Door Jurian Ubachs

Redacteur

The Witcher 3: Wild Hunt Preview

Eindelijk zelf gespeeld

Voorlopige conclusie

The Witcher 3: Wild Hunt wordt een goede game, zoveel was al duidelijk, en het werd tijdens ons bezoek aan de studio bevestigd. CD Projekt Red bouwt verder op de prima basis die The Witcher 2 al heeft gelegd, met onder meer een echte open wereld en verbeterde animaties in normale gesprekken, dus niet alleen in tussenfilmpjes. Het spel kent momenteel echter nog een belangrijke achilleshiel en die zit in de techniek. In de eerste plaats draait het nog niet stabiel. Op de pc gaat het redelijk, maar op de consoles is het een stuk minder. Ook is de framerate, die met 30fps toch al niet hoog ligt, nog niet stabiel.

De stabiliteit en de framerate zijn natuurlijk prioriteiten één en twee om in orde te maken. Daarna volgen de nu nog onbeantwoorde vragen over welke extra's de pc-versie op technisch vlak zal genieten. Een hogere framerate staat hoog op ons lijstje, maar uitsluitsel kregen we daar nu nog niet over. Duidelijk lijkt wel dat alleen de techniek het succes van The Witcher 3 in de weg kan zitten, niet de content zelf, en dat is op zichzelf geen vervelende constatering.

Lees meer

The Witcher krijgt papieren rpg .Geek van 30 juli 2015

Reacties (96)

96
92
52
4
0
18
Wijzig sortering
Ik vond deel 2 echt geen drol aan, ook dat mediteren en constant potions slikken zorgde ervoor dat ik niet lang wilde doorspelen. 3 zal denk ik voor diegene die mijn mening delen niet echt een verbetering zijn dan..
Ik heb bij deel 2 geen enkele keer gemeditatie en misschien 1x een potion gebruikt. Maar het is inderdaad wel een game die wat meer vaardigheid van je vereist en geen dom hack en slash fest.
Misschien ga ik nu wel heel erg op de fantasie-toer, maar wat vaardigheid betreft denk ik al gauw aan combo's en timings op het gebied van vechtscenes. Kingdoms of Amalur is mij wat dat betreft prima bevallen, mede omdat men zichzelf als speler constant op meerdere vlakken kan verbeteren.

Potions/meditatie ter voorbereiding van acties en quests voegden voor mij tot nu toe te weinig toe. Erg benieuwd hoe dit, en relevante zaken, in W3 zullen gaan uitpakken.
Wel, de gameplay in Skyrim stelde ook niet veel voor maar via mods valt dit prima op te lossen en TW3 zou ook modsupport hebben.
Ja! Daar ben ik ontzettend nieuwsgierig naar, naar het modgehalte. Als dat in lijn is met wat in Skyrim mogelijk is, man, dan hebben we een toekomstig klassieker te pakken, als je het mij vraagt! :)
Potions/meditatie ter voorbereiding van acties en quests voegden voor mij tot nu toe te weinig toe
Volgens mij was het ook alleen echt nodig een op hogere moeilijksheidsgraad, of voor de echt moeilijke tegenstanders
Het maakt nogal veel verschil welke moeilijkheidsgraad je kiest. De eerste keer dat ik het speelde ging ik er probleemloos door heen met simpel buttonbashen De tweede keer heb ik het een stapje moeilijker gezet en waren de gevechten opeens erg moeilijk.
Interessant verschil noem je daar, CAPSLOCK2000. Toch jammer dat de moeilijkheidsgraad (grotendeels) de immersion-factor bepaald in W2. Dat zou ikzelf bijvoorbeeld anders willen zien in dit W3: een moeilijkheidsgraad die geen afbreuk doet aan immersion. Wellicht één van de redenen waarom bijvoorbeeld de nuts and bolts van Skyrim zo geliefd zijn bij een breed publiek. Van een grafische kaart kan ik het namelijk wel goed begrijpen; een GTX 980 laat meer zien dan een GTX 260, dus neemt de (spel)beleving met betere hardware drastisch toe. Maar... misschien wel gewoon een persoonlijk dingetje hoor. :)
The Witcher is een spel dat je net als bijvoorbeeld X-Com: Enemy Unknown niet gelijk de eerste keer op de allermoeilijkste stand moet zetten.
Met vijf moeilijkheidsgraden (waarvan 3 boven normal) moet je gewoon eerst even wennen aan het spel.
En de Witcher 2 schaalde ook niet mee. Je kon inderdaad een monster tegen het lijf lopen waar je geen schijn van kans tegen maakte. En zelfs als je het hoogste level had behaald waren er nog tegenstanders die het je lastig konden maken.
Potions heb je als ik het mij goed herinner enkel nodig voor de kraken en optioneel nog een keer om een bloedspoor te volgen maar op één van mijn playthroughs (je moet dat spel echt 2x spelen met de keuze om de rebellerende elf of die kerel van de geheime dienst te volgen, dan kom je in een totaal andere omgeving terecht waar je anders niet in raakt) heb ik het spoor gevonden door puur geluk. In The Witcher 2 was het heel belangrijk om goede wapens in handen te krijgen en dan werd het vrij makkelijk, tot je overmoedig wordt en dan toch eens sneuvelt en je jezelf realiseert dat het alweer een half uur geleden is dat je nog eens gesaved hebt :+

Het ziet er alleszins mooi uit en zo te zien zijn er nu ook kleinere dorpjes en niet enkel grote steden. Dan ga ik weer een beetje het Bokrijk gevoel krijgen als ik er in rond loop :)
Grappig...heb deel 2 uitgespeelt en helemaal niets met potions gedaan. Heel mooi spel, kan niet wachten op deel 3 (heb hem al maanden geleden ge pre ordered)
Volgens mij ben je verplicht een potion te nemen zodra je in gevecht gaan met het KRAKEN.
al kan ik het natuurlijk mis hebben :P
En dat is dus precies één van de weinige keren dat ik een potion gebruikte ;)
Je kon zowel bij deel 1 als bij 2 instellen dat potions niet zo belangrijk moesten zijn. Ik neem aan dat ze dat bij 3 ook weer hebben.
Bij mij was het in Witcher 2 vooral het eindeloos geklungel in die menus die de actie onderbrak in combinatie met het niet "voelen" van de items omdat ze veelal alleen van elkaar verschilden in naam (je kon ze niet bekijken als groot platje of 3d model, zoals bijvoorbeeld in Skyrim wel het geval was).
Het probleem is het bronmateriaal: potions zijn een miserabel concept in een PvE-game. Je wordt beloond om te save scummen, om snelsnel overal doorheen te lopen en om ingrediënten te grinden. Geen van deze elementen draagt bij tot de gameplay.

In Diablo 2 zaten oorspronkelijk ook van dit soort potions, maar die zijn er uitgehaald tijdens alpha omdat het anti-fun was. En in TES bestaat alchemy vooral om cheesy potions van 1 seconde te craften omdat de tijd stilstaat bij het lockpicken en traden of om een of andere exploit mogelijk te maken om jezelf 3108410381 fortify everything te geven.
Wat raar dat de techniek zo erg achter loopt. Alsof het steeds moeilijker wordt om fatsoenlijke games to kunnen produceren. Dat is echter niet zo. Het budget wordt ingekort, games worden sneller afgemaakt dan geplanned, zodat ze bij release vol met bugs, framerate issues en unfinished content zitten.

[/rant]
Niet zo raar als je bedenkt dat de devs veel eyecandy willen en soms teveel hooi op hun vork nemen.
Wat ze willen vereist blijkbaar het uiterste van de huidige hardware.

Dat zie je vaker; men wil niet met een game komen waar de graphics bij uitgave van het spel al verouderd zijn.
Anoniem: 628318
@Madrox26 januari 2015 18:25
Het is niet teveel hooi op de vork nemen het is eerder te weinig tijd krijgen van hogerhand. Waarom zouden ze een game afmaken als het voor de winst niet echt uitmaakt of het buggy of niet buggy wordt gereleased?
Omdat we hier niet over een EA of Ubisoft praten.

CD Projekt is een respectabele ontwikkelaar. Ik denk dat de twee The Witcher delen hoog op het lijstje van favorieten spellen staat van menig gamer (behalve iig Jimz :P). Bij mij staat 2 in ieder geval zeker in de top 5.

Ik heb The Witcher 2 op de PC gespeelt met een GTX 460 en dat zag er waanzinnig goed uit en speelde prima.

Ook deeltje 3 zal ik op de PC spelen, het kan mij dus geen reet schelen of hij wel of niet lekker draait op de console.

42 inch, 1080P, 60 FPS en een xbox 360 controller. De verwachting ligt hoog, ik kan niet wachten!

[Reactie gewijzigd door IngamerX op 26 januari 2015 19:20]

CD Projekt is een respectabele ontwikkelaar.
Toen The Witcher 1 uitkwam had het spel enorm veel technische kwalen:

Ze moesten zo bijvoorbeeld 80% van de laadtijden verminderen met patch 1.2 (2 maanden nadat het spel uitkwam). Ik herinner me nog goed dat de laadtijden belachelijk lang waren als je van de stad een gebouw binnen ging, en er dan weer uit wou. Deze patch zat dus ook in de nodige 'Enhanced Edition'. Bron.

The Witcher 2 had voor vele mensen performance problemen gewoon door het DRM systeem dat op de fysieke versie van het spel stond:

"CD Projekt heeft donderdag patch 1.1 voor The Witcher 2: Assassin of Kings uitgebracht. De ontwikkelaar heeft de rpg ontdaan van alle vormen van kopieerbeveiliging, wat volgens CD Projekt een prestatieverbetering van 5 tot 30 procent oplevert." Bron.

En dan hebben we ook dit beroemd verhaal van de 'maffiapraktijken' van CD Project Red kort na de The Witcher 2 release: Ontwikkelaar The Witcher 2 stuurt illegale downloaders nota
Ook deeltje 3 zal ik op de PC spelen, het kan mij dus geen reet schelen of hij wel of niet lekker draait op de console.
Sympathiek. Jurian Ubachs schreef daarnet zelf in de preview nog: "Op de pc beleefden we zelf twee vastlopers".

Niet om dramatisch te doen over een spel dat nog niet af is, maar 2 vastlopers in een kleine preview speelsessie voor een spel dat letterlijk nu af moest geweest zijn voor de februari release? Een spel gaat 'gold' (het is af, op downloadbare patches na) een maand voor het in de winkels verkrijgbaar is.

In maart 2014 zeiden ze dat ze het spel van herfst 2014 naar februari 2015 gingen uitstellen om het "manual fine-tuning of many details", "no more delays" en "This is not our first game; we are not newbies, we planned the February 2015 date well". En in December, na de desastreuze Assassin's Creed: Unity release, werd het plotseling nog verder uitgesteld naar lente 2015, opnieuw zeiden ze "we see many details that need to be corrected."

Details? Kan je je de staat van dit spel voorstellen als het afgelopen herfst was uitgekomen? Als het zelfs nu nog op alle platformen continue crasht. Misschien toch maar beter wachten op de reviews van dit spel, of als die niet goed zijn zelfs een jaartje wachten op die 'Enhanced Edition'.

[Reactie gewijzigd door symphoon op 26 januari 2015 23:32]

Ik denk dat ze onderschat hebben hoe belachelijk laag de specs van de consoles zijn..
Yup denk dat ze voornamelijk aan het pusten zijn het op 30 fps op de consoles te laten lopen zonder de graphics niet zwaar te verlagen.

Gelukkig doet CD Project niet zo snel de pc versie downgraden omdat de consoles gamers anders door kunnen hebben dat een pc 3x beter beeld produceert tegen een 2x hogere framerate. En die framerate toch wel heel erg belangrijk voor het speel plezier.
Datzelfde DRM systeem hebben ze er uitgehaald, daar gooide ze nog hoge ogen mee destijds.
Framerate problemen waren op te lossen door een goede videokaart, het was inderdaad geen spel voor toasters.

Zelf heb ik zodra de preorder op steam was deze aangeschaft (mei 2014) ik ga dus effectief een jaar gewacht hebben, geen probleem, als ze nog meer tijd nodig hebben dan geef ik ze dat graag, deel 1 en 2 waren zeer vermakelijk en ze hebben voor mij bewezen zeer leuke spellen te kunnen maken.
Uberhaupt het uitkomen van zo'n enhanced edition zegt al veel over de dedication van deze studio.

Ik kan spreekwoordelijk niet wachten totdat deze game uit is!
In maart 2014 zeiden ze dat ze het spel van herfst 2014 naar februari 2015 gingen uitstellen om het "manual fine-tuning of many details", "no more delays" en "This is not our first game; we are not newbies, we planned the February 2015 date well". En in December, na de desastreuze Assassin's Creed: Unity release, werd het plotseling nog verder uitgesteld naar lente 2015, opnieuw zeiden ze "we see many details that need to be corrected."
Ze doen er in ieder geval zo veel mogelijk aan om bugs en performance issues vóór de release al aan te pakken. Een lesje dat de Ubisofts van deze wereld duidelijk nog niet geleerd hebben. Wat mij betreft mogen ze The Witcher 3 uitstellen zo lang als ze zelf willen.
Details? Kan je je de staat van dit spel voorstellen als het afgelopen herfst was uitgekomen? Als het zelfs nu nog op alle platformen continue crasht. Misschien toch maar beter wachten op de reviews van dit spel, of als die niet goed zijn zelfs een jaartje wachten op die 'Enhanced Edition'.
Het spel is vooralsnog niet op de markt dus: whatever.

CD Project is een beetje zoals Bethesda Game Studios. Je kunt, puttend uit eerdere ervaringen, bij release bugs verwachten. Als je er met een andere verwachting in stapt dan kun je wel eens het deksel op de neus krijgen ja.
Maar je kunt ook verwachten dat ze bijna alle bugs zullen proberen te verhelpen. En tevens kun je rekenen op een zeer actieve mod communicty die de steken die de studio laat vallen zal achterhalen en verhelpen.
Met Witcher 1 hadden ze wel gebruik gemaakt van de Aurora Engine. Deze was welliswaar zwaar aangepast maar wel tot het uiterste gepushed. Ik denk dat de bij CDPR wel op de hoogte waren van de niet zo denderende performance van de Aurora engine, vandaar dat ze de Red Engine (eigen engine) gemaakt hebben.

Ik zie trouwens niks mis met een game uitstellen omdat er bugs of ze zelf niet tevreden zijn. Willen we echt weer een Watch Dogs of AC: Unity om een deadline te kunnen halen? Ik heb liever dat ze een wat extra tijd ervoor nemen om voor een relatief bug vrije game te zorgen.
Anoniem: 628318
@IngamerX26 januari 2015 19:30
De comment waar ik op reageerde was meer in het algemeen, niet pser'se op CD Projekt gericht. En mij scheelt het ook geen reet, geef mij maar mods en eyecandy :Y)
inderdaad. En dat ze alle 16 dlc gratis beschikbaar stellen, zegt ook dat ze niet 'simpel voor de winst gaan'

bron

[Reactie gewijzigd door purrple op 28 januari 2015 09:59]

Wat raar dat de techniek zo erg achter loopt. Alsof het steeds moeilijker wordt om fatsoenlijke games to kunnen produceren.
Dat wordt het ook, als je ziet hoeveel meer werk er in elke generatie games zit als het gaat om - zoals in deze - gezichtsanimaties vs standaard voorgeprogrammeerde animaties die een scripter aanklikt, of nog meer quests / gebieden, etc. Of nou ja, ik weet niet of het steeds moeilijker wordt, maar het lijkt wel steeds meer werk te worden. Maar ook dat is al een paar jaar niet zo veel meer van toepassing. Het zal weer jaren duren voordat er een game uitkomt met een hoger ontwikkelingsbudget dan bijv. GTA V (en dat zal waarschijlijk GTA 6 worden).
Ik denk dat, ten opzichte van 10 jaar geleden, de technologie een stuk ingewikkelder is geworden, maar dat houdt echt niet in dat development daardoor moeilijker wordt. Alles is te automatiseren, een deel van de huidige development dus ook.

Om even terug te komen ol het voorbeeld van gezichtanimaties: het zal inderdaad nu zijn dat ze wat meer moeite voor moeten doen, maar wellicht binnen een jaar of 2 is dat ook al autoscripted?

Ik denk dat het echt zit met de budgettering van een hoger iemand. Het is toch de ideale manipulatie? Wij spelen games. Developer maken games steeds ongeoptimaliseerder. Wij moeten nieuwere hardware kopen. Winst++ en ga zo maar door.

Crysis 1 kwam 8 jaar geleden uit (correct me if I'm wrong) en kan nog steeds meedoen met de huidige "verwachtingen" van games. Als ik een van mijn vrienden (de nietswetende casual consolegamer, je weet wel diegene die alles op easy zet (zucht)) crysis laat zien dan zullen ze nooit raden dat het al 8 jaar oud is.

8 jaar, en toch 8 jaar lang al nieuwe hardware kopen voor games die, imo, er niet veel beter uitzien dan crysis 1?
Crysis 2 ziet er nog erg mooi uit maar Crysis 1? Ik ben toevallig bezig met een playthrough met alles op maximaal en het ziet er allemaal erg gedateerd uit.
Voor het eerst dat CDPR een open wereld game maakt. Zal ongetwijfeld genoeg problemen leveren.
Ik was een beetje verbaasd toen ik deze slotregel las:

"Duidelijk lijkt wel dat alleen de techniek het succes van The Witcher 3 in de weg kan zitten, niet de content zelf, en dat is op zichzelf geen vervelende constatering."

Ubisoft deed het namelijk niet anders met ACU, een erg mooie game die voor geen meter liep.
Natuurlijk is het een ander bedrijf, maar ik houdt mijn geld liever wat langer in de zak eer ik geld uitgeef aan dit spel (ondanks dat ook ik redelijk gehyped ben :9).

Wel moet ik zeggen dat ik the witcher 2 vond tegenvallen i.v.m. de beperkte bewegingsvrijheid die geboden werd (vrij lineair verhaal & speelstijl voor mijn gevoel). hierdoor ben ik daarop vrij snel afgehaakt (na zo'n 6 uur spelen).

Daarnaast vond ik the witcher 2 grafisch ook niet bijzonders. Uit de screenshots van the wild hunt maak ik op dat het grafisch wel in orde zit maar niet bijzonder mooi oogt (moet ik natuurlijk nog zelf ervaren). Wel ben ik érg benieuwd naar de gezichtsanimaties in het spel, dit is iets wat naar mijn mening al veel eerder had mogen worden aangepakt in games in het algemeen. Waar de grafische kwaliteit vreselijk hard omhoog is gegaan de afgelopen jaren vond ik het stukje emoties ernstig beperkt en eigenlijk zelfs teleurstellend (bijvoorbeeld in skyrim (standaard) ). Wel leek dit bij bijvoorbeeld GTA V al een stuk beter te verlopen, echter vond ik ook hier dat het wel wat strakker kon en bepaalde emoties niet goed uit de verf kwamen.

TLDR: Ben benieuwd naar het eindresultaat, maar wacht het nog eventjes af :9
De eerste 6 uur was vrij lineair. In Chapter 2 en 3 was de wereld waarin je kon bevinden duidelijk wat groter.
Ik begrijp niet waarom je de graphics (in 2011) je niet omver heeft geblazen. Crysis 2 en Battlefield 3 waren ook zeer mooi. Alleen was The Witcher 2 veel meer "vol gepropt". Ik vond het zeker de mooiste game.
Daarnaast vond ik the witcher 2 grafisch ook niet bijzonders
Serieus? dan vraag ik me af wat jij wel bijzonder vind, want imo zijn er niet veel games die er beter uit zien als de Witcher 2, zelf vandaag de dag niet

ik denk als je na 6 uur al klaar was met de Witcher, dat je dit spel ook beter links kan laten liggen
ik was na 11 uur spelen nog steeds in chapter 1 geloof ik en vond het geweldig!
Platform parity? Eerst zeiden ze nog het tegenovergestelde...

Ik mag toch hopen dat ze niet aan onzin als fps locks gaan doen.
Anoniem: 593965
@t_o_c26 januari 2015 16:21
Helaas zie ik al een 60 FPS lock aankomen :'(
The Crew/Evolve zijn al 60FPS locked...
He gatverdamme zeg waarom gebeurd dit toch nog steeds. Of gaan we ook de hogesnelheidstrein begrenzen op 120 om de automobilisten niet te benadelen?
Door dit soort grapjes van uitgevers zoals Ubi$oft wordt de console vs PC oorlog nog erger. Of ze gaan graphics downgraden zodat het verschil tussen console en PC niet al te groot is (watch_dogs).

Gelukkig vindt de comunity altijd een manier, zo kan je Evolve wel unlocken naar 144hz maar The Crew helaas nog niet.
Misschien moet je gewoon even wachten op het spel ipv. dit soort onzin voorspellingen aankaarten.
Anoniem: 593965
@merryb26 januari 2015 17:13
Je hebt gelijk, CD PROJEKT RED zou dat nooit doen.
Ik zal al lang blij zijn als dit spel 30 fps haalt op iets anders dan de nieuwste hardware. The Witcher 2 was erg zwaar voor mijn PC.
Ik krijg een dejavu! Assassins Creed: Unity. Ook genoeg bugs zo kort voor de release. Nog een goede 4 maanden te gaan, maar geen preorder voor mij!
Verschil is dat de een gemaakt werd door Ubisoft een bedrijf dat alleen maar uit is op geld en zich niet interesseert voor haar klanten en CD projekt daar heel anders in is. De game is juist uitgesteld om deze zaken aan te pakken.
Hm, ik denk wel dat Bandai Namco het niet toelaat nog maals de game uit te stellen. Als hij pas in het najaar uitkomt, dan zijn gamers hem ten eerste vergeten, en ten tweede zou hij sowieso minder verkopen door andere najaarsklappers. De game is nu gepositioneerd als zomerhit van 2015, en dat zal de game goed doen.
Hopelijk kunnen ze hem dus nog goed polishen voor hij in de schappen ligt. Hij staat geplant voor mei, het zou mij niet verbazen als dat juni of zelfs juli wordt, dus ze hebben nog zeker vier maanden om te sleutelen voor hij naar de persen gaat.
Jammer dat het uitgesteld is, maar als het daar beter door wordt :)

Wachten we gewoon op deze top game.
Laten we hopen dat ze genoeg tijd hebben om voor 19 mei die technische details goed te maken. Gezien de hoeveelheid HYPE die ik voor deze game heb en ik hoop echt dat het een goede stabile game wordt. Goed om te horen dat het met de content goed zit. CD Project Red is in ieder geval altijd goed geweest naar hun fans, met gratis dlc en upgrade patches. Zo ook de transitie van Witcher 2 naar de versie die voor de 360 kwam op PC en de gratis update naar de enhanced edition van The Witcher. Dus mochten er iets alsnog niet goed zijn, er is een goede basis dat het uiteindelijk gewoon helemaal goed komt.
De game is veelbelovend, maar als ik het verhaal goed begrijp, is er nog wel het nodige werk aan de winkel. Ik ben benieuwd of de beoogde releasedatum gehaald gaat worden.

Hoewel ik de eerdere delen niet heb gespeeld, heeft de game zeer zeker mijn interesse.
Ik hoop (maar met veel vertrouwen) dat ze de framerate en de stabiliteit nog kunnen fixen! Dit is echt een game waar ik al jaren naar uitkijk, dus hij moet wel beter worden dan 'gewoon goed'. Hij moet fantastisch worden, een pareltje! Die paar maanden dat hij al is verschoven neem ik dan ook graag voor lief.

Maar alle vertrouwen in CD Project Red. Ze hebben al een paar geweldige games afgeleverd en dat gaan ze vast en zeker nog een keer doen.
Ziet er goed uit! Niet zo absurd goed als de eerste trailers en screenshots maar dat is niet ongebruikelijk in deze industrie. Het oogt ook allemaal een stuk kleurrijker. Het mag van mij iets grittier zoals voorheen.

Hier wordt overigens gesproken van een volledig open wereld maar als ik het goed begrepen heb, is de map nog wel opgedeeld. Meerdere grotere gebieden waartussen quick travel kan plaatsvinden. bron

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee