Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Redactie Tweakers

Desktop Best Buy Guide

Mei 2016

Highendgamesysteem

Het budget voor het highendgamesysteem hebben we deze keer eens iets minder conservatief ingestoken en in het betreffende topic hebben we dan ook geen hard plafond voor de setprijs genoemd. Uiteraard moet een BBG-systeem nog wel daadwerkelijk gekocht kunnen worden en bereikbaar zijn, waardoor het de facto budget op ruim tweeduizend euro kwam.

De insteek van dit systeem was het neerzetten van een gamepc die alle games die je ertegenaan gooit op hoge framerates op hoge resolutie, tot 4k, aankan. Daarom is, na rijp beraad in het topic, ervoor gekozen om niet één, maar twee videokaarten in het systeem te bouwen. Dat combineren we met een krachtige processor, een rappe ssd en voldoende geheugen. Mocht je nu de nieuwe videokaarten van AMD of Nvidia willen afwachten, dan kun je dit systeem natuurlijk ook met slechts één videokaart uitrusten, of een goedkopere, tijdelijke kaart uitzoeken.

Basisonderdelen

ProcessorsIntel Core i7-6700K Boxed

Waar we in januari nog voor een Intel i5 6600K kozen, kiezen we nu voor een variant met een iets hogere kloksnelheid en hyperthreading, de 6700K. Deze processor met acht threads, een basis kloksnelheid van 4GHz en een turbo van 4,2GHz zal ons gamesysteem prima kunnen bijhouden. De extra threads bewijzen vooral hun nut op het moment dat je je games wil gaan streamen of ook uitstapjes maakt naar videobewerking. Doe je dit niet, dan kan je natuurlijk eenvoudig de 6700K inwisselen voor een 6600K. Wees je er in ieder geval van bewust dat het sterk per situatie verschilt of je daadwerkelijk baat hebt bij hyperthreading; er zorgt niet altijd voor merkbaar hogere framerates in games. We kiezen in dit systeem voor een losse koeler, maar wees erop bedacht dat de processor zonder koeler wordt geleverd!

De benaming 'Boxed' was in het verleden een garantie voor een bijgeleverde koeler, maar dat is bij deze processor niet het geval. Het bevestigingssysteem van socket lga1151 is wel identiek aan dat van eerdere sockets S1150/S1155/S1156, waardoor het mogelijk is bestaande processorkoelers probleemloos mee te nemen.

Score: 4.5(17 reviews)
Processorkoelingbe quiet! Dark Rock 3
be quiet! Dark Rock 3vanaf Onbekend

Intel levert bij de Skylake-processors uit de K-serie geen processorkoeler meer mee. Op zich geen probleem want de standaard koeler van Intel is geen hoogvlieger. De Dark Rock 3 van be quiet! levert uitstekende prestaties op het gebied van koeling en hij doet dit zonder noemenswaardig lawaai te maken. Hij ziet er bovendien goed uit en zijn zwarte afwerking zorgt ervoor dat hij prima past in combinatie met het gekozen moederbord.

Score: 4.5(8 reviews)
linkReview @ Tweakers door Foritain
MoederbordenMSI Z170A KRAIT GAMING 3X

De Krait-serie van MSI is een vrij bekende lijn en kenmerkt zich door moederborden met een zwart-witte kleurstelling. Het zwart van deze moederborden is ook echt zwart, en niet donkerbruin zoals dat bij andere moederborden wel het geval is. Maar welke specificaties vinden we dan terug, want dat is toch waar het om draait? Naast de standaard zaken die een moederbord met een Z170 chipset heeft (mogelijkheden tot overklokken, raid-ondersteuning en voldoende pci-e-lanes van de processor voor crossfire en sli), biedt dit moederbord m2 (via pci-e 3.0 x4), sata express, usb 3.1 en een Realtek ALC1150 geluidschip met 7.1 kanalen. Ook de overklokmogelijkheden zijn dik in orde met 8 phase pwm. Al met al een mooi bord met uitstekende features.

Score: 4.5(0 reviews)
VideokaartenXFX Radeon R9 Fury Triple Dissipation

Zoals ook al in de inleiding gezegd was er dit keer nogal wat discussie over welke videokaarten we in het systeem zouden zetten. Moeten we nou wel zoveel geld uitgeven terwijl er nieuwe kaarten uitkomen? De keus is uiteindelijk aan jou, maar we bieden graag de mogelijkheid voor hen die nú iets willen kopen. Waar we in het vorige systeem nog kozen voor één videokaart, breiden we dat hier uit naar een Crossfire-opstelling om voldoende kracht te hebben voor 4K of virtual reality. Ook nu kiezen we voor AMD Fury, een videokaart gebaseerd op de Fiji Pro-videochip gecombineerd met 4GB High Bandwith Memory, waarmee er met een relatief lage geheugencapaciteit toch voldoende power is voor hoge resoluties.

Ditmaal hebben we gekozen voor de XFX Radeon R9 Fury Triple Dissipation. XFX stond in het verleden met zijn Double Dissipation nou niet bepaald bekend om zijn stille koelers, echter met de Triple Dissipation hebben ze een flinke verbeterslag gemaakt. De geluidsproductie is in orde. Ook de prijs goed en op het moment van schrijven ruim goedkoper dan een GTX 980. Wil je een stap hoger, dan moet je denken aan een crossfire x-opstelling met Fury X of sli met twee GTX 980 TI's.

Score: 0(0 reviews)
linkReview @ HardOCP
Solid state drivesSamsung 850 EVO 1TB

Het moederbord binnen dit systeem beschikt over een m2 pci-e x4-aansluiting waar uiteraard zeer snelle ssd's op aangesloten kunnen worden, maar we kiezen hier voor een beproefd model met de Samsung 850 EVO 1TB. Liefst 1TB opslagruimte zorgt ervoor dat je moeiteloos alles kwijt kunt dat je snel gestart wil hebben. Wil je toch liever een snellere m2-schijf, dan is de Samsung 950 Pro een geschikt alternatief. Zoals je ziet is de meerprijs echter fors.

Score: 5(5 reviews)
Interne harde schijvenWD Blue WD30EZRZ, 3TB

Voor alle overige opslag kiezen we dit keer voor een 3TB WD Blue harde schijf. De hdd beschikt over een sata-600-aansluiting en 64MB cachegeheugen. Een aantrekkelijk alternatief, waarbij je je data ook nog eens vanaf andere plaatsen kan benaderen is een NAS. Lijkt dit je interessant, kijk dan vooral eens in dit topic.

Score: 4(102 reviews)
BehuizingenFractal Design Define S - Window

Om al het moois in deze build goed te kunnen aanschouwen hebben we de Fractal Design Define S geselecteerd. Deze strakke kast van het inmiddels bekende Zweedse merk kenmerkt zich door een sober design, uitstekende koelmogelijkheden, degelijke geluidsdemping en bovengemiddeld goed kabelmanagement. Anders dan zijn broer, de Fractal Design Define R5, heeft deze behuizing geen ruimte voor een optisch station. De tijd dat er echter nog geregeld een dvd wordt gebruikt ligt echter al weer een tijd achter ons. En anders heb je altijd nog uitwijkmogelijkheden met een externe drive zoals de Samsung SE-208GB.

Score: 4.5(22 reviews)
Geheugen internKingston HyperX Fury HX426C15FBK2/16

De sweetspot voor een gamepc ligt momenteel nog steeds op 8GB, maar de games die dit op de proef stellen lijken steeds meer hun intrede te gaan doen. Gezien het relatief kleine prijsverschil en om voorlopig goed te zitten, kiezen we voor een 16GB dualchannel-setje van Kingston, uiteraard in zwart. Deze ddr4-repen draaien uit de doos op een snelheid van 2666MHz bij een spanning van 1,2V. Door dit te tweaken is het geheugen natuurlijk ook over te klokken.

Score: 4.5(4 reviews)
VoedingenCorsair RM850x
Corsair RM850xvanaf Onbekend

Om dit systeem van prik te voorzien is gekozen voor een vrij ruime voeding, de Corsair RM850x, die zoals de naam doet vermoeden, goed is voor 850W. Bij het bepalen van het vermogen kijken er vooral naar de videokaarten en wat die nodig hebben. TechPowerup is de enige site die het werkelijke verbruik van videokaarten kan meten. Een enkele Fury blijkt te pieken op ongeveer 250W. 850W is dus ruim voldoende om twee van deze kaarten inclusief overklokken te voeden. Weet je nu al dat je overklokken aan je voorbij laat gaan, kan je zelfs af met de 650W-versie. Verder zijn de interne componenten van deze voeding van hoge kwaliteit, is hij volledig modulair met zwarte kabels en is het rendement hoog (80 Plus Gold).

Score: 5(0 reviews)
€ 738,53Actuele totaalprijs:
Product Prijs Act.Prijs
Processors Intel Core i7-6700K Boxed € 347,38 € 299,90
Processorkoeling be quiet! Dark Rock 3 € 51,95 Onbekend
Moederborden MSI Z170A KRAIT GAMING 3X € 145,95 Onbekend
Videokaarten XFX Radeon R9 Fury Triple Dissipation € 900,24 Onbekend
Solid state drives Samsung 850 EVO 1TB € 285,- € 279,95
Interne harde schijven WD Blue WD30EZRZ, 3TB € 92,95 € 78,78
Behuizingen Fractal Design Define S - Window € 83,95 € 79,90
Geheugen intern Kingston HyperX Fury HX426C15FBK2/16 € 71,95 Onbekend
Voedingen Corsair RM850x € 133,- Onbekend
Totaalprijs bij opstellen BBG € 2.112,37 € 738,53

De goedkoopste leveranciers van deze configuratie kun je hier bekijken.

Reacties (183)

Wijzig sortering
Ik snap jullie punt wel tweakers dat jullie nu wat willen aanbieden wat al gekocht kan worden. Maar zoals jullie zelf zeggen de nieuwe videokaarten staan om de hoek. Kaarten die voor het eerst in 4.5 jaar (volgensmij) op een kleiner procédé worden gebakken.

Kan echt iedereen aanraden die een hoop geld in een gamesysteem wil stoppen om het 2 maanden uit te stellen. Deze nieuwe generatie kaarten kunnen kwa prijs/prestatie weleens hogere dingen neerzetten dan wat we normaal van generatie op generatie zien.
Je kunt altijd wel uitstellen als het om videokaarten gaat. De ene maand komt er een nieuw model, de andere maand worden prijzen verlaagd. Het enige dat aan te raden valt is om niet meteen twee kaarten te kopen; iets wat je sowieso alleen hoeft te doen voor VR of 4k.

Dus hoe groot acht je de kans dat, als je nu een R9 Fury koopt, je over 2-3 maanden als de nieuwe kaarten mogelijk geleverd gaan worden je wakker gaat liggen van die 10 gemiste frames per seconde? :)
Dat is natuurlijk niet waar. Ja je kunt altijd uitstellen. Maar je zit maar zelden zo dicht op zo'n grote release. De laatste die shrink was 4.5 jaar geleden.

De kans is aannemelijk dat er kaarten uit gaan komen die 980ti niveau gaan geven voor een prijs van zon 250 euro lager. Precies zoals de 970 dat deed versus de 780ti. Dus het is het zeker waard om extra te wachten in mijn optiek.
Inderdaad. Het was toch al duidelijk dat de GTX 1070 beter gaat presteren dat een GTX 980Ti of een Titan? En dan voor de helft van de prijs ongeveer. Dat lijkt me wel het wachten waard.
Thanks voor de waarschuwing. Stond op het punt er eentje te bestellen.. maar wacht nu toch nog fftjes. :D
Kijk nu eens naar je post.
Er is nogsteeds niet bekend wanneer ze uitkomen, hoe ze presteren of wat dan ook. Het hele HBM2 idee ter vervanging van GDDR5/GDDR5X is ook al van de baan voorlopig dus... eerst zien dan geloven. Dan bestaat de kans ook nog eens dat ze alleen het vlagschip model uitbrengen en de rest pas rond kerst komt. Dus wederom kan je blíjven wachten. Je kan ook nu een aanschaf doen en mocht je écht moeten upgraden met een tientje of 3 verlies doorverkopen in ZGAN staat en upgraden. Beiden prima opties wat mij betreft, zowel wachten als er gewoon voor gaan.
Waarom gaan die BBG-artikelen 9/10 keer over een gamesysteem? Volgens mij is Tweakers allang geen platform meer dat zich hoofdzakelijk op gamers richt. Waarom komen jullie niet met een algemener BBG desktop advies? Video editing of CAD of met bijv. een basis, hi end, of workstation?
Dat doen ze ook wel, nas, htpc, workstations, basissysteem etc.

Maar daar wijzigt veel minder in. In de aanloop naar nieuwe Gpu's wijzigen de prijzen flink en verandert er dus relatief veel meer dan bij een basissysteem of workstation. Bij die laatste zijn de Gpu's minder aan verandering onderhevig, dus minder interessant in een nieuwe BBG.

En moet je maar eens kijken op het forum waar veruit het meeste om gevraagd wordt: gamesystemen!

Basisstation:
reviews: Desktop Best Buy Guide - januari 2016

Thuisserver:
reviews: Desktop Best Buy Guide - Juli 2015

Workstations:
reviews: Desktop Best Buy Guide - Juli 2015

Overzicht van de BBG's:
http://tweakers.net/zoeken?keyword=Bbg
Veel lezers komen niet op het forum dus dat is geen representatief beeld.

Zelfs in normale BBG's is het high-end model altijd gericht op gamen. Een topmodel gericht op andere zaken als videobewerking en dergelijke (echte workstat6) zie je niet.
En niet meer dan terecht. consumenten over het algemeen schaffen zulke zaken niet aan en bedrijven doen het via HP en Dell. Hou je dus de nichemarkt over en die is gewoon heel erg klein.

dan nog buiten het feit wat nou een workstation is. de PC van de administratie is ook een (echte) workstation.

verder loopt er een ideeën topic dus als jij en anderen vindt dat er verandering in moet komen ben je van harte welkom om daar te pleiten voor je workstation.
[BBG] Ideeën voor de lange termijn
Haal de videokaart eruit en stop er een Quadro kaart in en tada, je hebt een workstation. Overigens moet je voor professioneel gebruik niet aan de slag gaan met zelfbouw, maar gewoon een compleet systeem halen, inclusief bijkomende garanties.
mwa. Als veeleisende professional bouw ik liever zelf. Ookal lonkt de eenvoud van een refurbished HP workstation wel soms.
Als het goed levert het je meer op om je werk te doen als dat je wint en bespaard door het zelf samen te stellen. De garantie krijg je er dan gratis bij ;)

Natuurlijk moet je het wel gewoon zelf in elkaar zetten als je dat leuk vind, maar dan ben je ook niet op zoek naar een BBG, toch?;)
Desondanks valt er wel iets te zeggen voor een meer gestructureerd mogelijke benadering van alle beschikbare systemen in hun meest courante vorm hier op tweakers. Dus dat we gewoon een sectie 'BBG' hebben en er een directe link staat naar de betreffende systemen zodat die te bekijken zijn plus de discussie daaronder. Dat die link dan naar een ouder iteratie van de BBG verwijst omdat toen dat systeem voorgesteld werd, maakt in principe niets uit. Immers is het het meest courante systeem alhier, en de reacties eronder zijn weliswaar ouder, maar niet minder relevant.
Hoewel ze dit zeker wel gedaan hebben, valt mij dat deze keer ook op. Alle vier de systemen die hier staan zijn gerich op gamers. Ik bouw zelf pc's voor kennissen e.d. en ongeveer de helft van wat ik bouw is geen game georienteerde pc. Ik zou het wel leuk vinden als er iets meer aandacht besteed wordt aan andere systemen.
Het probleem met 'andere systemen' is dat het nogal case-by-case basis is van wat je wilt.

Wil je een NAS bouwen? Als je ZFS draait en veel ramcache wilt hebben dan moet je er lekker veel ram in proppen. Afhankelijk van je opslag benodigdheden kun je 2, 4, 6, 10, 20 HDD's willen in die NAS...
Wil je een workstation? Wat voor workstation? Welke applicaties? Hoeveel productiviteit ben je bereid om een premium voor te betalen? Afhankelijk van je wensen en budget kun je met een 1000,- systeem of een 5000,- systeem en alles daartussenin uit de voeten.
Een server? Wat voor server? Hoeveel (gemiddelde) gebruikers? Wat voor content wil je serveren?... wederom, enorm veel mogelijke toepassingen en dus ook enorm groot scala aan budgetten en onderdelen.

Een gamesysteem is vrij 'algemeen' (alsmede een general purpose (media) consumptie systeem) en dus is daar wel redelijkerwijs een BBG voor te maken... Voor al het andere kun je het beste 1 op 1 met iemand die verstand heeft je wensen en budget afstemmen. Je moet de BBG op tweakers meer zien als richtlijn voor mensen die niet echt computer technisch zijn dan voor specialistische gebruikers, want die weten toch wel hoe ze moeten googlen wat ze willen/nodig hebben.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 1 mei 2016 12:15]

Het probleem met 'andere systemen' is dat het nogal case-by-case basis is van wat je wilt.
Van de ene kant heb je daar best gelijk in, maar zou het niet interessanter zijn om af en toe eens een paar van die voorbeelden te behandelen, in plaats van geen enkele? Zeker als het alternatief is om een BBG te schrijven waarvan elke pagina begint met "eigenlijk kun je dit systeem beter niet kopen en nog even wachten".

Waarom niet een inleiding schrijven "Er is eigenlijk niks veranderd; als je een game pc wil, kijk dan in de BBG van maart." en daarna eens iets compleet anders doen "Omdat we natuurlijk niet een maand over willen slaan hebben we deze keer iets aparts bedacht: een ZFS server, een goedkope maar oer-degelijke surf-pc voor al je familieleden die daar om vragen en een high-end VR machine." (zomaar wat semi-willekeurige voorbeelden, mag natuurlijk best iets anders zijn).
En als je voor een gemiddeld familielid een computer bouwt, kom je waarschijnlijk uit op €300...
Budget pc met een cpu met iGPU en zonder de externe GPU, klaar.
Precies, zoiets. Maar dan wel met de onderdelen die Eldunari zelf voor zijn familieleden heeft uitgezocht. Dat lijkt me prima, en misschien zou Tweakers daar ook nog eens een keer een build van kunnen samenstellen.
gebeurt ook, alleen daar is ten opzichte van januari gewoon nauwelijks iets verandert. hooguit schuif je hier en daar met een mobo of ram wat een eurootje goedkoper is, and that's it!
An sich zijn vorige bbg's daar heel bruikbaar voor, aangezien (zoals ook aangegeven) er weinig veranderd is in hardwareland.
Inderdaad, het allereerste wat mij opviel was de 207 euro voor een videokaart in een basisssyteem. Dat is duidelijk gericht op gaming. Als ik een computer bouw voor mijn ouders, dan gaat daar onboard vga in, of hoogstens een <100 euro kostende kaart. Kan je mooi het besparende bedrag gebruiken voor een grotere monitor of een extra HDD voor opslag.
Ja ook bij het budget systeem zou ik de Athlon x4 860k vervangen door een a8-7600 en geen losse gpu, bespaard toch weer 50 euro, en scheelt nog wat in warmte afgifte en geluid.

Veder vind ik de samenstellingen deze maand erg mooi :)
uiteraard zit er in een basis GAME systeem een gpu... het is niet voor niets een GAME systeem zoals de titel al doet vermoeden.
Er staat dan ook niet: "basissysteem".
Er staat "basis-GAMEsysteem".

Dus ja, die is inderdaad duidelijk gericht op gaming, zoals de naam al aangeeft.

Zoals anderen al hebben genoemd wordt er wél regelmatig aandacht besteed aan niet-gaming PC's in de best buy guides, maar daar veranderd gewoon niet zo veel aan. Zoek vorige edities terug van de desktop BBG's, en je hebt grote kans dat de aankoopadviezen die daar worden gegeven voor niet-gaming PC's nog steeds prima voldoen (qua functie en qua prijs/kwaliteit) voor het doel waar ze voor geschikt zijn.
Lijkt me meer dat het deze ene keer echt op gamers is gericht. Dat is niet de normale gang van zaken. Normaal gaat het altijd over workstations, HTPC, etc. Bovendien ook niets mis mee om het "alleen" op gamers te houden, want een basis of budget game systeem is natuurlijk ook gewoon een goed systeem om je Skype of Word-documentje mee te doen.

Prima BBG weer.

Ik zelf heb alles wat ik nodig heb, maar wel wil ik een AM3+ CPU upgrade doen. Van een 4130 heethoofd naar een 8320e. Maar die lijkt nergens meer te krijgen te zijn. :(
Ik woon niet in NL. ;)
Ah, dat compliceert de zaak. :P
Staat nog volop in de lijstjes. Maar dan krijg je uiteraard een email terug dat die helaas niet op voorraad is. Misschien maar eens een reverse doen. IPV een Nederlander die spul uit land X importeert, een Nederlander in het buitenland die spul uit Nederland importeert. :P
is deze geen optie?
pricewatch: AMD FX 8370E Boxed
als je moederbord het aankan
Dat is zeker ook een optie ja, alleen een duurdere. Maar eens even kijken of ik die wel kan krijgen hier.
nee zeker niet deze ene keer scroll maar eens terug naar de vorrige laptop guide (ook overmatig veel aandacht voor gamelaptop), en de vorrige desktop bbg, daar ging het om 2 game systemen (basis en mini-itx) een thuisservertje en een HTPC. kortom niet zo game-specifiek als deze keer maar toch nog vol met game meuk..
Een gemiste kans inderdaad, zeker omdat er wordt aangegeven dat juist nu niet het moment is om een game systeem te kopen.

Een tijdje geleden keek ik wat voor videokaart je nodig hebt voor een goed future proof 3D CAD systeem, dat is een erg lastige keus doordat er weinig reviews zijn en enorme prijsverschillen tussen de professionele kaarten.

[Reactie gewijzigd door JanJeen op 1 mei 2016 08:38]

Tja, er is gewoon weinig veranderd op hardware gebied. De vorige bbg's zijn daardoor nog goed bruikbaar.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 1 mei 2016 17:11]

Ik snap het probleem van de workstations in een bbg vanwege dit soort vragen. Alleen al voor 3d cad zijn er talloze samenstellingen die, afhankelijk van de software heel slecht, zwaar overpriced of juist fantastisch kunnen zijn.

Offtopic: kijk eens wat voor hardware ondersteuning je cad software heeft. In veel van de gevallen kun je net zo veel met game kaarten als met professionele kaarten. Voor die tweede betaal je een heel groot deel voor de ondersteuning. Met een gtx 970 of een r9 390 kun je aardig vooruit, ook op 4k schermen.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Eldunari op 10 mei 2016 22:31]

Inderdaad. Want een ècht budget desktop systeem ziet er natuurlijk heel anders uit.
Veel compactere behuizing en niet zo gericht op gaming. Zoals (ik noem maar wat) een Dell Inspriron Micro desktop. Dan ben je voor € 229 klaar inclusief Windows 10 Home en een SSD. En dat is nog niet eens zelfbouw!

Kijk, dat is nu pas echt een budget systeem. En dan heb ik het nog niet eens over alles wat Google aan het doen is met de Chromebox.

Volgens mij kan tweakers hier nog wel een opfriscursusje gebruiken wat nu een budget desktop is anno nu. :P

[Reactie gewijzigd door Grasfluiter op 1 mei 2016 08:54]

Nee hoor. Ja het is goedkoper. Maar pre-build systemen zijn 9/10 keer niet of nauwelijks te upgraden.

En 9/10 keer is er bespaard op de voeding en is de CPU ook niet echt geweldig.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 1 mei 2016 09:32]

Zijn dat eisen die je bij een dergelijk budget machine moet stellen? Lijkt me niet.
In plaats van uitbreiden kun je beter na een aantal haar weer een nieuw budget model aanschaffen.
Nstuurlijk zijn voeding en cpu etc minder. Daarom is het ook goedkoop.
Bij budget machines moet je geen high-end eisen gaan stellen.
Tuurlijk moet je geen high end eisen stellen. en 229 inc windows is goedkoop. Maar mijn ervaring is goedkoop is duurkoop in the long run. En ja als je maar 229 euro te besteden heb is het een prima deal. Maar je kan natuur ook vor de BBG basic station gaan. kost je 313 euro en doe je er voor 24 euro Windows 10 bij. ben je ook klaar. En is de kwaliteit vele malen beter.
Moet je wel goed rekenen. De BBG basic is € 398,81 + € 24 = € 422,81.
Dat is nagenoeg het dubbele dan die Dell Inspirion Micro voor € 229.

Dat is pas een budget model. Deze BBG is gewoon veel te duur gekozen voor basic taken.
Er is natuurlijk wel een verschil in doel. De basis pc in deze guide is om te gamen, je hebt dan gewoon een dedicated gpu nodig. Waar de Dell van €229,- daar totaal niet geschikt voor is en een dedicated gpu missen moet.
Ja daar heb je inderdaad gelijk in, ik liet me afleiden door de titel: desktop best buy, aangezien daar niet game desktop best buy staat, leek mij de dell voor 229 euro natuurlijk veel beter.
Gaat om een basic desktop, en dat is de dell voor 229 euro.
Ik heb het over de bbg basic van jan dit is een basic game pc.
Waar vind je Windows 10 voor 24,-?
De site heet tweakers. De normale pc gebruiker tweakt niet. Gamers tweaken hun systeem vaak wel. Op zich niet zo gek dat er dan vaak BBG voor Game pc's zijn.
Ehhh, 3 van de 4 systemen zijn niet te tweaken overclocken, m.a.w. volgens mij gaat dit argument niet op. ;)
Tweaken is niet alleen overclocken. Denk ook aan casemodding, tempmanagement etc. Maar goed inderdaad zie je dat niet terug in deze BBG. Misschien dat de mensen die het meeste een eigen pc bouwen, gamers zijn. Waarschijnlijk is de BBG dan daarom op gamers gericht.
Ja, jammer. Ik bouw vooral PC's voor klanten of kennissen, gewoon voor de lol. Zeg maar om de maand eentje. :) Daarom vind ik de office PC's altijd wel interessant. Maar video-bewerking en CAD pc's vind ik ook interessant om te zien.

Nou ja, dan maar zelf in de pricewatch kijken. Kan toch sowieso nooit kwaad. :)
Op zich is het natuurlijk ook zo dat een office PC net zo goed een game pc kan zijn zonder videokaart en zonder overclock moederbord. Het is maar net hoe snel je de PC wil hebben. Zonder GPU en tweakdoeleinden is het natuurlijk redelijk simpel een systeem in elkaar zetten. Waar je dan eventueel naar kijkt is de behuizing, om die zo klein mogelijk te krijgen. En daar zijn wel degelijk BBG's van geweest.
Normaal hebben ze ook wel andere systemen, daarom begrijp ik niet dat juist deze over gamesystemen gaat. Overal wordt vermeld dat de nieuwe GPU's bijna uitkomen en je beter kan wachten. Waarom dan niet juist nu een bbg maken voor niet-game pc's en eventueel de volgende speciaal op game-pc's te richten???
Probleem is met high-end werkstations, dat niet alle programma's de zelfde hardware leuk vinden, zo zijn er programma's die beter met GPU's werken, en programma's die de GPU uberhaupt niet gebruiken, daarnaast heeeft het ene programma wel CUDA support en het andere niet.
Het ligt er dus heel erg aan wat voor een softwarepakket je gebruikt.
Ik denk dat het vrij moeilijk is een workstation samen te stellen omdat de eisen e.d. ver uit elkaar liggen, het ene programma slikt graag zoveel mogelijk cores het andere heeft juist niks aan veel cores en wilt gewoon een zeer hoog geclockte core.. Bij games is het vrij makkelijk. Meer geld is duurde CPU en duurde GPU. terwijl bij een workstation dan de cpu belangrijk is dan de gpu, of ram, of of of.

gamespcs zijn easy workstations niet imho.
Omdat de markt voor high end workstations voor prive doeleinden zo goed als non existent is.
Blijkbaar toch wel. Ik snap er ook geen bal van. Ik kom hier al 20 jaar en heb in die tijd hooguit 160 uur gegamed, maar het blijft maar komen. Doe dan minstens altijd 1x een office PC erbij erbij en een PC om normaal mee je geld te verdienen, zoals voor programmeer- en zeg Photoshop werk. Ofzo. En een PC voor video-editting en CAD ja. Lijkt me veel interessanter. Dit is elk emaand hetzelfde. Kan ook 1x per jaar als de nieuwe video/game-kaarten uit zijn...

[Reactie gewijzigd door Slingeraap2 op 1 mei 2016 19:37]

het publiek voor gamesystemen is groter en de markt voor systemen veranderd continu. neemt niet weg dat ze om het jaar alsnog een workstation build kunnen maken natuurlijk.
Daarom vind ik persoonlijk de opzet van de buyers guide van HWi beter; elke guide is een los artikel, en pas bij (grote) veranderingen in prijs of de introductie van nieuwe hardware komt er een nieuwe. Dus er hoeft niet om de 2 maanden een nieuwe guide gepost te worden die amper verschilt van de vorige.
Thanks voor de tip. Kwam er nauwelijks meer, maar ik ga nu toch weer meer kijken op HWI.
"99 van de 100 desktops die worden verkocht zijn bedoeld voor gaming tegenwoordig"
"Maargoed ik hecht toch al geen waarde aan dit soort artikelen, er staat vaak een hoop onzin in en is meer de mening van de auteur dan een met feiten onderbouwd advies."

LOL, jouw mening is daarentegen wel goed onderbouwd. Haha ;)
Ik denk dat bedrijven totaal toch wel meer office desktops kopen dan consumenten game desktops hoor.

Nou ja, lekker belangrijk ook. Ik kijk zelf alleen naar office en normaal programmeer- en Photoshopwerk en als ik daar een game PC van wil maken kijk ik ik wel in de pricewatch voor een videokaart die erbij moet komen al naar gelang wens en budget. Dus ben het wel met je eens voor de rest. ;)
lol - dan weet je vast ook dat het heel vaak gaat om goedkope pegatron moederborden en dat sort meuk, ik denk dat bedrijven hoe dan ook heel erg veel zouden kunnen besparen op hun it afdelingen als ze eens wel kozen voor 'consusmenten meuk, want als er iets is dat mij opvalt is dat de pc's die ik samenstel (met vaak bijv msi borden die voorzien zijn van solid-caps ed), bijna 2x langer mee gaan dan medion dell hp lenovo meuk.

de enige reden om dit soms niet te doen is omdat je dan per 100 moederborden er een stuk of 10 op de plank zou moeten gooien ter vervanging (op het moment dat zaken slechter leverbaar worden, en dat kost ruimte dus geld).

[Reactie gewijzigd door i-chat op 2 mei 2016 09:59]

"lol - dan weet je vast ook dat het heel vaak gaat om goedkope pegatron moederborden en dat sort meuk"

foutieve aanname, voornamelijk ASUS en Gigabyte

"ik denk dat bedrijven hoe dan ook heel erg veel zouden kunnen besparen op hun it afdelingen als ze eens wel kozen voor 'consusmenten meuk, want als er iets is dat mij opvalt is dat de pc's die ik samenstel (met vaak bijv msi borden die voorzien zijn van solid-caps ed), bijna 2x langer mee gaan dan medion dell hp lenovo meuk."

Nog een foutieve aanname, consumenten meuk beschikt niet over de juiste aansluitingen zoals TPM headers, RS232 aansluitingen etc. En als een SI 1 dollar per bord kan besparen omdat er bepaalde aansluitingen niet op zitten als een bord voor ze ontworpen kan worden omdat ze er 10.000 afnemen in een keer of verspreid over een bepaalde periode dan scheelt dat dus 10.000 dollar ten opzichte van een consumenten bord. Als vervolgens een andere fabrikant het voor 1,20 dollar per bord minder kan doen dan krijgen zij de deal. Bedrijven geven geen zak om een levensduur van 5+ jaar want na 3 jaar word alles vervangen en zijn de systemen geen zak meer waard. Als ze met normale caps weer een dollar per bord kunnen besparen en dat prima binnen de specs valt dan is er geen enkele reden om voor solid caps te kiezen.

"de enige reden om dit soms niet te doen is omdat je dan per 100 moederborden er een stuk of 10 op de plank zou moeten gooien ter vervanging (op het moment dat zaken slechter leverbaar worden, en dat kost ruimte dus geld)."

Deels correct, maar nogsteeds fout. Als je enigsinds verstand had van deze markt dan had je gesnapt dat er geen enkele reden is om consumenten meuk te gebruiken voor SI aangezien die borden overvol zitten met meuk die de prijs opdrijft en ten koste gaat van de betrouwbaarheid en stabiliteit. Nog niet te beginnen over het stroomverbruik dat onnodige poorten gebruiken. 6 sata poorten en 8 usb poorten in een systeem dat maar 1 sata en 2 usb poorten nodig heeft zorgt voor een paar watt. Dit keer 10.000 stuks loopt aardig in de papieren. Sure je moet extra voorraad hebben voor reparatie, maar dat is niet het enige.
Je eigen teksten lezen is ook een vak. Je woordje 'consumenten' komt pas op je 3e regel voor en hoeft niets met je eerste 2 regels te maken te hebben.
Dat jij nu een van die zeldzame (ondertussen redelijk uitstervende) personen bent die als consument een desktop niet (ook) voor games gebruikt ...
LOL, wat een aanname. Niemand maar dan ook niemand die ik ken speelt games op zijn PC en ja, ze hebben allemaal een desktop staan. Dus ik ben zeker niet de enige of een uitstervend ras.

[Reactie gewijzigd door Slingeraap2 op 2 mei 2016 17:31]

Is een 400w power supply voor het basisgame systeem met een r9 380 4gb niet erg krap?
Volgens de site van sapphire wordt er een 500w psu aangeraden.

bron: sapphire

onder specificaties
Elke keer weer krijg je die vragen. Sapphire dekt zich in voor het geval dat klanten een voeding hebben die het opgegeven vermogen niet kan leveren, of niet kan leveren op de 12V rail. Maar het TDP van een R9 380 is 190W, mogelijk wat meer als het over een overgeklokte kaart gaat.

Van de rest van het systeem verbruikt de CPU nog het meest (51W TDP), voor de rest verbruiken moederbord, geheugen en opslag nog wat W maar je komt nooit in de buurt van 400W, en de 12V rails kunnen ook genoeg stroom leveren voor de GPU (20A en 24A).

Die voeding moet dus zonder meer volstaan, er zou probleemloos een nog zwaardere GPU of CPU kunnen gebruikt worden zelfs.

Sommige fabrikanten zouden je opzadelen met een 700W of meer voeding voor een wat zwaardere GPU, dat is nooit nodig tenzij je een dual-GPU kaart (zoals een R9 295X2) hebt.

[Reactie gewijzigd door MacPoedel op 1 mei 2016 17:15]

Excuses als mijn vraag irritatie opgeroepen heeft...
Goed om te weten dat deze voeding toch voldoende is. De kaart gebruikt volgens Sapphire 225w.
Kan je eigenlijk niets kwalijk nemen, het is normaal dat die specificaties voor verwarring zorgen. Ik vind de oplossing die videokaartfabrikanten nu gebruiken (gewoon een paar 100W meer zeggen dan echt nodig is) weinig helpen. Ze dekken zich maar deels in, een flut voeding kan nog steeds schade aan het systeem veroorzaken ook al zegt de sticker dat het vermogen voldoet aan wat de GPU fabrikant opgeeft als minimum, dat heeft weinig met overbelasting te maken en meer met de stabiliteit van de voeding.
waarom die athlon met r7 3 series? er staat bij dan betaal je tenminste niet voor wat je niet gebruikt,

maar kun je op r7 vlak dan niet beter kiezen voor een A10 in combinatie met bijv een r7 250 2gb

bijv:
* pricewatch: AMD A10-7850K Boxed
* pricewatch: XFX R7 250 2GB

ik vraag me af of je dan niet (voor een budget systeem) beter uit de verf komt
die opmerking van dan betaal je geen 30 euro extra voor je cpu vind ik maar slap, als je ooit wilt upgraden dan verplaats je die cpu toch wel naar iets anders (bijv je media-pc) of dat ding voor de kinderen of je verkoopt hem natuurlijk gewoon hier in v&a,
Een Dual Graphics opstelling van een A10-7850K (of hoger) met R7 250 is trager dan een R7 260X, laat staan een R7 370. Nu is wat jij voorstelt ook wat goedkoper dan een 860K+R7 370, dus niet zomaar te vergelijken, maar als dit het budget is voor het budget game systeem, kan het beter benut worden voor een snellere videokaart. Daar komt ook bij dat Crossfire (en daar is Dual Graphics een vorm van) lang niet altijd werkt, zeker niet een 100% verdubbeling van de prestaties geeft en heel driver afhankelijk is.

Wat die opmerking over niet bij betalen voor een iGPU die je niet gebruikt betreft, het gaat hier over een systeem waar het uiterste er uit is gehaald om die €400 te halen met zo goed mogelijke prestaties, dan heb je een losse GPU nodig en AMD heeft nu eenmaal die Athlons die een stuk goedkoper zijn dan hun broertjes met iGPU (vind ik onzin eigenlijk, ze rollen van dezelfde productielijn, de iGPU is er wel maar is gewoon uitgeschakeld).

Ik ben wel akkoord dat het handig kan zijn dat een processor een ingebouwde GPU heeft om die later in een zuiniger systeem te kunnen gebruiken zonder losse videokaart. Maar omdat ik het echt niet heb voor dual GPU systemen, zou ik dan in dat geval een A8 APU nemen, dan betaal je toch wat minder voor die iGPU die je voorlopig niet gebruikt. De meerprijs van een pricewatch: AMD A8-7650K Boxed is maar €5 ten opzichte van de Athlon X4 860K en die A8 heeft in hetzelfde CPU gedeelte dat wel wat trager geklokt is, maar makkelijk naar dezelfde snelheid gebracht kan worden.

Maar ik zou eigenlijk geen van beide nemen, de pricewatch: AMD A8-7650K (Met low-noise fan en heatsink) Boxed heeft een veel betere koeler die de kleine meerprijs echt waard is.
ik dacht in eerste instantie ook daar aan, maar ik wilde / durfde die keuze niet zo neer te zetten bang dat het cpu gedeelte dan te veel zou worden afgevallen,

wat ik vooral jammer vind is dat het onmogelijk schijnt te zijn om bijv die a8 7xxx te koppelen met die R7 - 250 bijv door het gpu gedeelte iets over te clocken, (iig via de amdsite is daar niets over te vinden...

dat maakt dat een nòg goedkopere combi tussen die 2 dus niet lijkt te kunnen want in dat geval zou je aanzienlijk meer geld hebben voor bijv. meer en sneller ram, betere opslag en vooral budget vrij houden om eventueel toch dat betere scherm te kopen.
Ik zie niet in waarom een A8 zoals een A8-7650K niet gekoppeld kan worden met een R7 250, de GPU's hebben dezelfde configuratie (384:24:8). Bij het koppelen van een A10 7800 of hoger (de A10-7700K tel ik niet mee, is ongeveer exact hetzelfde als de A8-7650K) met R7 250 heeft de iGPU wat meer rekenunits (512:32:8) dan de GPU, maar Crossfire kan daarmee overweg. Asymmetrie bij zo'n configuratie kom je toch niet onderuit, door verschillende kloksnelheden en geheugen met andere bandbreedte.

Anandtech heeft in elk geval de test al gedaan met een A8-7650K en R7 240 met DDR3: http://www.anandtech.com/...o-new-testing-methodology. Het is dus gewoon mogelijk om een A8-7xxx met R7 240/250 te combineren. Volgens mij presteert dat zelfs ongeveer even goed als de combinatie van een A10 met R7 omwille van de asymmetrische shaders bij gebruik van een A10.

En ja dat zou goedkoper zijn dan het budget gaming systeem hier, maar het is ongeveer even veel trager als wat het goedkoper is, en zoals ik al zei het kan problematisch zijn want Crossfire werkt niet in alle games. Met het budget dat hier opgesteld werd koop je gewoon best een discrete GPU.
Tjah. Waarom niet die of deze harddisk. Er moet een keuze gemaakt worden, zij kiezen iets anders.
ik snap geen klap van je vraag....
Absoluut niet. Als je hier kijkt zie je dat de rauwe performance van de R7 370 bijna 60% beter is dan de R7 250. Als je dan ziet dat de Xfire combo met zo'n A8/A10 APU 15 tot 35% extra performance geeft met de R7 250, kom je in het beste geval op 135% tov van de 158% van de R7 370.
Heb ik het nog niet eens over de Crosffire perikelen.
Mooie gids weer. Ik verbaas me er eigenlijk een beetje over voor de lage prijs van een instapmodel pc. Helemaal als je dan ziet dat je al best wel een acceptabele videokaart met een SSD hebt.

Ik denk dat VR weer een kleine boost zal geven aan de verkopen van desktop PCs en onderdelen (is er überhaupt een laptop die krachtig genoeg is voor vr? Max settings natuurlijk)
Ja die zijn er clevo bouwt laptops met de 6700k en een 980 chip (desktop )
Of de 980m sli als dat ondersteund wordt
Deze worden onder allerlei Namen verkocht
In Nederland onder bto,xnb en laptopplus verkoopt ze ook zonder label

[Reactie gewijzigd door yourdaddy1983 op 1 mei 2016 13:11]

Zoals yourdaddy1983 ook al aangeeft.. ja

https://clx.cybertronpc.com/kits/view/nbosiris017xmk#/configure
Deze laptop kun je uitrusten met een I7 6700K en twee GTX 980M, dit zou genoeg moeten zijn voor VR.
Ik vind het een goede ontwikkeling dat tweakers.net voor er een wat duurdere BBG voor high end heeft gekozen. High end gamers die kijken niet op een paar honderd euro meer of minder, maar die willen gewoon een optimale spelervaring. Vraag me wel af, is het high end gamesysteem dat is samengesteld, bij de meeste huidige games capabel om 4K in 60 fps te draaien?
Dat is in ieder geval wel het doel geweest:
De insteek van dit systeem was het neerzetten van een gamepc die alle games die je ertegenaan gooit op hoge framerates op hoge resolutie, tot 4k, aankan.
Maar de systemen worden niet natuurlijk niet op Tweakers zelf gebenchmarkt, dus moeten we even op zoek naar Fury Crossfire Benchmarks. Et voila, oordeel zelf, maar volgens mij kunnen die wel wat hebben :)

http://www.pcworld.com/ar...iew-2-fast-2-furious.html

Natuurlijk zijn er de gebruikelijke problemen met CrossFire en andere overwegingen, dus lees ook de BBG-thread voor dit systeem even door voor alternatieve keuzes.
Mis nog een pci-ssd.

Kost iets meer voor minder geheugen, maar daarnaast kun je er nog een conventionele schijf instoppen.

Prestaties vind ik zelf nog steeds ongelooflijk. Als je ervaring zoekt zeker iets om mee te nemen.

pricewatch: Samsung 950 Pro 512GB

Er zijn ook kleinere (praktische) schijven en het neemt gewoon een gruwelijke irritatie weg bij oa laden van het spel, maps en levels. Komt altijd een moment dat er wordt gelezen/geschreven van de harde schijf en vica versa en met deze type ssd's gaat het gewoon een heel stuk sneller.
Budget game systeem zou ik toch kiezen voor een G4400 (60,-) + Gigabyte GA-H110M-S2PV DDR3 (35,-)

Is stuk sneller zuiniger en goedkoper dan de AMD set.......
en duocore, dus je beperkt jezelf doordat er al games op de markt zijn die per se vier threads vereisen. Ik zou ook in de basisPC (dus niet budget) een Pentium prikken.

Mocht je zeker weten games spelen die niet vier threads nodig hebben, is een pentium de veel betere keuze.
Ik vind dat dus onzin, alle games kunnen spelen is niet de norm. Men wil een goed budgetsysteempje hebben, het zou de bbg sieren als ze enigzins aan upgradeability denken en daarom ben ik het eens met dr.flask. Het skylake platform met een i3-6100 of een G4400 met interne gfx zou prima zijn als het advies zou zijn om als eerste de gpu in een upgrade aan bod te laten komen (desnoods 2de hands via de V&A).
De uitdaging in de bbg is juist de 400 euro systeempjes en mijn inziens moet je dan ook gewoon de V&A sectie hierin betrekken. De mensen moeten leren dat je voor 400 euro geen nieuwe gamingbak kunt samenstellen, waarin meerdere onderdelen ook meerdere jaren mee kunnen gaan. Ik vind het niet overwegen om de V&A sectie in de budgetcategorie te betrekken dus ook gewoon een adelating en erg jammer. Er is in beginsel niks mis met een 2de handse videokaart of een combosetje voor 55% van de nieuwprijs.

[Reactie gewijzigd door govie op 1 mei 2016 20:52]

het heet verdorrie een GAME PC! staat bij iedereen het woordje game er niet bij of zo?! Me dunkt dat gaming dan wél de norm is...
Alsof je met dat bukkum-systeem alle games redelijk kunt spelen.... ik betwijfel het. Mijn punt is dus ook dat voor 400 euro gedeeltelijk beter af bent in de V&A sectie van de site en niet in de pricewatch, zelfs als gamen het doel is.

[Reactie gewijzigd door govie op 1 mei 2016 20:54]

Het heet verdorrie een BUDGET game PC, me dunkt dat je niet alle games op de hoogste instellingen kan spelen, das ook totaal niet het doel van de PC!
Voor velen zal het voldoende zijn omdat er alleen minecraft en LOL op wordt gespeeld. je hoeft het dus niet te betwijfelen ik kan je nu al garanderen dat dat niet gaat lukken...

V&A en sectie kan niet er bij betrokken worden, om de simpele reden dat verkrijgbaarheid een eis is. Ik heb geen flauw idee wat morgen in de V&A staat. Dus een BBG daarop maken is gewoon onmogelijk. Als je een mooie deal vindt in die sectie ben je natuurlijk vrij om daar een GPU of CPU/Mobo vandaan te vissen.

Dat je kritiek hebt, prima! Kom op het forum en doe gezellig mee met de BBG. Alleen uit wel kritiek die ergens overgaat...

[Reactie gewijzigd door Lednov op 1 mei 2016 21:09]

Mijn opmerking is dat een gamepc die wat jaartjes meekan voor 400 euro gewoon gebakken lucht is als je alles nieuw aanschaft. Hard maar mijn inziens wel de waarheid tot het tegendeel bewezen is. Misschien moeten we dit soort voorbeelden gewoon niet meer doen, ik vind het een fout signaal. Als je echt zo weinig te besteden hebt dan is 2de hands combosetje eerder de juiste de weg. We kunnen best wel 2 voorbeeldjes iedere maand uitwerken op basis van :

A: 2de handse AMD-6300/8320/8350/8370, mobo, geheugen comboset
B: 2de handse Intel-Quadcore, mobo, geheugen comboset

Beide combosets zie ik nagenoeg altijd voorbijkomen in de V&A sectie. Dan kunnen we beide bovenstaande voorbeeldjes aanvullen met een case+voeding+ander spul uit de pricewatch en klaar is klara. Zo heb je dan toch mooi een nieuwe look and feel, met 2de handse snellere componenten die eventueel nog wel redelijk upgradebaar zijn. Over de gpu kan je dan nog twisten of die nieuw of 2de hands moet/mag zijn... Het zijjn maar twee voorbeeldjes maar ik weet zeker dat we beter kunnen dan de X4 860K, want we schepen mensen op deze manier op met verouderde doodlopende prul.

[Reactie gewijzigd door govie op 1 mei 2016 23:25]

De waarheid staat in de BBG. voor 400E heb je een prima machine die nog goed mee kan komen. Tegendeel is allang bewezen alleen ben jij er niet mee eens.

Verder leg ik net uit waarom in de BBG v&a niet meegenomen kan worden en dus vertel jij dat je combosetjes tegen komt...
combosetjes zijn leuk en aardig, kan jij garanderen dat ze er morgen in staan? of aan het einde van de maand?
Zoals ik al zei, als je een mooie deal tegenkomt in v&a moet je daarvoor gaan.
Lang niet iedereen wil trouwens tweedehands, das ook iets waar je aan moet denken.
Ik denk niet dat ik de enige ben op tweakers met deze gedachtegang maar frame het zoals je wilt. Je moet jezelf ook wel een beetje open stellen voor andere opvattingen zo nu en dan, Maargoed als iedereen vind dat een 400 euro "gamepc met alles nieuw op basis van een X4 860k" hetgeen is wat al jaren in de bbg thuishoort, dan is het zo. Maar ik vind het een brak advies om 400 euro op deze manier te spenderen.

[Reactie gewijzigd door govie op 2 mei 2016 09:42]

Je bent van harte welkom om met de BBG mee te denken.
Als jij een BBG samen kan stellen voor 400E (NIEUW!!!!!) dan zou ik dat graag willen zien.
Nogmaals, voor 400 euro adviseer ik geen gamepc met alleen maar nieuwe onderdelen op basis van een X4 860K processor! Je moet m.i. een nieuwe game pc voor 400 euro niet eens willen adviseren omdat het de mens op de langere termijn gewoon meer kost en niet minder. Denk er maar eens over na.
Wil je nou gewoon echt niet begrijpen dat het een EIS is in de BBG om nieuwe onderdelen te plaatsen?
Dat het ONMOGELIJK is om de V&A te raadplegen omdat je gewoon niet weet wat er in komt te staan?
Hoe vaak heb ik nu al gezegd dat als je een goede deal vindt op V&A dat je dat ook zeker moet doen...?

Denk daar eens over na, en kom dan met een tegenvoorstel. kritiek hebben is één ding. Aankomen met oplossingen, een ander.
onwil om het te implementeren is een betere omschrijving.
Beetje stomme (en late) vraag misschien, maar zijn er dan games die per se 4 threads vereisen? Nooit geweten, dus noem er is één of twee, als je wilt.
Laat wel, en stom zeer zeker niet!

Games zijn onder ander GTA V en Witcher 3, en als ik mij niet vergis Far Cry 4.
Als je dus zeker weet deze games niet gaat spelen, is een pentium dus een goedkopere en goede keuze! Alleen voor een BBG kan je niet een systeem neerzetten, dat bepaalde games uitsluit daardoor.
Oké, duidelijk. Bedankt!
Als je als tweaker voor jezelf, nu een nieuw systeem wilt bouwen, dan gebruik je je oude gpu in je nieuwe systeem.
De stap van Maxwell naar Pascal belooft een veel grotere te worden dan die van Kepler naar Maxwell.
Nu geld uitgeven voor een 'verouderde' architectuur en dan binnen een (half jaar?) op fikse achterstand staan is geen optie, althans niet voor mij.
Mijn oude 670 voldoet nog uitstekend en heb ik dan ook niet vervangen door een 9xx, in afwachting van Pascal.
Ik ben nu bezig met een systeem bouwen, maar twijfel om te wachten op de nieuwe gpu's. Zou het een optie kunnen zijn om een systeem te bouwen met een wat mindere gpu en deze dan over een aantal maanden te vervangen of moet ik hierbij ook rekening houden met andere componenten?
Kun je doen, maar dan geef je alsnog dubbel geld uit. Voor andere componenten, denk dan bijvoorbeeld aan je voeding, als je er nu een gtx 650 of 750 inzet maar later een veel zwaardere kaart, zet er dan wel meteen een goede voeding in.
Een 400 watt voeding voor een 750 voldoet wel bijvoorbeeld maar voor een 980 kom je dan iets tekort.
We kunnen er nog wel verder over praten, maar laten we dat dan niet hier doen, stuur me maar een pm'metje
Ik vind ieder systeem met een X4 860k een gedrocht van 400 euro en daarom ook jammer dat het iedere keer maar weer in de bbg terug komt. Er zit totaal geen upgradeability in dat platform, nul komma nul until proven otherwise (of ik heb iets gemist). Pak dan gewoon het i3-6100 of een G4400 met interne gfx en wacht voor een voordelige goede 2de handse gpu ofzo (vind ik een beter advies).

[Reactie gewijzigd door govie op 1 mei 2016 20:40]

het is lastig mensen te overtuigen dat pad op te gaan ook al heb je absoluut gelijk, maar met internet graphics heb je geen game systeem. En dat is nog steeds wat mensen eigenlijk willen, dus lastig ze te overtuigen om een non-game systeem te kopen en dan te wachten..
We verkopen zo gebakken lucht want voor dat bedrag kan je nieuw m.i. gewoon niet echt slagen. Een stukje realisme bijbrengen is niks mis mee denk ik dan. Als je echt zo weinig te besteden hebt, dan gewoon een of twee onderdelen via de vraag & aanbod katern (en het plaatst die tweakers katern direct ook weer in de spotlights, toch mooi).

[Reactie gewijzigd door govie op 1 mei 2016 23:10]

Persoonlijk ben ik het niet met de i3 eens, dual core voor gaming gaat echt de gpu bottlenecken. Sommige games werken niet eens normaal met twee cores
De i3 heeft hyper threading dus werkt gewoon prima.
Ook niet zelf ondervonden, het werkt of niet of heel slecht
Nee dat klopt, heb zelf geen i3 6100, mijn reactie was gebaseerd op de benchmarks die ik ben tegen gekomen. Overigens speelt het ook nog een rol natuurlijk welke spellen je speelt.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Cartech

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True