Voor het betere kantoor werk wordt OpenOffice.org bijgeleverd. Versie 1.1, uitgekomen op 1 oktober van dit jaar, is aanzienlijk sneller dan zijn voorganger. Belangrijke verbeteringen ten opzichte van OpenOffice.org 1.0 zijn de mogelijkheid tot het exporteren naar PDF-formaat (al was dit al vrij eenvoudig te realiseren onder Linux door middel van een printerdriver voor PDF-bestanden), de mogelijkheid om presentaties te exporteren naar Flash-formaat en is er inmiddels een macro-recorder. OpenOffice.org claimt compatible te zijn met Microsoft Office, wat opgaat indien de documenten niet te complex zijn. In tegenstelling tot wat Microsoft beweerde te gaan doen met Office 2003 beschikt OpenOffice.org over een open XML-formaat voor de opslag van de documenten die met de officesuite worden gemaakt. Voor het maken van diagrammen wordt het programma Dia bijgeleverd. Dia is gebasseerd op The Gimp en kan gebruikt worden om onderander stroomdiagrammen en UML-diagrammen te tekenen. Vergeleken met bijvoorbeeld Visio vergt dit programma flinke gewenning, en laat de gebruiksvriendelijkheid te wensen over.
Op het gebied van multimedia laat Fedora, mede dankzij heersende patenten op bepaalde technieken zoals mp3, het behoorlijk afweten. Standaard is er nog steeds geen mp3-ondersteuning aanwezig in Fedora. Dit is weliswaar op te lossen door het achteraf installeren van pakketten die elders worden aangeboden, maar het blijft een flink minpunt mede omdat het voor beginnende gebruikers niet zo eenvoudig is om deze pakketten te installeren. Er zijn echter wel vernieuwing te bespeuren wanneer men de groep 'Geluid & Video' opent in het applicatie-menu. Zo is er een nieuw programma voor het rippen van audio-cd's genaamd Sound-juicer. Dit programma maakt gebruik van GStreamer. GStreamer is een multimedia framework waarmee ontwikkelaars eenvoudig multimedia ondersteuning aan een applicatie kunnen toevoegen. Dankzij een modulaire interface van Gstreamer is het mogelijk om codecs toe te voegen voor bepaalde multimedia bestandsformaten. Sound-juicer biedt standaard alleen de mogelijkheid om de audiobestanden van de cd op te slaan in Ogg Vorbis-formaat. Voor het afspelen van muziek is er ook een nieuw programma te bespeuren, genaamd Rhythmbox. Dit programma is afgeleid van het bekende iTunes programma van Apple, en hiervoor geldt wat betreft ondersteuning van formaten hetzelfde als voor Sound-juicer. Rhythmbox wordt echter niet standaard geïnstalleerd onder Fedora Core 1. De standaard geluidsspeler is, evenals in Red Hat 9, XMMS. XMMS biedt eveneens geen ondersteuning voor het mp3-formaat.
Naast nieuwe versies van applicaties zijn er uiteraard ook functionele en cosmetische verbeteringen. De opvallendste cosmetische verbeteringen zijn een kleine wijziging aan de door Red Hat ontwikkelde BlueCurve-theme die standaard voor Gnome en KDE wordt gebruikt. De veranderingen omvatten in het bijzonder de aanpassing van de knoppen waarmee vensters kunnen worden gesloten, geminimaliseerd of gemaximaliseerd. De betekenis van deze knoppen zijn duidelijker dan voorheen. Daarnaast zijn de randen van de vensters fraaier geworden. Op de afbeelding rechts is boven de oude versie van BlueCurve te zien (zoals aanwezig in Red Hat 9) en onder de nieuwe versie zoals deze in Fedora Core 1 is.