Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jelle Stuip

Redacteur laptops en componenten

Asus GX700 gaminglaptop Review

Watergekoelde GTX 980 in een rolkoffer

Door , 113 reacties

Conclusie

De GX700 is een indrukwekkende laptop waar Asus geen grote aantallen van zal verkopen, al zal dat waarschijnlijk ook niet de bedoeling zijn. Asus zal de GX700 waarschijnlijk eerder gebruiken om te laten zien waartoe het in staat is, en eerlijk is eerlijk, het is de fabrikant gelukt om de eerste in massa geproduceerde watergekoelde laptop op de markt te brengen.

Dat betekent dus dat je, als je vijfduizend euro hebt, de GX700 ook daadwerkelijk aan kunt schaffen. Voor dat geld krijg je, zolang je de waterkoeling aangesloten laat, een van de snelste laptops met een enkele videokaart, inclusief rolkoffer om het hele systeem mee te nemen. Laat je de koeler thuis, dan boet je in op snelheid, maar dat is waarschijnlijk een bewuste ontwerpkeuze geweest, want in vergelijking met andere gamelaptops is de GX700 relatief compact, licht, en alsnog niet langzaam te noemen.

Toch is de GX700 niet perfect; het toerental van de ventilators van de waterkoeler varieert irritant veel, en het scherm heeft behoorlijk last van backlight bleeding. Daarnaast is het jammer dat Asus een wat magere service biedt als het om het bijvullen van de waterkoeler gaat; met een beetje pech is je waterniveau precies te laag als je garantie net afgelopen is.

En hoewel de GX700 ontzettend snel is, zijn er laptops die twee videokaarten in SLI draaien en daarmee, op papier in ieder geval, nog sneller zijn. Wat de (water-)koeling betreft durven we de claim wel aan dat er op dit moment niets beters te krijgen is, en dat zorgt er dan ook weer voor dat je de gpu serieus kunt gaan overklokken, zoals je dat op een desktop gewend bent.

Je moet, zoals wel vaker bij dikke gamelaptops, veel geld neerleggen als je de GX700 wilt aanschaffen. Voor hetzelfde geld koop je twee desktops die sneller zijn dan deze laptop, maar zoals gezegd gaat het Asus waarschijnlijk niet om het verkoopsucces. Waar het wel om gaat is dat Asus aan het innoveren is op het gebied van gamelaptops en wellicht is de GX700 wel een eerste stap naar meer toekomstige laptops met kleinere en nog betere waterkoeling.

Reacties (113)

Wijzig sortering
De waterkoeling is een interessante extra maar zoals hier uitgevoerd erg onpraktisch, daarnaast vindt ik de prijs absoluut niet in proportie met de prestaties; er zijn luchtgekoelde alternatieven op de markt die vergelijkbare prestaties zullen bieden (zoals de MSI GT72S 6QF welke precies dezelfde CPU en GPU heeft en dat voor ¤1700,- minder. Zie ook bijvoorbeeld clevo barebones) of zelfs hogere prestaties bieden (zoals de MSI GT80 2QE en 6QE modellen met twee GTX 980M's die verkrijgbaar zijn vanaf ¤3599 respectievelijk ¤4299,-)

Als je daarnaast toch bereid bent om ¤5000 neer te tellen voor een laptop (desktop-replacement) lijkt het mij "price-to-performance wise" verstandiger ¤400,- extra uit te trekken voor een MSI GT80 6QF welke twee GTX 980 kaarten in SLI biedt naast een mechanisch toetsenbord en een 18,4" scherm.

Ten slotte bevalt het mij niet dat de GX700 er (op de waterkoeling na uiteraard) praktisch volledig hetzelfde uitziet als de G752 modellen.
De enige zinvolle gamelaptops vanuit rationeel oogpunt zijn deze met een 980M. Kies je voor een 970M, dan zijn de prestaties er niet meer (een 980M is te vergelijken met een desktop 970) terwijl je nog steeds dezelfde offers maakt qua formaat, gewicht en looks. Kies je voor een 980, dan ben je een gigantische smak geld kwijt (¤3K+) én verlies je de mogelijkheid om de kaart uit te schakelen waardoor je het toestel niet langer op batterij kunt gebruiken.

Een 980M kost ¤1600-¤2000 (competitief tegenover een gamedesktop plus aparte laptop) en is gewoon goed genoeg voor alle moderne games. VR wordt kantje-boordje, maar MSi biedt de mogelijkheid je GPU te upgraden en heeft beloofd dat er een upgradekit aankomt voor de volgende generatie kaarten.
Leuk en aardig allemaal, maar wat is nou 400MHz extra??

Als hij nou van 3,6GHz naar 4,6GHz ging zou ik "ok dat is een mooie OC" zeggen.

Maar ¤5000,- voor een computer die na +/- 4 a 5 jaar langzaam geworden is om spellen op High te spellen, is het wel extreem veel geld, nee ik hou het wel bij een lekkere kleine Desktop, die ik iedere 2 a 3 jaar een nieuwe GPU upgrade geef, en 1x in de 4 a 5 jaar een nieuwe MB en CPU en RAM, (als er weer een snellere RAM is, zo als DDR5) geef, is VEEL goedkoper.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 27 februari 2016 00:41]

Je kan altijd de gpu met de mxm interface voorzien van een upgrade. De vastgesoldeerde cpu is wel ruk bij de gx700.
Zoals je zegt zijn er laptops die hogere prestaties bieden, ik heb zelf de Clevo p870DM-G (in de vorm van: XMG u726). De prestaties van dat type zijn een stuk beter. Ipv een desktop gpu en een laptop cpu. Heeft dat type een desktop gpu en een desktop cpu (I7-6700k). Die stock al op 4 GHz loopt en boost+OC op 4.6 loopt. Daarnaast boost de 980 tot 1288/1310 zonder OC. Wat al vrij fors is gezien het feit dat alles luchtgekoeld is. Dat type is wel iets dikker maar daardoor passen er meer fans in, wat resulteert in zat koeling op lagere rpm speeds.
Dat click & go systeem met waterkoeling wordt ook al in serverruimtes toegepast. Alleen komt het daar wat minder voor dat een server eruit gehaald wordt en weer terug erin wordt gezet. Het concept is dus niet iets nieuws maar ik denk niet echt dat het ook praktisch is.

Waterkoeling in een notebook kan, denk maar aan de Tidewater van Thermaltake. Gezien de compacte radiator en fan moet zoiets prima kunnen passen.
Heb je voorbeelden? Gaat het dan om nichemerken als Bull of zo?
Ik had eerlijk gezegd voor zo'n prijs en met de GTX780 aanboord ook een 4K scherm verwacht.

En laten we eerlijk zijn, in zo'n koffer kun je ook praktisch je hele desktop reutemeteut mee sjouwen..
Dat gezegd te hebben denk ik dat Asus mij zojuist op het idee heeft gebracht een koffer om te bouwen _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Foegol op 26 februari 2016 17:45]

Ik had eerlijk gezegd voor zo'n prijs en met de GTX780 aanboord ook een 4K scherm verwacht.
Er is ook een variant met 4K scherm in omloop, maar vraag me niet wat die dan wel niet kost. ;)
The built-in screen is a sharp and bright 17.3-inch G-Sync screen with an optional 4K resolution.
http://www.techradar.com/...-rog-gx700-1303242/review
en nog een linkje:
The display of the top version is a UHD panel with 3840x2160 pixels, even though our review unit is only equipped with the FHD panel and 1920x1080 pixels.
http://www.notebookcheck....book-Review.156842.0.html
*980, en qua scherm, in ieder geval een die weinig backlight bleeding heeft, dat vind ik echt not done voor 5k. Maarja de patsfactor weegt meer natuurlijk.
Major flaw. Sowieso een 980 en 1080p... overkill voor die resolutie.
Ja nu nog. Maar later dit jaar niet meer. Een enkele 980 draait rise of the tomb raider met alles op high al niet op een stabiele 60fps op fhd.
Dat is niet per definitie waar. Dit is een gamelaptop. Vanuit dat perspectief wil je m.i. altijd FPS voorrang geven op resolutie. Dat is op het moment misschien overkill, maar wellicht volgend jaar niet meer. Dus dat ze hier kiezen voor een 1080p scherm vind ik persoonlijk wel begrijpelijk.
Dat valt hard mee...

http://www.techpowerup.co...US/GTX_980_Matrix/14.html

Een game uit 2013 op de snelste 980 die er is.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 29 februari 2016 09:48]

Ach, ik heb een oudere versie met gtx680, ook daarop doet crysis 3 het prima, alleen inderdaad net niet op ultra.

40 fps is op het randje, maar 60 fps hoeft echt niet van mij. Meeste films doen ook geen 60 fps...
Ehm, maar dan is het toch geen overkill? Dat was je punt, en dat is pertinent onwaar. Er zijn zat games die 60 fps bij lange na niet halen op een 980 @ 1080p.
Ik vind het overkill, met name omdat je er een waterkoeler bij nodig hebt en dat je meer da 30 fps niet echt nodig hebt.

[Reactie gewijzigd door Spanky79 op 1 maart 2016 20:46]

Monsterlijke laptop zowel qua specs als design wat mij betreft!

maar VIJFDUIZEND euro is me toch nét iets te gortig 8)7
maar VIJFDUIZEND euro is me toch nét iets te gortig 8)7
Die had van mij ook best bij de minpunten gemogen.
Juist niet. Als iemand over een jaar deze review leest en stel de prijs is gezakt naar ¤2500 is het niet zo'n gekke prijs/prestatie verhouding meer en dus geen minpunt meer.

Tweakers kan niet elke maand alle reviews gaan updaten dus alle uitspraken over de prijs zijn geen plus- of minpunten.
Als ze prijs gewoon direct in het artikel vermeld is kan dat best. Een review is toch voornamelijk bedoeld voor hoe het product dat moment is en zich verhoud tot de rest.
Juist niet. Als iemand over een jaar deze review leest en stel de prijs is gezakt naar ¤2500 is het niet zo'n gekke prijs/prestatie verhouding meer en dus geen minpunt meer.
Over een jaar als... Dat telt nu niet. Deze review is gebaseerd op de huidige verkoopprijs.
Overigens verwacht ik niet dat deze laptop over een jaar zomaar 2500 euro goedkoper is. Dit is een zodanige nichemarkt en deze laptop wordt een echt hebbeding.
Natuurlijk wel, je kan toch ook zeggen dat de specs goed zijn op het moment van schrijven, die zijn over een jaar ook niet bijzonder meer.

Zelfde dus met de prijs, het gaat op het moment van reviewen.
Voor 5000 euro kun je ook een complete desktop en veel grotere monitor in een rolkoffer bouwen. Gebruik dan gelijk zo'n stevige kist waar audio apparatuur in verplaatst wordt.
Pelican :) is overigens ook duur.
Zo'n vogel? Ik snap de relatie niet.
Haha, hij bedoelt natuurlijk pelican kisten ;).

Verder een leuk ontwerp, maar ik zou me wel druk maken over hoe lang de verbindingen goed blijven. Als je dat ding elke keer loskoppelt moet dat toch een keer gaan slijten. Het lijkt me inderdaad meer een hebbeding dan een goede koop als je kijkt naar de alternatieven.
Idd bammette!

Borbit: Google Pelican case ;)

[Reactie gewijzigd door kakanox op 28 februari 2016 17:52]

Dan krijg je er wel een mooi koffertje bij hé :+
Stel, ik was miljonair, en wist echt niet wat ik met m'n geld wilde doen. Dan zou ik hem zeker willen kopen. Maar voor de gemiddelde jan modaal is deze prijs toch wel echt iets te gortig. Natuurlijk heb je voor die prijs wel het ideale systeem, met specs waar ik cartoon oogjes van krijg voor LAN-Party's, mits dat je ding is.

Ik ga het helaas toch maar moeten houden bij m'n trouwe CLEVO barebone die ik zelf grotendeels zelf in elkaar heb geflanst.. :)
Zelfs dan niet.
Dan koop ik liever voor elke locatie een bruut systeem en synchroniseer ik de data gewoon via satelliet internet. :)
Inderdaad best handig als je in je prive vliegtuig en op je yacht dezelfde pc kan gebruiken!
praat je uit ervaring? ;)
Ik ben niet zo enorm thuis in de doelgroep die dit aanspreekt en daarom vraag ik me af, wie koopt dit?

Gamers die vaak naar LAN party's en dergelijke gaan?

Want het lijkt me dan misschien wel makkelijker om gewoon een hele PC mee te nemen dan dit, omdat...
-Je alsnog randapparatuur nodig hebt (toetsenbord en muis, eventueel nog een extra scherm)
-De omvang van het geheel niet veel kleiner is (qua transport) dan een hele pc
-Je voor dat geld denk ik een brute PC kan bouwen die qua omvang nog enigszins transporteerbaar is (compacte ATX behuizing?).

Ik bedoel, ik vind het heel gaaf dat het mogelijk is om deze krachtige hardware in één laptop te proppen, maar het nut ontgaat me een beetje. Iemand die me dit kan uitleggen?
Een antwoord wat ook al eerder gegeven is, mensen met frequent flyer miles.....

Ik zit zelf 6 maanden per jaar in het buitenland, en vind een beetje comfort in toch kunnen gamen (liefst in DA:I oid, met short online runs, met mensen die ik online ken).

Vanwege datzelfde feit moet ik alleen tijdens vliegen dat ledder van een ding meesjouwen (wat echt wel irritant is, zo'n ding van 3kg meesjouwen), maar daarna kan ik wel alles wat ik wil, met enige limitatie de I-net verbinding die ik ter beschikking heb.

Als de ping te hoog is speel ik offline (singleplayer (Witcher 3/DA:I)), en anders probeer ik online te gaan.

fatsoenlijke PC heb ik thuis ook staan, maar ja, een PC + Monitor + randapparatuur meesjouwen is op een vliegveld een no-go.... Dus Laptop+muis is een stuk comfortabeler.

edit:
even niet naar mijn inventaris kijken, Notebook is stuk, en ik ben dus één van die mensen die met smart loopt te wachten op Pascal, zodat ik mijn backup 15" Dell notebook kan vervangen.

[Reactie gewijzigd door zion op 26 februari 2016 23:10]

Ik heb een Alienware 15 laptop met een Geforce 980M. Kost flink wat. Waarom ik 'm heb? Omdat ik naast thuis ook op locatie wil kunnen gamen zodra ik even in het buitenland ben voor langere tijd.

Een laptop is dan echt wel een stuk compacter en mobiel dan een pc uiteraard. Overigens sleep ik me laptop in een rugzak elke dag mee naar werk en ik wil dat mijn laptop niet onderdoet voor mijn desktop pc.
Ik begrijp het nut van een gaminglaptop. Maar mijn vraag ging specifiek over deze van Asus. Ik zie de voordelen niet in vergelijking met een wat 'goedkopere' variant.

Ja, je krijgt er krachtigere hardware voor terug, maar meteen ook een koffer waarin je eigenlijk ook een pc zou kunnen vervoeren (bij wijze van spreken dan). Daar gaat m.i. de toegevoegde waarde een beetje verloren.
en ook ligt het steeds variërende toerental van de ventilators vervelend in het gehoor
Ik game nooit vanaf een laptop, vandaar mijn vraag aan de notoire laptopgamers: hoe luisteren jullie naar de geluiden?
  • Via externe speakers, hoe hard zet je die dan en overstemmen ze dan de ventilators?
  • Of via een koptelefoon en hoor je dan überhaupt de ventilators?
luister via externe speakers. meestal draaien de ventilatoren zo goed als voluit en na 10 seconden merk je het niet meer want de speakers staan luid genoeg dat de ventilatoren achtergrondgeluid zijn. Met oortjes of een koptelefoon hoor je de ventilatoren al helemaal niet meer. het enigste wat je opmerkt is als de ventilator harder of zachter gaat dus dat zou hier wel eens vervelend kunnen zijn.
Een paar goede in ear oordoppen. Helpt ook prima om de straatgeluden of rumoerige airco buiten te sluiten. Ik heb mijn gamelaptop vooral voor reizen voor werk.
Een mid-range thx setje, mijn hersenen filteren het geluid van de laptop fan blijkbaar zelf uit nu ik er over nadenk :)
Ik gebruik een over ear 7.1 headset. Erg relaxed want je word heerlijk afgesloten van alle geluiden buitenaf.

Dat is alleen erg jammer als je een praatverslaafde vriendin hebt.
Meestal gewoon op de speakers van de laptop zelf. De ventilatoren bij de laatste Alienware laptops maken niet gigantisch veel geluid en wanneer ik niet game slingeren de ventilatoren niet eens aan.
Gewoon de build in sound van mijn M18r2.
Dingen gaan (voor een laptop) vrij hard en het gebeurd niet vaak dat hij begint te looien (pas als ie op de bank / bed staat bijvoorbeeld).

Op hèt bureau kan hij genoeg lucht aanzuigen zonder op 100% fan speed te gaan en is het geluid echt minimaal.
Kan ook komen doordat er 3 fans in zitten, en er een plek voor een GPU nog leeg is
Snap de prijs niet, eigenlijk van geen enkele game laptop. Voor zulke bedragen heb je toch gewoon een killer van een computer met alles erop en eraan? Snap dat nooit.
Maar dan heb je wel een stuk omvangrijker systeem. Laptops zijn altijd duurder geweest, dat komt gewoon door de formfactor. Alles in één. en zo compact mogelijk. In plaats van een toegewijd bureau met losse monitor, muis, toetsenbord, speakers en de kast (plus bijbehorende kabels en adapters) heb je iets wat je desnoods ook op de bank kunt gebruiken of op je bed. Je neemt het zo mee overal naartoe etc.
Veel mensen willen blijkbaar ook de mogelijkheid om ergens anders met hun systeem (school/werk/vakantie/verjaardag met je familie ;) ) te kunnen gamen.
Deze is natuurlijk buitensporig duur, maar dat komt door zijn unieke eigenschappen. Het is de eerste in zijn soort en zoals het artikel vermeldt waarschijnlijk niet bedoeld om aan grote vraag te voldoen. Een beetje zoals de Titan reeks van Nvidia. Vast en zeker niet goedkoper omdat ze niet rekenen op grootschalige afname. En meer om te laten zien wat kan en om de eerste te zijn.

Maar ik heb zelf ook gewoon een desktop, een laptop om te streamen werkt net zo fijn als je op de bank wilt zitten. Afhankelijk van het type game natuurlijk.
¤5000,- voor een laptop waarvan de gehele setup ruwweg dezelfde afmeting heeft als die van een gemiddelde game-PC ?

Sorry, maar wat een belachelijk en onpraktisch idee.
ben ik het niet zo mee eens (buiten de mega prijs). Zo groot is het nou ook weer niet en het waterkoel gedeelte is optioneel als je net even dat extra nodig hebt. Je hoeft hem niet te gebruiken, ook niet om te gamen. En een game-pc is nog altijd minder praktisch als je het wilt verslepen. Het formaat is ook niet te vergelijken.
Maar ik zou het nooit kopen. Tenzij geld geen probleem zou zijn voor mij.
Ik vind het een mooie laptop, zeker met de waterkoeling. Alledn vind ik het jammer dat hij zo duur is. Bovendien zie ik mezelf ook niet met zo'n koffer een trein instappen, waarna ik 4 plaatsen nodig heb voor de koffer en waarna ik ga gamen midden in de trein. Ik ben trouwens ook niet zo gameverslaafd dat ik per se een game laptop nodig heb. Thuis heb ik een goede PC en de laptop gebruik ik voor school enzo. Daarom denk ik er ook niet over om hem te gaan kopen, maar het is een mooie techniek zodra ze zoiets in een rugzak bouwen, aangezien dat al een stuk draagbaarder wordt.
Een gamelaptop is ook niet uitsluitend voor mensen die perse Far Cry willen spelen tijdens de lunchpauze. Stel: je reist veel voor je werk en bent voor weken afwezig. Dan ben je vet met je gamedesktop.
Dat is exact waarvoor ik hem heb. Maar dan is 3 kilo echt wel voldoende gewicht voor in het vliegtuig. Ik koop wel een medion en over 3 jaar weer de nieuwste. Ben ik gemiddeld genomen toch sneller, goedkoper uit en ik kan grammen op hoge instellingen op 1080p
Misschien is het merk niet zo populair hier, maar mijn broer had er ook één zelfs binnen drie jaar werd hij geholpen met een probleem. Dat kan ik van bijvoorbeeld Dell/Alienware niet zeggen. En de Medion had een hele nette prijs.

Deze ASUS is natuurlijk een mooi prestige product, maar echt handig is het niet zo'n waterkoeling meenemen. Dan kan je beter elke twee/drie jaar een goede game laptop kopen en daarna je oude verkopen en weer het nieuwste wat in een normale behuizing past kopen. Dan houd je het ook nog een beetje betaalbaar en mobiel.

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 26 februari 2016 20:06]

Ik had een probleem met mijn Alienware 15 en een reparateur kwam langs mij huis om het te fixen. Helaas was er iets kapot gemaakt maar kreeg toen wel direct een nieuwe laptop met hogere specs opgestuurd. Asus, MSI, Medion etc betekend allemaal dat als je laptop problemen heeft dat je 'm op moet sturen en die voor meerdere weken kwijt bent. De garantie is dus totaal niet vergelijkbaar. Wat wel zo is dat je standaard met een Alienware maar 1 jaar aan huis garantie krijgt. maar voor 200 euro meer heb je 3 jaar.
Ik heb in het verleden helpdesk gedraaid voor meerderen computermerken en Medion pc's waren absoluut niet de slechtste.
Ik heb laatst een medion erazer p6661 gekocht, geweldige laptop voor een nette prijs.
950M & i5 skylake, samen met 1TB HDD en 128Gb SSD, daarnaast ook nog eens 8GB aan werkgeheugen, en wat het belangrijkste is, wat bij veel laptops in deze prijsklasse ontbreekt is een (mat) ips scherm, dat heeft deze medion en dat allemaal onder de 1000 euro.
Kijk eens naar de tweakers laptop best buy guide.
http://tweakers.net/revie...ell-inspiron-15-7559.html
Ze raden als mainstreamlaptop een dell (inspirion 15 7559) aan, maar als alternatief de bovengenoemde medion. Deze medion is voor"de tweaker" gemaakt, en niet voor de meeste consumenten.
Medion verkoopt gamelaptops die door MSI geproduceerd zijn. Oftewel MSI Ghost and Stealth laptops voor een lagere prijs.
Nee, dat is niet zo. Dat het uit dezelfde fabriek komt zegt niks over de kwaliteit,aangezien medion haar eigen stempel er op drukt en msi haar eigen kwaliteit invhuis houdt.

Als jullie die onzin willen geloven, be my guest, maar het 'het komt uit dezelfde fabriek'smoesje is een van de oudste truukjes.
Verdiep je er anders even in

Medion Erazer
http://nl.hardware.info/r...w-als-twee-druppels-water

MSI Stealth pro
http://www.notebookcheck....book-Review.153555.0.html

Zo zijn er meer voorbeelden. Het is gewoon letterlijk een rebrand.
Voor enkele gamemodellen ja, maar voor gros van medionspul niet.
Dat zijn weer andere barebones die gewoon door andere merken verkocht worden. PC specialist UK verkoopt diezelfde bijvoorbeeld zonder Medium branding.
Het punt zijnde?
Dat het gewoon barebones zijn die andere merken ook gebruiken. De barebones worden door msi geproduceerd en lenovo.
Niks geen troep. Dat ding is al 3 jaar perfect in orde. Ik sleep hem mee de wereld over in een koffer, er is dus zat me gegooid. In mijn geval uitstekende kwaliteit, goede gfx en in het algemeen voor een laptop uit die tijd topspecs .

Gamen in hotelkamers in de tropen. Meeslepen in de sneeuw in Noorwegen. .. het ding heeft alles overleefd.

Enige wat ik heb vervangen is de WiFi kaart, wil graag 5ghz.

Ik schaam mij absoluut niet voor mijn medion. Sterker nog, ik ga van mijn bonus dit jaar en nieuwe aanschaffen. Met 980m, onder de 2000 euro!
Bij mijn weten is Medion vergelijkbaar met OnePlus. De merknaam is bij vele niet bekend of staat slechter te boek, echter gebruiken ze onderdelen van dezelfde merken als Dell, HP of Asus dit doet.

Ik bedoel hiermee dat ze niet hun eigen grafische kaarten maken, deze komen gewoon van Nvidia/AMD. De cpu is gewoon een Intel/AMD en het RAM is ook van bekende merken.

De behuizing geeft alleen een andere naam weer.

Als ik het mis heb hoor ik het natuurlijk graag.
Medion maakt gebruik van barebones waaronder een aantal van MSI. Maar dan wel met goedkopere schermpanelen bijvoorbeeld, goedkopere ssd's etc.

Totaal niet het business model van Oneplus. Daarnaast is het een B merk nu van Lenovo.
Medion zat goed in de prijs/kwaliteit verhouding. Het is geen troep, maar het ze hadden gemiddeld een wat hogere returnrate (rond de 2%). Maar ook dit valt dus reuze mee, zeker in de laatste jaren. Dus ja, betaalbaarheid heeft ook zijn prijs, maar niet zo ernstig als jij doet voorkomen.

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 26 februari 2016 22:01]

Medion systemen die ik heb gezien hadden meestal een standaard ASUS moederbord, en andere A merk onderdelen.
Dan heb je weinig medions in handen gehad want ze hebben meestal mobos uit de msi fabriek, die ze onder eigen specs laten produceren.

Medion gebruikt meestal goedkoop geheugen, moederborden van inferieure kwaliteit met crappy bios en behoorlijk vaak dichtgetimmerd zodat er niet zomaar bv een graka kan worden vervangen.
Had het wel over een desktop systeem overigens of heb jij het daar ook over met die bios en graka gedoe?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*