Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jelle Stuip

Redacteur laptops en componenten

Dell Latitude 13-7000 Review

Een zakelijke zwaargewicht

Conclusie

Dell staat onder andere bekend om zijn zakelijke laptops, en met de Latitude 7350 laat het bedrijf zien dat het ook prima convertibles kan bouwen. De Latitude 7350 heeft een stevige metalen behuizing en ook de toetsenborddock en scharnier voelen degelijk aan. We moeten echter wel opmerken dat de tablet iets heen en weer kan wiebelen als die in de dock staat, en dat het geheel nogal zwaar is. De tablet weegt 922 gram, en met een toetsenborddock van 764 gram is het gewicht te vergelijken met een zware ultrabook.

Wat snelheid betreft doet de 7350 goede zaken, dankzij een Core M-processor, wat op dit moment het snelste processortype is dat voor een tablet geschikt is en geen actieve koeling nodig heeft. Daarnaast beschikt de convertible over een ssd, al vinden we de capaciteit van 128GB voor dit bedrag aan de krappe kant, en hetzelfde geldt voor het werkgeheugen van slechts 4GB.

Snelheid is echter niet alles, want het oog wil ook wat, en ook dat heeft Dell goed voor mekaar. Het scherm heeft een ips-paneel dat voor goede kijkhoeken zorgt, een hoog contast heeft, en dat gelamineerd is waardoor reflecties meevallen. Ook wat betreft accuduur doet Dell het behoorlijk goed. De accuduur van de tablet is niet indrukwekkend, maar in combinatie met de extra accu in de dock kan er bijna een werkdag lang op het systeem gewerkt worden. De ExpressCharge-functie is een aardige optie om de accu sneller dan normaal op te laden als een stopcontact maar kortstondig te gebruiken is.

De 7350 is een wat dure en zware convertible, die in veel situaties prima tot zijn recht zal komen. Of we de Latitude veel in bedrijfsomgevingen terug zullen zien is echter maar de vraag. Het grootste gemis vinden we de ethernet-aansluiting. Toegegeven, voor een convertible is dat niet altijd even praktisch doordat je je verbinding verliest als de tablet uit de dock wordt gehaald, maar in veel omgevingen is het de enige manier om toegang tot het bedrijfsnetwerk te krijgen. Is er wel wifi aanwezig, dan zal authenticatie geen probleem zijn, dankzij de smartcardlezer en vingerafdrukscanner. Die zijn weliswaar optioneel, maar de meerprijs van veertig euro zal de meeste bedrijven de kop niet kosten.

Getest

Dell Latitude 13 7000 (7350)

Prijs bij publicatie: € 1.180,-

Bekijk product

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (61)

Wijzig sortering
9 januari komen er meer configuraties beschikbaar. Vanaf 20-1 zijn die leverbaar. Mijn bedrijf wil er een aantal kopen met 8gb Ram en 256gb Ssd.
Dell heeft bovenstaande data bevestigd.
Vaak is het zo dat Dell later met meer versies komt. Zo vermoed ik dat er van deze machine ook een versie met UTRAN/LTE uit komt.

Zit er eigenlijk AMT op? Dat is voor zakelijke gebruikers steeds belangrijker. Ik neem aan dat de standaardzaken zoals TPM er wel op zitten?

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 30 december 2014 00:28]

Wat is dit toch de laatste tijd, gaan we terug in de tijd of zo ? Intel profiteert echt serieus van het feit dat het een monopolie heeft. Iedere keer komen ze met 'zuinige' cpus die telkemaal weer eens x percent trager zijn dan hun voorganger maar wel x aantal watt zuiniger. Dit hele ultrabook gedoe is gewoon bullshit en een reden om ons de colsument hun crap die niet door de quality control is geraakt te verkopen aan hoge prijzen.

Voor 600-800€ koop je een notebook met een quadcore, betere gpu, IPS paneel en minimum 8GB aan ram en meestal met een grotere ssd. Ultrabooks kosten gauw tussen de 1200 en 1500€ maar bevatten de meest crappy hardware die ze maar kunnen kopen.

Zo hebben we op het werk verschillende Lznovo Yoga 2 Pro's met i5 en 4gb ram. Die dingen zijn onbruikbaar doordat ze ten eerste een verschrikkelijk scherm hebben (geel is bijna oranje) en ten tweede omdat de Intel netwerkkaart super slechte drivers heeft en super onstabiel is. Zoek maar eens op google naar Intel 7260n problems. Je kan deze ook niet zomaar vervangen want de BIOS heeft een whitelist en er zijn gewoonweg niet veel alternatieven voor m2 mini pcie netwerkkaarten behalve die van Intel (die erom bekend staand super onstaviel te zijn).

Ik ben echt teleurgesteld in Intel en de richting die ze uitgaan. Lijn Lenovo t400 uit 2009 heeft een enorm, maar echt enorm goede netwerkkaart van Intel die beter bereik en wifi troughput heeft dan wat dan ook in huis.

Voor mij is de enige uktrabook die het waard is de surface pro en de dell xps12. Van mijn surface ben ik echt tevreden.

Als je tegenwoordig een dunne laptop wil let een goed scherm en snelle hardware voor gragish werk kom je automatisch uit bij de Macbook Pro 13. Iedereen zegt altijd dat Apple te duur is maar de Pro 13 Retina is :

Goedkoper dan de gelijkaardige concurrenten
Betere hardware en scherm dan de meeste concurrenten
Flexibiliteit met Apple osx en Windows, waarbij Windows enorm bagger schaalt en hoge resoluties op kleine oppervlakten een gimmick maakt
Beter gebouwd is dan de meeste ultrabooks
Een deftige netwerkkaart heeft ipv die Intel crap die om het half uur vastloopt
News flash,

de Macbooks draaien op een Intel.
Vrijwel elke mid tot high end laptop draait op een Intel.
Zuinigere processor varianten hebben altijd al een lagere performance gehad, het lage TDP moet ergens vandaan komen.

...en daarmee slaat je betoog helemaal nergens op.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 29 december 2014 10:55]

News flash,

Ik heb het duidelijk over de netwerk/wifi chip ! Naast de rant op de core M processors ben ik geen idioot of zo en weet ik dat MacBooks ook op Intels draaien ? Denk je echt dat iemand die op Tweakers zit dat niet weet ? Alsof er nog een andere speler is op de markt (AMD heeft geen high end).

Dus ik snap je rare reactie niet echt ? 99% van de ultrabooks heeft de 7260n wifi kaart.

Newsflash 2 : als jij denkt dat de cpus vanuit een ultrabook (de zuinige varianten dus) iets speciaal zijn begrijp je niet hoe het werkt. Alle cpus met dezelfde socket hebben meestal dezelfde architectuur. In principe zijn het allemaal core i7 maar sommigen zijn niet 100% stabiel met alle cores op een bepaald voltage en dergelijke en worden dan hardwarematig gelimiteerd naar bijvoorbeeld een dualcore.

Er zijn varianten waar dit laatste niet het geval is, vooral bij server producten.

[Reactie gewijzigd door Soulaiman op 29 december 2014 11:18]

Dat die 726(5) mij ook reden tot twijfel geeft komt doordat ik ik toevallig in een Notebookcheck review over de Thinkpad Carbon X1 las dat de range van de netwerkkaart te wensen over liet.
Instead of a Centrino Advanced-N 6205s, the new Carbon X1 comes with an Intel Wireless-AC 7260 Wi-Fi modem including Bluetooth 4.0. During our (unscientific) range check, the device quickly lost half of its signal strength (down to 2-3 bars) at a distance of approximately 15 meters (~49 feet), completely losing the connection to our router (Fritz!Box 7270 @100%).
Ik weet niet of die 7265 nog een verbetering betekend van de 7260. In fora wordt vermoed dat de 7265 niet meer een Draft 802.11ac specificatie hanteert, wat de 7260 wel zou doen. Een andere reden kan een verschil in form factor tussen beide kaarten zijn.

Als professionals in oudere apparaten bijvoorbeeld een N6300 gewend zijn, dan zou ik mij in hun plaats nader informeren over de Wifi performance voor ze deze convertible kopen. Op de site zie ik dat (momenteel) geen ander netwerk te kiezen is. Hopelijk verandert dit nog, omdat het apparaat zich met de Lattitude vlag op de professionele doelgroep richt, althans, dat zou je verwachten.

[Reactie gewijzigd door teacup op 29 december 2014 23:14]

Wat is dit toch de laatste tijd, gaan we terug in de tijd of zo ? Intel profiteert echt serieus van het feit dat het een monopolie heeft. Iedere keer komen ze met 'zuinige' cpus die telkemaal weer eens x percent trager zijn dan hun voorganger maar wel x aantal watt zuiniger. Dit hele ultrabook gedoe is gewoon bullshit en een reden om ons de colsument hun crap die niet door de quality control is geraakt te verkopen aan hoge prijzen.
^ je eerste alinea. Sorry maar ik haalde niet uit je 'rant' dat het over die ene netwerk chip van Intel ging, want een andere van Intel was weer wel goed. Verder zijn de door jou genoemde mankementen juist allemaal niet Intel-gerelateerd; crappy scherm en lagere performance bijvoorbeeld, of de hogere prijs icm die performance. Daar koop je toch een ultrabook voor die lichter en dunner is?

[Reactie gewijzigd door Vayra op 29 december 2014 11:18]

Ben het wel redelijk met je eens, behalve met je conclusie voor de MacBook Pro 13. :)

Doe mij maar een 17" laptop met IPS full hd scherm, netwerkaansluiting, SSD, 8 GB en lekker stil of helemaal stil. Maar geen U processor want dan kan je geen 4k @ 60Hz doorsturen naar je externe scherm.
Dat is een beetje het punt dat ik wou maken. Die U processors zijn troep die niet door de qc kan.

Maar dat van 17" dat is je persoonlijke mening. Ik heb liever een formaat van 13-15 " aangezien ik al het grafische werk toch op een 24" monitor doe of groter. Wel vindt ik het belachelijk fat men de netweekpoort weglaat en het weinige aantal USB poorten vindt ik ook zo iets raars (meestal is er fysiek genoeg plaats). Maak desnoods de laptop 1 cm breder en doe er een iets groter scherm in...
Yep ook weer helemaal mee eens. Die 17" is een persoonlijk dingetje ja. Ik begrijp dat de meesten mensen liever 15" of nog kleiner hebben. Maar doe van mij ook maar gerust 1 cm breder of een halve (of zelfs hele) centimeter hoger, als dat de temperatuur, prestaties en (ontbreken van herrie) geluid beter doet worden.
En een kilo of 3 extra voor 17 inch.

Ben benieuwd welke laptop je voor ogen hebt..... Voor zover je 17 inch nog laptop kunt noemen...

[Reactie gewijzigd door Isheara op 29 december 2014 23:45]

0Anoniem: 426269
@Isheara29 december 2014 23:47
De 17" Asus pricewatch: Asus N751JK-T7121H is 3.4 kilo totaal. Vind ik niet zwaar.
Ik houd het wel bij de 2 kilo van mijn RMBP, en ik weet zeker dat deze stiller en krachtiger is en bovendien is uitgerust met een beter scherm.

[Reactie gewijzigd door Isheara op 30 december 2014 00:03]

Hmmm, ik tik dit nu zelf van ene Yoga Pro 2 en ik ben enorm tevreden sinds ik de netwerkkaart met een echte ac1900 kaart van intel heb vervangen. Mijn WiFi throughput is sneller dan mijn oude laptop over het vaste netwerk :P.

Ik heb geen last van kleurproblemen sinds de firmwareupdate en ik heb nog maar één keer een echt complete crash gehad. Windows 8 met touchscreen is me erg meegevallen en ik vind het zelfs een veel prettiger scherm dan mijn 13" MacBook Retina. Die heb ik van mijn werk en crasht veel teveel, al 15 keer in een half jaar.

Wat betreft schalen heb ik op beide O.S.-en kritiek. WIndows sinds de 8.1 update doet het wat conservatief en in sommige applicaties heb je veel te kleine icons, dat klopt. Bij de Mac stel je alles weer in en kan je niet gemakkelijk per applicatie instellingen doen.

Ik vind de Yoga Pro 2 goed gebouwd en heeft een hele fijn soort anti-slip rubberen achterkant die bijzonder prettig vasthoud en niet schuift. De Mac wil nog wel eens 'glijden' als je die op een glad oppervlak legt.

Groot voordeel van de Yoga Pro is bv. websites in portretstand lezen. Dan heb je veel overzicht. Ook scrollen met je vingers is een vrij natuurlijk proces. Ik merk dat ik vaak op de Mac probeer te scrollen door het scherm aan te raken 8)7 .

Afijn, zo zie je maar dat het zowel persoonlijk is als even handig problemen oplossen , de netwerkkaart vervangen was best eenvoudig 8-) .

Ik zou het wel weten als ik de Yoga Pro 2 met deze Dell vergelijk. Het enige .minpunt van de Yoga Pro 2 is de te lage accuduur. Net geen dag is niet handig

P.S. Let volgende keer even op taalfouten, er staan er nogal veel in O-) .
Sorry voor de fouten, vanaf mijn mobiel getypt.

Het netwerk valt bij mij echt iedere zoveel minuten weg. Blijkbaar een probleem als je sommige routers hebt volgens Intel, wat natuurlijk gewoon wil zeggen 'trek je plan'.

Die Intel 7260 AC heeft blijkbaar dezelfde problemen met mijn hardware. Kan je me een DM sturen met welke jij hebt ?

Als tablet werkt het wel redelijk goed, alleen dat de accu niet lang meegaat en dat het raar is om vast te houden door formaat.

Scherm Is in vergelijking met mijn Zenbook, Macbook pro en surface pro.
Gebrek aan ethernet overleef je nog wel, maar 4gb ram, 128gb ssd en slechts een Core M (bah) voor bijna 1200 euro?

Doeg, je hebt betere werkpaarden voor dat geld.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 29 december 2014 10:24]

Voor 1279€ heb je een 13" Macbook Pro met 4GB, 128GB SSD én een Core i5. Dan heb je ook niet dat het scharnier "wiebelig" voelt, zoals in deze review te lezen valt, en dan heb je zo'n goeie trackpad dat je geen touchscreen hoeft en na 3 jaar nog steeds 6 uur accuduur. Van elke zakelijke Dell die ik tot nu toe had was de accu na 2 jaar borked. En voor die tijd was het ook al niet veel soeps.
Ik zou het wel weten.
Ehm, de retina Macbook Pro kost €1329 met 128gb ssd, 8gb ram en nieuwste i5.

Dat terzijde, met betere alternatieven dan deze Dell doelde ik op Windows laptops.
Dat is jouw voorkeur ja ;) en ik had het over de "gewone" macbook pro :)
Op mijn werk worden Dell Precisions uitgeleverd. Echt prima machines hoor, los van de accu dan. Maar die krengen zijn wel >2700€ ex btw ex verzending.
Als je dan voor 2529€ INCL btw en verzending een 15" MBP retina hebt met een nét wat fijner scherm, betere accu en trackpad en in het algemeen een degelijker bouw en mooiere afwerking (dat laatste kan wat subjectief zijn), dan zeg ik wederom: doe mij die Macbook dan maar. Ik hoef er geen Windows op, maar er zijn ook plenty mensen die er dan Windows op draaien.
Eens, als je beter voor minder kan krijgen is de Macbook dan een betere keuze in dit geval, en een dual-boot met OSX en Windows kan prima.
hangt ervan af wat je nodig hebt, mijn zus gebruikt haar laptop bijvoorbeeld voornamelijk voor solidworks (wat niet op OSX draait) en Adobe CS, moest ze een macbook voor het zelfde geld hebben gekocht had ze geen quadro, maar een geforce kaart.

Daarnaast is de hoge resolutie voor haar een nadeel (ze heeft de m3800 met 1080p scherm), aangezien solidworks geen schaling ondersteunt
Als je van plan bent héél veel te gaan schroeven kan je beter ook geen freesmachine kopen ;)
inderdaad, je kan dit bedoelen als tegenargument maar was juist net het punt dat ik wou maken
leuk voor je, maar je kan een macbook Pro niet vergelijken met deze Latitude 13.
want? omdat ze een andere kleur hebben? Het zijn allebei laptops voor zakelijk gebruik, de laatste keer dat ik keek. En ik kan op allebei mijn werk in principe doen. dus, vertel.
Ethernet kan ook gewoon over USB. Inclusief 1GB versies.
Daarom zeg ik ook dat gemis aan dat te overleven valt, je kan immers bij een MBA een verloop stukje bijkopen ;)

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 29 december 2014 11:21]

Dat is al veel langer gemeengoed bij Windows laptops.
En bij een MBA heb je een 'bagger' scherm.
Dan is 4GB, 128GB en een Core M veel beter te overleven ;)
True, nam een MBA als een voorbeeld wat het ethernet verloop stukje betreft.
Kan zijn maar een zakelijke laptop is ethernet gewoon een must wat mij betreft. Ik ga niet lopen kloten met USB stekkertjes die je kwijt kan raken of vergeet mee te nemen. Niet ieder bedrijf heeft wifi.
Klopt maar tegenwoordig gaat het zo erg op extreem dun, het is oké maar niet als het ten kostte van functionaliteit gaat.

Op dat vlak ben ik het wel mee eens.
Kiezen bij Dell voor een SSD, naar mijn mening toch wel gemeengoed geworden, drijft de prijs daar bij vrijwel alle modellen gigantisch op. De reden dat ik Dell vaarwel heb gezegd, hoewel er vrijwel geen degelijkere laptops bestaan dan hun zakelijke.
Ok en je hebt er nooit over nagedacht om een SSD ergens anders te komen en dan in te bouwen?
Waarom betalen voor een hdd die je niet gebruikt? Dell moet zijn beleid aanpassen. Juist in de zakelijke markt gaat het niet zozeer om aantal GBs. Ssd zou de standaard moeten zijn.
Dan moet je er wel rekening mee houden dat de prijs een heel stuk omhoog gaat indien ze standaard met SSD worden geleverd, nu kan je optioneel de hdd vervangen voor een SSD.
Een 250 gb Schijfje hier bij de computerwinkel kost me 100€
(mx100 -256Gb).

Maar als ik naar Laptops met een SSD van 256 Gig kijk bij Dell ben je al rap 400 euro meer kwijt, dan hetzelfde model met een gewone HD. (Soms zit er dan wel een andere videokaart in ofzo,.. maar patience draait op al die werk pc's even vlot)

Daarom ook dat ik de schijfjes gewoon zelf even vervang. Een extern bakje er bij kopen en je collega heeft nog een backupsysteempje voor hun privé gegevens thuis.
Op beide punten ben ik met je mee eens, ik bestel SSD (bij 55xx 45xx series) gewoon los bij, mijn AM van Dell die snapt het ook wel, maar moet zeggen tegenwoordig vallen de prijzen nog wel mee, oftewel betaalbaar...
Heb dit modelletje 2 weken geleden bij Dell gezien, zeer mooi apparaat en vooral vanwege de 13inch toch wat relaxter in gebruik dan zijn voorganger met 10inch.

Ik snap overigens niet waarom de SSD als krap wordt gezien? Zakelijk gezien hebben de gebruikers hier meer dan genoeg aan 256GB en anders staat alles wel merendeels op de fileservers. De 4GB is in principe ook prima voor W7 of W8 al helemaal als er alleen Office word gebruikt en nog wat andere zakelijk applicaties.

Overigens ben ik het wel eens met de andere puntjes. Vergeet trouwens niet dat voor de ethernet aansluiting een eventuele externe USB Ethernet adapter geleverd kan worden.
Van een 128gb ssd hou je ongeveer 90gb a 100gb als je een kale Windows hebt over, inderdaad genoeg, maar 4gb is best krap, ik heb 4gb en ik zit met gemak tegen de 2gb aan, en dan heb ik het niet over zware dingen.

Verder, een Core M is prima, maar voor dit geld heb je betere laptops die ook draagbaar zijn maar vaak een snellere CPU hebben, meer ram en meer opslag (dan wel een flinke hdd of een 256gb ssd).

Is dat nodig voor een zakelijke gebruiker? Nee maar voor dit geld kun je beter hebben, als ik deze specs zie zou een prijs van max 800 euro meer van toepassing zijn, dan zou deze laptop echt meerwaarde bieden.
Dan laat je voor het gemak even de metalen behuizing weg, goed toetsenbord, goed scherm en goede accuduur die bij andere modellen de prijs ook enorm opdrijven weg.
Apart dat ie zo'n goede score krijgt met nog zo veel 'gewicht'.
Voor het geld zijn er interessantere ultrabooks te krijgen van Dell of Apple. Je verliest misschien de tablet functie maar de hogere snelheid en bijna gelijke accutijden lijken me meer waard dat dit.

Persoonlijk zie ik dit eerder in onderwijs terug dan een zakelijke markt. Als ik zo kijk wie bij ons in de winkel allemaal een 2in1 device kopen dan is dan 90% scholier/student ipv "mannen in pakken" waar dit zich toch een beetje op richt.
Moeten de mannen in pakken hem voor hun werk zelf in de winkel halen?
je zou je verbazen, gebeurt best veel. Ze willen dan wel graag bon op naam vd zaak.
Waarom wordt het gemis van een ethernet aansluiting als een minpunt genoemd terwijl de MacBooks deze kritiek niet krijgen?

reviews: Apple MacBook Air: dappere volhouder
reviews: Apple MacBook Pro 13: de verwachtingen waargemaakt
reviews: Apple MacBook Air 11,6": uitsparen of doorsparen
Omdat de Latitude-serie van Dell specifiek op zakelijk gebruik is gericht en er genoeg bedrijven zijn waarbij je alleen via ethernet toegang krijgt tot het bedrijfsnetwerk.

De genoemde MacBooks zijn niet specifiek op zakelijk gebruik gericht, dus daar is het gemis van ethernet geen groot minpunt wat mij betreft. Overigens wordt bij de beide MacBooks Air genoemd dat er weinig ruimte voor aansluitingen is, en bij de MacBook Pro wordt vermeld dat ethernet alleen via een adapter mogelijk is.
reviews: Apple MacBook Air: dappere volhouder:

Minpunten
Tn-paneel met lage resolutie
Dure upgrades

reviews: Apple MacBook Pro 13: de verwachtingen waargemaakt

Minpunten
Componenten niet vervangbaar
Dure upgrades

reviews: Apple MacBook Air 11,6": uitsparen of doorsparen

Minpunten
Prijs ten opzichte van 13,3''-variant
Tn-scherm met slechte kijkhoeken
Geen sd-kaartlezer
Dure upgrades

Misschien dat er tussen neus en lippen door iets vermeld wordt over een ontbrekende ethernetaansluiting, echter wordt dat niet nadrukkelijk genoemd aangezien het anders gewoon bij de minpunten zou komen te staan. En ik weet niet wat de workflow van anderen is maar ik sla al mijn content het liefst op een NAS op. Gigabytes aan foto en video kopiëren over de WiFi wordt ik in ieder geval niet vrolijk van. Naast dat worden de Macbook's tegenwoordig best veel in zakelijke omgevingen gebruikt, zie ze steeds vaker. Een ethernetaansluiting dat mist bij een laptop waar je daadwerkelijk op kunt produceren is voor ieder apparaat een nadeel imo, niet alleen bij deze Dell.
Met welk toetsenbord(en) van andere laptops/hybrides is deze vergelijkbaar? "veel travel" en "tikt bijzonder prettig" zegt weinig, gezien de subjectiviteit.

En jammer dat Dell het niet andersom heeft aangepakt. Het lijkt mij niet dat je het toetsenbord kan gebruiken wanneer los gekoppeld van de tablet. Als ik een zakelijke gebruiker was, zie ik liever dat alle rekenkracht in het toetsenbord gedeelte blijft, maar dat je het scherm kan loskoppelen om de mogelijkheid te hebben om in portrethouding documenten te typen en/of te code-en. Beetje hetzelfde concept als Android Wear smartwatches, waarbij een dergelijk apparaat een verlengstuk van je telefoon is.
Edit: Dit zou ook aanzienlijk het gewicht van de tablet kunnen drukken.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 29 december 2014 06:52]

Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat hij vergelijkbaar is met een XPS-13.
Een samsung ssd zou toch wat alarmbelletjes moeten laten rinkelen; een aantal PM851 drives zijn gebaseerd op de 840 EVO, bekend van de 20 MB/sec read bug. Voor de OEM versies van deze SSD is (nog) geen oplossing beschikbaar.
De Surface Pro 3 is toch wel de betere keuze als ik het verhaal lees en de benchmarks zie. Ik denk dat uit SP3 nog meer accutijd te halen is want het gemiddelde zit op ongeveer 9 uur. (De SP2 had al 8 uur accutijd).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True