Door Jurian Ubachs en Paul Hulsebosch

Reviewers

Zomeroogst Round-up

Acht recente games getest

Dishonored: Definitive Edition

Header Dishonored: Definitive Edition
Titel Dishonored: Definitive Edition Score
Platform Xbox One, PlayStation 4
Prijs € 40

Wat waren we enthousiast over Dishonored toen het in 2012 op de markt verscheen: prachtige stijl, goed verhaal en originele gameplay. De game kwam beter tot zijn recht onder Windows en dat was logisch, aangezien de consoles van dat moment, de Xbox 360 en PlayStation 3, hun langste tijd hadden gehad. Dat lijkt uitgever Bethesda zich te realiseren en dus is er nu de Dishonored: Definitive Edition, voor zowel de PlayStation 4 als Xbox One. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de inhoud van deze definitieve versie niet geheel nieuw. Eigenlijk krijg je precies hetzelfde als in de Game of the Year Edition, die kort na de release van het origineel op de markt kwam. Dat wil zeggen dat je de drie uitbreidingen krijgt die sinds de release verschenen zijn, plus wat ingame-bonussen die bij speciale edities van de game hoorden. En dat allemaal voor 40 euro.

De grootste aantrekkingskracht van deze nieuwe editie is dat hij speelbaar is op de huidige consoles en er daarmee beter uitziet dan de originele console-edities. Het verschil met de versies voor de Xbox 360 en PlayStation 3 is duidelijk. Minder duidelijk is het verschil met de versie voor Windows. We legden de Xbox One-versie naast de Windows-versie die we speelden op een gangbaar, hedendaags gamesysteem. Op grafisch vlak zijn die twee versies aan elkaar gewaagd.

Wie de Definitive Edition koopt, ziet dus wat de pc-gamer drie jaar geleden voor zich zag. Daarmee krijg je een game voorgeschoteld die het vooral moet hebben van sfeer en stijl, maar op technisch vlak niet uitblinkt. Spelpersonages zijn mooi, maar niet altijd even gedetailleerd, wat evenzeer geldt voor hun animaties. Lichteffecten zijn mooi, maar niet de beste die we ooit hebben gezien en voor de gebruikte textures geldt hetzelfde als voor de personages; de stijl is fantastisch, maar het zijn niet de meest gedetailleerde behangetjes die we ooit gezien hebben. We konden het de makers destijds ruimschoots vergeven, doordat stijl, sfeer, verhaal en gameplay ruim voldoende compensatie boden.

Windows (links) versus Xbox One (rechts)

Het zijn eigenschappen van de game die anno 2015 nog steeds indruk maken, al valt inmiddels meer dan in 2012 op dat er games zijn die er technisch beter uitzien. Toch is er op technisch vlak een belangrijker tekort; uitgever Bethesda heeft geen kans gezien om de game op 60 frames per seconde te laten draaien. Dishonored is geen game die het moet hebben van razendsnelle actie, maar het is toch een gemis. Het maakt des te meer duidelijk dat je in de Definitive Edition tegen een oude game zit aan te kijken. Een mooi en fantasievol ontworpen game, maar toch. Nog een verschil met de versie voor Windows: de laadtijden op de Xbox One zijn beduidend langer.

Sluipen of knokken

Gelukkig staat de gameplay nog steeds als een huis. In recente games heb je misschien wat meer vrijheid, of beter gezegd, zijn levels vaak wat groter, maar dat stoort hier niet. Vooral doordat je in Dishonored veel vrijheid krijgt op andere vlakken. Je kunt de game op verschillende manieren spelen en je kunt de uitrusting en eigenschappen van hoofdpersoon Corvo uitgebreid aanpassen aan je favoriete speelwijze. Ruwweg komt het erop neer dat je kunt sluipen en geweld kunt gebruiken, al doen we de game te kort met deze korte omschrijving. Je kunt namelijk net zo goed kiezen tussen techniek en magie. Niets ligt daarbij vast; je kunt van alle verschillende elementen een mix maken die past bij je eigen speelstijl. Dishonored is daarmee, ook in de Definitive Edition, nog steeds een heerlijke game om te spelen. De sluipende speler heeft het, vooral door het handige Blink, wat makkelijker dan de knokkende, maar wie knokt is op zoek naar tegenstand en zal die in Dishonored ook vinden.

Net als bij de Game of the Year Edition krijg je in de Definitive Edition twee verhalende uitbreidingen meegeleverd, die samen één geheel vormen. In The Knife of Dunwall en The Brigmore Witches speel je niet langer als Corvo, maar als de duistere Daud. Het verhaal van Daud loopt parallel aan dat van Corvo en je krijgt zo een heel andere kijk op de gebeurtenissen in de game. Het is een welkome aanvulling. Minder geslaagd is dat je de nodige bonussen krijgt in de Definitive Edition. Op zich is het natuurlijk altijd prettig om wat extra's te krijgen, maar hier breken ze de illusie een beetje. Het gaat om op zichzelf onschuldige zaken als wat extra geld en wat extra Bone Charms, magische voorwerpen waarmee de eigenschappen van Corvo verbeterd kunnen worden.

Windows (links) versus Xbox One

Het zijn kleine bonussen die je in 2012 kreeg als je de game kocht bij een bepaalde winkelketen, iets wat in de VS gebruikelijk is. De enkele bonus die je in 2012 kon krijgen, vormde geen probleem. Dat je alle vier de verschillende bonussen van destijds tegelijk krijgt opgediend, nog voordat je eerste echte missie in de game begint, is eigenlijk een beetje te veel van het goede. Dishonored is een game waarin je goed moet zoeken of hard moet vechten om Corvo op te waarderen. Geld en zaken als Bone Charmes zijn zeldzaam en juist daardoor krijg je slechts mondjesmaat nieuwe opties. Nu je vroeg in de game alle vier de bonussen krijgt, kun je eigenlijk direct veel te veel opwaarderen, wat maakt dat je in het vervolg minder je best hoeft te doen. De game wordt makkelijker dan bedoeld en je hoeft minder je best te doen om te overleven, zeker in de eerste helft van de game. Zonde, want het doet afbreuk aan de magie.

Conclusie

Dat laatste is misschien wel ons voornaamste punt van kritiek op de Definitive Edition van Dishonored. Het uiterlijk van de game kan zich nu meten met dat van de Windows-versie en dat is een groot pluspunt. Verder zijn verhaal, setting en sfeer van de game nog steeds puik, ook naar hedendaagse maatstaven. Corvo blijft een aansprekend hoofdpersoon en je krijgt het verhaal van Daud er gratis bij. De vrijheid om een eigen speelstijl te kiezen is erg prettig en, samen met de stijl, de sterkste kant van de game. Wie Dishonored nooit gespeeld heeft en geen game-pc thuis heeft staan, heeft aan de Definitive Edition dus een prima game. Wie die pc wel heeft staan, kan voor minder geld de Game of the Year Edition kopen en dan zelf bepalen of een controller prettiger speelt dan muis en toetsenbord. Beide werken wat ons betreft prima.

Screenshots Dishonored: Definitive Edition

Screenshots Windows-versie Dishonored

Lees meer

Reacties (86)

Wijzig sortering
The Flock een 7 omdat het een Nederlandse game is? krijgt overal niet hoger dan een 3
Ik denk zeker dat dat er iets mee te maken heeft.
Ik stoor mij niet zo aan het punt dat gegeven is, maar wel eerder aan het feit dat er een heel belangrijk feit niet word aangehaald over deze game.
Namelijk dat er gemiddeld gezien in een maand maar 15.4 mensen deze game spelen. (link)
Voor een multiplayer-only game vind ik dit wel een belangrijke statistiek dat compleet word genegeerd. Vooral omdat het speciaale einde als iedereen dood gaat word aangehaald. Leuk concept, maar +100 miljoen levens op een playerbase van 20. Dat gaat nog een aantal tientallen jaren duren.

En ja, je kan de game kopen met vrienden om samen te spelen. Maar good luck om iemand te overtuigen 16 euro te geven aan een game met ëén mode, welke niet meer diepgang bevat als bepaalde mods in GMOD.
De massa heeft niet altijd gelijk.
Zoals beschreven is The Flock een erg spannend spel.
Gezien het aantal spelers zijn er vooral reviewers die het spel niet of nauwelijks gespeeld hebben.
Daarnaast krijgt het nogal een lading negativiteit over zich heen omdat Vogelsap aangeeft dat het spel op een gegeven moment niet meer speelbaar is. Een innovatief en gedurfd concept wat prijzenswaardig is. Helaas ziet de rest dat niet zo. Sterker nog, Vogelsap wordt uitgemaakt voor oplichter, terwijl men het duidelijk vantevoren aangeeft, daarmee kan Vogelsap al niet voldoen aan de definitie van oplichter.
Ik denk dan ook dat die onredelijke negativiteit de oorzaak is van de slechte en slap onderbouwde kritiek.

[Reactie gewijzigd door Crazy Harry op 2 september 2015 14:37]

Het is een gedurfd concept, dat zeker... Maar, het is de vraag of het zo handig is om zo'n gedurfd concept uit te proberen met een voor indie en steam maatstaven vrij dure game, als totaal onbewezen studio. Ik heb ook niet echt trek om even 3 keer zoveel uit te geven als ik meestal in de steam sales uitgeef aan iets oudere AAA games, aan een game die zelfs in een positieve review als deze hier op tweakers beschreven wordt als redelijk beperkt, vooral als er blijkbaar ook nog een uiterste houdbaarheidsdatum aan vast hangt, zonder dat je weet wat die datum is!!! Sorry maar daar vraag je wel erg veel van je potentiele klanten.
Gears of War: UE is niet zomaar een heruitgave, heeft niet een "nieuw likje verf", is niet "opgepoetst". De game is volledig opnieuw opgebouwd met Gears 1 als voorbeeeld met veel verbeterde (gameplay) elementen zoals het dekkingsysteem. Daarbij vergeten Jurian Ubachs en Paul Hulsebosch dat Gears 1 destijds de Xbox 360 mede op de kaart heeft gezet. Ieder zichzelf respecterende (game) site heeft er een fatsoenlijke review over geschreven zonder zich af te doen met een "moetje".
Anoniem: 395895
@mowa2 september 2015 13:06
Is en blijft een re-release en niet noemens waardig... elk jaar krijgt fifa ook verbeterde gameplay zegt niet gelijk dat het een noemenswaardige game is... alles is en blijft hetzelfde met een paar aanpassingen.
Dat het idd een remake is maakt het enigzins beter.
Fifa en GoW: UE zijn niet vergelijkbaar, Gears is niet in een jaartje inelkaar gezet. Daarbij is Gears helemaal opnieuw gemaakt, niet het merendeel van de vorige uitgave gekopieerd.
Onbegrijpelijke stellingname....Wanneer iets niet noemenswaardig is wordt het niet genoemd. Over wat jij niet noemenswaardig noemt is echter een artikeltje geschreven.

In het artikeltje wordt zelfst niet genoemd dat het een remake betreft. Is dit besef er wel? Is het besef er wel dat de originele Gears of War een klassieker is?
Bovendien rechtvaardigd het feit dat deze remake voor een behoorlijke schare nieuwkomers heeft gezorgd en het feit dat er een speciale Xbox One bundel is wel een fatsoenlijke review en kan je alleen daarom niet zomaar als niet noemenswaardig wegzetten.
Het spijt me maar je slaat de plank opnieuw volledig mis. In de door jou aangehaalde tekst staat gewoon niet dat het een remake betreft, hoe kom je daar bij? Ik kom niet verder dan "flink opgepoetst". Bijvoorbeeld Halo: Anniversary, Halo 2:Anniversary uit Halo MCC zijn geremasterd/opgepoetst. En dat is nu eenmaal wat anders dan een remake.
En nu we het daar toch over hebben. Andere klassiekers zijn; Pong, Pacman, Frogger, Mario, Halo, Fable, etc. Ondanks dat deze dat in jouw ogen mogelijk niet zijn. En dat is niet iets wat jij of wat ik bepaal. Er zijn ongetwijfeld veel (meer) (jonge) gamers die deze titels mogelijk niet kennen en het daarom niet klassiek vinden.
Wat jij verder van remake/remasters vind neem ik ter kennisgeving aan. Het is namelijk niet zo dat wat jij vind ook zo is.
Anoniem: 395895
@mowa3 september 2015 10:16
Je mist er een paar: Battle toads, double dragon, contra III ooh en niet te vergeten zork.
Maar goed, als je uit de tekst haalt dat het een remaster is wat de tekst aangeeft en je geeft zelf aan
Gears of War: UE is niet zomaar een heruitgave, heeft niet een "nieuw likje verf", is niet "opgepoetst". De game is volledig opnieuw opgebouwd
dan is het een remake.
Er is duidelijk meer gedaan dan alleen maar oppoetsen toch?
Bij remasteren/oppoetsen heb je het over een game wat in de oorspronkelijke staat verkeerd met grafische en mogelijk audio verbeteringen terwijl de gameplay nog is zoals het aldus was.
The Coaliton heeft Gears UE volledig opnieuw gemaakt en de gameplay tot naar huidige maatstaven verbeterd (zonder de originele feeling te verliezen) wat vooral in de multiplayer tot uiting komt.
Je kunt rustig spreken over een nieuwe game en niet over oude wijn in nieuwe zakken.
Ironisch genoeg heeft The Coalition het zelf over remaster maar zijn wel degelijk duidelijk dat Gears UE een rebuild is.

Nou vooruit, laat ik Jurian Ubachs en Paul Hulsebosch enigzins tegemoet komen want hetgeen idd geremasterd is, opgepoetst zo je wil, is de muziek en de stemmen. :) Alle verdere geluiden en geluidseffecten zijn opnieuw opgenomen.

Hieronder een selectie links naar clips van The Coalition.
Wellicht begrijp je dan waarom zowel jij als Jurian en Paul het zo ontzettend mis hebben. Bovendien rept het artikeltje het slechts over de campaign terwijl je zult begrijpen een shooter in het algemeen het moet hebben van de multiplayer waarover zelfs geen woord aan vuil is gemaakt.
Clip 1
Clip 2
Clip 3

[Reactie gewijzigd door mowa op 3 september 2015 12:29]

Anoniem: 395895
@mowa3 september 2015 13:03
En rebuild staat gelijk aan?
Je wil gewoon niet toegeven dat het een Remake is is dat het misschien?
Mag hoor mag je gewoon eerlijk zeggen.
En ze hebben zeker een woord vuilgemaakt over de multiplayer (dat het enigszins het zelfde is als de eerdere GoW multiplayers niks verranderd dus)

Je hoeft me echt niet uit te leggen wat een remaster is overigens.

ooh snap the coalition heeft alle videos remastering genoemd... zou het dan toch alleen maar op poetsen zijn geweest? en dus wel gewoon 100% een remaster zijn en de titel REMAKE nog niet eens waard zijn?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 395895 op 3 september 2015 13:10]

Ben er nu een beetje klaar mee.
Begrijp jij het wel..?? 8)7 |:(
Wat staat er in mijn 1e stukje..??? NOU...!!??

Zal 't nog ff voor je quoten.
In het artikeltje wordt zelfst niet genoemd dat het een remake betreft. Is dit besef er wel?
Ziende blind, horende doof.

Je hebt alleen de titel van de clips gezien en daar je mening op gebaseerd zonder de moeite te nemen om ze daadwerkelijk te bekijken.
Er wordt namelijk genoemd en bovendien zichtbaar gemaakt dat het een REBUILD is.

Helaas zie jiij slechts wat je wil zien en hoor je slechts wat je wil horen. Dan valt er moeilijk te discussiëren over inhoud als je de feiten niet kent.

[Reactie gewijzigd door mowa op 3 september 2015 13:23]

Anoniem: 395895
@mowa3 september 2015 13:23
Het gaat om een rebuild een rebuild is een andere benaming voor... tadaaa remake...
Denkende hersenloos?

Kijk voor jouw een taalcursusje synoniemen
http://www.thesaurus.com/browse/remade

Nee ik heb ze gekeken en beluisterd, maar dat haalt nog niet weg dat ik nog steeds gelijk heb dat het een remake is.
De benaming van de clips vond ik gewoon een leuke om ff op te hameren.

Overigens marketing faal?
Xbox remaster?
De originele, baanbrekende Gears of War is terug, schitterend geremasterd en gemoderniseerd voor Xbox One.
Dus alsnog geen rebuilt/remake titel waardig volgens marketing 8)7 8)7

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 395895 op 3 september 2015 13:33]

Jij begrijpt het helaas echt niet.
dat haalt nog niet weg dat ik nog steeds gelijk heb dat het een remake is.
Wacht effe.... ik quote nog 1x mijn zin;
In het artikeltje wordt zelfst niet genoemd dat het een remake betreft. Is dit besef er wel?
En dan ga jij het omdraaien en roepen dat JIJ gelijk hebt.
Het moet wel ergens over gaan. Dit gaat helemaal nergens meer over en maakt je ook nog eens volstrekt ongeloofwaardig en belachelijk.

Bovendien staat nergens dat ik aangeef dat een remake iets anders is dan rebuild. Hoe je daar in vredesnaam bij komt is mij een raadsel.
Jij benoemde helemaal niets, jij noemde het niet noemenswaardig.

Wellicht maak ik de "fout" maak het niet rebuild/remake te noemen zodat jij het ook begrijpt. Dan kan natuurlijk ook

Nogmaals:
JIj ziet slechts wat je wil zien en hoort slechts wat je wil horen. Dan valt er moeilijk te discussiëren over inhoud als je de feiten niet kent en in jouw geval erger, niet eens wil kennen.

[Reactie gewijzigd door mowa op 3 september 2015 14:29]

Anoniem: 395895
@mowa3 september 2015 14:31
ten eerste: ik zei het is en blijft een re-release en niet noemenswaardig re-release als in remaster of remake maakt niet uit welke van de 2.

ten tweede: vrijwel elke artikel wat ik tot nu toe heb gevonden over GoW:UE haalt hem aan als enkel remaster, tweakers is niet de enige het flink opgepoets en dezelfde game zegt al veel over dat het een remaster is.
Ik heb ook duidelijk gezegd dat omdat het geen remaster is maar een remake het iets noemenswaardiger is dan alleen een remaster.

Ik vind nog altijd dat geen enkele remaster of remake noemenswaardig is voor een review een nieuwtje van goh ze gaan die game weer op nieuw releasen zodat iedereen het weet ja, maar een review nee sorry.

ach care.
Wat jij vindt neem ik ter kennisgeving aan.
Echter kom je er niet mee weg omdat iets in vrijwel elk artikel staat. Je bent toch een kritische lezer?

The Coalition (of is het Microsoft geweest?) heeft zich denk ik idd vergist door te adverteren met "remaster" waardoor ze al het werk wat er mee gemoeid is marginaliseren en daardoor zelf de indruk wekken dat het een "flink opgepoetst" product betreft.

Tweakers is geen Game-site pur sang maar heeft wel een game-redactie dat mensen wil informeren. En als je mensen wilt informeren moet je dat adequaat doen en op z'n minst een kritische houding aannemen door o.a. zelf onderzoek te verrichten. Ook al willen ze een (eerste) indruk geven van een game.
Er zijn meer dan voldoende artikelen en interviews (met o.m. Rod Fergusson) verschenen en zoals ik jou heb laten zien, filmpjes waarin allerlei zaken duidelijk naar voren komen. Wanneer ze daadwerkelijk kritisch hadden gekeken waren ze tot andere conclusies gekomen, of hun mening in ieder geval beter kunnen funderen.

Bovendien moet je dan ook consequent zijn.
Zo reviewen we bij Tweakers in principe nooit heruitgaven van games, omdat 'dezelfde game met een nieuw likje verf' wat ons betreft onvoldoende meerwaarde biedt om een volledige review te rechtvaardigen.
Waarom idd, zoals harrytasker hieronder aangeeft, wel een uitvoerige bespreking van Last of Us
Echter naar jouw mening ongetwijfeld ook niet noemenswaardig. En toch is het genoemd.

I rest my case.

[Reactie gewijzigd door mowa op 3 september 2015 16:50]

Het is natuurlijk geen PS4 titel, dat verklaart alles natuurlijk, Last of Us werd wel uitvoerig besproken... :X :X :X :X
Je hebt idd helemaal gelijk.
Zo reviewen we bij Tweakers in principe nooit heruitgaven van games, omdat 'dezelfde game met een nieuw likje verf' wat ons betreft onvoldoende meerwaarde biedt om een volledige review te rechtvaardigen.
Ook word er in mijn optiek teveel focus gelegd op indy games, ik vind bepaalde indies leuk hoor.
Dit komt omdat daar de meeste innovatie plaats vindt. Zeker de grotere bedrijven zijn alleen maar slecht bezig. Denk aan EA en Ubisoft.. Overal een gare FPS COD copy game van maken of in geval van Ubisoft de PC versie te laat en te slecht uitbrengen.

Daarnaast kan je in de indie, games vinden die kwalitief boven de AAA mainstream staan. (Ook genoeg eronder trouwens, kijk maar eens naar Jim Sterling op Youtube en wat voor dubieuze praktijken er op Steam voorkomen)
Snap reviewer ook niet zo goed.
Als je uitgekeken bent op shotgun-battles, waarom zou je dan überhaupt Gears of War spelen :?
Gears = Gnashers, punt.

Net alsof je zou zeggen, het trucje van Grand Turismo kennen we nu wel, het is voornamelijk weer rondscheuren in een auto.....

[Reactie gewijzigd door justifire op 3 september 2015 10:59]

Als je uitgekeken bent op shotgun-battles
Dat is idd precies wat ik bedoel, het stukje is gewoon een moetje.
Uiteraard is Gears ook taktiek en vooral samenwerking. Gears is geen run and gun game als COD. In Gears zomaar rondrennen is zelfmoord. Maar goed, jij weet wat ik bedoel.

Het allerergste is dat ze er gewoon niets van snappen want zoals ik in een re hierboven al aangaf is slechts de campaign aangehaald en aan de multiplayer zelfs niet 1 woord vuilgemaakt. Ik mis alleen nog hun stokpaardje "meer van hetzelfde".
Doe het dan helemaal niet. :(
Daarnaast Gears UE heeft ook een grote schare nieuwkomers gebracht die er zelfs een Xbox One bundel voor kopen. Dat kan je niet zomaar afdoen met een voetnoot.
Zeker Paul Hulsebosch in staat moeten zijn om de oogkleppen af te doen en vooroordelen uit de weg te gaan.
Vooral rocket league is echt geweldig, speelde het origineel al veel met vrienden, vaak 4 player splitscreen na een paar biertjes. Het 2e deel voldoet aan alle, zeer simpele verwachtingen.
Ik heb een tijdje met de gedachte gespeeld om het te halen. Het idee van een spel wat je gewoon koopt en niet meer naar om te kijken, terwijl het wel multiplayer was sprak mij aan.

En toen kwam de eerste DLC uit... Cosmetisch, maar er gingen alarmbellen af bij mij.

Ik laat hem links liggen, te weinig tijd om nog meer spellen te gaan spelen en er geld in te blijven investeren. Misschien eens op een steam sale voor 5 euro.
De makers hebben beloofd alleen cosmetische DLC's uit te brengen, en dat er nooit een pay-to-win element geïntroduceerd zal worden. Dat 'blijven investeren' waar je het over hebt zal dus wel meevallen :)
Hmmm, dat heb ik gemist. Maar die belofte heb ik eerlijk gezegd al eerder gehoord :P

Ik hou me voorlopig afzijdig, en wacht af. Mochten ze zichzelf bewijzen, dan koop ik wel.
Is niet ten nadele bedoelt van de dev's, of van de mensen die spelen. Maar tijd is schaars :x
Tegelijkertijd met de DLC hebben ze ook een nieuwe map vrij gegeven, gratis. Ze hebben al meerdere keren aangegeven dat dit altijd zo zal gaan, en bij zo'n kleine developer heb ik daar ook wel alle vertrouwen in.
Die DLC heb ik ook links laten liggen, voegt voor mij weinig toe. Heb 'm een tijdje minder legaal gespeeld, maar uiteindelijk toch maar gekocht op PC. Een avondje stappen geef je ook zo 20 euro uit, hier doe ik langer mee ;)

Mooie vind ik zoals ook in de review staat dat een potje lekker kort duurt, het is goed even tussendoor te doen.

Spelend met toetsenbord/muis merk je inderdaad dat je wat minder controle hebt. Denk er serieus over om alleen voor deze game al een controller aan te schaffen. Om het maar niet te hebben over zo'n Steam kastje om games ook op tv te kunnen spelen, zie het wel gebeuren :P
De DLC's zijn alleen een nieuw verfje voor je auto en nieuwe bandjes maar die maken niets uit voor het spel, alleen uiterlijk. De autootjes zijn verder allemaal even snel.

Rocket LEague is echt een aanrader, wat mij betreft steekt deze met kop en schouders boven dit lijstje uit.
Veel speelplezier aan gehad.. Waarom hebben ze de titel eigenlijk verandererd?? Ik vond Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars wel lekker klinken.
De naam Rocket League zal behoorlijk bijgedragen hebben aan het succes van de game.
Ik heb hem gehaald op de ps4 als gratis maandelijks game, heb het een halve dag helemaal grijs gespeeld en daarna nooit meer.

Het is heel even leuk, maar er zit zo weinig variatie en diepgang is dat het echt niet meer is dan een beetje rondrijden tegen een bal.
Hij is ook "gratis" op steam: bij aanschaf van hun controller of hardware...
Kortom als je niet van horror houd en een pc gamer ben is het geen hol te beleven buiten de episode 4 van live is strange die je nog geen 3 uur bezig houd.

Het is de laatste jaren echt slecht gesteld met pc games en het lijkt er steeds meer op dat er alleen nog maar voor consoles ontwikkeld word.
Erg jammer aangezien ze de hardware niet hebben voor al deze mooie details en je er niet eens fatsoenlijk met een tb en muis op kan gamen.

PC gaming is langzaam aan het dood gaan.
8 jaar geleden kon ik niet eens alle spellen spelen en nu heb ik het afgelopen jaar alleen BF en COD uitgespeeld en war survival evolved beta frustraties gehad en dat was het dan wel weer.
De rest van de paar games zoals witcher 3 , ravens cry, dragon age , risen en rise son of rome zijn zo overduidelijk voor een console ontwikkeld dat deze niet op de pc te spelen zijn (teveel knoppen van controllers die op de pc onder 1 knop zouden moeten vallen maar waar ze te lui voor geweest zijn.

Jammer om te zien en het weerhoud me ervan om een nieuwe pc te kopen en dat kunnen hardware fabrikanten ook wel merken denk ik.
Misschien moeten sony en MS toch maar eens hard gaan deknen en kijken of het mogelijk is om de consoles een hardware refresh te geven met snellere hardware en full backward compatibility en vol kb/muis support om pc gamers een optie te geven.
Met the Witcher 3 houd je je makkelijk een half jaartje bezig.

Hoe kun je nou teveel knoppen nodig hebben? Je hebt er meer dan 100 op een standaard toetsenbord, en je kunt ze allemaal rebinden.
ja knoppen zat maar maar een fractie zit binnen standaard handberijk terwijl je druk bezig ben. ga je andere knoppen gebruiken vergroot je de kans op fouten en dat resulteerd in frustrerende gameplay.
een controller heeft immers 8+ knoppen en een pc game ervaring heeft er boor lekker spelen 4 a 6 daarboven word het naadje.
overigens heb je ook voor de pc meer knoppen nodig.
neem bijvoorbeeld lopen of sprinten.
Ik ben het redelijk eens met je hele betoog, behalve dat van het aantal knoppen.

Een beetje PC gamer kan een hoop meer knoppen snel vinden dan op de console waar er soms gecombineert moet worden door gebrek aan knoppen. Denk ook aan het APM verhaal omtrendt SC2.

Maar qua aanbod inderdaad, het is ook wat D-Day zegt, je bent aangewezen op Blizzard en Valve en dan moet je behoorlijk in steam zoeken om echte kwaliteit tussen de meuk te vinden.
Misschien had ik erbij moeten vermelden dat ik linkshandig ben en dan word het al een heel ander verhaal aangezien ik de pijltoetsen en de omliggende shift,CTRL,numpad 0,1,2,4 gebruik ipv WSAD + QEZXCRF en spatie en shift. enz.
Ach en Steam met 6000+ games, Blizzard, Valve etc. Ik ben 30++ en houd mij al jaren met veel plezier bezig met 2-3 dezelfde games (Dota2, CSS, Team Fortress) en binnenkort die nieuwe van Blizzard, Overwatch.
sorry maar veel van de steam games wil ik geen games noemen maar eerder spelletjes en een groot deel ervan is oude meuk en remakes van oude meuk wat echt niet onder nieuwe games kan vallen.
Acht games waarvan 3 re-releases zijn. 8)7
word er ook een beetje moe van. Leuk als je dat met heel oude games doet (laatst grim fandango en abes odysee gekocht voor de nostalgie) maar waarom zou ik nu GOW nog een keer helemaal gaan kopen, geef me liever gow4...
Het lijkt de filmindustrie wel.
Madden games staan altijd hoog op mijn verlanglijstje, maar ik koop er bijna nooit wat omdat ze simpelweg niet op de PC verkrijgbaar zijn.

Ik denk dat ik Madden 13 gekocht heb op de 360 nog, en die heb ik kapotgespeeld want de game is gewoon keisterk, en ookal word er niet veel gemorreld aan de engine, het spel word wel daadwerkelijk beter en beter elk jaar.

Maarja, ik heb geen Xbox One of PS4, en ik heb ook geen zin om een ''last-gen'' versie van het spel te kopen voor de 360, want die game word niet meer doorontwikkeld en heb je niet de features die ze in de nieuwe game hebben gestopt.

Ik zou heel graag zien dat games zoals Madden (en andere sportstitles zoals NHL!) weer terug naar de PC komen. Onderhand heeft iedere gamer wel een gamepad die ze kunnen gebruiken, en ik zou zeker weer het spel kopen als hij op PC komt.

Maarja, ik ga geen next-gen console kopen voor een paar sport titels, en atm zijn er ook geen exclusives die me echt interreseren.
Zo reviewen we bij Tweakers in principe nooit heruitgaven van games, omdat 'dezelfde game met een nieuw likje verf' wat ons betreft onvoldoende meerwaarde biedt om een volledige review te rechtvaardigen. Des te leuker dus dat we hier wél even stil kunnen staan bij de heruitgave van de originele Gears of War, die sinds vorige week in bewerkte vorm te spelen is op de Xbox One.

en wat doen we nu dan...?
"Madden 16 heeft weer genoeg toeters en bellen om die gamers (NFL liefhebbers, red.) over de streep te trekken"

Vorige maand Madden15 voor 15 Euro opgepikt, en nu zal ik voor dat beetje verandering 60 Euro neerleggen? Als ik het EA al zou gunnen, dan nog niet.

Bij mij is het elk seizoen 1985 :)
Alsof dat niet gek genoeg is, kun je je auto nog een sprong laten maken en de hoogte van de sprong nog enigszins beïnvloeden: niet realistisch, wel leuk.
Alsof het nog niet onrealistisch genoeg is: heeft de reviewer de double jump al eens geprobeerd? :)
Het hele rerelease/definitive edition is echt om van te kotsen. De hele line-up van de PS4 en XB1 zijn zo overvol met heruitgave van games die pas 1 generatie geleden te spelen was. Het is echt te idioot voor woorden, ga gewoon toffe nieuwe en originele games kopen!

Maar het is wel een trend dat de gemiddelde gamer zich echt een oor laat aannaaien door de industrie. Het overdreven pre-order gedrag en blind maar een rerelease kopen is geeft uitgevers juist minder druk om echt te gaan innoveren. Een gamer met gezond verstand gaat tegenwoordig niet meer pre-orderen en koopt niet die heruitgave troep!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.




Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee