Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Evolve Preview

Nieuwe Hunters, Monsters en spelvormen

Voorlopige conclusie

Zo zijn inmiddels alle details van Evolve wel bekendgemaakt en weten we wat je krijgt als de game in februari in de winkel verschijnt. Zo krijg je zestien maps, verdeeld over verschillende soorten terrein. Er is niet alleen tropische jungle, maar ook winters landschap, wat meer woestijnachtig landschap en terrein dat door zuur aangevreten is. Twaalf van de zestien maps zijn geschikt voor Hunt, Nest en Rescue, en er zijn nog vier aparte maps voor Defend. Verder zijn er dus die vier spelvormen, aangevuld met het overkoepelende Evacuation. Ten slotte kan elke Hunter kiezen uit drie variaties van elke class en kan ook het Monster kiezen uit drie opties.

Dat wil dus zeggen dat er vier nieuwe Hunters en een extra Monster aan het palet zijn toegevoegd. Bij de Hunters bieden vooral de Medic, Assault en Support opties die een goede aanvulling zijn op wat de al bekende Hunters te bieden hebben. Ook de Wraith is een welkome aanvulling, lastig om onder de knie te krijgen doordat ze fysiek het zwakst is, maar erg geschikt om een groep Hunters gek te maken met onverwachte aanvallen.

De opvallendste onthulling is echter dat de game ook offline gespeeld kan worden. Evacuation is een minicampagne waarin de andere spelvormen samengebundeld worden tot een avontuur van vijf speelrondes. Die kan zowel online als offline gespeeld worden. In dat laatste geval neemt de console of pc de rollen van de ontbrekende spelers voor zijn rekening, waarmee Evolve de tutorial krijgt die de game goed kan gebruiken.

Titel Evolve
Platform Windows, Xbox One, PlayStation 4
Ontwikkelaar Turtle Rock Studios
Uitgever 2K Games
Releasedatum 10 februari 2015

Lees meer

Let's play Jack in Evolve Video van 12 augustus 2015
Turtle Rock toont intro Evolve Video van 14 januari 2015
Evolve krijgt spelvorm Rescue Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Nest Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Defend Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Evacuation Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Hunt Video van 4 december 2014
2K verlengt alfa van Evolve Nieuws van 3 november 2014
2K Games stelt Evolve uit tot 2015 Nieuws van 6 augustus 2014
06:21
Evolve Video van 14 juni 2014
Ga op jacht in Evolve Video van 11 februari 2014
2K Games kondigt Evolve officieel aan Nieuws van 15 januari 2014

Reacties (30)

Wijzig sortering
Aan de ene kant ben ik blij dat Evolve eens een online shooter is zonder Deathmatch, Capture the Flag en Domination modes, maar de 3 nieuwe spelmodes vallen wel een beetje tegen:

Hunt (zat in de Alpha): Hunters verdedigen object, monster valt object aan*
Nest: Hunters vallen object aan, monster verdedigt object*
Rescue: Hunters verdedigen object, monster valt object aan*
Defend: Hunters verdedigen object, monster valt object aan*

*Of je kan de tegenstander(s) gewoon doden.

Ik had misschien toch graag enkele creatievere modes gezien, zoals bijvoorbeeld:
  • Een mode waar het monster zich als Hunter kan vermommen, en iedereen moet raden wie het is, niemand kan mekaar nog vertrouwen
  • Monster vast steken op een bepaalde plaats in de map, en dan vangen in plaats van doden
  • Monster vs monster
  • Lange maps met een eindpunt om te ontsnappen voor het monster
  • Of lange maps met 2 Monsters en de hunters moeten sluipen en de map weten te ontsnappen
  • 3 zwakke monsters (Stage 1) tegen de hunters
  • een monster dat mentaal alle AI wezens kan besturen in de map via een strategische mode en zo de natuur tegen je kan keren
  • een 'ticking clock' mode waar het monster een ei kan injecteren in een Hunter, en dat je hem moet escorteren buiten de map
  • een sterk team gedreven mode met maps waar de hunters zich juist moeten positioneren en hun klasse specifieke taken moeten uitvoeren (bv: ijsmap, waar je tezamen moet blijven of anders bevries je, of iemand moet een hack uitvoeren om zo de map te kunnen ontsnappen terwijl de andere hunters een afleidingsmanoeuvre moeten uitvoeren)
  • Een mode waar je een ondergronds monsternest moet aanvallen in een doolhof, en het monster met haar kindjes moet ontsnappen
  • etc.

[Reactie gewijzigd door symphoon op 19 december 2014 09:06]

Goeie input die waarschijnlijk erg veel manuren met zich mee zou nemen om te realiseren.
Het zou mij niks verbazen als dit soort modi tevoorschijn komen in volgende delen als blijkt dat dit spel een succes wordt. Vooralsnog denk ik dat ze er goed aan doen om de core gameplay te te optimaliseren.
Als ze dat perfectioneren en de game word een (blijvend) succes dan liggen er nog heel veel kansen voor dit soort creatieve ideeën.
sjah, als het spel populair wordt en een 2de deel krijgt, dat grafisch niet veel verschilt en de core gameplay blijft hetzelfde (dat laatste is hoogstwaarschijnlijk) en enkel nieuwe spelmodi brengt, zie ik nu al mensen moord en brand schreeuwen dat dit gratis DLC zou moeten zijn ipv een nieuw spel...
als er echter ook een volledige offline singleplayer campagne met verhaallijn zou bij zitten, dan is dat wel een 2de aankoop waard vind ik.
Kijk naar de game uit, hoop dat het geen 50 euro pc game wordt zoals vele nieuwe releases de laatste tijd, sinds origin en uplay er zijn worden games steeds duurder maar heb vertrouwen in 2k
Ik vrees van wel. Maar ik denk dat deze game het nog bijna waard is ook.
offtopic:
m.u.v. TES, FO en wellicht GTA 5, ken ik geen games die dat bedrag waard zijn.


Ik heb hem op gamescom gespeeld (als Goliath) en de game blies me omver.
Met afstand de beste game van de gamescom en met afstand de game waar ik in 2015 naar uitkijk
offtopic:
gezien FO 4 nog steeds niet is aangekondigd.
Of ik hem ga kopen voor 50 euro? Vrees van niet.
offtopic:
Backlog
Ik hoop juist wel op 50 euro, meeste nieuwe releases zijn juist 55 of 60 euro. Meeste EA Games / Bioware (en andere studies die onder EA vallen) zijn 55 euro, Ubisoft is degene die prijzen omhoog heeft geschroeft naar 60 euro. 50 euro was al jaren de standaard prijs voor PC games voor Origin en Uplay.

[Reactie gewijzigd door Emerian op 19 december 2014 19:48]

ja en voor de miskraam genaamd uplay en origin met een klantenservice van niks was het 40 euro voor een game.
Die hond die je de weg wijst in single-player is gewoon de pet van de default trapper. Die krijg je ook in mp, als je trapper dat personage speelt.
Ik mis in de kop "voorlopige conclusie" de voorlopige conclusie. Het is meer een droge opsomming van het aanbod. Dus bij deze de vraag; wordt dit vet?!
Helemaal met je eens Michiel4Life. Dit is wat ik al vaker heb aangegeven bij previews. Opsomming van wat er allemaal in een game te vinden is, is geen voorlopige conclusie maar een samenvatting van spelelementen.

Tweakers zal toch op mijn minst moeten melden of zij verwacht dat;

- De game er goed uit zal zien
- De gameplay uitdagend is
- De gameplay langdurig interessant kan/zal zijn
- De game value for money zal gaan bieden. (met de kennis die tweakers nu in huis heeft).
- Het spel toegevoegde waarde zal bieden aan de reeds bestaande FPS games en hoe.

Nouja, zo kan ik nog wel even door gaan.
Dat kan je toch makkelijk voor je zelf bepalen als je de tekst leest? of heb jij altijd iemand nodig om een oordeel voor jouw te vellen?

Deze tekst en filmpjes zijn voor mij echt genoeg om te denken dat dit vet word
On- en offtopic tegelijk, maar ik vond hem leuk!
Comic
Wat een vet spel vond de beta ook geweldig!
word een pre ordert! :)
Het spel ziet er absoluut NIET next gen uit, de graphics zijn echt ''belabberd'' in mijn ogen, het kon wel een verbeterde versie zijn van quake 10 jaar geleden :). Het is een saaie bedoeling waarbij er bijna geen uitdaging is om het door te spelen, zoals bijvoorbeeld COD/destiny etc ( level system ).
Er is een heel grote groep die juist een hekel heeft aan level systemen aangezien het extreem onnatuurlijk is en ook nog eens voor ongelijke spelers/matches zorgt.

Verder zijn de graphics gewoon dik in orde (misschien dat je systeem het op de laagste settings moest spelen omdat ie het anders niet trok?).

Wat mijn punt (met vrijwel elke game waar MP zogenaamd een "groot deel" van uitmaakt) is, is dat er maar 16 maps zijn voor 4 spelmodus en maar 12 characters/wapens.

Sommige shooters zijn hier nog kariger mee en sommige wat minder maar als ik het vergelijk met een UT, Quake, rainbow six, counter-strike is het natuurlijk helemaal niets.

Bij sommigen is dit natuurlijk ook gedeeltelijk vanuit de community maar dat de meeste games geen mapmaker oid hebben is ook een minpunt en komt de herspeelbaarheid absoluut niet ten goede.
Weet iemand of er naast de verschillende omgevingen ook maps bij daglicht zijn? Lijkt allemaal zoveel op elkaar zo.
De maps die ik in de closed alpha heb gespeeld waren allemaal donker van aard. De een wel iets lichter dan de ander. Naar mijn weten is dit ook nodig om het spel balanced te houden, anders zou het monster dat het ook van stealth moet hebben het veel te moeilijk hebben zich te verstoppen.

edit: het was alpha, niet beta

[Reactie gewijzigd door GLaDOS op 19 december 2014 09:42]

Een "wow dat is cool.... Voor 5min game?" langs de andere kant kan ik 2fort ook 2uur lang spelen.
Er is in de preview nog 1 ding dat echt mist. Misschien is dit tijdens de release wel anders, maar tijdens de alpha was het niet mogelijk om met 5 man te spelen (4 man hunter, 1 monster). Het monster dat je kreeg was altijd iemand die je niet kent, een random dus. De mogelijkheid om het spel met 5 man te spelen in plaats van 4 is echt een killer voor mij.
Dat zit er nu wel in. Je kan gewoon private lobby's aanmaken en met vijf vrienden lekker spelen wat je wil :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee