Door Hinke de Lau

Reviewer

Creative Labs MegaWorks 510D review

Conclusie

Onverdeeld positief ben ik niet over dit setje, maar relatief gezien is dit toch de beste pc speakerset dat ik heb gehoord. Natuurlijk komt dit wel met een passende prijs, met een prijskaartje van Onbekend zijn er weinig pc speakersets die duurder zijn. Maar het setje is zeker zijn geld wel waard, vooral als je prioriteiten liggen bij het kijken van films. Maar ook als je films ziet als bijzaak is het geen slechte keus, maar dan zijn er wellicht betere alternatieven beschikbaar.

Met dank aan Creative Labs voor het beschikbaar stellen van de MegaWorks 510D speakerset en de Audigy geluidskaart.

Reacties (43)

Wijzig sortering
beshcikbaar
Foutje in de laatste zin :)

Ik zou trouwens voor minder geld de Logitech Z-680 5.1 450 Watt nemen, is nog THX gekeurd ook :)

http://www.tweakers.net/pricewatch/35540
385 euro is anders wel 65 euro duurder dan deze set toch :?
Hij staat voor € 429 in de pricewatch, en das dus de goedkoopste winkel :)

http://www.tweakers.net/pricewatch/24408

Misschien is de T.net prijs nog zonder BTW ofzo :)
Wat ik nou nooit snap is dat mensen die van muziek houden, (tenminste lijkt mij als je er 300+ euro voor uitgeeft) dat ze dan niet een losse dolbydigital versterker kopen. of zo's JBL subset. :? kost weinig meer, en de kwaliteit gaat met sprongen omhoog. Creative is geweldig voor bijv de audigy, maar niet echt een boxenset producent. :?
Ok, wat ik hier toch wel mis is een vergelijking met Klipsch, welke beter is waarin.

En wat ik ook mis is de Logitech Z560. Deze set is stukken goedkoper en bovendien gaan de satellieten iets verder door in het laag, wat de sub ten goede zou moeten komen omdat je dan minder goed hoort waar die staat. En dan heb je natuurlijk ook nog de mensen met het argument 'ja maar er zit geen center bij'. Nou, ik zal het nogmaals zeggen: als je een film achter de pc kijkt dan kunnen je front speakers die goed genoeg simuleren en ook al zit je niet achter je pc, dan kunnen ze dat ook wel, want ik vind bijna 200 euro meer voor alleen een center wel erg veel. En als je het dat wel waard vind, dan denk ik dat je beter voor losse componenten kan gaan kijken als het zo belangrijk is. Bovendien komt de Logitech Z680, das de Z560 MET center, maar ook nog is een afstandsbediening en Dolby Digital/DTS decoder (wat de 510D beide niet heeft) voor 20 euro minder...dan lijkt mij de keuze snel gemaakt.

Ik mis ook een beetje info over de sub; hoe laag gaat ie ongeveer, kan ie bonkerig zijn, kan hij traag worden enz. En het lijkt mij ook dat Hinke, met als grote hobby geluid, toch ook wel een DB meter thuis heeft liggen. Was ook wel leuk geweest.
voor dit geld heb je gewoon een dolby digital versterker met een setje goedkopere boxen..
bijv een Pioneer 409-RDS receiver, inclusief pioneer boxen kostte 2 jaar geleden nog geen €400 (omgerekend). Daar zit al 5x80 watt muziek in... Dit is op zich wel een mooi setje, maar als je het vergelijkt met een reciever, in zijn mogelijkheden zeer beperkt... (Het blijft een pc speakerset).

Voor dit geld zou ik echt nooit een pc-speakerset kopen..
Ik kan toch niet anders zeggen dat ik dit een niet al te beste review vindt. Ten eerste wordt er nergens uitgebreid op in gegaan. Er wordt bijvoorbeeld niks gemeten. Ten tweede wordt er bijna met niks goed vergeleken. En ten derde wordt er als referentie materiaal een normale hifi set genomen? Dit zijn toch echt pc speakers. Helaas komt de reviewer hier pas achter in de conclusie. De speakers zijn weliswaar geen goedkope speakers, maar toch.
En ook als je er wat andere reviews op na slaat dan is toch meestal de conclusie wel erg positief.
Ik twijfel verder niet aan de deskundigheid van de reviewer of zijn kennis maar deze review moet toch echt in een heel ander daglicht worden gemaakt.
Het andere wat ik jammer vind, is dat er niet een keer hout gebruikt wordt in plaats van plastic voor de behuizing, al was het maar triplex. Natuurlijk kan je met plastic veel makkelijker een flitsend eruit ziend speakertje bouwen dan met hout(-producten), maar voor de geluidskwaliteit is het niet bevorderlijk

Tja, als je op zo'n manier gaat luisteren dan is het te verwachten dat de boxen er niet al te best uitkomen. Dat triplex waarschijnlijk beter klinkt dan kunststof is volgens mij niet helemaal goed geredeneerd. Laat dan maar helemaal niet meer naar het geluid luisteren en meteen een eindbeoordleing op het uiterlijk en verpakking geven.
Het is duidelijk dat je, als je denkt dat de opmerking over hout (evt.triplex) <-> plastic gericht was op het uiterlijk, niet erg veel kaas gegeten hebt van HiFi... |:(
als er iets is waar ik een hekel aan heb zijn het van die meetreviews die je uiteindelijk niks hebben verteld
al die cijfertjes zeggen tenslotte weinig tot niets over de kwaliteit, en zijn alleen maar marketinghype en afleidend
ik vind het dan ook zeer relaxt dat JaG niet op die manier een review inkleed, specs copy pasten en wat benchmarks erop los gooien kan iedereen namelijk
ook vind ik het fijn dat er niet met DTS/coaxiaal weet ik veel wat/THX/dolby geblaat en surround gemekker word gestrooid, als je naar de site van de fabrikant gaat kan je die info vinden, is over het algemeen toch van weinig belang in een geluidsreview
Al die cijfertjes geven wel degelijk iets over de kwaliteit aan. Het probleem is dat mensen die geluid niet als grote hobby hebben niet weten wat al die cijfertjes inhouden. Natuurlijk ben ik het met je eens dat mooi geluid een persoonlijke mening is en dat het luisteren toch het belangrijkst is, maar dat gaat nou eenmaal niet in zo'n review, dus heb je wel iets anders nodig om de kwaliteit van een product weer te geven, iets objectiefs. Ik heb misschien wel een heel andere behoefte/voorkeur wat betreft geluid dan Hinke. Maar goed, om al die cijfertjes te meten, dat gaat denk ik moeilijk in een kamer. Ik weet niet wat voor apparatuur je daarvoor allemaal nodig hebt.

Die kreten zoals DTS etc vind ik eigenlijk wel belangrijk. Ik weet niet wat Hinke allemaal voor HiFi versterkers thuis heeft staan naast de pc, maar als je een PC speakerset die DTS etc allemaal heeft en je vergelijkt het met een stereo HiFi set (jammer trouwens dat Hinke dit niet nader specificeert, ik had wel willen weten wat zijn/haar referentie is) dan is het natuurlijk appels met peren vergelijken. Ook geeft het aan wat voor mogelijkheden je allemaal hebt met zo'n setje wat betreft aansluitingen enzovoort.
Idd, maar de reviewer wist wel al dat de hifi speakers beter waren, en om eerlijk te zijn vind ik het niveau van deze review dus niet het niveau van zijn kennis weerspiegelen, die veeeeel hoger ligt :X
EDIT: Dubbel, maar een +4 is welkom 8-)
Toch is dit echt de eerste revieuw die ik tegen ben gekomen die zo negatief is over dit setje.

nu heb ik op tweakers nog nooit een echt positieve creative speaker recensie gezien terwijl de rest er allemaal uitermate positief over is.

misschien willen we teveel??

al ben ook ik erg beneiuwd naar het logitech 580Z setje.
De prijs die dit setje moet kosten kan vergeleken worden met instap-hifi. Dus dan kun je natuurlijk ook in de review die vergelijking trekken. Helaas is dat wel beetje triviaal, want als je een pc speaker setje koopt dan ga je in principe voor dat 'concept'. Ook is hifi 2-speakers weer wat anders dan 5.1 pc speaker.

Ondanks het uitblijven van metingen en een vergelijking denk ik dat je best lering uit deze review kan trekken. Je weet nu dat de set prima is, maar toch ook een paar zwakheden heeft (het is namelijk niet erg om kritisch te blijven.. vooral sites in de USA kunnen overdreven positief doen over iets met gebreken). Dus ik denk dat de harde kritiek op de review op zich niet helemaal terecht is, maar dat een vergelijking tussen verschillende pc speaker setjes op zich beter is om jezelf in te plaatsen en te refereren. Misschien kun je de vorige pc-speaker review er even bij pakken om te kijken of daarin te vergelijken valt met deze set?
Wat je wel in de gaten moet houden is dat Jag in dit geval als referentie een "echt" Hifi setje neemt.

Dan heeft de gemiddelde PC-Speaker set gewoon problemen om daar een beetje mee "mee te spelen".

Als je het gaat vergelijken met andere PC-Speaker setjes, dan zie je wat beter hoe deze scoort, maar aangezien het referentiekader Hi-fi is, scoort het gewoon minder.

Dit komt overeen met mijn mening, als je echt _goed_ geluid wilt aan je PC, kun je beter gewone HiFi spullen kopen.

Als je daar het geld niet voor over hebt, denk ik dat je in het tweedehands circuit voor hetzelfde geld als wat dit setje moet kosten leuker klinkende dingen hebt.

Eigenlijk heb je dus meerdere keuze's:

- Nieuw compact PC-setje kopen voor een leuke som en niet verwachten dat het Hifi is.
- Nieuwe losse componenten en speakers aanschaffen voor een aanzienlijk hoger bedrag,
- Tweedehands gaan snuffelen voor hetzelfde geld als een goed PC-setje.

Het een en ander hangt natuurlijk samen met je wensen en eisen. Moet het alleen maar hard? Moet het compact zijn in de opstelling? Moet het enigzins audiofiel zijn?

Afhankelijk van wat je wilt baseer je hier je keuze op.

Ik denk dat deze Review gewoon een bepaalde vorm van realisme wil bijbrengen. Voor zo'n 319,- € moet je niet verwachten audiofiele spullen te krijgen, tenslotte moeten er voor dat geld 5 speakertjes, een Sub en een versterker gemaakt worden en winst.

Dus voor dat geld krijg je "leuk" geluid, geen goed geluid. (Goed geluid is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen smaak, niets is zo omstreden als wat de één of de ander mooi vindt.)

Dit soort reviews zijn eigenlijk alleen leuk om te zien of het voldoet aan de standaard eisen van gebruiksgemak, vervorming en hoe hard het kan.

Of je het geluid goed of "goed genoeg" vindt, is afhankelijk van _jouw_ oren.

Iemand anders die zijn mening geeft of iets lekker klinkt is eigenlijk van nul belang, aangezien dat voor jou helemaal niet hoeft op te gaan, dus hoeft in zo'n review ook niet voren te komen. :)
Maar als je de prijs betaalt van een aardig hi-fi setje, mag je ook verwachten dat het in dezelfde kwaliteitsklasse valt. Voor die prijs koop ik een hi-fi set en sluit die desnoods aan op de pc.
Ik heb nog een ouder 5.1 setje, maar ben daardoor de ingang van mijn microfoon kwijt. Hier zit nu de SubWoofer op.
De vraag is: Hoe kan ik nu kletsen, gecombineerd met een 5.1 setje??
Dat heeft niets met je speakerset te maken maar met je geluidskaart. Waarschijnlijk maak je gebruik van een onboard 6-kanaals geluidskaart met in totaal 3 aansluitingen (front/rear/sub+center in geval van 5.1 geluid of front/line-in/mic-in in geval van 2.0/2.1 geluid).... je kan dit oplossen door een losse geluidskaart te kopen zoals bijv. een SoundBlaster Live! 5.1 of een Philips Seismic Edge. Zulke kaarten met 3 uitgangen voor 5.1 geluid én lossen line-in en mic-in aansluitingen.
Onverdeeld positief ben ik niet over dit setje, maar relatief gezien is dit toch de beste pc speakerset dat ik heb gehoord.
Wat bedoel je hier nu precies mee? :o
Idd! De zin is om te beginnen geen nederlands, (het beste die ik heb gehoord, of de beste van alle die ik gehoord heb, ofzo iets ipv wat er nu staat....), je kan er gewoon niet uithalen wat ie nu werkelijk van dit ding vind (onverdeeld, alsof je ergens wel verdeeld positief over kan zijn :) ) en de piece de resistance is wel dat ie in de hele review geen woordt rept over de vergelijking met echte HiFi stuff..terwijl hij daar wel meteen over begint!

Niet echt een hele sterke..
ik vind de review erg 'negatief' ... maar toch vind ik het dan weer raar, want in het begin wordt verteld dat dit het beste setje is wat je voor de PC kan krijgen :?

Ik heb het setje zelf, en ben er ontzettend blij mee, ik weet verder niet veel van geluid, dus zal maar geen halve review schrijven ;-)
Ik vind eerlijk gezegd de review nog erg positief. Wanneer je naar de prijs kijkt mag je de set vergelijken met hi-fi sets. Deze set heb ik gehoord en onlangs een in een eerdere post van mij genoemde Teufel set van ca 380 euro. Als ik beide sets moet vergelijken, zie ik het als een Lada tegen een BMW, en dat voor maar een paar euro meer...
zou je deze niet set niet wat meer kunnen vergelijken met andere sets Hinke ?

nu gaat het zo van "ja dit kan ie wel goed, en dat is ook wel redelijk" maar ik zou er meer aan hebben als je zou zeggen "dit kan ie beter als die set maar de blabla set is weer beter met ...."

beetje weinig zeggende review vind ik dit op deze manier.. Voor 1 van de duurdere pc speakersets zou ik toch wel wat meer info willen.. en vooral vergelijkeningen... Wat schiet ik er mee op als ik deze set koop tov andere sets ?
Gepost door -Alex- donderdag 12 september 2002 - 14:46 Score: 1 Ik zou trouwens voor minder geld de Logitech Z-680 5.1 450 Watt nemen, is nog THX gekeurd ook
Is voorlopig nog nergens leverbaar. de 4.1 versie wel en ik geloof dat alle audiofielen die aanbevelen tenzij je echt vaak dvd`s kijkt. (want geen centerspeaker)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee