Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Xperia Z3 Tablet Compact Review

Sony's eerste 8"-tablet

Conclusie

De Xperia Z3 Tablet Compact is niet heel opzienbarend voor mensen die bekend zijn met de eerste tablets en smartphones van Sony. De software, het design, de features: we hebben het allemaal eerder gezien bij de Xperia Z3 en Xperia Z2 Tablet.

Is dat erg? Helemaal niet, Sony heeft namelijk de beste aspecten van al die apparaten genomen en samengebracht in de Z3 Tablet Compact, met goed resultaat. Hij is namelijk lekker dun en licht, kan tegen een stootje, heeft goede hardware, werkt vlot, heeft prima luidsprekers en de accuduur is beter dan die van heel veel concurrenten.

Het grootste minpunt vinden we het scherm, dat net als bij die eerdere Xperia-apparaten erg blauw oogt en waarvan de primaire kleuren ook niet helemaal kloppen. Dat zal niet iedereen evenveel opvallen, maar bij een tablet van vierhonderd euro verwachten we beter of in ieder geval de mogelijkheid om de kleurweergave zelf aan te passen zonder negatieve effecten, zoals dat bij Samsungs tablets kan. Ook is de Z3 Tablet Compact relatief prijzig. Vrijwel alle alternatieven in dit segment zijn goedkoper, met prijzen die een paar tientjes tot meer dan honderd euro lager liggen.

Mede daardoor steekt de Z3 Tablet Compact niet met kop en schouders boven de concurrentie uit. Hij weet zich echter wel te onderscheiden van vergelijkbare tablets en wie op zoek is naar een compacte tablet, doet er zeker goed aan om de Z3 Tablet Compact serieus te overwegen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (111)

Wijzig sortering
Hier is de eerste versie van de Tablet Z in huis maar de bouwkwaliteit van de klepjes en de brakke USB aansluiting vallen tegen. Erg jammer, want een fijne tablet. Had verwacht dat dit euvel bij nummer 3 wel eens opgelost zou zijn, te meer omdat de concurrentie wel een waterdichte aansluiting kan bouwen zonder klepjes.
Ik heb hier nu een xperia z2 in MN handen, en heb geen probleem met opladen,
het klopt dat de USB aansluiting verre van ideaal is, maar heb een paar van die mooie magnetische oplaadkabeltjes van eBay geplukt, werkt als een droom!
Als je een Sony product hebt met ondersteuning voor magnetisch laden is het zeker een aanrader om dat ook te gebruiken...

Edit: linkje voor evt. geïnteresseerden
http://m.ebay.nl/itm/111446974701?nav=SEARCH
http://m.ebay.nl/itm/121426012857?nav=SEARCH

[Reactie gewijzigd door k.theuws op 25 november 2014 06:38]

Bedankt voor de links. heb er meteen eentje besteld!!
Blijft deze wel goed vast zitten? Ik heb er ook een alleen die moet je stil leggen anders laat die los. 8)7
Er bestaan ook oplaaddocks. Voor de z2 is dat dk36.
Deze heb ik thuis inderdaad ook een liggen, maar vind het minder fijn om te gebruiken. Kan snachts geen muziek luisteren en overdag wil ik nog wel eens op MN telefoon zitten, kan met labeltje wel, maar met de dock een stuk minder makkelijk.

-edit- typfouten

[Reactie gewijzigd door k.theuws op 26 november 2014 08:28]

Dat heb ik ook inderdaad. Ik heb precies dezelfde kabel als onder die link van eBay. Ik heb er geen problemen mee, want de telefoon gaat bijna twee dagen mee en ik laadt hem iedere nacht op.
ik laadt hem iedere nacht op.
want de telefoon gaat bijna twee dagen mee
Hoe weet je dat dan? :P
Elke keer als hij hem wilt opladen is zijn telefoon @ 50%? ;) Zou kunnen hoor :Y) .
50% overdag vertaalt zeker niet naar 2 dagen...
Hij zegt niet dat hij het overdag oplaadt? Kan ook zijn nachtkastje zijn waarop hij hem oplaadt.
De lader blijft voor mij in ieder geval goed genoeg vast zitten, maar jij zou er anders over kunnen denken (k weet niet wat je allemaal doet met je telefoon xD)
Nou als die aan de lader ligt hem gewoon nog kunnen oppakken en even de mail checken bijv
Voor mij is dat nooit een probleem iigeval
Hmm oke ga ik die is proberen die van dx is ruk
Zelf had ik verwacht dat Sony inmiddels de schermen onder controle had. Ook de Z3 lijkt last te hebben van scheuren die spontaan in het scherm ontstaan (net als de Z1 en Z2)... link. Mogelijk een gevolg van het waterdicht maken van het apparaat (meer warmteopbouw).
De geschiedenis laat zien dat Sony erg terughoudend is met het bevestigen van problemen. Dat zou voor mij de reden zijn om deze tablet links te laten liggen.

edit: was reactie op Marcva

[Reactie gewijzigd door jhmadevries op 25 november 2014 07:11]

Ik ben nu op vakantie en bij dag 2 is gebleken dat een zwembad van max 1,1m diepte, toch te diep is voor een z3c telefoon.
Bij eerdere proeven in de gootsteen leek er niets aan de hand, maar onderbroken 20 min in een 110cm bad heeft de telefoon om zeep geholpen. Ik ga er vanuit dat dit in NL netjes gemaakt gaat worden, maar het waterdichte design klopt nog steeds niet volledig.

Wat is het resultaat hiervan bij Tweakers? Wordt dit ook goed getest?
Houden jullie de waterdichte telefoons en tablets ook in het water of wordt hier geen toestemming voor gegeven door de fabrikanten?
Ze zijn in principe al getest op IPx5 en 8. Ik denk niet dat Tweakers dit persé na wil gaan doen. En review exemplaren moeten ze weer terug sturen.

Ik maak me meer zorgen om de plaatjes en dergelijke die Sony als marketing gebruikt. Foto's er van met een ding die in het water valt, en van maak je foto's en videos onderwater in 4k!
Ze hebben wel heul erg veel vertrouwen in hun waterdichtheid.
Werkt deze lader ook voor de Z3 compact?
Als de z3 compact dezelfde maat heeft voor de oplader wel, en volgensmij hebben ze die niet veranderd... Worth a try zou ik zeggen
Ja dat werkt. Ik heb deze tablet en kan via de magnetische kabel laden.
Is dit dezelfde aansluiting als op een Z3 Compact? (Omdat er alleen maar Sony Xperia Z Ultra Z1 Z2 bijstaat).

't Is maar zodat ik zeker ben dat ik geen kabel bestel die ik niet kan gebruiken :)


EDIT: Zie nu dat mijn vraag al beantwoord was

[Reactie gewijzigd door devlemincx op 26 november 2014 00:38]

Ik gebruik ook nog steeds de eerste versie van de Tablet Z en mijn klepjes sluiten nog altijd perfect aan. De USB aansluiting is wel matigjes inderdaad. Althans, hij blijft wel zitten, maar de kabel kan teveel zijdelings bewegen wat mij betreft.

Verder vind ik het model nog altijd erg mooi en hij werkt met de laatste updates erg soepel :) Dus tsja, echt reden tot vervanging heb ik niet. Maar mocht ik dat toch doen, dan is de kans heel groot dat ik weer een Sony tablet koop.
Voor het zelfde geld heb je een HTC NEXUS 9 , wat in mijn ogen qua hardware toch een betere tablet is. Maar ook qua formaat veel beter is, want die ,9 extra kan je wel overwegen voor dezelfde prijs...
Waarop berust je dit?

Hij is een slag groter, iets wat niet altijd als positief wordt ervaren, de accu gaat minder lang mee, er zit 1GB geheugen minder in, weegt zo'n 50% zwaarder is 1,5 mm dikker en heeft geen micro sd slot. Dus ik zie niet hoe je dit qua hardware beter kan noemen.
Ik kijk in het algemeen,

Sony z3 compact 8'' scherm / HTC NEXUS 9 8.9'' scherm dus 1'' meer nja zo erg is dat toch niet?

1. Betere CPU/GPU , 801 is een lachtertje voor de Nvidia K-1
2. Bij HTC is de software optimalisatie tig keer beter dan alle andere android systemen, waardoor je dus niet eens zoveel GB aan ram nodig hebt, en ja die ene -1GB blijft bij HTC het gewoon prima doen, vooral met de stock android varianten.
3. HTC NEXUS 9 heeft een betere en hogere resolutiescherm wat gewoon helder beeld weergeeft, waarbij je dus bij SONY dat niet hebt, maar toch dezelfde prijsklasse.

En ik heb het over de hardware en niet de behuizing. En ik zit allang niet meer in de localstorage, alles bij mij zit vrijwel in de cloud, dus om nou te zeggen dat ik een microSD mist naah.

Maar iedereen heeft natuurlijk een eigen voorkeur
1 inch maakt bij dit soort grotes zeker well uit, zeker met het gewicht verschil. Dit zorgt er toch echt voor dat de ene bij lang gebruik comfortabel vast te houden is, en de ander na een tijdje ergens op moet rusten.

801 is geen lachertje, dat de K1 sneller is weten we allemaal, maar een lachertje kan je het niet noemen. Gezien het mindere geheugen, denk ik dat je alleen het verschil zal merken met specifieke zware games. verder niet.

Is de optimalisatie echt beter? HTC stond er destijds bekend om gigantisch slecht optimalisatie. Ik zou graag dan ook testresultaten zien van deze "tig keer betere" optimalisatie.

Helder beeld? De Sony heeft 645 nits tegenover de 462 van HTC.
Je bedoelt vast scherper, echter is dat een illusie, namelijk 288 PPI tegenover 283 van de Sony, niets wat jij met het blote oog gaat zien.

Ik weet niet hoe jij je apparaten gebruik, maar buiten dat ik geen zin heb om al mijn mobiele data te verbruiken wanneer ik geen wifi heb en mijn files wilt benaderen, is het gewoon veel trager en in veel situaties niet bruikbaar. Zeker op een device met een K1 die uitblinkt op spellen, is een SD slot toch echt wel zeer extreem gewenst.

Hoe je het ook bekijkt, de Nexus 9 is heel verschillend.
Even over de optimalisatie, Google regelt de firmwares en updates.
OT:

And the winner is...... *tromgeroffel*

Benjamin!!!
Die 0.9 inch is juist een enorm verschil icm de andere verhouding van de Nexus!

De Nexus heeft op een haar na een 33% groter scherm:
http://www.displaywars.com/8-inch-16x10-vs-8,9-inch-4x3
Nochtans zijn de reviews van de Nexus 9 middelmatig...
heeft te maken met lollipop ;)
Ik heb er nu ongeveer 3/4 gezien reviews t.net is er eentje van.
Maar lollipop is nog niet 100% goed waardoor het dus qua softqare minder is. Maar op hardwarematige is het zeker geen slechte tablet.

+ Dat lollipop op de nexus toestellen zoals de 5 enz ook gewoon niet super loopt.
Ik kan het weten bij ons hebben we 45 bedrijfsnexusen gekocht, en ging ze update naar 5.0 maar qua software is het op sommige vlaktes dramatisch...
+ Dat lollipop op de nexus toestellen zoals de 5 enz ook gewoon niet super loopt.
Ik kan het weten bij ons hebben we 45 bedrijfsnexusen gekocht, en ging ze update naar 5.0 maar qua software is het op sommige vlaktes dramatisch...
Dat kan ik onderschrijven. Het is niet volledig stabiel en je batterij gaat minder lang mee.
Het zal me dan ook benieuwen hoe deze tablet uit de verf komt met Lollipop.
Als vader van een jong kind was vooral de waterdichtheid van de tablet een groot pluspunt. Spugen, drinken dat valt, allemaal geen probleem. En aangezien Sony 1 van de snellere fabrikanten is qua updates zie ik ook niet direct reden om voor een Nexus te gaan.
De meeste tablets kunnen wel tegen een beetje vocht hoor, zo vaak als ik in de regen met een tablet ingress heb gespeeld :) En ja die tablet doet het nog steeds!

Onder houden in water, DAT is waar andere tablets inderdaad niet tegen kunnen en de Sony wel...
+1Anoniem: 474132
25 november 2014 07:15
Opvallend dat een iPad mini (279 euro) tegenwoordig goedkoper is dan menig vergelijkbaar Android tablet.

Je hebt dan voor minder geld een kwalitatief hoogstaand snelle tablet met een rijk tablet ecosysteem terwijl je bij Android altijd maar moet afwachten of het een goede tablet is die je gekocht hebt omdat de bouwkwaliteit per OEM nogal verschilt.

Lijkt me dat Apple een shitload iPads gaat verkopen dit kerst seizoen.
Ik hoop het niet voor de kopers, de ipad mini schijnt matig te performen op iOS 8.1.1, dan kun je beter wat geld bijleggen voor een mini 2 of een snelle Android tablet
http://arstechnica.com/ap...faster-kind-of-sometimes/
Die 279 is voor de mini 2. :)
En die is eigenlijk niks geüpgraded ten opzichte van de eerste versie
Andere CPU met snelle grafische chip, ander scherm, andere behuizing... is een compleet andere tablet...
Dat is niet waar: de mini 1 heeft een A5 processor en de mini 2 (en 3) een A7 processor.
https://www.apple.com/nl/ipad/compare/
De iPad mini 1 die ik ander half jaar geleden voor mijn moeder heb gekocht draait nu iOS 8.1.1 toch behoorlijk goed, 8.1 was inderdaad wat slomer maar na de laatste update is dit heel veel vebeterd.
Je moet wel meerekenen dat je al je aps ook opnieuw moet kopen, meeste mensen hebben in al die jaren ook wel al een redelijke verzameling apps. En mensen zijn gewoontedieren, van os veranderen zit er niet zo vaak in. Denk dat die stormloop dus wel zal meevallen.

Als iemand nog een kerstcadeautje zoekt voor mij trouwens, de Z3 aub :P
De iPad Mini 2 is absoluut een goede koop op dit moment. Prachtige tablet, met een prachtig scherm.

Ik blijf het een rare set van vinden van Apple, dat de 2 en 3 amper van elkaar verschillen. Maar voor de consument is het prima, mits ze voor de 2 gaan... ;)
Of een iPad mini "een rijk tablet ecosysteem" heeft hangt er maar net van af wat je al hebt en wat je voorkeur is.

Dus om dat zo algemeniserend te stellen......
Tov Android is dit voor Tablets zeker het geval. Ik heb iPads en een Galaxy Note 8. Maar heb voor de note steeds het idee met opgerekte telefoon apps te draaien, zelf in de speciale tablet versies. Android heeft nog een lange weg te gaan. Niet direct Android gerelateerd is dat de 4:3 verhouding lekkerder werkt dan de uitgerekte verhouding van de Note 8. Het is te smal of te laag. Gelukkig is deze verhouding ook met Android te krijgen.
Ik snap iets niet, ze zeiken over de matige kleurweergave van het scherm, terwijl ze zeggen dat je deze kunt instellen? Mis ik iets? 8)7
Zodra je aan de kleurtjes gaat draaien daalt de helderheid en neemt het contrast af. Sony's 'oplossing' is zeker dus niet zaligmakend.
Hebben jullie bij het veranderen van de instellingen ook de x-reality engine uitgeschakeld?
Jammer dat er dan zo een bizar blauw scherm over blijft:( Nette review verder wout!
slgihtly off-topic maar: Wat is't Liedje aan't einde van de review @WoutF ? :*) -TNX!
Top review trouwens niets op aan te merken ;)

[Reactie gewijzigd door gesh75 op 25 november 2014 16:35]

Verwacht je nu echt dat iedereen zijn scherm gaat calibreren? Of de kennis heeft om dat te doen?
Van de mensen die kleurkritisch zijn verwacht ik dat wel...

Als je de mogelijkheid hebt en te lui bent moet je gewoon niet zeuren imho :)
Ik denk toch dat de mensen die het opvalt, er aan gaan zitten rommelen hoor. Volgens ik in de video zie is het gewoon wat silders verschuiven in het instellingen menu.
kijk jij wel heel de videoreview?
Hij zegt duidelijk wanneer je aan de kleurenschema gaat prutsen dat het dratisch omlaag gaat met de helderheid etc etc.
Denk dat je iets gemist hebt in de video, het word heel duidelijk gezegt. Kijk nog maar eens opnieuw. :P
Als je root hebt kun je CF Lumen erop zetten. Is natuurlijk leuk voor tweakers maar ook zonder root moet je gewoon de kleurtoon kunnen instellen dus dat is idd een zwak punt bij dit tablet. Maar hij moet gewoon uit-de-doos de goede kleuren weergeven.
Kan het zijn dat dit een maandagochtend modelletje is? Of zijn er 10 Z3's getest en hadden ze alletien een blauwzweem?

Edit
Nb ik heb zelf de tablet z en z2 Phone waarvan de kleur juist tiptop is, vandaar de vraag.

[Reactie gewijzigd door Robus op 25 november 2014 17:26]

Ik denk dat ze het allemaal hebben. Sony heeft hoog ingezet op felle schermen, zodat deze ook zomers in de achtertuin met flinke zon zijn te gebruiken.

Het gaat altijd ten koste van iets, als het scherm ook qua kleuren etc goed was geweest op zulke hoge waarden, dan was die zeker een stuk duurder uitgevallen verwacht ik (niet dat ik het goed praat of aandelen heb in Sony hoor)
Check het forum even en zoek op blauw of calibratie.
Bij de Z3c hebben veel mensen een kleuren aangepast, ik had er zelf niet veel last van of ik merk het bijna niet.
Leuke review echter kan ik me hier niet echt in vinden:

"Remote streaming is vooral een leuk technisch hoogstandje, maar we vragen ons af hoeveel mensen hier in de praktijk veel gebruik van zullen maken. Gamen op een televisie is toch een veel indrukwekkendere ervaring en om het goed te laten werken heb je een heel goede draadloze verbinding nodig."

Ik heb een ps4 en vita in huis echter staat deze op zolder (aangesloten middels een kabel) en vind het schermpje van de vita juist veel te klein voor remote play. Een 8 inch of 10 inch tablet is voor mij dus veel geschikter. De extra remote play optie op de Sony tablets en phones is dus erg interessant voor mensen die al een ps4 in huis hebben en net als mij deze niet in de woonkamer hebben staan.
Heb dit tablet laatst gekocht en moet zeggen dat wij remote streaming niet zozeer gebruiken voor gaming, maar meer om samen mail te lezen en te schrijven, vnl richting onze makelaar en is het leuk om mee te kijken / in de gaten te houden hoe de kinderen op het tablet aan de slag zijn, zonder dat zij belemmerd worden in hoe ze het tablet gebruiken.
Als je dan aan het koken bent is het makkelijk om van een afstand even te roepen "druk dit en dit in" als ze wat niet weten of verkeerd hebben geswiped.
Ook al drinken van de kinderen eroverheen gehad, dus die waterdichtheid/afspoelbaarheid was ook wel handig :)
+1 van mij want Hoeveel tablet- zijn water dicht? niet veel en met kinderen is dat gewoon een must ook bij zijn water dichte objecten een must hoe vaak sorry heb moeten horen en er ligt weer een beker om... met water dichte dingen is dat wel een oplossing
Zou bij deze tablet wel de audio/video sync bug zijn gefixt welke je vooral met Netflix merkt?
Volgens mij heeft tot nu toe de complete Xperia Z serie hier last van, ook de Z3 (zelf ervaren).
Netflix wijst hierbij naar Sony, en Sony weer naar Netflix. :?
Is dat niet op alle Android toestellen het geval? Android draait 60hz, de films zijn vaak 24hz (24p, je weet wel). Dan krijg je problemen met stuttering en sync beeld - audio.

Android moet ondersteuning krijgen voor 24p :)

[Reactie gewijzigd door ToFast op 25 november 2014 10:00]

stuttering is tot daaraantoe, maar dat hoeft niet voor audio sync problemen te zorgen. Netflix werkt bij mij prima op mijn S4, N9 en CC ;) (alhoewel ik de CC ervan verdenk dat ie wel 24P doet, of dat mijn TV de 24P uit de feed decodeert)
Ik begrijp gewoon niet dat een fabrikant als Sony geen scherm kan of wil maken dat gewoon goed is.
Ze hebben de kennis en alles in huis,waarom komt er dan toch in een hoop testen naar voren dat de kleuren flets zijn?
Of zou het een bewuste keuze van Sony zijn?
Misschien is het ook net wat je verwachtingspatroon is. Ik las ook overal dat het de Z3 compact (telefoon) een blauwe gloed zou hebben. Inmiddels heb ik de telefoon een kleine maand in gebruik, maar ik zie het niet hoor (kan natuurlijk ook aan mij liggen :+ ).

Het is maar net wat je verwacht.... Als je ergens op let, zal het ook eerder opvallen denk ik zo
Wat mij nog opvalt is dat een Z3 compact tablet goedkoper is dan de gelijknamige smartphone. Dit komt op de reguliere consument wat vreemd over, al ben ik mij er terdege van bewust dat er natuurlijk andere eisen worden gesteld aan hardware op kleiner formaat.
Al ben ik mij er terdege van bewust dat er natuurlijk andere eisen worden gesteld aan hardware op kleiner formaat.
Eigenlijk valt dat best mee, als je die dingen open schroeft zal je zien dat het vrijwel dezelfde componenten zijn die op een (iets ruimer ingedeeld) PCB zijn gesoldeerd...

Er zit nog steeds een even grote SoC in met even grote brok geheugen. Evenals de sensoren zijn vrijwel even groot en vaak hetzelfde type (hoewel tablets soms geen trilmotor hebben, en vaak slechtere camerea-sensoren)...

Enige wat verschil maakt is de antenne en ontvanger voor GSM netwerken. Verder is alles aan een tablet volgens mij gewoon duurder, en dus inderdaad met minder marge in de schappen te vinden dan een smartphone met dezelfde specs!
Op zich heel mooi dat de tablet waterdicht is en tegen een stootje kan, dat is zeker een pluspunt voor mensen die hem veel op vakantie gebruiken in de buurt van de zee of een zwembad. Ook de SoC is mooi snel.

Ik denk alleen zelf dat er weinig markt is voor deze tablet met deze prijs. Je hebt een Tab S 8.4 met amoled voor 50 euro minder en de pro kost zelfs nog minder. En gezien veel mensen nog steeds Apple minded zijn zal deze Z3 ook zeker geen optie voor ze zijn.

Natuurlijk is dit wel een introductie/adviesprijs van 400 dus we zullen zien wat hij nog gaat doen. Vind wel dat Sony altijd mooie apparaten uitbrengt en als de prijs van deze tab lager komt is het ook zeker een heel mooi (en vooral snel) apparaat.
De Tab S8.4 is een ramp qua software en totaal niet geschikt om mee te browsen dus deze zou ik niet als alternatief zien
Hmm heb zelf 'n s 8.4 lte, hier geen problemen met snelheid, ook signaal sterkte mbt telefoon gebruik, en batterij duur uitstekend. Verder voorzien van samsungs eigen cover. Ben er zeer tevreden over.
Ik heb zelf de 10.5 en kan me totaal niet vinden in jou comment. Wat is er precies niet goed aan dan? Je kunt gewoon een andere browser downloaden als de standaard browser je niet goed bevalt. Of bedoel je de plaatsing van de knoppen?

Een ramp qua software kan ik mij ook niet in vinden, de meeste software op de galaxy tab s is een echte toevoeging (er zit voor de verandering eens een fatsoenlijke office suite bij). Met name multitasking wat gewoon goed werkt. En als je de touchwiz skin niks vind kun je gewoon Nova of Google Play launcher downloaden om deze te vervangen.
Die bloatware vind ik maar niks, en de Touchwiz is een ramp. De Tab S8.4 is een mooi stukje hardware, maar de software haalt er niet alles uit jammer genoeg.
Met browsen zie ik regelmatig een hapering, het gaat allemaal niet zo vlotjes.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True