Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Redactie Tweakers

Tweakers Vakantiespecial

Handige gear voor onderweg en op vakantie

Boekentips van de redactie

Of je nu thuis blijft of met vakantie gaat, ontspannen willen we allemaal. In deze special vond je enkele tips om je thuis of onderweg met een spel, al dan niet fysiek, te kunnen vermaken. Als dat niet genoeg is, kunnen we je wat persoonlijke ik-tijd aanraden met een of meer van onderstaande boeken. Aan jezelf de keuze of je de paperback bestelt of voor de elektronische variant gaat.

Getipt door Arnoud
Losing the signalvanaf USD 16,75

Het zijn soms de anekdotes die een biografie sappig maken. Neem Losing the signal, een boek over opkomst en ondergang van BlackBerry. De auteurs beschrijven daarin een voorval van een jaar of twaalf geleden, toen BlackBerry de Europese markt wilde betreden, maar providers de deur dicht hielden. Mededirecteur Jim Balsillie sneakte naar binnen voordat er een chic diner begon op een telecombeurs. Hij schoof een stoel aan, improviseerde een naambordje en plaatste zich naast de directeuren van grote Europese providers. Losing the Signal staat vol van dit soort mooie, persoonlijke anekdotes en is daardoor niet alleen razend interessant, maar ook bijzonder amusant.

Getipt door Olaf
De uitvinders vanaf € 25

Over de geschiedenis van de computer en internet valt zo veel te vertellen dat weinig schrijvers het gewaagd hebben er een allesomvattend boekwerk over te maken. Walter Isaacson, bekend van de Steve Jobs-biografie, doet een dappere poging met De uitvinders. Van het prille begin met Ada Lovelace en Charles Babbage tot Nolan Bushnell, Tim Berners-Lee en Larry Page; bijna iedereen die een significante rol heeft gespeeld bij de 'digitale revolutie' komt langs. Niet alle onderdelen zijn even spetterend, terwijl interessante hoofdstukken er soms bekaaid vanaf komen, maar al met al is het een behoorlijk overzicht.

Getipt door Arnoud
Smartphones and beyondvanaf USD 10,31

Wie denkt nog wel eens terug aan de Nokia N95, de 9210 Communicator of een van de vele andere baanbrekende smartphones met Symbian? David Wood in elk geval wel. Hij schreef een lijvig boek over de geschiedenis van Symbian, van het ontstaan onder de vleugels van het Britse Psion tot de neergang onder Nokia-ceo Stephen Elop. Wood is een echte insider; hij was topman van het bedrijf Symbian en later van de Symbian Foundation. Smartphones and beyond is geen pageturner; Wood duidt vooral ontwikkelingen en in plaats van citaten en anekdotes gebruikt hij hele memo's en persberichten om zijn punt duidelijk te maken. Wie interesse heeft in de vroege ontwikkeling van smartphones, of wie moeite heeft om in slaap te komen, zal zeker blij zijn met dit boek.

Getipt door Arnoud
De Rode hackvanaf € 19,95

Wie nieuws over beveiliging en hacks volgt, zal de naam Brenno de Winter ongetwijfeld kennen. De freelancejournalist raakte bekend door zijn vele scoops over lekken in systemen van bedrijven en overheden, en natuurlijk de ov-chipkaart. De Rode hack is andere koek; het is grotendeels fictie. Grotendeels, want personen, plekken en ontwikkelingen in het boek zijn wel degelijk echt.

Getipt door Jeroen

Hou je van technologie met een mix van amusement tijdens je vakantie? Dit boek geeft antwoord op absurde hypothetische vragen als: wat zou er gebeuren als New York wordt getroffen door een aardbeving van 15 op de schaal van Richter? Wat is het effect als iedereen op aarde een laser pointer op hetzelfde punt op de maan richt? En wat gebeurt er met een basketbal die zo snel gaat als het licht? Deze en meer bizarre vragen worden met humor op wetenschappelijke wijze beantwoord in dit boek van voormalig NASA-roboticus en XKCD.com-auteur Randall Munroe.

Getipt door Olaf
Countdown to Zero Dayvanaf € 23,95

Kim Zetter, die onder andere voor Wired schrijft, dook in de achtergrond van Stuxnet, de geavanceerde malwaretool die werd gebruikt om Iraanse ultracentrifuges te saboteren. Haar boek leest als een spannende thriller en neemt je mee langs spionage, duistere staatshackers, complexe, kwaadaardige computercode, ijverige antivirusbedrijven en internationale conflicten. Nederland speelt een centrale rol: de Pakistaan Abdul Khan stal de verrijkingstechnologie van de ultracentrifuges bij Urenco in Almelo. Dit leidde tot de uraniumplannen van Iran en uiteindelijk tot het 'eerste digitale wapen ter wereld'.

Getipt door Wout
The martian: a novelvanaf USD 7,81

Bij Tweakers schrijven we ook over ruimtevaart, een gebied waarin cutting-edge-technologie een vitale rol speelt. Het boek The martian gaat over een ruimtereis naar Mars die misgaat, waarna een van de bemanningsleden moederziel alleen achterblijft. Hij moet, gewapend met al zijn wetenschappelijke kennis, zien te overleven op de barre rode planeet. Het boek valt vooral op door de sterke wetenschappelijke basis; vrijwel alles wat plaatsvindt is in theorie mogelijk. Een mooi boek dus voor wie van wetenschap en ruimtevaart houdt. Later dit jaar komt er ook een filmversie uit, met Matt Damon in de hoofdrol.

Reacties (132)

Wijzig sortering
Wat ik hier mis zijn de kleine zonnepaneeltjes voor het opladen van batterijden, smartphone, etc. Voor minder dan 100 euro (en vaak < 50 euro) kun je bij Conrad of Dealextreme zo'n A4 paneeltje (meestal 5W) krijgen waarmee je je smartphone in een paar uur volle zon oplaadt.

De Xiaomi Powerstick (10Ah uitvoering dan) heb ik voor 18 euro incl verzend bij DX gekocht, hangt gewoon aan zo'n paneeltje.

[Reactie gewijzigd door skatebiker op 30 juni 2015 09:54]

Heb je een link? En werkt dat een beetje? Die kant-en-klare solar laders die je wel eens bij LIDL ofzo ziet bijv. heb ik m'n bedenkingen bij.
Je moet inderdaad oppassen. Ik heb voor de gein een paar jaar geleden een paar goedkope besteld. Werkte op zich goed, totdat de batterij dik werd en het hele apparaat uit elkaar drukte. Je legt zo'n ding natuurlijk in de zon en dat kan wel eens heet worden. Daar kon deze goedkope versie niet zo goed tegen, wat een dan een beetje tegenstrijdig is ;)
Reviews lezen zou ik aanbevelen. En niet iets goedkoops kiezen.
Ik zou ook graag eens een uitgebreide vergelijking zien
van zonne energie voor zwaardere tech zoals laptops.

GoalZero heeft bijvoorbeeld mooie gear hiervoor. En met een bijbehorende universele powerbank. Heb je alle nodige energie voor welke mobiele tech dan ook altijd bij de hand. In een relatief draagbaar en uitbreidbaar pakketje 8-)

Ik ben heel erg benieuwd in hoeverre de merken en types van elkaar verschillen, maar op Tweakers zie ik er jammer genoeg weinig tot niets over. Een goede introductie met voor- en nadelen en kwaliteitsvergelijkingen zou voor mij in ieder geval zeer welkom zijn :)

[Reactie gewijzigd door Mative op 30 juni 2015 22:40]

Aan kopers, telefoon niet ook in de volle zon leggen natuurlijk maar bijvoorbeeld in de schaduw onder het panneel.
Ik heb zelf een RavPower solar panel met 15 watt vermogen. Was slechts +/- 50 euro op Amazon.de. 3.1 Mah over de twee USB aansluitingen heen.
Vandaag getest op kantoor achter het raam in de volle zon. Leverde met gemak 2 Mah op bij 5 volt op 1 USB aansluiting. Als test mijn kleine Ravpower powerbank opgeladen. Lukte makkelijk. Ook toen vanmiddag mijn kantoor aan de schaduwzijde zat, ging het laden door, al was dat natuurlijk veel langzamer dan in de volle zon.

Houdt er wel rekening mee dat het tasje met klitteband niet lekker af te sluiten is. Tevens kan dit paneel geen 12 volt kan leveren. Dus mocht je je laptop wilde opladen moet je kijken naar bijvoorbeeld een Goalzero Nomad 20 (Watt)

Met de Goalzero Nomad 20 is het wel mogelijk om met een verloopkabel een laptop op te laden. Tevens kan je dit paneel koppelen met meerdere Nomad units zodat je meer zonne-energie kan genereren. En het heeft dezelfde compact opvouwbare vorm als de Ravpower en een beter opbergtasje aan de panelen (Ook A4 formaat opgevouwen).
Grootste nadeel van dit paneel is de prijs van bijna 200 euro (!) per paneel. Tevens moet de speciale kabels kopen van Goalzero die de portability weer beperken (Al zijn die niet zo duur). En het gewicht is 1,1 KG t.o.v. 700 gram van de RavPower.

Voor mijn doeleinden was alleen de USB aansluitingen voldoende en heb zodoende voor de RavPower gekozen

[Reactie gewijzigd door Black Piet op 2 juli 2015 21:53]

Voor mijn reizen heb ik een paar andere gizmo's bij mij, zonder welke ik mij "naakt" zou voelen:

travel router/hotspot/repeater
msteer heeft er al 2 genoemd (8:26), maar je hebt ze ook oplaadbaar. Heel handig als je in een camping/resort/hotel zit met alleen ontvangst buiten of plaats zonder stopcontact in de buurt.
Bijv. D-Link DIR-506L Pocket Cloud Router

Universele lader
Als je een specifieke lader vergeten hebt van bijv. je camera of je meerdere accu's (voor mij nog altijd een telefoon met verwisselbate accu, momenteel Note 3) mee hebt t.b.v. voldoende capaciteit bij trips of bijv. lange vliegreis.
Ik zie ze regelmatig langskomen bij dagaanbiedingen of nog cheaper uit China
Bijv.: simpele waar zeer groot formaat accu in past of iets fancier met laadindicatie
Bij deze cheapo laders standaard: laadt vrij langzaam, adapter nodig (soms bijgeleverd) en USB lader ingebouwd

Middel om foto's, meegenomen films, etc. op groot scherm te tonen
Ik had al een aantal jaar een setje kabels bij mij: dunne flexibele hdmi kabel, mhl adapter (telefoon/tablet), micro hdmi (fototoestel) en mini displayport naar hdmi (Surface Pro), maar sinds een jaar ook met draadloos gemak:
Bijv. Ezcast (heb ik zelf), Google Chromecast of de MS variant
En als ik vermoed dat er geen TV met hdmi aansluiting is, gaat mijn pico projector mee voor gezamenlijk foto's en films kijken. Ik heb al een oud beestje (1e generatie, maar tegenwoordig ook al wireless beschikbaar.
Bijv.: SONEED SP500 Wi-Fi Mini Projector

Bluetooth audio adapter
Klein, goedkoop en tegenwoordig ook met accu verkrijgbaar.
Overal waar een versterkte speaker beschikbaar is (al is het een TV), kan je met fatsoenlijk volume je muziek delen. Veel compacter en in de meeste situaties met meer (en vaak ook beter) geluid dan al die bluetooth speakers.
Bijv. heel goedkoop of Marmitek BoomBoom 75 (iets duurder)

12V powerbank
Speciaal nuttig voor bezitters van Surface Pro 1e generatie vanwege beperkte accuduur (bijv. tijdens vliegreis), maar voor iedereen nuttig met behoefte aan extra power met meer dan standaard USB voltage. En als standaard USB powerbank voldoende voor een hele week...
Alleen betaalbaar te verkrijgen aan de andere kant van de wereld:
Bijv: naamloze 5V/9V/12V power bank
Natuurlijk nog het benodigde kabeltje erbij

Waterproof hoes voor grote tablet
Je kan natuurlijk ook een kleinere hoes of specifieke case voor je tablet/Phone/camera meenemen, maar het voordeel van de grote hoes is, dat bijna alles erin past. Dus op het strand, bij het zwembad of auto/fietsritjes op stoffige wegen maken niet uit, je onmisbare elektronica blijft heel.
Bijv.: Trust Waterproof sleeve for tablets

helemaal vergeten, maar aan herinnerd dankzij EmptyNull (9:20)
Leatherman met bitset
Heeft al vaak mij of andere reizigers uit de brand geholpen.
In een supercompact pakketje bijna een complete gereedschapskist. En ook nog van bijna onverwoestbare kwaliteit. Uiteraard versie met lederen foedraal ("stijlvol ruig"):
Leatherman Wave compleet, relatief compact en (relatief) betaalbaar
Leatherman bit kit
clip/koordoog als extra bevestigingsopties (bij mijn versie is oog ingebouwd, dus dan alleen bij behoefte aan clip relevant)

[Reactie gewijzigd door marcv11 op 30 juni 2015 12:51]

Voor de mensen die €95 iets te duur vinden voor een multi-tool maar er toch een, van Leatherman, willen hebben raad ik de Leatherman Wingman aan. Ik heb deze laatst als cadeau voor mijn vader gekocht en al zitten er geen dingen op als 2 verschillende zaagjes en een enorme vijl toch hebben ze er de meest nuttige functies op laten zitten en heb je ook gewoon de tang. En dat voor bijna 1/3 van de prijs!

http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-leatherman-wingman.htm

PS: En voor de Tweakers die denken 'Ik heb al zo'n fantastische Wave/Wingman/etc maar vind hem meestal te groot om dagelijks mee te nemen.': kijk dan even naar deze Leatherman Micra. Deze heb ik toen zelf gekocht en altijd in mijn broekzak. Is vooral handig als je bijvoorbeeld iemand moet helpen met een pc en even geen schroevendraaier bij de hand hebt of gewoon een schaartje zoekt en erachter komt dat die ipv de tang ook op de Micra zit. :)

http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-leatherman-micra.htm

[Reactie gewijzigd door caesar1000 op 30 juni 2015 16:14]

Heb mijn Leatherman Charge TTi altijd bij me op vakantie en op het werk in de laptoptas. Duur en best nog zwaar ding, maar een van de meest praktische en veelzijdige multitools die ik ooit heb gebruikt. Ga eens kijken naar deze lichtere varianten.
De micra heb ik ook. Hangt in mijn dagelijks leven aan mijn sleutelbos.
Inderdaad ook zeer nuttig, zeker een aanrader, maar met schaar i.p.v. tang vooral in huiselijke en kantooromgeving.
Yep, ik neem hem altijd mee, maar aan de grootte van de tools valt al te zien dat hij niet voor het zwaardere werk is gemaakt. Als ik al van te voren weet dat ik wat groters en stevigers nodig heb neem ik gewoon de Wingman of Wave mee. :*)
Universele lader
Als je een specifieke lader vergeten hebt van bijv. je camera of je meerdere accu's (voor mij nog altijd een telefoon met verwisselbate accu, momenteel Note 3) mee hebt t.b.v. voldoende capaciteit bij trips of bijv. lange vliegreis.
Ik zie ze regelmatig langskomen bij dagaanbiedingen of nog cheaper uit China
Bijv.: simpele waar zeer groot formaat accu in past of iets fancier met laadindicatie
Bij deze cheapo laders standaard: laadt vrij langzaam, adapter nodig (soms bijgeleverd) en USB lader ingebouwd
Dat kan nog wel goedkoper. Waar doen ze het van?
Goed dat je de DIR-506L noemt, maar ze hebben inmiddels de DIR-510L
pricewatch: D-Link WiFi AC750 Portable Router and Charger DIR-510L

Deze heeft daadwerkelijk 2 radios en is ook dual band. Door de 2 radios is 1 van de grote nadelen van de goedkope wifi repeaters weg, namelijk dat je 2 keer de bandbreedte van het kanaal gebruikt. Bij diverse campings nemen ze je dat niet in dank af!

Overigens is het wel een uitkomst, veel campings hanteren nog een 1999 beleid waarbij de code maar met 1 apparaat werkt. Op die manier kan ik toch met de hele swik online en hoef ik niet telkens overal een nieuw SSID in te stellen. Tevens kan ik deze op een plek in de camper plaatsen waar ik wel bereik heb met het wifi netwerk.

De prijs is alleen wel straf, maar dan heb je wel een 4Ah powerbank erbij. Daarnaast kan deze ook media sharen via de USB poort met een app.
Powerbank Xiaomi 16000mAh
http://www.banggood.com/O...-Power-Bank-p-953908.html
Orgineel (zelf in huis) (scheelt redelijk wat euro's)

Als wireless media hub kan ik de Ravpower WD-03 aanraden:
http://www.amazon.de/RAVP...=8-1&keywords=ravpower+03

Werkt als kleine powerbank en beschikt over router/hotspot functie, USB en Sd kaart slot. Handig voor overzetten Videomateriaal GoPro/foto's op externe HDD zonder gebruik te maken van laptop.

NB: voor 14.62 euro (vrij van invoerheffing en BTW) heb je de 10500mAhn versie al.
http://www.banggood.com/O...-Smartphone-p-923637.html

[Reactie gewijzigd door gys89 op 30 juni 2015 20:48]

Ik heb een oudere versie van die RAVPower hub (dat witte ding) en het zijn aardige dingen ja. Enigste minpuntje is de verschrikkelijke app die ze hebben.
Ze hebben een nieuwe app. Filehub plus.
Deze werkt vrij aardig. Hij doet wat hij moet doen. Daarnaast heb je de browser nog natuurlijk.
Goh, ik wist niet dat ze een nieuwe app hadden gemaakt. :)
Het ziet er op 't eerste gezicht een stuk beter uit. Ik weet niet alleen niet of deze ook werkt met mijn oude (witte) filehub. Zal ik eens uittesten.
Je kan ook met andere apps op dit ding toch?
De bestanden kun je inderdaad gewoon bekijken, schrijfen etc. als je een file-manager (of app) gebruikt met ondersteuning voor LAN of FTP. Ik weet niet precies meer welke het was (heb het ding al een tijd niet meer gebruikt). In ieder geval werkt "ES File Explorer" op Android gewoon.

Je hebt alleen de filehub-app nodig om instelling aan te passen zoals wifi-wachtwoorden enzo. Alhoewel het ook via de browser kan.

[Reactie gewijzigd door landcross op 1 juli 2015 09:43]

als ik jou was zou ik niks via bang good bestellen! heb daar hele slechte ervaringen mee met douane etc.....
stay away
Het is inderdaad een gok. Maar een redelijk kleine gok naar mijn mening. Tussen de 22 en 150 euro betaal je geen invoerrechten. Je betaald alleen BTW over je aankoopbedrag.

Dit is echter nog steeds ruim minder dan de prijzen in de EU. --> 22.76 euro voor powerbank op banggood. Ik heb hem voor dat bedrag thuis. Mocht je ''pech'' hebben, dan komt het totaal op 22.76 *1.21 = 27.54 EURO.

Pricewatch geeft hem op 42.99 euro in Nederland.
Plus douanekosten, en een ruim langere wachttijd.
mijn aankoop was onder de 150 toentertijd en werd bij de douane ingenomen omdat het namaak bleek te zijn en geen samsung toentertijd...

dit terwijl er op site aangegeven was dat hij origineel en nieuw was. heel lang emailverkeer gehad met site en toen kwamen ze opeens mee dat het een 2e handsje was maar wel origineel!
Hoe dan ook niet zoals ze het aankaarten op de site en verkopen.. oftewel bedrog...

Oftewel koop gewoon nooit iets daar is moraal van het verhaal;)
Dat ligt niet aan de winkel maar aan het aankoopbedrag. Boven de 22 euro heb je kans op bijkomende kosten.
zie reactie van mij hierboven voor uitleg.
Ik mis een MiFi device, een kleine mobiele router met prepaid data sim van het land erin om zelf ervoor te zorgen dat je bijna overal internet tot je beschikking hebt. Gebruik zelf nu sinds een klein jaar een dergelijke device (Huawei E5372) en het is toch wel erg makkelijk voor onderweg! En het schakelt automatisch over naar het lokale Wifi punt op het moment dat je weer in de buurt bent van meer vertrouwt Wifi signaal.

Een beetje tweaker moet toch wel zijn dagelijke tweakotine krijgen.. :+
Ahum... Je hebt helemaal gelijk! _/-\o_ Compleet overheen gelezen!
Erg jammer dat de gekozen MIFI in deze review een 3G exemplaar is. Steeds vaker is 4G ook beschikbaar en het verschil in snelheid bij deze toepassingen is zo gigantisch dat het in mijn ogen een no-brainer is mocht je er nog geen hebben. Ik overweeg om mijn 3 jaar oude ZTE MF-61 ook te gaan vervangen door een exemplaar met 4G.
Mijn E5372 is een 4G versie.. :+ Heb in NL een datasim van KPN en zit gelukkig op het 4G netwerk met 20Mbit volgens speedtest.
En mijn MiFi het schakelt automatisch over naar een vertrouwd Wifi netwerk om data via 4G te beperken. Enige nadeel van mijn MiFi is dat de batterijduur maar 4 uur is en de antennes op de aansluiting niet lekker blijven zitten.

Houdt er wel rekening mee dat prepaid datasims in het buitenland meestal alleen werken op het 3G netwerk. Volgens deze site zijn er in het buitenland niet veel aanbieders die niet-abonneehouders op het 4G netwerk toelaten.

Daarnaast moet je om beter signaal te krijgen met losse antennes voor 4G altijd 2 antennes aansluiten. Heeft te maken met de techniek (Mimo) (Al weet ik verder niets van de technische kant).

[Reactie gewijzigd door Black Piet op 1 juli 2015 17:59]

Ik gebruik zelf een oude smartphone voor dit doel. Deze lag toch doelloos in de kast en kan ook prima als hotspot dienen.
Beste redactie :) , wat mijn betreft mogen jullie vaker zulke speciaal (tips/reviews) maken.. Zeker op gebied van boeken of andere media (op gebied van techniek).

Nog bedant voor tips ;)
De boekensectie is verassend goed, ja. Randall een NASA roboticus noemen zonder te melden dat hij de autheur van XKCD.com is vind ik wat apart (die comic strips zijn een absolute must voor geeks) maar what is is brilliant.

Verder - de gadgets, als je dat leuk vindt is dit leuk :-) ik ben niet zo'n fan maar het is leuk leesvoer.
De tekst moest kort en krachtig, maar ik heb XKCD alsnog toegevoegd. :)
Inderdaad, jammer genoeg ben ik al een een dikke week op vakantie.... 😃
Dat was ook mijn eerste gedachte. Wat een ontzettend leuk artikel is dit! Ik ben nieteens een gadgetfreak maar toch zitten hier hele nuttige dingen bij. :)
Uitstekend te combineren met de wenslijst maar m'n portemonnee kijkt me er een beetje bedenkelijk bij aan. :+
Heb de powerbank aangeschaft.... liep er al een tijdje over te twijfelen, maar deze special heeft me over het randje geholpen. Krijgen jullie nog iets van commissie (hebben jullie wel verdiend:P)?
Een klein beetje, als je doorgeclicked hebt vanuit de pricewatch ;) http://tweakers.net/info/over_tweakers/verdienmodel
Heb ik netjes gedaan! :)
Aan de links te zien niet. Ze hadden wel minimaal een Bol.com partner linkje eraan kunnen hangen ;)
Mag ik vragen waarop je de keuze voor deze powerbank had gebaseerd? De keuze van de Tweakers redactie lijkt mij een slag in de lucht. Gelukkig heeft Hardware.info in de laatste magazine een uigebreide en degelijke test gedaan. Waarin overigens zat powerbanks met led lampje ingebouwd, dus dat is ook helemaal niet uniek zoals hier wordt beweerd.
Ik mis een leuke drone om op de camping de blitz mee te maken. Helaas wordt het wel een bart smit exemplaartje voor minder dan 50 euro, maar toch ;)
Als je naar het buitenland gaat moet je daarme wel oppassen. Zorg dat je op de hoogte bent van de lokale wetgeving wat betreft zenden, en ook wat betreft een eventuele camera en opnemen in openbaar.
Ik mis een leuke drone om op de camping de blitz mee te maken.
Zoiets als de V1 bedoel je?
Die car Mount heb ik laatst voor 2 dollar over laten komen uit China. Exact dezelfde als daar afgebeeld...
geld een beetje als algemene regel bij alle producten. Een echte tweaker haalt het direct van de bron uit China oid :o. Ook de echte spullen. Maar ja voor de vakantie is het wel kort dag met soms wel een lange levertijd; van de andere kant geeft dat weer een extra thrill :D Komt mijn pakketje op tijd of niet ;) }>
Maar idd leuke BBG!

[Reactie gewijzigd door tinus73 op 30 juni 2015 07:52]

De originele is in China ongeveer even duur als hier ;) Dus nee, als je dat voor €2,- kunt vinden is het niet het echte device (of 2e hands).
Ja, zo heb ik ook eens het 'echte' gekocht. Maar bleek toch nep. goed nagemaakt, dat wel, maar de materialen waarvan het gemaakt was, was slecht.
Nou ja, les van 5 euro...
Ik heb ze beide en kan je vertellen dat die Chinese echt van veel mindere kwaliteit is. Klemt minder goed, zowel je telefoon in de houder als de houder zelf in het ventilatierooster.

Maar goed, ieder waar is naar z'n geld en als je de meerprijs er niet voor over hebt blijft het nog steeds een nuttige gadget :)
Ik mis de 'onmisbare' apps voor op vakantie 8-)

Leuke tips, vooral de boeken. Wel had ik romans (leesboeken, geen geschiedenis etc) verwacht.
GMaps met offline maps, tot in 2017 wanneer we lekker kunnen roamen voor een mooie prijs.
Dan liever (google vrij) op vakantie met Here/Microsoft maps (voor alle platformen)
Met offline kaarten van hele landen/continenten. En voor degene die wil betalen: navigatie app van Navigon/Garmin.
Onmisbare vakantie-apps is misschien een goed onderwerp voor een komende special? :)
Backpacken door Western-Australie

Ik wil (zoveel) mogelijk elektronica meenemen, maar tegen zo weinig mogelijk gewicht. Aangezien bij reizen ook (vaak) het gewicht telt, heb ik de volgende keuze's gemaakt.
Backpacken gaat gebeuren door Western-Australia waar een ordinaire stopcontact soms 5 dagen niet voorhanden is. Liever wil ik het totaal gewicht niet boven de 15kg hebben, maar is goede verlichting en lange batterijduur wel belangrijk.

laptop/ipad
Laptop gaat niet mee, iPad zit ik nog over te twijfelen. 469 gram + lader 89 gram
Totaal: 558 gram

telefoon/bereikbaarheid
1x iPhone 5s 114 gram + lader 46 gram
Totaal: 160 gram

Speaker/geluid
1x Earson ER151 244 gram Prettige speaker
Totaal: 244 gram

Licht
1x Zaklamp 18650 Convoy L4 182 gram Aanrader!!
1x Hoofdzaklap 18650 CREE XM-L 147 gram onbekende kwaliteit.
Totaal: 329 gram

Batterijen:
4x 18650 Batterijen Panasonic NCR18650B 189 gram
Opader Nitecore D4 269 gram
USB-oplader Xiaomi 16.000mAh 374 gram
Totaal: 832 gram

Electrisch roken:
600 Gram voor de vloeistoffen
150 gram voor de elektrische sigaret.
Totaal 750 gram

Gereedschap:
Multi-tool Ganzo G302B 450 gram Denk een goeie!!

Totaal elektronica gewicht:
2765 Gram Daar moet dan de iPad nog eventueel bij. Ik beslis dit pas als ik eventueel gewicht over heb. Tevens zit ik er nog over te denken om een 2de iPhone mee te nemen, waar een jailbreak op staat. Hiermee zou ik dus 16gb muziek mee kunnen afspelen en de telefoon als mifi gebruiken.\

Daarnaast gaat er nog een verlengsnoer mee, met een koppelstukje voor stopcontacten in Australië.

Camera:
- Telefoon
Navigatie:
- Telefoon
Stoppen met roken? ;)
Mooie lijst.

Is Australië niet bij uitstek een locatie met zoveel zonkracht, dat een zonnepaneel nut heeft, zeker ivm meerdere dagen zonder stopcontact ?
Normaal vind ik ze echt totaal onzinnig, maar in jouw situatie zie ik het nut wel.

Verder lijkt mij water(=stof)dichte cases of generieke grote hoes nuttig, in ieder geval voor je telefoon (gebruik je in alle omstandigheden als kennelijk camera en navigatie).

Ten slotte, hoewel ik de afweging mbt gewicht begrijp, zou je niet kiezen voor een fatsoenlijke camera om die fantastische reis vast te leggen ?
Een goede pocket camera (Sony RX100 serie, Panasonic LX serie) valt mee in gewicht, tussen 250 en 300 gram. En als budget geen en gewicht wel het probleem is, kan je er voor kiezen één van de telefoons die je meeneemt te vervangen door de Panasonic Lumix DMC-CM1 (review)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True