En van buitenaf werken we naar de binnenkant toe, een kant die je vaak zult zien door het geplaatste zijpaneel met window. Reden genoeg dus om goed te kijken of je die binnenkant nou juist wilt showen of dat je hem liever verbergt .
De binnenkant van de Kingwin oogt dankzij de vele thumbscrews en het kliksysteem voor je 3,5-inch en 5,25-inch drives erg overzichtelijk en opgeruimd. Het I/O-shield is zoals gebruikelijk los te halen, dit om ervoor te zorgen dat je het plate dat bij je moederbord geleverd is kan plaatsen als de standaard plate niet past. Door het omzetten van de randjes van de verschillende bays en het netjes afschuinen van het uitschuifbare moederbordtray is het klussen met een EHBO-kit in je directe omgeving overbodig geworden, zelfs bij het redelijk hard met je hand langs het interieur van de kast te bewegen loop je geen schrammetje op.
De molexkabels van de voeding worden bij elkaar gehouden door een soort van netje van kunststof en ook over de verdere bedrading in de kast is nagedacht. Zo zijn de kabels tussen de USB- en FireWire-aansluitingen vooraan de kast en het moederbord extra dik uitgevoerd, met een soort van beschermende coating, zodat deze kabels niet snel zullen beschadigen. Daarnaast is de bekabeling voor de resetknop en dergelijke uitgevoerd met een deling die in elkaar geklikt kan worden, waardoor je niet bij elke handeling waarbij je moederbordtray verwijderd dient te worden hoeft lopen prutsen met die zeer kleine connectors.
Om het geluidsniveau nog wat terug te dringen zijn er zogenaamde rubber 'shock absorbers' bij de 3,5-inch bays geplaatst, waardoor trillingen van je harddisk minder snel afgegeven zouden moeten worden aan de kast, wat weer resulteert in een stiller systeem. In totaal vinden we bij 4 van de 6 3,5-inch brackets (de interne) deze 'shock absorbers' terug, de overige bays zijn voorzien van een kliksysteem wat de rubbertjes kennelijk overbodig maakt. Het kliksysteem kan je bedienen door een schuifje van voren naar achteren te trekken, waarbij de drive vrij komt. Bij het installeren duw je het schuifje naar voren waardoor de drive zich ferm vastnestelt in je kast. Daarbij kan je het geheel nog eens verzekeren door een schroefje te plaatsen. Er zijn echter ook negatieve dingen over het kliksysteem te vertellen, zo kost het plaatsen van je hardware aardig wat kracht en is ons het algemene nut van dit kliksysteem ook niet geheel duidelijk. Dat bij het installeren van een drive in de kast met behulp van het kliksysteem een brander naar /dev/null verwezen kon worden zullen we verder niet meenemen in de beoordeling, omdat de beide reviewers het niet eens konden worden of dit nou aan de hardware, of aan de persoon achter de hardware lag.
Een laatste punt van gebruiksvriendelijkheid is het alom toegepaste uitschuifbare moederbordtray, wat de installatie van een extra geheugenbankje of andere werkzaamheden aan je kritieke hardware vereenvoudigt.