Door Redactie Tweakers

Laptop Best Buy Guide

Oktober 2015

Mainstreamlaptop - Specificaties en prijzen

Merk en productserie Toshiba Satellite Toshiba Satellite
Type L50-C-18U L50-C-18T
Prijs en waardering
Prijs Onbekend (3 winkels) Onbekend (3 winkels)
Eerste prijsvermelding Donderdag 13 augustus 2015 Zaterdag 15 augustus 2015
Waardering Score: 4 Score: 4
CPU en moederbord
CPU/SoC Intel Core i5-5200U Intel Core i5-5200U
CPU-architectuur Intel Broadwell Intel Broadwell
Klokfrequentie 2,2GHz 2,2GHz
Maximale turboklokfrequentie 2,7GHz 2,7GHz
Geheugen
Geheugengrootte 8GB 8GB
Maximumgeheugengrootte 16GB 16GB
Geheugentype DDR3L (SODIMM) DDR3L
Opslag
Opslagtype Solid State Disk 5400rpm HDD
Opslagcapaciteit 256GB 1TB
Totale opslagcapaciteit 256GB 1TB
Aantal HDD 1x
Aantal SSD 1x
Scherm en videokaart
Schermdiagonaal 15,6" 15,6"
Resolutie 1920x1080 1920x1080
Beeldverhouding 16:9 16:9
Backlight Edge-lit Edge-lit
LCD Panel IPS IPS
Videochip GeForce GT930M GeForce GT930M
Interfaces
Video uit HDMI, Wireless Display (WiDi) HDMI
Hoogste HDMI-versie HDMI 1.4 HDMI 1.4
Verbinding (USB/FW) USB 2.0, 2x USB 3.0 USB 2.0, 2x USB 3.0
Verbinding (ethernet) Ethernet 1Gbit/s Ethernet 1Gbit/s
Verbinding (wlan) 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n
5GHz-ondersteuning Ja Ja
Verbinding (bluetooth) Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0
Overige specificaties
Laptoptype Notebook Notebook
Multitouch-touchpad Ja Ja
Numeriek toetsenblok Ja Ja
Laptopextra's Cardreader, Webcam Cardreader, Webcam
Besturingssysteem Windows 8.1 Windows 8.1
Kleuren Goud Goud
Toetsenbord
Toetsenbordindeling Qwerty Qwerty
Taal US Internationaal US Internationaal
Afmetingen en gewicht
Hoogte 23,5mm 23,5mm
Lengte 259,9mm 259,9mm
Breedte 380mm 380mm
Gewicht 1,95kg 2kg
Garantie en bijzonderheden
Fabrieksgarantie 2 jaar pick-up & return 2 jaar pick-up & return

Reacties (118)

Wijzig sortering
Ik ben zelf op zoek naar een laptop die een beetje leuk is en goed werkt, maar ik kan me niet voorstellen dat ik 1 van deze 2 laptops ga kopen.
De ene valt blijkbaar uit elkaar als je hem openklapt en heeft kieren, de andere heeft een bagger toetsenbord en ook de bouwkwaliteit is om te huilen.

Leuk dat de hardware goed is, maar dit kan je natuurlijk niet aanraden voor huis-tuin-en-keuken gebruik.

Ik blijf de mooiere Asus Zenbook UX305 of de DEL XPS 13 in de gaten houden. Kosten ook onder de 1000€, maar zijn daadwerkelijk kwaliteitsapparaten...
Ik heb zo'n asus N551JK laptop. Ding bevalt me op zich prima, behalve de wifi kaart en het feit dat ik er geen ssd in heb zitten maar die er zelf goed in kan bouwen!

De wifi kaart is een Qualcomm bla bla geval. Ding is echt heel slecht en ik lees op internet veel slechte verhalen over dat ding. Ik heb m inmiddels vervangen voor een Intel 7620 kaartje. Heerlijk! ERG makkelijk in te bouwen en veel meer snelheid en bereik! Ook AC.

De harde schijf is net zo gemakkelijk te vervangen en ik overweeg om een cradle te kopen en zo mijn dvd spelertje om te bouwen zodat de huidige harde schijf als data ding kan dienen.
Ik zit idd ook te denken aan de Asus.
SSD erin en de HD op de plaats van de DVD,
Heb ik nu bij mijn Dell ook.

Die Qualcomm zou ik ook meteen vervangen door een Intel.

Tnx voor je mededeling
Ik heb dus precies hetzelfde gedaan met de iets oudere versie, en ik kan je vertellen dat ik nooit meer een andere laptop wil. Krijg ook vaak te horen van andere mensen dat ze het een super chill apparaat vinden om te gebruiken
Ik heb ook een N551JK, CD/DVD speler eruitgehaald en een HDD Caddy eringezet. paste wat moeizaam maar werkt goed. In de caddy zit nu een Wester digital black 750 gb. en de orginele hdd heb ik vervangen voor een samsung evo 840 die ik nog had liggen.

Reden dat ik de orginele hdd heb vervangen is omdat deze contstant in "slaapmodus" ging om energie te besparen waardoor het hele systeem om de miunuut 3 sec vastliep omdat er weer data geladen moest worden.

Ook de wifi kaart heb ik vervangen. Nu is ie perfect.
De Asus N551JK is van zichzelf een prima laptop, ik had alleen iets hogere eisen aan het systeempje waardoor ik wat heb aangepast (zie bovenstaand).
Wie gebruikt er nou nog dvds...
Ik herken de klachten over de Wifi kaart helemaal niet. Ding doet het prima, heb ook een N551JK.
Dat is goed nieuws voor jou, maar kun je eens checken welke kaart je in je laptop hebt zitten? Er zijn verschillende kaarten uitgeleverd. Ik had de qualcomm en dat was een ramp TOV mijn nieuwe intel kaartje.

de qualcomm had ook enkel 2.4ghz ondersteuning. De intel ook 5 en ac. Maar ook wanneer ik mijn nieuwe kaartje enkel op 2.4 zet heb ik een verdubbeling van de snelheid tov de qualcomm.
Dat van het ontbreken van 5G ondersteuning klopt, ik kon bij een vriend niet op zijn Wi-Fi komen. Ik dacht dat dat altijd een driver probleem was en later wel verholpen zou zijn. Volgens de specificaties zou de Qualcomm dit wel moeten kunnen doen.
Maar, dat zijn geen mainstreamlaptop, maar thin&lights/ultrabooks, waarvoor aparte categorieen zijn. Zowel de UX305 als de XPS13 hebben overigens al eens hun opwachting in de LBBG gemaakt:
reviews: Laptop Best Buy Guide - April 2015
reviews: Laptop Best Buy Guide - Augustus 2015
Ik had die inderdaad bij de thin & light categorie langs zien komen.
Ik snap dan eigenlijk niet zo goed waarom die niet ook als mainstreamlaptop mee mogen dingen? Ja, ze zijn dun en licht, maar ook goed/beter als de opties die er nu zijn.

Het zal ongetwijfeld aan het type gebruik liggen, maar voor mainstream laptop gebruik kan ik me niet indenken dat die dell of asus niet geschikt zouden zijn, of zie ik een belangrijke eigenschap over het hoofd?
De Dell en Asus zijn echt ultrabookachtige laptops die vooral gericht zijn op gebruik onderweg. Je kunt ze natuurlijk ook best op de keukentafel neerzetten, maar sommige mensen laten hun laptop juist vaker thuis en hebben dan de voorkeur voor een groter scherm, zoals het 15,6"-scherm van de mainstreamlaptop. Daarnaast biedt een grotere laptop ruimte aan snellere hardware, waardoor de L50-C (i5 & 930M) een stuk vlotter is dan de UX305 (Core M)
De UX305LA heeft broadwell i5 of i7 en de UX305UA die er aan komt skylake i5 en i7. Op dit moment is de LA nouwelijks meer te verkrijgen en de UA nog niet, maar binnenkort wel en dan zijn ze qua processor kracht gelijk aan de Toshiba. Ook heb je de UX303, ook meer een ultrabook met i5/i7 en zelfs een 940m.
+1Anoniem: 498327
@Smobbo2 oktober 2015 09:35
Ik vind het ook tijd om de thin&lights categorie af te schaffen. Inmiddels is de processor in alle soorten gelijk. Jammer dat er niet breder is gekeken. Het is ook goed eens de nieuwe varianten te confronteren met de bakbeesten.
Dus volgende ronde graag een vergelijk tussen de 2kg+ bakbeesten, Apple's opties, de Surface Pro en wat lichtgewicht Dell/Vaio werk. Je zult zien dat met name tweede helft in dit rijtje steeds betere all-round oplossingen zijn.

IMO is de Surface Pro de nieuwe mainstream laptop. De rest is oude rommel.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 2 oktober 2015 09:36]

je weet dat vaio al 1,5 jaar gestopt is met het leveren van laptops in europa ???
De term mainstreamlaptop is gewoon een verzonnen term en dat zijn niet thin en light maar normale laptops. De laptops die jullie geselecteerd hebben zijn log en dik.
Helemaal mee eens. Ik vind de Mainstreamlaptop ook weinig innoverend.

Ik kan me eigenlijk geen doelgroep voor deze laptop bedenken. Voor deze prijs moet er gewoon een betere zijn. Wat jouw Asus en Dell hebben is slechts een 13 inch scherm. Voor sommige thuisgebruikers die hem weinig versjouwen kan ik me een 15 inch scherm voorstellen als voorkeur... maar dan nog is bouwkwaliteit toch ook een belangrijk item anno 2015.

De Budgetlaptop zou ik trouwens wel mijn vader of andere eenvoudige laptop gebruikers. Maar niet iets voor de doorgewinterde tweakers ;)
Ohja, die schermgrootte heb je inderdaad gelijk in.
In mijn situatie wil ik nog wel ergens een 22 inch scherm neerzetten (die ik toch nog heb) mocht ik langere tijd aan de slag gaan, vandaar dat 13 inch voor mij prima is ;) .
Ik sleep gewoon nog met een 17.3 inch heen en weer.
Ik ben ook gewoon zo'n type die een All in One mee zou slepen de rugzak in. :+
Tja, als je veel naar lappen code kijkt is dat best prettig.
Je sjouwt je een breuk, maar wel fijn voor je ogen.
En als je het dan echt goed wilt aanpakken thuis op het bureau een 30 inch scherm er bij.
Ach, Ik vind zelf nog 3kg best te doen hoor.
Voor mij zijn de aansluitingen, de mogelijkheid voor een SSD en een losse HDD en een redelijke aparte VGA kaart belangrijker dan het gewicht.
15,6 inch is voor mij echt de ondergrens. Heb zelfs liever een 17,3 inch.

En ja, ik sjouw dagelijks met mijn laptop van 3,3 kg
Jij hebt het over de ultrabook klasse waar je evenveel betaald als de mainstream klasse waar je matige hardware voor terug krijgt.

Asus N550JK ~ 1000 euro
Intel Core i7 quad-core, 8GB (vergelijkbaar met een redelijke desktop Core i5)
Nvidia GTX 850m

Asus Zenbook UX305 ~ 1000 euro
Intel Core M-5Y1 dual-core, 4GB (eigenlijk een Atom-achtig apparaat)
Intel HD Graphics

Overigens is een mainstream laptop van rond de € 900,- eigenlijk raar, mainstream (Henk & Ingrid) is onder de € 700,- zo niet meer in de buurt van de € 500,- en multimedia laptops zijn daar boven tot € 1000,- te vinden, daarna gaan we het hebben over workstations, (serieuze) ultrabooks en gaming laptops.
Even advocaat van de duivel:
Wat kan die N550 nou beter dan die UX305? Gewoon voor mijn beeld.

Zoals ik het begrijp kunnen ze namelijk beide internet, office, social media gedoe aan en geen van beide zwaardere programma's zoals photoshop, games, etc. Of kan die N550 dat dus wel?
Uiteraard begrijp ik dat de 1 krachtiger is dan de ander, maar ik zou toch denken dat de UX305 krachtig genoeg is voor mainstream (Henk en Ingrid) gebruik?
Waar die N550 beter in is kan ik je indien je mainstream aan het zoeken bent niet uitleggen, behalve dat voor € 849,- je meer (8GB) krijgt in de vorm van een Asus F555 en aangezien je toch niets van kracht en snelheid vereist kan je er nog wel 249,- afhalen en dan krijg je iets als Asus X555 voor nog geen € 599,- maar wat ik al zei ze hebben het in de BGG niet over mainstream maar high-end/ultrabook achtige.
"Wat kan die N550 nou beter dan die UX305?"
Precies dit heb ik mij ook afgevraagd en dit is volgens mij een essentiële vraag als je een nieuwe laptop uitzoekt.

De Asus N550 heeft júist de processor en losse videokaart om zware programma's zoals Photoshop en games te kunnen draaien.

Daarbij is de N550 geen ultrabookmodel en kan daardoor zijn warmte beter kwijt. Langdurig hoge werklasten zijn niet zo'n probleem. De Zenbook zal bij hoge werklasten na een tijdje terugklokken om oververhitting tegen te gaan en dus langzamer worden.

De Zenbook kies je dus omdat je een superlichte, dunne laptop wil hebben die muisstil is en een lange accuduur heeft.
De N550 kies je omdat je meer power nodig hebt voor games en foto/videobewerking. Ook kies je de N550 voor fijner typen (meer travel), een numeriek toetsenbord, een gewone HDMI-poort en een ethernetpoort.

Eigenlijk de typische notebook-ultrabook-vergelijking...

*Alleen zou ik niet gaan voor de N550 waar GewoonWatSpulle naartoe linkte, vanwege het glanzende (touchscreen)scherm, wat hinderlijk spiegelt overdag, maar kiezen voor een versie met mat scherm.
dan moet ik je ook teleur stellen met de ux305. we hebben 2 exemplaren in huis gehad en daarna geld terug gevraagd. de eerste begon helemaal te buigen, echt gewoon krom trekken, het scherm zat niet in het midden en de 2de had een kapotte speaker en het toetsenbord deed het niet goed(toetsen reageerde niet). dus dat dat een kwaliteids product is ben ik het niet mee eens en daarom raadt ik die ook niet aan.
Wow! Dat klinkt inderdaad niet best! 2 maandagmorgen modellen :+ ?
Ik ga eens wat meer review na langer gebruik bekijken :)
inderdaad dat zou ik maar doen. kijk het kan dat je 2 hebt met de zelfde problemen maar ook nog met verschillende problemen is erg vervelend. maarja geld terug gekregen en we zijn voor een andere gegaan.
Je kunt deze laptops dus eigenlijk niamand aanraden, als je het zo stelt. Ik stel het anders:
Een zakelijke gebruiker wil denk ik wel een beetje leuk/mooi en stevig uiterlijk om goed voor de dag te komen. Echter thuis voor op de bank/in bed en verder niet, hoogstens iets voor school of een mailtje op z'n tijd ofzo, dan mag het toch best een beetje matiger zijn als de interne hardware maar goed is voor de prijs?

[Reactie gewijzigd door erikieperikie op 1 oktober 2015 09:39]

Ik denk dat de mensen die vooral thuis op de bank of in bed aan de slag gaan met een laptop minder meerwaarde zien in mooie interne hardware en dus net zo goed een leuke i3 kunnen pakken.
Voor de casual thuisgebruiker denk ik dat eigenschappen als een mooi scherm, goede accuduur en een beetje stevig (geen stof ophopende kieren bijvoorbeeld) interessant zijn.
De zakelijke gebruiker heeft inderdaad wat hogere eisen (bouwkwaliteit + interne hardware).

Eigenlijk kom ik dus weer tot de conclusie dat je deze laptops dus inderdaad eigenlijk niemand aan kan raden :+ !
Voor het filmpjes kijken op de bank etc is een ipad oid echt een stuk fijner.
Ik heb van de week even met de Dell XPS 13 mogen spelen maar ik irriteerde me al snel aan het ventilatorgeluid wat ik toch wel erg aanwezig vond op het moment dat ie niet meer idle draaide. Jammer want voor mij was het eerst ook een kandidaat. Verder wel een prachtig toestel overigens.
Ik begrijp ook niet wat nou de doelgroep is van deze 'mainstream' laptop. Het zijn mensen die kennelijk flink meer willen betalen dan voor een budget laptop die je vooral voor films op de bank gebruikt.
Maar wat voor gebruikers zijn het dan? Geen business users want dan accepteer je geen laptop met zo'n brakke bouwkwaliteit. Ook geen fanatieke gamers want dan wil je een betere videokaart. En het is ook geen laptop die je meeneemt als je even in een koffiehuis of in de trein wat werk wil doen want dan wil je een beter toetsenbord en een draagbaarder formaat. Een ultrabook wil je dan, en die zijn er best voor deze prijs.

Eigenlijk is dit een laptop voor een niche markt, het is zeker geen mainstream laptop.

[Reactie gewijzigd door Left op 1 oktober 2015 10:59]

De B50-70 is anders de 5e meest verkochte laptop op Amazon Duitsland.

Edit: derp, dat is dus niet hier genoemde 'mainstream', maar de 'budget' laptop.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 1 oktober 2015 17:18]

De behuizingen van Dell zijn solide en ook de support is erg goed te noemen helaas is dat bij Asus niet het geval.
Ik heb een zenbook UX305, echt een heerlijk ding. Als je vragen hebt stel ze maar.
Ik geef je volmondig gelijk. Na het lezen van deze reviews zou ik eigenlijk geen van beide toestellen kopen. Bizarre keuzes deze maand :)
€425 euro verschil tussen de HDD en SSD versie van deze laptop, voor 256GB opslag. Dan kun je beter zelf €240 euro uit trekken om er zelf een 512GB Samsung 850 Pro er in te schroeven. Spaar je zo €185,- uit, heb je 2× zo veel opslag én zeer waarschijnlijk een snellere SSD.
De prijs van bol.com is niet representatief imo.

Ik heb de laptop (ssd versie) eergisteren besteld bij coolblue voor 799 nadat hij net weer binnen was daar. Dat hij nu alweer uitverkocht is, is mij een raadsel. Vreemd dat hij ook op zo weinig punten wordt verkocht.

Edit: zie latere update voor reden. Dank tweakers!

[Reactie gewijzigd door Joshh op 1 oktober 2015 11:15]

De Toshiba is nu alleen te koop bij Bol.com plaza voor 1100 euro. Nice guys.

Zelf zou ik kiezen voor een Thinkpad laptop van Lenovo omdat ik daar erg goede ervaringen mee heb, ssd inzetten kan bij elke laptop altijd nog. Maarja.
Ik heb contact gehad met het pr-bureau van Toshiba en wacht nog op een reactie van ze. Gisteren was de L50-C-18U nog te krijgen voor 799eu, maar op dit moment inderdaad 1100. Het model is in augustus geïntroduceerd dus zou niet uitlopend moeten zijn. Zodra ik reactie van Toshiba heb zal ik de bbg verduidelijken.

Edit: Reactie van Toshiba: de '18U' wordt vervangen door de '20W', die exact hetzelfde is, maar out of the box Windows 10 in plaats van W8.1 draait. Het artikel heeft inmiddels een update gekregen.

[Reactie gewijzigd door PiweD op 1 oktober 2015 11:03]

Aan de ene kant snap ik de keuze voor de budgetlaptop volkomen, aan de andere kant niet.

Voor circa €10,- meer heb je een snellere processor, dedicated GPU, en een webcam.
( Webcam is natuurlijk niet voor iedereen een belangrijke optie, maar kan handig zijn )
Je blijft overigens ook bij het zelfde merk; Lenovo.
http://tweakers.net/price...80e3016pnx/specificaties/

Het enige "nadeel" wat ik kan vinden aan deze laptop t.o.v. de genoemde Essential als budgetlaptop, is de extra 200 gram aan gewicht.

Correct me if i'm wrong, maar is het dan niet de moeite waard om die extra €10,- uit te geven..?
ik zie op de lenovo gekozen door tweakers wel een webcam. (is inderdaad niet een belangrijke optie voor iedereen, maar alsnog is dit niet een "extraatje" voor die 10 euro als de ander het OOK heeft)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 570637 op 1 oktober 2015 10:33]

Ah, net even op een van de afbeeldingen ingezoomd, daar is inderdaad een webcam te zien.

Staat echter niet beschreven bij de laptopextra's, zoals bij de meeste laptops die over een webcam beschikken..

Vandaar ;)
Nadeel van de IdeaPad is dat het scherm net zo matig is als van een Essential B, maar daarnaast ook nog voorzien is van een glimmende coating waar je helemaal tureluurs van wordt.

Overigens is die dedicated GPU die je noemt gewoon de geintegreerde GPU in de AMD A8. Prestaties liggen wel hoger dan de Intel IGP van de Core i3-U, maar serieus gamen gaat je ook daarmee niet lukken.
Snap dat ook echt niet. Ik beleef 'gewicht' helemaal niet als een issue... Want in dat geval zou ik eerder een ultrabook of convertible pakken. Kort gekeken naar die Lenovo Yoga 2 Pro, maar mannekes wat is dat ding duur zeg. En dan nog steeds een brakke videokaart. Toen ook gekozen voor de zwaardere meer standaard Asus N550. Wel andere prijsniveau dan de Lenovo uiteraard, maar punt is beetje hetzelfde.
Ik ben heb gisteren net een nieuwe "mainstream laptop" besteld en vind jammer dat deze niet in de bbg behandeld wordt. een dell inspiron 15 5000. €800 voor de versie met 8GB ram en een 1TB HDD en een core i7 5500u. Lijkt me toch een laptop die zeker bij de alternatieven had mogen staan. Sowieso vind ik dat er in de bbg vrij weinig aandacht wordt besteed aan laptops van Dell, die volgens mij toch meestal een aantal goede kwaliteit laptops in het assortiment hebben.
Ik heb de zelfde laptop. Maar dan met een i5 5250u en een 920m deze koste volgens mij 749 euro zonder kortingen e.d.

En qua scherm en snelheid (na inbouwen SSD wat vrij eenvoudig ging trouwens)

Is het een top ding voor zijn prijs. Wel even de wireless drivers van.de intel site installeren voorkomt veel gehannes
Bedankt voor de tip, mijn versie heeft trouwens ook een 920m, vergeten te vermelden.
Voor een BBG vind ik het een beetje karig. In de zin van dat er maar 2 "soorten" laptops worden behandeld. Had er iets meer van verwacht, eerlijk gezegd.
Zoals in de inleiding genoemd wordt was het zoals gebruikelijk de bedoeling om drie laptops te behandelen, maar de multimedialaptop vonden we bij het testen dermate tegenvallen dat we 'm niet in een best buy guide thuis vonden horen. Een losse review daarvan volgt nog.

[Reactie gewijzigd door PiweD op 1 oktober 2015 10:45]

Ben zeer benieuwd naar die review dan! Dat zal vast vermakelijk worden om te lezen :+
Inmiddels heb ik de Asus N551JQ-CN020H al enige maanden in bezit, zie hier mijn review die ik nog steeds onderhoud.

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 1 oktober 2015 20:24]

mooie laptop maar helaas geen SSD. Of heb je die er zelf bijgezet?
Zelf er meteen ingezet, zie de review.
Voor een 256gb betaal je ongeveer 99 euro?
Je bent op die manier dus sowieso veel goedkoper uit?

Waarom vragen fabrikanten dan zo veel meer geld voor laptops met pre-build SSD..vervelend.
Het is nu vooral wachten op de Q4 modellen met UHD scherm. De aangekondigde Lenovo ThinkPad P70 met 17inch UHD scherm, meerdere drive bays en mogelijkheid tot 64GB werkgeheugen gaat een beter high-end laptop zijn dan wat hier gepresenteerd wordt.

[Reactie gewijzigd door ari3 op 1 oktober 2015 09:41]

64 GB werkgeheugen? Dat zit nog niet eens een mobile workstation (die gaan volgens mij meestal tot 32 GB werkgeheugen). Maar ik denk dat die ook wel iets duurder zal zijn dan 900 euro...
64GB heb je helemaal niks aan.
Mijn ouders hebben een Lenovo g560 'budget' laptop gehad. Koste ongeveer 650 euro. Zelden zo'n slecht apparaat gezien. Het scherm moest je kantelen als je in plaats van bovenin het scherm iets onderin in het scherm wilde lezen. Het touchpad vertoonde al vrij vlot kuren.
Mijn ouders hebben het ding enkel in huis gebruikt en zijn superzuinig met spullen. Maar toch presteerde deze laptop het om binnen 3 jaar uit elkaar te vallen - alof hij op de grond was gevallen was er een hoek uit de behuizing. Maar het was ontstaan tijdens het oppakken van het ding. Daarnaast was de accu al binnen 2,5 jaar een probleem, t ding kon geen 5 minuten meer op de accu draaien.

Nu is de behuizing zo beschadigd dat hij niet meer te gebruiken is en wou ik hem als htpc inzetten. Echter zit er met windows 10 opeens een bug in waardoor de fan lawaaierig blijft draaien. Binnen 4 jaar volledig afgeschreven en veel frustraties mee gehad.
Nee, ik zou iedereen afraden een budget (als in geen Thinkpad) lenovo te kopen.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 2 oktober 2015 14:00]

Deze zelfde `bug` had ik ook na het updaten van mijn Samsung Ativ book 9 naar windows 10. Het handmatig updaten van de intel drivers deden dit euvel verhelpen.
Mijn vriendin heeft een toshiba laptop en daar begon het scharnierprobleem ook met het uit elkaar gaan van de plastic delen. Nu is het zo erg dat de behuizing van het beeldscherm uit elkaar splijt als je het scherm wilt openklappen/dicht doen. Met een beetje rond zoeken op internet blijk dit een vaak voorkomend probleem en is ook bij toshiba bekend maar er wordt niks aan gedaan.

tldr. Pas op met het scharnier en kijk voor een vergelijkbare maar van betere bouwkwaliteit (iets duurdere) laptop

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee