Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Google Nexus 5: toptelefoon met scherpe prijs

Conclusie

Het recept dat Google voor de Nexus 5 heeft gebruikt, lijkt verdraaid veel op dat voor de Nexus 4: verzamel de beste hardware die je kunt vinden, bouw er een telefoon omheen en prijs die extreem laag. De Nexus 5 heeft de snelste vrij verkrijgbare system on a chip van dit moment en een van de betere schermen die we tot nu toe getest hebben, en hij ondersteunt de nieuwste draadloze technieken. De behuizing voelt steviger en duurzamer aan dan die van zijn voorganger en met Android KitKat zet de zoekgigant ook op softwaregebied weer een mooie stap vooruit.

Google heeft het grootste minpunt van de Nexus 4, de camera, flink aangepakt. De beeldkwaliteit, vooral bij weinig licht, is sterk verbeterd, geholpen door de grotere sensor en beeldstabilisatie. Bij normale kiekjes merk je echter dat de belichtingsalgoritmen soms net even de mist ingaan en dat het contrast hoog ligt, waardoor je detail in donkere partijen verliest. De HDR+-optie helpt daarbij, maar introduceert extra vertraging.

Wegen we de scherpe prijs mee, dan is de keuze een stuk makkelijker

De combinatie van high-end hardware en een stevige behuizing maakt dat de Nexus 5 fijn in het gebruik is en zich prima kan meten met toestellen die duurder zijn, zoals LG's G2, de Xperia Z1 en de iPhone 5c. De Nederlandse prijs van 399 euro is weliswaar niet zo laag als de prijs in de Verenigde Staten, maar Google en LG hebben ook hier nog steeds de telefoon in handen die de meeste waar voor zijn geld biedt. Wel vinden we het jammer dat in Nederland geen 32GB-model beschikbaar komt, zeker omdat de Nexus 5 geen micro-sd-slot heeft.

Op accugebied is de Nexus 5 een vooruitgang ten opzichte van de Nexus 4, maar omdat er zoveel nieuwe trucjes aanwezig zijn om de accu te sparen, is het moeilijk om goed te testen hoe groot het verschil in de praktijk is. Dat zal voor iedereen verschillen, afhankelijk van hoeveel muziek je beluistert, of je veel van wifi of 3g gebruikmaakt en of je vaak statische content bekijkt.

Als we de Nexus 5 puur en alleen op zijn hardware en software zouden beoordelen, hadden we getwijfeld tussen vier en viereneenhalve ster. Wegen we de scherpe prijs van 399 euro mee, dan is de keuze een stuk makkelijker en gaan we voor de hogere score van de twee.

Samengevat

De Nexus 5 van LG en Google valt op door zijn uitstekende prijs/prestatieverhouding. Het 5"-toestel heeft een snelle Snapdragon 800-chip en een mooi full-hd-scherm, maar kost significant minder dan vergelijkbare toestellen van de concurrentie. Op een aantal vlakken is te zien dat LG en Google wat geld hebben bespaard. Zo is de behuizing redelijk saai en kaal, al moet gezegd worden dat het met de bouwkwaliteit wel goed zit. De accu is daarnaast aan de kleine kant. Een groot voordeel van de Nexus 5 is de software: hij draait een onaangepaste versie van Android en krijgt zijn updates rechtstreeks van Google. Daarom krijgt hij nieuwe versies van Android in de regel als eerste.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi scherm
  • Scherpe prijs

Minpunten

  • Langzame, inconsistente camera
  • Geen micro-sd-slot

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9

Reacties (223)

Wijzig sortering
Review te snel gemaakt. Mis veel diepgang.

De Nexus is zonder twijfel een van de betere toestellen voor het geld maar we moeten toch gewoon eerlijk zijn en zeggen dat er wel wat tekort komingen zijn.

Sony wordt afgerekend op kijkhoeken en fletse kleuren terwijl er geen woord over gerept wordt bij de Nexus, waarbij dit in mindere mate ook voorkomt.

De luidspreker volume en kwaliteit is beneden peil als ik reviews en gebruikers mag geloven.
Tril functie is minder dan concurrentie. Wel veel geluid maar weinig gevoel.
Accu tijd is volgens velen net genoeg dus houdt niet over.
Ook lees ik klachten over WiFi ontvangst welke net zo slecht of minder zijn dan de Xperia Z.

Last but not least lees ik veel problemen met de camera die niet goed/snel focust of dat de belichting niet op orde is. Statische objecten gaat allemaal nog wel maar in de praktijk is het hit or miss.

Ik wil niet negatief overkomen want ik persoonlijk vind het ook een mooi toestel die zeker zijn geld waard is en ben geneigd dit toestel te kopen maar we moeten wel eerlijk zijn.

Ik wacht nog even GSMArena af.
Het grootste deel van je negative punten worden wel genoemd in de video review.
Vreemd dat ze dit niet ook gewoon in de tekst vermelden?
Vergeet ook niet de prijs.
Hier nog een video. Dit is een anvulling op deze video met benchmarks en een vergelijking met de Galaxy S4:

http://www.youtube.com/watch?v=p-F6bJ218Bc
Simslot steekt bij mijn Nexus 5 niet uit.. niet eens een klein beetje.. Kan bijna zeggen dat die er dieper in zit.
Ik heb die opmerking natuurlijk niet enkel op mijn ervaring met ons testtoestel gebaseerd. Toen ik merkte dat de simtray een beetje uitstak heb ik LG opgebeld om te vragen of dat 'by design' was of niet. Toen hebben ze gecheckt bij toestellen die op hun kantoor lagen en die bleken het ook te hebben.

Goed om te horen dat het niet bij iedereen voorkomt :) maar jammer dat er dus inconsistentie in blijkt te zitten.
Bij mij is het ook het geval, een tiende milimeter aan de bovenkant en gelijk met de behuizing aan de onderkant. Ik heb een zwarte, wellicht een verschil tussen wit en zwart?
Bij mij is het precies hetzelfde zoals jij het beschrijft, en ik heb ook een zwarte N5. En ik ervaar ook dat het net lijkt of er iets los zit als het toestel trilt tijdens het typen. Dus de trilfunctie voelt een beetje vreemd.
Duidelijk, dit heb je helaas altijd en ontkom je niet aan.
Dat is inderdaad bij mij ook het geval.
Bij mij is hij exact gelijk met de behuizing.
witte nexus 5

[Reactie gewijzigd door antonissenmike op 7 november 2013 19:50]

Hier ook niet. Als ik mijn nagel op de zijkant zet en over het sim-slot probeer te gaan dan blijft hij heel af en toe een beetje steken. Dat lijkt me vrij nauwkeurig...
Die van mij zit ook exact gelijk aan de behuizing. Afgaande op de reacties hier en in het forum denk ik dus dat Wout gewoon pech heeft gehad met zijn toestel...
Ook mijne is perfect! :)

Sluit perfect aan, jammer dat het productieproces kennelijk niet de controle heeft die het zou moeten hebben. Zal wel iets met kostenbesparing te maken hebben.
Goede review, eindelijk een review die zich volledig basseert op feiten en niet de rest er bij gaat halen. :)

Wat ik mij af vroeg was over de functie Panel self refresh, hoe heeft Tweakers dit uitgezet? Staat deze functie standaard aan, of moet hij worden aangezet via "opties voor ontwikkelaars"?
Heb ik net m'n reactie gepost, zie ik dat jij dezelfde vraag had :)
Staat standaard aan. Wout heeft het uitgeschakeld door de teller die bij onze browse-bench meeloopt handmatig uit te schakelen, waardoor het scherm telkens 15 seconden stilstaat en psr zijn werk kan doen.
@ArnoudWokke: Zou de LG2 nu langer mee moeten gaan als de test wel opnieuw was gedaan? Dat tellertje is toch juist niet de default in oudere tests?
En die panel self refresh moet dan toch in de oudere test zijn werk al gedaan hebben of is dat pas sinds 4.4 mogelijk?
Tellertje is default, gaan G2 nog hertesten :)
Is die 15 seconden niet wat veel? Ik heb sinds het lezen van de benchmark eens in de gaten zitten houden hoelang ik het scherm stil hou wanneer ik aan het lezen ben maar ik haal nog niet eens de 7 seconden.

Naar mijn idee is die 15 seconden gewoon teveel. Op deze manier wordt in een test een bepaalde optimalisatie teveel toegepast en een niet realistisch beeld gevormt.

Verder, waar zijn alle andere benchmarks gebleven, ik mis de offscreen benchmarks en nog wat andere benchmarks volgens mij.
Is die 15 seconden niet wat veel? Ik heb sinds het lezen van de benchmark eens in de gaten zitten houden hoelang ik het scherm stil hou wanneer ik aan het lezen ben maar ik haal nog niet eens de 7 seconden.
Yup, daarom zijn we bezig met 'Accutesten 2.0'. Ik kan er nog niet veel over kwijt, maar ze worden in elk geval veel beter en awesome. We wilden namelijk meer aanpakken dan de 15 seconden interval, maar proberen dagelijks gebruik nog meer te simuleren. Later daar hopelijk meer over.
Verder, waar zijn alle andere benchmarks gebleven, ik mis de offscreen benchmarks en nog wat andere benchmarks volgens mij.
We geven niet elke benchmark weer in elke review. Sommige benchmarks, zoals offscreen-performance, zeggen veel over de prestaties van het hardware-platform (Snapdragon 800), maar minder over wat je echt van het toestel zelf kunt verwachten (want je gaat niet gamen met het scherm uit). Ik kan niet voor Wout spreken, maar dat is de reden dat sommige benchmarkresultaten niet in reviews verschijnen.

Bovendien wisselen we geregeld van benchmarks, omdat fabrikanten er actief voor aan het optimaliseren zijn of de resultaten zo hoog zijn geworden dat ze in feite het toestel niet meer genoeg belasten en daardoor nutteloos zijn geworden.

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 8 november 2013 07:29]

Goede review, wel een kleine correctie in de tekst.
Hier staat "399 euro een stukje duurder is dan in landen waar Google wel zelf de distributie doet; daar kost hij namelijk 349 euro." Ik weet niet of hier bijvoorbeeld wordt gerefereerd aan Amerika, daar is de telefoon namelijk niet 349 euro, maar 349 dollar omgerekend, 261 euro. Dat is een verschil van 53% een enorm verschil dus!

Verder echt een fantastische telefoon, vooral voor dit geld, een terechte 4,5 ster rating.
Een collega van mij heeft 'm door iemand in Groot-Brittannië laten bestellen (waar je 'm, in tegenstelling tot in Nederland, wel in de Google Play store kunt bestellen). Hij krijgt het 32GB-model voor (ik geloof) 339 pond, dat is net iets meer dan 400 euro. Dus ongeveer dezelfde prijs als wat je hier voor het 16GB-model betaalt.

Als je iemand in GB kent is het misschien interessant om dat te proberen.
349 euro klopt wel, je kan de telefoon niet alleen in de Amerikaanse Google Play store bestellen, maar ook in Europa in o.a. Duitsland en Groot-Brittannië, daar kost hij resp. 349 euro en 299 pond (=ong. 355 euro). Helaas verkoopt Google nog geen Nexus toestellen rechtstreeks via de Play store in Nederland. In Amerika zijn ze inderdaad met 349 dollar nog goedkoper uit, maar dat weten we inmiddels wel.

Daarnaast, in de Play store heb je het 32GB model al voor 409 euro.
Ik doelde daarmee op Europese landen waar hij te koop is via Google, zoals Duitsland :)
Ah, dan is het duidelijk :)
Spijtig dat bij de accu test geen resultaat in laag gebruik staat. Bij sommige nexus apparaten werd hier dan ook minder gepresteerd in vergelijking met andere toestellen. Iemand die hier wat eraring op heeft?
The verge is hier namelijk ook heel onduidelijk over, zij zeggen het op 1 dag 16 uur was en op andere maar 8...

bron: http://www.theverge.com/2...724/google-nexus-5-review
'There was one other inconsistency, more troubling this time. During our time with the Nexus 5, it's been hard to get a real grip on how its battery truly operates. One day, it lasts less than eight hours of only moderate use. The next, more than 16.'

edit
@brummetje
Danku voor de snelle reactie! En bij deze weet ik wat ik mezelf voor nieuwjaar (of vroeger) ga kopen!

[Reactie gewijzigd door yochi op 7 november 2013 19:30]

Vandaag bij laag verbruik zat ik na 9 uur op 88%.. Dit is met:

- Gmail Push
- Email (Exchange) Push.
- Google+
- Hangouts.
- Af en toe wat nieuws lezen.
- Google now + Alle locaties dingen aan.

Dus op laag gebruik is de accu echt prima.

[Reactie gewijzigd door Brummetje op 7 november 2013 19:25]

Bij mij ook een procent of tien tot vijftien, met toegevoegd aan jouw lijstje: WhatsApp, Facebook messenger, WiFi. Gebruik alleen geen exchange, maar krijg wel van 3 gmail boxen push messages.

Verbaas me dus ook over accugebruik, maar misschien is het relatief ten opzichte van mijn vorige brakke telefoon.
Ik vond de recensie van The Verge ronduit slecht. Het stond heel snel op Internet, maar het was niet gedetaileerd en er miste veel uitleg. Wat betekent moderate use? Als je een review doet, dan wordt er van je verwacht dat je redelijk veel interactie met het apparaat hebt, dus dat zal de batterij belasten. Tweakers is veel eerlijker. Die onderwerpen ieder apparaat aan dezelfde test. Dat is synthetisch, want geen reflectie van de werkelijkheid, maar het is wel appels met appels vergelijken.
The Verge vergeet ook dat de accu de eerste paar dagen nog moet kalibreren.. Dus dan is het ook niet zo vreemd dat het de eerste dag sneller gaat dan de 2e.. Plus wat je zelf al aangeeft.. Als je op dag 1 andere dingen doet dan is het niet zo vreemd dat die op dag 2 misschien langer mee gaat.
Waarom komen andere sites dan the verge tot dezelfde conclusie?
omdat veel journalisten elkaar overschrijven. Ars Technica in haar review ging niet zo diep als bv Tweakers. Ars vergat bv te vermelden dat de screen refresh truc werkt bij de Nexus. Maar, Ars weet wel te melden dat:

Our battery test involves loading webpages every 15 seconds over Wi-Fi while the screen stays on the entire time at 50 percent brightness. The Nexus 5 managed 6.67 hours, which is just above the 6.2 hours the Nexus 4 scored. While it's not fair to compare it to really big phones like the G2 or Note 3, the Galaxy S 4 is also a 5-inch phone, and that managed 8.7 hours. The decision to cut the G2's battery from 3000mAh to 2300mAh really hurts here, as does the lack of RAM for the panel self-refresh feature.

You might see reports of "inconsistent" battery life, with some people getting upwards of 16 hours, while others kill the battery in about six. The reason for this is the Nexus 5's very good standby power usage. I left the phone off the charger at night, and after about eight hours, the battery only dropped 15 percent. So if you work all day and don't touch your phone, you shouldn't clock out with a dead battery, which was an all-too-common occurrence for Nexus 4 owners.
Helemaal mee eens! Kom op Tweakers, het zijn niet alleen de telefoontijgers die jullie reviews lezen...

Dat er geen gewogen gemiddeldes van benchmarks zijn maakt me niet uit, maar dat ik het uithoudingsvermogen voor stand-by en bellen niet met andere toestellen kan vergelijken, daar baal ik wel van.
Zou fijn zijn als ze vanaf het begin Carat installeren. Dat batterij statistieken project wordt er beter op als het meer gebruikt wordt. De tijd van Carat zijn tenminste ook redelijk vergelijkbaar.
Leuk toestel, maar zie ik goed dat er geen knoppen op zitten? Dat vind ik toch wel een hele grote tegenvaller. Op zijn minst moet er toch een hometoets op zitten en het liefst ook die andere 2 android functie toetsen.
Bij heel veel nieuwere smartphones is dit nu het geval. Eigenlijk is de enige fabrikant die nog elke keer een fysieke hometoets gebruikt Samsung.
Voeg daar HTC ook maar aan toe. Weliswaar soft buttons (capacitatief) maar nemen geen screen real estate in beslag, dus meer effectieve werkbare ruimte van jet scherm.

Zelf vind ik die Android inslag om te huilen. Ook bij tablets. Gewoon 2-3 hardbuttons, of onder het scherm capacitatief
Ik vind het juist heerlijk. Strak uiterlijk, zonder knoppen of oplichtende toetsen en de mogelijkheid om in UI de knoppen gewoon te verbergen. Met een simpele swipe van onder naar boven de knoppen tevoorschijn toveren. Ideaal.
En Apple natuurlijk

supervaag......waarom krijgt de comment hieronder een +1 en ik een 0 ?? Bizar...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 300525 op 8 november 2013 19:27]

Dat zijn softbuttons geworden. Voordeel is dat als je het toestel draait, dat ook die knoppen kunnen meeverhuizen. Elk nadeel heb z'n voordeel :)
Is de accu browsertest op wifi of 3g/4g?
Kunnen jullie misschien volgende keer naast de benchmarks ook de opstarttijden van apps en games vermelden. Op deze manier krijg je wat meer inzicht in de prestaties bij normaal, dagelijks gebruik. Alvast bedankt, en verder zoals altijd een goede review

[Reactie gewijzigd door Dr_Luigi0 op 7 november 2013 19:53]

Er zijn op youtube heel veel filmpjes te vinden die dit laten zien :)
Zou het niet handig zijn om een 3g/4g test te doen? Er zit best een verschil in verbruik tussen verschillende telefoon.

Daarnaast vind ik de resultaten van de browsetest sowieso raar. Blijkbaar kan de N4 6 uur browsen, maar ik weet uit ervaring dat meer dan 4 uur screen-on time niet haalbaar is, en ik ben daar niet de enige in.
Wifi is constant te meten: Je gebruikt het toestel op dezelfde plaats en hop, als er niets tussen je toestel en je AP gebeurt, zijn er geen variabelen, buiten misschien extreme netwerk load. (onwaarschijnlijk)

Op 3G/4G heb je het probleem dat je last heb van atmosferische variabelen en de load van het netwerk, omdat het "openbaar" is. Zo zijn de uitslagen lastig / niet eerlijk te vergelijken, mits je natuurlijk inzicht hebt in het gebruik van de masten die je benut tijdens je test.

Persoonlijk heb ik bevonden met diverse HTC / Samsung android toestellen, dat wifi een klein beetje meer standbye gebruikt, en 3G meer tijdens het werkelijk versturen van data. Als je chat, een paar foto's plaatst en wat browse, zal je mits je sterke 3G ontvangst hebt, weinig verschil merken. Video / muziek over 3G in hoge kwaliteit is een heel ander verhaal, dat gaat vaak 30-50% harder, waarbij het scherm en de CPU nog steeds een grotere factor zijn overigens. De "radio" module gebruikt in dat soort gevallen 1.7x zoveel stroom, op ongeveer 1/3 totaal, dus reken op 10-20% kortere accu duren met 3G. Hoe 4G zich gedraagd is nog weer lastiger te stellen.
Bij slechte ontvangst is het ook lastig te zeggen, dan kan het wel eens 25% korter worden, zeker als je met gprs aan de gang moet en je ontvangst tegen het wegvallen aan zit.
Echt een top toestel qua design en snelheid. Enkel heb ik de mijne al mogen terug sturen ;( Kapotte pixels, slecht sluitende sim-tray en het trillen klonk als een drilboor.

Maar bon, over 2 maandjes koop ik het 'gefixte' model :)
Dat is balen ;(
De 4 stuks 32GB die ik door m'n handen heb mogen laten gaan waren gelukkig allemaal zonder mankementen.
De bouwkwaliteit van de Nexus 4 vond ik al erg goed, maar de Nexus 5 vind ik nog beter. Op een (bijna) 5 inch FHD scherm en dan toch zo dun, klein en licht. Het voelt erg solide aan allemaal en ja hij is retesnel :) Ik vind het iig een erg fijn toestel :Y
Retesnel behalve dan de camera.
Ik heb begrepen dat Google daar druk mee bezig is en dat er zeer binnenkort een software update voor de camera komt :)
Dat trillen hoor ik inderdaad van meer mensen...
Mijn Nexus 5 maakt een raar geluid als hij trillt. Buiten dat is het trillen heel zwak.
Ik denk alleen dat dat komt omdat het tril motortje op de back cover geplaatst zit ipv op het board.

Ik hoor ook veel over losse power knoppen. Ook ik heb een losse powerknop die geluid maakt als je dicht bij de knop op het scherm tikt. Ik vind het alleen niet echt storend dus ik stuur hem nog niet terug. De witte variant schijnt er minder last van te hebben.

[Reactie gewijzigd door steefmek op 7 november 2013 23:45]

Anoniem: 553692
@steefmek8 november 2013 10:14
Waarom zou de witte variant er minder last van hebben? Er is toch geen verschil tussen de witte of de zwarte?
Omdat die zijkant van een ander materiaal is denk ik. De zijkant van de zwarte is mat en die van de witte heeft een zwarte glanzende rand.
Maar ik zie het probleem er niet zo van want je hoeft helemaal niet hard op je toestel te tikken, het touch screen is namelijk erg gevoelig.
Ik had het eerlijk ook gedacht dat het een zeer goed zou worden, dat is gewoon verdiend. De CPU/GPU, zijn gewoon echte krachtpatsers en de kale Android zijn voor Tweakers zeker een pluspunt. En natuurlijk de prijs, €400 zit in de catagorie Mid/high-range, terwijl ik de Nexus zeker zou bestempelen als High end.

Tot nu toe heeft de Nexus in mijn optiek alle concurrenten voorbijgestreefd, met het toestel zelf en de prijs. Het lijkt wel alsof Google steeds een paar maanden per jaar voorsprong heeft op de rest.
Prijs lijkt laag maar vergeet niet dat Google zijn producten maar 18 maanden ondersteunt. Dit betekent de laatste update ergens begin 2015 en daarna kun je een nieuwe telefoon aanschaffen als je de nieuwste Android wilt blijven draaien.
Of dan heb je na 18 maanden een apparaat om mee te experimenteren met de laatste versie van cyanogenmod of een andere custom rom.
We zitten hier uiteindelijk wel op Tweakers. :)

[Reactie gewijzigd door fluffy1 op 8 november 2013 10:00]

Dat is langer dan veel andere fabrikanten, waar het vaak maar gissen is óf er überhaupt een update komt voor je toestel.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee