweergave is in de fabriek niet zo goed afgesteld, maar is met een kalibratie bijna perfect te krijgen. De kleuren zien er zelfs onder grote kijkhoeken goed uit door het gebruik van een ips-paneel.

Het nadeel van het gebruikte beeldpaneel is een mindere zwartweertgave, waardoor het contrast slecht is, met een ansi-contrastverhouding van nog geen 1000:1. Gelukkig is deze televisie uitgerust met een driezijdig Ambilight-systeem, waardoor deze tekortkoming grotendeels gemaskeerd wordt. Er is in dit modeljaar een aantal audiostanden aan Ambilight toegevoegd, die vooral bedoeld lijken voor tijdens feestjes, omdat ze een mooie, maar wel erg drukke lichtshow opleveren. Ook als je niet van gekleurd licht achter je tv houdt, bewijst het systeem zijn nut door wit licht achter de tv op de muur te schijnen, waardoor zwart er op het scherm donkerder uitziet en het beeld dus contrastrijker lijkt.

De tv laat zich prettig bedienen dankzij de dubbelzijdige afstandsbediening met handig qwerty-toetsenbordje, waarin helaas geen microfoon voor spraakopdrachten zit. Spraakbesturing voegt over het algemeen niet veel toe aan een tv, maar juist bij het Android TV-besturingssysteem werkt dit erg goed. De interface ziet er verder mooi en duidelijk uit, waarbij de aanpassingen van TP Vision ook echt wat toevoegen, met een duidelijke epg en mooie menu's.

Helaas is er, zoals om de een of andere reden bij Android-tv's gebruikelijk is, een zwakke soc gebruikt, die voor normaal televisiekijken en simpel app-gebruik prima volstaat, maar flink wat rekenkracht tekortkomt als je een 3d-game wil spelen. En dat terwijl de ondersteuning voor gamecontrollers van Android uitstekend is. Ook is het jammer dat de ingebouwde mediaspeler moeite heeft om films soepel af te spelen. Dit lijkt een softwareprobleem, want Netflix werkt wel soepel. Al met al een prima tv, maar met een aantal duidelijke minpunten, waardoor dit toestel voor liefhebbers van Ambilight een aanrader kan zijn, maar beeldpuristen beter even verder kunnen zoeken.

Laagste prijzen voor: Philips 49PUS6561 Zilver
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

PlatteTV

Score: 4.5 (192)

€ 599,-

€ 599,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 599,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 599,-
Bekijk

Reacties (128)

Wijzig sortering
Zo te zien is de software gelijk aan voorgaande versies. Wegblijven dus bij Philips TV's.

Niet eens voordeel van de twijfel. Zie ook productreview: Philips 55PFK5500 Zwart review door Wim-Bart
ik zelf heb ervaring met de PFK 6500, grootste ergernissen zijn ( en aan te raden voor mensen die de 49PUS6561 willen kopen even over na te denken of te testen voor aanschaf:

Android applicaties starten met een wit scherm, dat scherm is minimaal een seconde tot een paar seconde te zijn (onprettig als het donker is). (netflix is de enigste applicatie die dit niet heeft)

Als je 50Hrz CRT tv zag knipperen in je ooghoeken dan zie je door de PWM de leds van dit panel ook knipperen in veel eco standen.

Tv reageert minimaal 10 seconde nergens op na het uit standby halen. De TV zachter zetten omdat hij overdag harder stond dan avonds gewenst is lukt dan ook niet.

Ben wel erg blij met de TV, ambilight bevalt erg ( alleen jammer dat het type wat ik heb geen boven rand heeft).
Met de huidige firmware is het hangen min of meer opgelost, maar schakel je over naar een andere zender dan is opeens je scherm na 10 seconden zwart, overigens niet bij iedere zender. Maar zo zijn er steeds weer issues die het kijken gewoon verpesten. Over Android zelf ben ik wel tevreden maar het normale TV kijken is een drama. Alleen daar koop je hem wel voor.
Dat op zwart springen heb ik dus ook last van, sinds de laatste update. Ook wanneer je bv de tv gids erbij pakt, valt het beeld weg en moet je van zender wisselen om weer iets te kunnen zien.
Juist, dat probleem. Is gewoon vreselijk. Maar overigens zijn veel andere issues wel opgelost.
Ik gebruik een decoder, deze schakelt de kanalen. Om die reden geen last van een TV die zwart blijft...
Ik vermoed dat ze een ci+ gebruiken.. Philips in combinatie met een ci+ is vragen om dit soort problemen.
klopt is een draak van een item op die TV's LOL

Terwijl je bij de Ziggo of KPN een decoder krijgt. Heb alles geprogrammeerd met mijn Harmony Touch en werkt prima.

Enige nadeel vind ik de opstarttijden van de TV.... Ga gewoon aan en klaar...
Serieus? Ben je over Android tv tevreden? Dat vind ik zelf de slechtste ontwikkeling in heel tv land. Ik heb het op mijn nieuwe Sony tv en ik vind het verschrikkelijk!

Iedere week minimaal 2 random reboots. Extreem veel onnodige apps die onmogelijk zijn om te verwijderen. Die apps vervuilen mijn homescherm heel erg en maken de interface nog trager. Bijna geen goed te gebruiken/geoptimaliseerde apps.

Hopelijk wordt de grote aankomende Android 6 update wat beter voor de tv, maar dan moet er een hele hoop op de schop gaan. Ze moeten er een gebruiksvriendelijk systeem van maken, geen groot marketing paleis zoals het nu is.
Die random reboots zijn er bij mijn Philips inmiddels uit. Maar er is nog een hoop te klagen. Aan de andere kant, Kodi werkt als een tierelier. Voornamelijk de volgende problemen:

Reboots, start en stabiliteits problemen:
• [Open] Zit je te kijken valt beeld weg, tv lijkt standby, volgende zender/vorige zender lost dat op (dit is meest irritante);
• [Opgelost] Bij aanzetten reset het toestel zich na 1 of 2min je ziet dan philips logo in beeld;
• [Opgelost] Bij aanzetten reset het toestel zich na 1 of 2min je ziet dan philps logo en dat android opstart geanimeerd logo;
• [Opgelost] Dagelijkse spontane herstart welke 2-3 minuten duurt wanneer TV uit standby komt, treed bijna iedere keer op na uit standby komen (9 van de 10 keer) binnen 5 minuten na aanzetten;
• [Open] Stroom er af, soms start tv direct, soms is ie 5 minuten bezig en is het ledje als een soort dim zacht/dim hard;
• [Open] Rode led van de tv is sinds nieuwe firmware ook wel eens helemaal uit, aanzetten lukt niet met AB of TV knop je moet stroom eraf halen en gaat dan weer aan.
• [Open] Rode led van de tv gaat bij aanzetten soms knipperen lang wachten en gaat aan.
• [Opgelost] Toetsen op AB die opeens niet meer functioneren tot TV is herstart
• [Opgelost] Bij aanzetten geen beeld als je dan goed kijkt zie je witte letters android staan (backlight brand niet) alleen op te lossen door stroom stekker eruit te trekken.
CI+:
• [Opgelost] Bij aanzetten geeft toestel fout 2x in een wizard vorm foutmelding met common interface waar je niks kan doen met de AB alleen maar wachten tot deze weg is. Er is wel geluid en bewegend beeld.
• [Open] Soms opeens tijdens uitzending melding dat CI+ kaart opnieuw geautoriseerd moet worden, scherm gaat dan op zwart.
Beeld en geluid:
• [Opgelost] Geluid wat steeds voor fractie van seconde wegvalt tijdens kijken naar TV;
• [Open] Dolby-HD geluid via SPDIF werkt niet;
• [Opgelost] Geluid valt weg via HDMI-ARC;
• [Verbeterd] Geluid loopt niet meer synchroon
• [Verbeterd] TV beeld geeft soms render blokken over het beeld (stuk minder met de laatste firmware), ook met kabelkeur kabel;
Overigen:
• [Open] Zoeken gaat uit van Microfoon, omslachtig omschakelen naar toetsenbord als je niet gewend bent om met computers te werken;
• [Opgelost] Instellingen kwijt;
• [Opgelost] TV geeft aan dat Wifi aanstaat meer deze werkt helemaal niet. Wifi uitzetten duurt enorm lang als je dan kijkt bij instellingen staat ie uit. TV keer uit en weer aanzetten en wifi staat weer aan terwijl deze is uitgezet.
• [Open] Als wifi wil gebruiken moet je echt van alles doen om werkende te krijgen (getest op meerdere wireless producten).
• [Open] Wifi soms in de war, kan geen contact maken met AP, ook niet handmatig, herstart TV lost dit op.
• [Verbeterd] Wifi instabiel.
Echt als ik jou lijstje zo zie... koop ik never nooit meer een philips tv. Mn ouders hebben er ook 1 staan.. wat een drama tv..

Aanzetten duurt een eeuwigheid
Zender switchen, zelfde verhaal als hierboven
Smart tv hadden ze beter -> Wait tv kunnen noemen

En dan nu dat lijstje... waarom zou je een tv uitbrengen met nog zoveel mankementen? Ik zou het ding al 4x uit het raam hebben gegooid... wat een rotzooi... Philips (of beter gezegd.. wat is het voor rotzooi geworden)

P.S. Erg knap van je om, met zoveel problemen, nog steeds kan genieten van de tv :).
Philips had dan ook NOOIT zijn naam aan TP-vision uit moeten lenen.
Ik heb ook een Philips TV en gebruik hem eigenlijk alleen maar voor HTPC doeleinden, af en toe tv kijken maar ik probeer zo min mogelijk te zappen.
Hij is ook al 2x defect geweest binnen de garantie periode.
(ik heb overigens wel een wat ouder, destijds, budget model)

Grappig dat na zoveel generaties verder het "aanzet probleem" er nog steeds is. TV reageert totaal niet op de AB de eerste 1 a 2 minuten.
Beetje late reactie, maar je heb gelijk!!!

Na de update werkt de afstandsbediening direct na het tonen van beeld en geluid. (de applicatie netfix werdt onbruikbaar (constant uitvallen dus factory reset uitgevoerd en nu werkt het zoals je zou mogen verwachten)

wat jij beschrijft heb ik totaal niet tussen kanalen schakelen.
ik heb geen decoder of CI+ module, digitale tv ongecodeerd via de kabel te bekijken als je geen HD/extra pakketten heb (mogelijk een oplossing voor jou, ik kan me voorstellen dat de tv even (geen 10 seconden) zou moeten controleren of je het signaal wel gezien mag worden van de CI+ kaart?)

[Reactie gewijzigd door Splorky op 28 mei 2016 22:46]

Dan heb je met 10 seconden nog mazzel. Ik heb een Philips model uit 2013 zonder Android TV, maar mijn Logitech Harmony moet netjes 30 seconden wachten (officieel 22 seconden geloof ik) voordat dat ie ook maar reageert op de afstandsbediening.

Dat is eigenlijk onacceptabel. Denk dat de meeste mensen het niet door hebben, omdat (mits je in TV mode start) hij wel met het laatste kanaal begint en geluid geeft.

Ambilight is voor mij een gimmick. AndroidTV en SmartTV kan mij gestolen worden. Wil eigelijk het liefst een domme TV, met CI+ en een SPDIF uitgang. Meer heb je niet nodig volgens mij.
Doet hij het nog dan? Dan mag je al van geluk spreken, ik heb inmiddels bij 3 Philips TV's uit die tijd de elco's en transistors mogen vervangen omdat ze spontaan uitschakelen. Een bekend probleem bij deze TV's.
Ja nog steeds prima. Die problemen met de elco's kende ik nog niet.
De recentste update heeft het probleem voor mij opgelost met de 10 sec wachten na beeld weergeven voordat de AB werkt. ( ook wel een factory reset moeten uitvoeren)
Het was zeker not done!

ik ben erg blij met ambilight, aan het begin beschouwde ik het als een gok (met de mogelijkheid dat ik het na 1 week wel zat zou zijn), maar vind het toch prettig licht op de muur van de tv, en dat was nog niet aanwezig, en vindt het alleen jammer dat er op een paar ledjes op de bovenkant is bezuinigd (door Phillips, want het zou honderden euro's meer hebben gekost, ik heb nu alleen de zijkanten).

het hele android gedeelte (okay netfilx wordt gewaardeerd) is non-smart. over 2 jaar is het al verouderd en zou je een nieuwe tv moeten kopen om met android mee te willen gaan (smart marketing dat wel), het is dat het er bij zat. verder de beeld optimalisatie er zelfs uit, mijn GPU weet perfect hoe de keuren er uit mogen zien. CI+ mag ook weg sinds ziggo ongecodeerde digitale tv doorgeeft.
Zo te zien loopt de release van de firmware van de 2015 series tov de 2016 heel anders als ik de release notes zo lees. Dus er is geen spraken van dezelfde firmware/software, hooguit hetzelfde android platform.

Daarnaast hebben ze heel wijs voor 2016 over de hele lijn voor dezelfde SOC gekozen waardoor nu van de 5xx1 tot aan de 8xx1 de software gelijk loopt.

[Reactie gewijzigd door eelco74 op 23 mei 2016 11:07]

Android TV is toch prima? Die vorige software die Philips gebruikte was idd qua gebruiksvriendelijkheid echt een ramp.
UHD vind ik alleen echt compleet nutteloos, geeft mij maar betere zwartwaarden!
Mijn ouders hebben een Philips uit 2015. Ik heb totaal dezelfde ervaring bij de TV van mn ouders. Traag, bugs en loopt voortdurend vast.

Maar dat is dan ook een TV in de prijscategorie 400-500. Maar toch, misschien is traag nog acceptabel maat bugs en vastlopers absoluut niet.

Zelf een Sony uit de 900-1000 prijsrange. Daar loopt het vlot en soepel. Soepel genoeg om gameconsole emu's te draaien :Y) :Y) :Y)

[Reactie gewijzigd door BenVenNL op 28 mei 2016 13:36]

Wat mij bij elke review steeds meer opvalt (ongeacht welke bron), is dat fabrikanten smart tv niet serieus nemen. Onlangs ook al bij de Sony die gereviewed (die ook nog een stuk duurder was). Trage socs, logge software met veel bugs. Ik krijg steeds meer het idee dat fabrikanten het er in stoppen "omdat de concurrentie het ook doet, dus het moet maar". Dan krijg je dus een soort frankenstein tv waar veel op zit maar nergens echt over nagedacht is (zoals deze Philips).

In mijn mening is dit jammer omdat niet alleen smart tv's maar ook android op deze manier onnodig een slechte naam krijgen. Het tv landschap evolueert eigenlijk best regelmatig maar je ziet steeds meer dat tv fabrikanten er als een soort dinosaurus achteraan huppelen en zich het liefst bezig houden om maar zo veel mogelijk tvs de mark op te drukken zonder echt na te denken over het geheel. Dan krijg je dus dure tv's met veel "gimmicks" die eigenlijk nergens in uitblinken en mense liever voor een goedkoop model gaan met een losse chromecast of los mediacenter.
Fabrikanten brengen een TV van 1000 + euro uit met een soc van een kwartje ( ofzo ).

Stop er een fatsoenlijke soc in die zijn er genoeg, elke smartphone soc tegenwoordig bijvoorbeeld.
Ik heb liever dat ze TV's als monitor gaan behandelen. 2, max 3 inputs, multisync (die CRT functie wil ik terug!), auto-input selectie en vollediguit bij no-signal i.p.v. dansende box die zegt dat er geen signaal is. Meer hoeft een TV in 2016 niet te kunnen, de rest regelen we wel met ons gratis kastje van de ISP, RPi of retro-HTPC.
al mijn HDMI inputs zitten vol dus ik zou er eerder meer willen. Al dan niet dmv een hdmi hub.
Koop dan een receiver, heb je gelijk fatsoenlijk geluid. Een TV hoeft maar 1 HDMI input te hebben (met ARC als het even kan) zolang je er maar een receiver onder hebt staan met 4 (of meer) aansluitingen..
Stop er een fatsoenlijke soc in die zijn er genoeg, elke smartphone soc tegenwoordig bijvoorbeeld
De prijzen van een moderne smartphone en een joekel van een smarttv zijn niet eens zo verschillend. De TV heeft een veel groter beeld, met vergelijkbare resolutie. Kan veel meer stroom verwerken. De smartphone heeft natuurlijk meer flashopslag, maar aan de prijs van een USB stick zien we dat daar de kosten ook niet in zitten. Het lijkt erop dat men op de SOC moet besparen om TV betaalbaar te houden.
Het verschil is 1 of 2 euro, het wordt interesanter als je dat natuurlijk 100.000 keer doet. En dan weet je waarom ze erop besparen, de vraag is alleen hoever kun je besparen en ermee weg komen.
Ik denk dat het verschil per SOC tussen matige performance en galaxy S6 performance eerder in het 10tjes bereik ligt. Als je 100.000 TVs verkoopt zit je dan als snel aan 2 miljoen extra investering, veel geld voor een TV fabrikant.
het verschil tussen een M3 en een A7 is 2 euro om iets aan te geven, zeker in deze aantallen kruipen ze bij elkaar. De verschillen tussen een A7 en een dual core A9 ergens in de 1,5 euro. Ik heb ze zelf verkocht dus enkele tientjes is iewat veel.
Heb zelf een LG LM47-669 uit 2013. De LG heeft nog geen web os wat ook veel problemen gaf bij de eerste versies en trage soc. Deze tv werkt "supersnel" vergeleken met alle problemen die er nu zijn met de "slimme tv`s". Apps en mediaspeler zijn best te gebruiken al bieden ze niet de smartphone snelheden. Ik heb er wel een chomecast en intel nuc extra aanhangen voor extra functionaliteit.
Ik zou ook wel gaan voor een goede domme tv met losse htpc eraan.
Trage socs
Behalve dat zo'n soc goedkoop is, scoort het ook erg goed in het lage energieverbruik van de TV. Fabrikanten gaan er geen high performance soc instoppen, want dan krijgt hun TV misschien wel het D-energielabel of slechter. En dat kopen mensen gewoon niet, die willen A of beter.
Met een trage soc doet ie het namelijk ook (maar vraag niet hoe :P ).
Euhm nee. Smart-TV's zijn geweldige dingen. Echter 'agen' de onderdelen verschillend.

Een TV van 3 jaar oud kan nog prima mee, zeker als je geen drang hebt om voor veel geld een magere update van beeldkwaliteit te willen. Als je enkele jaren terug voor 1500 euro een 'dure' TV kocht met smart-functies en Full HD zal je nu niet snel een update zien als je wéér 1500 euro uitgeeft. Die 1500 euro is toen uitgegeven om minimaal 5 jaar met een knappe TV te doen.

Nadeel: alle 'smart' functies zijn waardeloos. Ja, de TV als monitor is een slim idee. Echter: je krijgt meer STB's dan je lief is. Eentje voor de ziggo, eentje voor 'smart' en misschien nog een versterker. Die meuk kan prima in een tv worden gedaan. Een CI+ module kan ín een TV worden geschoven. Een 2,5" schijf kan dat ook. En een SoC kan dat ook en ook je WiFi/interfaces kunnen erin. Ik snap niet dat een fabrikant een Soc in een CI+ slot duwt. Na 2 jaar vervang je gewoon je SoC voor 100 of 200 euro en je TV is weer up-to-date met extra geheugen, een snellere SOC, betere GPU en misschien zit er wel gelijk WiFi op. Dit zit allemaal in je TV en je hoeft niks meer extra aan te sluiten met HDMI kabels, USB, adapters enz.
Wil graag wel met Ambi light vind het wel prettig, het hele smart gedeelte kun je beter een android doosje voor kopen, kun je veel meer mee
In het verleden door de jaren heen meerdere Philips televisies gehad, niets anders dan problemen en fabrieksfouten. Niet alle Philips producten zijn slecht, ze maken prima stofzuigers, lampen, etc. Maar voor mij nooit meer een Philips tv. Zelfde ervaring met home cinema sets van ze overigens. Qua elektronica is het gewoon een B-merk.
Dat is dus het verschil tussen spul dat wel nog uit eindhoven komt, of zoals bij TV's waar iemand een licentie op de naam heeft genomen.
Tja, voor zover ik weet produceert Philips zelf al jaren geen electronica meer. Dit is allemaal verkocht aan diverse bedrijven welke onder de Philips brandname mogen blijven produceren.

Natuurlijk is het zo dat deze bedrijven goede producten kunnen maken. Echter, de Philips kwaliteitsgaranties (als die er waren) zijn er niet meer. Dit is natuurlijk ook over genomen door de diverse bedrijven, oa TP Vision voor tv's en Gibson Brands voor Consumer electronics (oa home cinema).

Ik vind het altijd meh - je verkoopt toch een beetje je merknaam (daardoor hebben de bedrijven ook interesse) en weet niet wat je ervoor terug krijgt. Als er slechte producten op de markt komen, dan gaat Philips zijn goede naam eraan, terwijl TP Vision (in theorie) onder een andere merk kan gaan produceren.
Tja. Ik zweer bij Philips TVs omdat ze zo probleemloos zijn en lang meegaan. Zelfde geldt voor de lampen en de huishoud aparatuur. Overigens koop ik geen audio spullen van Philips. Maar ik zou ook nooit audio van Samsung kopen en inmiddels ook geen computer componenten (na de vertragende 840), dat vind ik dan weer een B merk. Het is allemaal perceptie.
Ik zweer bij Philips TVs omdat ze zo probleemloos zijn en lang meegaan.
Om eerlijk te zijn lees ik dit als een argument dat stamt uit het glazen beeldbuis/CRT tijdperk. In die tijd kon elektronica ook nog 10-15 jaar courant zijn en verving je een apparaat als het versleten was. Met de snelle veranderingen in huidige (digitale) techniek is het duurzaamheidsargument bijna niet meer relevant. Zeker niet in de prijsklasse van deze TV. Het apparaat kan lang meegaan, maar je wordt meewarig aangekeken als het ding na vier jaar (buiten garantie) kapot gaat en je hierover verontwaardigd bent. Met deze ontwikkeling ben ik het helemaal niet eens, maar ik zie dit wel als een realiteit waarin we leven.

Om die reden kan ik het ook zo eens zijn met de reactie van blanka hierboven die voorstelt om een TV alleen van de meest relevante technieken nodig voor beeldweergave te voorzien, en de rest vooral buiten het apparaat te houden. Misschien gaat het duurzaamheidscriterium dan weer iets betekenen.

[Reactie gewijzigd door teacup op 23 mei 2016 19:59]

Ik ben met je eens dat sommige apparatuur tegenwoordig ontworpen wordt om na korte termijn verangen worden (vooral telefoons, denk aan de trager wordende iPhones, Android zonder essentiele veiligheidsupdates). Maar dat geldt niet voor alles en TVs reken ik nog niet tot die catagorie. Opvallend was dat ik laatst een foto zag van mijn PC van 15 jaar geleden, alles is al vervangen, het meeste al meerdere malen, behalve de PC luidsprekers, die waren toen goed en zijn nog altijd goed.
Hetzelfde zie ik inderdaad met computermonitoren. Is het puur alleen een IPS display, zonder fratsen, dan gaat zo'n ding wel drie pc generaties mee. Even daargelaten dat er gedurende die periode geen additionele eisen bijkomen ten aanzien van resolutie en beeldschermfrequentie. En zelf tast ik altijd wel in de buidel om niet het goedkoopste scherm te hoeven kopen. Bij TV's, en zeker de goedkopere, wordt alleen best gewoekerd met de kosten.

[Reactie gewijzigd door teacup op 23 mei 2016 16:52]

Alles van VOOR het TP-Vision tijdperk is van een totaal andere orde dan erna. Niet voor niets was het testcentrum voor tv's in Brugge wereldwijd toonaangevend.
Dat Philips TV's zo lang meegaan is niet mijn ervaring. Ik zie Philips ook als het bedrijf dat bewust een slecht onderdeel in z'n elektronica / huishoud-apparaten stopt om de levensduur te verkorten. Na een jaar of 2 gaat je Senseo er mee stoppen, vervang je 1 condensator en hij gaat weer jaren mee. Dat deden ze ook al met de gloeilampen toen die te lang meegingen.

Wel jammer dat ze de enige zijn met Ambilight :P .
Je weet dat als je een pi3 en Kodi gebruikt je ook zelf makkelijk ambilight kan maken?
Hebben we dan iets wat te integreren is met bijvoorbeeld Philips Hue of slechts wat gekleurd licht achter de TV?
Want dat eerste is waar ik naar op zoek ben.
poeh of het met Hue te integreren valt weet ik niet, maar het is niet "wat gekleurd licht achter de TV".
Zie hier: http://awesomepi.com/diy-...rry-pi-2-tutorial-part-1/
en mijn comments: http://www.puckstar.com/ambilight-for-kodi-osmc/
Als je helemaal weg bent van ambi light zou je kunnen overwegen deze tv te nemen. Ik peins er niet meer over om een Chinese tv met Philips plakkertje te kopen. Er zijn veel betere tv's voor een mooie prijs, die waarschijnlijk ook uit dezelfde regionen komen maar een stuk beter in elkaar gezet zijn.

Ik heb nu nog een Philips TV ca 5 jaar oud. Mooi ding hoor vooral mijn vrouw vond hem mooi met de ambilight. Echter ook deze TV heeft en had de nodige software problemen. Ook de apps als bv RTL4 zijn er gewoon afgegooid.
Ambilight blijft ooit uitgevonden om slechte contrast van IPS te verbloemen. Marketingtechnisch knap staaltje.
Ambilight is natuurlijk uitgevonden om als lampenfabrikant meer lampen te verkopen. Als je gelijk zou hebben zou het zelfs een beeld verbetering vormen en is het een regelrechte schande dat andere fabrikanten het nog steeds niet inzetten.
Tja patent he...

Ik vind ambilight zeker rustgevender voor de ogen. Als ik het tijdens het tv kijken uitzet dan voelt het echt als een aanslag op de ogen hoor :).
Philips was vroeger juist erg van de samenwerking (de CD als groot voorbeeld). het lijkt me daarom onwaarschijnlijk dat Sony als ze zouden betalen geen licentie op Ambilight zou kunnen krijgen.
Ik sluit me bij je aan, TVs zonder Ambilight geven een kaal en hard beeld. Gewoon minder mooi.
Ik vraag me alleen af tot wanneer deze patent geldig is en wanneer andere bedrijven met hun eigen 'ambilight' komen
Die conclusie is wel een erg kort door de bocht. Het is een erg prettige optie om de achtergrond mee te kleuren met het scherm. Ik vindt het rustig maar voegt ook wat toe bij het film kijken in een donkere kamer. Sommige vinden het erg prettig, sommigen zien het als een gimmick. Om nou te zeggen dat het puur een marketing gimmick is om iets te verbloemen, beetje duren op
Passing zou dat zijn.
Het is voor mij een belangrijke overweging om zo'n TV te kopen, echter is de software van deze tv's al jaren ver beneden de maat.
Als je helemaal weg bent van Ambilight kun je dat ook heel makkelijk (en goedkoop) zelf bouwen icm een pi3 en Kodi.
Eindelijk pakt tp vision de inputlag aan , vorig jaar zaten ze op beina 60 ms nu op een dikke 30er. Ik ben geen fan van tpvision maar die ambilight icm hue is voor mij een must buy.
Laat je niet beperken tot Philips als je ambilight wilt. Voor weinig geld kun je dat makkelijk zelf maken icm een pi3 en Kodi. Heb ik ook gedaan en je kunt het ook erg goed afstellen.
Ok maar icm hue ? En de philips app op de appelfoon ?
Ben benieuwd wie en waarom mijn comment was gedownvote maargoed, eh ik weet niet of het met Hue kan, maar je kunt wel met een app (Hyperion) de kleuren van de leds instellen:
http://awesomepi.com/diy-...rry-pi-2-tutorial-part-1/
en mijn comments: http://www.puckstar.com/ambilight-for-kodi-osmc/
Ik kan je helaas niet +1 modden , maar ik heb mijn gehele huis voorzien van hue lampen, icm domoticz en wil dit niet graag van de hand doen.
dat kan ik me voorstellen maar ambilight voor je tv (wat dus een led strip is op de achterkant van je tv) stel je 1 keer in en vervolgens werkt het vanzelf.
dus hoeft dan toch niet perse hue te zijn en aan je domotica te hangen etc.
Ja maar als amblight zijn lichtshow genereerd neemt deze hue mee , doet dat jou beschreven software ook ?
En hoelang duurt het bij dit model voordat Philips de smart ondersteuning eruit sloopt ?? |:(

Mijn tv en bluray ondersteunen ze niet meer terwijl dit ideaal was voor mijn Netflix, nu weer aangewezen op de PS4, NOOIT MEER PHILIPS voor mij :?
Heeft volgens mij niks met Philips te maken, YouTube trok de ondersteuning uit mijn oudere philips tv, daar kondenhun niks aan doen, de ontwikkelingen gaan verder en als jou tv die niet meer kan ondersteunen pech gehad
Philips heeft zelf besloten om smart ondersteuning niet voort te zetten voor bepaaldeseries, zijn hele forums over. Jou "pech gehad" klinkt kort door de bocht voor een tv van 3 jaar oud, maarja misschien heb je meer te besteden waardoor jij wel het nieuwste van het nieuwste kan blijven kopen... ik helaas niet en ik baal er van dat ze dat zo maar doen
nee hoor heb ik absoluut niet, heb flink gespaard om uiteindeiijk de 49pus7101 te kopen....ben er blij mee maar eerlijk is eerlijk ik gebruik al die smart dingen niet....me pc is daar handiger en sneller in...
volgens mij is YouTube vernieuwd ooit en ondersteund je tv dat niet meer, had ik ook met me tv uit 2010...balen idd maar zoals gezegd me pc doet die dingen beter
zie linkje voor stoppen van YouTube

https://support.google.com/youtube/answer/6098135?hl=nl

tv uit 2013 zou volgens de berichten nog wel YouTube moeten kunnen draaien zie stukje tekst van Philips

Echter is uw TV een model uit 2013 en zou die wel nog compatibel moeten zijn met de nieuwe YouTube app. We raden aan om de software van de TV te updaten (naar versie: 003.004.000.001), alsook YouTube up te daten (nieuwe app downloaden).

[Reactie gewijzigd door vinkjb op 23 mei 2016 20:04]

Had niets met youtube te maken, uit het hele smart gebeuren werd de stekker uitgetrokken.
nieuws: Smart-tv-ondersteuning plots verwijderd uit externe accessoires Philips

Eerst mijn bluray en nog geen 2 weken later ook mijn tv

[Reactie gewijzigd door rogier1974 op 23 mei 2016 20:23]

blijf jij lekker eigenwijs en je hebt vast dat artikel niet gelezen, het ligt aan Google die een nieuwe versie gemaakt heeft die ongeschikt is voor niet alleen Philips tv's uit een bepaald jaar, dus ga maar klagen bij Google die eigenaar is van YouTube
We moeten hier een onderscheid maken tussen Smart TV van TP Vision en de producten van Gibson = Philips audio en Video. Die laatste vond volgens mij niet nodig nog langer te betalen voor het smart TV platform van Philips en heeft daarom vrijwel alle ondersteuning uit de Blu-rays en dvd sets gesloopt. Op sommige laatste modellen zoals de BDP9700 wordt nog wel youtube en netflix ondersteunt, maar dat was het wel. Sowieso begrijp ik deze hele discussie niet zo, we moeten ons er gewoon van bewust zijn dat fabrikanten ineens de stekker uit een applicatie kunnen trekken. Of we het leuk vinden of niet. Met Android in je TV maak je nog de meeste kans je apps te behouden.
Slecht contrast en kleurweergave, zwakke mediaspeler (alhoewel je dat altijd wel hebt op een TV imho) en een heel matige SoC. Dat voor een plastic TV van ruim ¤ 1000,- :X. Philips stond al niet hoog bij mij maar het gaat er meer en meer op lijken dat Ambilight het enige is wat ze nu nog echt unique selling maakt.

Daarnaast lijkt hij ook niet echt dun te zijn alsof je een TV uit 2009 koopt
Blijft probleem van Philips zijn IPS verleden met LG. Voor TV volstaat eigenlijk alleen VA.
Ik heb nu een Samsung 55 inch UHD TV van 4 cm dik. Hiervoor een 50 inch Pioneer plasma van 10 cm dik. Met 40 kilo wel een zwaargewicht!
Gelukkig is de Samsung wel supersnel: Vanuit standby binnen 2 seconden beeld; de Pioneer deed daar wel 10 seconden over.

Dus de dikkere en zwaardere TV's van vroegah herken ik wel :Y) :Y)

[Reactie gewijzigd door Bass45 op 23 mei 2016 11:39]

Ook is er, met het oog op het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk, een nieuwe Wave your flag-app, waarmee je de Ambilight-leds in de kleuren van je nationale vlag kunt laten oplichten. Een functie waar onze Belgische lezers meer plezier aan zullen beleven dan de Nederlandse.
Met Max in de Red Bull hoop ik anders dat we daar nog vaak lol van zouden kunnen hebben :) Bovendien komen de Olympische spelen er natuurlijk ook nog aan...
Ik heb ook al jaren een Philips televisie. Maar puur en alleen omdat ik Ambilight zo geweldig vindt. :)
De beeldkwaliteit is ook prima maar de software is om te huilen. Ontzettend langzaam en traag. Gelukkig zet ik de TV op het juiste input-signaal en de rest doe ik lekker met mijn andere afstandsbedieningen zoals die van de Apple TV.

Op mijn slaapkamer heb ik een hele simpele TV van LG en die is een flink stuk sneller en prettiger. Dit is ook geen smart-TV dus heeft geen onnodige belastende software aan boord of apps en games die je toch nooit gebruikt.
Ik ben ook een ambilight liefhebber maar wil daardoor niet gedwongen worden om een philips tv te kopen met mindere specs. Ik was dan ook blij toen ik afgelopen jaar dreamscreentv tegen kwam op kickstarter, ambilight op elke willekeurige tv _/-\o_
Dat is een mooie ontwikkeling. Ik zie wel als nadeel dat je geen CI+ decoder kunt gebruiken en alles via 1 HDMI ingang naar binnen moet sturen. Dat kan bijvoorbeeld makkelijk als je al je apparaten op een receiver / Home Theater hebt aangesloten.
ziet interessant en makkelijk uit maar wel erg prijzig. ik heb het zelf gemaakt icm pi3 en Kodi en dat is stukken goedkoper!
Ik heb iets van 109 leds en was iets van 45euro kwijt (excl pi3)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True