Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Evolve Preview

Vier Hunters jagen op een monster

Eten is belangrijk

Voordat Goliath of Kraken de confrontatie met de Hunters aangaat, is het verstandig om eerst te evolueren. Dat doet het monster door op kleinere monsters te jagen. Die lopen er genoeg in de maps van Evolve. Het zijn computergestuurde dino's van allerlei soorten en maten. Er zijn er ook die groter zijn dan het monster waar de Hunters op jagen. Voor Goliath of Kraken is het zaak zo snel mogelijk wat kleinere dino's uit te schakelen en op te eten. Daar halen ze de energie vandaan die nodig is om naar stage twee of drie te gaan. Het vinden en verslaan van de dino's is geen probleem. Het opeten kost echter tijd en dat is iets dat het monster eigenlijk niet heeft. Evolueren kost nog meer tijd. Groeien naar een volgende stage kost minstens tien lange seconden, waarin het monster veel zwakker is dan normaal.

Dat is dus precies de druk die er op het monster ligt in de eerste helft van elke match. Op basis van snelheid en vooral klimvermogen kan het monster best aan de Hunters ontsnappen. Vooral schuilen op hoge plekken werkt erg goed. Alleen heeft het monster eten nodig om te evolueren en dat eten scharrelt op het laagste niveau van het strijdperk. Het monster zal zich dus kwetsbaar op moeten stellen om naar stage twee en drie te groeien.

Voorlopige conclusie

Zo heeft Evolve een simpel uitgangspunt, dat door Turtle Rock echter op een knappe manier van de nodige haken en ogen is voorzien. Het monster is sterk en snel, maar pas nadat hij tot stage drie geëvolueerd is. Turtle Rock heeft er bovendien voor gezorgd dat het monster zich kwetsbaar op moet stellen en de confrontatie met de Hunters op moet zoeken. De Hunters op hun beurt moeten het vooral hebben van samenwerking. Turtle Rock heeft de vier Hunters complementerende skills gegeven. De Hunters kunnen dus alleen slagen in hun missie als ze bij elkaar blijven en optimaal gebruikmaken van de skills die de verschillende Hunters hebben. Het is echter vooral de tijdsdruk die op de matches ligt, die van Evolve een spannende game maakt: het monster dat aan de Hunters moet ontsnappen zolang hij nog geen stage 3 is en de Hunters die weten dat ze de meeste kans hebben zolang dat nog niet geval is. Het maakt Evolve spannend, hectisch en met potjes van 20 minuten nog lekker snel ook.

Lees meer

Let's play Jack in Evolve Video van 12 augustus 2015
Turtle Rock toont intro Evolve Video van 14 januari 2015
Evolve krijgt spelvorm Rescue Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Nest Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Hunt Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Evacuation Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Defend Video van 4 december 2014
2K Games stelt Evolve uit tot 2015 Nieuws van 6 augustus 2014
2K Games kondigt Battleborn aan Nieuws van 8 juli 2014
Ga op jacht in Evolve Video van 11 februari 2014
2K Games kondigt Evolve officieel aan Nieuws van 15 januari 2014
THQ valt in onderdelen uiteen Nieuws van 24 januari 2013

Reacties (25)

Wijzig sortering
Dit ziet er behoorlijk gaaf uit!

Het doet me een beetje denken aan die starcraft 2 arcade survival games. Ik weet niet of iemand die hier kent, maar een variant ervan heet volgens mij (is alweer een tijd geleden dat ik het gespeeld heb) The beast and the sheeps. Je moet als sheep een basis bouwen en verdedigen tegen de beest en als beest moet je die basis en de sheep proberen te vernietigen. Naarmate de beest meer aanvalt wordt die ook sterker. En de sheeps kunnen samenwerken om samen een stevige basis te maken en de beest proberen te verslaan.

Ik vraag me af of de makers het concept van deze game daarvan een beetje hebben afgekeken. Hoe dan ook, dat was een spel dat erg leuk was. Ik snap niet dat Valve daar niets in zag en er geen geld in wilde stoppen....

[Reactie gewijzigd door dunpealhunter op 14 juni 2014 13:16]

Dit concept stamt puur uit de RPG (pnp) scene. Een monster tegen een party van vier helden, in de pnp RPGs werden de monsters altijd gespeeld door DM/GM.

Een asymmetrische fps is ook niet nieuw, kijk eens naar Natural Selection 2 (Monsters vs. Marines):
http://store.steampowered.com/app/4920/

Neemt niet weg dat dit er super leuk en spannend uit ziet. Ben alleen benieuwd hoe goed dit gaat werken met PuGs. Verder maak ik me zorgen over 4 vs 1, die ene moet dan wel van een perfect niveau zijn ten opzichte van de andere vier, anders is het voor niemand leuk. In grotere groepen kunnen de betere de slechtere opvangen, die luxe heeft het monster niet.
Voor PUGs moet er gewoon een goed ranking systeem komen.
En dan denk ik aan een ELO systeem als in de meeste MOBA's wordt gebruikt.
En zeker geen "XP" systeem als in Battlefield of Titanfall.

Misschien heb ik er overheen gelezen btw. Maar de releasedate voor de PC staat op 21 okt 2014 (volgens steam)
Nijs je hebt in 3 regels 3 afkortinge gebruikt die ik niet ken :) Zal ze zo eens op zoeken.

Ontopic bedankt voor de release date het lijkt me een erg toffe game.
PUG = Pick Up Group. Spelen met mensen die je niet kent.
ELO = http://en.wikipedia.org/wiki/Elo_rating_system .
MOBA = Multiplayer Online Battle Arena. http://en.wikipedia.org/wiki/Multiplayer_online_battle_arena
Voor asymetrische multiplayer vind ik zelf Splinter Cell: Chaos theory een goed voorbeeld.
Heerlijke multiplayer!
Het ziet er zo behoorlijk vet uit ik vraag me alleen af hoe lang dit spel je vermaakt kan houden het ziet er namelijk zo een klein beetje "eentonig" uit in mijn optiek.
Ik denk door een variatie van maps, mosters en loadouts voor de hunters die ervoor zorgen dat elk potje haast uniek is. En je kan van alle andere shooters ook zeggen dat ze eentonig zijn ;) .
Ja daar heb je natuurlijk ook weer gelijk in, persoonlijk denk ik dat de echte variatie gaat komen uit de hoeveelheid mogelijke tactieken (voor de hunters en het monster) die verschillen per map.
L4D was ook heel linear, maar de random spawns en de tactiek die de spelers er op na hielden maakten elk potje anders. Het was alleen frusterend als je mensen in je team had die duidelijk niet wisten wat ze moesten doen of wat er van hun class verwacht werd. Maarja, we gaan het beleven!
Ja dat vroeg ik me dus ook af. Heb wel ergens gezien dat je een dome kunt sluiten met de monster erin enzo. Maar het lijkt een beetje op rush mode meets Primal Carnage. Ga het wel eens proberen.
Lijkt mij een hele vette game - ik vond de gameplay van L4D (1/2) ook super (ook al honderden uren inzitten). en denk dat ik ook in deze game aardig wat uurtjes zal steken!

Toch snap ik niet waarom Valve hier niet mee in zee wilde gaan (?)
Omdat L4D3 door Valve zelf gemaakt word geloof ik, misschien waren ze klaar met Valve en wilden ze iets nieuws maken.

Ik kijk hier iig erg naar uit!
Valve heeft hun studio opgedoekt, waarna ze een doorstart hebben gemaakt. Zie het artikel, staat er duidelijk in.
Lijkt me eerder dat Valve niet zo graag wilt dat mensen in naam van Valve met een engine werken die niet van hun (Crytek engine) is. Dan houd de samenwerking denk ik snel op daar :)
"The monster is doing massive damage" Nou, nee niet bepaald, het ziet er heel spectaculair uit wat het monster doet maar die hunters lijden er maar weinig onder. Het is natuurlijk even afwachten, maar gebaseerd op het verhaal uit de review en de gameplay footage vind ik het spel wel erg imbalanced in het voordeel van de hunters. Rond 2:30 vangt het monster die trapper, na niet minder dan 15 klappen is die trapper onderhand een keer "incapacitated" en niet heel veel later staat hij gewoon weer op 8)7

Tegen het einde wordt er geroepen dat het team zooo kwetsbaar is als ze één teammate missen, maar de damage die ze doen lijdt er maar weinig onder. Wel een interessant concept verder, maar ik denk dat de balans, zoals tegenwoordig gebruikelijk is bij games, pas goed is als er een aantal patches overheen zijn gegaan.
Dit komt ook voornamelijk omdat de makers met dit soort spellen nooit rekening kunnen houden met de 100'den verschillende manieren van spelen wat hun niet konden bedenken.,,

Zodra zo spel dan gereleased wordt, zal er een taktiek worden gevonden die beter werkt dan andere taktieken en dat maakt het inderdaad dan unbalanced. En waarschijnlijk inderdaad in het nadeel van de monster...
Ik heb hier zo'n zin in. Honderden uren in L4D 1&2 gestoken en dit word weer net zo lollig!
Ook grafisch is de game erg evolved. Nice..
Ik vraag me af of je als hunter zelf mag kiezen of je assault, support, trapper of medic wordt. Van alles moet er eentje zijn, en wat nou als iedereen assault wilt zijn? Krijg je dam enorme wachttijden voor je een medic vind? Krijg je 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' met frustratie, geruzie, en misschien massale ragequits tot gevolg? Ben erg benieuwd hoe daarmee omgegaan zal worden, spelers willen meestal de rol kiezen waarin je het minst afhankelijk bent van anderen, en aangezien de assault de main damage dealer is, denk ik dat iedereen assault wilt zijn...
Waarschijnlijk mag een random persoon uit de party als eerste kiezen, daarna mag persoon twee kiezen uit de overgebleven classes, etc. Volgens mij is er zelfs mogelijkheid tot overleg in de lobby. Moet je even de video van een demomatch bekijken op de site van Evolve, daar zit dat lobby-gebeuren geloof ik wel in.
Niemand die inziet dat diegene die de rol van het monster op zich neemt uiteindelijk het plezier voor 5 mensen verpest of realiseert ?!
Was bij L4d ook zo frustrerend als je te maken kreeg met spelers die niet in staat bleken om een uitdaging te realiseren met gebruikmaking van een hunter of boomer ..
Heb me vaak rot geërgerd aan dat gegeven.
Tevens vraag ik me af hoe te voorkomen dat men nagenoeg alleen dat ene monster gaat kiezen waar de zwaarste kluif aan te behalen valt.
Wat ook te doen als men juist steeds het "zwakste" gebalanceerde monster kiezen om te misbruiken om de hunter stats op te krikken ?
Want zoiets zal vast gebeuren.
Veel gamers zijn wat dat betreft echte stats whores.
Erg mooie review!
Wilde enkel de tekst wat scannen, maar bleef tot het einde spannend geschreven.
Mooie review, heel erg benieuwd naar de game! ga er zeker over denken op kinguin te kopen zodra de game nog wat goedkoper geworden is. :+

Ik hoop alleen dat de monsters wel wat sterker worden dan dat ik nu denk. Anders kunnen alleen hele goede spelers als monster echt schade doen. Dit was in andere games ook nogal storend.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee