Door Sim Kranenburg

Redacteur

Philips 47PFK7509 Review

Verrassend dure Ambilight-tv

Conclusie

De Philips 47PFK7509 is een redelijk dure televisie en heeft dus hoge verwachtingen waar te maken. Helaas doet de tv dat op de meeste fronten niet. Het toestel wordt geleverd met een slim ontworpen afstandsbediening, maar dat leidt in dit geval niet tot een prettige bediening, integendeel. De matige software maakt de bediening van de tv onplezierig en doordat de ontwerpers doorgeschoten zijn met het versimpelen van de interface, ben je soms lang op zoek naar basisinstellingen zoals de helderheid.

Ook het smart-tv-platform had eigenlijk moeten profiteren van de doordachte afstandsbediening, maar aangezien de tv je vaak lang laat wachten en de bewegingsbediening wordt gehinderd door een schokkerige aanwijspijl, werkt het allemaal niet prettig. Verder is het vervelend dat je een app niet altijd met de terugknop kunt verlaten en je op dat moment Smart-tv opnieuw moet laden, want dat gaat helaas niet snel.

Op het vlak van de beeldkwaliteit laat de PFK7509 eveneens steken vallen. Het gebruikte beeldpaneel levert een erg laag contrast op, waardoor het beeld geen geweldige indruk maakt. Een nog groter probleem met de beeldkwaliteit betreft de beeldverwerking, waarvan de sharpening niet uit te schakelen is, zodat het beeld er hard uitziet en compressieartefacten en beeldruis gaan opvallen.

De tv wordt geleverd met een draadloze subwoofer, waardoor de laagweergave beter is dan die van de meeste televisies. Helaas is dat het enige positieve dat over het geluid te melden is, want doordat er twee verschillende luidsprekers zijn ingebouwd, die bovendien naar achteren in plaats van op je oren gericht zijn, klinkt het geluid een beetje rommelig en levert de tv geen mooi stereobeeld.

Geen goed beeld, geen goed geluid, geen prettige bediening en langzame smart-tv: is er nog iets positiefs over deze tv te melden? Jazeker, het uiterlijk van het apparaat is dik in orde door het strakke ontwerp, dat gebruikmaakt van mooie materialen. Ook de 3d-weergave met passieve brillen is prima en het Ambilight-systeem zal voor veel mensen een leuke toevoeging zijn. Vanwege deze positieve eigenschappen krijgt de PFK7509 van ons toch nog twee sterren.

Samengevat

De Philips 47PFK7509 ziet er goed uit en heeft een mooie afwerking. Ook de afstandsbediening is zeer doordacht ontworpen maar toch is de bediening niet prettig doordat de software te wensen overlaat. Ondanks de meegeleverde draadloze subwoofer is de geluidskwaliteit niet goed en dat komt door het asymmetrische luidsprekersysteem met links en rechts verschillende luidsprekers. Ook het beeld is niet goed want het contrast is laag en de beeldverscherping kan niet worden uitgeschakeld, waardoor het beeld er hard uitziet. Lichtpuntje is het driezijdige Ambilight-systeem wat nu een sneller werkende gaming-modus heeft gekregen die voor mooie lichteffecten zorgt maar te druk is voor de meeste andere toepassingen.

Pluspunten

  • Strak design
  • Mooie afwerking
  • Goed ontworpen afstandsbediening

Minpunten

  • Laag contrast
  • Sharpening niet uitschakelbaar
  • Matig geluid
  • Brakke software
  • Hoge prijs

Eindoordeel

Tweakers zegt: 4

Reacties (135)

Wijzig sortering
Goede review. Onbegrijpelijke keuzes van Philips.

Ik heb zelf een 42PFL5038 uit 2013 en zo te zien zit op de 2014 modellen nog steeds dezelfde software met dezelfde issues:

- Na opstarten reageert min. 20-30 seconden niet de afstandsbediening
- Vooral met een USB HDD er op aangesloten, reageert ie slecht op de afstandsbediening
- Opstarten van Smart TV duurt lang, ook zeker 10-20 secs. Meeste tijd wordt in beslag genomen door de overbodige reclame boodschappen en picture in picture weergave van het kanaal waar je naar zat te kijken. Philips doet echt iets verkeerds daar, want een app als bv. Netflix is prima, ook qua snelheid van navigatie.
- CI+ handshake is traag en komt af en toe bij het zappen er tussen door
- TV gids via Smart TV is veel te traag en daarom niet bruikbaar. De "GUIDE" is ook niet de snelste, maar ok

De beeld kwaliteit is wel goed, mits je alle beeld verbeteraars uitzet en het contract/helderheid wat tweaked.

Ik zie niet zo snel wat deze TV meer heeft dan een 5000-serie model uit 2013 die 600/700 euro was.

[Reactie gewijzigd door loekf2 op 30 juni 2014 12:21]

Als je als tweaker een dergelijk toestel zou willen kopen, zou ik willen adviseren om eerst eens wat op het Philips gebruikersforum rond te lezen. Het goede aan de TV is dat er regelmatig een softwareupdate verschijnt (gemiddeld ongeveer een per maand). Het slechte is dat bijna zonder uitzondering elke softwareupdate meer bugs bevat dan de vorige versie.

In februari of maart werd bijvoorbeeld het beeld ineens heel slecht bij snelle bewegingen (dus de meeste videoclips en commercials) en de "work around" is om Perfect Natural Motion uit te schakelen. Deze bug hebben ze nog steeds niet gefixt. Verder is het al maanden zo dat als je opnames programmeert, dat ze vaak niet goed worden uitgevoerd; een dag te laat, of helemaal niet vanwege een "stroomstoring". Een van de nieuwste bugs is dat de TV in stand-by (met de knop op de afstandsbediening) maar liefst 30 Watt gebruikt. Laatst bleek dat de TV in standby stiekem de laatste anderhalf uur van het lopende TV programma had opgenomen.

De enige bug die ze (vziw) opgelost hebben, is de Miracast bug: het Philips wachtwoord voor Miracast was uitgelekt en omdat dit niet door de gebruiker zelf aan te passen is, kon iedereen via het WiFi netwerk dat de TV zelf in de lucht zet toegang krijgen tot bijvoorbeeld de cookies van de browser.

Ik heb sinds nieuwjaar model 6008, met Ambilight. Een 2013 model en consumenten op het forum vrezen dat de softwareupdates voor dit "oude" model zullen stoppen voordat er bugs opgelost zijn. De UI op dit nieuwe model ziet er trouwens wel bijna hetzelfde uit als op mijn "oude" toestel, dus wat dat betreft is er voor mij nog hoop.
Zelfde op de 6097 welke ik nu 2 jaar heb. De hoeveelheid updates is niet enorm en Perfect Natural Motion is na al die tijd nog steeds rampzalig. Er zijn al sinds het begin enorm veel klachten over dit fenomeen. Wat mij betreft hadden ze het gewoon eruit moeten laten, zonder is het beeld echt perfect en mooier dan menig ander TV. Standaard staat het aan en ik kan me voorstellen dat het bij veel gebruikers enorm veel frustratie oplevert.
De rest van de software is nog steeds enorm traag, maar gelukkig stoor ik me daar niet aan gezien ik een Humax HD recorder gebruik en wat betreft SmartTV pak ik liever mijn Apple TV.
Mooie TV's maar met hun kuren. Ik heb eerlijk gezegd geen hoop meer dat Philips het Perfect Natural Motion probleem gaat oplossen, het kon ook wel eens een hardware probleem zijn. (Te zwakke CPU)
Heb nu 5 jaar de 9664, Philips' eerste met ingebouwde decoders en smarttoestanden. Qua software is ie zoooo traag dat ik dat hele smarttv-gebeuren nooit serieus heb gebruikt. Geeft overigens nog steeds prima beeld (mag ook wel voor het fortuin dat het ding destijds kostte) en gelukkig kan het perfect natural motion uit.
Als het zo allemaal lees is er in 5 jaar door Philips of wie dan ook de naam exploiteert, weinig progressie geboekt.
Eerder deze maand werd aangekondigd op Google I/O :
<quote>The Android TV platform will run on a line of smart TVs from Sony, Sharp and TPVision, and will soon run on other set-top boxes that will become available later in the year from the likes of Asus and others.</quote>
Hopelijk betekent dat een betere software voor deze TV's.
Heb zelf ook een oudere Ambilight Philips en vind dat het iets toevoegt, maar de software is altijd slecht geweest en de extra kost van Ambilight vind ik niet gerechtvaardigd; ik vind dat Philips er teveel voor vraagt en het patent zou moeten vrijgeven.
Is het mogelijk om de tv's voortaan ook op input lag testen en dit te melden?
Voor de mensen die een tv ( ook ) als monitor gebruiken is dit een waarde wat ook zeer van belang is.
We testen televisies altijd op inputlag..
Kijk eens op de pagina over Geluid, inputlag en energiegebruik...
http://tweakers.net/revie...ag-en-energiegebruik.html
Ambilight is toch ook een pluspunt. Hoe lang zou het nog duren vooraleer andere merken dit ook mogen gebruiken? Of komt dat moment er nooit?
Je kan het wel zelf maken: http://techtalk.christian-moser.ch/wordpress/?p=427 of deze: http://amblone.com/

[Reactie gewijzigd door zonoskar op 30 juni 2014 08:47]

das erg leuk, maar werkt alleen vanaf je pc of via XBMC... niet met "reguliere" tv. dat is toch al een groot nadeel.

heb zelf na vaak LG te hebben gehad nu 2 Philips. Op de slaapkamer een 37PFL9604H met Ambilight. Degelijke tv, zeer zware degelijke afstandsbediening en prima beeld. De 46PFL4908H hangt in de woonkamer en mist ambilight, maar de passieve 3D is uitstekend. Veel beter dan de LG variant die ik hiervoor had (model 2011).

Beide hebben smart, en toevallig gister via de smart-tv interface naruto gekeken en dat werkt, alleen kan dat niet fullscreen helaas. Verder is Smart tv en alle opties gewoon veel te traag. Zowel bij de nieuwe als de oude, en eigenlijk is het verschil tussen de 2 niet aanwezig. Het lijkt alsof ze sinds 2009 niets meer hebben gedaan om te innoveren op Smart-gebied. Dus ze moeten er OF tijd en moeite in gaan steken, of aan boord van Android TV springen.

Persoonlijk vind ik de Philips-tv's erg mooi, en jammer dat de kwaliteit kwa beeld zo achteruit gaat. Gezien de naamgeving is dit geen topmodel (7xxx is segment, x5xx is hoeveelheid opties volgens mij) dus misschien dat ze daarom opties met opzet weglaten... al is sharpening toch wel belangrijk imho.

algemeen erg jammer dit!

[Reactie gewijzigd door Waah op 30 juni 2014 12:55]

heb zelf na vaak LG te hebben gehad nu 2 Philips. Op de slaapkamer een 37PFL9604H met Ambilight. Degelijke tv, zeer zware degelijke afstandsbediening en prima beeld. De 46PFL4908H hangt in de woonkamer en mist ambilight, maar de passieve 3D is uitstekend. Veel beter dan de LG variant die ik hiervoor had (model 2011).
Dat is toch wel gek aangezien Philips de techniek van LG inkoopt. Hardwarematig(op de extra's na) zijn ze in die periode(2011) vaak identiek. Daarnaast is het vergelijken van een 2 jaar oudere TV van LG met een huidige model van LG(Philips maar alla) natuurlijk ook niet altijd even eerlijk. 3D ontwikkeld zich niet veel meer maar staat natuurlijk ook niet stil. Dus de stelling "Veel beter van LG" is na mijn mening hier niet helemaal correct.
Het lijkt alsof ze sinds 2009 niets meer hebben gedaan om te innoveren op Smart-gebied. Dus ze moeten er OF tijd en moeite in gaan steken, of aan boord van Android TV springen.
Ze zijn over aan het gaan op Android (al voordat Google het nog een keer probeerde met Android TV) en adverteren nu bij sommige modellen al met "dual core". Waarschijnlijk om de consument het idee het geven dat de smart functionaliteit bij die TVs maar half zo traag is.
Ik heb gewoon een pakketje van 4 LED stripjes voor in totaal 3 tientjes v/d Ikea achter op m'n 40 inch Samsung geplakt. :)
Reageert uiteraard niet op het beeld, maar genoeg instelmogelijkheden (1 vaste kleur, bijv. groen bij voetbal 8-) / vloeiende overgang etc.) en lijkt/kijkt best chill _/-\o_
Ik heb zo'n RGB led setje van IKEA (Dioder) op de achterkant van mijn monitor gemonteerd, dat maakt het een stuk aangenamer om in het donker te werken.
Ik heb geen ervaring met ambilight maar ik hoef geen huiskamer waar het licht en de intensiteit daarvan constant verandert. Zoals er ook in de review staat, is het in sommige gevallen ook niet fijn kijken.

Als Ambilight een pluspunt zou zijn voor de ervaring van TV kijken en eventueel ook als zodanig in de conclusie had moeten worden meegenomen, zou het dan niet zo zijn dat andere fabrikanten zoals een Sony of een Samsung hun eigen "verlichtingstechnologie" hadden ingebouwd om zo een markaandeel van Philips weg te kapen?

Blijkbaar is het aandeel van Ambilight te verwaarlozen (in geld uitgedrukt) waardoor Philips de enige is/blijft die dit blijft aanbieden zonder dat de concurrenten hier financieel nadeel van ondervinden.
zou het dan niet zo zijn dat andere fabrikanten zoals een Sony of een Samsung hun eigen "verlichtingstechnologie" hadden ingebouwd om zo een markaandeel van Philips weg te kapen?
Dat kunnen ze niet ivm diverse patenten, anders hadden ze er inderdaad allang mee uitgekomen. Wel is het zo dat het nabouwen van Ambiligt redelijk populair is onder knutselaars, wat aangeeft dat er wel degelijk belangstelling voor is.
Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ik heb nu een Philips LCD met ambilight van een jaartje of 5 geleden. Ambilight vinden we erg prettig, maar de kans dat er ooit nog een Philips wordt gekocht wordt met dit soort reviews met de dag kleiner.

Ik ben erg benieuwd of Ambilight ooit op andere merken TV's gaat verschijnen.
Volgens mij loopt het patent pas rond 2020 af.
Altijd leuk om weer een tv review te lezen. Deze keer een Philips en de conclusie is niet al te best. Naar mijn mening een bevestiging van de ingezette kwaliteitsdaling die al jarenlang bij tv's van "Philips" te zien is. "Philips" is al jaren geen Philips meer sinds de overname van de tv activiteiten door TP Vision.
Ook toen het nog echt Philips was ging het al niet best met de tv's van Philips. De oude beeldbuis waren ze zeer goed in, maar de overstap naar LCD/Led hebben ze toch zeer veel moeite mee gehad. Ambilight was toen de uitblinker en een goed sellingpoint en blijkbaar nu nog steeds.
Daar doe je Philips echt te kort, ook bij de LCD schermen en later de LED LCD schermen hebben ze veel ontwikkelingen gedaan en de beste panelen geleverd. Helaas waren ze weer vanouds slecht in marketing, maar Clear LCD was zo'n ontwikkeling, en Philips was ook de eerste met een OLED scherm.

Ook de vorige 8000 serie had met gemak het beste paneel op de markt, maar was zelden groot te zien bij de verkopers of in reclames.

Jammer dat ze dat allemaal weg doen, alle slechte producten waar nog een Philips naam op staat doen het merk geen goed. Frans van Houten kan met zijn gebrek aan visie en sterk bestuur nog wel eens het einde van Philips gaan betekenen.
Je kunt nog wel goede technologie hebben, maar als de software klote is gaat dat ten koste van de gebruikservaring. Software is wat Philips tot de dag van vandaag enorme moeite mee heeft.
Inderdaad, ik heb een 7 serie model uit 2013. Echt een goede TV en mooie afwerking. En echt van alles kun je instellen. De meest technische beeldinstellingen zijn beschikbaar, ideaal voor kalibratie.

Maar de 'smartTV' software is echt bagger. En het is te zwaar of de processor is te langzaam (of heeft te weinig geheugen). Als ze dat nu eens in orde maakten.....
Net als Samsung, LG, Panasonic, etc, etc. Noem mij één sud € 1500,00 televisie met een fatsoenlijk werkende interface en SMART-TV? Ik geef toe, Philips zit in de onderste regionen op dat vlak, maar het is maar net wat je belangrijk vindt.

Het is niet voor niets dat alle fabrikanten over willen stappen naar andere OSsen voor hun TV's... Het zijn in de regel nu allemaal slecht geschreven programma's met underpowered CPU's.
Los daarvan, wie gebruikt die zooi nou echt. Ik heb serieus nog nooit van dat spul gebruik gemaakt. Ik kan het weer ook kijken op mijn telefoon toch? Waarom moet ik browsen op mijn tv scherm als ik op de bank zit. De meeste mensen hebben ook al een tablet in de buurt liggen, pak je die toch even. Ik zie het voordeel van die rommel echt niet in. Ik doe wat ik op TV kan en dat is TV kijken en meer niet. Lekker snel kastje van de KPN met snelle menu's etc. TV kijken it is!
En niet alleen de TV's... Ik heb een tijdje geleden een Philips mediaspeler mogen testen. Uiteindelijk heb ik er twee in huis gehad: bij de ene werkte de afstandsbediening en bij de ander het apparaat zelf. Trage bediening, veelvuldige crashes en een niet-bestaande sortering (wat erg lastig is als je 300+ mappen op je NAS hebt staan).

Het lijkt erop dat dezelfde mensen de software van deze TV hebben ontwikkeld. Ondanks dat het op de TV er een stuk moderner uitziet dan op die mediaspeler, zie ik precies dezelfde fouten terugkomen.
Bij mijn vorige baan kregen we op een gegeven moment de mogelijkheid om content voor de Philips NetTV te bouwen. Hele webomgeving gebouwd in iets wat afgeleid was van HTML/Javascript, vervolgens testen en tot de conclusie komen dat als je meer dan 5 plaatjes ging tonen dat het baggertraag werd. Leuk voor een fotodienst waar je je albums op TV kunt bekijken... Dat was in de emulator, dus wij vragen aan Philips of de emulator nou de reden was dat het traag was... nee dus, de NetTV zelf was nog veel trager :X.
Ambilight was toen de uitblinker en een goed sellingpoint en blijkbaar nu nog steeds.
Ergens na 2022 zullen ze toch hard op zoek moeten naar een nieuw sellingpoint, want vanaf dat moment beginnen de patenten af te lopen op Ambilight. Dan zullen alle concurrenten binnen no-time ook voor een paar euro wat led-jes aan de achterkant plakken en kunnen ze de 'premium' van honderden euro's niet meer vragen.

Ik denk dat dat ook het moment wordt dat Philips als TV merk gewoon sterft (en eerlijkheidshalve ook terecht), met alle respect voor de kunde van de onderzoekers die allerlei mooie dingen hebben bedacht, het eindproduct was (de laatste jaren) eigenlijk altijd onder de maat, zeker voor die prijzen.
Het lijkt mij eerder dat tegen 2022 ambilight allang obsolete is. Tegen dat jaar zijn displays waarschijnlijk zo groot en betaalbaar, dat men zijn hele muur met zo'n display kan bedekken (al kan dat nu natuurlijk allang met een projector, maar dat terzijde). Of wie weet gaan we een richting op waar we in plaats van steeds grotere schermen op een afstand bekijken, we naar kleinere schermen gaan en die we dichter op het oog plaatsen (VR brillen, of digitale contactlenzen als dat ooit fysiek haalbaar is).

Daarnaast is ambilight nu al een relatief kleine selling point voor de gemiddelde klant. Vanuit gaande dat ik maar bar weinig Philips TVs in kamers zie (al zal er vast iemand mij het tegendeel willen bewijzen). En voor de mensen die wel een Philips TV hebben met ambilight functie, gebruiken het niet tot nauwelijks.
Ik heb een televisie uit de vorige generatie 9000-serie, met 3voudig Ambilight, en ik kijk er nog steeds dagelijks met heel veel plezier naar. Ik vind het echt een briljante toevoeging; mijn witte muur is helemaal groen als ik voetbal kijk, en ook bij films en series wordt het er allemaal nog mooier op.
Voor je idee is een scherm gewoon een stuk groter omdat de helft van de woonkamer mee kleurt.

Ik denk dat veel mensen die een Ambilight-televisie kopen, dat ook daadwerkelijk doen omdat zij de Ambilight WEL gebruiken.
(Daarnaast had deze televisie de mooiste zwartwaardes voor deze prijs in die generatie televisies, dus was de keuze voor mij eenvoudig)
Ambilight is een persoonlijke smaak en ik vind het eerder hinderlijk als iets toevoegen, maar in je laatste regel kan ik me niet vinden. Zwartwaardes zijn namelijk vastgestelde feiten en die van de Philips horen zeker niet bij de beste. Los van het feit dat de plasma's van Panasonic nog steeds de beste zwartwaardes hebben zijn er toch wel een stel LED tv's met betere zwartwaardes dan Philips. Ik denk zelfs dat Philips zich moet scharen achter Samsung, Panasonic Sony en Sharp met LED. In de beeldbuis periode domineerde Philips ma kwa LED schermen zijn ze allang door veel merken voorbij gestreefd of sterker nog, hebben ze nooit echt mooie schermen gemaakt.
Ik ben verre van neutraal want ik bezit ook zo'n 9000 serie Philips. Maar in de reviews rond 2012 werd deze TV geroemd om zijn accurate kleurweergave en bijzonder goede zwartwaarden. Maar we moeten ook eerlijk zijn en dan tot de conclusie komen dat zwartwaardes helemaal niet zo belangrijk zijn. Wie veel zwart wit horror films kijkt hecht er waarde aan. Wie vooral veel kleur kijkt juist veel minder. Bij kleurige beelden vind ik Ambilight een enorm mooie toevoeging. Als ik bij anderen TV kijk zonder Ambilight (en ze de TV hebben opgehangen of voor een muur hebben staan) is het net of er iets aan ontbreekt.
Klopt helemaal betreffende de reviews van 2012. Inmiddels zullen de zaken wel weer anders liggen, maar ik kijk nog steeds met veel plezier naar dezelfde TV.
In die tijd vond ik het opvallend, vooral als ik bijvoorbeeld naar (oudere) CSI-afleveringen keek ... het was net alsof ik naar nieuwe opnames keek, omdat het beeld er gewoon veel mooier op stond qua kleuren en contrast.
" En voor de mensen die wel een Philips TV hebben met ambilight functie, gebruiken het niet tot nauwelijks" .

waar baseer je het op?!
Is juist relax aan de tv's

[Reactie gewijzigd door 342278 op 30 juni 2014 11:09]

Idd ik heb een Aurea en vind het echt het na al die tijd nog echt gaaf zowel bij film als bij gaming. Sterker ik vind andere tv's vaak maar saai qua vormgeving en features. Het is jammer dat Philips geen nieuwe Aurea's uit gaat brengen anders had ik zeker weer voor een Aurea gegaan.

Ambilight en dan voornamelijk de Aurea modellen geven toch wel een extra kijkbeleving en heb het s'avonds dagelijks nog aanstaan.
en zeker wel een lampje naast de tv hebben staan... want anders is het te donker...

"De voordelen van Ambilight zijn bewezen door onafhankelijk academisch onderzoek. In 2005 bevestigde het Lighting Research Center van het Rensselaer Polytechnic Institute in New York dat Ambilight vermoeide ogen en algemene vermoeidheid verminderde en het visuele comfort verbeterde in vergelijking met een normale TV. In 2007 werd in de Ludwig Maximilian Universiteit in München aangetoond dat Ambilight de hersenen minder belast, waardoor de kijker zich beter kan ontspannen en inleven"

dus .... geen nut he...
Dat kan ik in de praktijk bevestigen. Ik heb een ambilight tv en een van m'n vrienden lijdt/leed aan epilepsie. In een donkere kamer een film kijken met ambilight vond hij echt veel prettiger dan zonder. Zonder ambilight moest de kamer zelf niet te donker zijn anders werd het te onrustig voor hem en kon hij een aanval krijgen. Ik heb m'n ambi ook standaard aan staan.

Overigens heeft hij een paar jaar geleden een hersenoperatie ondergaan en bouwt hij tegenwoordig zijn medicijnen af dus met hem gaat t al veel beter nu.

Meer OT: het is echt jammer dat de kwaliteit zo snel achteruit holt. Mijn tv was nog aardig en ik heb er nog steeds veel plezier van. Maar zeker de smart TV software is idd al jaren k*t bij Philips.
Ik vind ambilight irritant en zou het altijd uitzetten waardoor het dus niks toevoegt. En nee ik heb geen lampje aan naast me tv. Ik kijk films in het donker zoals het bedoeld is. In de bios zet je toch ook geen lampje aan naast het scherm???
In de bios zet je toch ook geen lampje aan naast het scherm???
... geen appels met peren vergelijken

maar goed wilde alleen aangeven dat het niet voor niets is ;)
oftewel voor jouw irritant met een reden..
Je zou het uitzetten? Je hebt dus niet zo'n TV. Heb je het dan wel eens echt zelf uitgeprobeerd en met de instellingen gespeeld?
Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde he... ;)
Het beeld van een Aurea is anders ook goed plasma, ik zie zelf namelijk helemaal niks in dat smart-tv gebeuren, daar heb ik immers al een Boxee Box voor staan.
Ambilight bij bv een 47" zal altijd opvallen. Of vindt jij het normaal om bij een 40"+ op een meter afstand te gaan kijken?

Alle mensen met een Philips TV die ik ken hebben deze gekocht vanwege ambilight. Dat was voor mij ook de reden een Philips TV te kopen. Ik heb nu echter geen Philips meer vanwege de vele problemen wegens de slechte kwaliteit.
Ik weet niet hoe je tot de conclusie bent gekomen dat ambilight nauwelijks gebruikt wordt? Helemaal als je al zegt dat je nauwelijks philips tv's in kamers ziet. Dan heb je niet echt een statistische onderbouwing. (Of heb je een referentie naar een onderzoek?) Bij mij staat ambilight in ieder geval altijd aan. Bij tv kijken in een wat rustige modus en bij gaming in een snelle en constrastrijke modus.
Precies. Fiets 's avonds maar eens door een gemiddelde wijk. Je wilt niet weten in hoeveel huiskamers je de Ambilight in volle glorie ziet stralen.

Overigens heb ik de voorloper van dit toestel en los van de tragische SMART-TV integratie (maar daarin is Philips niet alleen) is het een fantastische TV die niet duurder is als zijn concurrenten zonder Ambilight.

Overigens komt er bij mij NOOIT meer een TV zonder Ambilight. Ik ben er ook van overtuigd dat iedereen die hier roept dat Ambilight irritant is of niets toevoegt dat alleen maar roept om hun eigen keuze voor een ander merk TV te rechtvaardigen. Of ze hebben niet correct functionerende hersenen, want het is gewoon wetenschappelijk vastgesteld dat Ambilight de TV-kijk ervaring verbeterd.

Ja, andere TV's in dezelfde prijsklasse hebben misschien een beter paneel of de SMART-TV is ietsje sneller. Maar zonder ambilight komen ze er bij mij echt niet in. Liever een 42 inch met Ambi dan een 47 inch zonder.
Voor mij hetzelfde :)
Geen correct functionerende hersenen? Jij durft!
Ik wil dat "wetenschappelijk" onderzoek dan wel eens zien.

Feit is dat wel dat in (thuis)bioscopen het omgevingslicht zoveel mogelijk gedimd wordt, vaak gecombineerd met zwarte randen om het beeld.
Dit o.a. om het contrast kwa helderheid te accentueren waardoor het beeld helderder wordt waargenomen.
Ambilight druist hier tegenin want het maakt de omgeving juist lichter.
Heb je het zelf wel eens goed geprobeerd met de juiste instellingen zodat je er ook echt over mee kunt praten? Het komt over alsof je denk dat het alleen maar een lampje achter de tv is.

Ambilight kleurt mee met het beeld en dat in een aantal segmenten per zijde.

Je kunt zelf allerlei instellingen doen, constante verlichting of zeer dynamisch meekleuren met het beeld. Dus zwart beeld: geen verlichting, heftige actie scenes: heftige meekleurende verlichting, meerdere onafhankelijke segmenten per kant. Daarom versterkt het de film ervaring. In een bioscoop is het beeld veel groter dan thuis en gebeurt dat bijna vanzelf. Met ambilight zorg je dat in je ooghoeken ook nog kleuren van de actie zijn.

Dus probeer het eerst eens goed met de juiste instellingen.
Nou, ik moet zeggen dat ik over mijn TV uit 2012 (dus model 2011) erg te spreken ben (7-serie, weet even niet precies welk nummer) En krijg zelfs 'complimenten' over de beeldkwaliteit van mensen met een nieuwere en andere (bv samsung) tv van dezelfde prijsklasse.

Ik ben er zelf ook zeer te spreken over de beeldkwaliteit en functies die dat ding heeft, dus het is, in mijn ogen, zeker niet altijd slecht geweest met Philips en platte tv's.

Maar het uit handen geven van de naam/merk vind ik doodzonde, zeker als het op deze manier wordt voortgezet :(
Je hebt eerder geluk gehad. Philips was ook al jaren voor de overname gewoon weg slecht.

Volgens jou logica doen ze het sinds de overname van TP Vision niet meer zo goed. Wat natuurlijk onzin is want veel van hun recente tv's hebben goede reviews.

http://tweakers.net/categ...wNIzVUSooykxO9c3MU7IyqAUA

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 30 juni 2014 10:37]

Ik zeg ook niet dat ze het niet goed doen sinds de verkoop aan TP vision, ik zeg dat ik het persoonlijk doodzonde vind dat ze het merk/naam hebben verkocht (iets met trots zijn op een mooi Nederlands merk) Maar dat als het op deze manier wordt voortgezet (slaat op de review, die niet positief is) dat ik dan extra jammer vind, omdat de naam Philips eraan kleeft.

En btw, dan hebben er meer uit mijn omgeving 'geluk' gehad, dus denk niet dat dat een punt is. Ik hoor namelijk niet veel mensen klagen in mijn omgeving met een Philips tv (op het soms/vaak trage menu na dan ;) )
Hier ook een iets ouder model (9007) deze interface werkt gewoon goed.
Mijn collega heeft een van eind 2013. hij heeft last van vastlopers en rare kuren (tv gaat o.a. uit zichzelf aan)

Ik blijf het jammer vinden dat er niet meer producenten zijn die de ambilight techniek gebruiken. Wil eigenlijk niet meer zonder....

Het minimalistischer maken van de interfaces is ook al even bezig. op de slaapkamer heb ik nog een oudere philips lcd tv staan hier is het voor de iets meer technisch onderlegde mensen makkelijker om beeld/geluid aanpassingen te doen. jammer dat ze op deze tour nu helemaal zijn doorgeslagen.
Inderdaad, het lijstje met minpunten in de samenvatting verbaast mij totaal niet, al is het niet uit kunnen schakelen van sharpening wel een nieuw dieptepunt.
Opportunistische onzin. Kijk naar iets als de 8000-serie en je ziet dat deze gewoon nog hoge ogen gooit.
Ieder merk kent zijn toppers en draken en het trackrecord van Philips is nooit zo goed geweest als het om lcd-televisies gaat. Daar zat altijd goed spul en crap tussen. Overigens was ook in de oudere tijden Philips geen topmerk, wat velen hier willen geloven. Omdat het een Nederlands merk is geloofden we dat hier graag. Maar in het buitenland stond het gewoon tussen alle andere merken als Sharp en Samsung. Nog twee merken die toppers en draken kent (hoewel Sharp zich slechts deels op de Europese markt lijkt te richten).
Heb zelf een phillips (pfl6007)
Beeld is prima, erg tevreden mee, ambilight is ook een leuke toevoeging, maar vooral de software is gewoon te brak voor woorden. Je hebt zeker een halve seconde input lag met je afstandsbediening en de menu ordening is verre van logisch. M'n moeder heeft ook een iets oudere phillips en daar is het menu een stuk beter en sneller. Vraag me een beetje af waarom dit is, software lijkt me juist niet iets om op te bezuinigen.
Philips tv's zijn helemaal niet altijd troep geweest. Helemaal niet in de tijd van beeldbuizen. De nieuwe van mij heeft inderdaad bagger 'smartTV' software. Maar zolang je die niet gebruikt is het een zeer goede tv.
Jammer dat Philips (TP-Vision) het zo laat liggen op de TV productie. Qua audio (Fidelio lijn) zitten ze wel heel erg op de juiste weg!
Net even opgezocht maar zonder airplay is het gewoon niet echt interessant.
Zelfs als je geen AirPlay wilt gebruiken is Fidelio echt een drama, mijn broer heeft zo'n ding, en hoewel de hardware en geluidskwaliteit uitstekend is voor zo'n (relatief) klein apparaat, wordt het ding compleet om zeep geholpen door de brakke software. Hij gebruikt geen AirPlay, maar voor zijn Windows Phone toestel was geen software, en de app op zijn Nexus 7 is echt te brak voor woorden, een beetje fatsoenlijk een play queue maken is er niet bij want de app loopt continu vast, de user interface is verschrikkelijk, en de feature set zeer beperkt. Mijn squeezebox (logitech media server) + squeezepad app is zo veel fijner dat het niet grappig meer is. Om over de PC software die Philips meelevert nog maar te zwijgen, daar valt echt niks positiefs over te zeggen. De internet radio functionaliteit is redelijk ok, maar daar is alles wel mee gezegd...
Bij een Nokia Lumia heb je sowieso "afspelen naar" wat met ieder DLNA apparaat werkt, dus ook met Fidelio, en dat werkt bij mij prima. Je bent dus niet altijd afhankelijk van de meegeleverde software.
Airplay? Dat is puur en alleen voor Apple apparatuur? Bluetooth is een stuk universeler. :) Anyways, ze hebben gewoon Fidelio airplay apparatuur. :)
Jammer dat Philips er niet meer veel van bakt inderdaad. Ik heb zelf een 2012 model dat ik gekocht hebt terwijl ik wist dat smart-TV traag zou zijn en er wat clouding zou zijn, maar de combinatie van Ambilight en passieve 3D vind ik wel erg sterk.

Jammer om te lezen dat het nog steeds bergafwaarts gaat, en dat zelfs beeldkwaliteit niet meer gegarandeerd is. Misschien moet Philips (TP vision) gewoon no-nonsense TV's zonder smart-functionaliteit maar met goede beeldkwaliteit gaan leveren. Je moet gewoon kunnen erkennen wat je speerpunten zijn, en extra features (muv Ambilight) zijn dat in dit geval niet.
De markt wil geen kwaliteit over kwantiteit meer. Daarom is onze nederlandse Philips ook al lang uit de TV en andere markten gestapt. Mensen willen niet 100-200 euro meer betalen voor top kwaliteit waar ze rustig 10 jaar mee kunnen doen, en gaan liever voor een goedkoper model wat ze om de 5 jaar mogen vervangen.
Ik ben bekend met het concept, maar ik ben ervan overtuigd dat dit eerder bij de fabrikanten ligt dan bij de consument (eventueel aangedikt door een neerwaartse spiraal, though). Ik denk namelijk dat fabrikanten het wel prima vinden om vlak na garantieperiode een nieuw apparaat te kunnen verkopen :)
Ik denk namelijk dat fabrikanten het wel prima vinden om vlak na garantieperiode een nieuw apparaat te kunnen verkopen :)
Kwaliteit bestaat niet alleen uit duurzaamheid.

De consument wil het liefst een tv van een paar honderd Euro met alles erop en eraan, hetzelfde als in andere markten. Wat hij bedoelt is dat mensen vroeger zo een tv kochten voor een bedrag van bivjoorbeeld 3000 Euro, in de wetenschap dat ze er 10 jaar mee vooruit konden. Tegenwoordig wordt er 300 Euro uitgetrokken en kijkt men over 2 jaar wel weer. Dat is helaas de keerzijde van het huidige consumentisme, milieuvervuilend en bovendien concurrentie rovend. Op deze manier weten nog maar enkele bedrijven het hoofd boven water te houden, op tv gebied zijn dat LG en Samsung die vanwege hun grote, diversiteit en locatie nog als enige in deze prijs gebieden kunnen functioneren.

De reuzen van vroeger die echt kwaliteit leverden vallen langzamerhand weg(Sony, Philips, Sharp). En dat geldt niet alleen voor de tv markt. TP Vision schijnt met het Philips naamplaatje toch een andere prijsstrategie toe te willen passen die niet helemaal bij het product past. Eigenlijk is deze tv ook een 300 Euro Samsung/LG tv, hij biedt namelijk gewoon niet genoeg voor de "premium pricing".

Nadeel is dat eens de markt compleet is omgezet naar een oligopolie, wat het in wezen al is vooral gezien de kruislingse belangen (het gebruik van LG/Sams. panelen in bijna alle tv's) het een "cash cow" wordt, waarbij de twee overgebleven reuzen nog weinig hoeven innoveren, hoge prijzen kunnen vragen en de markt gaan "melken" ten behoeve van hun andere SBU's (Smartphones bijvoorbeeld). Het is dan alleen een kwestie van hun marktaandeel in stand houden, nieuwe concurrenten vormen amper in een markt die enorme investeringen vergt voor een productie keten die een instapper nooit kan opzetten.
Bwah, Sony is toch wel een fabrikant die hoogwaardige televisies in alle prijsklasses levert. Ook zijn de meeste reviews hier en op andere sites altijd positief. (Hun financiële situatie achterwege gelaten)
Dat zei ik ook, en Sony levert prima tv's (beter dan Samsung en LG vind ik), probleem bij Sony is dat er geld bij moet omdat men systematisch verlies draait op de TV divisie. Dan is het nog maar de vraag hoelang ze er nog mee door willen gaan, of misschien de hele formule wel veranderen (ook meer budget o.i.d.).

Ook in het segment van medio 400 Euro heeft Sony zeer goede tv's, die qua beeld-, geluid- en bouwkwaliteit evenals design boven de rest uitsteekt. Ze zijn echter kaal uitgevoerd (geen 3D e.d.) en dat is toch vooral waar de consument naar kijkt (zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk).
Onderschat de kracht niet van opkomende Chinese merken en de invloed van een eventuele Apple televisie. De hele telefonie markt is ook op zijn kop gegaan na de aankondiging van de iPhone en de inmiddels overgebleven reuzen kijken inmiddels met argusogen naar de ontwikkelingen in China.
Niets staat vast.
Ik heb een een model van 2010 gehad, het beeld was zeker ok. Maar dat was het da ook.
De GUI vond ik sloom en totaal onhandig. Sommige basisinstellingen (beeld en geluidinstellingen) moest je op verschillende plekken gaan zoeken , totaal niet logisch. En de reactiesnelheid was zo traag dat je er aan begint te frustreren.
Nee, geen phillips tv meer hier , best wel jammer want het beeld was toen best wel goed (geen goedkoop chinees paneel) en de Ambilight was zeker een verrijking

Echt wel jammer dat phillips hier geen lessen uit wil trekken
Ik deel je ervaringen helemaal :) Maar als je Ambilight écht wil, zijn daar ook ghetto-oplossingen voor ;)
kortom niet kopen dus.
ik vind het ding eerlijk gezegt ook echt niet mooi, maar goed dat is een menig.

Blijft apart dat philips dit ding op de markt brengt ze zullen hun eigen aparaten toch wel testen?
Blijft apart dat philips dit ding op de markt brengt ze zullen hun eigen aparaten toch wel testen?
Philips brengt dit apparaat dan ook niet op de markt. Televisies met het "philips" merkje komen sinds een tijdje gewoon uit Taiwan en worden ontwikkeld, ontworpen en gebouwd door TP Vision.
Zoals ik het begrijp brengt Philips ze wel op de markt..en TP Vision maakt ze.. Ben het wel eens met Sasaa. Er zitten gekkigheden in de je er zo uit kan pikken, maar blijkbaar vinden ze dat niet nodig. Ook een keer een LG of een Samsung testen lijkt me slim als je zelf TVs maakt. Ik bedoel..dan heb je een beetje een idee wat er gaande is.
Zoals ik het begrijp brengt Philips ze wel op de markt..en TP Vision maakt ze..
Ik ben bang dat je het verkeerd begrepen hebt...
Philips heeft zijn volledige TV divisie ondergebracht in TP Vision, een bedrijf wat Philips samen met TPV Technology opgezet heeft. TP Vision is verantwoordelijk voor ontwikkeling, bouw en marketing van televisies onder het Philips merk. Vervolgens heeft Philips zijn belang in TPVision verkocht aan TPV Technology. Sindsdien heeft Philips zelf, als bedrijf, niets meer te maken met Philips televisies.....
Duidelijk. Maar als dit bedrijf producten onder de naam 'Philips' op de markt brengt, lijkt het me voor de naamgever toch wel prettig als het kwalitatief een beetje goed spul is. De consument kent dat verhaal van TPV natuurlijk niet, is er ook niet in geïnteresseerd. Die ziet alleen dat merkje Philips staan, en denkt 'die oude degelijke firma is wel ver afgegleden'.
De grap is natuurlijk dat het Philips werkelijk zijn reet zal roesten wat De Consument van Philips denkt. Philips heeft alles wat ook maar de stank van Consument heeft afgestoten om zich volledig te richten op Business to Business spullen. En alles wat ze nog wel aan consumentenspullen hebben wordt ook snel afgestoten (zie bericht elders dat ook LEDs en Automotive Lighting afgestoten gaat worden; de laatste consumer electronics)

Philips ziet niets meer in direct verkopen aan de consument. Niet raar ook: Daar zijn ze altijd al slecht in geweest. Ze verdienen enorme bakken geld met hun onderzoek (naar technologie en naar productie technieken) en hun medische apparaten.
Jij zit er helemaal naast. Philips bestaat uit 3 pijlers Lighting, Medical en Consumer Electronics.

Bij de lighting divisie hebben ze gewoon lampen en armaturen voor consumenten en zeer consument gerichte spullen als de Hue en voorheen de living colors serie.

Bij de medical divisie is het overgrootste deel zakelijk maar de grootste groeikansen en waar ook veel aandacht aan besteed wordt bij Philips is de thuiszorg situatie waarbij er medische apparaten aan consumenten worden verkocht om langer gezond zelfstandig te kunnen wonen bijvoorbeeld

Consumer electronics is natuurlijk ook gericht op consumenten met scheerapparaten, tandenborstels, koffiezetappartaten, de airfryer enz.

Het enige waar Philips echt mee op gehouden is door de concurrentie uit Azie vooral is home entertainment waar eigenlijk al jaren verlies op geleden werd. Direct verkopen aan de consument is Philips groot mee geworden en gebleven dus je conclusie is simpelweg niet waar.

Edit: Oeps Lighting natuurlijk :)

[Reactie gewijzigd door Kluutmaran op 1 juli 2014 07:05]

Voor zover ik weet doet Philips weinig met bliksem (lightning) ..wel met lighting ;)
Vergeet je niet "huishoudelijke apparatuur en persoonlijke verzorging"? Volgens mij verkopen ze nog best wat scheerapparaten en mixers.
Mezelf quoten ziet er een beetje raar uit maar dat valt onder consumer electronics, is 1 grote divisie.
Consumer electronics is natuurlijk ook gericht op consumenten met scheerapparaten, tandenborstels, koffiezetappartaten, de airfryer enz.
http://www.philips.nl/about/company/businesses/index.page

Bij het vinden van de link zie ik dat de divisie officieel consumer lifestyle heet maar dat maakt voor het verhaal niets uit.
ze zullen er toch winst mee moeten maken.
dan is het mischien handig dat het kwalitatief ook inhoud heeft en dan mag het sherm het redelijk doen maar als de rest faalt dan houd het snel op toch.
Ongeacht welke naam er opstaat of niet er moet wel winst gemaakt worden.


na deze review zou ik um nooit kopen, en als ik dat al had gedaan zou ik hem al hebben terug gebracht .

[Reactie gewijzigd door sasaa op 30 juni 2014 13:27]

ze zullen er toch winst mee moeten maken.
Het zal Philips werkelijk een enorme boon zijn of TP Vision er winst mee maakt of niet.
Mensen kopen al jaren lang Philips-producten puur op basis van de naam. Zeker in Nederland, maar ook wel in de naastgelegen landen.
Vind het een terechte eerlijke review van de tv.

Vind het jammer dat met Philips slecht aan toe gaat. Voorheen was Philips altijd de vlaggenschip met hun kwaliteit wat ze leverde.

Voor dit prijs heb je een zeer mooie, goede tv zoals LG,Samsung,Sony,Panasonic.
Behalve de naam hebben deze tv's weinig met Philips te maken.

Philips heeft zijn belang in TP Vision verkocht. Het enige wat ze nog doen is royalties ontvangen voor hun naam/patenten. En gezien de review lijkt de strategie van TPV ook wat steken te laten vallen.
Behalve de naam hebben deze tv's weinig met Philips te maken.
Alles dus. Het blijft een keuze van Philips om dit te accepteren. En geloof maar dat ze (indirect mogelijk) nog steeds profiteren van elk toestel dat met hun naam er op wordt verkocht. Al was het alleen maar naamsbekendheid in opkomende markten.

Dat gezegd hebbende constateer ik bij de laatste generaties Philips TV's dat er pareltjes tussen zitten en draken van toestellen. Dat is bij Sony, Samsung, LG en Panny niet anders. Mogelijk dat de verhoudingen tussen goed en slecht anders liggen, maar daar heb je zowat een wetenschappelijke benadering voor nodig.

Reacties hier zijn toch vooral op de onderbuik en het is Nederlanders eigen om een merk dat op de eigen bodem is ontstaan wat harder aan te pakken dan andere merken. Zelf heb ik altijd Philips gehad, maar vorig jaar voor het eerst getwijfeld tussen een 47 inch Samsung en een 42 inch Philips. Na beide apparaten op een kale muur te hebben gezien (nabootsing situatie thuis) op de juiste kijkafstand, ben ik toch voor de kleinere Philips gegaan. Ambilight is onvervangbaar.
Alles dus. Het blijft een keuze van Philips om dit te accepteren.
Helemaal niks dus. Ze hebben vorig jaar hun laatste aandeel verkocht, en ze ontvangen zo'n 40 miljoen per jaar voor gebruik naam en patenten. Alles is verder Chinees van voor naar achter.
Precies wat ik zeg. Ze ontvangen geld voor het gebruik van naam en patenten en stemmen dus 100% in met wat er gebeurt. Keuze van Philips en dus nemen ze verantwoordelijkheid voor de gevolgen.

Blijft dus 100% Philips, ook al werkt er niemand aan die bij Philips op de loonlijst staat.
Dan hou je er een rare definitie op na, maar goed, voor mij hebben ze er helemaal niks mee te maken, jij vindt dat de naam en patenten alleen alles is.

Ze hebben geen inspraak meer, krijgen ook geen marge per product (vaste vergoeding) en hebben er dus feitelijk niets meer mee te maken.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee