Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Dead Rising 3 - Zombies slachten op de Xbox One

Voorlopige conclusie

Wat maakt dat Dead Rising 3 de fans van de serie heel wat meer te bieden heeft dan de voorgangers? Dankzij de Xbox One ziet de game er veel beter uit, wat je vooral zult merken als een zombie in je nek probeert te bijten. Dat niet alleen, het is een open spelwereld waar je zonder enige laadtijd doorheen kunt lopen en rijden. De kern van de game is dezelfde gebleven, wat wil zeggen dat je voorwerpen kunt combineren tot wapens.

Gelukkig is er genoeg vernieuwing. Zo zijn er nu blueprints van wapens, die de nieuwe hoofdpersoon Nick Ramos op elk gewenst moment in elkaar kan zetten. Verder is het handig dat je voedsel kunt combineren tot iets wat je ook aanvallend kunt gebruiken. Het leukst is echter dat je nu ook voertuigen kunt combineren tot vervaarlijke transportmiddelen. Al die vernieuwing lijkt de game alleen maar ten goede te komen. Het is alleen jammer dat we tot in 2014 moeten wachten voordat we op avontuur kunnen in Los Perdidos, terwijl gamers in de ons omringende landen al in november op zombiejacht kunnen.

Titel Dead Rising 3
Platform Xbox One
Ontwikkelaar Capcom Vancouver
Uitgever Microsoft
Releasedatum November 2013

Reacties (29)

Wijzig sortering
Fijne review van Paul, echter vraag ik me wel af of er een soort van storyline is, die je als rode lijn door het spel heen helpt. Of dat alle quests "los" staan van elkaar en volgorde dus ook minder belangrijk/van toepassing is.

Ik heb zeker zin in deze GTA meets The Walking Dead!

(Misschien toch maar wel een X-One aanschaffen....)
Dead rising 1 en 2 hadden beide een rode draad die je ook nog eens met een tijdslimiet moest volgen. Door missies te missen of falen kwam je verder van de waarheid en kom je soms niet meer het einde halen.

De tijdslimiet was volgens mij weg gelaten nu. Op zich jammer, maar een new game+ optie zonder limiet miste wel in 2 vond ik.

Ik kijk erg uit naar deel 3.
De tijdlimiet voor missies in deel 2 was best wel een vreemde ontwerpkeuze. Je kon eigenlijk helemaal geen zombies hakken, want je moest ontwijken en zal snel mogelijk terugkeren. Haalde toch wel erg het plezier er uit.
Ik vind die tijdslimiet en het niet overal kunnen saven just super vervelend in Dead Rising II.

Ik vind het juist heerlijk om een beetje relaxed rond te lopen en te klooien in bijvoorbeeld GTA.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 469887 op 2 september 2013 11:11]

@FraGment; dank en ja, er is inderdaad een soort van verhaallijn, of eigenlijk meer een serie opdrachten/quests die als rode draad dienen. Daar zit inderdaad een tijdslimiet zoals LOTG al aangaf. Maar daar hebben de makers nog weinig over losgelaten (althans, niet tijdens Gamescom), dus vandaar dat ik er nog weinig over kan vertellen.
Erg jammer dat hij niet op de PC komt, heb me aardig vermaakt met Dead Rising 2 op de PC.

Ziet er nog leuker uit dan deel 2.
betekend dit nu dat dead rising 3 helemaal niet op de PC uitkomt? :?
Jammer genoeg is dat correct. Op gamescom 2013 (vorige week) werd dat nog eens expliciet bevestigd :

"Definitely not a timed exclusive, it's an Xbox One game," said rep briefly detailed. "We see a lot of this online. It's not coming to PS4 or PC."

Bron: http://www.oxm.co.uk/6087...for-xbox-one-says-capcom/

Met Microsoft Studios als publisher voor Dead Rising 3, is het zo goed als zeker dat dit een Xbox One exclusive blijft.
Misschien dat het later nog naar de pc komt, net als Halo 2 indertijd om Vista te promoten dat ze hetzelfde doen voor W8.X ?
Tja als het nu een andere bron dan MS was ik bedoel ze zijn de laatste tijd al op zo veel teruggekomen dat me dit ook niet verbaasd als ze hier over een jaar nog op terugkomen.
0Anoniem: 322276
@Djiezes1 september 2013 23:47
Niet mijn game maar ik snap het niet; waarom zou ik en met mij anderen nog een dikke PC met Windows kopen als games wegvallen??? Ik bedoel Microsoft kannibaliseert op deze wijze haar PC platform zodat mensen voor casual gebruik genoeg hebben aan een iPad of Android tablet en een console ......
Zeg nooit, nooit, zeker als het Capcom betreft. Resident Evil Code Veronica was oorspronkelijk een Dreamcast exclusive, Resident Evil 4 was enkel bestemd voor de GameCube en meer recent was Resident Evil: Revelations enkel voor de 3DS. Het zal vooral afhangen van de verkoop. Als de verkoop van de game of de One in het algemeen blijkt tegen te vallen, zal Capcom snel op zijn beslissing terug komen en alsnog multiplatform gaan. Het klinkt dus wat pervers, maar ik hoop persoonlijk dan ook dat deze game zwaar op zijn bek gaat op de One (ja, sorry, maar mijn voorkeur ligt bij een andere console en in tegenstelling tot de vorige generatie, ben ik deze keer niet geneigd beide consoles aan te schaffen).
Dead Rising is altijd xbox exclusive geweest dus waarom zou deel 3 in 1 keer naar pc komen ?
Nee hoor ik heb Dead Rising 2 op de pc gespeeld.
Is te krijgen via steam: http://store.steampowered.com/app/45740

Zou leuk zijn als DR3 toch nog naar pc komt. Hoewel het me een hele gave game lijkt voel ik er niet echt wat voor om er een Xbox One voor aan te gaan schaffen.

[Reactie gewijzigd door Toet3r op 31 augustus 2013 11:54]

Haha dat wist ik niet. Maar tot nu toe is Dr3 nog niet voor pc aangekondigd heb ook mijn sterke twijfels erover.
Ik hoop het van wel. Anders misschien toch een xbox one erbij halen:(
Ik vind het een beetje vreemd dat anno 2013 de pers net doet alsof we niet kunnen spelen in NL bij launch terwijl je met hetzelfde gemak, hetzelfde geld, en ook nog in sommige gevallen op dezelfde dag kan spelen als de rest van de wereld. Alleen de extensie van de website waar je bestelt is geen .NL meer. Dat lijkt me geen reden om te stellen dat "Het is alleen jammer dat we tot in 2014 moeten wachten voordat we op avontuur kunnen in Los Perdidos, terwijl gamers in de ons omringende landen al in november op zombiejacht kunnen."

Als dat ding nou regio locked of duurder om te importeren is heb je een punt. Maar je kan (tijdelijk gewoon gebruik maken van een andere online store en die later weer terug zetten. Zelfs garantie valt gewoon onder MS nederland begrijp ik (al weet ik dit niet 100% zeker)

Alleen moet je in dit geval je spel natuurlijk niet in Duitsland kopen ivm censuur die men daar toepast.
Ik vind het een beetje vreemd dat anno 2013 de pers net doet alsof we niet kunnen spelen in NL bij launch terwijl je met hetzelfde gemak, hetzelfde geld, en ook nog in sommige gevallen op dezelfde dag kan spelen als de rest van de wereld.
Ik vind het een beetje vreemd dat mensen dat als normaal consumenten gedrag bestempelen. Uw scenario zal voor 95% van de mensen die uiteindelijk een Xbox One op "hun" launch zullen kopen, niet op gaan.

Dat gaat trouwens - naar mijn ervaring ook in de online verkoop - recht evenredig met hoe duur iets is, hoe duurder hoe minder de grote groep mensen het "risico" (al is het maar in hun hoofd) durven nemen.

De enige mensen die dat zullen doen zijn volgens mij de die hard fanboys die absoluut hun ding willen hebben en daar ervoor door wat hoops (en mogelijke risico's : garantie, localisatie,activatie*, ...) willen springen. Je moet trouwens ook een beetje een afwijkende relatie hebben met zoiets, gezien je dan toch nog met een apparaat zit waar je niet het complete potentieel uit kunt halen op dat moment.

Microsoft hamert enorm dat het ding niet enkel is ontworpen voor games en de value niet enkel daarin zit. En dat zal waarschijnlijk ook wel zo zijn, je betaald ook 100€ meer voor een iets minder krachtige console t.o.v. de concurrent. Maar zie jij veel mensen 500€ neertellen voor een half werkend apparaat?

Je moet eens wat meer buiten gaan en ook met mensen buiten tweakers.net wat praten, dan zul je merken dat de community hier een ontzettend slechte representatie is van de buitenwereld (eigenlijk ook voor de IT wereld waar je in principe geconfronteerd zou moeten worden met WP en RT tablets bij de vleet, maar soit)

* Microsoft heeft al zoveel dingen gezegd (ook m.b.t. die activatie) dat het eigenlijk niet meer te volgen is en mij botweg nog een te grote hassle is. Ik zie het wel hoe het met dat ding zit als hij op de markt komt.

Ergo de enige die zich daar echt mee bezighouden en daar nog wijs uit raken, zijn volgens mij de fanboys en niet het gros van het normale consumentenpubliek die gewoon zal wachten tot het ding via de normale kanalen zal worden gereleased.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 31 augustus 2013 10:14]

Helemaal mee eens in de grote lijnen, maar wie denk je dat bij release als eerste zo'n apparaat gaat kopen?

Precies, dezelfde groep fanatiekelingen die geen enkel probleem met import hebben en nu al in grote hoeveelheden hun games in het buitenland kopen omdat dit soms tientallen euro's scheelt.

Ik denk dat mensen die op Dead Rising 3 (een ultra-hardcore game) zitten te springen precies de groep is die wel degelijk precies weet wat er mogelijk is omdat zij toch al de gamewebsites als Eurogamer en dergelijke volgen.

Dus, waar ik je bij een review van (pak hem beet) de nieuwe FIFA op de 360 gelijk zou geven, denk ik dat de mensen die (1) Dead Rising 3 willen kopen op de (2) X1 bij launch op (3) Tweakers voor een zeer groot deel weten van de import mogelijkheden.

[Reactie gewijzigd door SeamusXanthus op 31 augustus 2013 12:45]

Waar maken we ons nog druk om?

MS heeft aangegeven dat de console niet in Nl wordt uitgebracht tot Q1 2014.
De hardcore Xbox Gamers en mensen die er weet van hebben en graag dat ding willen hebben kopen hem in de UK of DE. Somige zelfs in FR :+

anyway. De grootste groep zal gewoon wachten.

vergeet niet dat er wel 120 E korting opzit door het meeleveren van 2 AAA titles in NLD Dat is voor mij ook iets waard. Niet te vergeten natuurlijk mits dit titels zijn die ik graag zou willen hebben ;-)
Nee, microsoft heeft al laten weten dat import gewoon mogelijk is en dat activeren geen probleem gaat zijn.
Naast het feit dat de communicatie van MS redelijk wat te wensen over laat, zijn het dit soort reacties die de huidige negatieve sfeer rondom de X1 compleet maken :)

Als je dit soort reacties post, ga jezelf wat meer verdiepen in het onderwerp in plaats van gewoon onjuiste informatie en statements de wereld in te brengen die al weken geleden zijn ontkracht...
DR 1 en 2 intensief gespeeld en voor mij begint het nadeel steeds zwaarder te wegen dat juist waar het spel zo uitgebreid mee pocht (zombies slachten op 1001 manieren) je in een serieuze play-through nauwelijks tijd voor hebt.

Dan wordt het gewoon rennen om op tijd bij alle hulp behoevenden te zijn. Om maar te zwijgen over die sukkels, heb je 5/6 man achter je aanlopen dan ben je echt de heeeele tijd aan het baby-sitten.

Nu ik er zo over nadenk, misschien sla ik 3 maar eens gewoon over.
Het ziet eruit als Yet Another Bland Grey Zombie Shooter.

Grafisch vind ik het aan de hand van de filmpjes bij het artikel bepaald niet indrukwekkend. Zelfs als ik de filmpjes het voordeel van de twijfel gun en ze zie als real-time game footage en niet als pre-rendered cut-scenes, dan nog is het niet erg indrukwekkend.

Al zou het er natuurlijk minder gepixelleerd uitzien als er een keer 1080p video's waren in plaats van alleen 720p, want dat helpt niet voor de kwaliteit.
Hahaha zo nu doet adam sandler mee,hij lijkt er wel op nu moeten die zombie's opassen no-one
fucks with ZOHAN :)
Los Perdidos is dus een beetje een saaie stad, maar wel een gedetailleerde saaie stad.

Dus elke Amerikaanse stad is per definitie saai?

Cool.
hier draait dr2 gewoon op 60 fps zonder drops. met de release was het bagger dat kan ik me nog goed herinneren maar met een goede game pc van tegenwoordig is het gewoon goed speelbaar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee