Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Xiaomi Mi Pad Review

Krachtpatser met lange adem uit China

Conclusie

De Mi Pad heeft ons positief verrast, zeker als we in ogenschouw nemen dat dit pas de eerste tablet van Xiaomi is. Het scherm is goed, de hardware is erg krachtig, de Miui-skin is redelijk fijn in gebruik, de accuduur is erg goed en als kers op de taart is ook nog eens een micro-sd-slot aanwezig. Op een aantal belangrijke zaken scoort hij dus goed.

Over de behuizing zijn we minder te spreken. Van buiten bekeken had de Mi Pad net zo goed een budgettablet kunnen zijn die je bij de drogist koopt en het gebruikte materiaal vinden we goedkoop aanvoelen. Diezelfde behuizing kan daarnaast behoorlijk warm worden als je de tablet intensief gebruikt.

Er zijn verder twee aspecten die maken dat de Mi Pad eigenlijk alleen een tablet is voor mensen met een voorliefde voor technologie. Ten eerste moet je hem importeren via internet. Dat betekent dat bovenop de scherpe verkoopprijs van 229,95 euro nog verzendkosten komen en met een beetje pech betaal je ook nog invoerheffing. Dat kan de prijs uiteindelijk een stukje minder aantrekkelijk maken. Verder is het bij geïmporteerde tablets een heel gehannes als er iets stuk gaat en je garantie wil claimen.

Daarnaast zal het feit dat hij standaard geen Google Apps draait voor veel mensen een struikelblok zijn. Een beetje Tweaker weet ze wel te installeren, maar het blijft een tablet die officieel niet door Google is goedgekeurd. Je weet daardoor nooit zeker of het achteraf installeren en gebruiken ook in de toekomst nog mogelijk is; als Google besluit dit tegen te gaan heb je een probleem.

De Mi Pad is dus zeker geen mainstream-tablet voor je ouders of grootouders, maar met zijn krachtige hardware, prima scherm, en goede accuduur scoort hij op de punten die we belangrijk vinden bij een tablet goed, en dat is dan ook ons eindoordeel.

Samengevat

De Mi Pad is pas de eerste tablet van het Chinese Xiaomi, maar kan meteen goed meekomen met de concurrentie. Dankzij de snelle hardware en het goede scherm is het een fijne tablet in gebruik en de goede accuduur zorgt ervoor dat je lang kan werken voor hij weer aan de lader moet. De behuizing voelt helaas erg goedkoop aan, hij wordt snel vies en ook warm als je de tablet intensief gebruikt. Potentiële kopers moeten verder goed beseffen dat de Mi Pad niet geleverd wordt met apps van Google, dus die zal je zelf moeten opzoeken en installeren.

Pluspunten

  • Snelle hardware
  • Goede accuduur
  • Uitbreidbaar geheugen

Minpunten

  • Wordt warm
  • Goedkope behuizing
  • Geen play store

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8

Reacties (121)

Wijzig sortering
Hoewel het uiterlijk duidelijk leentjebuur speelt bij iOS - al is dat lang niet meer zo erg als vroeger [...]
Ik was echt verbaasd toen ik deze zin las, net nadat ik de schermafbeeldingen had gezien. Hoe erg moet het vroeger dan wel niet zijn geweest? Nu moet ik zeggen dat ik de recente ontwikkelingen op het vlak van Chinese "replica's" en klonen van Apple-producten niet echt heb gevolgd.

Een aantal jaren terug waren er Chinese producten die niet van echte iPhones te onderscheiden waren, die werden dan vooral op zwarte markten en braderieën verkocht omdat iedereen ook wel wist dat het eigenlijk fout was dergelijke namaak te verkopen. Ook werden ze op Marktplaats aangeboden als iPhone. De gemiddelde Marktplaatskoper kwam er pas na enkele dagen achter dat hij met namaak opgescheept zat. Andere kopers boeide het niet eens, hun ging het niet om het apparaat zelf maar om de buitenwereld te kunnen laten zien dat ze een "iPhone" hadden.

Sindsdien heb ik die markt niet meer zo gevolgd. Het subforum van Apple-fansite iCulture voor klonen, waar ik vaak vol verbazing zat mee te lezen, is volgens mij ook opgeheven. Tegenwoordig is het dus blijkbaar algemeen geaccepteerd dat men in China namaakproducten maakt die net genoeg afwijken om niet als 'the real deal' te kunnen worden gezien en derhalve verboden kunnen worden in andere landen dan het thuisland.

Ik heb niets tegen goedkopere tablets en telefoons en ben ook niet echt een Apple-fan, maar vraag me wel af: kunnen deze fabrikanten niet zelf eens een interfaceontwerp bedenken?
Laat je niet verleiden tot snelle conclusies op basis van een of enkele schermafbeeldingen. MIUI is veel meer dan die rijen iconen op je scherm die toevallig wel op iOS lijkt.
Juist als het voor de rest zo'n geweldig apparaat is, zouden ze bij Xiaomi eens wat moeten investeren in een eigen look (ik zeg met opzet niet 'look and feel'). Dat zou het product een beter imago bezorgen want dan komt de nadruk wat meer op de uitstekende specificaties. Nu komt het apparaat over als een iPad-wannabe en dat resulteert in een erg goedkope uitstraling op veel mensen.
Ik vind het een gemiste kans.
Op je telefoon kun je meer dan 1000 thema's downloaden, de enige overeenkomst met Apple is dan dat alle apps op je bureaublad staan. Deze mogelijkheid van thema's zal vermoedelijk snel naar de MiPad komen.
Uiteraard staat ook iOs 7 look tussen de thema's en de Samsung of Xperia Look, maar ook originele thema's die door community zijn gemaakt.
Niet alleen themes, maar doodleuk een andere launcher ( Nova ) en je bent al klaar.
Ik ga jou een antwoord geven in een historisch kader:

In de 15de eeuw was Europa in de ban van het bijzonder glanzend keramiek uit China: het glanst mooi, was sterker dan aardewerk, nam geen geuren/kleuren op en was gemakkelijk te reinigen. Het was zo egaal van structuur, dat sommige voorwerpen semitransparant waren. Fortuinen werden er neergelegd voor dit bijzonder keramiek, dat porselein heet. Tijdens de Ming werden er kobaltpigmenten gebruikt om een mooie diepblauwe kleur te krijgen. Dit hebben de Chinezen overgenomen van de Centraal-Aziatische volkeren. Het gevolg was een prachtig blauwwit porselein: het Ming-porselein was geboren.

De Nederlanders -met hun handelsgeest- zagen meteen een gat in de markt in Europa om aan de bijna onverzadigbare vraag naar dit luxeproduct te kunnen voldoen. Door goedkoop aardewerk te voorzien van een dikke glazuurlaag en de beschilderen werd hiermee een goedkope kopie gemaakt van het vele malen duurdere Ming-porselein geïmiteerd. Sterker nog: in het begin werden de Chinese motieven van het Ming-porselein klakkeloos overgenomen...om het het doen lijken op het echt spul (het was natuurlijk nep). Het werd een bestseller, dat wij kennen als....Delfts Blauw.

Tegenwoordig is het nepporselein Delfs Blauw zelfs duurder dan echt porselein (afgezien van echt Mingporselein).

Net als toen, kopiëren de Chinezen nu van de Europeanen. Eerst met een rechtstreekse kloon (denk aan die chinese motiefjes op Delfts Blauw), dan met verbeteringen en binnenkort met een geheel nieuw ontwerp. Gewoon kwestie van tijd.

[Reactie gewijzigd door pharmacist op 30 juli 2014 11:02]

Die zin was gewoon onzin. MIUI V4 leek helemaal niet op iOS. iOS 7 leek op MIUI V5; niet andersom. Dit is geen kloon, dit is een zeer fijn stuk software wat goed doordacht is, origineel is en erg lekker in gebruik is.

Veel functies ( zoals Do Not Disturb) werden als eerste in MIUI geimplementeerd, waarna zowel Google als Apple ze in hun eigen OS geplakt hebben en vervolgens riepen "kijk ons eens origineel zijn!"
Na cortex A9 generatie, is de cortex A15 generatie met weinig succes doorgebroken, omwille van het grote stroomverbruik. Nog recenter, is er nu de cortex A17, die gebaseerd is op gelijkaardige performantie heeft als de A15, maar minder stroom zou verbruiken.
Er zullen snel tabets uitkomen met de RK8288 chipset, die een goed gpu combineert met 4 cortex A17 cores.

[Reactie gewijzigd door scottbiker op 30 juli 2014 15:13]

Dit is niet helemaal waar. De Cortex A17 is niet gebaseerd op de Cortex A15, maar op de Cortex A12 (of beter gezegd een doorontwikkeling). Zowel de A12 als de A17 zijn beide mid-range CPU's.

http://www.anandtech.com/show/7739/arm-cortex-a17

De Cortex A15 wordt geclassifeerd als high-end CPU en wordt waarschijnlijk opgevolgd door de Cortex A57.

http://tweakers.net/nieuw...rocent-beter-dan-a15.html

[Reactie gewijzigd door Ted_W op 30 juli 2014 14:54]

Basis is inderdaad A12 ipv A15, maar performance... "The Cortex-A17 will achieve the A15′s performance, but will do so in a smaller power envelope and with better overall characteristics.", zie bron
Op zich is dat natuurlijk niks nieuws, op desktop CPU's zie je dit ook constant. Een nieuwe mid-range kan qua prestaties en verbruik best op hetzelfde niveau zijn als een oudere topmodel.

Overigens staat in hetzelfde artikel ook dat Cortex A15 CPU's efficiënt kunnen zijn, een goed voorbeeld hiervan is de Krait CPU van Qualcomm, wat ook gebaseerd is op de A15 architectuur. Nu weet ik niet hoe Nvidia dit heeft geïmplementeerd in haar K1, maar volgens de review is de batterijduur helemaal niet zo verkeerd.
Je kan toch meestal Google apps apart ook installeren op je Android toestel of tablet ?
Ik heb vaker gedaan dat ik bijv andere ROM op mijn toestel ging zetten en vervolgens had ik geen playstore ging ik apart Google apps downloaden kreeg ik Gmail Google map en playstore in een keer, je moet handmatig installeren geloof ik. :X
Je kunt inderdaad gewoon de Google Playstore installeren, dat is geen probleem.
Deze is uit de Miui Market te halen incl. het bijbehorende Framework. Dit kan gewoon zonder roottoegang of speciale permissies.

Een alternatief (waarvan ik momenteel minder over te spreken ben), dat is door de MultiLanguage ROM van xiaomi.eu te downloaden. Zij brengen (net als de officiele ROM bouwers), elke week een update uit incl. verbeteringen in de vertalingen. Momenteel zit er overigens nog geen NL versie bij, dat is bij de telefoons al wel het geval. Vertalingen kan iedereen aanleveren en hetzelfde geldt voor de verbeteringen in de talen en software.

Momenteel heb ik zowel de ML ROM als de originele MIUI ROM naast elkaar draaien. Er is namelijk een soort fail-back partitie aanwezig, waardoor je op deze manier kunt wisselen van ROM. Momenteel ben ik de tablet zelf nog aan het testen en eventuele fouten in de ROM's kan ik doorsturen naar de juiste site.
Ik heb zelf een Xiaomi en de Playstore geinstalleerd echter sinds een kleine week via een update van Xiaomi werkt de Playstore inclusief een groot aantal aanhangende apps. Uiteraard de standaard Google apps maar ook een aantal andere apps die uit de store komen werken plots niet meer.

Ik ben dan ook beduidend minder te spreken over Xiaomi. Ja natuurlijk de Playstore mag duidelijk zijn dat die enkel via een omweg te installeren is dus er is altijd wel een risico maar nu is het wel overduidelijk wat het gevolg kan zijn.
Ik heb het gecontroleerd op mijn Mi2 met en dagelijkse Beta Test Rom: 4.7.30. Hierop lijkt alles gewoon te downloaden zijn.
We kunnen hierover verder discussiëren in 1 van de telefoon topics, maar mag ik een gok doen?
Je bent voorzien van een Xiaomi telefoon en je hebt de ML ROM geïnstalleerd. Je kreeg via OTA een suggestie om de nieuwste ROM erop te laten zetten. De update was echter alleen bedoelt voor de originele Miui ROM en daardoor krijg je hele vreemde dingen te zien zoals deze fout in de Play Store.
Mocht je inderdaad de ML Miui hebben, heb je daarna een full wipe uitgevoerd/Factory reset?
Dat is namelijk verplicht voor de goede werking van je telefoon of tablet.

Kortom, laten we hierover verder praten in het telefoon specifieke topic.
Heb je de ML ROM wel eens geprobeerd van miuiandroid.com? Nederlands staat er wel bij als taal, alleen kan ik niet zeggen of dit ook in de Mi Pad ROM zit (ik neem aan van wel). Op mijn MI2S heb ik dit ook altijd gebruikt en erg tevreden over.

Zodra mijn Mi Pad straks binnen komt, ga ik dit er ook op zetten.
NL ontbreekt momenteel nog op de MiPad. Ik draai momenteel 4.7.25.
Op de telefoons is de NL taal al wel beschikbaar (al vraag ik me af of dit met de Mi4 momenteel ook al zal zijn)
Dan denk ik dat het ook nog niet het geval zal zijn bij de MI4, hoewel ROMS voor de telefoons meer op elkaar zullen lijken en de bestaande vertalingen voor andere telefoons beter bruikbaar zal zijn. Heb je ook een MI4 besteld dan? :9~

Volgend jaar ga ik naar Hong Kong en ga ik denk ik wel een MI4 halen met FDD-LTE, of een MI4S als die er is tegen die tijd (april/mei) :D
Op de mipad draait nu een pre-versie van miui v6 die in augustus (waarschijnlijk) uitkomt. De vertalingen hiervoor zijn nog niet gereed voor een aantal talen maar ik denk dat dat binnenkort wel veranderd. Op de getoonde mi4's draait nu miui v5, tot v6 af is.
gebruik MoreLocale of Custom Locale om het te patchen met de Nederlandse taal.
Misschien is de procedure ondertussen gewijzigd, maar in januari was de (on)officiële procedure dat je via de Mi Market een package met alle gapps kon downloaden. Natuurlijk zonder toestemming van Google, maar in China is dat allemaal niet zo belangrijk. Het enige dat je dan moet doen is die package installeren en draaien en hij downloadt de rest vanzelf.
Alles kan, maar zoals je in de review kan lezen heeft Xiaomi hier geen officiele overeenkomst voor met Google:
Gelukkig is het mogelijk om alle diensten van Google op de Mi Pad te krijgen, al is het onduidelijk of dat juridisch in de haak is; Xiaomi heeft immers geen officiële overeenkomst hiervoor.
Het zou dus zomaar kunnen dat Google dit in de toekomst niet meer toestaat of zelfs blokkeert.
Dat betwijfel ik. Die package is niet meer dan een installer voor vrij verkrijgbare apk's. Als Google in de toekomst geen aparte apk's meer aanbiedt, dan installeer je gewoon de versie die er nu is en automatische updates doen de rest.
Dat betekent nog steeds niet dat het legaal is.

Overigens kun je op basis van wat simpel op te vragen gegevens zoals hardware vendor ed heel veel blokkeren, ook toegang tot de Google Playstore. Dat ze dat op dit moment nog niet doen geeft geen enkele garantie voor de toekomst.
Het is gewoon legaal. Wanneer er geen overeenkomst is, mag het niet standaard geleverd worden. Maar wanneer het apparaat gekocht is, mag de gebruiker de GAPPS gewoon installeren. Niets illegaal aan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 300525 op 30 juli 2014 12:25]

Op dit moment is de situatie zo dat als je _zelf_ de Google Apps installeert, Google daar nooit een probleem van maakt, ongeacht de device of Android versie.

Dit is een normale gang van zaken in de custom rom wereld. Cyanogenmod, bij voorbeeld, heeft geen overeenkomst met Google en komt ook zonder Gapps. Met 2 tellen zoeken heb je echter de juiste package op internet gevonden om de Gapps er zelf in te schuiven.
Google weet dit en ze doen er niets tegen.
Ik heb een week of wat geleden de Mi Pad gekocht via het Europese warenhuis, en die kwam standaard met Play Store. Helaas bleek deze tablet geen GPS te hebben (wat wel op diverse sites vermeld werd), dus ik heb hem alweer van de hand gedaan. Voor de paar uur dat ik hem gebruikt heb was het een prima tablet. Play Store zat er gewoon op, dus ik snap deze conclusie niet.
Dat je de Play store hebt is omdat deze door jouw warenhuis is geïnstalleerd. Overigens bieden heel veel Chinese webshops al dan niet gratis deze optie, zodat je er zelf niet mee aan de slag hoeft. Mijn MIPad is zelf gekocht in China en dus een doos met folie er omheen en moest dus zelf de Play store installeren. Voor een beetje Tweaker moet dat geen probleem zijn.

En nu je het zegt, er zit geen GPS op. In de tweakers specificatie lijst staat van wel.

En om nog een opmerking te plaatsen over de tablet. Ik kan er niet aan wennen dat ik de tablet niet met de home button kan aanzetten zoals bij de Ipad. Telken moet grijpen naar de aan knop vind ik irritant.

[Reactie gewijzigd door VERNederlander op 30 juli 2014 09:11]

Deze kwam rechtstreeks bij het Europese magazijn van Xiaomi vandaan. Zie:
http://www.xiaomishop.com/28-eu-direct
Misschien dat ze hem voor de Europese markt aanpassen. Hij startte ook in het Engels op.
Xiaomishop is gewoon een importeur van Xiaomi producten naar europa. Zeker niet de echte officiële Xiaomi.
Er zijn geen Europese magazijnen/webshops van Xiaomi.
Dit is gewoon een webshop die Xiaomi producten verkoopt. Het enige wat ik wil meegeven is dat je moet oppassen voor fake Xiaomi producten. Dus let op reviews van andere gebruikers, let op eventueel iets te lagen prijzen en verkeerde specificaties.

Daarnaast kan het prettig zijn om een ML rom vanuit de webshop erop te hebben staan, maar als het een eigen brouwsel is, dan is de kans op een geslaagde support vanuit GOT een stuk lager. Let hier dus ook op voordat je een Xiaomi product ergens besteld.
Volgens mij is betellen in het Europese warenhuis wel handig. Via China loop je kans op import en handelongkosten en dan is je goedkope tablet opeens bijna €300,-. Is de prijs in de Europese store ook €229.?
Anoniem: 297189
30 juli 2014 18:22
Ik vindt dat de dit review een nogal forse contradictie bevat. Er wordt namelijk geconstateerd dat de tablet flink warm wordt, vooral bij games, en er wordt zelfs een infra-rood foto gepresenteerd om dit te illustreren. Warmteontwikkeling van deze mate hangt met zeer grote waarschijnlijkheid samen met hoog stroomgebruik en een korte accuduur. Dit verband is er vrijwel altijd bij smartphones en tablets (apparaten die heel warm worden hebben een slechte accuduur).

Echter, in de accuduur test wordt de geautomatiseerde browsertest van Tweakers uitgevoerd, wat waarschijnlijk heel licht browser-gebruik (en dus ook een licht CPU gebruik) simuleert. Ook een videotest is uitgevoerd, wat de tablet lang uithoudt. Daaruit trekt het review dan de conclusie dat het apparaat een zeer goede accuduur heeft, zonder enige vorm van toelichting of kanttekening over op wat voor gebruik dat betrekking heeft. Dit lijkt me nogal onzorgvuldig.

Uit de accuduur tests blijkt dat de NVIDIA processor en firmware voor licht browser gebruik en video goed geoptimaliseert is m.b.t. stroomgebruik en accuduur. Maar voor zwaarder werk (b.v. zwaardere websites of andere toepassingen waarbij de processor meer aan de bak moet) ligt dit waarschijnlijk flink anders. Het lijkt me zelfs waarschijnlijk dat de tablet voor bijvoorbeeld voor games een matige of zelfs slechte accuduur heeft.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 297189 op 30 juli 2014 18:28]

Ook dat is een aanname; misschien is de tablet wel slecht in het verspreiden van de warmte, waardoor het zich wat meer concentreerd dan bij een andere tablet. Het stroomverbruik bij hoge load kan dus in verhouding zijn met een concurrerend model.
Anoniem: 297189
@zAo31 juli 2014 12:17
Het lijkt me wel een aanname die heel waarschijnlijk is. Warmte is gewoon stroomgebruik, zelfs als die meer concentreerd is. Bij een tablet is warmte logischerwijs altijd geconcentreerd rond de processor. Het gaat ook niet om een beetje warmte maar gewoon flink warm worden.

Dit alles bewijzen zou niet moeilijk moeten zijn, gewoon een wat zwaardere game of game demo een paar uurtjes laten lopen totdat de batterij op is. Wel zou je dan een vergelijkbare test moeten doen met concurrerende modellen om een goede indruk te krijgen.
Je accu kan ook warmte produceren en het lijkt me in dit geval een warmte "probleem" te zijn bij de accu.
De warmte voel je overigens ook vrij snel. Niet alleen tijdens benchmarks (die ik dit weekend zo'n 4 uur achter elkaar laat draaien), maar ook als je aan het browsen bent.
Als je ondanks de temperatuur nog zo lang met je tablet kan spelen vind ik wel erg netjes. Tijdens normaal gebruik (browsen, FB, synchronisatie van gegevens) kom ik zelf op een bedrijfsduur van 6-9 uur verspreid over 48 uur.
Anoniem: 297189
@Kiswum1 augustus 2014 20:56
Voor lichter gebruik gaat de tablet inderdaad redelijk lang mee. Maar in jouw antwoord staat niet wat de accuduur is bij gaming. Dat kan juist interessant zijn om een indruk van de krijgen.

Verder maakt het nogal wat uit wat voor benchmark het vier uur achter elkaar uithoudt. Als dit een benchmarks is zoals Tweakers die uitvoert voor accuduur (licht browser gebruiik of video spelen) dan is het logisch dat dat redelijk lang gaat omdat de process/firmware goed voor licht CPU gebruik geoptimaliseerd is. Maar als je bijvoorbeeld een benchmark runt dat overeenkomt met gaming/3D graphics of volledige CPU belasting dan zou de accuduur kunnen tegenvallen.

Verder is het ook waarschijnlijk dat de processor agressief aan throttling doet (processorsnelheid flink terugschroeven als de temperatuur te hoog wordt), voor de stabiliteit is dit waarschijnlijk essentieel, maar dit kan metingen van performance en accuduur bij langdurige benchmarks vertroebelen (b.v,. lang benchmark runnnen resulteert in lage benchmark score omdat de snelheid steeds teruggeschroefd wordt, maar accuduur blijft redelijk).
In dit geval zijn het benchmarks die ik handmatig start. Gaming heb ik gedaan, maar ik kreeg die helaas geen fps scores te zien. Maar goed ik zal daarover meer vertellen in een toekomstige review.

Hier zie je de scores van vorige benchmarks.
http://tweakers.net/ext/f/wz33WWexBMMbpTBELc4aX13N/full.png

Deze zal ik updaten met de scores van de MiPad. De testen zullen ongeveer 4uur in beslag nemen waarbij de 4 cores vermoedelijk altemaal aan het werk zijn.
Interessant artikel wat wel redelijk de vloer aanveegt met Xiami:

http://techcrunch.com/2014/07/30/xiaomis-one-more-thing/

Het is geen toeval dat het allemaal zo sterk op Apple lijkt. "One more thing...."
Als je zoekt, vind je altijd wel overeenkomsten. Daarmee wil ik niet zeggen dat Xiaomi zich niet heeft laten inspireren door Apple in sommige gevallen. Het is alleen jammer dat niemand de moeite neemt om een stuk te gaan schrijven over de verschillen, want dat artikel zal vast een stuk langer zijn verwacht ik.
Eigenlijk staat er dat Xiaomi nu doet wat in het verleden Apple, Microsoft en Samsung deden. En dat xiaomi Apple in China al voorbij is gestreden. En dat als ze zo doorgaan ze dat wereldwijd ook wel eens kunnen gaan doen.
Ergens een paar dagen terug las ik ergens in internationaal nieuws, dat deze fabrikant betrapt is op documenten van hun apparaten stiekem downloaden naar hun servers. Zelfs als met root hun eigen bloat software van hun apparaten is verwijderd. Voor het tot aankoop over gaan van producten van deze fabrikant zou ik zelf eerst tot de bodem uitzoeken hoe dat precies zit.
Ik ben benieuwd naar dat artikel, zou je dat in je post kunnen toevoegen?
Het klinkt een beetje zoals de praktijken van veel SmartTV's waarbij de fabrikanten kunnen inzien wat je met je TV zoal doet. Dit zou dus niet goed zijn.

Hier is het artikel, op het eerste gezicht zou ik zeggen dat de synchronisatie van je data uit staat en dat dat niet is uitgezet (staat standaard aan, net als App updates).
Het kan bij een andere gebruiker de Find Device optie zijn.
Ik wacht de verklaring van Xiaomi even af, voordat ik een oordeel hierover kan vormen.

http://gadgets.ndtv.com/m...rvers-567686?site=classic

Edit:
Verklaring van Hugo Barra van Xiaomi:
https://plus.google.com/a...nqvhexh1l22bxx550yntjvkfu

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 31 juli 2014 07:00]

Ik heb een telefoon geflasht met miui en er wordt inderdaad een document, genaamd GPS.LOG, op de root van de sd-kaart gezet. Hierin staat ALLES over je positie als je gps aan gaat: tijd, coordinaten en woorden als gps stop en gps start. Als je iets daarvan op Google maps plakt, kan je zo de route uitstippelen die je met de telefoon hebt afgelegd.
Die optie is nodig om je telefoon terug te vinden via https://i.mi.com/lite#phone

Hier een weergave van Find Device zoals het in mijn oude Mi2 review te zien was (inmiddels is de interface veranderd):
productreview: Xiaomi Mi-Two Wit review door Kiswum

(edit juiste find phone link toegevoegd)

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 30 juli 2014 12:06]

Ha, bedankt. Dan weet ik eindelijk waar dat (obscure) bestand voor dient!
Oh het was overigens een aanname van mezelf. Ik denk dat het daarvoor gebruikt zal worden, het klonk in mijn hoofd erg logisch :)
Ik heb een telefoon geflasht met miui en er wordt inderdaad een document, genaamd GPS.LOG, op de root van de sd-kaart gezet. Hierin staat ALLES over je positie als je gps aan gaat
Aan de cavalcade van permissie-aanvragen van Play Services te zien, doet Google net hetzelfde en nog veel meer.
https://maps.google.com/locationhistory/b/0
Mwah, zoveel moeite hoef je niet te doen voor je exacte route :+
"U heeft geen locatiegeschiedenis voor 29 juli 2014" of welke andere datum dan ook. Ook niet van de tijd dat ik wél met een Android telefoon rond liep in plaats van een Windows Phone.

Wat zijn de voorwaarden voor Google om dat daar bij te houden?
Ik heb een 64GB versie van de Mi pad besteld en als het goed is wordt het vandaag bezorgd door DHL :) Ook heb ik er meteen een flip-cover erbij besteld, dus van de (goedkope) behuizing zal ik verder weinig merken denk ik.

Alleen nog een goeie ML rom (ben ik ook van die Chinese apps af) en ik heb een prima tablet lijkt mij.
Bij welke site heb jij de 64GB tablet besteld ?
Bij ibuygou. Prima toko, zondagavond besteld en vanmorgen bij mij thuis afgeleverd.
Anoniem: 378251
@Ted_W30 juli 2014 09:45
Zou je willen delen hoeveel je dat in totaal gekost heeft?
Vind de specs wel fijn,maar de temps wel erg hoog.En word met je flip-cover dan niet nog warmer?
En niet te vergeten dat je idd gehannes kunt hebben als het op garantie etc aankomt.
Maar die gok neem jij dus :).
Zou tof zijn als je een review zou schrijven.
Veel plezier met je Mi pad.
Net geen 250 euro voor de Mi Pad (64GB versie). De bijbehorende flip-cover kost 16 euro en verzending via DHL was 24 euro, dus alles bij elkaar ongeveer 290 euro. Ik had het zondagavond besteld en zojuist kwam DHL langs met het pakket, dus nog geen 3 dagen in totaal. Als extra kreeg ik er 2 screen protectors bij, een Mi Key en een EU stekker voor de oplader. Alles verpakt als cadeau (doen ze standaard) en ik heb ook geen invoerrechten hoeven te betalen.
ik vind die €290 best een stevige prijs, en dan heb je nog geluk dat je geen invoerrechten hoefde te betalen.

met invoerkosten kom je rond de €360 uit, en dat is imo gewoon duur.
Tja, wat voor vergelijkbare alternatieven heb je dan voor 250 euro?

Ik reken de cover en verzendkosten even niet mee, want dat kun je ook met een andere tablet net zo goed hebben.

Wat invoerrechten betreft, de vraag is of het eerder geluk is dat ik het niet hoefde te betalen of dat het gewoon domme pech is als ik het wel had moeten doen. Ik bestel vaker dingen uit China en heb nog nooit invoerrechten hoeven te betalen. En ik denk ook heel veel andere Tweakers met mij. Er komen dagelijks duizenden pakketten Nederland binnen uit China (zo niet meer) en de kans is niet erg groot dat de douane toevallig die van mij eruit pikt.
Invoerrechten ben je pas verschuldigd boven een bepaald bedrag per product, ik geloof iets van €100 of zo? Dus een klein electronicum uit China van €20 hoef je geen invoerrechten over te betalen.
Anoniem: 378251
@Ted_W30 juli 2014 10:22
Thanks.
Dat valt incl. de flip-cover en alle gratis extra's en notabene de 64 GB uitvoering dan reuze mee, en snel bezorgd. Heel netjes mag ik wel zeggen.
Dit is wat ik er twee weken geleden voor betaald heb:

Reference Product Unit price Quantity Total price
M104 Xiaomi Mi Pad 7.9 inch 2048 x 1536 326PPI NVIDIA Tegra K1 Quad Core 2.2GHz 2GB/16GB 6,700mAh Tablet - Color : White, Extra Parts : None, Free Gift : Flip Leather Case + Screen Protector, Memory Card : None, ROM : 16GB €258.39 1 €258.39
Products €258.39
Discounts €0.00
Gift-wrapping €0.00
Shipping €36.48
Total paid €294.87

Shipping

Carrier: EU Warehouse Express
========
Anoniem: 378251
@scsirob30 juli 2014 11:11
Jij hebt ,m al 2 weken. Ted_W pas vandaag.
Tevreden? Is de warmte die de Mi bij intensief gebruik schijnt te produceren ooit een probleem geweest?
De 16GB versie was eerder leverbaar dan de 64GB versie, vandaar.
Nee, niet tevreden. Ik had hem voor één specifiek doel gekocht, namelijk gebruik met speciale navigatie software. In tegendeel tot wat diverse sites inclusief Tweakers beweren, zit er in de MiPad geen GPS. Dus onbruikbaar voor mij. Prima tablet verder, maar ik kon er niets mee. Ik heb er een andere tweaker blij mee gemaakt, die had hem voor nog minder..

[Reactie gewijzigd door scsirob op 30 juli 2014 12:59]

Nederlands kun je als taal makkelijk zelf installeren.
Voor zover ik weet moet je andere ROM flashen. Zeker op mijn Redmi Note.
Een andere ROM erop is zo gedaan. Op de MI2S kun je dat doen met de ingebouwde updater app, heb je verder ook geen root nodig. Nieuwe ROM die je wilt flashen downloaden en op het interne geheugen of SD kaart zetten en vanuit de updater app in MIUI de ROM selecteren en flashen. Geen gedoe met adb, fastboot of recoveries.
Das waar, maar de gewone gebruiker begint hier gewoon niet aan. Een beetje kennis van zaken is nodig.
De procedure volgen is niet moeilijk. Het is inderdaad niet iets dat grootmoeder zal doen, maar grootmoeder kan het doen.

Waarom je dit zou doen is iets anders. Dan mag je dit telkens opnieuw doen bij elke update, terwijl de officiële versie zichzelf updatet. Is Nederlands zo belangrijk?
Ook dit hoef je maar 1x te doen. De ROM van miuiandroid/en,mui ondersteunt gewoon OTA, dus als het er eenmaal op staat, gaan updates net zo makkelijk als de officiële ROM.
Heb hier ook al vrij vaak goede reviews van gezien. Enige minpunt is die Google Play store. Natuurlijk kan je andere ROM flashen, maar dan ben je toch de fabrieksgarantie kwijt?
Het blijft natuurlijk wel een scherpe prijs!
Via ibuygou.com heb je gewoon een jaar garantie
Als je als NL een Xiaomi bezit, dan heb je vaak geen fabrieksgarantie (tenzij je het laat kopen via iemand die een Chinees adres heeft). De enige garantie die je hebt, is die tussen jou en de verkopende partij.
Een nieuwe ROM voor een Xiaomi lijkt vaak geen gebruik te zijn en veel webshops zetten hun eigen ROM op de Xiaomi producten. Tevens zijn er ook een hoop die de ML ROM van xiaomi.eu aanraden (dat is een on-officiële ROM).
Vergis je niet dat garantie in China geen gemeengoed is zoals hier. In de officiële xiaomi.com winkel kom je vaak tegen dat je er garantie erbij kunt kopen.

Service zoals reparaties worden door Chinese bedrijven vaak uitbesteedt aan andere bedrijven. Ook al roepen de Chinese webshops dat je ze telefoon of tablet naar de fabrikant ter reparatie sturen gaat deze gewoon naar een service afdeling. Daarom ben ik ook huiverig de display van mijn Hongmi te laten vervangen omdat de kans bestaat dat er nog meer vervangen wordt en dat ik er straks Shanzhai onderdelen voor terugkrijg.
Een extra alternatief: Nvidia Shield Tablet. Topprestaties voor 'slechts' 299$
alleen is het scherm van de shield tablet verre van degelijk, heel slechte kleur weergave.
Als ik de controller kan gebruiken op de MiPad, dan wil ik de test wel aangaan met de Nvidia Shield. Waarschijnlijk gaat mijn collega er 1 aanschaffen.

Nvidia vs Xiaomi, ik ben benieuwd of Xiaomi qua prestaties in de buurt zal komen ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.




Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee