Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Arnoud Wokke

Redacteur mobile

LG Nexus 5X Preview

Eindelijk weer een 'kleinere' Nexus

Tot slot

Wat misschien wel het meest tegenvalt aan de Nexus 5X is de prijs. Hij kost 479 euro en dat is niet alleen meer dan de 399 euro die Google vroeg voor de Nexus 5 en zelfs meer dan de 459 euro die LG vroeg toen het de Nexus 5 als eerste in Nederland uitbracht. Wat het meeste steekt, is de hogere prijs ten opzichte van Googles thuisland de Verenigde Staten. Hij kost daar 379 dollar, omgerekend en met btw erbij komt dat op ongeveer 407 euro. Niemand kan verklaren waar die 72 euro extra vandaan komt, maar je ontkomt niet aan de conclusie dat Amerikanen beter af zijn bij de aankoop van de 5X.

Daarmee is het beeld ook gelijk anders. Met een prijs van rond de 400 euro is het makkelijker over het hoofd te zien dat de opslag van de goedkoopste versie 16GB is en het geheugen met 2GB minder is dan bij de concurrentie, maar met een hogere prijs is dat lastiger te verantwoorden. Wie goed zoekt, kan voor dezelfde prijs of minder een 32GB-versie van bijvoorbeeld de Galaxy S6 vinden.

Aan de andere kant is de Nexus 5X in veel opzichten wat velen ervan gehoopt hadden, namelijk een up-to-date Nexus 5 met een grotere accu, een betere camera en betere luidsprekers. De 5X komt echter in een andere markt terecht dan de Nexus 5 twee jaar geleden. Nu zijn er diverse fabrikanten met interessante alternatieven, zoals de OnePlus 2 en de Moto X Style, om er een paar te noemen. Als de 5X op 9 november in Nederland uitkomt, is er meer keuze voor wie op zoek is naar een goed Android-toestel voor minder geld dan de absolute top van de markt.

Reacties (188)

Wijzig sortering
"...een up-to-date Nexus 5 met een grotere accu, een betere camera en betere luidsprekers."

Wat?
  • Het ontbreken van OIS (Optische stabilisatie van de camera) is al een groot gemis (volgens engadget, die het toestel in handen had, laat de camera zwaar te wensen over bij low-light omgeving). Ik zou de camera zeker niet 'beter' noemen (Meer MP != Beter)
  • Het enige 'betere' aan de speakers is de locatie (nog steeds monocr*p).
  • Daarbij komt dat ze er geen Wireless Charging meer in hebben zitten (iets wat toch veel nexus gebruikers zijn gaan waarderen).
Het scherm is onnodig groter gemaakt (ook weer iets wat tegenvalt tov de N5), geliefde features eruit gesloopt, en de prijs verhoogd.

Ik zou het zeker geen 'up to date nexus 5' noemen gezien de features en vooral de prijs.

De pro's (Fingerprint, grotere accu en USB-C) wegen maar net wel/net niet op tegen de ontbrekende zaken en ik persoonlijk twijfel dan ook zwaar of mijn volgende toestel wel een nexus gaat worden, ik mijn huidige N5 gewoon behoud, of een ander non-nexus toestel aanschaf (Kijken wat Motorola de komende maanden nog uit brengt)

[Reactie gewijzigd door Darkfreak op 30 september 2015 17:29]

Deze camera heeft met stip de tweede plek ingenomen (derde inmiddels, de Sony Z5 is er voorbij gestoken vandaag) op http://www.dxomark.com/Mo...er-for-mobile-photography
Dat is dus echt míjlen beter dan de oude Nexus 5 camera.
Zoals Bomberman71 al aangeeft wil ik eerst eens praktijk-tests zien. En zoals Andreetje zegt heeft die link het over de 6P.

Ik heb zelf een N5 anderhalf jaar lang nu. Ik vindt de camera echt perfect. HDR aanzetten en je maakt in vrijwel iedere setting goede foto's. Het feit dat ik de telefoon pak, aanzet, klik en een scherpe foto heb is waar het mij om gaat.

Ik wil niet mijn telefoon moeten pakken, aanzetten, en dan het perfecte shot in handen krijgen omdat de telefoon superstil gehouden moet worden door ontbreken van fatsoenlijke stabilisatie. Dat is iets wat mij aan mijn vorige telefoon (SGS3) dus enorm stoorde altijd.
Ik wil alsnog eerst de hands-on tests zien door gebruikers en tweakers, en niet door bedrijven. Er zit sowieso al verschil in de stock app, dus ik wil nog wel eens zien welke verschillen er tussen de 5X en 6P zijn.
Welke app gebruik jij voor de camera dan? De foto's van mijn N5 zijn ruk....
Jou link gaat naar een review van de Nexus 6P camera, niet de 5X!
Ok, duidelijk. Ik las wel elders dat de verwerking weer anders is, en dat het resultaat mogelijk ook weer anders is.

Maar toch lijkt het me een mooie camera!
Maar ja, dat die 32 GB intern niet uitbreidbaar geheugen.... :'(
Eerst eens praktijk reviews zien hoe de camera in de praktijk is.
Een goede kwaliteit foto afleveren is iets anders dan makkelijk, snel en dus intuitief een foto maken ...
Je hebt weinig aan een mooie foto makende smartphone waarbij je alles 6x moet focussen, een gestabiliseerde arm nodig hebt en dan nog eens een paar seconden moet wachten ..

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 30 september 2015 20:01]

Je vergeet nog:
  • vingerafdrukknop zit aan de onderkant, zodat je je telefoon niet gemakkelijk kunt gebruiken/ontgrendelen als hij op tafel ligt
  • extra dikke bezels aan alle kanten
1. Yep, fingerprint is leuk, maar de plek is minder.
2. Dat zou ik niet eens ZO een ramp vinden, maar het scherm en totale afmeting van de telefoon zijn ook groter, en dat stoort mij. De N5 zat naar mijn mening net op de sweetspot qua afmeting (tikje kleiner had ik niet eens zo een enorme ramp gevonden).

Maar ik snap niet waarom de ze 5-lijn perse groter moesten maken.
De N6 was nou niet bepaald een succes te noemen (mede door zijn formaat, Nexus gebruikers staan niet enorm op een phablet te wachten). Dus de keuze om de 5-lijn groter te maken EN een nieuwe 6-lijn uit te brengen is te gek voor woorden imo.
Mee eens, ik snap het ook niet helemaal. Aan de andere kant. is de LG G2 met 5.2" een stukje smaller dan de nieuwe Nexus 5, en een groter scherm zou geen nadeel zijn als de totale breedte even groot zou blijven.
Nog een belangrijke: Geen support voor micro-SD kaartjes. Vooral bij de Nexus 5x, die enkel in 16 en 32GB modellen komt EN je in 4k laat filmen is dit te gek voor woorden. Mijn 4 jaar oude telefoon heeft meer opslagruimte dan hun nieuw speelgoed van 500 dollar.
Alsook vreemd dat de hoeveelheid ram nog altijd even veel is als in de Nexus 4.

Dit gaat hem niet worden vrees ik, er zijn nu al aantrekkelijkere telefoons op de markt voor een betere prijs.
Nexus toestellen komen gewoon niet met MicroSD slot. Daar kijk ik niet meer van op.
Dat is Google's manier om alles naar hun cloud te forceren.

Maar ja, voor de EU prijs die het toestel nu heeft, en alle 'tekortkomingen' is het echt geen waardige vervangen voor de N5. Hell, met die prijs is het bijna niet eens waard om de 5X te kopen en kun je gelijk de 6P kopen (die ik het geld ook niet waard vindt voor een nexus-toestel).

Nee, ik denk dat ik wacht op de concurrentie in dit geval. Laatst de Motorla Moto G in handen gehad en als ze daar een nieuwe van uitbrengen die wel waardig is in nieuwe (en oude!) features juich ik!
Eens, niet beter dan m'n N5...
Teleurstellend dat er niet twee speakers aan de voorkant zitten terwijl het wel zo lijkt.

Ook erg jammer dat de camera weer uitsteekt.

Ik dacht eraan om dit toestel te kopen maar ik sla hem toch over.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 1 oktober 2015 08:57]

Tevreden Nexus 5 bezitter hier, die wel weer eens toe is aan wat nieuws. Maar volgens mij heb je voor hetzelfde geld oa een S6 en die is - behalve op software gebied (kwestie van smaak) - simpelweg op alle fronten beter of net zo goed. Nadat de N6 al zo'n teleurstelling was vanwege zn prijs en formaat kan dit jaar de Nexus me weer niet bekoren.
S6 is 30-40 euro duurder in de pricewatch.(allebij de 32GB variant)

Echter zijn de snellere Exynos SoC en uitstekende Amoled scherm toch echt genoeg reden om niet de nieuwe Nexus aan te schaffen voor dat klein verschil in prijs.

Als de 16Gb nou 399 zou gaan kosten en de 32Gb 449.- dan hadden we een andere discussie gehad.
De LG G4 leather bruin van 32 gb staat zelfs voor 449,95 in de pricewatch, hierbij heb je waarschijnlijk nog een betere camera en nog uitbreidbaar geheugen en een verwisselbare batterij. Eerlijk gezegd vraag ik me dan af wat de meerwaarde is van een nexus 5x, aangezien LG zijn LG g2 ookgewoon nog van lollipop 5.0 heeft voorzien dus de lange updategarantie is niet zo lang meer vergeleken met andere fabrikanten
De LG G4 heeft volgens de test in CT! de beste camera van allemaal, net boven die van de Galaxy S6.
De LG G4 is zo'n beetje op alle fronten beter dan deze Nexus 5X, en dat voor ongeveer dezelfde prijs. De keus is imho dus eenvoudig: laat de 5X links liggen.
vergis je niet in de camera van de Nexus 5x bij Dxo staat die op plek 2. die relatief grote Sony sensor is gewoon het neusje van de zalm.

Echter ga je het met die snap 808 beperkt geheugen + opslag gewoon niet redden voor die prijs.

zelfs niet met een goede camera.
Maar waarom er dan weer geen optische image stabilisatie in zit...
OIS maakt de module groter. Omdat de sensor groter is en de lens met f2 lichtsterk zal het lastiger geweest zijn om dat in dit profiel te krijgen.

Nou is zeker voor video dit niet z'n goede afweging. OIS maakt video zoveel vloeiender.

Voor foto's licht het eraan. Als je met weinig licht snapshots wil maken zou ik gaan voor de grote sensor. levert toch een stop extra op zonder de sluitertijd te vertragen.

Als het onderwerp stil staat of zowiezo niet beweegt. Dan kan OIS veel effectiever zijn.
Ik ben het eens met je reactie, de reden waarom ik het me afvroeg is dat ze de camera toch al laten "uitsteken" dus dan is de stap naar een nog iets grotere module niet meer zo groot.

Daarbij, de Nexus 6 heeft wel een 13MP camera met OIS. Ja, daar is de sensor kleiner, maar deze oplossing klinkt toch een beetje als een stapje vooruit en een stapje terug.

Maar we moeten er 't dit jaar mee doen! :)
Heb je een link van die test? Want volgens mij gaat dat over de 6P en niet over de 5X.

http://www.dxomark.com/Mo...er-for-mobile-photography
de 6p gebruikt dezelfde lens en sensor.

het enigste verschil zit in de slow motion. waarschijnlijk omdat de 6p een snellere SoC heeft.
Gebruikt een andere verwerkingschip blijkbaar.
Zie review MKBHD.

https://www.youtube.com/watch?v=MQ9GDfE3BZg

Dit zou voor kwaliteitsverschillen zorgen

Motorola met de grote batterij lijkt me een interessantere keuze in deze prijsklasse
Je zegt het al, 5.0 ipv 5.1.1. En de 5X heeft 6.0.

Ik ga voor de maandelijkse security updates op het Nexus platform :)
Vergeet niet de cashback actie van de S6 á 75 euro op dit moment, wat hem goedkoper maakt. De Nexus 5X en 6P zijn in mijn optiek allebei 100 euro te duur.
Cashback geldt enkel bij deelnemende winkels (waar ze 550~ en hoger zijn), dat is jammer genoeg letterlijk te lezen in de algemene voorwaarden. Dit zijn de deelnemende winkels:
https://api-samsung-promo...20-%20Shop%20NL%20HHP.pdf

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 1 oktober 2015 23:43]

Klopt, dat maakt een prijs van 475 euro voor 32gb Galaxy S6. De nieuwe Nexus 5X met 32gb is dan maar liefst 55 euro duurder. De S6 is in mijn ogen in bijna alles beter: soc, ram, scherm, camera, draadloos laden, afmetingen en vast nog meer. Nee, ik had me erg verheugd op de 5X, maar met deze prijs kan ik het totaal niet rechtvaardigen voor mezelf. Ondanks de software en accu ga ik toch sterk de S6 overwegen nu.
Ram er dan wel meteen een customrom op, de hoeveelheid niet te verwijderen standaard software die meegeleverd word is echt dramatisch groot. Hij werkt verder wel prima hier :*)
Inmiddels heb ik de S6 binnen en inderdaad gelijk geroot. Geen custom rom nog, maar bloatware is er wel vanaf :Y)
Goed bezig :*) Ik heb hem nu nog ff nodig in onveranderde staat, daarna gaan we lekker los.
Ik zou zelf zeker voor de S6 gaan ipv deze nieuwe Nexus, maar ik heb nog geen nieuwe nodig en koop niet zo'n dure smartphones :P
Punt 1 Owjee ook dat nog het was al bijna onmogelijk een goede zaak te maken. Nu ook nog 75 euro Cashback?!

Punt 2. Nexus 5 iets minder 399 om 449 voor de 32gb zou moeten lukken.
Nexus 6? ja absoluut waar dat gaat hem niet worden.

Is wel ironisch omdat bang for buck jarenlang centraal stond bij Nexus toestellen. En mensen de grens overgingen om er 1 te kunnen kopen vanwege wat je kreeg voor een antrekkelijke prijs.
S6 zijn camera is geweldig, net terug van reis en iemand schoot er de hele tijd foto's mee. Ik geef er graag enkele tientjes meer aan om de mooie momenten degelijk vast te leggen. Daarnaast is het scherm van de S6 ook gewoon beter, period. Wat maakt het uit als beide toestellen toch elke nacht aan de lader moeten.
Google is volgens mij gewoon iets te laat met deze en heeft vooral in eigen voet geschoten met de prijs...!
Je hoeft zelfs niet extra tientjes er aan uit te geven. Er is nu 75 euro retour actie van samsung dus de prijs is ~400 euro.
Ongeveer 400 euro is incorrect. In de pricewatch zien we de volgende prijzen:
pricewatch: Samsung Galaxy S6 32GB Zwart

De goedkoopste daarvan is 485 euro. Op deze prijs geldt de cashback actie echter niet. De winkel met de laagste prijs waar de actie bij geldt is belsimpel, die hebben een prijs van 547 euro. Voor alle deelnemende verkooppunten zie:
https://api-samsung-promo...20-%20Shop%20NL%20HHP.pdf

Dit maakt de laagste prijs voor de Samsung Galaxy S6 op dit moment 472 euro.

Naar mijn mening moet de nexus 5x omlaag in prijs om te kunnen concurreren in prijs/kwalitiet met onder andere de S6.
Volgens mij moet je de Galaxy S6 vergelijken met de Nexus 6p, niet met de 5X.
Echter zal de 32GB 6P een prijs krijgen van meer dan 600 Euro volgens gelekte info (zie androidpolice) en daarmee prijst het toestel zich volledig uit de markt.
De 5X overigens ook, die zou je vanaf 300 a 350 op de markt moeten brengen, maar blijkbaar is de strategie van Google gewijzigd.
Bij deze prijzen zou ik lekker iets van Huawei of Honor zelf kopen, meer waar voor je geld.
hier nog een tevreden nexus 5 bezitter... en hoewel mn telefoon wat gebruikssporen heeft, vind ik deze nieuwere nexus nou niet echt die 479 euro waard.... in mijn ogen is het op de accu na, niet echt een andere telefoon, en de camera op de ouwe nexus is "goed genoeg" :)
Eerst dacht ik ook van die moeten we hebben, maar dan bedenk ik me dat mn huidige N5 , net een nieuwe accu heeft, ik tevreden (genoeg) ben van de huidige camera, ik mn QI laders wel ga missen, omdat ik een wallet hoesje gebruik ik niet aan de fingerprint sensor kan (tenzij er een gat in het hoesje zit dan misschien). Toen mn vorige accu eraan was dacht ik aan de LG G4 , maar nu ik nog 3 reserve accus heb denk ik dat ik het nog wel even trek met de N5.

Er is gewoon niet genoeg innovatie op het moment in smartphoneland, toch zeker niet wat hardware betreft. Misschien dat de camera's en de batterij wel belangrijke verbeteringen zijn maar een fingerprint sensor en gemakkelijkere USB aansluiting zijn nauw niet echt zaken om 500 euro aan te gaan uitgeven als de oude het nog doet en waarom ze QI eruit hebben gehaald is me al helemaal een raadsel.
Net twee dagen een OnePlus 2 in huis, en als ik dit lees is die toch echt wel wat beter (en goedkoper!) dan deze Nexus. Dus ik zou het wel weten.
Zelfde geldt voor mij. Gezien de prijs en specs is een LG G4 een veel logischere keuze als je nu zou omschakelen.

Wat overigens in dit verhaal ontbreekt bij de prijsvergelijking is dat (alleen) Amerikanen ook nog eens $50 playstore tegoed ontvangen bij aankoop.
De grote van de Nexus 6 is een persoonlijke ervaring want ik ben er echt helemaal weg van. Maar goed, ik heb dan ook grote handen.
Ik begrijp best dat er mensen kiezen voor een phablet, ik ben alleen teleurgesteld dat dat gaat ten koste van een normaal formaat smartphone. :)
De prijzen in nederland zijn gewoon erg vervelend. Voor 379 dollar is dit een extreem goede telefoon, voor 479 euro is het een dure midranger. Bij de 6p speelt dit probleem ook, 500 dollar in de usa, waarschijnlijk 650 euro in nederland. Maakt het een compleet andere telefoon naar mijn mening. Ik was heel enthousiast toen ik de geruchten van de 5x las, maar nu deze geen stereoluidsprekers heeft (motorola doet dit ook in sommige modellen, enkel geluid uit de onderste grill, waarom zouden ze?), de prijs 80 euro duurder is en de opslag 16gb minder als ik verwacht had, valt het toch een beetje tegen..

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 30 september 2015 17:15]

Je zou hem bijna beter zelf kunnen importeren vanuit Amerika? Weet iemand of een device uit de USA hier ook zou werken, met 4G etc?

Mijn pa gaat regelmatig naar de USA dus kan ie er best een meenemen... stuk goedkoper uit dan
De Nexus 5X uit de USA is model LG-H790, de internationale versie is model LG-H791. Verschil zit 'm volgens Android Police in de ondersteuning van de diverse frequentiebanden, die is in de internationale versie iets minder uitgebreid: "The H791 model uses most of the same bands, but removes support for LTE band 12, 13, and 25.".

Dus in vergelijking met de USA krijgen we hier een toestel met iets mindere specs voor een relatief fors hogere prijs #specialeaanbieding |:(
Ja los natuurlijk even of die banden wel in de EU gebruikt worden natuurlijk. ;-)
Ook Europeanen gaan wel eens op reis in de USA, dan is het wel handig dat die locale banden ondersteund worden.
Ja dat begrijp ik, maar denk dat we een veilige aanname doen dat iig meer dan de helft van de Nexus bezitters niet het komend jaar in de VS komt. Of in Azië (mogelijk ander netwerk), of Australië.

Als het toestel in de EU prima werkt is het imho beetje stemming makend om het over een minder toestel te hebben simpel alleen omdat bepaalde netwerk specificaties er niet inzitten (los van de enorme price jump natuurlijk). Maar wb dat prijsverschil, dát is toch ook niet de eerste keer?
Ik vind het echt belachelijk, gewoon op geen manier te verantwoorden... Snap dat er btw en import kosten betaald moeten worden, maar 200 euro er bovenop leggen is echt bizar..

Bedankt voor de informatie iig!
Veel producten zijn in Europa duurder en dat is niet te verklaren door BTW alleen. Europeanen zijn gewoon gewend om voor elektronica veel te betalen in vergelijking met de rest van de wereld. Het is denk ik een kwestie van dat wij meer geld voor onze spullen over hebben en dus vragen fabrikanten dat.
Vergeet niet dat in de VS de belasting er nog over gaat iirc.
Klopt ik tik dit op een tab s (samsung) die in NL goedkoper was dan in californie.
Ik zat ook al op de Moto X Style te wachten, $399.
Toen keek ik in Pricewatch, €499 ;(
Toch maar een Oneplus 2 gehaald, die heeft me €429 gekost voor de 64GB versie met verzending.
Me too... De OP2 was voor mij de beste deal...
Ik vraag me eigenlijk af hoe het in Amerika zit met die BTW? Op internet lees ik het ene verhaal na het andere dat ik er niet aan uit kom.. 379 dollar zonder BTW is zo een 338 euro. Hoe wordt die 71 euro extra btw berekend.

Dit toestel doet je echt nadenken over de "schandalige" prijsverschillen van zo een elektronica..
Als je m "lokaal" koopt zit er volgens mij in de VS ook "gewoon" sales tax op. Die is meen ik per staat verschillend maar wat ik me van New York herinner was het daar 9% (minder dus dan onze btw maar die 379 is dus niet de volledige prijs). Om 1 of andere reden vermelden ze in de VS veel prijzen zonder de verplichtte tax.
Omdat elke staat in Amerika zijn eigen tax percentage heeft. Dus ieder persoon moet daar zelf de juiste prijs berekenen voor hem of haar: https://en.wikipedia.org/...ited_States#Summary_table

Sommige staten hebben helemaal geen sales tax, maar California weer best veel.
Snap ik, maar ook in winkels in de staat zelf (ben in NY en Miami geweest) zijn de prijzen in de winkel ex tax, en dat is tikkie onhandig soms.
De dollarprijs zal vermoedelijk zonder tax zijn. Meestal wordt die tax maar achteraf toegevoegd in de VS. Terwijl de europrijs all-in is.

Als het zo is liggen de prijzen redelijk in lijn met elkaar.
mooi toestel maar jammer dat de camera uitsteekt van achter. en de prijs zal wel dalen net als de nexus 6
De prijs van de N6 is volgens mij gedaald door de komst van de twee nieuwe nexus telefoons. Dus op die daling zul je nog even moeten wachten denk ik.

[Reactie gewijzigd door jasperswaagman op 30 september 2015 18:45]

de prijs is in mei mei flink gedaand met 100 daarvoor was hij al langzaam gedaald met 100. hij is dus 200 euro voor de andere aankondegingen gedaald
Dit toestel heeft een relatief grote sensor en lichtsterke lens.
Mede daardoor scoort die zeer goed op DxOmark.

Prijs is een probleem aangezien die te dichtbij het vlaggenschip van Samsung zit.
Ik vind de layout eerlijk gezegd tegen vallen, vind de Nexus 5 meer model hebben. De 5X is mijns inziens nogal modelloos en heeft ook een lelijke uitstekende camera. Verder lijkt het technisch wel in orde, maar is dit niet de Nexus prijs die je voor de Nexus 5 betaalde.
Veel mensen vallen over de uitstekende camera merk ik. Zijn er echt zoveel lui die zo'n toestel onbeschermd in de broekzak steken? Mij lijkt dat je net een goed passende flipcase geen last meer hebt van die lens. Verder een erg fantasieloos design. En te weinig upgrade voor die prijs. Heb echt zitten wachten op dit toestel, maar denk dat ik voor de Honor 7 ga. Eens kijken of daar Cyanogenmod op ondersteund wordt...
Als je een case nodig hebt hadden ze de telefoon met zo goed wat dikker kunnen maken... Met plek voor een dikkere batterij (of andere lompe onderdelen).

Ik gebruik geen hoesjes, zal ik ook nooit doen.
Ik gebruik altijd hoesjes, in mijn werk valt/krast een telefoon nog wel eens en heb er al genoeg kunnen laten repareren, omdat ik weer eens een goedkoop k***ehoesje had gekocht en mijn telefoon dus niet goed beschermde.
Ik gebruik mijn telefoons 'onbeschermd' op de steigers en bij allerlei bouwwerkzaamheden. Los in de broekzak. Het enige dat bij mij altijd beschadig is, is juist die uitstekende lens. |:(
In de jaren 90 bij mijn eerste gsm's had ik nog zo'n hoesje met clip om hem aan me broekriem te klippen. Ik moet er niet aandenken om weer terug naar een hoes te moeten gaan 8)7

Als een hoes zo nodig is dan klopt het ontwerp niet. Die dingen moeten ontworpen zijn met het gebruik ervan voor ogen.
Dat je het mooi vind om je telefoon aan te kleden is een ander verhaal, persoonlijk zie en voel ik liever de materialen waar het van gemaakt is. Waarschijnlijk omdat ik een techniek liefhebber ben.
Ik ben ook en techniek liefhebber, daarom hou ik het graag heel en onbeschadigd 8)7
Aan de broekriem hoeft voor mij ook niet inderdaad :+
Dat hoesje was toen nog nodig dacht ik aangezien je niet met een bult in je broek wou lopen. Later denk je het was gewoon nog zoeken naar de makkelijkste oplossing.

Op het gevaar af dat ik een geld verspillende arrogante eerste wereld mens wordt genoemd moet ik bekennen dat die krengen gewoon lang weigeren om stuk te gaan. Na drie jaar SGS was ik het wel zat en wil ik als gadget liefhebber wel weer eens wat anders. Met andere woorden mijn note 3 is als het zo doorgaat over 2 jaar nog niet aan vervanging toe en dan heb ik hem 4 jaar. Begrijp me niet verkeert, ben blij dat dat zo is. Maar extra voorzorgsmaatregelen tegen slijtage van het toestel hoef ik klaarblijkelijk niet te treffen.

[Reactie gewijzigd door Gallant op 1 oktober 2015 23:09]

Ik heb nog nooit een hoesje om mijn telefoons gehad (vind het persoonlijk maar onhandig), maar de uitstekende camera is niet een praktisch probleem. Meer een design probleem, het doet wmb enorm af aan het strakke design van de rest van de telefoon.
Mooi ding!
Helaas is de batterij denk ik niet aanzienelijk beter omdat het scherm ook weer wat groter is.
Maar voor de rest vind ik het een zeer intressant toestel. :)
Helaas is de batterij denk ik niet aanzienelijk beter omdat het scherm ook weer wat groter is.
Allereerst is de accu zo'n 15% groter dus dat is aanzienlijk beter. Jij doelt op de stand-by/werktijd en met de nieuwere technieken en stroombesparingen op andere gebieden zoals de processor zou het alsnog goed kunnen dat deze beter is.

Jammer is wel dat de nexus lijn helaas niet meer de prijsvechter is wat het ooit geweest is.
Dat is die wel aan de andere kant van de atlantische plas.
Zelfs met het doorberekenen van de 21% BTW is die in europa gewoon significant duurder als in Amerika.
Daarom hoop ik dat er snel een online shop in de US komt, of waar ook ter wereld, die hem naar Europa verscheept. Je hoeft dan als je bij de 90% van de gelukkigen zit geen BTW te betalen. Mocht je bij de 10% zitten die wel gecontroleerd is, dan is het inderdaad met 21% BTW nog steeds goedkoper dan wat men hier in Europa ervoor vraagt.
De US versies ondersteunen LTE banden 1 en 20 niet welke juist in NL erg belangrijk zijn.
Ik vind het onbegrijpelijk dat Google Europe zo 'discrimineert' want dit is een duidelijke keuze. (ze hebben hier al genoeg marktaandeel terwijl ze dat in de US niet hebben)
Wij betalen de gratis 50 dollar play store tegoed die de Amerikanen er ook nog eens gratis bij krijgen.

Waar ze helaas niet aan denken is de lange termijn. Het Nexus merk was ideaal om mensen te binden aan Google en zijn producten. Zo ook bij mij na de aanschaf van de eerste Nexus 5 welke dit mogelijk maakte tegen een optimale prijs/kwaliteit verhouding.
De Nexus 6 was veel te duur en nu doet men het weer waardoor de telefoons minder verkocht zullen worden en ze minder directe binding met hun klanten hebben.
De switch vanaf andere merken naar iOS is voor mijn gevoel al een stuk kleiner.
I.p.v. een mooie 6P ga ik nu de iPhone 6 maar eens uitproberen welke vanaf 639 verkrijgbaar is vs. 649 voor de 6P.
Ik heb alleen maar gelezen dat band 12 voorlopig softwarematig is uitgeschakeld...

http://www.tmonews.com/20...said-to-be-working-on-it/

Heb jij een bron die aangeeft dat band 1 en 20 niet worden gesupport?


Edit:

Laat maar ik zie het al hier..

http://www.gsmarena.com/huawei_nexus_6p-7588.php

Dat moet dus haast wel express gedaan zijn om import tegen te gaan. Maffia is het....

[Reactie gewijzigd door benbi op 30 september 2015 20:52]

Voor de volledigheid:

Below the specs from the different Google Stores

USA 6P Specs: GSM/EDGE: 850/900/1800/1900MHz UMTS/WCDMA: B1/2/4/5/8 CDMA: BC0/1/10 LTE (FDD): B2/3/4/5/7/12/13/17/25/26/29/30 LTE (TDD): B41 CA DL: B2-B2, B2-B4, B2-B5, B2-B12, B2-B13, B2-B17, B2-B29, B4-B4, B4-B5, B4-B13, B4-B17, B4-B29, B41-B41

UK 6P Specs: GSM/EDGE: 850/900/1800/1900MHz UMTS/WCDMA: B1/2/4/5/6/8/9/19 TD-SCDMA: 34/39 CDMA: BC0/1 LTE (FDD): B1/2/3/4/5/7/8/9/17/19/20/28 LTE (TDD): B38/B39/40/41 CA DL: B1-B5, B1-B8, B1-B19, B3-B3, B3-B5, B3-B7, B3-B8, B3-B19, B3-B20, B3-B28, B5-B7, B7-B7, B7-B20, B7-B28, B39-B39, B40-B40, B41-B41

USA 5X Specs: GSM/EDGE: 850/900/1800/1900MHz UMTS/WCDMA: B1/2/4/5/8 CDMA: BC0/1/10 LTE (FDD): B1/2/3/4/5/7/12/13/17/20/25/26/29 LTE (TDD): B41 LTE CA DL: B2-B2, B2-B4, B2-B5, B2-B12, B2-B13, B2-B17, B2-B29, B4-B4, B4-B5, B4-B7, B4-B12, B4-B13, B4-B17, B4-B29, B41-B41

UK 5X Specs: GSM/EDGE: 850/900/1800/1900MHz UMTS/WCDMA: B1/2/4/5/6/8/9/19 CDMA: not supported LTE (FDD): B1/2/3/4/5/7/8/9/17/18/19/20/26/28 LTE (TDD): B38/40/41 LTE CA DL: B1-B3, B1-B5, B1-B7, B1-B8, B1-B18, B1-B19, B1-B26, B3-B3, B3-B5, B3-B7, B3-B8, B3-B19, B3-B20, B3-B28, B5-B7, B7-B7, B7-B20, B7-B28, B40-B40, B41-B41.
List of LTE Bands in Europe: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LTE_networks_in_Europe

[Reactie gewijzigd door Red hot op 30 september 2015 20:56]

Ach waar ik woon (Laos) zijn Nexus toestellen niet eens verkrijgbaar. De Nexus 5 kon ik nog wel kopen in Thailand (veel later dan de rest van de wereld), maar de Nexus 6 niet gezien. Motorola is dan ook niet populair in deze regio.

Maar Huawei is dus wel overal verkrijgbaar dus mischien dat zij wel de 6P gaan verkopen hier. Dat zou dan wel weer leuk zijn!
Misschien kan je er wel chinese Nexus 6 kopen :-) .. .vriend van mij kocht er ooit lang geleden een Nokia n95 (is al tijdje terug) die er bijna net echt uit zag haha .. hij woonde in Udon en ging even over grens voor dit soort boodschappen .. blijkbaar hadden ze daar betere connectie met China (via bootje over rivier of zo)
Er was en er zijn inderdaad heel veel namaak telefoons te koop. Zo kun je bijvoorbeeld een iPhone 6 kopie kopen (met Android :P )
Het wordt wel steeds minder. Mensen hebben wat meer geld nu en gaan nu voor kwaliteits Chinees. :+
In Thailand wordt er wat strenger gecontroleerd en mag dit soort namaak spul niet verkocht worden. :)
Volgens mij maak je het nu te groot.
Nexus is naar mijn mening een niets zeggend merk voor nagenoeg iedereen.
Totaal onbekend.
Dat veel tweakers hem juist graag hebben zegt niets over de bekendheid.
Als de Nexus de redding van Google in Europa moet zijn op de lange termijn, dan gaan ze er zeker aan.

En om het nu discriminatie te noemen, hou op, dat woord wordt al genoeg misbruikt.
Zoiets noemen ze handel, geld verdienen.
Daarbij, niemand overkomt iets door de vraagprijs van een telefoon.

Koop hem dan gewoon niet
Het Nexus merk is natuurlijk niet belangrijk voor de verkoopcijfers maar zonder hadden Android telefoons er nu heel anders uit gezien. Zeker de 'skins' van de verschillende fabrikanten.

Wat betreft discriminatie, dit is heel wat anders dan hoe jij het interpreteert. Prijsdiscriminatie is gewoon een bekende marketing term: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Prijsdiscriminatie
Goede kritische blik van Arnoud in het slot,

Alhoewel ik zeker vertrouwen heb in de nieuwe camera met de grotere Sony IMX377 sensor.
Ik heb mijn twijfels hoe ik dit toestel kan aanraden boven een Galaxy S6.

Daarnaast is blijft deze prijs gelijk tot de release. En de Galaxy S6 die op papier toch echt beter is kost nu ongeveer 30-40 euro meer bij de grotere winkels. Dat verschil zal over 2 maanden nog kleiner zijn en dan wordt het toch echt lastig deze waarschijnlijk prima telefoon goed te verkopen.
Ik lees veel reacties waarin deze Nexus vergeleken wordt met een S6, omdat de prijs ongeveer gelijk zal zijn terwijl de specs van de S6 beter zijn. Een andere vergelijking die ik graag zou zien is met een S5. Qua specs lijkt deze Nexus 5X volgens mij veel op de S5 als ik mij niet vergis. En die is zeker goedkoper dan deze Nexus.
De S5 heeft niet zo'n goede vingerafdrukscanner. De processor is al wat ouder.
Voor de rest krijg je bij de S5 momenteel veel waar voor je geld. Van het design (plastic verchroomde rand) moet je houden.

Het enige grote voordeel van de Nexus 5X is imho de snelle updates naar de laatste Android-versies. Maar dat los je op de S5 eenvoudig op met een bezoekje aan Cyanogenmod. Je houdt 150 euro in de zak, hebt uitbreidbaar geheugen, een beter scherm, een IR-blaster en een verwisselbare batterij.
Of je overweegt nog een S5 Neo, dezelfde camera als de S6, een wat minder snelle processor, maar heeft wel weer minder energieverbruik.
Ook een mooie. Familielid heeft er één gekocht. Heeft die niet een snellere processor dan de reguliere S5? Is immers meen ik ook iets duurder.
Nee, is een eigen processor van Samsung, wel 64 bits 1,6 GHZ octacore processor, maar iets langzamer. Volgens de reviews merk je dat alleen bij spellen. Ik moet trouwens nog een correctie maken. De front camera is met 5mp dezelfde als bij de 6S. De lensopening van de rear camera ook is f/1.19 als bij de 6S, maar de sensor zelf is hetzelfde als de S5. Bij minder licht zou hij dus wat betere foto's moeten maken i.v.m. de S5. Hij heeft geen vingerafdruksensor en geen IR, maar wel weer een FM radio. Is inderdaad iets duurder (370). Klepje bij USB is nu weg, maar wel geen 3.0 meer. Is nu 2.0 maar nog steeds waterdicht. Wat + en - punten dus.

[Reactie gewijzigd door Trance-M op 1 oktober 2015 15:33]

Zie ook marktplaats, staan er een aantal voor 300 Euro gesealed met bon. Ik denk dat het zeker geen verkeerde keus is voor die prijs. Mijn haperende Xperia ZL (sudden death probleem 2 maanden na garantie) ga ik er waarschijnlijk wel voor inruilen.
Er was ooit sprake van een S5 Play Edition, maar ik denk dat het bij geruchten is gebleven. Ik ben erg te spreken over de Samsung hardware; m.i. de top van wat er te koop is.

Ik heb net de Oneplus 2 gekocht. Die moet nog geleverd worden. Ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen.
Die gaat vast goed bevallen, een collega heeft de OnePlus One. Is mij zelf alleen net iets te groot, zeker komend vanaf een Xperia ZL die juist erg compact is ondanks 5" scherm.
Wil je een kleinere telefoon met dezelfde specs. De Sony Z3 compact zit nu al onder de 400 euro. Schiet ook 4k heeft ook een grote 1/2.3inch sensor als camera.(alleen 20mp.)

Het is gewoon moeilijk een goede zaak te maken voor deze telefoon met de europese prijzen.
In Amerika lijkt die me wel concurerend. Al lopen android fans al snel te klagen als het minder megapixels en een 1080p scherm heeft,

Al dat de ervaring eigenlijk kan bevorderen door minder ruis en langere accuduur. Zonder dat er nadelen aan kleven
Too little , too Late ... Met spelers zoals de ONeplus 2 is het nauwelijks te verkopen voor dit soort prijzen ....
Niks vernieuwends, Niks in de top qua specs, niet echt mooi te noemen.
Je hebt Android 6 wel minstens een half jaar eerder dan alle andere telefoons.
Nee hoor, nog niet mischien ...
Eer je deze in handen hebt ben je een maand verder. HTC levert al Android 6 voor het einde van het jaar voor bepaalde toestellen.
Dat zal bij Samsung en de highend toestellen van LG en Sony niet veel anders zijn.
Kortom 2 tot 3 maanden later !!

Prima, sterker nog perfect zelfs want heb jij OOIT een Nieuwe Android release gezien zonder ernstige mankementen (battery drain, bepaalde functies die niet naar behoren werken, Wifi gedoe, etc.)
Nu met het extra wachten kunnen die bugs er mooi uit.

Besides, Wat gaat 6 jou nu brengen dat je het tov 5.1 nu direct moet hebben ?
Als er bugs zijn in Android versies (en die zijn er regelmatig), krijgen Google telefoons wel direct en steeds OTA's, moet ik de andere fabrikanten nog maar zien doen.

En ik hoef geen OnePlus, want heb thuis al een tablet, wil onderweg een fatsoenlijk iets in mijn broekzak hebben zitten. Daarbij staat de OP ook bekend om zijn software bugs.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 12 oktober 2015 15:48]

Draai al jaren op steeds weer een Samsung Android telefoon, nog nooit last gehad van bugs en exploits.
Sure, Nexus zal sneller zijn update hebben maar mij boeit dat verschil in tijd weinig want ik merk er niks van.

Enne direct ? Heb een Nexus 7 en het duurde een eeuwigheid eer ik toen een fatsoenlijke 4.4 KK versie had terwijl allemaal merken al een KK versie hadden voor hun producten.
Kortom, google is abosluut NIET altijd snel met updates voor al hun Nexus producten, ik praat uit ervaring.
http://marshmallowupdate....llow-update-release-date/
Still, it shouldn’t take much time for other Flagship devices to get CM13. After the Nexus devices we expect OnePlus One and OnePlus 2 to get Marshmallow based AOSP ROMs.
Ik hoop, als aankomend OP2 bezitter, dat het snel gaat....
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True