Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Arnoud Wokke

Nieuwsredacteur

Sony verruilt glas voor metaal

Xperia X Performance, X en XA Preview

Tot slot

Sony gooit het met de Xperia X-lijn vooral op ontwerp. Er zijn maar weinig features die baanbrekend of opvallend zijn, behalve de bewegingsvoorspelling van de object tracking. De Japanse fabrikant wil klanten trekken door kleinere toestellen te maken die de glazen achterkant hebben verwisseld voor metaal.

Het is vooral goed om te zien dat Sony oog heeft voor liefhebbers van kleinere smartphones. Het is na LG met de G5 de tweede fabrikant die op deze MWC een nieuwe, belangrijke telefoon met een kleiner schermformaat heeft gepresenteerd.

Grootste nadeel is de lange tijd tussen aankondiging en release. De telefoons komen pas in de zomer uit, als iedereen die nu enthousiast is geworden van deze smartphones de aankondiging allang weer is vergeten. Ten opzichte van de concurrentie, zoals de LG G5 en Samsung Galaxy S7, hebben de X en X Performance weinig meer te bieden dan de Z5 al deed. Wel zal de Z5-serie in prijs dalen door de komende release van de nieuwe modellen en die zal daardoor des te aantrekkelijker zijn. Sony heeft een groot succes nodig op de smartphonemarkt, want met de telefoontak van het Japanse bedrijf gaat het niet zo goed. Of deze Xperia X-lijn dat succes gaat brengen, blijft het komende halfjaar nog de vraag.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (111)

Wijzig sortering
"De X heeft een Snapdragon 650 aan boord, een octacore met acht Cortex A53-processorkernen en een Adreno 506-gpu."

Dit is niet correct. De Snapdragon 650 heeft 2x een ARM Cortex A72 core ondersteund door 4x een A53 core, hexacore dus. De GPU is een Adreno 510.
https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/processors/650
Desondanks raar dat deze processor de software niet aan lijkt te kunnen terwijl dezelfde chip in de Xiaomi Redmi Note 3 Pro geen enkel probleem lijkt te hebben met MIUI wat zeker geen lichte versie van Android is.
De Snapdragon 650 lijkt zelfs sneller te zijn dan de Snapdragon 808.
http://www.techgrapple.co...08-vs-mediatek-helio-x10/

[Reactie gewijzigd door boertjeg op 23 februari 2016 08:59]

Exact, de Snapdragon 650 en 652 hebben de nieuwe A72 cores en zijn bloedsnel. Als de telefoon hapert is het eigenlijk uitgesloten dat dit de oorzaak is. Misschien is er bespaard op de snelheid en kwaliteit van de opslag en het intern geheugen.

[Reactie gewijzigd door BCage op 23 februari 2016 09:55]

De 650 en 652 zijn zeer capabele mid-high performance chips inderdaad, die zeker op 1080p geen problemen moeten hebben met 95/100 taken die ze voorgeschoteld krijgen. Trage opslag zie je regelmatig op budget toestellen die op papier toch heel wat lijken te zijn door de gebruikte SOC. Laten we hopen dat Sony voor 600 euro fatsoenlijke flash chips gebruikt en het slechts een software dingetje is. Het flash geheugen verhaal geldt ook voor de Xperia XA overigens.
Je hebt ook nog de firmware die mogelijk niet goed is geoptimaliseerd of toch dat Android lekkerder werkt met multicores.
De telefoons zijn een stuk groter dan de compact versies van de Z1 (127 x 64,9 x 9,5), Z3 (127 x 64,9 x 8,6) en Z5 (127,3 x 64,7 x 8,99). Wel iets dunner maar dat maakt mij niet zoveel uit (1mm). Die 1,5cm erbij in de lengte is wel wat. Ik hoop maar op een Z6 compact. De Z5C vind ik het nog niet waard (heb nu een Z3C).
Succes met wachten, sony doet tot nu toe altijd een compact versie bij de oneven nummers ;) Z7c zou de volgende zijn dus.
Klinkt toch een beetje als een teleurstelling. Of je er wat aan hebt is maar de vraag maar de hardware lijkt toch wat minder dan van bv de S7 of de G5.

- 1080p scherm
- 3GB ram ipv 4
- Zelfde camera als in de Z5.

Klinkt een beetje als de Z5 alleen dan met een aluminium body en een SoC upgrade voor het topmodel. Prima als de prijs daar ook naar is maar het zal mij niet verbazen als de prijs niet veel zal verschillen met die van de S7 en G5 als die in de zomer uitkomt.

De Sony skin vind ik er ook redelijk gedateerd uitzien al zal die op de nieuwe toestellen er allicht anders uitzien.
Ik ben het volledig met je eens. Anno 2016 hoort er eigenlijk minstens een 5,5" 2560x1440p scherm in een flagship-toestel te zitten. Bovendien verkies ik AMOLED over LCD. 3GB RAM is natuurlijk voldoende, maar er zijn al concurrenten die 4GB aanbieden. De accu-capaciteit vind ik aan de lage kant, bovendien is deze (zover ik kan zien) niet verwisselbaar.

Sony maakt naar mijn mening dezelfde fout als veel andere fabrikanten : een zuinigere SoC inbouwen en dit combineren met een kleinere accu om gewicht en afmeting te besparen. Dat is leuk en aardig, maar qua accuduur heb je er dan praktisch niks aan. Ze moeten juist grotere accu's i.c.m. zuinige hardware gebruiken zodat je toestel niet iedere dag aan de lader hoeft.
Anno 2016 hoort er eigenlijk minstens een 5,5" 2560x1440p scherm in een flagship-toestel te zitten.
Ik vind 5" fhd persoonlijk groot en scherp zat. Zeker hogere resoluties vind ik een verspilling van energie.
3GB RAM is natuurlijk voldoende, maar er zijn al concurrenten die 4GB aanbieden.
"Je hebt er geen reet aan, maar omdat anderen het doen moet het ook in onze telefoon"?
De accu-capaciteit vind ik aan de lage kant, bovendien is deze (zover ik kan zien) niet verwisselbaar.
De accu mag natuurlijk wat kleiner zijn omdat er geen 2560x1440 scherm in zit ;)
Daarnaast wordt in het filmpje vermeld dat er technieken zijn toegepast om de duurzaamheid van de accu te verbeteren, waardoor deze twee jaar lang ongeveer gelijk zou moeten presteren. Ik heb er trouwens totaal geen probleem mee om mijn telefoon 's avonds aan de lader te leggen, zo lang dat ding maar de hele dag mee gaat. Ik neem liever een accupack mee voor die ene keer dat ik niet kan laden, dan dat ik altijd met een dikkere telefoon rond loop.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Vedette. op 23 februari 2016 10:25]

Ik snap het niet dat je zulke hoge resoluties op een klein scherm moet hebben 2560x1440 is iets wat we normaal op een 27" scherm hebben en daar al een superscherp beeld geeft. Ik ben zelf tevreden met een wat mindere resolutie, zeker als dat ook nog eens een snelheidswinst en een beter enegieverbruik opleverd.
2Gb geheugen is iets waar ik wel tegenaan loop met mijn Experia-S. Google met al die programma's en updates neemt veel van dit geheugen in beslag. 3Gb is wel welkom. (heb ook een Z3c maar die is niet voor tijdens werk)
Simpel : je zit nochtans dichter op het scherm van een smartphone dan dat van je computer. Vandaar dat een hogere pixeldichtheid wel belangrijk is op zo'n klein schermpje.
Het hoort er in te zitten omdat de prijs er naar is, niet omdat het (voor iedereen) nodig is, als ik het zo lees kan jij uit de voeten met een high end telefoon van vorig jaar of zelfs 2 jaar gelden.

Dat is top voor jou, maar waarom zou je dan in hemelsnaam 600 euro voor die specs willen? En niet 400 euro voor een jaar oud toestel wat dezelfde specs heeft?

Daarnaast spreek je jezelf een beetje tegen eerst is het zonde van de energie (tenzij je bedoeld dat je het zonde vind dat er 1 kilowatt per 3 jaar wordt verspilt natuurlijk, omgerekend van 1 watt per dag wat zn accu extra nodig heeft) en vervolgens mag de batterij wel kleiner omdat het scherm kleiner is, dus netto hou je dezelfde tijd dat je op de telefoon kan klooien :P

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 februari 2016 12:26]

Sorry hoor, maar sinds wanneer is het hebben van een Snapdragon 820 en de nieuwste camera sensor ineens "specs van een jaar oud"?

Afgelopen jaar presenteert Sony een telefoon met een 4K scherm en schreeuwt iedereen dat het zinloos is, nu houden ze het bij 1080P op een kleiner 5 inch scherm en is het ineens "niet meer van deze tijd". Dus alleen als het een 1440P scherm is, is het goed? Klinkt eerder als een persoonlijke voorkeur van jou.

Begrijp me niet verkeerd, de Xperia X Performance vind ik geen "revolutionair nieuw ding", maar dat vind ik ook niet van de Galaxy S7. Daar heb je ook alleen maar minor updates t.o.v. de Galaxy S6 en hebben ze (gelukkig) een grote fout van de S6 (het ontbreken van een microSD slot) weer teruggedraaid.
Maar mijn inziens blijft de Sony nog altijd een paar flinke pluspunten hebben, zoals de dual frontfacing speakers en een bijna stock Android ervaring (t.o.v. een mono, bottom mounted speaker en de heavily skinned TouchWiz). Echter komen we dan weer uit bij persoonlijke voorkeur.

Maar goed, of iemand de Xperia X Performance de adviesprijs van 699 euro waard vind moet ieder voor zich bepalen. De telefoons van o.a. Sony en Samsung dalen meestal vrij snel (binnen een paar maanden) in prijs en ik wacht dan ook liever eventjes en betaal dan 550-600 euro in plaats van 699.

edit: ter aanvulling, schijnbaar heeft de Galaxy S7 (net als voorheen de S6 en Note 5) wederom geen geweldig RAM management, zie deze korte test. Bij 8 tot 9 apps open beginnen zaken al te reloaden en dat met 4GB RAM. Vorig jaar deed zij eenzelfde test met de Galaxy Note 5, met een soortgelijk resultaat. Ik heb toen een soortgelijke test uitgevoerd met mijn Xperia Z2 (3GB RAM) en daar kon ik makkelijk 15 tot 20 apps open hebben voordat apps begonnen te reloaden (iets minder zware games, maar aanzienlijk meer apps).

Leuk dan dat de Galaxy S7 en S7 Edge maar liefst 4GB RAM hebben, maar als ze dit slechter benutten dan een telefoon met 2GB RAM dan zeggen getallen dus niet alles.

[Reactie gewijzigd door Moi_in_actie op 23 februari 2016 16:20]

Hoe zie je dat een app wordt gereload? Kan me niet herinneren dat ooit gezien te hebben (ik heb een simpele 'oude' Samsung met Android 4.1).
Bij Touchwizz gaan apps die op de achtergrond staan na een minuutje op standby en zodra je ze weer opent moeten ze weer opnieuw laden
Waar ik op doelde was het feit dat Titan_Fox eerst klaagt over een te lage resolutie en vervolgens over te weinig accucapaciteit. Mijn punt was dat een kleinere accu te rechtvaardigen is door een scherm met lagere resolutie. Ik ben inderdaad niet van mening dat een fhd ipv qhd scherm, global warming gaat verhelpen.

En zoals Moi_in_actie aangeeft, de X Performance is een nieuw flagship zoals de S7 dat ook is: niet revolutionair, wel nieuwe high end hardware.
Veel te waar dit, mijn Lumia 950 heeft een heel scherp scherm met 1440p, maar ik heb een 32" Full HDTV die ik als scherm voor mijn laptop gebruik, het is geen scherptewonder, maar klagen doe ik zeker niet... 1080p voor een smartphonescherm is meer dan genoeg! Hogere resolutie krikt enkel het stroomverbruik omhoog...
Inderdaad, en daar is nou juist draadloos laden zo ideaal voor. Gewoon je telefoon op een plaatje leggen voor je naar bed gaat en 's morgens pak je hem gewoon weer op zonder gedoe met kabels en pluggen e.d. Werkt geweldig met m'n S6. Weet alleen niet of deze Experia's draadloos laden ondersteunen gezien de metalen achterkant?
Ik begrijp je wel denk ik, ik heb een Nexus 5 van eind 2013. En nu nog denk ik: als ik met een 2.3Ghz quadcore met 2 Gb geheugen en een FHD scherm niet toekom, tjah, dan moet ik wat aan m'n gsm gebruik doen...
En mijn grootste ergernis qua batterij dan nog, waarom gebruikt Facebook en FB Messenger tot 30% van m'n batterij terwijl ik het amper dagelijks gebruik ?
Dat is wel apart; ik heb ook FB en Messenger op mijn Note 4, maar die gebruiken slechts procenten accu per dag. Ik denk dat het er meer mee te maken heeft hoe de betreffende Android-versie met het geheugenbeheer om gaat. Wellicht moet er bij jouw Nexus 5 vaker "geswapt" worden om het geheugen vrij te maken.
Dit slaat de spijker op zijn kop
Als ik dergelijke bedragen moet betalen voor een nieuw high-end toestel verwacht ik daar ook de laatste snufjes op hardwaretechnisch gebied. Het doet er niet toe of je die hardware daadwerkelijk gebruikt, zolang het er voor die prijs maar in zit.
Als ik een High-end prijs betaal voor een Android phone dan wil ik ook de op dat moment High-end specs voor terug. Of ik dat allemaal ga gebruiken zie ik dan later wel.
Je bent zeker ook iemand die schreeuwt dat iPhones "maar" dual-core processors hebben.
Nee waarom zou hij, hij begrijpt prima dat dat een prima SoC is die mee speelt met de rest van de high end SoC's. Dit is zoeken naar manieren om hem af te kraken omdat hij graag 4GB / 1440p heeft, ooit over nagedacht dat hij daar zijn redenen misschien voor heeft?

Ik ben het overigens volkomen met hem eens, voor zoveel geld hoef ik geen toestel met maar 1080p en 3GB, als ik die specs wil dan is er zoveel meer mogelijk dan die Sony wat me veel minder zou kosten :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 februari 2016 12:29]

Apple heeft een heel ander ecosysteem dan Android. Ook zijn er beduidend minder soorten iPhones, waardoor iOS beter geoptimaliseerd kan worden voor de betreffende hardware.
Vind zelf 1080p geen teleurstelling. Dit zouden meer fabrikanten van mij mogen doen!
En 3gb ram ik merk er niks van in mijn opo x.
Idd maar bij Android is het vooral altijd wel een spec race. Kijk maar naar de bovenstaande reacties waarom dat zo is ;)
Uiteindelijk krijgt de concurrentie het ook, maar dan 3 jaar later.
Zoals ik al zei, als de prijs er naar is prima maar in de pricewatch staat de Sony nu voor 699 terwijl de S7 ook 699 is maar wel een scherm met een hogere resolutie en 4GB ram heeft.

Nou zal die 699 voor de Sony misschien een placeholder zijn maar als je minder hardware levert verwacht ik ook een lagere prijs.

Een Fiat Punto hoef je ook niet voor 3 ton in de showroom te zetten met het argument dat je toch maar 130kmpu mag en er dus er geen verschil is met die Ferrari ;)
Een Rolls rijd ook beter maar niet harder dan een Ferrari, van Alle telefoons die ik heb gehad vind ik de prestaties van de Z3 nog het meest betrouwbaar en prettig. Veel aandacht voor dingen die je bij andere niet terug vind of benoemd zoals DAC en Amp.
Uiteindelijk gaat het er om hoe goed hij presteert en wat je er van merkt.

Wat mij opvalt is dat er een accu met minder cappaciteit gebruikt is. Geen meliding gedaan word over de toekomst van de Z serie of compact modellen waar ze volgens mij vrij veel succes mee hadden. Ze hebben ook nog de Z premium die een UHD scherm heeft. je zou bijna vermoeden dat ze twee lijnen naast elkaar laten draaien. Jammer van de kleurweergave van het display, meestal zit het met de helderheid wel goed.
Nee maar hij heeft het niet over de OPO X maar over een toestel wat 2x zo duur is. Er is niks mis met die specs an sich maar dan moet de prijs er wel naar zijn (wat de OPO X dus wel op orde heeft).
Zelf vind ik Sony's close to stock firmware top. Water loopt in mijn mond als ik met mijn zus haar oudere Z2 aan het spelen ben. Hier in de States heb ik een Note 5 na drie dagen geretourneerd vanwege de lag van het in mijn ogen nog steeds oerlelijke Touchwiz. Factory reset hielp niets. De S6 Edge van mijn neef is ook een ramp, heeft 1 gb minder Ram geloof ik. Mijn moeder haar Moto E 2015 loopt soepeler. En mijn Nexus 7-13 en Moto X Pure weer nog veel soepeler. Echt jammer. Zo'n fantastische hardware met nog steeds zo'n slechte software. Zelfs 100 gb Ram kan Touchwiz niet redden. Maar een Samsung vlagschip met vanilla stock is voor mij als een natte droom. Ik kan helaas alleen nog kiezen uit Nexus, Moto en Sony. Goede firmware is veel belangrijker dan nog snellere hardware.
Precies hoe ik er over denk. Mijn inziens zijn er maar enkele fabrikanten die er toe doen in de Android wereld (Sony hoort daar zeker bij), en dat zijn de fabrikanten die stock of near stock aanbieden, de rest valt voor mij persoonlijk af, en Samsung als eerste (ik ben bezitter geweest van de echt fantastische Galaxy SII - het enige minpunt was echter die vreselijke bagger bloatware welke meegeleverd werd, voor mij nooit meer).

Ik gebruik nu een Moto Force, nog geen enkele hapering meegemaakt tor dusver, en heerlijk clean met slechts enkele apps geïnstalleerd.

[Reactie gewijzigd door paradoXical op 23 februari 2016 13:30]

Otoh, meer dan dat heb je voor flink gebruik niet nodig, en de iets minder belachelijk hoge specs sparen wel de accu weer...
Op zich geen enkel probleem toch. Op een 5" is 1080p meer dan voldoende en is meteen een stuk zuiniger voor de accu. 3GB ram wordt nu op de meeste telefoons allang niet benut, 4GB heeft buiten dat het lekker bekt voor de specs geen enkel nut. Daarbij, diezelfde camera (met software matige verbeteringen!) is momenteel al de beste smartphone camera, dus dat hij niet veel vernieuwd is lijkt me dan ook niet een al te grote ramp.
Het is totaal niet dezelfde camera als in de Z5 ... En over de prijzen heb je natuurlijk wel gelijk, die zijn zoals ze nu aangekondigd redelijk hoog voor wat de telefoons bieden, daar ben ik het als Sony fan zelfs mee eens.
Ben met jou eens. De concurent heeft betere spec sheets.

Denk zelf dat Sony hier gemist heeft.
Ik zou toch eerder voor Sony gaan omdat je makkelijker de bootloader kunt unlocken en CM er beter op draait dan op een Samsung, maargoed dat zal de meeste mensen een zorg zijn.
De sleutel voor succes lijkt zo makkelijk he? Goede hardware, goede ondersteuning en mooie materialen. Ik ben best bereid de hoofdprijs te betalen voor een Android-telefoon met bovenstaande eigenschappen. Alleen de Nexus-lijn biedt mij dergelijke eigenschappen momenteel, de support op de andere telefoons is gewoon ruk. Juist de flexibiliteit die ik bij Android zoek wordt door ingrijpende wijzigingen in het OS onmogelijk gemaakt.

Maar de consument heeft daar geen behoefte aan, anders waren de Google Play Edition apparaten wel een succes geworden.
Sony camera is dan ruk bij custom rom.
Het is vooral goed om te zien dat Sony oog heeft voor liefhebbers van kleinere smartphones.
Ik heb zojuist de preview van drie telefoons gelezen met een 5" schermformaat, was er nog een vierde waar ik overheen heb gelezen? Of gaat 5" tegenwoordig door voor 'klein' schermformaat? Ik snap dat de telefoons klein aanvoelen in relatie tot hun schermformaat, en ook kleiner zijn dan andere vlaggenschepen, maar het is toch nog steeds geen kleine telefoon?

Jammer, juist bij Sony had ik nog wel een 'Performance Compact' verwacht.
Inderdaad, ik heb ook even teruggeklikt om te kijken of ik de 4.6 inch versie gemist had.

Blijkbaar vind iedereen het normaal om continu met twee handen alles te moeten bedienen, en ziet je broek er niet meer uit met een 5.5 inch ding in je zak (huhuhu).
Precies dit.

Al kan ik niet geloven dat Sony niet door zou gaan met high-end devices in het 4,3-4,7"-segment.
Zelf hoop ik dat er voor dat formaat ook een serie komt met twee of drie modellen
Helemaal mee eens.
Had ook gehoopt op een compact versie als vervanging van mijn nexus 5.
Deze 5 inchers zijn fysiek weer groter dan mijn nexus.

Had laatst een compact z5 vast en dat leek mij een erg mooi toestel op de schermresolutie na.
Goede opmerking trouwens:iets nu aankondigen en van de zomer pas uitbrengen.
Daar snap ik dus helemaal niks van.
Het zijn leuke toestellen,maar absoluut geen half jaar wachten waard.
Ze verdwijnen dalijk tussen de tig andere toestellen met dezelfde specificaties.
Ze hadden gelijk uitgebracht moeten worden of maximaal binnen een maand.
iets wat Sony m.i. al jaren fout doet. Zo houdt je altijd dat selecte groepje die wel wil wachten en de kopers die toevallig in de winkel denken he dat is zo gek nog niet.
Die performance had ik zo gekocht over een week of 3/4, van de zomer denk ik hè een review op tweakers en dus vergeten.

[Reactie gewijzigd door Martinus op 23 februari 2016 08:05]

Gaat de X lijn nu de Z lijn vervangen? Uit dit stukje lijkt het wel maar hier op het forum lijken ze daar anders over te denken...
Verder vind ik hier niet heel veel meer in staan dan het vorige stukje over de Sony X telefoons dus of het meerwaarde heeft om dit te schrijven... Verder vind ik de X performance wel een leuk dingetje en minder glas is zeker positief. Ik ben vooral benieuwd naar de accu duur ervan.

Ik draag Sony een warm hart toe en hoop dat deze telefoons hun goed gaat doen maar ik twijfel er wel aan.
"Er is geen verschil te voelen tussen de X Performance en de reguliere X; ze voelen in de hand precies hetzelfde, hoewel de X Performance iets groter, dikker en zwaarder is."

Wat? De X Perf. is groter, dikker en zwaarder.. maar je voelt geen verschil? Hoe dan? :/

Ben benieuwd naar de prijzen van de X Perf. wel serieus in geintereseerd. Uiteraard even afhankelijk van waar HTC mee komt (M10?) Toestel van formaat 5" is voor mij echt de max eigenlijk. Van de week een OnePlus 2 vast gehad van een collega.. wat een bakbeest is dat!! (vergelijking met de HTC One M7)

Edit: Hmm ik zie nu dat de Sony X Perf. voor €699,- in de prijslijst staat. Dat is fors. Zeker omdat de Samsung S7 voor exact dezelfde prijs in de lijsten staat en dan meer werkgeheugen heeft (4gb t.o.v. 3gb) en AMOLED t.o.v. LCD met een lagere resolutie en een kleinere accu.
Zie: http://tweakers.net/pricewatch/compare/490619;472069/

[Reactie gewijzigd door DonJunior op 23 februari 2016 08:12]

performance ga je denk ik alleen merken bij zware apps en games, voor de reguliere gebruiker is de gewone denk ik goed zat.
Best wel fijn om te zien dat Sony 2 versies maakt van ongeveer precies het zelfde, en dan heb ik het over de x en de xperformance. Eentje voor de smartphonefanaat, en een betaalbaardere die eigenlijk juist hetzelfde kan en er hetzelfde uitziet...
Liever fullhd dan en qhd heb nu de s6 maar ik zie totaal geen verschil met de fullhd z4 die ik ook heb. Ja de batterij.. Blij dat er nog fabrikanten zijn die niet mee gaan in de qhd onzin. Snap daar het leuk is voor VR maar dat gebruiken mensen hooguit 10x om het daarna weg te leggen zoals mij. Het is geen oculus natuurlijk...
Echter vraagt Sony wel de hoofdprijs voor mindere specs. Mindere specs prima maar geef dan een prijs van 400 euro.
Wel heel erg jammer dat de X Performance geen dock connector meer heeft.
dat vond ik nou net zo ideaal aan de voorgaande Z's
of is er toevallig iets bekend over een andere oplaad techniek, Qi ofzo?
Die connector zat er om het klepje voor de USB-poort te ontlasten. Nu Sony waterbestendige USB-poorten gebruik zijn er geen klepjes meer nodig en dus ook geen aparte connector.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True