De reden dat LG wel succesvol blijkt met zijn oled-televisies is de gebruikte techniek om de panelen te produceren. Om kleuren te kunnen weergeven maken televisies gebruik van rode, groene en blauwe subpixels en dus heb je drie verschillende kleuren oleds nodig. Op dit moment is de levensduur van de verschillende kleuren oleds verschillend, waardoor de tv na verloop van tijd kleurafwijkingen kan gaan vertonen.
De oplossing die Samsung voor dit probleem had bedacht was simpel: de subpixels die het hardste slijten werden groter gemaakt zodat deze minder hard aangestuurd hoeven te worden voor dezelfde output en dus waren de blauwe subpixels dubbel zo groot als de rode en de groene. Tussen de rode en de groene zat ook een verschil maar dat was slechts een procent of tien en dus niet zo goed zichtbaar op de foto.
De oplossing van LG voor het zelfde probleem was net wat slimmer. De oled-panelen van LG maken helemaal geen gebruik van gekleurde oleds; ze gebruiken enkel witte. Hiervoor zijn kleurenfilters geplaatst zodat er toch kleur weergeven kan worden en bovendien wordt elke vierde subpixel zonder kleurenfilter gebruikt waardoor de andere subpixels worden ontlast bij het weergeven van wit of bijna witte kleuren. De techniek voor de kleurenfilters hoefde niet eens ontwikkeld te worden omdat elke lcdtv van vergelijkbare kleurenfilters gebruik maakt.
LG's techniek lijkt niet alleen beter voor de levensduur van de panelen, maar ook lijkt het dat de productie op deze wijze eenvoudiger en goedkoper is. We spraken op de IFA met de heer Heeyoung Lee die zich bij LG al tien jaar bezighoudt met de ontwikkeling van oled. Hij wist ons te vertellen dat de yields sinds de start van de productie al drie à vier keer beter zijn geworden.
Ook is LG bezig om de productie op te schalen en binnenkort komt er een tweede oled-fabriek beschikbaar waardoor de productiecapaciteit volgend jaar zal toenemen naar vier à vijf keer het huidige niveau. Door de oled-panelen op een steeds grotere schaal te produceren kunnen de kosten flink naar beneden worden gebracht en uiteraard dragen ook de steeds betere yields flink bij aan gestaag dalende productieprijs.