Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jelle Stuip

Redacteur laptops en componenten

Asus C200M Review

Stevige volhouder

Conclusie

Asus' nieuwste chromebook kost 279 euro en het zal niemand verbazen dat de concurrentie voor dat bedrag moordend is. Kijk je alleen naar chromebooks, dan kosten de laptops van HP, Toshiba, Acer en Samsung net zoveel. Neem je ook Windows-laptops mee, dan wordt de keuze uitgebreid met laptops met schermformaten tot 15,6" en een AMD A4-, E1- of Bay Trail-processor.

Met zo veel concurrentie moet je je onderscheiden en Asus doet dat met de accuduur van de C200. Die bedraagt maar liefst elf uur tijdens browsen en is daarmee de langste accuduur van alle chromebooks die we tot nu toe gestest hebben. Op de Chromebook Pixel na heeft de C200 ook het beste scherm, al zegt dat niet veel. Het blijft een tn-paneel met slechte kijkhoeken en een slechte kleurweergave, maar dat is niet ongewoon bij chromebooks. Ten opzichte van de directe concurrenten valt het scherm in ieder geval niet tegen.

De stevigheid van de C200 is ook het vermelden waard. De behuizing oogt simpel, maar die simpele bouw blijkt doeltreffend. De laptop staat stabiel op zijn rubberen voetjes en de behuizing laat zich niet makkelijk indrukken. Daardoor liggen toetsenbord en touchpad ook stevig in de behuizing, en dat merk je als je een tijdje op de C200 aan het werken bent.

Zoek je voor minder dan driehonderd euro een chromebook, dan is de C200 geen gekke optie. Dat heeft vooral te maken met de enorm lange accuduur en de bouwkwaliteit. Ben je op zoek naar meer snelheid en een groter scherm, dan zijn chromebooks van HP en Toshiba een betere keuze, maar die komen wat accuduur betreft niet in de buurt van de C200. Op die manier is het Asus dus gelukt om zijn chromebook te onderscheiden van de concurrentie en zodoende valt er weer wat meer te kiezen voor wie op zoek is naar een computer met ChromeOS.

Getest

Asus KX002

Prijs bij publicatie: € 279,-

Bekijk product

Verkorte review

Tweakers test elk product op dezelfde manier en met dezelfde aandacht. Om met de middelen die we hebben meer te kunnen doen, kiezen we ervoor bij sommige reviews niet alle testgegevens met onze duiding te tonen. Dit is zo'n verkorte review. Al onze gebruikelijke tests zijn wel uitgevoerd en de resultaten zijn via het Tweakers Testrapport in de rechterbalk te vinden. Wil je meer weten over hoe we producten testen? Klik dan hier.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (75)

Wijzig sortering
Ik ben vooral onder de indruk van de accuduur van de geteste Bay Trail soc, zeker in vergelijking met de geteste ARM chips van Samsung! Blijkbaar heeft Intel de energiehuishouding in hun nieuwe generatie SoC's goed in order en vervalt het argument stilaan dat een ARM SoC per definitie zuiniger is dan een Intel SoC. Dit belooft vuurwerk te geven nu de Intel machine voor mobiele SoC's stilaan onder stoom begint te komen.
Ik denk dat het toch vooral komt door de veel grotere accu in deze Chromebook.
Deels.
In de video test is het verschil te wijten aan de accu capaciteit, maar neemt niet weg dat je niet kan zeggen dat de Intel SoC significant minder zuinig is dan de Samsung SoC: het verschil is gering als je omrekent, licht in het voordeel van de Samsung SoC.
In de browser test echter gaat de Intels SoC 83% langer mee dan het Samsung model met grootste accu capaciteit, terwijl de accu capaciteit maar 33% groter is. Hier is de Intel SoC significant zuiniger dan de Samsung SoC.
Zeer nette (en voor mij een beetje onverwachte in positieve zin) prestaties.

Edit: ik zie net dat het scherm van de Samsung modelletjes wat groter is, en dus mogelijk iets meer verbruikt. Dit doet echter geen afbreuk aan de nette prestaties van de Intel SoC en de energiehuishouding die blijkbaar goed in orde is.

[Reactie gewijzigd door melwasul op 26 augustus 2014 10:34]

ik zou niet willen zeggen dat het argument 'stilaan' wegvalt, ik zou willen zeggen dat het argument een ouderwetse manier van denken is die al niet meer van toepassing is.

De aller eerste mobieltjes die op een x86 draaiden waren wat batterijduur betreft 'ok'. Niet overweldigend, maar ook niet de slechtste. En dat was echt een quick-n-dirty hack-job om een x86 architectuur in zo'n klein apparaat te krijgen.

Vervolgens zijn ze nieuwere generaties gaan maken en belangrijker: is Intel ook echt de 'SoC' kant op gegaan (dus alles / zoveel mogelijk op 1 chipje, i.p.v. een heel klein ini-mini moederboordje).

Dus, zover ik weet heeft Intel de mindset van 'x86 kost meer stroom dan arm' al 3 generaties mobiele chips geleden verbroken. Je ziet alleen niet veel mobieltjes met x86 want het is x86 en in de mobiele wereld zijn we arm gewend (ook al draait alles waarschijnlijk goed, die kleine kans van niet willen toestelmakers misschien niet nemen). Ook geen idee wat de licentiekosten zijn, hoe het zit met 3g/4g/lte radio integratie in de Intel SoC, en wat de camera-performance is (of mogelijkheden anyway). Dat soort dingen tellen voor een telefoonmaker allemaal mee (en wie weet hebben ze langlopende deals met Qualcomm ondertussen). Voor tablets (en chromebooks) is het weer een ander verhaal en doet Intel het heel goed denk ik.
Ik geloof (heb geen data opgezocht) dat Windows RT ook niet echt lekker loopt / verkoopt, dus juist tablet-style SoC's maar wel x86 zodat je 'de normale Windows 8' kan draaien werkt wel lekker op dit moment voor Intel gok ik zo.

Het meest slurpende in een telefoon is nog steeds de radio lijkt mij, en het scherm (waar ook tablets / chromebooks last van hebben). De SoC is niet meer de beperkende factor als het gaat om accuduur in deze apparaten lijkt me, of je nou iets op basis van arm kiest of iets op basis van x86.
Een van de mooiste designkeuzes bij Chromebooks is dat de toetsenborden kleine letters hebben ipv hoofdletters. Dat mag van mij wel op alle laptops :Y)

Ben ook benieuwd in hoeverre deze laptop is dichtgetimmerd om het lastiger te maken andere OSen te draaien.
Andere OSsen in de zin van windows is wat lastiger. Linux mint gaat bijvoorbeeld wel, met de nodige haken en ogen. Vaak krijgt men een touchpad dan niet werkend.
ChromeOS is misschien een rare een in de bijt, laten we wel wezen. De reacties hieronder zullen wel weer ontaarden in een Chrome vs Windows patstelling of mensen die roepen waarom je in hemelsnaam kiest voor ChromeOS omdat je altijd online moet zijn.
Om alvast vooruit te lopen op deze discussies wil ik als Chromebookbezitter het volgende zeggen. Ik ben nou eenmaal amper offline. En als ik geen Wifi heb kan ik wel tetheren met mijn mobiel. Chromebooks zijn heerlijk goedkoop en snel. Bovendien kan je een hele werkdag zonder oplader. Als je genoeg hebt aan bijvoorbeeld Google Docs dan is een Chromebook prima. Zo'n ding is ook ontzettend fijn tijdens colleges want je klapt hem open en je kan meteen aan de slag.
Ook kan een chromebook prima een filmpje afspelen in de trein, ook als je offline bent. Niet àlle codecs kunnen trouwens worden afgespeeld.

Wil je photoshop of zoiets, tsja, dan moet je minimaal 300% meer betalen om een windows laptop met ongeveer dezelfde accuduur en snelheidsgevoel te bemachtigen. Daar kan je dan alle applicaties op draaien die je wil. Mijn tip, gewoon al het mobiele werk via een Chromebook en een goedkope windows desktop en je bent klaar, als dit past bij jouw use cases tenminste.
Het is toch niet raar dat er altijd een Chrome vs Windows patstelling onstaat, dit komt voornamelijk omdat Google niet duidelijk is wat ze met ChromeOS willen. Er is nergens duidelijk gedocumenteerd hoelang de support is en gezien de feit hoe ze met producten om gaan die niet goed draaien, kan het zo gebeuren dat ze vandaag of morgen de stekker eruit trekken.

Al ben ik wel blij dat het bestaat, nu is Microsoft eindelijk met hun fabrikanten wakker geworden en brengen ze eindelijk een vergelijkbare laptop uit (snel, lange accuduur en betaalbaar). Daar kan je tenminste je vertrouwbare programma's offline -en online gebruiken en ben je niet afhankelijk van webapps of tekortkomingen zoals mindere codec support.

[Reactie gewijzigd door vali op 26 augustus 2014 16:33]

Op toshiba chromebook werkte het touchpad zonder problemen, het enige wat ik moest doen was special keys toewijzen ... Linux via crouton : perfect; (althans voor mij)
Je kunt heel eenvoudig Ubuntu gebruiken door Crouton te installeren. Het draait zelfs tegelijk met ChromeOS. Dus geen dual boot, maar switchen met een key combinatie. Je chromebook moet dan wel in developer mode staan.
Welk ander os had je er op willen zetten? Een windows client is met 16gb en en 2gb mem erg krap, dan zal je toch moeten kijken naar een linux distro.
Dat kan inmiddels al. Niet zo goed met W7, maar met W81 gaat dat al. Windows is erg geslopen het afgelopen half jaar. ChromeOS moet je willen. En kijkende naar de laatste poll is zelfs -de animo in deze low budget categorie- laag. Men gaat toch liever voor Windows.
Ik zou geen windows willen... chromeOS is super veilig, zelfs oma mag op m'n chromeOS. Ikzelf zet de linux distro op. (dagelijks gebruik, geen dagwerk erop)
Ik heb totaal geen verstand van ChromeOS, het kan best handig zijn al zou ik toch dingen als GIS, Lightroom en het kunnen spelen van retro (UT old) games missen. Niet te vergeten een goede mediaspeler of XBMC voor thuis (kijk vrij wat anime). Hoe zit het trouwens met Word oid, Google Docs is leuk, maar momenteel nog niet het office pakket in de zakelijke/wetenschappelijke omgeving vervangen (compitibaliteit, bronbeheer, versiebeheer,etc).

Wat zijn de mogelijkheden voor het installeren van andere besturingssystemen naast ChromeOS zoals Windows en Linux? Ik dacht ergens te lezen hebben dat het gros extraam goed dichtgetimmerd waren, vooral de ARM versies (voor linux).

[Nu lees ik wel iets over Crouton :http://www.howtogeek.com/...r-chromebook-with-crouton. Klinkt veel belovend! Gewoon Ubuntu met willekeurige dekstopomgeving bovenop de ChromeOS kernel draaien. Tussen ChromeOS en Ubuntu kan dan actief worden geschakeld met een toetsencombinatie, met alle voordelen van de ChromeOS kernel (drivers, etc).
Verwijderen is heel simpel door de Chromebook uit de developer mode te halen en deze weer veilig te locken.

Een andere mogelijkheid om toch een Windowsmachine onderweg tot je beschikking te hebben, is via een RDP client: https://chrome.google.com...nmdacpkch#search/rdp/free.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 26 augustus 2014 15:48]

GIS ken ik niet, maar zolang je het in linux kunt draaien kun je ermee weg. Ikzelf heb een toshiba, dat is een x86 cpu, samen met crouton, kan je alles wat op een linux kan draaien. (rekening houdende met de restricties, cpu/ram/hdd)

Office zou kunnen op linux, maar ik zou eerder voor libre office gaan, omdat m$ office niet native draait. ARM cpu's zijn even "open" als x86 maar veel software is niet gecompileerd voor ARM... ik kocht m'n chromebook voornamelijk om series te zien, svn+code kloppen. En dat doet het perfect.

Windows is moeilijker denk ik. Voor mij vult chromebook het gat tussen mijn middelmatige-mobiel en krachtige desktop-replacement laptop. Zonder hierbij een tablet te moeten kiezen.
Windows is 'als gebruiker' net zo veilig. Je liet je oma vast als admin op je laptop.
Je zou kunnen zeggen inderdaad dat je met een chromebook noob admin proof gemaakt wordt. ;)

Maareeh, mijn reactie ging over wat er kan. Niet over wat iemand wil.
Ik heb het geprobeerd, Linux op een Chromebook. Groot nadeel vind ik dat je bij het inloggen iedere keer weer de mogelijkheid krijgt ChromeOS te herstellen. Dus als iemand anders je laptop leent en even de verkeerde dingen doet, is alles weg. Als dat uit te schakelen zou zijn, dan zou het een prima linux-laptop zijn.
Chromebooks... Netbook 2.0

Waarom het nu ineens wel aanslaat om een goedkoop en zeer beperkt laptopje te hebben, terwijl het dat een paar jaar geleden een stille dood stierf, is mij een raadsel.
Zowieso zijn netbooks geen stille dood gestorven. Ze hebben alleen hun marktaandeel verloren omdat grotere laptops goedkoper werden. Goedkoper dan de netbooks van toen (die, voor een bruikbaar exemplaar, toch nogsteeds rond de €500 zaten).

Maar belangrijker: Chromebooks slaan, in ieder geval in Nederland, helemaal niet aan. Model na model komt uit maar de verkoop blijft hier minimaal.

Je hebt gelijk als je stelt Chromebook->Netbook 2.0. Ze bedienen grofweg dezelfde markt en op dit moment is het succes ook grofweg gelijkwaardig. Maar iedereen moet zich even afvragen waarom dit soort systemen überhaupt beperkt blijven tot ChromeOS. Vervang de 16GB in dit ding voor een tientje of 2 door een 32GB of 64GB en je draait net zo makkelijk Windows8 er op. Als je voor een euro of 300 een Win8 machine kunt krijgen dan denk ik dat het succes van Netbook2.0 een stuk hoger zal zijn.
Dat kan inmiddels ook. Zie de Acer E3-111-CG9H. 269 euro, 4GB Ram, zelfde CPU, maar 320 GB HDD ipv 16 GB eMMc. En Wifi bgn ipv ac.

[Reactie gewijzigd door Kandidat op 26 augustus 2014 10:59]

Valt wel mee, zijn redelijk populair en neemt niet de plek in van Windows en OS. Maar het blijft leuk spul voor een paar honderd euro minder.
Netbooks hadden ook een nog veel kleiner scherm(8'-10') Chromebooks zijn meer laptop met hun 11' -13' schermen. Maar verder zal de Chromebook ook wel weer een stille dood sterven als er volwaardige Windows laptops komen voor ~250 euro. De prijs is eigenlijk de reden waarom men Chromebooks koopt.
En in het onderwijs, vooral vanwege de lage prijs van het beheer van het hele Google Apps For Education ecosysteem, en de goede integratie van het geheel. Daar kunnen goedkope windows netbookjes (ook 2.0) denk ik niet goed tegenop.
Het punt van een Chromebook is oa dat je eindelijk van Windows afbent..
Dat geld alleen voor de anti-microsoftclub. dat zijn slecht een paar geeks, totaal niet relevant voor de gemiddelde consument en de gemiddelde gebruiker. De gemiddelde consument wil zit helemaal niet te wachten op iets nieuws, die willen dat het vandaag hetzelfde werkt als gisteren. En in het onderwijs, iets waar Chromebooks steeds meer voet van wal krijgen, is men eerder pro-microsoft als anti-microsoft. Zo' n beetje iedere school geeft meer Windows en MS office les als Informatica/ICT. De prijs van de Chromebooks(en de ondersteuning) is voor hen(de gemiddelde gebruiker) het grootste voordeel. Die gaan niet iets nieuws leren enkel en alleen omdat het anders is en scholen gaan niet een nieuw platform uitrollen enkel en alleen omdat het anders is. Dat is voor consumenten verspilling van tijd en voor scholen verspilling van geld en het nemen van onnodige risico's.
Omdat Chromebooks lekker vlot aanvoelen, terwijl netbooks niet vooruit te branden waren. Of misschien is het zelfs te wijten aan de Atom-chips, die eindelijk op het niveau zijn dat je er ook echt iets aan hebt.

Ik heb toevallig een week geleden nog een 3 jaar oude netbook gesloopt, omdat de Atom-chip + 1GB ram zo traag was, dat ik er 2GB + ssd in wilde zetten. Helaas overleefde het kreng de operatie niet :p
Jammer, want met 2 GB, SSD en Win 8 worden ze weer best werkbaar.
Alleen de resolutie is te laag voor Win8 apps, maar daar is goed omheen te werken.
Ik denk grotendeels te danken aan de hedendaagse prestaties. Ik heb zelf nog zo'n netbook thuis in gebruik. Geen pretje om dat ding op te starten als je gewend bent aan een high-end pc met SSD. Vooral dit laatste (de aanwezigheid van een SSD als opslag unit) en het out-of-order verwerken van instructies door de cpu moeten een wereld van verschil zijn t.o.v. de oude generatie netbooks, waardoor de gebruikservaring positief verandert van een traag, log, klein apparaat naar een luchtig, snel, makkelijk mee te nemen apparaat.
Ook de accuduur is positief geëvolueerd: 11+ uur is wel heel proper.

In mijn ogen was het netbook concept een goed concept, maar door technische beperkingen net niet dat waar de consument op zat te wachten. De hedendaagse technologie (SSD, betere cpu's, betere accuduur) hebben deze problemen grotendeels opgelost.

[Reactie gewijzigd door melwasul op 26 augustus 2014 09:35]

Ik zal het raadsel even voor je oplossen. In Chromebooks zit een SSD, waardoor je "Netbook 2.0" niet zo traag wordt als dikke stront. Hierdoor gebruiken mensen de "Netbook 2.0" met plezier inplaats van dat het een rondslomp wordt.
In Chromebooks zit geen SSD, alleen een stukje flashgeheugen. Geen controllers ed(net als in een telefoon). En in de mierneukersmode kunnen we nog zeggen dat er ook Chromebooks bestaan met HDD's
In Chromebooks zitten zeker SSD's, geen 2,5 inch maar het zijn zeker SSD's. Dit is hier duidelijk te zien. http://www.androidcentral...your-acer-c720-chromebook

[Reactie gewijzigd door GoT.Typhoon op 27 augustus 2014 11:58]

In dat specefieke geval wel, in de hier besproken Chromebook zit een stukje eMMc geheugen, net als in een telefoon of tablet.
Klopt inderdaad, verschilt per type. :) Al met al komt de opmars van de "Netbook 2.0" door het snellere functioneren ervan.
Chrome os ondersteund wel een linker en rechter muisknop, in het artikel staat van niet maar dat is niet correct. Ik heb Linux mint op de HP 14 draaien en dat loopt erg soepel (ok Photoshop niet maar te verwachten). Voor de taken die het gros van de mensen achter hun laptop doen binnenshuis op de bank een langere mail tikken een briefje tikken een beetje internetten is het voldoende. Een stukje wat onderbelicht is het feit dat je alleen kan printen met google cloud print... en met de gemiddelde printer set-up voor google cloudprint (mits ondersteuning) is dat voor een leek onbegaanbaar terrein. En wat ik gezien heb is de printer set-up gestoeld op mensen met een Windows pc.
Klopt, rechtermuisknop activeer je door met twee vingers te tikken op de trackpad.

Een andere heel handige functie is de ctrl-alt-? combinatie : geeft je een overzicht van alle mogelijke shortcuts in chrome-os.
Hoe is de accuduur onder Linux Mint vergeleken met Chrome OS? Als het vergelijkbaar is, dan zou het een prima alternatief zijn voor mensen die niet echt op Chrome OS zitten te wachten.
Dat zal niet veel slechter zijn... als je bijvoorbeeld crouton draait, verbruikt hij iets meer CPU maar gezien de CPU hier niet de energie vreter is, zal chromeOS+crouton of Linux stand-alone nauwelijks verschillend zijn.

Ik vind ChromeOS anders perfect voor mijn doel, effe mails checken, effe website opzoeken, in flut van tijd. Maar je krijgt niet de voorgekauwde "mobile" versie van iedere website.
Ik heb hem native draaien met intel powertop de togles omzetten en op halve brightness haal ik zo'n 9-11 uur, doe ik dat net dan zit hij tussen de 6 en 8 uur. Let wel dat er aardig wat uurtjes in gaan zitten om alles vlekkeloos draaiend te krijgen. ctrl+l met opstarten, na de bios is hij wel ongelofelijk snel. Maar als je er hobby in hebt een leuk project je hebt alleen geen backspace. Inmiddels heb ik hem uitgeleend en Chromeos weer terug gezet. Eigenlijk kun je er na zoeken bijna alles mee, alleen torrents downloaden niet.
Kan ook hoor via webservices ;)
Ik heb een Chrome App waarmee ik torrents kan downloaden :P
Maar als je er hobby in hebt een leuk project je hebt alleen geen backspace. I
Wat bedoel je hiermee? Doen alle knoppen op het toesenbord het , behalve de backspace? En zo ja, waar komt dat door? Het lijkt mij logisch als jouw toetsenborddriver goed genoeg is om 30+ knoppen te laten werken, de laatste het ook wel zou doen.
ik bedoelde de DEL toets en als ie er niet opzit gaat ie het ook niet doen...
ah, oke. Dat is verder geen probleem. Geen backspace lijkt me nl behoorlijk lastig.
er missen nog wel meer knoppen, zo ook home/page up/page down/...

Ik kan er mee leven, maar ik mis ze wel soms
Del is gewoon alt+backspace
Ctrl+backspace is woord verwijderen
Alt+pijl omhoog = page up
Alt+pijl omlaag = page down
Ik denk dat de Acer E3-111 C9GH dan een betere optie is, die wordt gelijk geleverd met Windows, met dezelfde processor maar met 4 GB RAM, en voor 269 euro. De batterij schijnt het ruim 5 uur vol te kunnen houden op Wifi, zelfs langer..

Tenzij je natuurlijk Linux wilt, maar dan is de E3 denk ik nog steeds minder gedoe qua installatie. Alleen geen 16 GB eMMC, maar een 320 GB HDD.

[Reactie gewijzigd door Kandidat op 26 augustus 2014 10:54]

Jouw mening, ChromeOS niet zelfde idee als windows machine ...
Dat zeg ik ook niet. Ted_W had het over de aantrekking van de goedkope hardware als basis voor een linux laptopje. Vandaar mijn suggestie: dan is de Acer E3 misschien aantrekkelijker omdat ik vermoed dat de omschakeling wat minder gedoe is (zoals Snelisvd ook aangeeft) en omdat de specs wat beter zijn tov de C200.

Ik heb geen OS voorkeur, ik gebruik ze allemaal van linux tot chromebook tot windows (geen OSX, maar dat is meer budget gerelateerd).
Windows is geen voordeel.. En bovendien verlies je dus 6 uur accuduur ten opzichte van bovenstaande laptop.
we zijn toch niet voor niets Tweakers, soms doe je iets omdat het kan
.

[Reactie gewijzigd door Kandidat op 27 augustus 2014 11:54]

Wel jammer dat het geheugen vast gesoldeerd is.

[Reactie gewijzigd door holhuizen op 26 augustus 2014 13:08]

Via Amazon.de is er een C200 te krijgen met 4GB geheugen en 32GB schijfruimte.

Denk dat ik daarvoor ga.
Bij dit soort systemen realiseer je je al snel dat de hardware in moderne smartphones veelal beter is dan wat goedkope laptops huisvesten. Hoe lang zal het nog duren voordat we gewoon een iPhone of Windows Phone kopen en dit kunnen koppelen met een beeldscherm zodat we ineens de desktop omgeving zien, gehost op onze smartphone? Plug je iPhone in een desktop en je hebt naast iOS ook OSX voor je neus. Windows Mobile naast Windows 8.1 en 9. Plug en play - altijd je OS bij je.

En dit later naar smartwatches. Je pakt een laptop (geen CPU/GPU, alleen toetsenbord/touchpad en beeldscherm met speakers) en je ziet jouw eigen desktop. Of je gaat in een elektrische OV-auto zitten en je kan met je werk bezig. Of je zit achter een bureau op je werk en je ziet ook direct je eigen desktop. Je komt thuis en opeens heb je ook je games voor je.

Downvote me maar offtopic, maar ik ga zelf geen paar honderd Euro uitgeven aan een systeem wat naar mijn mening een beperkte houdbaarheidsdatum heeft ;)
Caconial is daar al mee bezig. (filmpje)
Mijn Chromebook is alweer 3 jaar oud en werkt nog prima voor die paar knaken ;)
De Peacekeeperscores zijn nog altijd hoger dan die van mijn telefoon (nexus4), echt onvergelijbaar.
Hele nette Chromebook dus, als ik op school niet zoveel Windows only programma's moest draaien zou dit de ideale school notebook zijn.

Ik vraag mij af of en wanneer Tweakers een review maakt van de Chromen OS "desktop", die is nu te koop bij MediaMarkt enz en de vraag is meer of het wel die 199 euro waard is, mocht die review komen ik zit in ieder geval erop te wachten ;)
Hele nette Chromebook dus, als ik op school niet zoveel Windows only programma's moest draaien zou dit de ideale school notebook zijn.

Ik vraag mij af of en wanneer Tweakers een review maakt van de Chromen OS "desktop", die is nu te koop bij MediaMarkt enz en de vraag is meer of het wel die 199 euro waard is, mocht die review komen ik zit in ieder geval erop te wachten ;)
Doel je nu op de chromebox?
Het animo voor de chrome laptops is al laag. Dan eerder een review met Ubunto bijvoorbeeld.
Valt mee, bij de economie opleiding bij mijn school gebruikmaakt bijna iedereen er 1.

Bij ICT is dat een ander verhaal, je hebt veel Windows only programma's en je hebt meer power nodig.
Valt tegen bedoel je. Ben er nu 5 tegen gekomen, waarvan een van ons die ligt te verstoffen ;)
Al onze gebruikelijke tests zijn wel uitgevoerd en de resultaten zijn via het Tweakers Testrapport in de rechterbalk te vinden.
Mankeer ik nou wat aan mijn ogen...? Ik zie het 'rapport' nergens staan...
De review op engadget laat de verschillen mooi (ik vind: beter dan hier) zien. Langere batterijduur maar wel door fiks mindere prestaties. Vooral in vergelijking met de meest directe broer, de Acer C720 (ipv de verouderde C7). Zie ook de diverse reviews hier.
Even een vraag, er is 16gb flash geheugen aanwezig, in wat voor vorm zit dat op het moederbord , is dat als een sd kaartje, of zit dat als een soort mini ssd in een m-sata slot ?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True