Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Redactie Tweakers

Tweakers Awards 2015

De winnaars op een rij

Door , 254 reacties

Webwinkel

De uitslag in de categorie 'Beste webwinkel' is overduidelijk. Coolblue pakt voor het tweede jaar op rij de titel 'beste webwinkel van Nederland'. De naamsbekendheid en het uitgebreide productassortiment zullen hier ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. De afstand ten opzichte van de nummer twee in deze lijst, Azerty, is iets vergroot, al is deze typische tweakerswebwinkel voorlopig niet uit de top drie verdwenen.

Ook in België domineert Coolblue. De webwinkel steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Ook hiervoor geldt waarschijnlijk dat het uitgebreide assortiment en de naamsbekendheid in zijn voordeel uitpakken; het is in ieder geval niet de goedkoopste. Uit cijfers van de Pricewatch blijkt dat Coolblue.be 9,8 procent boven de gemiddelde Belgische prijzen zit. In Nederland is dat 7 procent.

Reacties (254)

Wijzig sortering
Het blijkt maar weer duidelijk dat het "de populairste/bekendste wint", en niet per se "de beste wint" is. Jammer, maar nog steeds een nette uitslag!

Hopelijk volgend jaar een livestream! Wel stemmen, maar niet het "plezier" van het feestje mee krijgen... Dat is zeg maar alsof je zelf een appeltaartje bakt, maar je vrouw hem helemaal op eet terwijl je dacht hem even te laten afkoelen. :9

Voor een foto als sfeerimpressie: https://pbs.twimg.com/media/B9G0wwqIQAE2Qd8.jpg:large
Nog wat andere fotootjes: https://twitter.com/dutch...63423580114149377/photo/1

---------------------
Edit: Over het livestreamen ben ik benieuwd naar jullie mening. Misschien, als veel mensen het leuk zouden vinden, kan het volgend jaar hopelijk gedaan worden. _/-\o_
Poll: Tweakers awards volgend jaar gestreamd zien?
Ja, super gaaf!
Nee, bedankt
weet niet/geen mening

Tussenstand

[Reactie gewijzigd door Frozen op 6 februari 2015 03:11]

Voor die gene die 910 pagina's [TL:DR] vinden:
Hier het wel complete lijstje met percentages:

1.Het beste Beeld & Geluid
• TV: Samsung HU7500L 19.1%
• Monitor: Dell P2815Q 24.3%
• Koptelefoon: Sennheiser HD-650 42.9

2.Beste Camera:
• Compactcamera: Sony Cybershot RX100 III 16.4%
• SysteemCamera: Nikon 1 V3 Olympus OM-D E-M1 23.7%
• Spiegelreflex: Canon EOS 5D Mark III19.6%

3.De beste Computers & software:
• Laptop: Apple Macbook Pro 26.6%
• Beveiligingssoftware: MS Essentials 22.7%
• Beste OS: Microsoft Windows 43.6%
• Beste Printer: HP Officejet Pro 8610e 15.2%

4.De beste Componenten:
• CPU: Intel Core i7 5960X 27.1%
• MoBo: Asus ROG x99 Rampage V-extreme 21.7%
• GPU: Nvidia GTX 970 30.4%
• SSD: Samsung 840 36.9%

5. Gaming
• Beste Game: GTA V 36.7%
• Beste Console: Playstation 4 58.1%

6. Beste Nieuwkomer en Review
• Nieuwkomer: Netflix 27.1%
• Reviewer: TERW_DAN 32.5%

7. Opslag en netwerken:
• Beste NAS: Synology DiskStation DS415+ 26.6%
• Beste Domoticafabrikant: Nest 34.6%
• Beste Router:Linksys WRT1900AC 18.3%

8. Beste Providers:
• Mobiele provider:Vodafone 24.9%
• Internet provider: Ziggo 35.7%

9. Beste Smartphone en Tablet:
• Smartphone: Apple Iphone 6 18.1%
• Tablet: Apple iPad Air II 30.3%

10. Webwinkels:
• Webwinkel NL: Coolblue 20.3%
• Webwinkel BE: Coolblue 42.1%

[Reactie gewijzigd door nul07 op 5 februari 2015 23:03]

[quote]TERW_RAN[/quote]
Wel even de naam van Dan goed spellen :)

[quote] Nvidea[/quote] bedoel je Nvidia of Nivea? :P

FIXED _/-\o_

Verder, bedankt voor de moeite om dit lijstje te plaatsen. Erg handig! Misschien nog even erachter zetten met welk percentage er is gewonnen?
DONE _/-\o_

Een topper ben je!

[Reactie gewijzigd door Frozen op 6 februari 2015 01:04]

Idd, nutteloos die Tweakers Awards. Ik weet nog dat ik in veel categorieën geen antwoord gegeven heb, gewoon omdat ik het produkt niet ken/zelf heb. Veel mensen die niets van de producten kennen zullen voor de populairste stemmen. Ik kan niet begrijpen dat Apple hier met drie overwinningen aan de haal gaat(iPhone 6, iPad Air 2, MacBook Pro). De beste zijn het alleszins niet, de duurste daarentegen..... De iPhone 6 wordt als winnaar gekozen en ios 8 doet het dan weer slecht, hier klopt iets niet. Oftewel, de meeste iPhone gebruikers weten niet dat hun telefoon draait op ios. :o

[Reactie gewijzigd door Fredi op 6 februari 2015 01:48]

De vraag die je moet stellen is:

Wat betekent 'beste'?

Is dat het product met de beste specificaties? De beste prijs/kwaliteitvehouding? De beste voor de persoon die stemt?

Het is een breed begrip. Het feit dat Apple 3 categorieën pakt geeft in ieder geval aan dat ze iets goed doen, want als het slechte producten waren zouden ze daar niet staan. Daarnaast speelt prijs natuurlijk geen enkele rol in deze lijstjes.

Van te voren weet je al dat mensen gaan stemmen op hun 'favoriete' product. Maar om iemands favoriet te zijn, moet je iets goed doen. Je zou kunnen zeggen dat deze fabrikanten het 'beste' zijn in het maken van een populair product.

En je laatste conclusie raakt natuurlijk kant noch wal, want iOS stond in een lijst met Windows en OSX. Veel mensen verkiezen een desktop OS boven een mobiel (zie de resultaten), dus dat is eigenlijk appels met peren vergelijken.
Buyer's Stockholm Syndrome. Je koopt iets, en vervolgens vind je het een goed product ook als er gebreken aan zitten. Ook als alternatieven beter blijken te zijn. Veel mensen die stemmen op een iPhone zullen erop stemmen puur en alleen omdat zij er zelf 1 hebben. Niet omdat ze allemaal een weloverwogen besluit hebben genomen nadat ze de alternatieven ook hebben geprobeerd.

Kortom: Het Tweakers Awards zijn compleet nutteloos bij beslissen over de aanschaf van het beste product, en tevens misleidend. Het zijn absoluut niet de beste producten, het zijn simpelweg de meest populaire producten.

Het voelt vooral wat beledigend voor de Tweakers zoals ikzelf die veel tijd en moeite steken in het uitzoeken van het beste product (prijs/kwaliteit in acht nemende). En dan moet ik zelfs toegeven dat ook mijn mening simpelweg niet voor iedereen relevant kan zijn. Waar 1 iemand de looks belangrijk vindt (Beats by Dre; mooi en duur) is voor een ander juist pure kwaliteit weer belangrijk (Beyerdynamic; hoge kwaliteit en relatief goedkoop).

De Tweakers Awards zouden geautomatiseerd kunnen worden in het uitgebreide systeem van de Pricewatch. Moedig mensen aan om reviews te schrijven voor producten die ze hebben, en dát wordt dan gezien als een stem. Populariteit van producten mag meewegen, héél marginaal.
Waarom geven mensen zoals jij dan toch altijd Apple, in dit geval de iPhone, als voorbeeld? Dat geldt dan toch ook voor de 'Android' fans, of de fans van Synology Nas systemen? Bovendien denk ik dat je vooraf enige research doet, ik heb zelf met Android en iOs gewerkt. En met Windows en met OS X. Mijn voorkeuren gaan nu uit naar iOs en OS X, dat vind ik het fijnste werken en is voor mij daarom het beste.

Wanneer er een poll gehouden wordt stem je toch altijd vanuit jezelf; wat vind ik het beste, leukste, mooiste, etc. Vaak is dat dan inderdaad een product dat je zelf bezit. Een product of winkel met een horde 'fans' zal dus vaak winnen, dat is een poll, so be it..
Dan nog misstaat het Tweakers.net omdat wij zouden kunnen verwachten dat zij de producten reviewen en een professionele mening vormen voor ze het een "award" geven.

En ik gaf iPhone als voorbeeld omdat ik er zelf 1 heb. Ik wilde eerlijk zijn door niet het product wat ik niet heb aan te vallen ;)
Je hebt bij de aankoop van het product zelf onderzoek gedaan wat aansluit bij jouw wensen. Uiteindelijk ga je over tot de kkos. Dat maakt voor jou dus dat dit het "beste" product is.

Beste is natuurlijk een arbitrair begrip, want het is een samenraapsel van prijs, kwaliteit en emotie.
Precies, en dat maakt juist de Tweakers Awards zo slecht, vind ik. Populariteit van een product vind ik een enorm slechte reden (vér onder het niveau van prijs, kwaliteit en emotie) om iets het "beste" te noemen. Het ontbreekt simpelweg alle onderbouwing. Als iemand een Beats by Dre headset het beste vindt "want hij is zo mooi", prima. Dan kan een andere consument daar wat mee.

Door de gebrekkige onderbouwing in deze lijstjes komt alleen naar voren welke producten populair waren, maar niet waarom. Het zou mooi zijn als Tweakers deze lijsten aanneemt als een startpunt, waarna ze zelf een 5-tal producten per categorie beoordelen; 3 daarvan uit de top 3, en 2 producten die volgens specialisten de beste producten zijn.

Of zoiets.

De Tweakers Awards vind ik gewoon spijtig omdat hier veel mensen zitten met een erg goede en onderbouwde mening, maar dát is schijnbaar niet belangrijk.
In de basis mee eens in de werkelijkheid wisselt het nog al. Ik heb bij heel veel zaken afgewogen WELK product ik het meest gebruik en wanneer ik het gebruik wat ik het makkelijkste vind in het gebruik. Dat krijg je dus wanneer je high end hardware hebt voor zakelijk en privé gebruik daarbij opgeteld dat ik ook nog eens een voorliefde voor gadgets en dergelijke heb.

Om je even een idee te geven. De iPhone 6 is voor mij privé het beste toestel. Er is geen betere. Ik heb een scala aan vergelijkingsproducten en ik ben ook in het bezit van de HTC One. HTC One M8 en de iPhone 5s. Zakelijk gebruik ik echter de HTC One M8 (ipv een Lumia 9**nogwat). Voor zakelijk gebruik zou de HTC One M8 als beste uit de bus komen maar ik gebruik mijn privé telefoon voor meer zaken dan alleen bellen / e-mail dus die kreeg de keuze.

Privé heb ik zowel een MacBook Pro, iPad Air2 maar ook een Surface Pro 3 i7 (zakelijk/privé). Ik merk dat het heel afhankelijk is waar ik de tablet voor wil gebruiken om tot een keuze te komen. De iPad Air2 is voor snel iets op te zoeken en in de keuken (24Kitchen recepten bijvoorbeeld) heel erg handig maar in andere snelle gevallen is het apparaat totaal overbodig. De tablet functie die de Surface Pro 3 dan vervult is een stuk krachtiger dus die heeft mijn stem dan ook gekregen.

Op camera gebied ben ik heel erg benieuwd waarom die camera's winnen. Ik geloof nooit dat er zo heel veel mensen een EOS 5D of een EOS 7D hebben. Die camera's zijn vergeken met de lekenmodelletjes erg duur (zelf tevreden bezitter van een Nikon D5200). Mijn keuze valt in die categorie dan op het model wat het meeste aansluit bij het model dat ik zelf bezit omdat die voorziet in al mijn behoeften (D5300) en dat model is voor mij dus het beste. Ik vrees dat er een hele hoop fanboys tussen zitten die lijstjes op een bepaalde manier trachten te beïnvloeden maar of je dat kunt voorkomen is de vraag. De mate waarin Apple soms neergezet wordt door gebruikers (kan nooit de beste zijn want prijs, want dit, want zus, want zo) is dan ook hoofdzakelijk afkomstig van mensen die andere eisen stellen aan producten.

Daarom niet naar de uitgangspunten kijken op het gebied van aankoop maar als 'een keuze van Tweakers community'. Populariteit zal mij een zorg wezen. Ik ben nog steeds op zoek naar de beste wasmachine die op een witte Boss broek grasvlekken eruit kan halen op 40C. Ik ben nog nooit een site tegengekomen waar beargumenteerde testresultaten van wasmachines staan. De populairste modellen in de prijsvergelijkers ontstaan (in mijn ogen) alleen maar door mensen die geen geld aan de kant zetten voor incidentele hoge uitgaven en daarom komen de low-midrange producten daar vaak hoog te staan. Zie de 10-populairste modellen (gebied van laptops) bij Coolblue maar eens... allemaal van die goedkope 399euro kostende bral-modelletjes voor Jan met de pet op.

[Reactie gewijzigd door Typhone op 6 februari 2015 17:30]

Prijs zou wel een rol moeten spelen (in mijn mening). Je zegt zelf: "De beste prijs/kwaliteitverhouding".
Als je onafhankelijker sorteringen wil zien dat moet je op alatest kijken. Die gebruiken sentiment-analyse over reviews in een ruim talen gebied heen.

Voor de door jou genoemde items:
Ik zou meer waarde aan deze awards hechten als mensen cijfers aan producten mogen geven. Dan wordt 't een tevredenheids award ipv de meeste populaire producten zoals dit. Voor mijn part pak je er (ook) de Tweakers reviews bij om te bepalen wat nou werkelijk ervaren wordt als top producten.

Als ik een iPad Air 2 heb en ik heb 't afgelopen jaar niks anders gehad, dan valt er weinig te stemmen dan die iPad. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik er ook echt tevreden over ben. Ik zou er denk een 6 a 7-tje voor geven. Dan kan zomaar zijn dat een minder populair product als veel fijner ervaren wordt. Dan rest alleen nog een gemiddelde berekend te worden die een acceptabel beeld geeft, want 100 stemmen op product A zorgt voor een lager gemiddelde doorgaans dan 10 stemmen op product B. Maar dat is ook geen hogere wiskunde om dat redelijkerwijs te berekenen. Daar heeft Tweakers een schat aan product historie voor om dat te kunnen bepalen.

Prijs kun je nog in die mix meenemen. Dan krijg je in ieder geval een uniek lijstje en geen lijst die geheel gebaseerd is op populariteit.

Beetje een treurig lijstje zo wat wel past bij "tweakers" van vandaag, oppervlakkig.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 6 februari 2015 12:04]

Dus omdat jij Apple producten niet goed/fijn vindt, klopt de uitslag niet? Beetje krom vind je niet? Kennelijk vindt de gemiddelde Tweaker juist wel dat deze producten een hoofdprijs verdienen. De producten van Apple zijn iets duurder dan de gemiddelde Windows laptop, maar dat deze duurder zijn betekent niet dat dit het een minder goed product maakt. Het zegt hooguit wat over de prijs/kwaliteit verhouding.

Je opmerking over de iPhone en iOS8 gaat twee kanten op. Aan de ene kant is het inderdaad raar dat de beste telefoon niet op het beste OS draait. Maar je zou ook kunnen zeggen dat een telefoon meer is dan alleen het OS. Je zou kunnen kijken naar de schermkwaliteit, Camera, vormgeving, ergonomie en bijvoorbeeld het gewicht. Dit heeft niet te maken met het OS, maar kan juist wel de reden zijn om een telefoon te kopen.
Ik heb op de iPhone gestemd want dat vind ik de beste telefoon (beste == prettigst werken), maar bij de OS-sen heb ik op OSX gestemd. Is dat raar en waarom weet ik dan niet welk OS op een iPhone draait?

Weet je. De fanboys hebben beslist een te roze kijk op hun geliefde merk (en ik maak me daar ook wel eens schuldig aan en probeer daar op te letten), maar de hatertjes worden ook wel erg fundamentalistisch in hun kijk op dingen.
Het is natuurlijk wel de combinatie van hard- en software waarom je de telefoon zo fijn vind werken. Dan is het in dat opzicht wel een beetje raar, dat de telefoon het beste is, maar het OS die op de telefoon staat dus niet (of niet hoog op de lijst staat).

Moet ik wel toegeven, dat de categorie 'beste OS' beter opgesplitst had kunnen worden in zowel desktop OS als mobiele OS, nu is alles op 1 hoop gegooit, waardoor het meer een populariteitscontest is geworden. Ik denk wel dat er genoeg mobiele OSen zijn waardoor je zoiets makkelijk kan splitsen. Denk bijvoorbeeld aan Tizen, FireFox OS, Ubuntu Mobile en SailFish OS, bovenop de gevestigde orde van Android, Windows Phone / RT / Mobile en iOS.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 6 februari 2015 11:06]

Tsja, nu Windows 10 hetzelfde os wordt voor zowel telefoons, tablets, convertibles als telefoons snap ik het wel. Waar trek je de grens? Ik heb bvb een windows 8.1 (pro) tablet, dat is meer desktop dan mobiel. En sommige mensen hebben een android mediacentertje, wat dan weer meer desktop dan mobiel is.
Ik vind het eigenlijk niet zo raar:

IOS draait inderdaad op 'die ene' (ja ik weet dat er meer zijn, bij wijze van spreken) telefoon. Terwijl Android op 'de rest' (idem) draait. Omdat de meeste mensen niet in staat zullen zijn hun besturingssysteem los te zien van hun hardware fabrikant, krijg je dus tegelijktijd een grote splitsing èn een grote samensmelting aan de Android kant.

Hardware:
Veel verschillende (nieuwe)android phones -> allemaal een deel van de stemmen.
Één (ok, 2 maar die telt nauwelijks mee) nieuwe Iphone-> alle stemmen op één hoop.

Software:
Android: Al die vershillende hardware gebruikers stemmen nu op één en hetzelfde OS.
IOS: Nog steeds dezelfde, ongeveer even grote groep.

Wellicht gaat het niet helemaal op, door de mix van mobiel OS en desktop/laptop, maar ik denk dat dit hier aan te grondslag ligt.
Inderdaad. En dan krijgt zijn reactie ook nog een aantal +3 en +2 stemmen. Eigenlijk is zijn reactie 0 of net +1 waard.

Één ding is zeker, deze tweakers awards stellen niet bijzonder veel voor. Er zij te veel mensen die. Gewoon stemmen op producten die ze kennen. Totaal niet op het beste product.

Daarnaast is het moderatiesysteem vernacheld. Veel te veel fanboys die hun 'boost' gebruiken om flameposts omhoog te krijgen.
Als ik in jouw posts het woordje "Windows" ook maar tegenkom, dan zorgt dat bij mij al voor een facepalm en vind ik het niet vreemd dat er -1 aan gehangen word. Dus zo vernacheld is het moderatiesysteem hier niet.

Als bijvoorbeeld Windows in een categorie wint, link jij dat meteen aan fanboy gedrag zonder daar enige andere vorm van onderbouwing aan te hangen.

Je kan het ook van een andere kant zien. Windows hoeft niet je favoriet OS te zijn maar dat betekend niet direct dat het rommel is.

Windows is juist een erg veelzijdig systeem met een erg grote userbase, en dat is niet voor niets. Windows is erg breedt inzetbaar op server en desktopgebied (en een klein beetje op telefoongebied :+ ) en over het algemeen makkelijk te beheren voor ITers. Daarbij draait het op ongeveer alle virtuele en fysieke hardware.
Een kwalitatief vergelijkend onderzoek, waarbij je ook nog te maken hebt met zéér verschillend gebruik van apparaten kost gewoon heel veel resources. Voor iets simpels als gebruiksvriendelijkheid van een OS een telefoon, moet je al benchmarken op ruim-duizenden variabelen.

En wat daarnaast fijn is qua hardware blijft natuurlijk zeer persoonlijk. De een houdt hard plastic, de ander van hard plastic en weer een ander van geborsteld staal of aluminium als behuizing.

Objectief vergelijken naar wat 'de beste" is blijft bijna onmogelijk in veel categorieën, omdat het zéér afhankelijk is van persoonlijke voorkeur.
Het probleem is dat het niet echt gekozen wordt door professionals en mensen met verstand van zaken. Bij een heleboel categorieën krijg je stemmen met "oh die naam ken ik" of "deze gebruik ik", dus is het niet echt een "beste" maar eerder "populairste". Niet erg, maar men moet ook niet anders willen verkondigen.
Als je wil weten welke apparaten de besten zijn dan kan je inderdaad beter een review pakken dat door een professional geschreven is. Dit is niet veel meer dan een grote poll dus dan krijg je inderdaad de populairste producten als winnaar. Wat me vooral opvalt is dat bijvoorbeeld bij de processors een Intel Intel Core i7-5960X (¤1200) heeft gewonnen, terwijl ik me niet kan voorstellen dat heel veel meer dan een handjevol mensen (relatief gezien) zo'n ding zouden overwegen te kopen. Dat gaat dan weer niet op voor bijvoorbeeld videokaarten, waar de Nvidia GeForce GTX Titan-Z (¤1500) maar 4,3% van de stemmen haalt. Oftewel: dit gaat alle kanten op en kan je het beste met een korrel zout nemen ;)
Natuurlijk is het bijna onmogelijk, maar dat wil niet zeggen dat er niet iets op aan te merken valt.
Neem bijvoorbeeld de koptelefoon:
De Sennheiser HD-650 wist vorig jaar ook al met grote overmacht te winnen en ook dit jaar weet deze koptelefoon ondanks de stevige prijs van zo'n 325 euro de eerste plek binnen te slepen.
'Ondanks de stevige prijs' valt wel mee. Als de vraag is welke de beste is, dan zou dit heel goed de beste kunnen zijn. Of het daarmee de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft is immers een heel andere vraag.

Ook de printer lijst is 'vreemd':
Waar vorig jaar Canon nog met een straatlengte won met zijn MG5350
Een printer die een jaar eerder met een straatlengte won...komt nu niet meer in de lijst voor. Zijn printers het afgelopen jaar dan zo veel beter geworden, of was de printer gewoon uitgesloten? (ja)

Idem dito natuurlijk de SONY/Samsung laptops. Ja, ze zijn (gedeeltelijk) gestopt op de laptop markt, maar zijn de bestaande modellen daarmee dan niet meer van toepassing?

Wat dat betreft zijn de Tweakers Awards wel leuk, maar de Best Buy Guides zijn toch echt meer toonaangevend. Ook daar is altijd wel wat op aan te merken, maar de kleinere strekking gecombineerd met meer inhoudelijke redeneringen maakt het in de reacties makkelijker om daar dieper op in te gaan.
Objectief vergelijken naar wat 'de beste" is blijft bijna onmogelijk in veel categorieën, omdat het zéér afhankelijk is van persoonlijke voorkeur.
Als je testpubliek groot genoeg is, kun je met een goed afgebakende test subjectivieit doen vervallen in objectiviteit. M.a.w je kunt zo bepalen of iets goed *is*, ook al lijkt het volledig op smaak gebaseerd.
Sterker nog; ik ben er van overtuigd dat het gros van de stemmers het product waarop ze hebben gestemd niet eens in hun bezit hebben. Ze stemmen op het product dat zij zouden kiezen indien er buiten de getoonde lijst niks anders te koop zou zijn.

Hoe representatief de resultaten zijn is daarom op z'n minst discutabel.
Was het maar zo'n feest, want serieus mensen, de Nikon D5300, een camera die 1 gradatie boven het instapmodel DSLR zit, zou beter moeten zijn dan de Nikon D4S. Tja met zulke resultaten mag je toch wel stellen dat het niet om het gros van de mensen gaat die ze niet eens in hun bezit hebben.

Verder vraag ik me af waarom de redactie zo verbaasd is over de resultaten van de Surface Pro 3? Onder welke steen hebben jullie gelegen? Jullie hebben hem 4 sterren gegeven, de prijs was een duidelijk minpunt, maar jullie vraag daar hier niet om, het andere minpunt was throttleling bij zware belasting.
Het is naar mijn idee bij verre het mooiste product gemaakt in jaren, de bouwkwaliteit, de functionaliteit, de prestaties enz enz, zijn allemaal van het hoogste niveau. Ik zeg daarmee niet dat het voor iedereen de beste optie is, ongeacht de prijs, maar verbaasd over de uitslag, dat vind ik dus verbazingwekkend.
Persoonlijk vind ik juist dat de top Canon niet in de lijst thuis hoort op een consumenten site zoals Tweakers. De middenklasse (net boven instapmodel) kan juist voor een consument die tweakt (RAW modus gebruiken oid.) qua prijs/qualiteit veel beter zijn dan een toestel dat echt het beste resultaat levert voor een prijs waar het eigenlijk je baan voor moet zijn.
Dus jij wilt dat Tweakers zich echt richt op de Henk en Ingrids, in plaats van de geavanceerde/professionele gebruiker?

En wat heeft tweaken met RAW te maken?
Ik duid dat er een verschil is tussen geavanceerde gebruiker (de tweaker) en professionele gebruiker. Als professionele camera gebruiker, waar jij denk ik ook toe behoort gezien je avatar, kan je even een paar duizend euro spenderen. Dat ga je toch wel weer verdienen. Maar voor de consument die ook al een redelijke smartphone heeft is zo'n uitgave voor die paar weken in het jaar misschien niet helemaal te verantwoorden.

En RAW was als voorbeeld van een onderdeel wat in de echt goedkope toestellen bijvoorbeeld uitgeschakeld wordt, waardoor je dus zelfs met inzicht van de materie geen betere resultaten kan krijgen. Ander voorbeeld zou de 'creative modus'sen zijn, idem: technisch inzicht, kunnen toepassen.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 6 februari 2015 10:56]

Ik ben geen professionele gebruiker, de camera in mijn foto is een Nikon D7000, wel een classe hoger dan de D5xxx serie, maar nog niets vergeleken met de duurste modellen.

Ik zeg niet dat iets te verantwoorden is, maar daar gaat het toch niet om? Macbook Pro en Surface Pro 3 is voor de meeste mensen ook niet te verantwoorden, zijn het daarom niet 2 van de beste?

Het ging hier om de beste, niet best bang for buck of beste met 500 euro in je handen.

RAW uitgeschakeld in de goedkope toestellen? Een DSLR zonder RAW? Ja die zijn niet te koop.
Creatieve modussen zijn waardeloos. Gewoon RAW openen en zelf uitproberen, of van mij part premades gebruiken, maar wanneer je jezelf maar enigzins serieus neemt, dan gebruik je RAW, en dan gebruik je dus geen creatieve modus.
Tweakers wil zich richten op de Henk en Ingrids. Dat deden ze vroeger niet, maar daar willen ze nu wel heen, omdat een bredere doelgroep dan ze hadden meer geld oplevert.

Natuurlijk willen ze niet te breed worden, dat willen adverteerders niet. Maar zolang er mensen komen met interesse in computers en gadgets in de breedste zin van het woord, zal Tweakers tevreden zijn. Met hun naam en faam zal menig merk zich willen associeren.

De echte nerds, c.q. Tweakers van vroeger, is een te kleine doelgroep geworden voor de money machine.
Het is dan ook een populairiteitswedstrijd, geen wedstrijd van welk product daadwerkelijk de beste is of de beste prijs/kwaliteit levert o.i.d..

Aangezien het grootste deel van de stemmers het grootste deel van de producten niet in bezit heeft, is het dus makkelijk om te stemmen op wat je wel zelf hebt of wat je het liefst uit de lijst zou willen. Denk dat loyaliteit aan een merk en merksbekendheid ook nog mee telt. Stel iemand is nu tevreden iPhone 5 gebruiker, zal de stem nu naar de iPhone 6 gaan. Vind die Sennheiser HD650 zelf weer een aardig vreemde keuze, maar men zal daar op stemmen omdat Sennheiser het enige merk in de lijst is met een goede reputatie bij de meesten.

Vind het persoonlijk altijd een nogal nikszeggende uitslag, al vind ik het wel interessant om te zien wat nou populair is onder Tweakers, want daar is het wel accuraat in.
Klopt, je koopt iets (ergens) ben je tevreden stem je er op.

Eigenlijk is het zo dat je stemt op iets waar je tevreden over bent.

er zullen weinig tot geen tweakers zijn die de 970 980 en de 290x hebben(gehad).

Of die bij ziggo & upc klant zijn (dat kan sowieso niet).

Maar daarom vind ik toch webwinkel erg verassend. Waarom is Coolblue zo goed dan, ik heb persoonlijk goede ervaring met 4Launch, goede prijzen vrij veel op voorrraad en dus voor mij makkelijk als ik iets snel wil hebben (dan kan ik het ook nog op gaan halen ).

Maar coolblue zijn agressieve reclames werken blijkbaar. Dat mag hoor, maar ik had op tweakers deze uitslag korter op elkaar verwacht. Ik blijf het frappant vinden dat de grote zo goed scoren terwijl de kleintjes eigenlijk net zo goed scoren.

We hebben hier een shop score, de laatste 6 maanden scoort bv bol.com helemaal niet zo goed. toch staat deze voor atlernate en 4launch welke simpel weg beter scoren.

Juist bij webwinkels heeft tweakers verreweg het meest objectieve review systeem. Jammer dat daar niet gebruik van wordt gemaakt want dan hadden er gewoon heel veel goede shops geweest.
De formule van Coolblue, dat ze iemand verantwoordelijk hebben voor een markt segment, is gewoon vrij innovatief. Denk dat het bij normale winkels enkel bij beddenspeciaalzaken voorkomt.
Coolblue heeft hier dan ook goede user reviews. Dus dat ze bovenin staan is zeker niet onterecht. Het verschil is echter niet zo groot. Een shop die meerdere dingen verkoopt lijkt nu wel haast beter dan een specialist.
Als ik eerlijk moet zijn ben ik ook heel content van coolblue en vind ik het veruit de beste webshop.
Ja, ze zijn vaak wat duurder, maar de service is geweldig (propere overzichtelijke site, snelle levering, goede customer support) en dat is voor mij ook geld waard
Van alle webshops waar ik koop heb ik de beste ervaring met Coolblue.
Vooral de service is iets wat je bijna nergens anders tegenkomt, dat in combinatie met hun website waar aardig wat info te vinden is, naast de reviews, maakt het voor mij gewoon de beste webshop.
Het beste product hoeft niet per se ook echt het beste te zijn.. ik zal je een voorbeeld geven.

LET OP VOORBEELD, NIET PER SE WAARHEIDSGETROUW***

Philips maakt speakers, deze worden voor audiofielen afgesteld omdat mensen speakers kopen aan de hand van reviews uit audiofielen tijdschriften. Echter hoeft dit niet te betekenen dat voor hun gebruik of gehoor of ervaring deze speakers het beste zijn. Want de testers van dat tijdschrift letten bijv. op hele andere dingen dan een "normale" consument.

Zo kan de consument dus een product kopen dat voor hun gebruik minder is.
Wil je weten wat het beste product is? Bekijk dan gewoon een aantal benchmarks!

Tech Awards draaien net als elke andere award (pop, tv, film, etc) inderdaad om populariteit en bekendheid. Maar er zullen op Tweakers weinig producten populair of bekend zijn welke niet tot de beste van hun soort behoren.

Ook de doelgroep bepaald voor het grootste deel de uitslag. Op Q-Music heb je deze week de top 500 van de jaren 90. Zou Veronica eenzelfde lijst samenstellen op basis van haar luisteraars, dan zou daar een totaal andere lijst uitkomen..
Dit is natuurlijk ook wel logisch omdat mensen niet ervaring hebben met alle producten. Dat een product hoog in de lijst staat kan betekenen dat de marketing goed is geweest maar ook dat de prijs/kwaliteit gewoon heel goed is.

Sommige producten staan er ook terecht in, zoals de audio-technica ATH-M50X is eigenlijk gewoon heel er goedkoop voor wat je krijgt. En de Sennheiser HD650 wordt in het algemeen als het neusje van de zalm beschouwd door audiofanaten en reviewer (je kunt wel raden op welk onderdeel ik heb gestemd :+ ). Ook professionele reviewers beamen dit keer op keer. En zo zullen er ongetwijfeld nog meer producten tussenstaan die gewoon terecht weer boven aan staan.
Een lifestream of zoiets lijkt me leuk. Dit was toch wel een super droge opsomming. Beetje saai.
Vooral bij internetproviders is het uiterst oneerlijk, omdat de meeste mensen geen ervaring hebben met de andere providers. Sterker nog, de meeste mensen kunnen geen ervaring hebben met de andere providers, en dat is waarom bijv Zeelandnet zo laag scoort. Als dit zou worden uitgemiddeld tegen het aantal abonnees, zouden de scores er heel anders uitzien.

Zoals je het nu moet lezen, is Ziggo 29x zo goed als Zeelandnet (wat dat ook moge betekenen), maar dat is natuurlijk niet waar.
Helemaal mee eens. Ik heb ook het gevoel dat de populairste types en merken het gewonnen hebben. De beste CPU bv. Totaal niet mee eens. Ding is onbetaalbaar voor de meeste mensen. Hij heeft alleen de beste prestaties maar als je die niet kunt betalen heb je er niets aan. Een i5 4690K zou in mijn ogen een veel betere cpu zijn. In de meeste gevallen zal hij 20% trager zijn als niet minder en dat voor een fractie van de prijs. Bij hele specifieke dingen kan de dure 5xxx serie wel meer dan 2x zo snel zijn maar dat is op dit moment alleen maar bij hele specifieke toepassingen.

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden te vinden.
Wat dacht je bijvoorbeeld van de "beste" monitor, die was nog niet te koop toen deze poll sloot. Mensen... Je kan geen oordeel over een scherm vellen op basis van specificaties alleen !
Je kunt prima een oordeel vellen zonder het product te zien te hebben. Of dag oordeel objectief is, is dan zeer te betwijfelen. Maar dit soort lijstjes gaan niet over objectiviteit.
Hoe zit het met inputlag? De kleurechtheid ? Wat zijn de refresh frequenties? Kijkhoek?
En dan nog, je hebt 25% meer pixels voor 200% meer euro's...
Nee, het is een absurde keuze.

Ook absurd is dat er bij favoriete OS er niet naar versies wordt gekeken, maar bijvoorbeeld favoriete printer juist wel.
Gooi al die pixma's op een hoop en de uitslag is anders.
Windows is het beste voor 43,6% van de stemmers op Tweakers alleen.

Met dat in gedachte kun je je bedenken dat er veel tweakers Linux draaien.
Als je deze poll op ik noem maar iets, nu.nl zou gaan doen dan zou Windows misschien wel 80%+ halen, omdat Windows eigenlijk alles kan wat normale gebruikers er van verwachten.
Tuurlijk geeft dat niet aan dat dat het 'beste' OS is, maar hoe wil je dat anders gaan doen? "Windows is het slechtste OS want... het gebruikt veel meer resources dan Linux" ?? :+
Vind ik ook. Want de virus scanner van Windows is behoorlijk slecht. Heb deze om lang gebruikt tot ik steeds vaker verdachte dingen met mijn computer zag gebeuren. Heb toen avg, norton, mcafee geprobeerd maar bitdeffender was de enige wat de oorzaal vond.

Ik zie het meeer als een wedstrijd welke ken je met jou ervaring. Wat het niet meteen het beste product maakt. Want bijv ik heb niks met Apple. Maar kan er niet over spreken. Heb zelf nog nooit iets van ze gehad....
Ook het "beste" is vrij persoonlijk. Wat jij niet goed vind werken vind een ander misschien wel heel goed. Ik denk dan ook met name dat alleen de heel erg slechte producten niet in deze lijsten komen. Vaak zijn mensen natuurlijk ook "biased" omdat ze hun eigen aangeschafte product niet willen afkraken.
Ik heb mijn stem ronde niet eens afgemaakt vanwege de volledige onsamenhangende vraagstelling.

Helemaal als ik die foto's zie zonder dat er tweakers aanwezig waren ben ik blij dat ik niet gestemd heb!
Ik heb ongeïnteresseerd door de vragenlijst geklikt en het resultaat is nog kanslozer dan een mens zich kan voorstellen.

Tweakers.net mag zich achter de oren krabben als ze denkt dat dit soort zaken waarde toevoegen. Het is niets anders dan lip service voor de bedrijven die de meeste meuk verkopen waaraan mensen zich niet bovenmatig ergeren.
Ja en bedrijven gaan hun Tweakers award inzetten voor marketing waarbij de Tweakers naam dan ook weer naar voren komt. Oftewel extra exposure voor Tweakers. Daarnaast is het ook goed voor de relatie met je broodheren om ze af en toe een prijs te geven.
Echt ongelofelijk dat Vodafone beste mobiele provider is geworden, hebben echt met afstand het slechtste netwerk van de 3. Heb meer 2g dan een werkbare verbinding.
Ik heb met Vodafone anders veruit het vaakst een 4g of andersoortige dataverbinding, waar vrienden op 2G blijven steken. Zelfs op utrecht centraal haal ik met gemak 30mbps up en down.
Vodafone krijgt ook van mij een dikke goed. MultiSIM is echt top, geen idee btw of andere providers iets vergelijkbaars hebben en nooit last van verbindingsproblemen. Enige minpuntje is dat het bijhouden van het verbruik erg verwarrend is met tegensprekende berichten
Onmogelijk. KPN heeft 50% meer 4G-masten en een uitgebreid netwerk aan 3G op 900MHz (wat ongeveer 2,5x zoveel dekking per mast oplevert als 3G op enkel 2100MHz, wat Vodafone als enige van de 3 heeft). Misschien dat de snelheden van Vodafone hoger zijn, maar feitelijk gezien is de dekking van Vodafone gewoon een stuk minder. Als je een gebouw inloopt is de kans statistisch gezien erg groot dat je terugvalt op GPRS met Vodafone, groter dan met T-Mobile en al helemaal KPN.

Overigens heeft Vodafone ook nog eens als enige van de drie providers een totale niet werkzame GPRS-verbinding (met KPN en T-Mobile is het nog wel te doen als je geduld hebt).
Utrecht Centraal sta ik niet echt van te kijken, maar wat op de overige stations en traject-stukken? Het gaat niet alleen om de grote punten waar veel mensen komen. Dat lijkt me logisch dat daar wat meer snelheid kan worden behaald. Het gaat om de plekken waar je het niet verwacht maar eigenlijk wel nodig hebt. Middenin een gebouw of buiten de (dicht)bewoonde wereld.

Ik heb zelf in de auto op de meeste plekken ook wel 4G en dat vind ik ook wel prettig. Op vaste locaties zit ik toch meestal op Wifi dus maakt het me weinig uit, maar snel internet daarbuiten is wel fijn.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 5 februari 2015 22:53]

Tja de een heeft met Vodafone thuis een betere verbinding en de andere heeft dat bijvoorbeeld met KPN.
Ik had met mijn Xiaomi Redmi 2 +T-Mobile tijdens het event in Amsterdam een snelheid van 30mbit, terwijl iemand anders met zijn iPhone 6 + Vodafone op 20mbit bleef steken. Het is leuk om te zien, maar 1km verderop had de uitslag precies andersom kunnen zijn.

Door de verschillende frequenties van 4G is het zeer lastig om voor jezelf te bepalen wat het beste 4G netwerk is.
Overall kan ik me goed voorstellen dat men Vodafone boven KPN en T-Mobile zal kiezen. Dat is echt niet alleen gemaakt op basis van de snelheidstest, maar gewoon op wel/geen stabiele verbinding en op service.
T-Mobile heeft vaker niet dan wel verbinding, die zijn echt met kop en schouders het slechtst.
Als je daar last van hebt, bij welke telefoonprovider dan ook waar je nog 2 jaar aan vast zit. Koop dan een telefoon met Paratek antenne.
Het zal echt aan de locatie liggen waar je op dat moment blijft. Als Vodafone echt zo slecht was geweest had niemand op hun gestemd. Mensen zoals jij hebben een andere ervaring. Dat is volstrekt logisch. Daarom hebben andere providers ook stemmen gekregen.
Over geheel Nederland gezien gaan KPN en Vodafone toch wel nek aan nek.
Het gaat om "beste provider", en dat kan vanalles betekenen. Het mooie van deze test is dat het niets betekent: het is gewoon een "wat vind je ervan" vraag, en daar komt een veel te open antwoord uit. Mensen die 1 slechte ervaring met provider X hebben, zullen het al snel een kutprovider vinden, terwijl een slecht netwerk merk je niet als je (zoals zovelen) in een gebied woon met goeie dekking.
Beste webwinkel BE 2015
Coolblue
Beste webwinkel NL 2015
Coolblue

Het is mooi te zien dat Coolblue met kop en schouders boven de rest uitsteekt.
Het is een shop met een positieve vibe, positief denken, nieuw en groeiend.
Maar wat ze vooral goed maakt, is de directe en snelle communicatie en goede afhandeling van problemen.

Van Harte.
Leuk en aardig, alles is top daar alleen hun prijzen zijn haast altijd duurder dan de concurrenten, dus je betaalt meer en krijgt meer support/service kan je zeggen. Terwijl ik bij overige webshops vaak me spullen goedkoper haal met iets minder vlotte service etc.
Mja het toont toch wel aan dat men best voor service wil betalen. Iets waar sommige winkels, horeca, elektronica en andere branches toch wat van kunnen leren. Als je het niet kunt winnen op prijs, moet je het doen op service. En vooral niet te snel gaan groeien, want dat helpt gewoon niet. Ook jezelf laten uitbuiten en leegkopen (bv een V&D) werkt op lange termijn ook gewoon niet.

Ben zelf ook wel content met Coolblue. Service is uitstekend en daarom voor mij ook goed geschikt voor producten waar je toch wat meer zekerheid bij wilt (bijvoorbeeld een smartphone waar je makkelijk garantie op kunt krijgen of een helpdesk die je snel en goed van informatie voorziet.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 5 februari 2015 22:51]

Tja ze komen er mee weg ( en dat is eigenlijk ook maar goed ook ).

In Europa is een prijzenslag gaande zeker op electronica gebied wat gewoon niet kan als je service verwacht.
Er is blijkbaar markt voor Coolblue. En dat is het enige wat telt. Niet de goedkoopste, maar wel vlotte en goede service.
Verder moet iedereen zelf weten of hij voor service of laagste prijs gaat.
Coolblue bezorgt volgens mij ook 7 dagen per week. Er zijn niet veel webshops die dat doen. Een bestelling die ik op Zondagavond deed was Maandagochtend in huis. Indrukwekkend. Wat mij betreft hebben ze de titel dubbel en dwars verdiend.
Zelfs nog dezelfde dag ;-)
Vorig week voor het eerst een bestelling bij Coolblue geplaatst en moet zeggen dat de totale beleving van internet shoppen perfect hebben toegepast. Wat zit die organisatie marketing technisch perfect in elkaar zeg!

Als ze de goedkoopste zijn is het ten alle tijden mijn voorkeur.
Service is idd goed en overzichtelijke, goede website maar ze zijn wel duurder dan de rest.
Net als bij internetproviders hadden de scoren moeten worden genormaliseerd met het aantal recente klanten.

Coolblue is nml niet bijna 9x zo goed als Informatique. Dat zou betekenen dat Informatique, en eigenlijk alle andere die ook onder de 10 scoren, ongelofelijke ballententen zijn, en dat is gewoon niet waar.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 6 februari 2015 14:27]

Nadat de prijs voor beste systeemcamera in 2013 en 2014 naar de alom geprezen en begeerde Canon EOS-M ging wint nu de Nikon V3 deze prestigieuze titel/prijs. Ik denk doordat de EOS M dit jaar niet te kiezen was anders was het nog een spannende strijd geworden denk ik...
Nadat de prijs voor beste systeemcamera in 2013 en 2014 naar de alom geprezen en begeerde Canon EOS-M ging wint nu de Nikon V3 deze prestigieuze titel/prijs. Ik denk doordat de EOS M dit jaar niet te kiezen was anders was het nog een spannende strijd geworden denk ik...
Precies!

De eerste Canon EOS-M speelde niks klaar, de tweede was hier niet eens te koop, en de derde komt hier misschien uit, maar misschien ook niet. Systeemcamera's hebben geen focus bij Canon, nu niet en twee jaar geleden ook niet. Stemmers op de EOS-M hebben alleen op de naam Canon gestemd.

De Nikon 1 reeks heeft wel de focus van Nikon. De camera's zijn snel, maar stellen licht teleur als je ziet wat de concurrentie op de markt brengt. Ze verdienen een plek in de top 10, maar niet in de bovenste helft. De eerste plek? Belachelijk! Stemmers op de Nikon 1 hebben alleen op de naam Nikon gestemd.

Sony, Fujifilm, Olympus, Panasonic, Samsung, dat zijn spelers op deze markt, dat is de top 5, en welke bovenaan staat is niet op voorhand te zeggen. Dat ligt aan de criteria, waar je je camera voor denkt te gebruiken.
Ik ben ook verbaasd over deze keuze en ik denk ook dat er wat fout gaat en dat mensen op de naam Nikon stemmen. Aan de andere kant: combineer een V3 met een 70-300CX lens en je hebt echt wel iets bijzonders in handen (ik geef toe ook in prijs). Er wordt ongelofelijk veel geneuzeld over de grootte van de sensor bij de 1 serie en sites als dpreview en dxo maken duidelijk dat er in het laboratorium meetbare tekortkomingen zijn. Dat zegt nog steeds niet zoveel over hoe een camara werkt in de praktijk. Bekijk het nikon 1 forum op dpreview en je ziet dat er heel veel gefotografeerd wordt in dat forum en heel weinig over specs gezeurd. Het zijn gewoon plezierige snelle camera's met hele goede lenzen. Pak een ouder model als V2 of V1 met die lenzen en het wordt ook nog betaalbaar.
Wat maakt een systeemcamera beter dan een goede bridge camera? De grotere sensor!

Minder ruis, lichtgevoeliger, maar vooral veel, echt heel veel, meer controle over de scherptediepte!

Met een iPhone, Galaxy of Nokia maak je prachtige landschapsfoto's. Maar portretten, daarvoor moet je een APS-C of FF sensor hebben. En een goede lens.

Nikon is aardig bezig met de 1 serie, maar het is geen FF, geen APS-C, zelfs geen MFT! Je kunt dat (deels) compenseren door snelle lenzen. Maar dat is niet echt logisch: snel glas is duur, groot en zwaar, waardoor je de grote voordelen van een kleinere systeemcamera (kleiner, lichter) ongedaan maakt. Je krijgt minder, en je betaalt er ook nog meer voor!

Nikon 1 verdient echt wel een plek in de top 10, maar niet in de top 5, en zeker niet de eerste plaats!
De keuze van de Nikon 1 V3 als populairste systeem camera door de Tweakers-gemeenschap is met recht raar te noemen, zeker als kijkt naar het grote verschil met de nummer 2. De Nikon1-serie leeft volgens mij totaal niet bij Tweakers-gebruikers. Even afgezien van de beeldkwaliteit. Hij is daarnaast te duur als je de evf en de grip meerekent. Ik denk dat er wat fanboys hebben lopen stemmen. Even terzijde: ik ben overigens een -tevreden -Nikon 1-gebruiker.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind de Nikon V3 zeker een interessante camera. Als ik nu zou moeten instappen en de V3 was concurerender geprijst dan zou het zeker een optie zijn die ik zou overwegen. Nikon heeft volgens mij een goede keuze gemaakt door met deze sensor grote een systeem op te zetten. Ze mogen echter wel wat meer doen aan het systeem.

Er staan simpelweg camera's op het lijstje die de titel meer verdient hadden. Mensen zijn zonder kennis van zaken op de merknaam afgegaan. Dat er op het forum niet eens een Nikon 1 topic is zegt denk ik al wel genoeg. Onder Tweakers leeft dit systeem totaal niet. Het zou dus niet eens de populairste camera genoemd kunnen worden aangezien vrijwel niemand hem heeft of er interesse in heeft getoond.
:) :+

[Reactie gewijzigd door Merlijn_merlin op 5 februari 2015 22:25]

tja dit is net zo transparant en nuttig als die verzekerings vergelijkers met irritante pokke robotjes en medewerkers van luie aard.
alleen de duurste en niet de beste staan ertussen dus niet echt en eerlijke strijd
mijn verzekering is 180 euro voor een jaar de goedkoopste bij die sites dik 350 euro dit is net zo.

Om het nog maar niet te hebben over de werkelijke kennis van producten van de mensen hier.
Ik denk dat het vooral komt doordat de V3 zich (volgens Tweakers) kenmerkt door verwisselbare lenzen. Da's best bijzonder voor een systeemcamera.
Dank aan iedereen die op mij gestemd heeft, had niet verwacht dat er zo'n groot verschil zou zitten tussen de nummer 1 en 2.
Gefeliciteerd! :)
Wat had je verwacht dan?

[Reactie gewijzigd door Frozen op 6 februari 2015 00:00]

Gefeliciteerd! :)
Wat had je verwacht dan?
Dank je

Ik had verwacht dat als ik zou winnen, dat heel close zou zijn tussen mij en de nummer 2 en 3.

[Reactie gewijzigd door TERW_DAN op 6 februari 2015 09:12]

Gefeliciteerd met je Award! Het is je gegund. Tussen alle nieuwkomers heb jij je goed staande weten te houden. Ga zo door, maar let op, de verliezende Tweakers hebben gisteravond een belofte gemaakt.
Wij gaan ons best doen om onze reviews naar een hoger niveau te tillen zodat volgend jaar één van ons op het podium staat ;)
Succes allemaal!
Dankje.

Het is me het afgelopen jaar al opgevallen dat de reviews steeds beter en beter worden. De 'nieuwkomers' schrijven hier ook hele goede stukken. Dus ik ben benieuwd wat het gaat worden in 2015.
Ja, dit jaar de titel weer ongewijzigd: Beste had moeten zijn populairste, want uit alle objectieve reviews van b.v. anti virus software of camera's komen zowel MS anti virus als de nikon 1 v3 echt niet als beste uit de bus. Sterker nog MS antivirus kwam als een van de slechtste uit de bus en is de laatste jaren alleen maar slechter geworden.
Andere voorbeelden hieronder:

offtopic:
(Ik snap hoe dit de uitkomst kan zijn, maar wat ik hier kwalijk aan vind is dat mensen misschien hun koop baseren op deze uitslag, dat moet toch niet de bedoeling zijn?)

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 5 februari 2015 22:15]

Ik ben inderdaad zeer benieuwd naar de stemmen achter Security Essentials.

Tuurlijk het is lekker licht, maar het detecteert volgens testen ook echt helemaal niks.

De winst van Samsung boven Crucial bij de SSD's deed mij ook raar opkijken, dat had ik zeker niet verwacht.
Zeker in deze categorie is de uitslag vreemd. De top allemaal gratis producten. Nummer 1 zelfs standaard in Windows ingebakken, maar het signaleert nooit iets. De betaalde producten zijn echt een stuk beter. Het zal hier meer "meest gebruikt" zijn.

Bij de processor is de uitslag ook wat vreemd. Hier staat de snelste bovenaan, maar ik denk dat maar een enkeling die processor daadwerkelijk een keer in gebruik heeft gezien.

Een andere opzet van de Tweakers Award lijkt me een goed idee.
Samsung is meer bekend bij het grote publiek. Wordt ook bij bv een Mediamarkt op grote schaal verkocht.

Security Essentials is voor een heleboel ook voldoende. Als je zelf al goed oplet bij mail en browsen, dan zal je niet zo snel iets gebeuren (en dan is het maar de vraag of iets anders wel helpt). En bij bv een Windows 10 preview heb je weinig keus.

Vooral bij Processor vond ik (net als Willy Sis) de uitslag vreemd, want ik kan me niet voorstellen dat er zoveel met zo'n processor zijn.

Bij de laptops vond ik het opvallend dat de Macbook als 1 product wordt aangemerkt, terwijl dit inmiddels ook al verschillende groottes zijn (terwijl de rest wel een specifiek type heeft).

En GTA als game vind ik ook erg opvallend. Het is niet voor PC uit en eigenlijk had de remake niet echt in de lijst opgenomen hoeven te worden. Maar goed, bij games miste sowieso een bak met games waarvan persoonlijk Sunset Overdrive de titel wel verdiende

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 5 februari 2015 23:08]

Leuk, een av review zonder onderbouwing, testmethode, reproduceerbaarheid. Er wordt nooit bewijs geleverd. Gewoon maar als waarheid aannemen...
Eigenlijk zit het al in de naam "Essentials". De meest bekende en bejaarde virussen pikt 'ie er wel uit. Heb eens bij familie de laptop gerepareerd. Die draaide alleen MS Sec. Essentials... vond niks. Nadat ik Malwarebytes heb laten draaien werd het een heel lang lijstje. Dat dit programma nu de populairste AV is op een techsite als tweakers, vind ik ronduit vaag tot gevaarlijk...

imo leuk die tweakers awards, maar het blijft een strijdje om wie het populairste kind in de klas is.
Voor het spontaan scannen bij familie enzo ben ik wel gecharmeerd van herdProtect. Gemaakt door de mensen die Microsoft's virusscanner maakte voordat het door Microsoft opgekocht was, Giant. Ze hebben een paar dozijn scanners in de cloud staan, en scannen centraal onbekende programma's die voldoende verdachte handelingen kunnen verrichten.
Mee eens, hier zou toch een goed gesprek op het forum met de redactie over gevoerd worden. Hoe we dit probleem oplossen.
Een score aanhalen van bijna anderhalf jaar oud is niet echt representatief voor het huidige product imo
Die i7 terechte winnaar, die heeft elke tweaker wel kunnen uittesten. Gtx970 ook dik verdiende winnaar. Nu zonder gekheid. Gta 5 op ps4 is voor mij een kleine teleurstelling, vind z'n remake niet de verdiende winnaar. Ps4 wel verdient :). Denk dat de ipad air ( beetje moeilijk vergelijken met de surface 3) toch een dik verdiende winnaar, licht een jaar voor op de concurrent. Macbook pro ook, is duur en upgraden is super duur maar dan heb je de perfecte laptop. Over de iphone 6 kan je kwisten, m8, oneplus en note 4 zijn ook mooie mobs.
Gta 5 op ps4 is voor mij een kleine teleurstelling, vind z'n remake niet de verdiende winnaar.
Het demonstreert hoe erg het gesteld is met het games aanbod op next-gen consoles, wanneer een remake van een 2-3 anderhalf jaar oude titel het spel van het jaar is.

[Reactie gewijzigd door boe2 op 6 februari 2015 15:43]

Waren weinig goeie releases idd. Maar treurig dat gta met een dikke voorsprong wint. Smash bros, dark souls 2, da:i, hearthstones, mario kart en far cry hadden het meer verdient.
Nog geen anderhalf jaar is iets anders dan 2/3 jaar,maar goed.

Ik vind het de grootste onzin dat GTA5 in de lijst stond, laat staan dat hij gewonnen heeft. Het spel is uit 2013, niet 2014. Dat hij grafisch opgekrikt is en wat nieuwe functies heeft maakt het niet een game van 2014. Gaan we einde van dit jaar ook stemmen op GTA5 voor de PC?

Maar goed, tegenwoordig zijn de Tweakers awards puur populariteits awards, heeft niks meer met "de beste" te maken.
Hoe kan elke tweaker die i7 testen? Dat doe je niet even hoor...
Is sarcastisch, niemand kan dat ding dokken.
sja, er zitten wel wat haken en ogen aan het stemmen, het zou IMO beter zijn om ze uit te roepen tot "populairste product" in plaats van "beste product".

Over het algemeen verder een te verwachten uitslag, maar stond even te kijken naar de extreme voorsprong van GTA5 ivm met de rest bij games. Zoveel leuker dan de anderen in de lijst kan ie toch niet zijn?
De i7 Extreme is ook niet populairst, tenminste, als je naar de verkoop aantallen kijkt. Nee, dat is idd de beste cpu met een zeer slechte prijs/prestatie verhouding. Net ff gekeken en tot mijn verrassing komt de AMD FX6300 als beste prijs/prestatie cpu naar voren. Toch is die verre van populair.
Wat is dan de "beste" cpu :?
inderdaad, er word gevraagd om te stemmen, maar niet of je dat op basis van prijs/kwaliteit of juist de aller-, allersnelste, -beste, enz enz moet doen.
Altijd interessant om te zien wat mensen denken over producten/zaken. :)
Had bv geen idee dat de PS4 zóveel meer votes zou krijgen dan de XboxOne hier op tweakers.

Ook opmerkelijk dat coolblue met hun vaak duurdere prijzen alsnog ver voorop ligt dankzij de service, zelf koop ik er eigenlijk bijna nooit iets door de prijs. Vele andere zaken als bv afuture.nl hebben een evengoede service en zijn vaak een stuk goedkoper.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 5 februari 2015 22:11]

Het is al langer bekend dat de PS4 populairder is in NL. Niet alleen eerdere launch maar ook de goedkopere prijs destijds heeft veel mensen doen besluiten om die in huis te halen. Daarnaast was er een hoop gemekker om iets wat achteraf niet meer relevant was, waardoor het allemaal anders is gelopen.

De X1 zal wel bijtrekken, daar zal Windows 10 ook zijn bijdrage aan leveren, maar ik blijf het telkens wel komisch vinden. Het was namelijk in 2014 de console met de minste exclusieve AAA titels. En als ik zo her en der wat profielen bekijk hebben ze vooral cross-platform titels dus maakt het weinig uit of je dan een PS4 of X1 hebt. De support en ontwikkeling bij de X1 gaat ook veel beter en het netwerk (waar je beiden voor betaald) is ook betrouwbaarder.

Maar goed, ieder zijn ding natuurlijk. Ik heb ze toch allebei dus het verhaal van exclusives maakt me weinig uit. En ondertussen zit ik al op 80+ spellen voor beide consoles naast ook nog een prima game-pc te hebben (met de winnaar van de grafische kaarten) :+

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 5 februari 2015 23:03]

Ik snap niet dat de i7-5960X is verkozen tot beste processor. Ja, op de consumentenmarkt is het de krachtigste processor. Maar wat zijn prijs:prestatie-verhouding betreft is 'ie gewoon enorm overpriced. Intel rekent voor de 2 extra cores t.o.v. de Intel Core i7-5820K namelijk meer dan ¤600 extra. :(

Neem dan gewoon een i7-4790K en overklok 'm naar 5GHz... :/

Wat je hier bij de Tweakers Awards vaak ziet is dat mensen niet stemmen op basis van "ik heb deze producten geprobeerd en daarvan vond ik die de beste" maar op basis van "ik gebruik eigenlijk maar één apparaat uit het lijstje dus dan kies ik daar maar voor.." Ik snap dat dit moeilijk te voorkomen is maar het beïnvloedt wel stevig de uitslag. :-(

[Reactie gewijzigd door Pwuts op 5 februari 2015 22:10]

Ik geloof ook niet dat het gros van de tweakers uberhaupt ervaring heeft met deze processor. Leuk dat ie op papier het beste is, maar dat deze wint is een beetje raar in mijn ogen :).
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*