Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Star Wars: Battlefront Preview

Knallen met X-Wings en Tie Fighters

Voorlopige conclusie

Helaas waren we niet gelukkig - of niet goed - genoeg om in de paar potjes die we op de Gamescom speelden al in de Millennium Falcon of de Slave 1 terecht te komen, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben naar hartelust rond kunnen vliegen met X-Wings en Tie Fighters, waarbij onze mooiste Rogue Squadron-herinneringen lekker naar boven kwamen. De aanwezigheid van de Fighter Squadron-modus levert Battlefront een snelle, spannende en spectaculaire spelmodus op, maar het maakt de game als geheel ook een stuk gevarieerder. Dit speelt immers heel anders dan de Walker Assault-spelmodus die we eerder al onder handen namen. We zijn benieuwd of Battlefront nog meer smaken in huis heeft. Zo ja, dan zul je daar richting de release op 17 november vanzelf meer over horen.

Reacties (110)

Wijzig sortering
De eerste game in jaren die ik gepreorderd heb. Hopen dat ie z'n verwachtingen waarmaakt :)

Misschien volgend jaar wel een combi met de Morpheus bril :D
Ea is de laatste waar je een pre order moet plaatsen, bf4 heeft de eerste maanden het nauwelijks gedaan.

Ik was 1 van de enige die wel positief bleef over battlefront, denk dat de basis game gewoon een geweldige shooter word, maar de 4 maps heb je wel een keer gezien, en dan komt ea kijken met zn dlc. Enigste wat dice voor mij hoeft te doen is zorgen dat de game werkt bij launch.
Jongens, dit is al uitgebreid besproken.. gebaseerd op paniek reacties van mensen die niet lezen en luisteren.. |:(

Het zijn geen 4 maps.. het zijn 4 werelden met op elke wereld 3 maps. En ook die maps zullen onderling verschillen, net zoals dat ons eigen wereldje meerdere landtypes kent..

Daarnaast zal er tegen de film-release de maps van de Jakku wereld nog bijkomen..

Dus geen reden voor paniek :/

Edit: En daarbij dat geneuzel over pre-order en dat het daarom k*tspellen worden bij launch is gewoon nogal onzin. Ze brengen de spellen echt niet plots sneller en buggy uit omdat er gepreordered wordt.

EA/Diceheeft hier totaal geen zeggenschap in, het is Disney die bepaalt dat het op die en die datum uit moet komen ivm de nieuwe film in December, niets meer niets minder. Dan kun je wel hoog en laag springen, maar die datum gaat echt niet veranderen.

Dikke SW fanboy hier, en als het komt zal ik gewoon de superduper limited deluxe premium collectors edition bestellen O-))

[Reactie gewijzigd door poor Leno op 12 augustus 2015 11:14]

Dat is juist de reden waarom ik zo bang ben dat de launch wel eens kut gaat worden, dice zei als het moet zullen we swbf uitstellen, daar geloof ik dus geen zak van ten eerste. Aangezien ze dan de kerst missen en de star wars film hype gedeeltelijk. En dice heeft met bf4 laten zien niet gek te zijn van een slechte release. Ik hoop natuurlijk dat ik ongelijk heb.

Weet jij eigenlijk of er online bots mee spelen als opvulling en als je offline speelt tegen bots je meer dan 20 vs 20 kan spelen?
Geen idee.. Online (gewone stijl) zullen er als t goed is geen bots zijn (bij de fighter squadron modus wel) Wat de andere modi zullen bieden weten we nog niet..
Ik wou dat ik je daar een goed antwoord op kon geven :)
Maar wat betreft de offline "MP", is nog niet bekend hoe het eruit ziet.. Alleen missions zijn nog maar bekend gemaakt, dus een echte team-deathmatch offline zullen we nog naar moeten gissen geloof ik..

[Reactie gewijzigd door poor Leno op 12 augustus 2015 11:35]

Ter vergelijking: Battlefront komt met vanilla 12 maps, waar battlefield 4 er 'slechts' 10 had, en daar komen binnen twee maanden na launch voor iedereen nog een aantal gratis bij via de Battle of Jakku DLC (gratis voor iedereen).
Man, Man!
Ik weet niet waar je het over hebt! Iedereen loopt dat te zeggen, terwijl ik 95% van de tijd na preorder te hebben gedownload BF4 en destijds ook BF3 gewoon kon spelen!

Titanfall net zo goed (maar goed dat was geen DICE game he!?)

#ontopic

Laat maar komen deze game, ik heb er een goed gevoel over alleen jammer dat het spel
Squadrons niet meer is voortgezet, anders hadden we daar in de tussentijd ons prima mee kunnen vermaken en de nodige ervaring op kunnen doen voor diegene die nieuw zijn.
Ik kan me nog goed herinneren Tiefighter vs Xwing, Xwing Alliance, man --- man, wat een tijden. En dan te beseffen met deze graphische hardware van deze tijd dit kan alleen maar denderend worden. Ik hoop ooit eens dat Rebel Assault een realiteit word (bedoel eigenlijk dat het fotorealistisch word)


#offtopic

Ik ben dat hele EA-gebash helemaal zat en wel om het feit dat ze gewoon de game leveren die ze beloven, DLC of niet!
Is het ooit anders geweest dan sinds Rise of the Triad? Is een expansion zoveel anders?
Ja vroeger hadden we shareware en kon je alles toevoegen wat je maar wou (en zelfs zelf creeeren), maar je wilt toch niet in deze tijd dat je zoveel meuk krijgt dat je niet meer weet wat de menigte doet en speeld?

Ik kan allen maar zeggen over EA dat ze gewoon door zijn gegaan met een nieuw concept en dat bemoedig ik alleen maar, het is natuurlijk nog altijd zo dat daar miljoenen in omgaan in de productie alleen al wie weet hoeveel erin later stadium in DLC word gestoken of door de Jaren en tijden heen. Vreemd genoeg hoor ik nooit iemand klagen over WoW (World of Warcraft en zijn zoveelste uitbreiding waar door de Jaren heen ook nog eens abbonementsvormen aan te pas komen/kwamen). En dat is er maar eentje.... van de?

Iedereen wil altijd voor een dubbie op de eerste rij zitten, dus hou aub op met dat gebash!
Als je een game niet wilt betalen maar wel wilt spelen dan zit je in deze tijd met computers sowieso fout!

No pay, NO PLAY!
Ik heb anders BF3 gepreorderd maar de beloftes die gemaakt zijn, zijn totaal niet waargemaakt. Destruction was nagenoeg bijna uit het spel gesloopt, er waren veel crashes (50% gametime was voor mij al veel). Dus zeggen omdat jij niet veel problemen had er ook weinig zijn slaat nergens op. Er waren veel problemen bij BF3. Dat ze na 6 maanden wel een goed spel hadden is waar, maar bij de launch was het echt waardeloos. Dit is geen bashen, zeker niet als je bijvoorbeeld naar EA en Simcity kijkt, mensen konden een SINGLEPLAYER spel niet eens spelen omdat de servers eruit lagen, maar enfin genoeg hierover EA lijkt het licht te hebben gezien en dingen worden beter.

Toch wordt het voor mij toch de kat uit de boom kijken en als het spel wel een succes is koop ik het later voor een lagere prijs met alle DLC erin. Met Battlefield 4 ook gedaan, heb een goed werkend spel met alle DLC en heb ipv 120 euro 20 betaald.

Het ziet er gaaf uit van wat ze tot nu toe van het spel hebben laten zien, de graphics zijn geweldig.

En voor weinig geld op de eerste rang zitten? Ik heb voor Battlefield 3 gewoon de volle mep betaald en was er flink chagrijnig van dat de netcode zeker niet op orde was, er tijdens de mapchange 50% kans was op een crash en dat er tijdens een potje ongeveer 30% kans was dat je het einde niet haalde. Tijdens de Beta die ik heb gespeeld was het nog veel erger.

Met WoW is het zo dat die nieuwe content gigantisch is. Qua gametime zit er in een expansion net zoveel als een nieuwe Battlefield game, meerdere honderden uren. Dat de rek er begint uit te raken is ook te zien, van de 10 miljoen subs met het uitbrengen van de laatste expansion zijn er nu nog maar iets meer dan de helft van over.
Dit speel staat ver boven aan mij lijst van "absoluut niet pre-orderen" omdat de kans zeer groot is dat het de eerst maand gewoon niet werkt.
Zoals ik het hierboven al heb gezegd:

EA/Diceheeft hier totaal geen zeggenschap in, het is Disney die bepaalt dat het op die en die datum uit moet komen ivm de nieuwe film in December, niets meer niets minder. Dan kun je wel hoog en laag springen, maar die datum gaat echt niet veranderen.

En daarnaast is de SW franchise te belangrijk en heilig om te verkloten en dat weet EA/Dice ook, dus reken maar dat het gewoon naar behoren zal werken.
Ze hebben de nieuwe Frostbite engine nu ook veel beter onder de knie, want BF4 werkt nu ook gewoon 99% lekker.
En juist dat het voor een specifieke datum uit moet komen maak de kans dat ze het verkloten groter.

Niet pre-orderen zal inderdaad niks aan de release date of kwaliteit van het spel veranderen maar als uit de eerste reviews blijkt dat het spel net zo kut werkt als BF3/4 toendertijd kunnen wij wel met z'n alle een maandje wachten totdat het wel werkt en dat voelt EA/DICE/Disney wel.

En ja BF4 werkt nu best goed al heb ik nog steeds het probleem dat er de eerste minuut gewoon geen geluid is.
Snap ik, maar ze hebben het spel al een half jaar uitgesteld (hele poos terug) Dus ik neem aan dat het wel snor zit. :)

En eerlijk gezegd vind ik een vaste datum fijn voor iets waar ik naar uit kijk.. De houding van "It's done when it's done" vind ik nogal irritant, nonchalant en laks.. (imo)
Op dit punt ben ik het helaas niet met Leno eens en ben ik ook wat huiverig en sceptisch (ik word hierin heel graag door EA in het ongelijk gesteld): Een vaste datu als deadline geeft natuurlijk wel extra stress: er zijn geen uitwijkmogelijkheden mochten er toch performance problemen blijken te zijn die niet opgelost kunnen worden.

Aan de andere kant mag ik aanneemen dat het budget voor deze titel gigantisch is, en dat ze bij launch genoeg capaciteit inzetten, en DICE nu wel voldoende ervaring heeft opgedaan met de Frostbite engine...

Verder weet je niet wat er voor vuile marketingtruucjes ingezet kunnen worden. Schaarste bij launch is geen ongewone stategie om iets erg gewild te maken (neem als voorbeeld meerdere console launches, Apple doet het, etc).
Wat een fanboy opmerkingen allemaal, ea maakt er gewoon iedere keer weer een potje van.
"Af en toe" :? :X

Wanneer heeft ea voor het laatst een spel uitgebracht wat out of the box dirext werkte zonder gezeik met gigbytes aan updates?
De launch van BF Hardline was vrijwel vlekkeloos. (Ik zeg 'vrijwel' maar voor de zekerheid, maar eigenlijk waren er gewoon geen problemen. Lui die hun drivers of hardware niet op orde hebben hou je altijd.)
Omdat het een reskin was van BF4 :P
@ Flippy.nl > Wanneer heeft ea voor het laatst een spel uitgebracht wat out of the box dirext werkte zonder gezeik met gigbytes aan updates?
Wingcommander IV in 1996?
Zucht... net als je denkt dat je niet zo oud bent kom.je daarmee aanzeilen.
Die updates bewijzen anders wel dat er wat aan gedaan word!

En ik weet wat je wilt zeggen...
" dan hadden ze maar een goede game moeten afleveren..."

Gigabytes aan update(s) maakt mij geen moer uit als daarna de game goed is. Geloof mij ik heb denk in 2 jaar tijd 3 of 4 keer gehad dat ik in BF4 echt rare dingen had. Titanfall 2 keer gehad dat ik niet kon inloggen, omdat ze bezig waren met de server.

Dan is COD een winnaar als het gaat om cheaters en anomaliteiten. En die koop ik net zo goed.


Ik vind dat mensen heel veel kuddedier-gedrag tonen, ze horen veel en zeggen/praten het verder door. Dat is het zelfde als van:
Hey je hebt iets en ik wil het, maar het is niet goed en ik wil niet wachten totdat het goed is, dus je fixed het nu maar, want ik heb er voor betaald, !nu vertel ik iedereen dat ze niks bij jou moeten kopen

[TWEAKERS BASH&DISS WATCH] - iemand?


En nogmaals "ik weet wat je wilt zeggen" maar VALVE is geen heilige en UBIsoft net zo goed niet! Wat dat betreft ben je bij GOG beter af, maar dan loop je wel wat achter ;)

In deze tijd mag dat geen problem meer zijn!


Offtopic:

Als je geen EA fan bent, so it Is... Maar besef 1 ding die hele steam bibliotheek kan me ook gestolen worden met de shareware poep die hun aanbieden op de grote releases na (met name Bioshock Infinite was in mijn geval zeer goed) En dat maakt VALVE gewoon niet beter. Zo is de markt ze moeten iets doen om geld te maken.

Gelukkig en ik dank de goden op beide knieen, dat BF en COD niet in 1 store staan en zeker niet onder 1 publisher vallen. Anders hadden we een nog groter rampentoer gehad, als ze waren ondergebracht bij 1 DICTATOR!!


Van mij mogen ze weer terug naar het oude concept: Gewoon een disc in een hoesje en laat die hele uitgevers war maar achterwegen.

1 ding moet ik ze wel nageven: Het kan veel maar dan ook echt veel beter! De kwaliteit die games hebben is rampzalig als je na gaat dat je vroeger weken lang in een singleplayer game kon zitten en tegenwoordig maar 3 tot 5 dagen en dan heb je het wel gehad. Dan liever nog een flightsim + een freeworld. (bedoel niet dingen zoals H.A.W.X. of Ace Combat)


Wat dat betreft is de allround winnaar GTA al vanaf deel 1!

#Sorrykonhetnietlaten!

[Reactie gewijzigd door Cybertek op 13 augustus 2015 05:02]

Ik bem noet anti ea, ik ben anti "betaal grofgeld voor een product wat maar half werkt". En ea is daar akelig vooraan in de ranglijsten.
Je kan dan ook niet pre-orderen en even de forums afwachten.
Tuurlijk kan dat :)

Maar ik wil m meteen hebben, day 1, minute 1 *O*

Ik ben SW fanboy, dus ik heb geen zin om daarop te wachten.

Daarnaast is voor mij de halve pret al het preorderen van iets dat ik heel graag wil en al jaren op zit te wachten.

imo wordt dit het spel waar alle SW ( als FPS) fans op hebben zitten wachten.. Met deze graphics en sounds wordt dit een droom die in vervulling (kan!) gaan :)
Ik ben bang dat de andere helft het hypen wordt, want het gaat natuurlijk weer ellende opleveren. Nou sterkte, ik heb al genoeg teleurstellingen meegmaakt om nog maar te overwegen iets te pre-orderen. Dikke onzin allemaal, digitale copy heb je in max 10 min. binnen als je alsnog besluit iets te kopen.

[Reactie gewijzigd door bstard op 12 augustus 2015 15:24]

Hehe.. De laatste keer dat ik hyped was voor een game was diablo 3... wat een teleurstelling was dat Haha. Ik hoop ook dat ze hier een vette game van maken. Cool man, star wars.
Ik was ook zeer teleurgesteld in de eerste versie van diablo 3, ik was er na 6 maanden alweer klaar mee. Maar na de uitbreiding en de vele patches is diablo 3 echt een topgame. Heb je hey onlangs nog gespeeld?
Ja. Mee eens. Tijd voor 2.3.0 ^^

!ps4 ? Ik vind alle cheaters zo jammer. Haalt bij mij de hele drive om met mensen samen te spelen weg.
Bij launch nog redelijk wat uurtjes gespeeld, laatst eens die Reaper erbij gehaald en spel ontstoft, wat een flut. Ik wacht weer met smart op de nieuwe content van Grim Dawn.
Hoop niet voor je dat het net zo uitpakt als Battlefield 3 en 4 want dan kan je na 4 maanden patchen pas half aan de slag 8)7
Heb de ophef rond BF3 en BF4 nooit echt gesnapt nor gezien, daf terwijl ik een aardig goede speler was: 4+ k/d en 23 % acc. Nooit gemerkt dat de hitboxes niet goed werken of netcode faalt :p
Om het potje crashen.

En de netcode is vrij karig, als m'n huisgenoot een torrent aan had was ik bijna onverslaanbaar. Hoe slechter je verbinding hoe meer voordeel je hebt.
Een goeie speler in Battelfield heeft een hoge win/lose ratio en veel objectieve punten :+
Maar het was meer iets met veel te veel bugs, slechte balance en gewoon het continu crashen van het spel.
Link je profiel eens, ben benieuwd naar je weapon of choice als je er namelijk nooit last van hebt gehad ;) Wellicht is het ook een beetje een roze bril waardoor je de extreem laggy/buggy/crashende eerste maanden van zowel BF3 als 4 bent vergeten hehe.
Die maandjes vergeet ik niet meer :P Mooiste was nog met BF3 met de G3 en de M23 haha. Of zeker niet vergeten de USAS met frag rounds :+
Haha, met alle respect, maar dan kun je er werkelijk helemaal niets van. Je zit zeker altijd in een hoekje met een shotgun te wachten, of te snipen en de helft van je kills zijn kills met die proximity mines.

OT:Ongelofelijk dat er overigens geen woord gerept wordt over alle technische problemen van de serie. Ik verwacht weer een verkochte review waar tweakers helemaal vol staat met BF advertenties, plus natuurlijk een 9 voor de game. Ala Unity.

[Reactie gewijzigd door Slaap op 12 augustus 2015 09:38]

met alle respect
gevolgd door
maar dan kun je er werkelijk helemaal niets van. Je zit zeker altijd in een hoekje met een shotgun te wachten, of te snipen en de helft van je kills zijn kills met die proximity mines.
Dit is óf een briljant staaltje surrealistische humor, óf een briljant staaltje cynisme, óf gewoon echt heel vreemd. :P
Oh welnee, toen der tijd was het meer een blitzkrieg achtige speelstijl. Voornamelijk als assault met een jaja: m16a3.

Tdm canals samen met de jongens van Team Frostbite! Als een rapetrain door de map rennen, alle settings op low zodat de einde v.d map niet gerenderd wordt. Hierdoor zag je vaak waar opfor spawnde. Dit samen resulteerde vaak in streaks van 60 + kills en mn record staat nu op 118, niet om te boasten maar dan kan je er denk ik wel wat van !
Waar ik en vele andere vooral last van hadden was dat beide spellen simpel weg niet werkten en als je eindelijk in een server kwam crashten hij hopeloos vaak.
Misschien was je juist dus heel slecht.. Dat je door de bugs wel perongeluk raak schoot _O-
Ik zal dit game absoluut niet pre-orderen.... Eerst even wachten tot de spel reviews... Al paar keer overkomen dat het achteraf niet mijn type spel was.
Waarom pre-order je?
Ik ben benieuwd. Het lijkt erop dat er nu eindelijk een waardige opvolger is van de legendarische X-wing, Tie Fighter, XvT en X-wing alliance. Uiteraard spelen in first person view. Nadeel kan wel zijn dat dit gebonden is aan EA-Origin, wat voor mij een drempel te hoog is.
Heb je die games die je opnoemt weleens gespeeld ? Dit is geen waardige opvolger dan dat.
Dit is gewoon puur "arcade sim" shooting - X-wing, Tie Fighter en de XvT/X-wing Alliance serie was een space sim. Management van je energy (prioriteit naar engines/wapens/shields) management van welke richting je shield het sterkste was, wingman loadout management etc. etc. Het tactish afstrippen van onderdelen op grotere shuttles/capital ships etc.

Nee daar had je geen zwevende powerups of dat je iemand met volledige shields in 1 seconde de lucht uit knalt als je een paar goede rake schoten had.

Je kan dit meer zien als een grafish betere versie van Rogue squadron dan iets anders.

[Reactie gewijzigd door lithiumangel op 12 augustus 2015 09:43]

Wat heb ik dat veel gespeeld: de Tie fighter en X wings serie. Staan bij nog steeds op nummer 1 qua speelplezier.
Uiteraard heb ik die games gespeeld, wat is dat nou weer voor een opmerking. Voor die spellen moest je je hele toetsenbord kennen (e.g. opladen tussen shields en kanonnen; energie verplaatsen van voor naar achter; doelwitten opslaan in geheugen) , wat ik overigens niet altijd positief vond. Vaak kwam je gewoon handen te kort. De missies konden soms behoorlijk frustrerend zijn, met name als je zaken moest verdedigen of Tie Defenders 'neer' te halen. Ik heb dit spel nog niet gespeeld en ik kan er nog niet over oordelen. Het ziet er in ieder geval goed uit. Meer arcade zie ik niet op eerste hand als nadeel, hoewel het missie aspect en verhaal uit de oorspronkelijk serie ook wel kon waarderen.
deze moet je meer zien als Rogue Squadron, heeft niets met de X-Wing serie te maken
Mag hopen dat als je technologisch zo geavanceerd bent dat je als piloot idd ook het gevoel hebt alsof het een arcade spelletje is. Heb dat nooit zo begrepen, ook niet als Star Wars fan. Aan de ene kant zijn ze erg geavanceerd in het Star Wars universum, maar er zijn geen auto-targetting of automatisch instellen van schilden e.d. Maar goed, misschien is dat ook wel de charme :)
Ik wil een nieuwe Tie Figher of X-wing. Dat is dit niet. Dit is een snelle arcade shooter. Tie Fighter had een flinke campaign mode en nam de tijd. Plus tactisch schakelen. Staat me nog bij dat je als een gek vluchtte na een voltooide missie om maar snel een hyper sprong te kunnen maken. En soms lukte dat net te laat.
Wat gaaf dat zo zoveel afwisseling in deze game weten te stoppen. Daarnaast is het voor Star Wars, dus vind ik het per definitie interessant / leuk. :)

Jammer dat een Tie Fighter alleen zoveel damage kan hebben... Eigenlijk zou hij met 1 of 2 schoten al het loodje moeten leggen, maar ik begrijp dat dit i.v.m. balans niet erg praktisch zou zijn.
de balans is heel eenvoudig: Tie Fighter zijn altijd met MEER (dus niet 20 vs 20)
ik ga gewoon nog eens X-Wing Alliance gaan spelen denk ik
Inderdaad de aantallen anders maken, maar dat lijkt mij hier niet het geval...

X-Wing Alliance... Dat was zo'n heerlijke game... Ze moeten eens een Wing Commander versie van Star Wars maken. Lekker interactief en sterk verhaal, veel videoscenes tussendoor. *zwijmel*

[Reactie gewijzigd door MarvinJames op 12 augustus 2015 11:45]

Dit is het enige wat me tegenstaat aan wat er tot nu toe getoond is: TIE-fighters en X-wings zijn in het spel even wendbaar en kunnen evenveel schade absorberen, terwijl TIE-fighters "in het echt" hun gebrek aan schilden compenseren met extreme wendbaarheid (en zoals catfish zegt, grote aantallen). Had naar mijn idee toch een leuke variatie in speelstijlen op kunnen leveren.
Precies dat bedoel ik nu. Als ik nu naar het filmpje kijk, dan zit ik bijna in de Star Wars sfeer totdat ik een Tie Fighter doorzeeft zie worden met lasers en nog steeds rustig doorvliegt... Dan ben ik weer helemaal uit de sfeer.
Ondanks dat dit spel de potentie heeft om super tof te zijn ga ik hem niet kopen tenzij de reviews super positief zijn.

Reden:
http://ps4daily.com/wp-co...ont-features-633x1000.jpg

Misschien kan iemand dat plaatje even updaten met de nieuwste informatie erbij ;)

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 12 augustus 2015 13:29]

Een veelgebruikt plaatje door critici en bashers; stikt van de feitelijke fouten en voorspellingen, en is op sommige punten supervaag > Wat bedoelt de auteur met 'instant action', en waarom zou het niet in de nieuwe Battlefront zitten?

En bovendien, kwantiteit gaat niet boven kwaliteit. Zo waren de space battles in BF2 mateloos impopulair en was men er kritisch over; het was saai. Nu schreeuwt iedereen opeens moord en brand dat het er niet in zit... en nu wordt opeens duidelijk dat er wel een 'luchtgevechten'-modus in het spel zit en staat men wederom men de bek vol tanden.

Iedereen die dit plaatje aanhaalt staat voor mij al met dik 0 - 10 achter...

[Reactie gewijzigd door Geronimous op 13 augustus 2015 01:33]

Instant action is eigenlijk de Skirmish mode van battlefront. Was eigenlijk gewoon zelf een level kiezen met wat instellingen en je kon de game mode kiezen. Normaal (command posts veroveren), capture the flag en er waren ook een paar extra custom modes die op sommige maps beschikbaar waren zoals:
- Hero v hero fights op de Moss Eisly map
- Hunting mode, De droid army tegen bijv gungans, Empire tegen die beertjes op endor of wookies op hun home planet. Waar je ook als die beertjes, gungans en wookies kon spelen.
- Die space battles met bepaalde objectives dat je met bombers bepaalde doelen kreeg als "destroy the engine" of invade enemy ship (kon je een transport daarin vliegen dat dan als spawnpoint fungeerde).

Dat plaatje is oud en gebasseerd op alle info die ze mee gaven bij de eerste trailer. Daarom zei ik ook "misschien kan iemand het plaatje updaten met de nieuwe informatie".

Natuurlijk is de vergelijking in het plaatje niet helemaal eerlijk omdat Star Wars Battlefront II een iteratie van Star Wars Battlefront I was, en deze nieuwe Battlefront weer vanaf de grond af opgebouwd is.

De informatie die nu beschikbaar is overtuigd mij gewoon nog niet. Maar zoals ik al zei ga ik de reviews afwachten, en als het ondanks al die vooralsnog missende features de game alsnog super lekker speelt koop ik hem misschien wel.

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 13 augustus 2015 09:02]

Aah, was alweer vergeten dat dat zo heette :P

Ik wilde ook niet op de man spelen, maar op het plaatje, sorry :P Ergens is het ook EA's eigen schuld dat dit soort plaatjes gemaakt worden. Door de hypetrain proberen te starten door heel weinig info over het spel te geven bij aankondiging en vervolgens details geven die bij veel mensen in het verkeerde keelgat schieten.... tja... waarom niet gewoon alles uit de doeken doen. Maar negatieve aandacht is ook aandacht, heb ik ooit eens tijdens een marketinglesje gehoord.

Ik denk dat als EA gewoon alle info had gegeven over wat het spel zou omvatten, en mondjesmat daar screenshots of video's van zou laten zien, het hype effect hetzelfde was geweest, maar veel mensen een beter beeld hadden gehad.
Ik ben het zeker met je eens, al genoeg misstappen gemaakt door games te pre-orderen..
Ik ben benieuwd, eigenlijk echt geen fan van dit soort settings maar aan gebrek van goede shooters moet er wat gespeeld worden!

Edit:

Weet iemand waarom er maar een max playercount is van 20 man? Ik neem aan dat de engine en graphics niet veel afwijken van de laatste twee Battlefield series, terwijl er daar toch gespeeld kan worden tegen 32 man, zou toch mooier zijn dan tegen CPU's knallen 8)7 8)7

[Reactie gewijzigd door dindr op 12 augustus 2015 06:19]

In BF4 had je ook die air combat DLC alleen ik speel op de gekortwiekte PS3 versie. Ik denk dat je dit ook beste daarmee kan vergelijken.
Aircombat.
Mijn vermoeden is dat mogelijk Xwing en Tiefighter stuk meer agile zijn dan jetfighters. Dus fast pace combat in de lucht.
Dat is alleen in deze modus volgens mij. In grotere maps was het 16vs16 volgens mij. Maar kan me vergissen hoor.
Hoe zit het nu met het besturen van de fighters/voertuigen?

Ik las dat je bijv. walkers niet kan besturen, wat zo jammer is :(
Voertuigen zullen in de meeste modi als battle pickup te verkrijgen zijn, en dan kun je deze gewoon besturen. Hiertussen zitten ook unieke voertuigen als de Millenium Falcon en Slave I.
Enkele voertuigen zijn niet van richting te veranderen (on rails), zoals de AT-AT walkers. Er is over te discussieren of je moet willen dat deze zo vrij te besturen moeten zijn, omdat ze een vrij essentieel onderdeel uitmaken van de objectives in de spelmodus. Van wat ik heb gelezen en gehoord over hoe deze modi verlopen en in elkaar zitten, is het eigenlijk wel logisch.

In het forumtopic ben ik hier al op in gegaan...

[Reactie gewijzigd door Geronimous op 13 augustus 2015 01:36]

Tuurlijk is dat logisch is een ontwikkelde modi, alles zal daarin op ze plaats vallen.

Neemt niet weg dat velen, denk ik, liever zelf in een walker waren gestapt en lekker over de map waren gebanjerd.
Tuurlijk, zoiets spreekt mij ook heel erg aan :) Ik snap het snetiment ook absoluut wel, maar begrijp de keuze van de gameplay ook wel. Beginners of trolls kunnen anders dus gewoon het hele spelverloop n 1 zet verkloten of saboteren. Ben wel ook erg benieuwd hoe het speelt.

Er is namelijk een wezenlijk verschil met de AC130 bombers uit Battlefield, die ook op 'rails' lopen: dat zijn extraatjes die door de commander kunnen worden gedeployed.
De AT-ATs zijn echter een objective zelf; soms vraag ik me wel eens af of het niet saai kan worden als iedere ronde hetzelfde traject word afgelegd. Want bij de Rush modus uit Battlefield (vergelijkbaar in opbouw schijnt) weten ervaren spelers al exact hoeveel seconden men al kan gaan lopen naar de volgende set MCOMS (objectives), voordat dat eigenlijk de bedoeling is. Zo kunnen aanvallers al bij een MCOM zijn voor de verdedigers uberhaupt spawnen, en dus zo een oneerlijk voordeel kunnen hebben.
Zoiets is wellicht ook te verwachten voor de Walkers: ze neerhalen gebeurd toch op een voorspelbare manier, dus een bepaalde techniek word een geoefend 'kunstje' of 'truucje'...

nogmaals: Ik ben erg benieuwd maar zie er erg naar uit :)
Dit is gewoon Air Superiority uit Battlefield, maar dan met andere vliegtuigen en "hero" vliegtuigen. Het is kut in BF, en het zal hier ook kut zijn, hoe ze ook hun best doen om het filmisch te doen lijken met neppe voice-overs en actie.
Dat het in scene is gezet is voor idereen duidelijk, maar niet iedereen trekt daar dezelfde conclusies uit als jij... de besturing van voertuigen is toch anders, en je bent stukken sneller.

Met name heli's en jets uit Battlefield gedragen zich heel anders, en in vergelijking veel logger en lomper, dan X-Wings en Tie Fighters. En dat maakt volgens mij wezelijk verschil over hoe zo'n modus speelt.

Maar als jij voorbarige conlusies wilt trekken, ga je gang :P
Het enige verschil wat ik me daarbij kan voorstellen is dat het nog chaotischer wordt. Misschien dat als het landschap meer een rol speelt, dat het nog wat kan worden. We zullen het zien, maar het feit dat ze hun video's zo sterk in scene zetten baart me wel zorgen.
Dit heeft DICE nooit anders gedaan.

Multiplayer trailer van Battlefield 4 (E3):
https://www.youtube.com/watch?v=3nJY7n8KaOY

Vet in scene gezet, maar verder klopt het wel allemaal: de graphics, de voertuigen, de maps. In theorie zou je dit zo kunnen spelen ;)
Het geluid is in ieder geval brilliant!!

Helemaal in de Star Wars sfeer..
Mee eens, ik vindt Dice daarin wel sterk. Alle audio van Bad Company/Battlefield vond ik geweldig!
Ha Ha Ha, ik heb nog steeds dat als ik een potje bf4 stap dat ik de eerste minuut nog steeds geluid mis.
Hehe, ik doelde meer op hoe het allemaal klinkt ;)
Als het eenmaal werkt is het inderdaad heel mooi, vooral die doffe klappen in de verte.
is dit alleen 1 modus of heb je ook een modus zoals de standaard Bf waarin je lopend in van alles kan stappen...? Dat was de kracht van BF juist...
Ik vraag me af of je de game wel een beetje hebt gevolgd. :p Er zijn verschillende 40 man modi voor ground combat met voertuigen.

Weliswaar zijn fighters niet gestationeerd
Heilige uitwerpselen, dat eerste moment dat de squadrons op elkaar afgaan is gaaf!

Deze game lijkt echt supergaaf te gaan worden. Ik heb er alleen 1 probleem mee:

Electronic Arts!

Ben er bang voor dat ze weer eens een franchise flink gaan proberen uit te melken (en hem daarmee de grond in boren).
Je bedoelt zo'n 20 DLC's en wanneer je ze zo ongeveer wel bij elkaar hebt wordt er een nieuwe game uitgebracht :+

Ik koop geen EA games meer die multiplayer zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Games

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True